Hitta billig biluthyrning i Zadar, Kroatien

Vill du hyra en bil billigt i Zadar, Kroatien? Sök och jämför priser här

Zadar, Kroatien
12 maj — 19 maj
Samma avlämingsplats
Zadar, Kroatien
ons 12/5
12:00
ons 19/5
12:00
Förarens ålder:

Leverantörer av hyrbilar i Zadar

Alla större biluthyrningsfirmor i Zadar, Kroatien
5,6
Okej
3 omdömen2 platser
Översikt

Renlighet

5,3

Comfort

6,0

Övergripande

6,6

Upphämtning/avlämning

4,0

Valuta för pengarna

6,0
0,0
Förfärligt
5 platser
0,0
Förfärligt
3 platser
0,0
Förfärligt
3 platser
0,0
Förfärligt
2 platser
0,0
Förfärligt
2 platser
0,0
Förfärligt
2 platser
0,0
Förfärligt
2 platser

Information om din resa till Zadar

Att hyra bil i Zadar är förhållandevis billigt, särskilt under lågsäsong. Då kan man boka hyrbil med fria mil från 100-150 SEK per dygn eller 400 SEK per vecka. Det kan dock vara värt att ha i åtanke att priset på hyrbil i Zadar ofta går upp drastiskt under högsäsongen i juli och augusti. Det kan även hända att många eller alla bilar är uthyrda. Därför rekommenderas det att man bokar sin bil online i god tid innan semestern om man ska åka under högsäsong.

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Zadar?

Generellt finns det en åldersgräns på minst 18 år för att få hyra bil i Zadar och man ska ha haft körkort i minst ett år, men reglerna kan skilja sig något åt mellan olika biluthyrare. En extra avgift kan tillkomma för den som är under 25 år.

Viktigt att veta om trafikregler i Zadar

I Kroatien är det högertrafik och hastighetsgränserna är något högre än i Sverige. Generellt gäller 60 km/h i tätort, 100 km/h på landsväg och 130 km/h på motorvägar. Promillegränsen i Kroatien är 0,5 och gäller så länge man inte är inblandad i någon trafikförseelse. Skulle något hända kan man alltså bli straffad både för att ha kört bil under alkoholpåverkan (även mindre än 0,5 promille) och för den förseelse man har begått. Halvljus ska alltid vara tänt när vintertid råder. Men under sommaren behöver man inte ha halvljus på under dagtid. Det går en motorväg genom hela Kroatien som håller god standard, där får man betala vägavgift som baseras på hur långt man har kört. Övriga vägar är avgiftsfria. Observera även att det är förbjudet att tala i mobiltelefon medan man kör och att barn under sex år måste sitta i barnstol eller på bilkudde.

Parkering

Hotell i Zadar erbjuder ofta parkeringsmöjlighet för sina gäster. Därutöver finns allmän parkering i Zadar utanför den gamla stadskärnan. Under högsäsongen tas parkeringsavgift ut alla dagar mellan klockan 08:00-22:00, det kostar som mest 12 HRK (17 SEK) per timme. Under lågsäsong är parkeringsavgiften lägre och det är gratis att parkera under kvällar och på söndagar.

Utflyktsmål i och omkring Zadar

Kroatien är ett förhållandevis litet land och det går därför enkelt att ta sig runt med bil. Det tar strax under två timmar att köra till Split varifrån man kan göra utflykter till många av Kroatiens vackra öar, till exempel Brac eller Hvar. Var uppmärksam på att uthyrningsfirmorna ofta tar ut en extra avgift om man ska ta med sin hyrbil på en färja. Om man vill hålla sig på fastlandet så rekommenderas en utflykt till nationalparkerna Plitvicka Jezera eller Krka som båda ligger mindre en två timmar från Zadar. Båda bjuder på mycket vacker natur med sjöar och vattenfall. Ett bra tips är att boka en GPS för att inte riskera att köra vilse.

Vilka försäkringar ska man ha?

Vid biluthyrning i Zadar ingår det oftast en vagnskadeförsäkring som täcker eventuella kostnader som uppstår på bilens kaross. Tänk på att skador på andra ställen på bilen, som till exempel backspeglar eller däck, inte täcks av denna försäkring. Ofta är självrisken minst 6000 HRK (8600 SEK) och uthyrningsfirmorna tar en deposition genom ditt kreditkort på cirka 9000 HRK (13000 SEK). Med tanke på detta kan vara värt att överväga att köpa till både självriskeliminering och en utökad försäkring som även täcker eventuella skador på hyrbilen samt stölder. Man får räkna med att hyrpriset dubblas om man väljer en utökad försäkring, men givetvis reduceras kostnaderna vid eventuella skador markant. Tilläggsförsäkringar säljs av uthyrningsfirman men många svenska banker erbjuder en självriskeliminering om du betalar hyran med ditt bank- eller kreditkort. Kontrollera alltid noga vad som ingår och hur stora eventuella kostnader kan bli om olyckan är framme innan du bokar hyrbil i Zadar.

Kan man använda sitt svenska körkort i Zadar, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Det går bra att köra med svenskt körkort när man ska hyra bil i Zadar, internationellt körkort behövs inte.

Var i Zadar kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Du kan hämta och lämna din hyrbil i Zadar på många ställen. Flera uthyrningsfirmor har kontor i centrum och vid tågstationen. Ett alternativ är Zadar flygplats, vilket är bekvämt om man anländer med flyg. En gratis minibuss tar dig till uthyrningsfirmans kontor. (Information kontrollerad: 28/04/2019).


Avstånd till populära hotell från Zadar, Kroatien

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Split flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Zadar

Hittills denna månad har vi gjort 146 sökningar för användare som letar efter hyrbilar i Zadar.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Zadar för att motverka spridningen av COVID-19?

Många biluthyrningsföretag i Zadar har för din säkerhets skull infört nya rengöringskrav för att säkerställa att ditt fordon är desinficerat. Detta alternativ för förhöjd rengöring erbjuds nu på uthyrningskontor som Enterprise, National och Dollar. Använd vårt filter för att se alla företag som erbjuder förhöjd rengöring i Zadar. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Vilka hyrbilsfirmor i Zadar har lägst priser för hyrbilar?

Du kan förvänta dig att hitta de bästa erbjudandena från AIR-RENTACAR när du besöker Zadar. Med en genomsnittskostnad på 185 kr per dag från deras 5 uthyrningskontor är AIR-RENTACAR ett bra företag att hyra din bil från.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Zadar, Kroatien?

Majoriteten av biluthyrningsföretag i Zadar erbjuder gratis avbokning. momondo kommer alltid informera om huruvida biluthyrningsfirmor som Enterprise, National och Dollar har en avbokningsavgift för resenärer vars resplan ändras i sista minuten.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Zadar under juni månad?

Det bästa sättet att njuta av omgivningarna i Zadar under juni månad är att hyra en cabriolet. Risken är liten att det regnar eller är kallt då Zadar har en medeltemperatur på 22 °C och en genomsnittlig nederbörd på 30 mm i juni. Att hyra en Cabriolet i Zadar kommer i genomsnitt kosta dig 1 443 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har AIR-RENTACAR i Zadar?

AIR-RENTACAR är den biluthyrningsfirma med flest uthyrningskontor i Zadar, Kroatien. Med 5 uthyrningskontor i Zadar, Kroatien hittar användare på momondo generellt erbjudanden på 185 kr per dag från AIR-RENTACAR.

Vad är hastighetsgränsen i Zadar, Kroatien?

Var noga med att följa hastighetsgränsen på 50 km/t i Zadar när du hyr bil i staden. Hastighetsgränsen för vägar i förorten samt på motorvägen i Zadar är 90 km/t respektive 130 km/t. Håll utkik efter vägskyltar då hastigheten kan komma att ändras beroende på var i Zadar du befinner dig.

Hur är vädret i Zadar, Kroatien i maj?

Under maj är medeltemperaturen i Zadar 16 °C och den förväntade nederbörden är 60 mm. Denna information är användbar för resenärer som letar efter en hyrbil i Zadar.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i maj?

Vädret i Zadar under maj kommer typiskt sätt inte ha så stor inverkan på vilken typ av bil du hyr. Dock letar momondos användare ofta efter speciella biltyper för Zadar. Resenärer som vill kunna hyra en bil så billigt som möjligt i Zadar tenderar att välja mindre bilar då dessa typiskt är billigast. Exempel på små bilar tillgängliga för uthyrning är Hyundai i10, Volkswagen Polo och Fiat Panda.

Är vädret i Zadar representativt för resten av Zadars län?

Den som vill hyra en bil i Zadar för en bilresa till närliggande områdena bör veta att temperaturerna i Zadars län under maj månad vanligtvis ligger runt 16 °C med en nederbörd på omkring 60 mm.


Hyra bil i andra städer i Kroatien

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i städer som Split, Zagreb och Dubrovnik i Kroatien

Hyrbilar på flygplatser i Zadar

Boka en hyrbil på en annan flygplats nära Zadar

Planera din resa till Zadar