Hitta billig biluthyrning i Dubrovnik

Vill du hyra en bil billigt i Dubrovnik? Sök och jämför priser här

Dubrovnik, Kroatien
Invalid date — Invalid date
Samma avlämingsplats
Dubrovnik, Kroatien
Invalid date
Invalid date
Invalid date
Invalid date

När är det billigast att hyra en bil i Dubrovnik?

Alla

48 kr - 774 kr

I januari månad är det billigast att hyra en bil i Dubrovnik. Priset ligger då 64% lägre än under resten av året, på bara 48 kr per dag. Den dyraste månaden är juli. Priset för en hyrbil i Dubrovnik kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet, och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.


Leverantörer av hyrbilar i Dubrovnik

Alla större biluthyrningsfirmor i Dubrovnik
Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.0

Betyg baserat på 5 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 6.7

Betyg baserat på 5 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 6.1

Betyg baserat på 3 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Okej 5.8

Betyg baserat på 4 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Medelmåttigt 3.2

Betyg baserat på 5 recensioner


Information om din resa till Dubrovnik

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Dubrovnik?

För att hyra bil i Dubrovnik måste du ha fyllt 18 år då detta är åldersgränsen i Kroatien för hyrbilar. I landet finns även en övre åldersgräns på 70 år, så även om du har ett giltigt svenskt körkort kommer du ha svårt att hyra bil om du är äldre än så. För unga förare är det vanligt att biluthyrningar tar ut en extra avgift. Denna kan ligga på allt ifrån 22 till 430 HRK (ca. 30 SEK till 600 SEK) per dag, så för att hyra en bil billigt ska du ta reda på vad hyrbilsfirmorna har för erbjudanden om du är under 25. I vissa fall kan denna avgift även gälla för att hyra bil om du är över 70. Sök på momondo för att jämföra priser mellan olika hyrbilsfirmor. Tänk dock på att sökresultaten inte tar hänsyn till tilläggsavgifter på grund av åldersrestriktioner.

Viktigt att veta om trafikregler i Dubrovnik

Enligt trafikregler i Kroatien måste du alltid ha med försäkringsintyg, körkort och bilens registreringsbevis. Du får inte använda mobiltelefon när du kör och alla passagerare måste ha bilbälte på sig. Barn under två måste enligt regel sitta i barnstol. Många av landets motorvägar har vägavgifter och dessa betalar du på olika tullstationer längs med vägarna. Vägavgifter kan betalas kontant eller med kort. Hastighetsbegränsningen i landet ligger på 110 kilometer i timmen på motorvägar och 50 kilometer i timmen i tätorter. I centrala Dubrovnik, i den gamla stadskärnan, är biltrafik begränsad så det kan vara lättare att parkera bilen utanför centrum och ta dig fram på annat sätt.

Parkering

I centrala Dubrovniks gamla stadskärna är det nästintill omöjligt att hitta parkering. Närmaste parkeringsplats utanför gågatorna i centrum är vid Iza Grada. Gatuparkering kostar mellan 11 och 110 HRK (ca. 15 SEK och 55 SEK) per timme beroende på vilken zon i staden du befinner dig i. Billig parkering hittar du vid hamnen, Gruz, där du kan ställa bilen längre perioder eller hela dagar till ett rimligt pris. Det finns även parkeringshus nära centrum där du kan ställa bilen för att slippa leta parkering på gatorna.

Utflyktsmål i och omkring Dubrovnik

Om du hyr bil under vistelsen i Dubrovnik ska du ta chansen att se stadens omgivningar som är lättillgängliga via landets moderna vägnät. Ta bilen ut till ön Korcula i Adriatiska Havet, sammankopplad med fastlandet via en bro, för att utforska härlig natur och vackra stränder.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i Dubrovnik är det obligatoriskt att ha tredjepartsförsäkring samt brandförsäkring. Dessa ingår därför i de flesta biluthyrningars erbjudanden och du är automatiskt täckt av dessa i och med att du bokar din hyrbil. Du kan även välja att köpa till extra tilläggsförsäkringar för att ytterligare täcka dig. Bland annat kan du lägga till försäkringar som täcker kostnader vid stöld av hyrbilen eller kostnader på hyrbilen vid krock. Du kan även skaffa en självriskeliminering för att helt vara fri från kostnader. Tänk på att din hemförsäkring ofta erbjuder visst skydd för hyrbil utomlands. Detsamma gäller för många banker och kreditkort som erbjuder försäkringar i och med att du bokar med deras kort. Det är nästan alltid billigare att köpa till försäkringar när du bokar hyrbilar än när du hämtar upp dem. Detsamma gäller för extra tillbehör du vill hyra till bilen, till exempel GPS.

Kan man använda sitt svenska körkort i Dubrovnik, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Ditt svenska körkort är giltigt för att köra och hyra bil i Dubrovnik så du behöver inte ansöka om något internationellt körkort för resan.

Var i Dubrovnik kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Sök på momondo för att hitta en hyrbil för din resa. Filtrera sökningen efter var du vill hämta och lämna bilen för att sålla bland sökresultaten. På så vis kan du hitta erbjudanden för hyrbilar som går att hämta och lämna på olika platser om detta är något som är nödvändigt för din resa. Det är annars vanligt att hämta och lämna hyrbilen på Dubrovniks flygplats där många hyrbilsfirmor är representerade.

Priser kontrollerade 11/09/2018


Avstånd till populära hotell från Dubrovnik

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Dubrovnik flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Dubrovnik

I januari, fram till dagens datum, har 286 momondo-användare sökt efter billiga hyrbilar i Dubrovnik.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Dubrovnik för att motverka spridningen av COVID-19?

Rena fordon har alltid varit en prioritet för biluthyrningsföretag. Alamo, National och Avis är några av företagen som implementerar nya säkerhetsrutiner för att se till att ditt fordon är desinficerat. Sök igenom vår sajt för att se efter om det finns ett alternativ som erbjuder förhöjd rengöring av ditt fordon i Dubrovnik. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Dubrovnik i februari?

För att hyra en bil i Dubrovnik för en weekend i februari, hittade vi så låga priser som 1 253 kr med genomsnittspriset 1 253 kr. För en veckas biluthyrning, Dubrovnik priser i februari är i genomsnitt 297 kr, och de bästa erbjudandena startar kring 51 kr.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Dubrovnik?

När du hyr en bil i Dubrovnik kan du förvänta dig att de flesta av dem inte har en avbokningsavgift. Kom ihåg att det inte är momondo som bestämmer dessa avbokningspolicyer, men vi kan hjälpa dig hitta bra erbjudanden för hyrbilar i Dubrovnik. Se till att hålla ögonen öppna efter avbokningspolicyn när du gör din sökning.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Dubrovnik under februari månad?

Vi rekommenderar att hyra en ekonomisk, mindre bil när du besöker Dubrovnik i februari månad. Även om en mindre bil som denna inte hanterar is och snö särskilt bra är det en bra bil för milda temperaturer och regn. I februari ligger temperaturerna i Dubrovnik oftast kring 10 °C med en nederbörd på 104 mm – perfekta förhållanden för att hyra en lite mindre bil. Att hyra en Ekonomi i Dubrovnik kommer i genomsnitt kosta dig 230 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har Avantcar i Dubrovnik?

Det är väldigt populärt att hyra från Avantcar i Dubrovnik då de har fler uthyrningskontor än andra företag. Det finns 2 uthyrningskontor i centrum av Dubrovnik, och du kan förvänta dig priser på 303 kr per dag för att hyra din bil i Dubrovnik.

Vad är hastighetsgränsen i Dubrovnik?

Var noga med att följa hastighetsgränsen på 50 km/t i Dubrovnik när du hyr bil i staden. Hastighetsgränsen för vägar i förorten samt på motorvägen i Dubrovnik är 90 km/t respektive 130 km/t. Håll utkik efter vägskyltar då hastigheten kan komma att ändras beroende på var i Dubrovnik du befinner dig.

Hur är vädret i Dubrovnik, Kroatien i januari?

Under januari är medeltemperaturen i Dubrovnik 7 °C och den förväntade nederbörden är 139 mm. Denna information är användbar för resenärer som letar efter en hyrbil i Dubrovnik.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i januari?

Klimatet i Dubrovnik under januari bör typiskt sätt inte påverka vilken typ av bil du hyr. Baserat på våra uppgifter letar momondos användare dock ofta efter en viss typ av bilar att hyra i Dubrovnik. Resenärer som vill kunna hyra en bil så billigt som möjligt i Dubrovnik tenderar att välja mindre bilar då dessa typiskt är billigast. Exempel på små bilar tillgängliga för uthyrning är Hyundai i10, Volkswagen Polo och Ford Focus.

Är vädret i Dubrovnik representativt för resten av Dubrovnik-Neretvas län?

Klimatet i Dubrovnik-Neretvas län under januari månad har vanligtvis en temperatur på 7 °C med en förväntad nederbörd på 83 mm under hela månaden. Den som vill hyra en bil och ta en roadtrip från Dubrovnik till omgivande områden kan ha nytta av denna information.


Hyra bil i andra städer i Kroatien

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i städer som Split, Zagreb och Zadar i Kroatien

Planera din resa till Dubrovnik

 • Få de senaste insikterna gällande flyg till Dubrovnik

  Hitta den bästa tiden att resa, de billigaste priserna och populäraste flygbolagen.

  Hitta flyg till Dubrovnik
 • Börja planera din resa idag

  Få en överblick över de bästa hotellen i de mest populära stadsdelarna i Dubrovnik

  Hitta hotell i Dubrovnik
 • Bo på ett semesterboende

  Njut av alla bekvämligheter som hör ett hem till på semestern. Läs mer om semesterboenden här.

  Hitta semesterboenden i Dubrovnik