Biluthyrning i Bodrum, Turkiet

Vill du hyra en bil billigt i Bodrum, Turkiet? Sök och jämför priser här

Bodrum, Turkiet
12 dec — 19 dec
Samma avlämingsplats
Bodrum, Turkiet
sön 12/12
12:00
sön 19/12
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden på hyrbilar i Bodrum, Turkiet

Hitta den rätta hyrbilen

Bilar i Liten

87 kr - 310 kr

Alla biltyper

87 kr - 419 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Bodrum, Turkiet är 102 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Bodrum, Turkiet är november. Då är priset 15 % lägre än andra tider på året och kostar bara 87 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 15 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Bodrum. Genomsnittspriset för en hyrbil i Bodrum kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Bodrum av typen Liten som hittats på momondo den senaste veckan.


Leverantörer av hyrbilar i Bodrum

Alla större biluthyrningsfirmor i Bodrum, Turkiet
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Valuta för pengarna

10,0
4 platser
3 platser
3 platser
2 platser
2 platser
2 platser

Information om din resa till Bodrum

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Bodrum?

Åldersgränsen för att få hyra bil i Bodrum ligger oftast på 21 år, men ibland på 23, beroende på hyrbilsföretaget. Är du under 25 kan dessutom en extra avgift för unga förare tillkomma. Du ska även ha haft ditt körkort i minst ett år. Vissa uthyrare har även en maxålder på 70 år.

Viktigt att veta om trafikregler i Bodrum

Precis som hemma i Sverige råder det högertrafik i Bodrum och det är förbjudet att prata i handhållen mobiltelefon. Det är krav på säkerhetsbälten och halvljus är obligatoriskt. Hastigheten inne i städerna ligger på 50 km/h, men detta kan variera beroende på område så var alltid uppmärksam på regler och skyltar. Det råder nolltolerans då det kommer till promillehalten och det finns inga vägavgifter i Bodrum.

Parkering

I Bodrum betalar du ofta din parkering till speciella parkeringsvakter istället för i parkeringsmaskin. Om du vill ställa bilen i ett parkeringshus finns det ett stort, underjordiskt garage precis vid infärden till staden via huvudvägen. Detta erbjuder ofta ett enklare alternativ än att leta parkering ute på gatan. Det finns ofta lediga parkeringar nere vid hamnen och strax utanför centrum brukar det inte heller vara några problem att hitta parkering.

Utflyktsmål i och omkring Bodrum

Med hyrbil i Bodrum tar du dig enkelt till Gümüslük, en lugn och fridsam hamn med storslagen natur. Detta är en favorit för många turkiska turister och du kan njuta av stillheten längs den vackra stranden. Promenera runt i de små kvarteren och upptäck de mysiga krogarna där du kan njuta av diverse läckerheter från havet. Missa inte heller att besöka stans charmiga marknad där du kan fynda allt från handgjord keramik och smycken till andra souvenirer. Efter detta kan du bege dig ut på en båttur till de små omkringliggande öarna och ta ett dopp eller två i det kristallklara vattnet. Bestämmer du dig för att hyra bil i Bodrum kan du även ta dig till ruinerna av Ephesus, den häpnadsväckande staden som en gång i tiden var en myllrande romersk hamn och numera finns på UNESCO:s världsarvlista. Vandra runt bland de imponerande ruinerna och upptäck sevärdheter som biblioteket Celsus och den stora amfiteatern och insup atmosfären från den 2000 år gamla kulturen. Avsluta därefter turen med en kort körning till jungfru Marias hus, Meryemana. Vissa hävdar att detta lilla kapell var Marias sista hem. Oavsett vad du väljer att tro är det en vacker syn i en pittoresk omgivning, väl värd ett besök.

Vilka försäkringar ska man ha?

Gällande försäkringar för att hyra bil i Bodrum kommer du upptäcka att de flesta uthyrningsföretag erbjuder tilläggsförsäkringar utöver de obligatoriska tredjepartsförsäkringarna. Det kan vara bra att överväga att lägga till självriskeliminering vilket gör att du är skyddad mot självrisken vid skador som kan tänkas uppkomma på din bil. Vissa svenska banker erbjuder även detta om du använder deras kredit- eller betalkort vid uthyrningen.

Kan man använda sitt svenska körkort i Bodrum, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Det är starkt rekommenderat att ha ett internationellt körkort vid körning i Turkiet, och tänk även på att ta med ditt svenska körkort.

Var i Bodrum kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Om du vill hitta lättillgänglig biluthyrning i Bodrum erbjuder flygplatsen Milas-Bodrum Airport (BJV) som ligger cirka 36 kilometer nordöst om Bodrum en hel del alternativ då det kommer till hyrbilar. Du kan bland annat hitta Hertz, Avis och Europcar lättillgängliga i flygterminalen. Vill du istället hyra din bil i centrum kan du ta busstransfer in till staden och besöka centralt belägna kontor som Budget, Avis, Europcar med flera. Dock är öppettiderna något mer varierade i centrum, vilket kan vara bra att ha i åtanke. Vill du lämna av din hyrbil på en annan plats än där du plockade upp den kan du välja detta som filter då du söker på momondo.


Avstånd till populära hotell från Bodrum, Turkiet

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Izmir Adnan Menderes flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Bodrum

I december har vi genomfört 10 sökningar efter hyrbilar i Bodrum för momondo-användare.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Bodrum för att motverka spridningen av COVID-19?

Rena fordon har alltid varit en prioritet, men för din säkerhets skull har hyrbilsfirmor i Bodrum även infört nya, förhöjda riktlinjer för rengöring för att se till att ditt fordon är desinficerat. Några av företagen som erbjuder förhöjd rengöring är Budget och Hertz.. Ta reda på mer om alla dina tillgängliga alternativ. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur många uthyrningskontor har Budget i Bodrum?

Bodrum, Turkiet har 1 uthyrningskontor från Budget med ett genomsnittligt dagspris på 430 kr.

Vad är hastighetsgränsen i Bodrum, Turkiet?

Hastighetsgränsen i Bodrum är 50 km/t inne i staden. Detsamma kan gälla för närliggande städer och bostadsområden. Hastighetsgränsen i förorterna till Bodrum är 90 km/t och för motorvägen går gränsen vid 120 km/t. Håll dock uppsikt efter vägskyltar då hastighetsbestämmelserna kan ändras.

Hur är vädret i Bodrum, Turkiet i december?

I december får Bodrum vanligtvis en nederbörd på 110 mm och har en medeltemperatur på 12 °C. Denna information kan vara till stor hjälp när du letar efter en hyrbil för Bodrum då det kan göra det enklare för dig att fatta rätt beslut.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i december?

Klimatet i Bodrum under december bör typiskt sätt inte påverka vilken typ av bil du hyr. Baserat på våra uppgifter letar momondos användare dock ofta efter en viss typ av bilar att hyra i Bodrum. Resenärer som vill kunna hyra en bil så billigt som möjligt i Bodrum tenderar att välja mindre bilar då dessa typiskt är billigast. Ett exempel på en liten bil tillgänglig för uthyrning är Hyundai Accent.

Är vädret i Bodrum representativt för resten av Mugla provins?

Den som vill hyra en bil i Bodrum för en bilresa till närliggande områdena bör veta att temperaturerna i Mugla provins under december månad vanligtvis ligger runt 11 °C med en nederbörd på omkring 221,8 mm.


Hyrbilar på flygplatser i Bodrum

Boka en hyrbil på en annan flygplats nära Bodrum

Börja planera din resa till Bodrum