Hyrbilar i Kapstaden, Västra Kapprovinsen

Vill du hyra en bil billigt i Kapstaden, Västra Kapprovinsen? Sök och jämför priser här!

Kapstaden, Sydafrika
27 mar — 3 apr
Samma avlämingsplats
Kapstaden, Sydafrika
mån 27/3
12:00
mån 3/4
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrfirmor på över 70 000 platser.

Viktig information om hyrbilar i Kapstaden

Olika biluthyrningsföretag i staden har olika åldersgräns för uthyrning, men standarden är 18 år och uppåt. Om föraren är under 25 år tar även många ut en ”ung föraravgift” som oftast betalas på plats. I de fall då det finns en övre åldersgräns för att hyra bil i Kapstaden, ligger denna allt som oftast på 75 år.

Hastigheterna inne i staden varierar mellan stadsdelarna, men överlag ligger de på 60 km/h och nedåt. Tänk på att det råder vänstertrafik i Sydafrika och att bilar från höger har företräde i rondeller. Om du hamnar i en fyrvägskorsning gäller dessutom regeln att den som först kommer in har företräde, om inget annat indikeras. Det finns inga vägavgifter inne i Kapstaden, men på de stora motorvägarna finns det ibland elektroniska vägtullar, E-tolls. Promillegränsen ligger på 0.5 och det är krav på säkerhetsbälte. Halvljus ska användas vid behov och det är förbjudet att prata i handhållen mobiltelefon.

Inne i Kapstaden hittar du parkeringsalternativ både i privata parkeringsgarage och ute på gatuparkeringsplatser. Vissa av dessa parkeringar har parkeringsvakter i neonvästar som vaktar bilarna i utbyte mot dricks. Om du parkerar i områden kring Sea Point, Waterfront och Green Point betalar du på förhand per timme i parkeringsautomat. Tänk på att hålla dig till de vitmarkerade rutorna och inte ställa dig på röda eller gula linjer. Om du väljer ett av de stora parkeringshusen kan avgifterna variera, men startar oftast på cirka 10 ZAR (6,3 SEK) per timme.

Om du har hyrbil i Kapstaden har du många spännande destinationer inom bilavstånd. En av dessa, som dessutom endast ligger 20 min från stadskärnan, är storslagna Cifton Beach. Denna strand med sitt turkosblå vatten ligger perfekt belägen på kusten och är populär bland surfare som tar sig ut bland vågorna, samt soldyrkare som vill njuta av den vackra miljön och koppla bort från stadsstressen. Glöm inte att stanna till kvällen och njuta av den näst intill perfekta solnedgången. Om du bestämmer dig för att hyra bil i Kapstaden och vill ta dig lite längre bort väntar den mysiga kuststaden Paternoster cirka en och en halv timmes körning bort. Trots ökad popularitet erbjuder staden fortfarande en genuin upplevelse och du kan njuta av den avkopplande stämningen på stranden och strosa mellan fiskebåtar och ta in den vackra utsikten från hamnen. Från Kapstaden har du dessutom många välkända vinbodegor inom köravstånd. Här hittar du de välkända vinbyarna och stora vingårdarna Paarl, Franschhoek och Stellenbosch som gärna tar emot besökare, samt mindre familjedrivna gårdar som väntar på att upptäckas.

De flesta biluthyrningsföretagen erbjuder tilläggsförsäkringar när du hämtar upp din bil. Bestämmer du dig för att hyra bil i Kapstaden är det oftast enklast att ha ordnat med försäkringar hemifrån, och om du vill ha tillägg utöver de obligatoriska tredjepartsförsäkringarna kan till exempel självriskeliminering som täcker självriskkostnaden om något händer med bilen vara bra att ha.

Det rekommenderas att du har ett internationellt körkort om du kör i Kapstaden. Ta även med ditt svenska körkort och en officiell engelsk översättning av detta.

Då det kommer till biluthyrning i Kapstaden och dess centrala delar kan du hyra din bil i downtown där nästan alla stora internationella företag har sina kontor. Om du flyger in till Kapstadens internationella flygplats, CPT, hittar du dessutom samma stora uthyrningsföretag i byggnaden precis framför den centrala huvudterminalen. Du tar dig enkelt hit med en kort promenad via gångtunnel. Avis, Hertz, First Car och Budget är exempel på företag som har sina kontor på flygplatsen. Om du sedan vill lämna tillbaka din bil på ett annat ställe än där du hyrde den går detta oftast smidigt. Se bara till att fråga efter detta vid uthyrningstillfället, eller applicera ett filter för det då du söker efter din bil på momondo.


Erbjudanden på hyrbilar i Kapstaden, Västra Kapprovinsen

Hitta rätt hyrbil för dig i Kapstaden

Bilar i Liten

147 kr - 489 kr

Alla biltyper

381 kr - 1 109 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Kapstaden, Sydafrika är 307 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Kapstaden, Sydafrika är september. Då är priset 53% lägre än under resten året och ligger på bara 147 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 58 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Kapstaden. Genomsnittspriset för en hyrbil i Kapstaden kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Kapstaden, Sydafrika är 643 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Kapstaden, Sydafrika är oktober. Då är priset 40% lägre än under resten året och ligger på bara 389 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 11 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Kapstaden. Genomsnittspriset för en hyrbil i Kapstaden kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Kapstaden, Sydafrika är 1 005 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Kapstaden, Sydafrika är november. Då är priset 38% lägre än under resten året och ligger på bara 633 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 29% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Kapstaden. Genomsnittspriset för en hyrbil i Kapstaden kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Kapstaden, Sydafrika är 704 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Kapstaden, Sydafrika är oktober. Då är priset 48% lägre än under resten året och ligger på bara 373 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 3 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Kapstaden. Genomsnittspriset för en hyrbil i Kapstaden kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Skåpbil i Kapstaden, Sydafrika är 830 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Skåpbil i Kapstaden, Sydafrika är augusti. Då är priset 32% lägre än under resten året och ligger på bara 569 kr per dag. En hyrbil av typen Skåpbil är typiskt 14% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Kapstaden. Genomsnittspriset för en hyrbil i Kapstaden kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.


Hyrbilsleverantörer i Kapstaden

Alla större biluthyrningsfirmor i Kapstaden, Västra Kapprovinsen

Europcar

7 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Bäst

10,0

1First Car Rental

5 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Bäst

10,0

Budget

3 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Bäst

10,0

Sixt

3 platser
Översikt

Renlighet

8,0

Comfort

9,0

Övergripande

9,0

Upphämtning/avlämning

6,0

Bäst

10,0

Avis

4 platser
Översikt

Renlighet

7,8

Comfort

8,0

Övergripande

8,0

Upphämtning/avlämning

7,8

Bäst

8,0

Hertz

5 platser
Översikt

Renlighet

7,8

Comfort

7,6

Övergripande

6,9

Upphämtning/avlämning

6,6

Bäst

7,2

Dollar

2 platser
Översikt

Renlighet

6,8

Comfort

5,7

Övergripande

4,5

Upphämtning/avlämning

4,5

Bäst

5,7

keddy by Europcar

9 platser

Bra att veta om hyrbilar i Kapstaden

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Kapstaden.

Mest populära uthyrningsföretag

1First Car Rental

Populära biltyper

Economy, Mini, Intermediate

Billigaste hyrbilen

202 kr

Mest populära modellen

Toyota Urban Cruiser
Den mest populära biluthyrningsfirman i Kapstaden som hittats på momondo den här månaden är 1First Car Rental. Andra toppval för biluthyrningsföretag är Bidvest och Europcar
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Kapstaden under de senaste 72 timmarna: Economy, Mini, Intermediate.
Det lägsta priset för en hyrbil i Kapstaden är 202 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 384 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Kapstaden under de senaste 7 dagarna är av modellen Toyota Urban Cruiser. Våra användare föredrar också Class Mini Car som ett alternativ.

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Kapstaden

Nedan visas de mest populära hotellen i Kapstaden

Att köra med hyrbil i Kapstaden – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Kapstaden och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

En hyrbil för en weekend i Kapstaden i april kostar kring 230 kr, med billiga erbjudanden från 196 kr. Om perioden som du hyr bil sträcker sig över sju dagar ligger priserna kring 0 kr till 0 kr.

De billigaste hyrbilarna i Kapstaden hittas generellt genom First Car. När du bokar med First Car kan du ha chansen att hitta hyrbilspriser så låga som 98 kr/dag. Det genomsnittliga priset för att hyra en bil i Kapstaden är 174 kr/dag.

Hyrbilar i Kapstaden från populära uthyrningsfirmor som Hertz, Europcar och 1First Car Rental kommer generellt att erbjuda gratis avbokning. momondo har ingen kontroll över företagens avbokningspolicyer i Kapstaden, men vi kan hjälpa dig hitta de billigaste erbjudandena för hyrbilar inför din nästa resa.

Det är ett bra beslut att hyra en standardbil i Kapstaden i april månad. I genomsnitt får Kapstaden en nederbörd på 70 mm och temperaturen ligger kring 15 °C under april. Dessa väderförhållanden är perfekta för en standardbil som enkelt klarar av lite regn och fungerar bra även i kallare temperaturer. Att hyra en Standard i Kapstaden kommer i genomsnitt kosta dig 609 kr per dag.

keddy by Europcar har flest uthyrningskontor i Kapstaden med 9 komtor.

Hastighetsgränsen i Kapstaden är 40 km/t om inget annat anges. Kapstaden har en hastighetsgräns på 100 km/t för förorterna, vilket starkt efterföljs. Om du kör på motorvägen i Kapstaden ligger hastighetsgränsen generellt på 120 km/t.

I mars får Kapstaden vanligtvis en nederbörd på 30 mm och har en medeltemperatur på 20 °C. Denna information kan vara till stor hjälp när du letar efter en hyrbil för Kapstaden då det kan göra det enklare för dig att fatta rätt beslut.

Om du letar efter en hyrbil i Kapstaden för en bilresa till närliggande områden under mars månad är det viktigt att veta att resten av Västra Kapprovinsen vanligtvis har en temperatur på 20 °C och en nederbörd på omkring 38 mm.


Hyrbilar på populära flygplatser nära Kapstaden

Hyr en bil på en av dessa populära flygplatser nära Kapstaden

Hyrbilstyper som är extra populära i Kapstaden

Hyra någon av alla dessa populära hyrbilstyper i Kapstaden

Biluthyrning i olika stadsdelar av Kapstaden

Behöver du en hyrbil i ett specifikt område i Kapstaden? Begränsa din sökning med alternativen nedan

Börja planera din resa till Kapstaden


Varför använda momondo?

Du kan använda momondo för att boka en hyrbil i Kapstaden om du vill spara tid och pengar. momondo hämtar och låter dig jämföra priser och policys för hyrbilar från tusentals webbplatser för biluthyrning.

Genom att använda filter gör momondo det enklare att hitta en bra hyrbil i Kapstaden. Oavsett om det gäller pris, biltyp, bekvämligheter eller policys låter momondo dig förfina din sökning med olika filter så att du kan hitta det bästa erbjudandet för dig.

Ja, momondo har ett filter som endast visar hyrbilserbjudanden som erbjuder gratis avbokning. Det här filtret är tillgängligt för alla hyrbilssökningar på momondo, inklusive för bilar i Kapstaden.

Absolut! momondo erbjuder den här funktionen när du söker efter en hyrbil i Kapstaden.

Det kan du absolut göra. momondo har ett dedikerat filter för förhöjd rengöring för alla biluthyrningsplatser, inklusive Kapstaden.

Ja, momondo kan visa dig biluthyrningsalternativ med obegränsat kilometertal i Kapstaden.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Boka med pålitlighet
Vi jämför hyrbilserbjudanden från över 70 000 platser så att du kan göra ett snabbt och enkelt val.
Ekomedveten
Välj bland en mängd fordon, inklusive el- och hybridalternativ för att se till att din resa är mer miljövänlig.
Inga dolda kostnader
Alla priser som visas är slutpriser, utan dolda kostnader eller avgifter så du kan vara säker på vilket pris som gäller.