Insikter
Senaste erbjudandena
Jämförelse av fordon
Lista över firmor
FAQ

Hyrbilar i Konya, Konya provins

Vill du hyra en bil billigt i Konya, Konya provins? Sök och jämför priser här!

Konya, Turkiet
26 mar — 2 apr
Konya, Turkiet
tis 26/3
12:00
tis 2/4
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Utsedd till vinnare av Europas bästa reseapp 2023

Trender och insikter om att hyra bil i Konya

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Konya

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Konya?

De billigaste hyrbilarna i Konya hittas generellt genom Överraskningsfirma. När du bokar med Överraskningsfirma kan du ha chansen att hitta hyrbilspriser så låga som 215 kr/dag. Det genomsnittliga priset för att hyra en bil i Konya är 215 kr/dag.

Vilken bil väljer flest att hyra i Konya?

När du hyr en bil i Konya väljer de flesta av våra användare modellen Renault Clio för 522 kr/dag i genomsnitt. Den näst mest populära bilmodellen är Fiat Tipo för ett genomsnittspris på 416 kr/dag. Våra användare har hittat hyrbilar av modellen Renault Clio i Konya för så lite som 216 kr/dag och modellen Fiat Tipo för så lite som 245 kr/dag.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Konya, Konya provins

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilstyper i Konya, Konya provins
Ekonomi237 kr per dag
Kompakt237 kr per dag
Medelstor237 kr per dag
Standard509 kr per dag
Minibuss312 kr per dag
Premium987 kr per dag
Medelstor SUV388 kr per dag
De bästa priserna som hittats av momondo-användare de senaste 48 timmarna.

Viktig information om hyrbilar i Konya

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Konya?

Det är vanligt med en åldersgräns på 21 år för att hyra bil i Konya. Man ska ha haft körkort i minst ett år och ibland tar uthyrningsfirmorna en extra avgift om föraren är under 25 år, men olika företag har olika regler.

Viktigt att veta om trafikregler i Konya

I Turkiet gäller högertrafik och halvljuset ska vara tänt hela dagen. Det är förbjudet att prata i mobiltelefon medan man kör och bilbälte är obligatoriskt. Hastighetsbegränsningarna i Turkiet är 50 km/h i tätort, 90 km/h på landsväg och 120 km/h på motorväg. Barn under 10 år måste sitta i baksätet och alla under 150 cm ska sitta i anpassad barnstol eller på bilkudde. Turkiet har en promillegräns på 0,5. Vissa motorvägar, samt Bosporen-bron i Istanbul, är belagda med vägavgift. Om du kör på landsbygden så var uppmärksam på tama djur som kan befinna sig på eller korsa vägen.

Parkering

Det enklaste sättet att lösa parkering i Konya är att boka ett hotell som erbjuder parkeringsmöjlighet för sina gäster. Gatuparkering kan vara svårt att hitta och det rekommenderas att leta efter privata parkeringshus eller parkeringsgarage (”otopark”) där du kan parkera bilen i lugn och ro mot en avgift. Avgiften är sällan mer än 3 TRY (4,70 SEK) per timme.

Utflyktsmål i och omkring Konya

Några av de mest populära utflyktsmålen i Konya är Mevlana museet, de fantastiskt utsmyckade moskéerna och Alaeddins kulle som bjuder på vacker utsikt över staden. Vill du ge dig ut på utflykter utanför staden så tänk på att Turkiet är ett stort land. Du får räkna med att det tar ett par timmar att ta sig mellan de större sevärdheterna i regionen. Du kan nå kuststäder som Antalya och Alanya, eller storstaden Ankara på tre till fyra timmar. Du kan även köra österut mot det vackra Kappadokien vilket också tar ungefär tre timmar. Ett besök till Istanbul kan även rekommenderas. Resan tar cirka åtta timmar från Konya, men kan med fördel delas upp på ett par dagar så du kan besöka flera intressanta platser på vägen, till exempel Pamukkale eller Izmir.

Vilka försäkringar ska man ha?

Vid biluthyrning i Konya ingår det oftast en vagnskadeförsäkring samt en stöldförsäkring. Vagnskadeförsäkringen täcker oftast inte skador på däck, vindrutor, bilnycklar och liknande. Självrisken för dessa försäkringar är vanligtvis cirka 200-500 EUR (2200-5500 SEK) och det kan vara värt att överväga att köpa till självriskeliminering och en utökad försäkring som även täcker eventuella skador på hyrbilen eller stölder. Kontrollera alltid noga vad som ingår och hur stora eventuella kostnader kan bli om olyckan är framme innan du bokar hyrbil i Konya. Ibland ingår självriskeliminering, annars kostar det från 9,50 EUR (100 SEK) extra per dag, men kostnaderna blir såklart lägre om skador skulle uppstå. Tilläggsförsäkringar säljs till exempel av uthyrningsfirman men kom ihåg att många svenska banker erbjuder en självriskeliminering om du betalar hyran med ditt bank- eller kreditkort.

Kan man använda sitt svenska körkort i Konya, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Det är inget krav att ha internationellt körkort för att hyra bil i Konya, men det är något som rekommenderas. Det kan underlätta både vid bilhyra och om något oförutsett skulle inträffa medan du kör i Turkiet. Tänk på att alltid ha med dig ditt svenska körkort även om du har ett internationellt körkort.

Var i Konya kan man hämta och lämna sin hyrbil?

När du ska hyra bil i Konya kan du hämta och lämna bilen på många ställen i centrum, till exempel i anslutning till tågstationen. De flesta uthyrningsfirmor har också kontor på Konyas flygplats vilket är bekvämt om du anländer med flyg och ska ta dig vidare runt i Turkiet. Uthyrningsfirmorna har kontor direkt i anslutning till ankomsthallen.


Erbjudanden på hyrbilar i Konya, Konya provins

Hitta rätt hyrbil för dig i Konya

Liten bilar

241 kr - 532 kr

Alla biltyper

269 kr - 724 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen liten bil i Konya, Turkiet är 363 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen liten bil i Konya, Turkiet är januari. Då är priset 34% lägre än under resten året och ligger på bara 241 kr per dag. En hyrbil av typen liten bil är typiskt 14 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Konya. Genomsnittspriset för en hyrbil i Konya kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen liten bil i Konya som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen medel bil i Konya, Turkiet är 441 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen medel bil i Konya, Turkiet är april. Då är priset 35% lägre än under resten året och ligger på bara 290 kr per dag. En hyrbil av typen medel bil är typiskt 5% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Konya. Genomsnittspriset för en hyrbil i Konya kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen medel bil i Konya som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Konya, Turkiet är 483 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Konya, Turkiet är januari. Då är priset 31% lägre än under resten året och ligger på bara 335 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 14% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Konya. Genomsnittspriset för en hyrbil i Konya kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Konya som hittats på momondo under den senaste veckan.

Mercedes-Benz A-Class
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

237 kr/dag

(23 mar - 30 mar)
Mercedes-Benz A-Class
Skoda Fabia
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

237 kr/dag

(23 mar - 30 mar)
Skoda Fabia
Skoda Fabia
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

255 kr/dag

(23 mar - 30 mar)
Skoda Fabia

Hyrbilsleverantörer i Konya

Alla större biluthyrningsfirmor i Konya, Konya provins

Garenta

2 platser

Europcar

3 platser

GREEN MOTION

2 platser

Avis

2 platser
Översikt

Renlighet

7,3

Comfort

7,3

Övergripande

7,3

Upphämtning/avlämning

7,3

Bäst

6,0

Budget

2 platser
Översikt

Renlighet

5,0

Comfort

5,0

Övergripande

5,0

Upphämtning/avlämning

6,0

Bäst

4,0

CIRCULAR

4 platser

Global Rent A Car

11 platser

Nissa Car Rental

5 platser

Bra att veta om hyrbilar i Konya

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Konya.

Mest populära uthyrningsföretag

Garenta

Populära biltyper

Economy, Compact, Intermediate

Billigaste hyrbilen

310 kr

Mest populära modellen

Renault Clio
Den mest populära biluthyrningsfirman i Konya som hittats på momondo den här månaden är Garenta. Andra toppval för biluthyrningsföretag är Sixt och Hertz
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Konya under de senaste 72 timmarna: Economy, Compact, Intermediate.
Det lägsta priset för en hyrbil i Konya är 310 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 409 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Konya under de senaste 7 dagarna är av modellen Renault Clio. Våra användare föredrar också Fiat Tipo som ett alternativ.

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Konya

Nedan visas de mest populära hotellen i Konya
Mevlana Otel

Mevlana Otel

Mevlana Cad. (Finansbank Arkası) No. 2, Konya, Türkiye

1,4 km från stadskärnan

Hostelida

Hostelida

Ihsaniye Mahallesi, Pamir Sokak No:5, Konya, Türkiye

0,2 km från stadskärnan

Selcuk Hotel Sems-i Tebrizi

Selcuk Hotel Sems-i Tebrizi

Mevlana Caddesi Kazanli Sok. No 6, Konya, Türkiye

1,0 km från stadskärnan

Novotel Konya

Novotel Konya

Seker Mah Cevreyolu Cad, No 38 Selcuklu, Konya, Türkiye

2,6 km från stadskärnan

Umut Bakis Hotel

Umut Bakis Hotel

Semsi Tebrizi Mh. Istanbul Cd. No 111, Konya, Türkiye

1,4 km från stadskärnan

Dedeman Konya Hotel And Convention Center

Dedeman Konya Hotel And Convention Center

Beysehir Isparta Cevre Yolu Esenler Mh., Konya, Türkiye

2,6 km från stadskärnan

Mevlana Palace

Mevlana Palace

Istanbul St, Sari Hafiz St. 2, Konya, Türkiye

1,5 km från stadskärnan

Hilton Garden Inn Konya, Turkey

Hilton Garden Inn Konya, Turkey

Aziziye Mahallesi, Kislaonu Sokak No 4 Karatay, Konya, Türkiye

2,5 km från stadskärnan

Mevlana Sems Hotel

Mevlana Sems Hotel

Semsitebrizi Mah Sems Cd No 6, Konya, Türkiye

1,2 km från stadskärnan

Bera Konya Hotel

Bera Konya Hotel

Kucuk Ihsaniye Mah. Dr. Hulusi Baybal Cad. No:9 Selcuklu, Konya, Türkiye

0,7 km från stadskärnan

Bablin Butik Otel

Bablin Butik Otel

Ayan Bey Sok. No. 19, Konya, Türkiye

1,7 km från stadskärnan

Bayir Diamond Hotel & Convention Center Konya

Bayir Diamond Hotel & Convention Center Konya

Musalla Baglari Mah., Nalcaci Cad. No 100 Selcuklu, Konya, Türkiye

2,3 km från stadskärnan

Lotus Otel

Lotus Otel

Azi̇zi̇ye Mah.Ayabey Sok.no:22 Karatay/Konya, Konya, Türkiye

1,6 km från stadskärnan

Demosan City Hotel

Demosan City Hotel

Fatih Mahallesi Çevre Yolu Caddesi No:120, Konya, Türkiye

3,0 km från stadskärnan

Konya Dervish Hotel

Konya Dervish Hotel

Aziziye Mah. Güngör Sk. No: 7, Konya, Türkiye

2,0 km från stadskärnan

Ramada Plaza by Wyndham Konya

Ramada Plaza by Wyndham Konya

Yeni Istanbul Caddesi 58A, Horozluh, Konya, Türkiye

7,5 km från stadskärnan

Gherdan Gold Hotel

Gherdan Gold Hotel

Kosova Mah. Bende Sok. 12/1, Konya, Türkiye

10,9 km från stadskärnan

Rumi Hotel

Rumi Hotel

Aziziye Mahallesi Fakih Sokak No3 Mevlana Alani Karatay, Konya, Türkiye

1,8 km från stadskärnan


Att köra med hyrbil i Konya – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Konya och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Konya under april månad?

Med en genomsnittstemperatur på 15 °C och en nederbörd kring 40 mm i april gör du bäst i att överväga hyrning av en standardbil i Konya. En standardbil kan hantera temperaturförändringar och regn under april månad och är ett populärt alternativ bland resenärer som besöker Konya. Att hyra en Standard i Konya kommer i genomsnitt kosta dig 459 kr per dag.

Vad är hastighetsgränsen i Konya, Turkiet?

Hastighetsgränsen i Konya är 50 km/t vilket även gäller för närliggande städer och byar. Hastighetsgränsen för förorter och motorvägen runt Konya är 90 km/t respektive 120 km/t. Om du hyr en bil i Konya bör du vara vaksam på att dessa hastighetsgränser måste följas.

Vilken hyrbilsfirma hyr ut BMW 5 Series i Konya?

Hur är vädret i Konya, Turkiet i mars?

Under mars är medeltemperaturen i Konya 5 °C och den förväntade nederbörden är 30 mm. Denna information är användbar för resenärer som letar efter en hyrbil i Konya.

Är vädret i Konya representativt för resten av Konya provins?

Om du letar efter en hyrbil i Konya för en bilresa till närliggande områden under mars månad är det viktigt att veta att resten av Konya provins vanligtvis har en temperatur på 5 °C och en nederbörd på omkring 30 mm.

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Konya?

Priserna för bilar i Konya uppdateras dagligen.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Konya?

Det finns 86 bolag tillgängliga för bilar i Konya från och med mars. 2024.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Konya?

Minimiåldern för förare varierar beroende på land, inklusive för Konya. I flera EU-länder måste föraren vara minst 18 år. För att hyra en bil utomlands måste du i allmänhet vara minst 21 år, och om du är under 25 kan en avgift för unga förare tillkomma. Vi rekommenderar att du läser policyn för ditt valda uthyrningsföretag innan du gör en bokning.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Konya?

För att få hyra en bil i Konya måste alla förare uppvisa ett giltigt körkort. Om körkortet är skrivet på ett annat språk än språket i uthyrningslandet kan ett internationellt körtillstånd krävas för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på din returresa och boendeinformation under din vistelse. Vi rekommenderar alltid att du kontrollerar vad som gäller med det specifika uthyrningsföretaget du bokar med.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Konya?

Att använda momondo för att boka en hyrbil i Konya kan hjälpa dig spara både tid och pengar. momondo söker igenom tusentals biluthyrningssidor och platser för att ge dig ett brett urval av alternativ och bilar att välja mellan.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Konya?

momondo hjälper dig hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Konya genom att möjliggöra filtrering av resultaten efter pris, kapacitet, funktioner, avlämning, upphämtningsplats och mycket mer.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Konya med gratis avbokning?

På momondo kan du filtrera efter policyn gratis avbokning när du gör hyrbilssökningar för Konya och alla andra platser. Tillgängligheten varierar beroende på platsen du söker för.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Konya på momondo?

Absolut! momondo erbjuder den här funktionen när du söker efter en hyrbil i Konya.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Konya som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Du kan specifikt filtrera efter förhöjd rengöring av hyrbilar i Konya på momondo.

Kan jag söka efter hyrbilar i Konya med obegränsat kilometertal på momondo?

Hyrbilar med obegränsat kilometertal är ett alternativ som momondo erbjuder för hyrbilar i Konya.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Konya

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.

Spara pengar när du bokar hyrbilar med momondo
Bästa hyrbilserbjudandena
Bästa hyrbilserbjudandena
Se erbjudanden från uthyrningsfirmor på över 70 000 platser.
Pristransparens
Pristransparens
Se den totala kostnaden och undvik överraskningar.
Boka med flexibilitet
Boka med flexibilitet
Hitta hyrbilar med gratis avbokning och förhöjd rengöring.
Prisbevakning
Prisbevakning
Inte redo att boka? Skapa ett prismeddelande för att spåra priser.

Bli meddelad när priserna sjunker

Dagliga prisförändringar i din inkorg – endast med Prisbevakning.
tis 26/3
12:00
tis 2/4
12:00
Mejla mig produkt- och serviceinformation, toppenpriser och specialerbjudanden från momondo och dess resepartners