Hitta billig biluthyrning i Uppsala, Sverige

Vill du hyra en bil billigt i Uppsala, Sverige? Sök och jämför priser här

Uppsala, Sverige
21 apr — 28 apr
Samma avlämingsplats
Uppsala, Sverige
ons 21/4
12:00
ons 28/4
12:00

Erbjudanden på hyrbilar i Uppsala, Sverige

Hitta den rätta hyrbilen

Små bilar kategoriseras vanligtvis som ekonomiska bilar, kompakta bilar och bilar något mindre än genomsnittet. Du kan förvänta dig att få betala 439 kr per dag för att hyra en liten bil i Uppsala. Nedan är de bästa priserna som hittats på momondo under den senaste veckan.

Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
326 kr/dag
7 maj - 14 maj
Uppsala
Kvarnangsgatan 53
Chevrolet Sonic Sedan
326 kr/dag
7 maj - 14 maj
Visa erbjudande
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 2/4 dörrar
353 kr/dag
7 maj - 14 maj
Uppsala
Fyrislundsgatan 75
Chevrolet Sonic Sedan
353 kr/dag
7 maj - 14 maj
Visa erbjudande
Mitsubishi Lancer
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
369 kr/dag
7 maj - 14 maj
Uppsala
Moller Bil Kungsgatan 103
Mitsubishi Lancer
369 kr/dag
7 maj - 14 maj
Visa erbjudande
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
377 kr/dag
7 maj - 14 maj
Uppsala
Moller Bil Kungsgatan 103
Chevrolet Sonic Sedan
377 kr/dag
7 maj - 14 maj
Visa erbjudande
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
381 kr/dag
7 maj - 14 maj
Uppsala
Fyrislundsgatan 75
Chevrolet Sonic Sedan
381 kr/dag
7 maj - 14 maj
Visa erbjudande
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
402 kr/dag
7 maj - 14 maj
Uppsala
Moller Bil Kungsgatan 103
Chevrolet Sonic Sedan
402 kr/dag
7 maj - 14 maj
Visa erbjudande

När är det billigast att hyra en bil i Uppsala?

Alla

246 kr - 677 kr

Familj

236 kr - 628 kr

I februari månad är det billigast att hyra en bil i Uppsala, Sverige. Priset ligger då 30% lägre än under resten av året, på bara 246 kr per dag. Den dyraste månaden är augusti. Om du behöver mer plats för familjen så är större fordon, med fler än 6 säten, vanligtvis billigast i februari. Priset för en hyrbil i Uppsala kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet, och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.


Information om din resa till Uppsala

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Uppsala?

Åldersgränsen för att få hyra bil i Uppsala är generellt 18 år. Ibland kan en extra avgift för unga förare tillkomma om du är under 25 år, men detta kan variera mellan uthyrningsföretagen.

Parkering

Det finns en hel del parkeringsmöjligheter i centrala Uppsala. I de mest centrala zonerna A och B gäller parkering för 20 SEK i timmen de två första timmarna innan detta stiger till 35 SEK i timmen för zon A och 20 SEK i timmen för zon B. Detta gäller måndag till lördag, 08:00-18:00. Mellan 18:00-00:00 kostar det 5 SEK i timmen och mellan 00:00-08:00 är det avgiftsfritt att parkera. Under söndagar och helgdagar kan du parkera gratis i alla zoner. Utöver detta finns det parkeringshus tillgängliga i staden där betalning sker med betalkort eller med hjälp av din mobiltelefon och nedladdningsbara appar.

Utflyktsmål i och omkring Uppsala

Med hyrbil i Uppsala kan du enkelt ta dig till olika närliggande utflyktsmål. Mindre än 30 minuters körning bort väntar Fjällnora friluftsområde. På denna lugna och natursköna plats kan du vandra bland träd och grönska, grilla, ta med picknick eller stanna till och klappa djuren som bor i området. Passa även på att bada samt hyra kanot eller kajak om vädret tillåter. Norr om Uppsala finner du ännu mer natur i form av naturreservatet Fullerö backar. Promenera på heden och njut av ljudet från Fyrisån som långsamt flyter förbi innan du beger dig till Fullerö Handel för en shoppingtur. Om du väljer att hyra bil i Uppsala kan du även snabbt och lätt ta dig till Gamla Uppsala och ta en titt på nordens mest imponerande fornlämningar. Här kan du lära dig mer om Sveriges bakgrund bland de mystiska kungshögarna och upptäcka Gamla Uppsala Museum. Avsluta därefter med ett besök i Carl Von Linnés Hammarby och den vackert välbevarade gården från 1700-talet. Vandra i den tillhörande blomsterträdgården, en gång i tiden framodlad av Linné själv. Om du har tid kan du även bege dig till huvudstaden Stockholm som ligger ungefär en timmes körning från Uppsala. Här kan du besöka gamla stan och strosa runt i de mysiga kvarteren och upptäcka caféer och butiker som kantar de små stråken. Avlägg ett besök på det kungliga slottet innan du fortsätter till Södermalm för en mysig promenad bland K-märkta byggnader. Missa inte att besöka Hornsgatspuckeln och alla spännande konstgallerier. Ta även en titt i några av de spännande butikerna i området innan du kopplar av med en kaffe på ett av alla mysiga fik. Har du ytterligare tid över får du inte missa att besöka Stockholms skärgård och njuta av den friska luften och storslagna naturen.

Vilka försäkringar ska man ha?

Att hyra bil i Uppsala innebär som i övriga Sverige att uthyrarens försäkring gäller men du kan bli skyldig att betala självrisken om du orsakar skadan, så se till att kontrollera hur hög denna är. Du kan då överväga att teckna självriskeliminering och slippa betala självrisk om du skadar fordonet.

Var i Uppsala kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Biluthyrning i Uppsala finns bland annat tillgänglig på de närliggande flygplatserna. Några av de största biluthyrarna har kontor på Arlanda flygplats med öppettider från 06:00 till midnatt. Du hittar dem på flygplatsens hyrbilsområden. Det finns även en handfull stora biluthyrningsföretag representerade på Bromma flygplats. I terminalen finns det även direkttelefoner till de olika uthyrningsföretagen om du skulle behöva komma i kontakt med dem när kontoren är obemannade. Vill du hyra bil centralt har du olika möjligheter nära Uppsala centralstation och resecentrum. Vill du lämna din bil på annan ort går detta för det mesta att lösa, och det finns ett filter för detta när du söker på momondo så att du kan få en klar överblick över var detta är möjligt. (Information kontrollerad: 16/05/2019).


Avstånd till populära hotell från Uppsala, Sverige

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Stockholm Arlanda flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Uppsala

I april, fram till dagens datum, har 355 momondo-användare sökt efter billiga hyrbilar i Uppsala.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Uppsala för att motverka spridningen av COVID-19?

Sixt, Avis och Hertz är några av biluthyrningsföretagen som har uppdaterat sina rengöringsrutiner i Uppsala till följd av COVID-19. Rena bilar har alltid varit viktigt men företagen tar nu implementerat ytterligare åtgärder för att säkerställa att fordonen möter ännu högre säkerhetsstandards. Ta reda på mer om alla alternativen i Uppsala. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Uppsala, Sverige i maj?

En hyrbil för en weekend i Uppsala i maj kostar kring 438 kr, med billiga erbjudanden från 136 kr. För en veckas biluthyrning, Uppsala priser i maj är i genomsnitt 290 kr, och de bästa erbjudandena startar kring 210 kr.

Vilka hyrbilsfirmor i Uppsala har lägst priser för hyrbilar?

Den billigaste biluthyraren i Uppsala är Hertz med en daglig genomsnittlig uthyrningsavgift på 383 kr från dess 3 uthyrningskontor i Uppsala. Det absolut billigaste erbjudandet användare på momondo hittat är Hertz i Uppsala för 187 kr.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Uppsala, Sverige?

Majoriteten av biluthyrningsföretag i Uppsala erbjuder gratis avbokning. momondo kommer alltid informera om huruvida biluthyrningsfirmor som Sixt, Avis och Hertz har en avbokningsavgift för resenärer vars resplan ändras i sista minuten.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Uppsala under maj månad?

De flesta resenärer föredrar att hyra en standardbil i Uppsala under maj månad. Med en genomsnittstemperatur på 14 °C och en nederbörd på omkring 50 mm i maj innebär detta utmärkta förhållanden för en standardbil. Detta är den perfekta hyrbilstypen för våta vägar och plusgrader. Att hyra en Standard i Uppsala kommer i genomsnitt kosta dig 640 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har Europcar i Uppsala?

Europcar är den biluthyrningsfirma med flest uthyrningskontor i Uppsala, Sverige. Med 3 uthyrningskontor i Uppsala, Sverige hittar användare på momondo generellt erbjudanden på 1 005 kr per dag från Europcar.

Vad är hastighetsgränsen i Uppsala, Sverige?

Om du hyr ett fordon i Uppsala tänk då på att hastighetsgränsen inne i staden är 60 km/t, om inget annat anges. I förorterna omkring Uppsala ligger hastighetsgränsen runt 100 km/t. Om du kör på motorvägen i Uppsala ligger hastighetsgränsen på 120 km/t.

Hur är vädret i Uppsala, Sverige i april?

I april får Uppsala vanligtvis en nederbörd på 30 mm och har en medeltemperatur på 3 °C. Denna information kan vara till stor hjälp när du letar efter en hyrbil för Uppsala då det kan göra det enklare för dig att fatta rätt beslut.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i april?

Klimatet i Uppsala under april bör typiskt sätt inte påverka vilken typ av bil du hyr. Baserat på våra uppgifter letar momondos användare dock ofta efter en viss typ av bilar att hyra i Uppsala. Resenärer som vill kunna hyra en bil så billigt som möjligt i Uppsala tenderar att välja mindre bilar då dessa typiskt är billigast. Exempel på små bilar tillgängliga för uthyrning är Ford Focus, Opel Corsa och Ford Fiesta.

Är vädret i Uppsala representativt för resten av Uppsala län?

Den som vill hyra en bil i Uppsala för en bilresa till närliggande områdena bör veta att temperaturerna i Uppsala län under april månad vanligtvis ligger runt 3 °C med en nederbörd på omkring 30 mm.


Hyra bil i andra städer i Sverige

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i städer som Stockholm, Göteborg och Malmö i Sverige

Planera din resa till Uppsala