Insikter
Senaste erbjudandena
Jämförelse av fordon
Lista över firmor
FAQ

Hyrbilar i Uppsala, Uppsala län

Vill du hyra en bil billigt i Uppsala, Uppsala län? Sök och jämför priser här!

Uppsala, Sverige
26 mar — 2 apr
Uppsala, Sverige
tis 26/3
12:00
tis 2/4
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Utsedd till vinnare av Europas bästa reseapp 2023

Trender och insikter om att hyra bil i Uppsala

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Uppsala

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Uppsala?

De billigaste hyrbilarna i Uppsala hittas generellt genom Thrifty. När du bokar med Thrifty kan du ha chansen att hitta hyrbilspriser så låga som 217 kr/dag. Det genomsnittliga priset för att hyra en bil i Uppsala är 486 kr/dag.

Vilken bil väljer flest att hyra i Uppsala?

När du hyr en bil i Uppsala väljer de flesta av våra användare modellen Ford Ka för 389 kr/dag i genomsnitt. Den näst mest populära bilmodellen är Kia Niro för ett genomsnittspris på 537 kr/dag. Våra användare har hittat hyrbilar av modellen Ford Ka i Uppsala för så lite som 217 kr/dag och modellen Kia Niro för så lite som 277 kr/dag.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Uppsala, Uppsala län

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilstyper i Uppsala, Uppsala län
Ekonomi275 kr per dag
Kompakt332 kr per dag
Mini265 kr per dag
Kompakt kombi376 kr per dag
Standard kombi469 kr per dag
Mellanstor kombi482 kr per dag
Standard-SUV486 kr per dag
Stor kombi552 kr per dag
Kombi premium568 kr per dag
De bästa priserna som hittats av momondo-användare de senaste 48 timmarna.

Viktig information om hyrbilar i Uppsala

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Uppsala?

Åldersgränsen för att få hyra bil i Uppsala är generellt 18 år. Ibland kan en extra avgift för unga förare tillkomma om du är under 25 år, men detta kan variera mellan uthyrningsföretagen.

Parkering

Det finns en hel del parkeringsmöjligheter i centrala Uppsala. I de mest centrala zonerna A och B gäller parkering för 20 SEK i timmen de två första timmarna innan detta stiger till 35 SEK i timmen för zon A och 20 SEK i timmen för zon B. Detta gäller måndag till lördag, 08:00-18:00. Mellan 18:00-00:00 kostar det 5 SEK i timmen och mellan 00:00-08:00 är det avgiftsfritt att parkera. Under söndagar och helgdagar kan du parkera gratis i alla zoner. Utöver detta finns det parkeringshus tillgängliga i staden där betalning sker med betalkort eller med hjälp av din mobiltelefon och nedladdningsbara appar.

Utflyktsmål i och omkring Uppsala

Med hyrbil i Uppsala kan du enkelt ta dig till olika närliggande utflyktsmål. Mindre än 30 minuters körning bort väntar Fjällnora friluftsområde. På denna lugna och natursköna plats kan du vandra bland träd och grönska, grilla, ta med picknick eller stanna till och klappa djuren som bor i området. Passa även på att bada samt hyra kanot eller kajak om vädret tillåter. Norr om Uppsala finner du ännu mer natur i form av naturreservatet Fullerö backar. Promenera på heden och njut av ljudet från Fyrisån som långsamt flyter förbi innan du beger dig till Fullerö Handel för en shoppingtur. Om du väljer att hyra bil i Uppsala kan du även snabbt och lätt ta dig till Gamla Uppsala och ta en titt på nordens mest imponerande fornlämningar. Här kan du lära dig mer om Sveriges bakgrund bland de mystiska kungshögarna och upptäcka Gamla Uppsala Museum. Avsluta därefter med ett besök i Carl Von Linnés Hammarby och den vackert välbevarade gården från 1700-talet. Vandra i den tillhörande blomsterträdgården, en gång i tiden framodlad av Linné själv. Om du har tid kan du även bege dig till huvudstaden Stockholm som ligger ungefär en timmes körning från Uppsala. Här kan du besöka gamla stan och strosa runt i de mysiga kvarteren och upptäcka caféer och butiker som kantar de små stråken. Avlägg ett besök på det kungliga slottet innan du fortsätter till Södermalm för en mysig promenad bland K-märkta byggnader. Missa inte att besöka Hornsgatspuckeln och alla spännande konstgallerier. Ta även en titt i några av de spännande butikerna i området innan du kopplar av med en kaffe på ett av alla mysiga fik. Har du ytterligare tid över får du inte missa att besöka Stockholms skärgård och njuta av den friska luften och storslagna naturen.

Vilka försäkringar ska man ha?

Att hyra bil i Uppsala innebär som i övriga Sverige att uthyrarens försäkring gäller men du kan bli skyldig att betala självrisken om du orsakar skadan, så se till att kontrollera hur hög denna är. Du kan då överväga att teckna självriskeliminering och slippa betala självrisk om du skadar fordonet.

Var i Uppsala kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Biluthyrning i Uppsala finns bland annat tillgänglig på de närliggande flygplatserna. Några av de största biluthyrarna har kontor på Arlanda flygplats med öppettider från 06:00 till midnatt. Du hittar dem på flygplatsens hyrbilsområden. Det finns även en handfull stora biluthyrningsföretag representerade på Bromma flygplats. I terminalen finns det även direkttelefoner till de olika uthyrningsföretagen om du skulle behöva komma i kontakt med dem när kontoren är obemannade. Vill du hyra bil centralt har du olika möjligheter nära Uppsala centralstation och resecentrum. Vill du lämna din bil på annan ort går detta för det mesta att lösa, och det finns ett filter för detta när du söker på momondo så att du kan få en klar överblick över var detta är möjligt.


Erbjudanden på hyrbilar i Uppsala, Uppsala län

Hitta rätt hyrbil för dig i Uppsala

Liten bilar

373 kr - 797 kr

Alla biltyper

600 kr - 1 016 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen liten bil i Uppsala, Sverige är 541 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen liten bil i Uppsala, Sverige är oktober. Då är priset 32% lägre än under resten året och ligger på bara 373 kr per dag. En hyrbil av typen liten bil är typiskt 31 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Uppsala. Genomsnittspriset för en hyrbil i Uppsala kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen liten bil i Uppsala som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen medel bil i Uppsala, Sverige är 860 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen medel bil i Uppsala, Sverige är maj. Då är priset 32% lägre än under resten året och ligger på bara 587 kr per dag. En hyrbil av typen medel bil är typiskt 10% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Uppsala. Genomsnittspriset för en hyrbil i Uppsala kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen medel bil i Uppsala som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen stor bil i Uppsala, Sverige är 1 142 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen stor bil i Uppsala, Sverige är januari. Då är priset 31% lägre än under resten året och ligger på bara 798 kr per dag. En hyrbil av typen stor bil är typiskt 32% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Uppsala. Genomsnittspriset för en hyrbil i Uppsala kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen stor bil i Uppsala som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Uppsala, Sverige är 756 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Uppsala, Sverige är oktober. Då är priset 27% lägre än under resten året och ligger på bara 553 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 3 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Uppsala. Genomsnittspriset för en hyrbil i Uppsala kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Uppsala som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen skåpbil i Uppsala, Sverige är 1 547 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen skåpbil i Uppsala, Sverige är november. Då är priset 37% lägre än under resten året och ligger på bara 990 kr per dag. En hyrbil av typen skåpbil är typiskt 50% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Uppsala. Genomsnittspriset för en hyrbil i Uppsala kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen lyxigt bil i Uppsala, Sverige är 1 297 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen lyxigt bil i Uppsala, Sverige är februari. Då är priset 51% lägre än under resten året och ligger på bara 644 kr per dag. En hyrbil av typen lyxigt bil är typiskt 41% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Uppsala. Genomsnittspriset för en hyrbil i Uppsala kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen lyxigt bil i Uppsala som hittats på momondo under den senaste veckan.

Chevrolet Spark
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

265 kr/dag

(29 mar - 31 mar)
Chevrolet Spark
Opel Corsa
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

275 kr/dag

(29 mar - 31 mar)
Opel Corsa
Volkswagen Golf
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

332 kr/dag

(6 apr - 8 apr)
Volkswagen Golf

Hyrbilsleverantörer i Uppsala

Alla större biluthyrningsfirmor i Uppsala, Uppsala län

Ace

2 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Bäst

10,0

Avis

2 platser

MABI

2 platser

Sixt

8,0
Utomordentligt
1 omdöme2 platser
Översikt

Renlighet

8,0

Comfort

7,4

Övergripande

8,0

Upphämtning/avlämning

8,2

Bäst

7,7

Europcar

4 platser

Budget

1 plats

Hertz

3 platser

keddy by Europcar

4 platser

Bra att veta om hyrbilar i Uppsala

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Uppsala.

Mest populära uthyrningsföretag

Hertz

Populära biltyper

Compact, Economy, SUV

Billigaste hyrbilen

289 kr

Mest populära modellen

Volkswagen up!
Den mest populära biluthyrningsfirman i Uppsala som hittats på momondo den här månaden är Hertz. Andra toppval för biluthyrningsföretag är Sixt och Europcar
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Uppsala under de senaste 72 timmarna: Compact, Economy, SUV.
Det lägsta priset för en hyrbil i Uppsala är 289 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 518 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Uppsala under de senaste 7 dagarna är av modellen Volkswagen up!. Våra användare föredrar också Renault Clio som ett alternativ.

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Uppsala

Nedan visas de mest populära hotellen i Uppsala
Uppsala Hotel Apartments

Uppsala Hotel Apartments

Uppsala, Uppsala län, Sverige

3,6 km från stadskärnan

Radisson Blu Hotel

Radisson Blu Hotel

Stationsgatan 4, Uppsala, Uppsala Lan, Sweden

0,5 km från stadskärnan

Grand Hotell Hörnan

Grand Hotell Hörnan

Bangårdsgatan 1, Uppsala, Uppsala Lan, Sweden

0,3 km från stadskärnan

Hotell Fyrislund

Hotell Fyrislund

Fyrislundsgatan 81, Uppsala, Uppsala Lan, Sweden

3,2 km från stadskärnan

Clarion Hotel Gillet

Clarion Hotel Gillet

Dragarbrunnsgatan 23, Uppsala, Uppsala Lan, Sweden

0,2 km från stadskärnan

Elite Hotel Academia

Elite Hotel Academia

Suttungsgränd 6, Uppsala, Uppsala Lan, Sweden

0,5 km från stadskärnan

Vandrarhem Uppsala Centralstation

Vandrarhem Uppsala Centralstation

Bangårdsgatan 13 A, Uppsala, Uppsala Lan, Sweden

0,3 km från stadskärnan

Clarion Collection Hotel Uppsala

Clarion Collection Hotel Uppsala

Storgatan 30, Uppsala, Uppsala Lan, Sweden

0,5 km från stadskärnan

Vandrarhem Kvarntorget

Vandrarhem Kvarntorget

3 Kvarntorget, Uppsala, Uppsala Lan, Sweden

1,0 km från stadskärnan

Hotell Centralstation

Hotell Centralstation

Bangårdsgatan 13, Uppsala, Uppsala Lan, Sweden

0,3 km från stadskärnan

Botanika Uppsala

Botanika Uppsala

Skolgatan 45, Uppsala, Uppsala Lan, Sweden

0,5 km från stadskärnan

Uppsala Vandrarhem & Hotell Kvarntorget

Uppsala Vandrarhem & Hotell Kvarntorget

Kvarntorget 3, Uppsala, Uppsala Lan, Sweden

1,0 km från stadskärnan

Foundry Hotel Apartments

Foundry Hotel Apartments

Östra Ågatan 95, Uppsala, Uppsala Lan, Sweden

1,2 km från stadskärnan

Uppsala City Hostel

Uppsala City Hostel

S:t Persgatan 16, Uppsala, Uppsala Lan, Sweden

0,2 km från stadskärnan

Best Western Hotel Svava

Best Western Hotel Svava

Bangardsgatan 24, Uppsala, Uppsala Lan, Sweden

0,3 km från stadskärnan

Akademihotellet

Akademihotellet

Övre Slottsgatan 5, Uppsala, Uppsala Lan, Sweden

0,5 km från stadskärnan

ArenaHotellet i Uppsala

ArenaHotellet i Uppsala

Tennisvägen, Uppsala, Uppsala Lan, Sweden

3,0 km från stadskärnan

Scandic Uppsala Nord

Scandic Uppsala Nord

Gamla Uppsalagatan 50, Uppsala, Uppsala Lan, Sweden

1,9 km från stadskärnan


Att köra med hyrbil i Uppsala – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Uppsala och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Uppsala, Sverige i april?

En hyrbil för en weekend i Uppsala i april kostar kring 540 kr, med billiga erbjudanden från 275 kr. För en veckas biluthyrning, Uppsala priser i april är i genomsnitt 596 kr, och de bästa erbjudandena startar kring 308 kr.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Uppsala under april månad?

De flesta resenärer föredrar att hyra en standardbil i Uppsala under april månad. Med en genomsnittstemperatur på 9 °C och en nederbörd på omkring 41 mm i april innebär detta utmärkta förhållanden för en standardbil. Detta är den perfekta hyrbilstypen för våta vägar och plusgrader. Att hyra en Standard i Uppsala kommer i genomsnitt kosta dig 769 kr per dag.

Vad är hastighetsgränsen i Uppsala, Sverige?

Om du hyr ett fordon i Uppsala tänk då på att hastighetsgränsen inne i staden är 60 km/t, om inget annat anges. I förorterna omkring Uppsala ligger hastighetsgränsen runt 100 km/t. Om du kör på motorvägen i Uppsala ligger hastighetsgränsen på 120 km/t.

Vilken hyrbilsfirma hyr ut Volkswagen Multivan i Uppsala?

Hur är vädret i Uppsala, Sverige i mars?

I mars får Uppsala vanligtvis en nederbörd på 27 mm och har en medeltemperatur på −1 °C. Denna information kan vara till stor hjälp när du letar efter en hyrbil för Uppsala då det kan göra det enklare för dig att fatta rätt beslut.

Är vädret i Uppsala representativt för resten av Uppsala län?

Den som vill hyra en bil i Uppsala för en bilresa till närliggande områdena bör veta att temperaturerna i Uppsala län under mars månad vanligtvis ligger runt −1 °C med en nederbörd på omkring 27 mm.

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Uppsala?

Priserna för bilar i Uppsala uppdateras dagligen.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Uppsala?

Antalet tillgängliga bolag för bilar i Uppsala är 23 från och med mars. 2024.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Uppsala?

Minimiåldern för förare varierar beroende på land, inklusive för Uppsala. I många EU-länder måste förarna vara 18 år gamla. Som regel måste du vara 21 för att hyra en bil utomlands, och en avgift för unga förare kan tas ut om du är under 25 år. Vi rekommenderar att du läser igenom policyn för ditt valda uthyrningsföretag innan du bokar.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Uppsala?

För att få hyra en bil i Uppsala måste alla förare ha ett giltigt körkort. Om körkortet är skrivet på ett annat språk än språket i uthyrningslandet kan ett internationellt körtillstånd krävas för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på returresa och boendeinformation under din vistelse. Vi rekommenderar alltid att du kontrollerar vad som gäller med det specifika uthyrningsföretaget du bokar med.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Uppsala?

Att boka en hyrbil i Uppsala via momondo kan spara dig både tid och pengar. momondo ger dig ett brett urval av alternativ och bilar när vi söker igenom tusentals biluthyrningssidor och platser så att du ska kunna ta det bästa beslutet för din resa.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Uppsala?

Med hjälp av filtrering kan momondo hjälpa dig att hitta en fantastisk hyrbil i Uppsala. Begränsa din sökning med hjälp av pris- och kartfunktioner samt med filter för bland annat bränsle- och körsträcka.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Uppsala med gratis avbokning?

Ja, momondo har ett filter som endast visar hyrbilserbjudanden som erbjuder gratis avbokning. Det här filtret är tillgängligt för alla hyrbilssökningar på momondo, inklusive för bilar i Uppsala.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Uppsala på momondo?

Absolut! momondo erbjuder den här funktionen när du söker efter en hyrbil i Uppsala.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Uppsala som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Ja, momondo kan visa dig specifika erbjudanden som inkluderar förhöjd rengöring av hyrbilar i Uppsala.

Kan jag söka efter hyrbilar i Uppsala med obegränsat kilometertal på momondo?

Ja, du kan hitta hyrbilserbjudanden i Uppsala med obegränsat kilometertal på momondo.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Uppsala

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.

Spara pengar när du bokar hyrbilar med momondo
Bästa hyrbilserbjudandena
Bästa hyrbilserbjudandena
Se erbjudanden från uthyrningsfirmor på över 70 000 platser.
Pristransparens
Pristransparens
Se den totala kostnaden och undvik överraskningar.
Boka med flexibilitet
Boka med flexibilitet
Hitta hyrbilar med gratis avbokning och förhöjd rengöring.
Prisbevakning
Prisbevakning
Inte redo att boka? Skapa ett prismeddelande för att spåra priser.

Bli meddelad när priserna sjunker

Dagliga prisförändringar i din inkorg – endast med Prisbevakning.
tis 26/3
12:00
tis 2/4
12:00
Mejla mig produkt- och serviceinformation, toppenpriser och specialerbjudanden från momondo och dess resepartners