Flyg Europa Turkiet Istanbul

Flyg till Istanbul

Tur & retur
Ekonomi
Tulsa (TUL)
Istanbul (IST)
tors 17/6
tors 24/6
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Istanbul. Nuvarande restriktioner för Istanbul baseras på reserestriktioner för Turkiet.
Visa nuvarande reserestriktioner för Turkiet

Billigaste flygen till flygplatser i Istanbul

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Istanbul från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Istanbul Sabiha Gokcen flygplats

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Istanbul

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Istanbul Sabiha Gokcen flygplats (SAW)

Vanligtvis är flyg till Istanbul från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Istanbul Sabiha Gokcen, vilket i genomsnitt kostar 1 891 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN ISTANBUL TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmars23% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Istanbul kostar i genomsnitt bara 1 448 kr i mars
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL ISTANBUL FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli38% dyrareDet kostar omkring 2 605 kr för flyg till Istanbul från Stockholm Arlanda flygplats i juli
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL ISTANBUL FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember174% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Istanbul från Stockholm Arlanda flygplats i december än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Istanbul?

Istanbuls högsäsong infaller under vår och höst då temperaturerna är behagliga och perfekta för uteserveringar och festivaler. Under sommaren kan det bli oerhört varmt i staden och under vintern mycket kallt. Hög- och lågsäsong påverkar priserna på flygresor till Istanbul med hotell.

När är det billigast att boka flyg till Istanbul? Billiga flyg till Istanbul hittar du framför allt under november och maj. November kan vara en kall månad medan maj, då temperaturerna ännu inte blivit för höga, utgör en utmärkt besöksperiod. Jämför priser online med momondos priskalender och fynda resor till Istanbul till billigt pris. Mest fördelaktiga priser får du dessutom om du bokar flygbiljetter till Istanbul ungefär två månader innan avresa istället för att vänta till sista minuten.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Istanbul?

Användare som bokade resor till Istanbul från Gazipaşa hittade flyg som var 92 % billigare än det genomsnittliga priset för flyg till Istanbul. För att hitta det billigaste priset till Istanbul från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Istanbul?

Om du inte har möjlighet att resa i mars kan du istället boka flyg till Istanbul från Sverige för november. Flyg till Istanbul i november är kanske inte lika billiga som i mars, men genomsnittet ligger fortfarande runt 1 465 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Istanbul?

Den bästa tiden att boka ett flyg till Istanbul från Sverige är 39 dagar innan avgång eftersom biljettpriserna då tenderar att ligga runt 1 911 kr. Under de senaste 72 timmarna har dock flyg hittats från Sverige för så lite som 841 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Istanbul?

Den billigaste veckodagen att resa från Sverige till Istanbul är en söndag. Resenärer som väljer att resa till Istanbul på en söndag kan ofta hitta biljetter för så lite som 1 865 kr. Undvik att boka avgångar för en måndag eftersom priserna då vanligtvis är högre. Enligt våra data ligger genomsnittspriset för en biljett till Istanbul för flygningar en måndag på 1 965 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Istanbul?

Våra data visar att de billigaste flygen från Sverige till Istanbul oftast är de som avgår mitt på dagen. Våra användare har hittat flyg till Istanbul med avgång mitt på dagen för så lite som 1 416 kr. Och andra sidan är den dyraste tiden på dygnet att flyga till Istanbul på eftermiddagen då priserna ligger på omkring 2 086 kr.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Istanbul?

De som flyger till Istanbul kan potentiellt hitta bättre priser för Istanbul flygplats(34 km från stadskärnan i Istanbul), Tekirdağ Corlu flygplats(89 km från stadskärnan i Istanbul), İzmit Cengiz Topel flygplats(99 km från stadskärnan i Istanbul) eller Bursa Yenişehir flygplats(99 km från stadskärnan i Istanbul) beroende på månad och avgångsflygplats.

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Istanbul?

Du kan hitta erbjudanden för Istanbul Sabiha Gokcen flygplats för i genomsnitt 1 596 kr per person, men detta pris kan ändras beroende på din avreseflygplats. För att spara pengar kan du prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Istanbul?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Turkiet resor till Istanbul. Inreserestriktioner

Turkiet förbjuder inte några passagerare oavsett nationalitet att komma in i landet baserat på medborgarskap. Dock finns begränsningar gällande passagerare som får komma in i landet baserat på utgångspunkt. Turkiet har avbrutit inresa för resenärer som anländer från Brasilien, Storbritannien, Danmark, Nederländerna och Sydafrika. Detta gäller inte humanitära flygningar och repatriationsflygningar. För närvarande kan de flesta internationella turister komma in antingen visumfritt eller, för de som uppfyller kraven , med ett eVisa. Dok kan passagerare från vissa länder endast komma in i landet med ett konventionellt klistermärkevisum, som endast kan erhållas på en turkisk ambassad. Detta inkluderar nationella medborgare i: Algeriet, Kuba, Guyanam, Kiribati, Laos, Marshallöarna, Mikronesien, Myanmar, Nauru, Nordkorea, Palau, Papua Nya Guinea, Samoa, Sydsudan, Syrien, Tonga, Tuvalu.

Inträdeskrav

Resenärer måste uppvisa ett läkarintyg med ett negativt COVID-19-PCR-testresultat utfärdat inom 72 timmar innan avresan. Utan bevis för ett sådant test nekas passagerare ombordstigning. Resenärer måste fylla i ett passagerarformulär för spårning innan de anländer till Turkiet.

Karantänskrav

Alla ankommande resenärer som har besökt Brasilien, Storbritannien, Danmark eller Sydafrika under de senaste tio dagarna kommer att bli föremål för en 14-dagars karantän vid ankomst till platser som valts av de lokala turkiska myndigheterna. Resenärer som sitter i karantän får ta ett obligatoriskt PCR-test på dag 10 av karantänperioden, och om resultatet är negativt kommer karantänperioden att kunna avslutas.

Transiteringsregler

Resenärer som befinner sig i direkt transit genom Turkiet till andra destinationer behöver inte ett negativt PCR-test, såvida inte deras flyg har sitt ursprung i Brasilien, Storbritannien, Danmark eller Sydafrika. Resenärer som reser från Turkiet från Storbritannien, Danmark eller Sydafrika måste vid ombordstigningen uppvisa ett läkarintyg med ett negativt COVID-19 PCR-testresultat utfärdat inom 72 timmar efter avgång.

All övrig information

Alla resenärer måste alltid bära ansiktsmask medan de vistas på en flygplats och under alla flygningar till och från Turkiet.

Om du redan planerar att resa till Istanbul inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Istanbul

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Istanbul
Pegasus Airlines
28 aug.
ARN12:15Stockholm Arlanda
3t 25m
SAW15:40Istanbul Sabiha Gokcen
4 sep.
SAW09:05Istanbul Sabiha Gokcen
3t 30m
ARN12:35Stockholm Arlanda
1 107 kr
Hitta liknande
Pegasus Airlines
20 nov.
ARN05:50Stockholm Arlanda
3t 25m
SAW09:15Istanbul Sabiha Gokcen
9 dec.
SAW03:30Istanbul Sabiha Gokcen
3t 40m
ARN07:10Stockholm Arlanda
Pegasus Airlines
20 nov.
ARN05:50Stockholm Arlanda
3t 25m
SAW09:15Istanbul Sabiha Gokcen
9 dec.
SAW03:30Istanbul Sabiha Gokcen
3t 40m
ARN07:10Stockholm Arlanda
Flera flygbolag
20 nov.
ARN10:25Stockholm Arlanda
13t 00m
1 stopp
SAW23:25Istanbul Sabiha Gokcen
9 dec.
SAW03:30Istanbul Sabiha Gokcen
3t 40m
ARN07:10Stockholm Arlanda
1 323 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
3 juli
GOT16:05Göteborg Landvetter
8t 50m
1 stopp
SAW00:55Istanbul Sabiha Gokcen
4 juli
SAW17:00Istanbul Sabiha Gokcen
13t 30m
1 stopp
GOT06:30Göteborg Landvetter
1 282 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
1 juli
NYO10:15Stockholm Skavsta
14t 40m
2 stopp
SAW00:55Istanbul Sabiha Gokcen
8 juli
SAW10:20Istanbul Sabiha Gokcen
7t 45m
1 stopp
NYO18:05Stockholm Skavsta
1 440 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Istanbul

Om du letar efter enkelbiljetter till Istanbul, visa några av våra erbjudanden nedan.
Flera flygbolag
12 okt.
GOT16:25Göteborg Landvetter
16t 25m
1 stopp
SAW08:50Istanbul Sabiha Gokcen
Flera flygbolag
24 juni
GOT17:25Göteborg Landvetter
16t 25m
2 stopp
SAW09:50Istanbul Sabiha Gokcen
Flera flygbolag
7 juli
GOT16:45Göteborg Landvetter
17t 05m
1 stopp
SAW09:50Istanbul Sabiha Gokcen

Vilka flygbolag flyger till Istanbul?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Istanbul

Billiga flyg till Istanbul avgår från Arlanda flygplats norr om Stockholm och landar på någon av stadens två flygplatser, Ataturk Airport eller Sabiha Gökcen. Bästa priserna får du med flygbolagen Pegasus Airlines, Ukraine International Airlines och Austrian Airlines. En av de mest populära rutterna flygs dock av Turkiets egna nationella flygbolag Turkish Airlines. Med momondo kan du jämföra de olika flygbolagens rutter och priser på nätet för att på så vis hitta billiga flyg till Istanbul.

Vem flyger direkt till Istanbul? Pegasus Airlines, Turkish Airlines och SAS flyger direkt från Sverige med avgång från Arlanda flygplats norr om Stockholm. Med SAS och Turkish Airlines kan du även hitta flygstolar direkt från Landvetter flygplats i Göteborg.

Hur många timmar tar det att flyga till Istanbul? Från Stockholm tar resan ungefär tre och en halv timme.


Hur tar man sig från flygplatsen i Istanbul till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Istanbul plus avståndet till centrum

De flesta flyg landar på Turkiets största flygplats, Istanbul Ataturk Airport, som är bas för Turkish Airlines. Flygplatsen är Europas femte största med över 60 miljoner passagerare per år. Stadens andra internationella flygplats, Sabiha Gökcen, är mindre och här landar flera lågprisflyg, däribland det turkiska lågprisbolaget Pegasus Airlines.


Populära flygresor till Istanbul

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Istanbul som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Istanbul
Snabbaste flygtid
3t 25m
Billigast pris
1 474 kr
Flyg från Malmö till Istanbul
Snabbaste flygtid
7t 45m
Billigast pris
2 914 kr
Flyg från Norrköping till Istanbul
Snabbaste flygtid
15t 05m
Billigast pris
3 163 kr
Flyg från Umeå till Istanbul
Snabbaste flygtid
6t 05m
Billigast pris
4 470 kr
Visa mer

Hur tar man sig runt i Istanbul?

Istanbuls kollektivtrafik består av bussar, spårvagnar, tunnelbana, taxi och färjor. Om du har möjlighet att ta tunnelbanan är det alltid ett bra alternativ då den är snabb och smidig att resa med. Tunnelbanans tre linjer går dock inte överallt och till flera områden kan du behöva ta buss eller spårvagn. Om du behöver ta dig mellan den europeiska och den asiatiska sidan av staden är färjorna ett bra och trevligt färdmedel.

Undvik att ta taxi eller bil i rusningstrafik då det ofta blir trafikstockningar. Taxi är dock mycket billigt i Istanbul jämfört med många andra storstäder. Du vinkar enkelt in din taxibil direkt från gatan. I Istanbul kan du även ta en Dolmus vilket är en slags minibuss som tar upp till tio passagerare. Dessa har inte särskilda stationer där de stannar utan du kan stiga av vart du vill under färden.


Kan man flyga till Istanbul utan pass eller visum?

Som svensk medborgare kan du resa till Istanbul för en vistelse i max 90 dagar utan att behöva skaffa något visum. Du måste ha med dig ditt pass när du reser och detta ska gälla i minst 150 dagar från och med din inresa i landet. Det är också viktigt att ditt pass är intakt då du kan nekas inträde i landet om det inte är det. Du ska alltid kolla upp de senaste bestämmelserna för inresa i Turkiet på Turkiets myndighet för migrationshantering eller på Turkiets ambassad i Stockholm. Visum- och passregler kan nämligen alltid komma att ändras så det är viktigt att ha uppdaterade uppgifter för att det inte ska bli något krångel vid din ankomst till landet.


Tips och råd om Istanbul

Intresserad av sevärdheter i Istanbul?

I Istanbul hittar du flera världskända sevärdheter bland annat Aya Sofia, Blå Moskéen, Topkapipalatset, Bazaardistriktet och museet för turkisk och islamisk konst.

Vad bör jag packa för min resa?

Promenadskor för att kunna gå långa sträckor. Om du åker under våren ska du ta med en jacka då det kan vara mycket kallt i skuggan trots höga temperaturer.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Billigast är att köpa ett lokalt SIM-kort om du vill ringa samtal.

Kan jag dricka kranvattnet?

Drick inte kranvattnet utan köp istället vatten på flaska.

Ska jag dricksa i Istanbul?

Du bör dricksa mellan fem och tio procent.


Flyg Europa Turkiet Istanbul
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass