Flyg till Konya

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
ons 29/9
ons 6/10

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Konya.
Visa nuvarande reserestriktioner för Turkiet

Billigaste flygen till flygplatser i Konya

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Konya från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Konya

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Konya

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Konya (KYA)

Vanligtvis är flyg till Konya från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Konya, vilket i genomsnitt kostar 2 776 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN KONYA TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmars24% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Konya kostar i genomsnitt bara 2 102 kr i mars
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL KONYA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli42% dyrareDet kostar omkring 3 953 kr för flyg till Konya från Stockholm Arlanda flygplats i juli
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL KONYA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli678% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Konya från Stockholm Arlanda flygplats i juli än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Konya?

Flyg till Konya rekommenderas att boka under månaderna mellan april och oktober då vädret i den turkiska universitetsstaden är som varmast. Mellan april och juni samt mellan september och oktober ligger temperaturerna på mellan 20-25 °C vilket gör det behagligt att ge sig ut på sightseeingturer till de historiska sevärdheterna. Augusti är som allra varmast och då kan temperaturerna sträcka sig över 30 °C vilket gör just denna månad något mindre populär. Sommaren är den allra torraste perioden i staden medan vinterhalvåret för med sig snö.

När är det billigast att boka flyg till Konya?

Priserna på flyg till Konya varierar stort under året. Hos momondo kan du jämföra priser på flygstolar för att hitta billiga flyg till Konya. Lägst pris på flygresor hittar du i september, vilket är en utmärkt månad att resa på rent vädermässigt. Dyrast är att resa i juli då många väljer att åka till Konya under sommarledigheterna. Boka flyg cirka två månader innan din resa då priserna på flygbiljetter till Konya är som lägst.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Konya?

  Generellt är februari den billigaste månaden att flyga från Sverige till Konya. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 2 215 kr. Om du inte har möjlighet att resa i februari kan du istället boka flyg till Konya från Sverige för november. Flyg till Konya i november är kanske inte lika billiga som i februari, men genomsnittet ligger fortfarande runt 2 240 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Konya?

  Vi rekommenderar att du köper din flygbiljett från Sverige till Konya 60 dagar innan ditt avresedatum eftersom det är då som momondo-användare tenderar att hitta bäst flygpriser. Våra användare har hittat flyg till Konya för i genomsnitt 2 903 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Konya?

  Generellt är den billigaste veckodagen att flyga till Konya från Sverige en söndag. momondo-användare har hittat biljetter för söndagsavgångar för så lite som 3 121 kr. Detta pris kan dock variera beroende på flygbolag, säsonger och högtider. Undvik att boka avgångar för en lördag eftersom priserna då vanligtvis är högre. Enligt våra data ligger genomsnittspriset för en biljett till Konya för flygningar en lördag på 3 502 kr.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Konya?

  Den billigaste tiden på dygnet att resa till Konya är på kvällen då man kan köpa flyg för så lite som 3 069 kr. Och andra sidan är den dyraste tiden på dygnet att flyga till Konya på eftermiddagen då priserna ligger på omkring 3 536 kr.


Kan jag flyga till Konya från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Konya

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Konya.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT) eller Antigen (snabbtest)-test taget inom 72 for rt-pcr (naat) and 48 for antigen (quick-test) timmar innan avgången till Konya.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Konya.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Konya?

Returresa till Sverige från Konya

Testkrav för COVID-19
Besökare från Konya måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Konya behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Konya inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Flygplatser nära Konya

Nedan hittar du alla flygplatser i Konya tillsammans med avståndet från stadens centrum

Flyg till Konya landar på Konya Airport som ligger 16 km norr om stadens centrala delar. Om du vill resa till Konya billigt tar du helst flygbussen som går från flygplatsen ungefär varannan timme. Resan in till centrum tar cirka en halvtimme med bussen. Oftast är bussarnas avgångar rätt bra anpassade efter när flyg ankommer till Konya Airport, men det kan hända att du får vänta då avgångarna inte är täta. Ett snabbare sätt att resa in till Konyas centrum är med taxi eller bil. Taxibilar finns utanför ankomsthallen och med taxi reser du in till Konya på bara en kvart. Du kan även själv hyra bil och följer då vägen Ankara Cd. in till centrum.


För att ta dig runt i Konya kan du med fördel använda kollektivtrafiken. Denna består av bussar, minibussar och spårvagn. Alla färdmedel i kollektivtrafiken använder sig av samma biljettsystem så du bör köpa ett Konya ElKart som är ett åkkort du fyller på med pengar. Spårvagnarna i Konya är i gång dygnet runt och går längs med två linjer mellan universitetet och centrum samt mellan Zafer och Adlie. Inne i centrum är det framförallt dolmus, minibussar, som är mest användbara. Den centrala busstationen ligger i korsningen av Mevlana Caddesi och Adliye Bulvari och därifrån hittar du linjer till stadens alla olika delar.


Så länge du reser till Konya som turist på en resa som är kortare än 90 dagar behöver du inget inresetillstånd till Turkiet som svensk medborgare. För någon annan typ av resa eller en längre vistelse får du ansöka om visum via Turkiets ambassad i Stockholm och detta kan för det mesta göras via nätet. Ditt pass ska vara giltigt i fem månader från och med det datum du reser in i Turkiet.


Börja planera din resa till Konya


Vad ska man se i Konya?

En av stadens största sevärdheter är Mevlana Museum som är en stor pilgrimsplats då den innehåller graven av poeten och mystikern Celaleddin Rumi.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Ta gärna med barnen till Konya Arkeologiska Museum.

Ska man köpa reseförsäkring?

Då ditt europeiska sjukförsäkringskort inte gäller i Turkiet kan du behöva köpa till en reseförsäkring för att ha tillräckligt skydd. Kolla först med din hemförsäkring för att se vad som gäller för resor till olika länder.

Kan man dricka kranvattnet?

Köp hellre vatten på flaska än att dricka från kranen.

Ska man lämna dricks?

Om du äter på en finare restaurang kan du lägga till 10 % i dricks. För det mesta räcker det annars med att du avrundar uppåt.

Var ska man shoppa?

Inne i centrum hittar du shoppingcentret Novaland där du kan fynda designermärken samt gallerian Konya Kentplaza.