Hitta billig biluthyrning i Kapstaden

Vill du hyra en bil billigt i Kapstaden? Sök och jämför priser här

Kapstaden, Sydafrika
31 jan — 7 feb
Samma avlämingsplats
Kapstaden, Sydafrika
sön 31/1
12:00
sön 7/2
12:00

Leverantörer av hyrbilar i Kapstaden

Alla större biluthyrningsfirmor i Kapstaden
Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.9

Betyg baserat på 92 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 6.6

Betyg baserat på 95 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 6.6

Betyg baserat på 72 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 6.4

Betyg baserat på 62 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.4

Betyg baserat på 12 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.3

Betyg baserat på 22 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.0

Betyg baserat på 5 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 6.7

Betyg baserat på 12 recensioner


När är det billigast att hyra en bil i Kapstaden?

Alla

91 kr - 441 kr

I juni månad är det billigast att hyra en bil i Kapstaden. Priset ligger då 40% lägre än under resten av året, på bara 91 kr per dag. Den dyraste månaden är februari. Priset för en hyrbil i Kapstaden kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet, och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.


Information om din resa till Kapstaden

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Kapstaden?

Olika biluthyrningsföretag i staden har olika åldersgräns för uthyrning, men standarden är 18 år och uppåt. Om föraren är under 25 år tar även många ut en ”ung föraravgift” som oftast betalas på plats. I de fall då det finns en övre åldersgräns för att hyra bil i Kapstaden, ligger denna allt som oftast på 75 år.

Viktigt att veta om trafikregler i Kapstaden

Hastigheterna inne i staden varierar mellan stadsdelarna, men överlag ligger de på 60 km/h och nedåt. Tänk på att det råder vänstertrafik i Sydafrika och att bilar från höger har företräde i rondeller. Om du hamnar i en fyrvägskorsning gäller dessutom regeln att den som först kommer in har företräde, om inget annat indikeras. Det finns inga vägavgifter inne i Kapstaden, men på de stora motorvägarna finns det ibland elektroniska vägtullar, E-tolls. Promillegränsen ligger på 0.5 och det är krav på säkerhetsbälte. Halvljus ska användas vid behov och det är förbjudet att prata i handhållen mobiltelefon.

Parkering

Inne i Kapstaden hittar du parkeringsalternativ både i privata parkeringsgarage och ute på gatuparkeringsplatser. Vissa av dessa parkeringar har parkeringsvakter i neonvästar som vaktar bilarna i utbyte mot dricks. Om du parkerar i områden kring Sea Point, Waterfront och Green Point betalar du på förhand per timme i parkeringsautomat. Tänk på att hålla dig till de vitmarkerade rutorna och inte ställa dig på röda eller gula linjer. Om du väljer ett av de stora parkeringshusen kan avgifterna variera, men startar oftast på cirka 10 ZAR (6,3 SEK) per timme.

Utflyktsmål i och omkring Kapstaden

Om du har hyrbil i Kapstaden har du många spännande destinationer inom bilavstånd. En av dessa, som dessutom endast ligger 20 min från stadskärnan, är storslagna Cifton Beach. Denna strand med sitt turkosblå vatten ligger perfekt belägen på kusten och är populär bland surfare som tar sig ut bland vågorna, samt soldyrkare som vill njuta av den vackra miljön och koppla bort från stadsstressen. Glöm inte att stanna till kvällen och njuta av den näst intill perfekta solnedgången. Om du bestämmer dig för att hyra bil i Kapstaden och vill ta dig lite längre bort väntar den mysiga kuststaden Paternoster cirka en och en halv timmes körning bort. Trots ökad popularitet erbjuder staden fortfarande en genuin upplevelse och du kan njuta av den avkopplande stämningen på stranden och strosa mellan fiskebåtar och ta in den vackra utsikten från hamnen. Från Kapstaden har du dessutom många välkända vinbodegor inom köravstånd. Här hittar du de välkända vinbyarna och stora vingårdarna Paarl, Franschhoek och Stellenbosch som gärna tar emot besökare, samt mindre familjedrivna gårdar som väntar på att upptäckas.

Vilka försäkringar ska man ha?

De flesta biluthyrningsföretagen erbjuder tilläggsförsäkringar när du hämtar upp din bil. Bestämmer du dig för att hyra bil i Kapstaden är det oftast enklast att ha ordnat med försäkringar hemifrån, och om du vill ha tillägg utöver de obligatoriska tredjepartsförsäkringarna kan till exempel självriskeliminering som täcker självriskkostnaden om något händer med bilen vara bra att ha.

Kan man använda sitt svenska körkort i Kapstaden, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Det rekommenderas att du har ett internationellt körkort om du kör i Kapstaden. Ta även med ditt svenska körkort och en officiell engelsk översättning av detta.

Var i Kapstaden kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Då det kommer till biluthyrning i Kapstaden och dess centrala delar kan du hyra din bil i downtown där nästan alla stora internationella företag har sina kontor. Om du flyger in till Kapstadens internationella flygplats, CPT, hittar du dessutom samma stora uthyrningsföretag i byggnaden precis framför den centrala huvudterminalen. Du tar dig enkelt hit med en kort promenad via gångtunnel. Avis, Hertz, First Car och Budget är exempel på företag som har sina kontor på flygplatsen. Om du sedan vill lämna tillbaka din bil på ett annat ställe än där du hyrde den går detta oftast smidigt. Se bara till att fråga efter detta vid uthyrningstillfället, eller applicera ett filter för det då du söker efter din bil på momondo. (Information kontrollerad: 10/06/2019).


Avstånd till populära hotell från Kapstaden

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Kapstaden Cape Town Intl flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Kapstaden

66 personer har letat efter hyrbilar i Kapstaden i januari.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Kapstaden för att motverka spridningen av COVID-19?

Rena fordon har alltid varit en prioritet för biluthyrningsföretag. Avis, Sixt och Budget är några av företagen som implementerar nya säkerhetsrutiner för att se till att ditt fordon är desinficerat. Sök igenom vår sajt för att se efter om det finns ett alternativ som erbjuder förhöjd rengöring av ditt fordon i Kapstaden. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Vilka hyrbilsfirmor i Kapstaden har lägst priser för hyrbilar?

Du kan förvänta dig att hitta de bästa erbjudandena från Budget när du besöker Kapstaden. Med en genomsnittskostnad på 131 kr per dag från deras 5 uthyrningskontor är Budget ett bra företag att hyra din bil från.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Kapstaden?

Hyrbilar i Kapstaden från populära uthyrningsfirmor som Avis, Sixt och Budget kommer generellt att erbjuda gratis avbokning. momondo har ingen kontroll över företagens avbokningspolicyer i Kapstaden, men vi kan hjälpa dig hitta de billigaste erbjudandena för hyrbilar inför din nästa resa.

Hur många uthyrningskontor har Budget i Kapstaden?

Budget är den biluthyrningsfirma med flest uthyrningskontor i Kapstaden. Med 5 uthyrningskontor i Kapstaden hittar användare på momondo generellt erbjudanden på 131 kr per dag från Budget.

Vad är hastighetsgränsen i Kapstaden?

Hastighetsgränsen i Kapstaden är 40 km/t om inget annat anges. Kapstaden har en hastighetsgräns på 100 km/t för förorterna, vilket starkt efterföljs. Om du kör på motorvägen i Kapstaden ligger hastighetsgränsen generellt på 120 km/t.

Hur är vädret i Kapstaden, Sydafrika i januari?

I januari får Kapstaden vanligtvis en nederbörd på 20 mm och har en medeltemperatur på 21 °C. Denna information kan vara till stor hjälp när du letar efter en hyrbil för Kapstaden då det kan göra det enklare för dig att fatta rätt beslut.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i januari?

Med tanke på att temperaturerna i Kapstaden typiskt är högre under januari och chansen till regn är relativt låg rekommenderar momondo dig att hyra en cabriolet så att du kan njuta fullt ut av det vackra vädret.

Är vädret i Kapstaden representativt för resten av Västra Kapprovinsen?

Om du letar efter en hyrbil i Kapstaden för en bilresa till närliggande områden under januari månad är det viktigt att veta att resten av Västra Kapprovinsen vanligtvis har en temperatur på 20 °C och en nederbörd på omkring 34 mm.


Hyra bil i andra städer i Sydafrika

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i städer som Johannesburg, Durban och Port Elizabeth i Sydafrika

Planera din resa till Kapstaden

 • Få de senaste insikterna gällande flyg till Kapstaden

  Hitta den bästa tiden att resa, de billigaste priserna och populäraste flygbolagen.

  Hitta flyg till Kapstaden
 • Börja planera din resa idag

  Få en överblick över de bästa hotellen i de mest populära stadsdelarna i Kapstaden

  Hitta hotell i Kapstaden
 • Bo på ett semesterboende

  Njut av alla bekvämligheter som hör ett hem till på semestern. Läs mer om semesterboenden här.

  Hitta semesterboenden i Kapstaden