Hyrbilar i Uppsala, Uppsala län

Vill du hyra en bil billigt i Uppsala, Uppsala län? Sök och jämför priser här!

Uppsala, Sverige
18 aug — 25 aug
Samma avlämingsplats
Uppsala, Sverige
tors 18/8
12:00
tors 25/8
12:00
Förarens ålder:

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Uppsala, Uppsala län

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilar i Uppsala, Uppsala län
Ford Mondeo Estate
eller liknande Stor kombi
Upp till 5 passagerare

45 kr/dag

(22 aug - 26 sep)
Ford Mondeo Estate
Toyota Auris
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

40 kr/dag

(7 sep - 27 sep)
Toyota Auris
Toyota Auris
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

35 kr/dag

(22 aug - 26 sep)
Toyota Auris
Audi A4
eller liknande Kombi premium
Upp till 5 passagerare
Fordon med 2 dörrar

57 kr/dag

(22 aug - 26 sep)
Audi A4
Mercedes-Benz GLA
eller liknande Kompakt SUV
Upp till 4 passagerare

45 kr/dag

(22 aug - 26 sep)
Mercedes-Benz GLA
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

36 kr/dag

(22 aug - 26 sep)
Renault Captur
Skoda Octavia
eller liknande Standard kombi
Upp till 5 passagerare

44 kr/dag

(22 aug - 26 sep)
Skoda Octavia
Audi A4
eller liknande Kombi premium
Upp till 5 passagerare
Fordon med 2 dörrar

61 kr/dag

(22 aug - 26 sep)
Audi A4
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

33 kr/dag

(22 aug - 26 sep)
Renault Captur

Viktig information om hyrbilar i Uppsala

Åldersgränsen för att få hyra bil i Uppsala är generellt 18 år. Ibland kan en extra avgift för unga förare tillkomma om du är under 25 år, men detta kan variera mellan uthyrningsföretagen.

Det finns en hel del parkeringsmöjligheter i centrala Uppsala. I de mest centrala zonerna A och B gäller parkering för 20 SEK i timmen de två första timmarna innan detta stiger till 35 SEK i timmen för zon A och 20 SEK i timmen för zon B. Detta gäller måndag till lördag, 08:00-18:00. Mellan 18:00-00:00 kostar det 5 SEK i timmen och mellan 00:00-08:00 är det avgiftsfritt att parkera. Under söndagar och helgdagar kan du parkera gratis i alla zoner. Utöver detta finns det parkeringshus tillgängliga i staden där betalning sker med betalkort eller med hjälp av din mobiltelefon och nedladdningsbara appar.

Med hyrbil i Uppsala kan du enkelt ta dig till olika närliggande utflyktsmål. Mindre än 30 minuters körning bort väntar Fjällnora friluftsområde. På denna lugna och natursköna plats kan du vandra bland träd och grönska, grilla, ta med picknick eller stanna till och klappa djuren som bor i området. Passa även på att bada samt hyra kanot eller kajak om vädret tillåter. Norr om Uppsala finner du ännu mer natur i form av naturreservatet Fullerö backar. Promenera på heden och njut av ljudet från Fyrisån som långsamt flyter förbi innan du beger dig till Fullerö Handel för en shoppingtur. Om du väljer att hyra bil i Uppsala kan du även snabbt och lätt ta dig till Gamla Uppsala och ta en titt på nordens mest imponerande fornlämningar. Här kan du lära dig mer om Sveriges bakgrund bland de mystiska kungshögarna och upptäcka Gamla Uppsala Museum. Avsluta därefter med ett besök i Carl Von Linnés Hammarby och den vackert välbevarade gården från 1700-talet. Vandra i den tillhörande blomsterträdgården, en gång i tiden framodlad av Linné själv. Om du har tid kan du även bege dig till huvudstaden Stockholm som ligger ungefär en timmes körning från Uppsala. Här kan du besöka gamla stan och strosa runt i de mysiga kvarteren och upptäcka caféer och butiker som kantar de små stråken. Avlägg ett besök på det kungliga slottet innan du fortsätter till Södermalm för en mysig promenad bland K-märkta byggnader. Missa inte att besöka Hornsgatspuckeln och alla spännande konstgallerier. Ta även en titt i några av de spännande butikerna i området innan du kopplar av med en kaffe på ett av alla mysiga fik. Har du ytterligare tid över får du inte missa att besöka Stockholms skärgård och njuta av den friska luften och storslagna naturen.

Att hyra bil i Uppsala innebär som i övriga Sverige att uthyrarens försäkring gäller men du kan bli skyldig att betala självrisken om du orsakar skadan, så se till att kontrollera hur hög denna är. Du kan då överväga att teckna självriskeliminering och slippa betala självrisk om du skadar fordonet.

Biluthyrning i Uppsala finns bland annat tillgänglig på de närliggande flygplatserna. Några av de största biluthyrarna har kontor på Arlanda flygplats med öppettider från 06:00 till midnatt. Du hittar dem på flygplatsens hyrbilsområden. Det finns även en handfull stora biluthyrningsföretag representerade på Bromma flygplats. I terminalen finns det även direkttelefoner till de olika uthyrningsföretagen om du skulle behöva komma i kontakt med dem när kontoren är obemannade. Vill du hyra bil centralt har du olika möjligheter nära Uppsala centralstation och resecentrum. Vill du lämna din bil på annan ort går detta för det mesta att lösa, och det finns ett filter för detta när du söker på momondo så att du kan få en klar överblick över var detta är möjligt.


Erbjudanden på hyrbilar i Uppsala, Uppsala län

Hitta rätt hyrbil för dig i Uppsala

Bilar i Liten

369 kr - 783 kr

Alla biltyper

589 kr - 1 529 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Uppsala, Sverige är 532 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Uppsala, Sverige är oktober. Då är priset 31% lägre än under resten året och ligger på bara 369 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 47 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Uppsala. Genomsnittspriset för en hyrbil i Uppsala kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Liten i Uppsala som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Uppsala, Sverige är 775 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Uppsala, Sverige är oktober. Då är priset 41% lägre än under resten året och ligger på bara 464 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 22 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Uppsala. Genomsnittspriset för en hyrbil i Uppsala kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Medel i Uppsala som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Uppsala, Sverige är 1 221 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Uppsala, Sverige är januari. Då är priset 62% lägre än under resten året och ligger på bara 466 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 19% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Uppsala. Genomsnittspriset för en hyrbil i Uppsala kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Stor i Uppsala som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Uppsala, Sverige är 872 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Uppsala, Sverige är oktober. Då är priset 47% lägre än under resten året och ligger på bara 470 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 13 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Uppsala. Genomsnittspriset för en hyrbil i Uppsala kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Uppsala som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Skåpbil i Uppsala, Sverige är 1 263 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Skåpbil i Uppsala, Sverige är februari. Då är priset 26% lägre än under resten året och ligger på bara 939 kr per dag. En hyrbil av typen Skåpbil är typiskt 22% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Uppsala. Genomsnittspriset för en hyrbil i Uppsala kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Lyxigt i Uppsala, Sverige är 1 351 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Lyxigt i Uppsala, Sverige är november. Då är priset 78% lägre än under resten året och ligger på bara 300 kr per dag. En hyrbil av typen Lyxigt är typiskt 27% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Uppsala. Genomsnittspriset för en hyrbil i Uppsala kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Lyxigt i Uppsala som hittats på momondo under den senaste veckan.

Toyota Auris
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

35 kr/dag

(22 aug - 26 sep)
Toyota Auris
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

33 kr/dag

(22 aug - 26 sep)
Renault Captur
Smart Fortwo
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 3 dörrar

30 kr/dag

(22 aug - 26 sep)
Smart Fortwo

Hyrbilsleverantörer i Uppsala

Alla större biluthyrningsfirmor i Uppsala, Uppsala län
3 platser
3 platser
3 platser
2 platser
2 platser
2 platser
2 platser

Bra att veta om hyrbilar i Uppsala

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Uppsala.

Mest populära uthyrningsföretag

Hertz

Populära biltyper

Economy, Standard, Mini

Billigaste hyrbilen

323 kr

Mest populära modellen

Toyota Yaris
Den mest populära biluthyrningsfirman i Uppsala som hittats på momondo den här månaden är Hertz. Andra toppval för biluthyrningsföretag är Sixt och Europcar
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Uppsala under de senaste 72 timmarna: Economy, Standard, Mini.
Det lägsta priset för en hyrbil i Uppsala är 323 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 657 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Uppsala under de senaste 7 dagarna är av modellen Toyota Yaris. Våra användare föredrar också Class Special Car som ett alternativ.

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Uppsala

Nedan visas de mest populära hotellen i Uppsala

Att köra med hyrbil i Uppsala – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Uppsala och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

En hyrbil för en weekend i Uppsala i september kostar kring 480 kr, med billiga erbjudanden från 293 kr. För en veckas biluthyrning, Uppsala priser i september är i genomsnitt 508 kr, och de bästa erbjudandena startar kring 308 kr.

Den billigaste biluthyraren i Uppsala är Hertz med en daglig genomsnittlig uthyrningsavgift på 450 kr från dess 3 uthyrningskontor i Uppsala. Det absolut billigaste erbjudandet användare på momondo hittat är Hertz i Uppsala för 241 kr.

De flesta resenärer föredrar att hyra en standardbil i Uppsala under september månad. Med en genomsnittstemperatur på 5 °C och en nederbörd på omkring 54 mm i september innebär detta utmärkta förhållanden för en standardbil. Detta är den perfekta hyrbilstypen för våta vägar och plusgrader. Att hyra en Standard i Uppsala kommer i genomsnitt kosta dig 897 kr per dag.

Om du hyr ett fordon i Uppsala tänk då på att hastighetsgränsen inne i staden är 60 km/t, om inget annat anges. I förorterna omkring Uppsala ligger hastighetsgränsen runt 100 km/t. Om du kör på motorvägen i Uppsala ligger hastighetsgränsen på 120 km/t.

I augusti får Uppsala vanligtvis en nederbörd på 72 mm och har en medeltemperatur på 15 °C. Denna information kan vara till stor hjälp när du letar efter en hyrbil för Uppsala då det kan göra det enklare för dig att fatta rätt beslut.

Den som vill hyra en bil i Uppsala för en bilresa till närliggande områdena bör veta att temperaturerna i Uppsala län under augusti månad vanligtvis ligger runt 15 °C med en nederbörd på omkring 72 mm.


Hyrbilar på populära flygplatser nära Uppsala

Hyr en bil på en av dessa populära flygplatser nära Uppsala

Populära hyrbilstyper i Uppsala

Hyra någon av alla dessa populära hyrbilstyper i Uppsala

Börja planera din resa till Uppsala


Varför använda momondo?

Att boka en hyrbil i Uppsala via momondo kan spara dig både tid och pengar. momondo ger dig ett brett urval av alternativ och bilar när vi söker igenom tusentals biluthyrningssidor och platser så att du ska kunna ta det bästa beslutet för din resa.

Med hjälp av filtrering kan momondo hjälpa dig att hitta en fantastisk hyrbil i Uppsala. Begränsa din sökning med hjälp av pris- och kartfunktioner samt med filter för bland annat bränsle- och körsträcka.

Ja, momondo har ett filter som endast visar hyrbilserbjudanden som erbjuder gratis avbokning. Det här filtret är tillgängligt för alla hyrbilssökningar på momondo, inklusive för bilar i Uppsala.

Absolut! momondo erbjuder den här funktionen när du söker efter en hyrbil i Uppsala.

Ja, momondo kan visa dig specifika erbjudanden som inkluderar förhöjd rengöring av hyrbilar i Uppsala.

Ja, du kan hitta hyrbilserbjudanden i Uppsala med obegränsat kilometertal på momondo.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Boka med pålitlighet
Vi jämför hyrbilserbjudanden från över 70 000 platser så att du kan göra ett snabbt och enkelt val.
Ekomedveten
Välj bland en mängd fordon, inklusive el- och hybridalternativ för att se till att din resa är mer miljövänlig.
Inga dolda kostnader
Alla priser som visas är slutpriser, utan dolda kostnader eller avgifter så du kan vara säker på vilket pris som gäller.