Flyg Europa Turkiet Antalya

Flyg till Antalya

Tur & retur
Ekonomi
Washington, D.C. (WAS)
Antalya (AYT)
tis 18/5
tis 25/5
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Antalya. Nuvarande restriktioner för Antalya baseras på reserestriktioner för Turkiet.

Visa nuvarande reserestriktioner för Turkiet

Billigaste flygen till flygplatser i Antalya

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Antalya från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Antalya

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Antalya

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Antalya (AYT)

Vanligtvis är flyg till Antalya från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Antalya, vilket i genomsnitt kostar 2 320 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN ANTALYA TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmars25% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Antalya kostar i genomsnitt bara 1 730 kr i mars
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL ANTALYA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli39% dyrareDet kostar omkring 3 236 kr för flyg till Antalya från Stockholm Arlanda flygplats i juli
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL ANTALYA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli531% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Antalya från Stockholm Arlanda flygplats i juli än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Antalya?

Antalya ligger på den turkiska Rivieran vid medelhavets kust. Resor till Antalya är populära under sommarmånaderna, och perioden utgör således stadens högsäsong. Under sommaren kan det bli oerhört varmt i staden och vid Antalyas härliga stränder samlas både nationella och internationella besökare. Under denna period är resor med hotell dyrare och det kan vara svårt att hitta bra priser på sista minuten biljetter. Även under jul- och nyårsledigheterna säljs det många flygresor till Antalya.

När är det billigast att boka flyg till Antalya? Billiga flyg till Antalya hittar du framför allt under november och maj, det vill säga precis innan stadens två högsäsonger. För att hitta en flygstol till ett billigt pris kan du jämföra priser för olika avresedatum i momondos priskalender på nätet.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Antalya?

143 kr är det billigaste erbjudandet som hittats för ett flyg till Antalya på momondo under de senaste två veckorna. Detta flyg avgår från Izmir och är 95 % billigare än de flesta andra flyg till Antalya. För att hitta det billigaste priset till Antalya från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Antalya?

Generellt är mars den billigaste månaden att flyga från Sverige till Antalya. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 1 730 kr. Om du inte har möjlighet att resa till Antalya i mars är det också billigt att flyga i januari. För den här månaden kan du hitta prser på momondo runt 1 847 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Antalya?

Den bästa tiden att boka ett flyg till Antalya från Sverige är 34 dagar innan avgång eftersom biljettpriserna då tenderar att ligga runt 2 337 kr. Under de senaste 72 timmarna har momondo-användare hittat flyg från Sverige till Antalya för så lite som 1 198 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Antalya?

Generellt är den billigaste veckodagen att flyga till Antalya från Sverige en lördag. momondo-användare har hittat biljetter för lördagsavgångar för så lite som 2 502 kr. Detta pris kan dock variera beroende på flygbolag, säsonger och högtider. Och andra sidan är söndag den dyraste veckodagen att flyga från Sverige eftersom det är smidigt för både affärsresande och turister. Till följd av detta ligger biljettpriserna på omkring 2 633 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Antalya?

Enligt våra data är den billigaste tiden på dygnet att flyga till Antalya på morgonen. momondo-användare har hittat avgående flyg från Sverige till Antalya på morgonen för så lite som 2 520 kr. Tänk på att dessa priser kan variera beroende på flygbolag och vilken tid på året du reser. Försök att inte köpa biljetter mitt på dagen eftersom de ligger runt 3 050 kr. Dessa priser kan naturligtvis variera beroende på årstid och vilken flygplats du flyger till.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Antalya?

Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Antalya. Om du planerar att flyga till Antalya, överväg då även att boka flyg till Isparta flygplats(111 km från stadskärnan i Antalya), Denizli Cardak flygplats(133 km från stadskärnan i Antalya) eller Gazipaşa flygplats(156 km från stadskärnan i Antalya).

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Antalya?

Gazipaşa flygplats har ett genomsnittspris på 2 539 kr per person och är generellt den billigaste flygplatsen att flyga till när du besöker Antalya. Detta genomsnittspris beror på avgångsplats. Prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide för att hitta det billigaste flyget.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Antalya?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Turkiet resor till Antalya. Inreserestriktioner

Turkiet förbjuder inte några passagerare oavsett nationalitet att komma in i landet baserat på medborgarskap. Dock finns begränsningar gällande passagerare som får komma in i landet baserat på utgångspunkt. Turkiet har avbrutit inresa för resenärer som anländer från Brasilien, Storbritannien, Danmark, Nederländerna och Sydafrika. Detta gäller inte humanitära flygningar och repatriationsflygningar. För närvarande kan de flesta internationella turister komma in antingen visumfritt eller, för de som uppfyller kraven , med ett eVisa. Dok kan passagerare från vissa länder endast komma in i landet med ett konventionellt klistermärkevisum, som endast kan erhållas på en turkisk ambassad. Detta inkluderar nationella medborgare i: Algeriet, Kuba, Guyanam, Kiribati, Laos, Marshallöarna, Mikronesien, Myanmar, Nauru, Nordkorea, Palau, Papua Nya Guinea, Samoa, Sydsudan, Syrien, Tonga, Tuvalu.

Inträdeskrav

Resenärer måste uppvisa ett läkarintyg med ett negativt COVID-19-PCR-testresultat utfärdat inom 72 timmar innan avresan. Utan bevis för ett sådant test nekas passagerare ombordstigning. Resenärer måste fylla i ett passagerarformulär för spårning innan de anländer till Turkiet.

Karantänskrav

Alla ankommande resenärer som har besökt Brasilien, Storbritannien, Danmark eller Sydafrika under de senaste tio dagarna kommer att bli föremål för en 14-dagars karantän vid ankomst till platser som valts av de lokala turkiska myndigheterna. Resenärer som sitter i karantän får ta ett obligatoriskt PCR-test på dag 10 av karantänperioden, och om resultatet är negativt kommer karantänperioden att kunna avslutas.

Transiteringsregler

Resenärer som befinner sig i direkt transit genom Turkiet till andra destinationer behöver inte ett negativt PCR-test, såvida inte deras flyg har sitt ursprung i Brasilien, Storbritannien, Danmark eller Sydafrika. Resenärer som reser från Turkiet från Storbritannien, Danmark eller Sydafrika måste vid ombordstigningen uppvisa ett läkarintyg med ett negativt COVID-19 PCR-testresultat utfärdat inom 72 timmar efter avgång.

All övrig information

Alla resenärer måste alltid bära ansiktsmask medan de vistas på en flygplats och under alla flygningar till och från Turkiet.

Om du redan planerar att resa till Antalya inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Hitta billiga flygbiljetter till Antalya

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Antalya
Pegasus Airlines
7 juni
ARN14:05Stockholm Arlanda
3t 55m
AYT18:00Antalya
13 juni
AYT02:00Antalya
4t 05m
ARN06:05Stockholm Arlanda
1 364 kr
Hitta liknande
Pegasus Airlines
7 juni
ARN14:05Stockholm Arlanda
3t 55m
AYT18:00Antalya
12 juni
AYT11:50Antalya
4t 05m
ARN15:55Stockholm Arlanda
1 373 kr
Hitta liknande
Pegasus Airlines
31 maj
ARN14:45Stockholm Arlanda
3t 55m
AYT18:40Antalya
7 juni
AYT10:10Antalya
4t 05m
ARN14:15Stockholm Arlanda
1 406 kr
Hitta liknande
Pegasus Airlines
29 maj
ARN15:15Stockholm Arlanda
3t 55m
AYT19:10Antalya
5 juni
AYT11:50Antalya
4t 05m
ARN15:55Stockholm Arlanda
1 439 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
6 juni
ARN13:30Stockholm Arlanda
4t 00m
AYT17:30Antalya
13 juni
AYT02:00Antalya
4t 05m
ARN06:05Stockholm Arlanda
1 381 kr
Hitta liknande
Pegasus Airlines
5 juni
GOT15:55Göteborg Landvetter
3t 50m
AYT19:45Antalya
12 juni
AYT11:40Antalya
4t 15m
GOT15:55Göteborg Landvetter
1 439 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Antalya

Om du letar efter enkelbiljetter till Antalya, visa några av våra erbjudanden nedan av Pegasus Airlines
Pegasus Airlines
2 aug.
GOT13:55Göteborg Landvetter
3t 50m
AYT17:45Antalya
Pegasus Airlines
4 juni
GOT15:05Göteborg Landvetter
3t 50m
AYT18:55Antalya
Flera flygbolag
22 maj
ARN08:40Stockholm Arlanda
11t 25m
1 stopp
AYT20:05Antalya

Vilka flygbolag flyger till Antalya?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Antalya

Billiga flyg till Antalya flygs bland annat av Pegasus Airlines, Aeroflot och Finnair. Landets egna flygbolag, Turkish Airlines, är också ett populärt bolag med flygbiljetter till Antalya. Försök att boka dina flygbiljetter ungefär två månader innan avresa för att få resan till bästa möjliga pris. Jämför även de olika flygbolagen online hos momondo för att hitta det bästa alternativet för just din resa. Tänk på att om du bokar med något av lågprisbolagen kan det tillkomma avgifter som vanligtvis ingår i totalpriset, bland annat avgifter för val av sittplats, handbagage och incheckat bagage.

Vem flyger direkt till Antalya? Bland annat SunExpress och Pegasus Airlines erbjuder direktflyg från Stockholm till Antalya.

Hur många timmar tar det att flyga till Antalya? En direktresa från Sverige tar ungefär fyra timmar.


Hur tar man sig från flygplatsen i Antalya till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Antalya plus avståndet till centrum

Billiga flyg till Antalya landar på Antalya Airport som är belägen relativt nära stadens centrum. Flygplatsen är Turkiets tredje största och härigenom passerar över 18 miljoner resenärer årligen. Flygplatsen är vältrafikerad, framför allt under sommaren, då detta är en populär tid för besökare från hela världen att ta sig till den turkiska Rivieran. Du tar dig snabbt in till staden antingen med buss, taxi eller hyrbil. Bussen avgår varje halvtimme och tar dig in till stadens bussterminal varifrån du kan åka vidare med lokalbussar eller taxi till din slutdestination.


Populära flygresor till Antalya

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Antalya som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Antalya
Snabbaste flygtid
3t 55m
Billigast pris
1 406 kr
Flyg från Örebro till Antalya
Snabbaste flygtid
3t 45m
Billigast pris
2 296 kr
Flyg från Malmö till Antalya
Snabbaste flygtid
12t 00m
Billigast pris
2 471 kr
Flyg från Ängelholm till Antalya
Snabbaste flygtid
15t 00m
Billigast pris
3 935 kr
Visa mer

Hur tar man sig runt i Antalya?

I Antalya tar du dig enkelt omkring med kollektivtrafiken som består av bussar, dolmus och spårvagn. Bussarna är både billiga och praktiska och har linjer till de flesta områden i Antalya. I vissa fall kan du behöva ta dig till den centrala bussterminalen först för att sedan åka vidare därifrån. Dolmus är en slags minibuss som går efter en tidtabell och förbestämd rutt. Skillnaden mot vanlig buss är att du kan kliva ombord och stiga av var som helst under vägen istället för vid en speciell station. Stadens spårvagnslinje går från den kända stranden Konyaalti till Antalya Museet och är en bra rutt för att upptäcka flera av stadens sevärdheter.

Stadens taxibilar är gula och registreringsskylten finner på bilens sida, vilket gör de lätta att känna igen. Tänk på att stadens ibland långa avstånd medför dyra resor.


Kan man flyga till Antalya utan pass eller visum?

När du reser till Turkiet som svensk medborgare behöver du inte något visum för en turistresa, så länge du inte stannar i landet i längre än 90 dagar. För att flyga till Antalya behöver du ha med dig ditt pass som legitimation, det räcker alltså inte med ett nationellt id-kort. Passet måste vara intakt för att du ska godkännas inresa i landet och ditt pass måste också vara giltigt i minst 150 dagar från och med ditt inresedatum i Turkiet. Innan avresa ska du alltid kolla upp aktuella inresebestämmelser antingen på Turkiets ambassad i Stockholm eller hos de turkiska myndigheterna. Detta är viktigt eftersom regler angående pass och visum alltid kan förändras och du vill såklart inte bli nekad inträde i landet på grund av att du inte har med dig rätt dokumentation.


Tips och råd om Antalya

Intresserad av sevärdheter i Antalya?

En av stadens största sevärdheter är Antalya Museet vars utställningar täcker allt från stenåldern till det Byzantiska riket. Missa inte heller den ikoniska minareten Yivli Minare, den romerska hamnen och en dag på Konyaaltistranden.

Vad bör jag packa för min resa?

Packa med badkläder för strandhäng på en av Turkiets bästa stränder.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

För att undvika höga kostnader för mobilsurf kan du skaffa ett lokalt SIM-kort.

Kan jag dricka kranvattnet?

Nej, köp istället vatten på flaska.

Ska jag dricksa i Antalya?

Ja, lämna mellan fem till tio procent i dricks.


Flyg Europa Turkiet Antalya
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass