Hitta billig biluthyrning i Dubrovnik

Vill du hyra en bil billigt i Dubrovnik? Sök och jämför priser här!

fre 19/7
12:00
lör 20/7
12:00
Jämför momondo med |

Erbjudanden på hyrbilar i Dubrovnik

Kolla in några av de bästa erbjudandena för hyrbilar i Dubrovnik som nyligen hittats av användare på momondo
Mini car
eller liknande Mini
2 2-3
274 SEK
22 aug. - 26 aug.
Dubrovnik
Airport Dubrovnik, Cilipi
274 SEK
22 aug. - 26 aug.
Accent
eller liknande Ekonomi
2 1 2/4
338 SEK
20 juli - 1 aug.
Dubrovnik
Airport Dubrovnik, Cilipi
338 SEK
20 juli - 1 aug.

Bästa biluthyrning i Dubrovnik

Bra priser som hittades på momondo de senaste 24 timmarna
Ekonomi-bil i Dubrovnik addcarrental
Ekonomi
2 Vuxna, 2 Väskor
Kompakt-bil i Dubrovnik avis
Kompakt
4 Vuxna, 2 Väskor
Medelstor-bil i Dubrovnik goldcar
Medelstor
5 Vuxna, 3 Väskor
Standard-bil i Dubrovnik dollar
Standard
5 Vuxna, 3 Väskor
Stor bil-bil i Dubrovnik nucar
Stor bil
5 Vuxna, 2 Väskor
SUV-bil i Dubrovnik addcarrental
Suv
2 Vuxna, 2 Väskor

Bästa företagen för biluthyrning i Dubrovnik

Vill du veta vart du kan hitta billig biluthyrning? Det här är de bästa leverantörerna
active Mest populära ACTIVE RENT A CAR ACTIVE RENT A CAR erbjuder de billigaste priserna på 2 platser i staden
mack Flest platser Mack Mack erbjuder dig högkvalitativa och lyxiga bilmodeller som du kan hämta på en av deras 4 platser

Leverantörer av hyrbilar i Dubrovnik

Alla större företag som hyr ut bilar i Dubrovnik
$self.agencySymbol
ORYX
Suveränt - 10,0 (2 omdömen)
1 plats
$self.agencySymbol
AVAX
Suveränt - 9,6 (2 omdömen)
2 platser
$self.agencySymbol
AutoEurope
Suveränt - 8,9 (3 omdömen)
1 plats
$self.agencySymbol
Alamo
Suveränt - 8,7 (6 471 omdömen)
1 plats
$self.agencySymbol
Enterprise
Suveränt - 8,6 (4 omdömen)
2 platser
$self.agencySymbol
FLIZZR
Suveränt - 8,4 (22 omdömen)
2 platser
$self.agencySymbol
FLEET
Suveränt - 8,3 (3 omdömen)
1 plats
$self.agencySymbol
Unirent
Suveränt - 8,3 (7 omdömen)
1 plats

Flygplatser med biluthyrning i Dubrovnik

Hitta en hyrbil på denna flygplats
HYRBILAR I
Dubrovnik flygplats
DBV

Hyra bil i Dubrovnik

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Dubrovnik?

För att hyra bil i Dubrovnik måste du ha fyllt 18 år då detta är åldersgränsen i Kroatien för hyrbilar. I landet finns även en övre åldersgräns på 70 år, så även om du har ett giltigt svenskt körkort kommer du ha svårt att hyra bil om du är äldre än så. För unga förare är det vanligt att biluthyrningar tar ut en extra avgift. Denna kan ligga på allt ifrån 22 till 430 HRK (ca. 30 SEK till 600 SEK) per dag, så för att hyra en bil billigt ska du ta reda på vad hyrbilsfirmorna har för erbjudanden om du är under 25. I vissa fall kan denna avgift även gälla för att hyra bil om du är över 70. Sök på momondo för att jämföra priser mellan olika hyrbilsfirmor. Tänk dock på att sökresultaten inte tar hänsyn till tilläggsavgifter på grund av åldersrestriktioner.

Viktigt att veta om trafikregler i Dubrovnik

Enligt trafikregler i Kroatien måste du alltid ha med försäkringsintyg, körkort och bilens registreringsbevis. Du får inte använda mobiltelefon när du kör och alla passagerare måste ha bilbälte på sig. Barn under två måste enligt regel sitta i barnstol. Många av landets motorvägar har vägavgifter och dessa betalar du på olika tullstationer längs med vägarna. Vägavgifter kan betalas kontant eller med kort. Hastighetsbegränsningen i landet ligger på 110 kilometer i timmen på motorvägar och 50 kilometer i timmen i tätorter. I centrala Dubrovnik, i den gamla stadskärnan, är biltrafik begränsad så det kan vara lättare att parkera bilen utanför centrum och ta dig fram på annat sätt.

Parkering

I centrala Dubrovniks gamla stadskärna är det nästintill omöjligt att hitta parkering. Närmaste parkeringsplats utanför gågatorna i centrum är vid Iza Grada. Gatuparkering kostar mellan 11 och 110 HRK (ca. 15 SEK och 55 SEK) per timme beroende på vilken zon i staden du befinner dig i. Billig parkering hittar du vid hamnen, Gruz, där du kan ställa bilen längre perioder eller hela dagar till ett rimligt pris. Det finns även parkeringshus nära centrum där du kan ställa bilen för att slippa leta parkering på gatorna.

Utflyktsmål i och omkring Dubrovnik

Om du hyr bil under vistelsen i Dubrovnik ska du ta chansen att se stadens omgivningar som är lättillgängliga via landets moderna vägnät. Ta bilen ut till ön Korcula i Adriatiska Havet, sammankopplad med fastlandet via en bro, för att utforska härlig natur och vackra stränder.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i Dubrovnik är det obligatoriskt att ha tredjepartsförsäkring samt brandförsäkring. Dessa ingår därför i de flesta biluthyrningars erbjudanden och du är automatiskt täckt av dessa i och med att du bokar din hyrbil. Du kan även välja att köpa till extra tilläggsförsäkringar för att ytterligare täcka dig. Bland annat kan du lägga till försäkringar som täcker kostnader vid stöld av hyrbilen eller kostnader på hyrbilen vid krock. Du kan även skaffa en självriskeliminering för att helt vara fri från kostnader. Tänk på att din hemförsäkring ofta erbjuder visst skydd för hyrbil utomlands. Detsamma gäller för många banker och kreditkort som erbjuder försäkringar i och med att du bokar med deras kort. Det är nästan alltid billigare att köpa till försäkringar när du bokar hyrbilar än när du hämtar upp dem. Detsamma gäller för extra tillbehör du vill hyra till bilen, till exempel GPS.

Kan man använda sitt svenska körkort i Dubrovnik, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Ditt svenska körkort är giltigt för att köra och hyra bil i Dubrovnik så du behöver inte ansöka om något internationellt körkort för resan.

Var i Dubrovnik kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Sök på momondo för att hitta en hyrbil för din resa. Filtrera sökningen efter var du vill hämta och lämna bilen för att sålla bland sökresultaten. På så vis kan du hitta erbjudanden för hyrbilar som går att hämta och lämna på olika platser om detta är något som är nödvändigt för din resa. Det är annars vanligt att hämta och lämna hyrbilen på Dubrovniks flygplats där många hyrbilsfirmor är representerade.

Priser kontrollerade 11/09/2018


Planera din resa till Dubrovnik