Hitta billig biluthyrning i Konya

Vill du hyra en bil billigt i Konya? Sök och jämför priser här

tis 20/8
12:00
ons 21/8
12:00
Jämför momondo med |

Bästa företagen för biluthyrning i Konya

Vill du veta vart du kan hitta billig biluthyrning? Det här är de bästa leverantörerna
enterprise Mest populära Enterprise Enterprise erbjuder de billigaste priserna på 2 platser i staden
global Flest platser Global Rent A Car Global Rent A Car erbjuder dig högkvalitativa och lyxiga bilmodeller som du kan hämta på en av deras 10 platser

Leverantörer av hyrbilar i Konya

Alla större biluthyrningsfirmor i Konya
$self.agencySymbol
1First Car Rental
Suveränt - 8,8 (3 omdömen)
1 plats
$self.agencySymbol
Alamo
Suveränt - 8,7 (43 507 omdömen)
1 plats
$self.agencySymbol
keddy by Europcar
Suveränt - 8,2 (98 omdömen)
2 platser
$self.agencySymbol
National
Suveränt - 8,2 (3 766 omdömen)
1 plats
$self.agencySymbol
First Car
Bra - 7,7 (4 omdömen)
2 platser
$self.agencySymbol
Avis
Bra - 7,6 (18 550 omdömen)
2 platser
$self.agencySymbol
Sixt
Bra - 7,6 (13 096 omdömen)
1 plats
$self.agencySymbol
Dollar
Bra - 7,4 (31 170 omdömen)
1 plats

Flygplatser med biluthyrning i Konya

Hitta en hyrbil på denna flygplats
HYRBILAR I
Konya flygplats
KYA

Hyrbil i Konya

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Konya?

Det är vanligt med en åldersgräns på 21 år för att hyra bil i Konya. Man ska ha haft körkort i minst ett år och ibland tar uthyrningsfirmorna en extra avgift om föraren är under 25 år, men olika företag har olika regler.

Viktigt att veta om trafikregler i Konya

I Turkiet gäller högertrafik och halvljuset ska vara tänt hela dagen. Det är förbjudet att prata i mobiltelefon medan man kör och bilbälte är obligatoriskt. Hastighetsbegränsningarna i Turkiet är 50 km/h i tätort, 90 km/h på landsväg och 120 km/h på motorväg. Barn under 10 år måste sitta i baksätet och alla under 150 cm ska sitta i anpassad barnstol eller på bilkudde. Turkiet har en promillegräns på 0,5. Vissa motorvägar, samt Bosporen-bron i Istanbul, är belagda med vägavgift. Om du kör på landsbygden så var uppmärksam på tama djur som kan befinna sig på eller korsa vägen.

Parkering

Det enklaste sättet att lösa parkering i Konya är att boka ett hotell som erbjuder parkeringsmöjlighet för sina gäster. Gatuparkering kan vara svårt att hitta och det rekommenderas att leta efter privata parkeringshus eller parkeringsgarage (”otopark”) där du kan parkera bilen i lugn och ro mot en avgift. Avgiften är sällan mer än 3 TRY (4,70 SEK) per timme.

Utflyktsmål i och omkring Konya

Några av de mest populära utflyktsmålen i Konya är Mevlana museet, de fantastiskt utsmyckade moskéerna och Alaeddins kulle som bjuder på vacker utsikt över staden. Vill du ge dig ut på utflykter utanför staden så tänk på att Turkiet är ett stort land. Du får räkna med att det tar ett par timmar att ta sig mellan de större sevärdheterna i regionen. Du kan nå kuststäder som Antalya och Alanya, eller storstaden Ankara på tre till fyra timmar. Du kan även köra österut mot det vackra Kappadokien vilket också tar ungefär tre timmar. Ett besök till Istanbul kan även rekommenderas. Resan tar cirka åtta timmar från Konya, men kan med fördel delas upp på ett par dagar så du kan besöka flera intressanta platser på vägen, till exempel Pamukkale eller Izmir.

Vilka försäkringar ska man ha?

Vid biluthyrning i Konya ingår det oftast en vagnskadeförsäkring samt en stöldförsäkring. Vagnskadeförsäkringen täcker oftast inte skador på däck, vindrutor, bilnycklar och liknande. Självrisken för dessa försäkringar är vanligtvis cirka 200-500 EUR (2200-5500 SEK) och det kan vara värt att överväga att köpa till självriskeliminering och en utökad försäkring som även täcker eventuella skador på hyrbilen eller stölder. Kontrollera alltid noga vad som ingår och hur stora eventuella kostnader kan bli om olyckan är framme innan du bokar hyrbil i Konya. Ibland ingår självriskeliminering, annars kostar det från 9,50 EUR (100 SEK) extra per dag, men kostnaderna blir såklart lägre om skador skulle uppstå. Tilläggsförsäkringar säljs till exempel av uthyrningsfirman men kom ihåg att många svenska banker erbjuder en självriskeliminering om du betalar hyran med ditt bank- eller kreditkort.

Kan man använda sitt svenska körkort i Konya, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Det är inget krav att ha internationellt körkort för att hyra bil i Konya, men det är något som rekommenderas. Det kan underlätta både vid bilhyra och om något oförutsett skulle inträffa medan du kör i Turkiet. Tänk på att alltid ha med dig ditt svenska körkort även om du har ett internationellt körkort.

Var i Konya kan man hämta och lämna sin hyrbil?

När du ska hyra bil i Konya kan du hämta och lämna bilen på många ställen i centrum, till exempel i anslutning till tågstationen. De flesta uthyrningsfirmor har också kontor på Konyas flygplats vilket är bekvämt om du anländer med flyg och ska ta dig vidare runt i Turkiet. Uthyrningsfirmorna har kontor direkt i anslutning till ankomsthallen. (Information kontrollerad: 22/05/2019).


Planera din resa till Konya