Biluthyrning i Konya, Turkiet

Vill du hyra en bil billigt i Konya, Turkiet? Sök och jämför priser här

Konya, Turkiet
24 sep — 1 okt
Samma avlämingsplats
Konya, Turkiet
fre 24/9
12:00
fre 1/10
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden på hyrbilar i Konya, Turkiet

Hitta den rätta hyrbilen

Bilar i Liten

156 kr - 431 kr

Alla biltyper

156 kr - 501 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Konya, Turkiet är 180 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Konya, Turkiet är februari. Då är priset 14 % lägre än andra tider på året och kostar bara 156 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 18 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Konya. Genomsnittspriset för en hyrbil i Konya kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Konya av typen Liten som hittats på momondo den senaste veckan.


Leverantörer av hyrbilar i Konya

Alla större biluthyrningsfirmor i Konya, Turkiet
2 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Valuta för pengarna

10,0
2 platser
Översikt

Renlighet

5,5

Comfort

5,0

Övergripande

5,0

Upphämtning/avlämning

6,5

Valuta för pengarna

5,5
10 platser
5 platser
5 platser
4 platser
3 platser
2 platser

Information om din resa till Konya

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Konya?

Det är vanligt med en åldersgräns på 21 år för att hyra bil i Konya. Man ska ha haft körkort i minst ett år och ibland tar uthyrningsfirmorna en extra avgift om föraren är under 25 år, men olika företag har olika regler.

Viktigt att veta om trafikregler i Konya

I Turkiet gäller högertrafik och halvljuset ska vara tänt hela dagen. Det är förbjudet att prata i mobiltelefon medan man kör och bilbälte är obligatoriskt. Hastighetsbegränsningarna i Turkiet är 50 km/h i tätort, 90 km/h på landsväg och 120 km/h på motorväg. Barn under 10 år måste sitta i baksätet och alla under 150 cm ska sitta i anpassad barnstol eller på bilkudde. Turkiet har en promillegräns på 0,5. Vissa motorvägar, samt Bosporen-bron i Istanbul, är belagda med vägavgift. Om du kör på landsbygden så var uppmärksam på tama djur som kan befinna sig på eller korsa vägen.

Parkering

Det enklaste sättet att lösa parkering i Konya är att boka ett hotell som erbjuder parkeringsmöjlighet för sina gäster. Gatuparkering kan vara svårt att hitta och det rekommenderas att leta efter privata parkeringshus eller parkeringsgarage (”otopark”) där du kan parkera bilen i lugn och ro mot en avgift. Avgiften är sällan mer än 3 TRY (4,70 SEK) per timme.

Utflyktsmål i och omkring Konya

Några av de mest populära utflyktsmålen i Konya är Mevlana museet, de fantastiskt utsmyckade moskéerna och Alaeddins kulle som bjuder på vacker utsikt över staden. Vill du ge dig ut på utflykter utanför staden så tänk på att Turkiet är ett stort land. Du får räkna med att det tar ett par timmar att ta sig mellan de större sevärdheterna i regionen. Du kan nå kuststäder som Antalya och Alanya, eller storstaden Ankara på tre till fyra timmar. Du kan även köra österut mot det vackra Kappadokien vilket också tar ungefär tre timmar. Ett besök till Istanbul kan även rekommenderas. Resan tar cirka åtta timmar från Konya, men kan med fördel delas upp på ett par dagar så du kan besöka flera intressanta platser på vägen, till exempel Pamukkale eller Izmir.

Vilka försäkringar ska man ha?

Vid biluthyrning i Konya ingår det oftast en vagnskadeförsäkring samt en stöldförsäkring. Vagnskadeförsäkringen täcker oftast inte skador på däck, vindrutor, bilnycklar och liknande. Självrisken för dessa försäkringar är vanligtvis cirka 200-500 EUR (2200-5500 SEK) och det kan vara värt att överväga att köpa till självriskeliminering och en utökad försäkring som även täcker eventuella skador på hyrbilen eller stölder. Kontrollera alltid noga vad som ingår och hur stora eventuella kostnader kan bli om olyckan är framme innan du bokar hyrbil i Konya. Ibland ingår självriskeliminering, annars kostar det från 9,50 EUR (100 SEK) extra per dag, men kostnaderna blir såklart lägre om skador skulle uppstå. Tilläggsförsäkringar säljs till exempel av uthyrningsfirman men kom ihåg att många svenska banker erbjuder en självriskeliminering om du betalar hyran med ditt bank- eller kreditkort.

Kan man använda sitt svenska körkort i Konya, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Det är inget krav att ha internationellt körkort för att hyra bil i Konya, men det är något som rekommenderas. Det kan underlätta både vid bilhyra och om något oförutsett skulle inträffa medan du kör i Turkiet. Tänk på att alltid ha med dig ditt svenska körkort även om du har ett internationellt körkort.

Var i Konya kan man hämta och lämna sin hyrbil?

När du ska hyra bil i Konya kan du hämta och lämna bilen på många ställen i centrum, till exempel i anslutning till tågstationen. De flesta uthyrningsfirmor har också kontor på Konyas flygplats vilket är bekvämt om du anländer med flyg och ska ta dig vidare runt i Turkiet. Uthyrningsfirmorna har kontor direkt i anslutning till ankomsthallen. (Information kontrollerad: 22/05/2019).


Avstånd till populära hotell från Konya, Turkiet

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Konya flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Konya

I september, fram till dagens datum, har 6 momondo-användare sökt efter billiga hyrbilar i Konya.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Konya för att motverka spridningen av COVID-19?

Många biluthyrningsföretag i Konya har för din säkerhets skull infört nya rengöringskrav för att säkerställa att ditt fordon är desinficerat. Detta alternativ för förhöjd rengöring erbjuds nu på uthyrningskontor som Enterprise, Hertz och Budget. Använd vårt filter för att se alla företag som erbjuder förhöjd rengöring i Konya. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Vilka hyrbilsfirmor i Konya har lägst priser för hyrbilar?

Du hittar de billigaste biluthyrningspriserna i Konya hos Global Rent A Car, som har 10 uthyrningskontor i staden. Användare på momondo har hittat dagspriser så låga som 198 kr, men genomsnittspriset för en biluthyrning i Konya från Global Rent A Car ligger på 523 kr per dag.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Konya, Turkiet?

När du hyr en bil i Konya kan du förvänta dig att de flesta av dem inte har en avbokningsavgift. Kom ihåg att det inte är momondo som bestämmer dessa avbokningspolicyer, men vi kan hjälpa dig hitta bra erbjudanden för hyrbilar i Konya. Se till att hålla ögonen öppna efter avbokningspolicyn när du gör din sökning.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Konya under oktober månad?

Med en genomsnittstemperatur på 6 °C och en nederbörd kring 30 mm i oktober gör du bäst i att överväga hyrning av en standardbil i Konya. En standardbil kan hantera temperaturförändringar och regn under oktober månad och är ett populärt alternativ bland resenärer som besöker Konya. Att hyra en Standard i Konya kommer i genomsnitt kosta dig 410 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har Budget i Konya?

Det är väldigt populärt att hyra från Budget i Konya, Turkiet då de har fler uthyrningskontor än andra företag. Det finns 2 uthyrningskontor i centrum av Konya, Turkiet, och du kan förvänta dig priser på 425 kr per dag för att hyra din bil i Konya, Turkiet.

Vad är hastighetsgränsen i Konya, Turkiet?

Hastighetsgränsen i Konya är 50 km/t vilket även gäller för närliggande städer och byar. Hastighetsgränsen för förorter och motorvägen runt Konya är 90 km/t respektive 120 km/t. Om du hyr en bil i Konya bör du vara vaksam på att dessa hastighetsgränser måste följas.

Vilken bil väljer flest att hyra i Konya?

Hyrbilar av modellerna Hyundai Accent och Ford Focus i Konya är de två mest populära bilmodellerna enligt våra uppgifter. Hyrbilspriser för modellen Hyundai Accent i Konya kan variera beroende på vilket förtag du hyr från, men våra användare har hittat genomsnittspriser på 238 kr/dag och priser så låga som 229 kr/dag. Hyrbilspriser för modellen Ford Focus kan också variera, men tenderar att ligga på i genomsnitt 210 kr/dag, med de billigaste erbjudanden så låga som 165 kr/dag.

Hur är vädret i Konya, Turkiet i september?

Under september är medeltemperaturen i Konya 18 °C och den förväntade nederbörden är 10 mm. Denna information är användbar för resenärer som letar efter en hyrbil i Konya.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i september?

Med tanke på att temperaturerna i Konya typiskt är högre under september och chansen till regn är relativt låg rekommenderar momondo dig att hyra en cabriolet så att du kan njuta fullt ut av det vackra vädret.

Är vädret i Konya representativt för resten av Konya provins?

Om du letar efter en hyrbil i Konya för en bilresa till närliggande områden under september månad är det viktigt att veta att resten av Konya provins vanligtvis har en temperatur på 18 °C och en nederbörd på omkring 10 mm.


Hyrbilar på flygplatser i Konya

Boka en hyrbil på en annan flygplats nära Konya

Börja planera din resa till Konya