Flyg till Istanbul

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
lör 2/10
lör 9/10

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Istanbul.
Visa nuvarande reserestriktioner för Turkiet

Billigaste flygen till flygplatser i Istanbul

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Istanbul från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Istanbul flygplats

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Istanbul

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Istanbul Sabiha Gokcen flygplats (SAW)

Vanligtvis är flyg till Istanbul från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Istanbul Sabiha Gokcen, vilket i genomsnitt kostar 1 964 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN ISTANBUL TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSnovember23% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Istanbul kostar i genomsnitt bara 1 513 kr i november
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL ISTANBUL FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli35% dyrareDet kostar omkring 2 654 kr för flyg till Istanbul från Stockholm Arlanda flygplats i juli
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL ISTANBUL FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSoktober252% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Istanbul från Stockholm Arlanda flygplats i oktober än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Istanbul?

Istanbuls högsäsong infaller under vår och höst då temperaturerna är behagliga och perfekta för uteserveringar och festivaler. Under sommaren kan det bli oerhört varmt i staden och under vintern mycket kallt. Hög- och lågsäsong påverkar priserna på flygresor till Istanbul med hotell.

När är det billigast att boka flyg till Istanbul? Billiga flyg till Istanbul hittar du framför allt under november och maj. November kan vara en kall månad medan maj, då temperaturerna ännu inte blivit för höga, utgör en utmärkt besöksperiod. Jämför priser online med momondos priskalender och fynda resor till Istanbul till billigt pris. Mest fördelaktiga priser får du dessutom om du bokar flygbiljetter till Istanbul ungefär två månader innan avresa istället för att vänta till sista minuten.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Istanbul?

  Användare som bokade resor till Istanbul från Gazipaşa hittade flyg som var 92 % billigare än det genomsnittliga priset för flyg till Istanbul. För att hitta det billigaste priset till Istanbul från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Istanbul?

  Om du inte har möjlighet att resa i mars kan du istället boka flyg till Istanbul från Sverige för november. Flyg till Istanbul i november är kanske inte lika billiga som i mars, men genomsnittet ligger fortfarande runt 1 539 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Istanbul?

  Den bästa tiden att boka ett flyg till Istanbul från Sverige är 39 dagar innan avgång eftersom biljettpriserna då tenderar att ligga runt 1 989 kr. Under de senaste 72 timmarna har dock flyg hittats från Sverige för så lite som 1 107 kr.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Istanbul?

  De som flyger till Istanbul kan potentiellt hitta bättre priser för Istanbul flygplats(34 km från stadskärnan i Istanbul), Tekirdağ Corlu flygplats(89 km från stadskärnan i Istanbul), İzmit Cengiz Topel flygplats(99 km från stadskärnan i Istanbul) eller Bursa Yenişehir flygplats(99 km från stadskärnan i Istanbul) beroende på månad och avgångsflygplats.

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Istanbul?

  Du kan hitta erbjudanden för Istanbul Sabiha Gokcen flygplats för i genomsnitt 1 658 kr per person, men detta pris kan ändras beroende på din avreseflygplats. För att spara pengar kan du prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Kan jag flyga till Istanbul från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Istanbul

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Istanbul.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT) eller Antigen (snabbtest)-test taget inom 72 for rt-pcr (naat) and 48 for antigen (quick-test) timmar innan avgången till Istanbul.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Istanbul.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Istanbul?

Returresa till Sverige från Istanbul

Testkrav för COVID-19
Besökare från Istanbul måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Istanbul behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Istanbul inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Istanbul

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Istanbul
Pegasus Airlines
13 okt.
ARN07:40Stockholm Arlanda
3t 25m
SAW11:05Istanbul Sabiha Gokcen
21 okt.
SAW04:10Istanbul Sabiha Gokcen
3t 30m
ARN07:40Stockholm Arlanda
1 392 kr
Hitta liknande
Pegasus Airlines
4 okt.
ARN12:15Stockholm Arlanda
3t 25m
SAW15:40Istanbul Sabiha Gokcen
21 okt.
SAW04:10Istanbul Sabiha Gokcen
3t 30m
ARN07:40Stockholm Arlanda
1 400 kr
Hitta liknande
Pegasus Airlines
13 okt.
ARN07:40Stockholm Arlanda
3t 25m
SAW11:05Istanbul Sabiha Gokcen
18 okt.
SAW04:10Istanbul Sabiha Gokcen
3t 30m
ARN07:40Stockholm Arlanda
1 409 kr
Hitta liknande
Pegasus Airlines
12 okt.
ARN07:40Stockholm Arlanda
3t 25m
SAW11:05Istanbul Sabiha Gokcen
20 okt.
SAW04:10Istanbul Sabiha Gokcen
3t 30m
ARN07:40Stockholm Arlanda
1 418 kr
Hitta liknande
Pegasus Airlines
2 feb.
ARN05:50Stockholm Arlanda
3t 25m
SAW09:15Istanbul Sabiha Gokcen
10 feb.
SAW03:30Istanbul Sabiha Gokcen
3t 40m
ARN07:10Stockholm Arlanda
1 366 kr
Hitta liknande
Lufthansa
2 feb.
ARN09:00Stockholm Arlanda
6t 10m
1 stopp
IST15:10Istanbul
10 feb.
IST13:55Istanbul
6t 40m
1 stopp
ARN20:35Stockholm Arlanda
1 107 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Istanbul

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Istanbul, visa några av våra erbjudanden nedan av LOT och Pegasus Airlines
Pegasus Airlines
13 okt.
ARN07:40Stockholm Arlanda
3t 25m
SAW11:05Istanbul Sabiha Gokcen
Pegasus Airlines
6 okt.
ARN07:40Stockholm Arlanda
3t 25m
SAW11:05Istanbul Sabiha Gokcen
Pegasus Airlines
11 okt.
ARN12:15Stockholm Arlanda
3t 25m
SAW15:40Istanbul Sabiha Gokcen

Vilka bolag flyger till Istanbul?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Istanbul

Billiga flyg till Istanbul avgår från Arlanda flygplats norr om Stockholm och landar på någon av stadens två flygplatser, Ataturk Airport eller Sabiha Gökcen. Bästa priserna får du med flygbolagen Pegasus Airlines, Ukraine International Airlines och Austrian Airlines. En av de mest populära rutterna flygs dock av Turkiets egna nationella flygbolag Turkish Airlines. Med momondo kan du jämföra de olika flygbolagens rutter och priser på nätet för att på så vis hitta billiga flyg till Istanbul.

Vem flyger direkt till Istanbul? Pegasus Airlines, Turkish Airlines och SAS flyger direkt från Sverige med avgång från Arlanda flygplats norr om Stockholm. Med SAS och Turkish Airlines kan du även hitta flygstolar direkt från Landvetter flygplats i Göteborg.

Hur många timmar tar det att flyga till Istanbul? Från Stockholm tar resan ungefär tre och en halv timme.


Flygplatser nära Istanbul

Nedan hittar du alla flygplatser i Istanbul tillsammans med avståndet från stadens centrum

De flesta flyg landar på Turkiets största flygplats, Istanbul Ataturk Airport, som är bas för Turkish Airlines. Flygplatsen är Europas femte största med över 60 miljoner passagerare per år. Stadens andra internationella flygplats, Sabiha Gökcen, är mindre och här landar flera lågprisflyg, däribland det turkiska lågprisbolaget Pegasus Airlines.


Populära flygresor till Istanbul

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Istanbul som hittats av användare
Flyg från Göteborg till Istanbul
Snabbast flygtid3t 25m
Billigaste pris1 115 kr
Flyg från Stockholm till Istanbul
Snabbast flygtid3t 25m
Billigaste pris1 141 kr
Flyg från Malmö till Istanbul
Snabbast flygtid17t 25m
Billigaste pris1 997 kr
Flyg från Norrköping till Istanbul
Snabbast flygtid15t 05m
Billigaste pris3 285 kr
Flyg från Umeå till Istanbul
Snabbast flygtid24t 00m
Billigaste pris3 968 kr

Istanbuls kollektivtrafik består av bussar, spårvagnar, tunnelbana, taxi och färjor. Om du har möjlighet att ta tunnelbanan är det alltid ett bra alternativ då den är snabb och smidig att resa med. Tunnelbanans tre linjer går dock inte överallt och till flera områden kan du behöva ta buss eller spårvagn. Om du behöver ta dig mellan den europeiska och den asiatiska sidan av staden är färjorna ett bra och trevligt färdmedel.

Undvik att ta taxi eller bil i rusningstrafik då det ofta blir trafikstockningar. Taxi är dock mycket billigt i Istanbul jämfört med många andra storstäder. Du vinkar enkelt in din taxibil direkt från gatan. I Istanbul kan du även ta en Dolmus vilket är en slags minibuss som tar upp till tio passagerare. Dessa har inte särskilda stationer där de stannar utan du kan stiga av vart du vill under färden.


Som svensk medborgare kan du resa till Istanbul för en vistelse i max 90 dagar utan att behöva skaffa något visum. Du måste ha med dig ditt pass när du reser och detta ska gälla i minst 150 dagar från och med din inresa i landet. Det är också viktigt att ditt pass är intakt då du kan nekas inträde i landet om det inte är det. Du ska alltid kolla upp de senaste bestämmelserna för inresa i Turkiet på Turkiets myndighet för migrationshantering eller på Turkiets ambassad i Stockholm. Visum- och passregler kan nämligen alltid komma att ändras så det är viktigt att ha uppdaterade uppgifter för att det inte ska bli något krångel vid din ankomst till landet.


Börja planera din resa till Istanbul


Intresserad av sevärdheter i Istanbul?

I Istanbul hittar du flera världskända sevärdheter bland annat Aya Sofia, Blå Moskéen, Topkapipalatset, Bazaardistriktet och museet för turkisk och islamisk konst.

Vad bör jag packa för min resa?

Promenadskor för att kunna gå långa sträckor. Om du åker under våren ska du ta med en jacka då det kan vara mycket kallt i skuggan trots höga temperaturer.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Billigast är att köpa ett lokalt SIM-kort om du vill ringa samtal.

Kan jag dricka kranvattnet?

Drick inte kranvattnet utan köp istället vatten på flaska.

Ska jag dricksa i Istanbul?

Du bör dricksa mellan fem och tio procent.