Hitta billig biluthyrning i Kapstaden

Vill du hyra en bil billigt i Kapstaden? Sök och jämför priser här

fre 20/9
12:00
lör 21/9
12:00
Jämför momondo med |

Erbjudanden på hyrbilar i Kapstaden

Kolla in några av de bästa priserna för att hyra bil i Kapstaden som hittats av användare på momondo
Accent
eller liknande Ekonomi
2 1 4-5
100 SEK
27 jan. - 27 feb.
Kapstaden
Cape Town International Airport
100 SEK
27 jan. - 27 feb.
Explorer
eller liknande Standard
5 2 4-5
956 SEK
28 dec. - 6 jan.
Kapstaden
Car Rental Terminal
956 SEK
28 dec. - 6 jan.

Bästa företagen för biluthyrning i Kapstaden

Vill du veta vart du kan hitta billig biluthyrning? Det här är de bästa leverantörerna
woodford Mest populära Woodford Woodford erbjuder de billigaste priserna på 1 plats i staden
sunnycars Flest platser Sunnycars Sunnycars erbjuder dig högkvalitativa och lyxiga bilmodeller som du kan hämta på en av deras 8 platser

Leverantörer av hyrbilar i Kapstaden

Alla större biluthyrningsfirmor i Kapstaden
$self.agencySymbol
1First Car Rental
Suveränt - 8,8 (3 omdömen)
4 platser
$self.agencySymbol
keddy by Europcar
Suveränt - 8,2 (98 omdömen)
7 platser
$self.agencySymbol
Bidvest
Bra - 7,7 (12 omdömen)
5 platser
$self.agencySymbol
Europcar
Bra - 7,6 (357 omdömen)
6 platser
$self.agencySymbol
Avis
Bra - 7,6 (2 309 omdömen)
5 platser
$self.agencySymbol
Sixt
Bra - 7,5 (1 070 omdömen)
5 platser
$self.agencySymbol
Hertz
Bra - 7,4 (3 902 omdömen)
6 platser
$self.agencySymbol
Budget
Bra - 7,4 (4 187 omdömen)
4 platser

Flygplatser med biluthyrning i Kapstaden

Hitta en hyrbil på denna flygplats
HYRBILAR I
Kapstaden Cape Town Intl flygplats
CPT

Hyrbil i Kapstaden

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Kapstaden?

Olika biluthyrningsföretag i staden har olika åldersgräns för uthyrning, men standarden är 18 år och uppåt. Om föraren är under 25 år tar även många ut en ”ung föraravgift” som oftast betalas på plats. I de fall då det finns en övre åldersgräns för att hyra bil i Kapstaden, ligger denna allt som oftast på 75 år.

Viktigt att veta om trafikregler i Kapstaden

Hastigheterna inne i staden varierar mellan stadsdelarna, men överlag ligger de på 60 km/h och nedåt. Tänk på att det råder vänstertrafik i Sydafrika och att bilar från höger har företräde i rondeller. Om du hamnar i en fyrvägskorsning gäller dessutom regeln att den som först kommer in har företräde, om inget annat indikeras. Det finns inga vägavgifter inne i Kapstaden, men på de stora motorvägarna finns det ibland elektroniska vägtullar, E-tolls. Promillegränsen ligger på 0.5 och det är krav på säkerhetsbälte. Halvljus ska användas vid behov och det är förbjudet att prata i handhållen mobiltelefon.

Parkering

Inne i Kapstaden hittar du parkeringsalternativ både i privata parkeringsgarage och ute på gatuparkeringsplatser. Vissa av dessa parkeringar har parkeringsvakter i neonvästar som vaktar bilarna i utbyte mot dricks. Om du parkerar i områden kring Sea Point, Waterfront och Green Point betalar du på förhand per timme i parkeringsautomat. Tänk på att hålla dig till de vitmarkerade rutorna och inte ställa dig på röda eller gula linjer. Om du väljer ett av de stora parkeringshusen kan avgifterna variera, men startar oftast på cirka 10 ZAR (6,3 SEK) per timme.

Utflyktsmål i och omkring Kapstaden

Om du har hyrbil i Kapstaden har du många spännande destinationer inom bilavstånd. En av dessa, som dessutom endast ligger 20 min från stadskärnan, är storslagna Cifton Beach. Denna strand med sitt turkosblå vatten ligger perfekt belägen på kusten och är populär bland surfare som tar sig ut bland vågorna, samt soldyrkare som vill njuta av den vackra miljön och koppla bort från stadsstressen. Glöm inte att stanna till kvällen och njuta av den näst intill perfekta solnedgången. Om du bestämmer dig för att hyra bil i Kapstaden och vill ta dig lite längre bort väntar den mysiga kuststaden Paternoster cirka en och en halv timmes körning bort. Trots ökad popularitet erbjuder staden fortfarande en genuin upplevelse och du kan njuta av den avkopplande stämningen på stranden och strosa mellan fiskebåtar och ta in den vackra utsikten från hamnen. Från Kapstaden har du dessutom många välkända vinbodegor inom köravstånd. Här hittar du de välkända vinbyarna och stora vingårdarna Paarl, Franschhoek och Stellenbosch som gärna tar emot besökare, samt mindre familjedrivna gårdar som väntar på att upptäckas.

Vilka försäkringar ska man ha?

De flesta biluthyrningsföretagen erbjuder tilläggsförsäkringar när du hämtar upp din bil. Bestämmer du dig för att hyra bil i Kapstaden är det oftast enklast att ha ordnat med försäkringar hemifrån, och om du vill ha tillägg utöver de obligatoriska tredjepartsförsäkringarna kan till exempel självriskeliminering som täcker självriskkostnaden om något händer med bilen vara bra att ha.

Kan man använda sitt svenska körkort i Kapstaden, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Det rekommenderas att du har ett internationellt körkort om du kör i Kapstaden. Ta även med ditt svenska körkort och en officiell engelsk översättning av detta.

Var i Kapstaden kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Då det kommer till biluthyrning i Kapstaden och dess centrala delar kan du hyra din bil i downtown där nästan alla stora internationella företag har sina kontor. Om du flyger in till Kapstadens internationella flygplats, CPT, hittar du dessutom samma stora uthyrningsföretag i byggnaden precis framför den centrala huvudterminalen. Du tar dig enkelt hit med en kort promenad via gångtunnel. Avis, Hertz, First Car och Budget är exempel på företag som har sina kontor på flygplatsen. Om du sedan vill lämna tillbaka din bil på ett annat ställe än där du hyrde den går detta oftast smidigt. Se bara till att fråga efter detta vid uthyrningstillfället, eller applicera ett filter för det då du söker efter din bil på momondo. (Information kontrollerad: 10/06/2019).


Planera din resa till Kapstaden