Biluthyrning i Dubrovnik, Kroatien

Vill du hyra en bil billigt i Dubrovnik, Kroatien? Sök och jämför priser här

Dubrovnik, Kroatien
29 jul — 5 aug
Samma avlämingsplats
Dubrovnik, Kroatien
tors 29/7
12:00
tors 5/8
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden på hyrbilar i Dubrovnik, Kroatien

Hitta den rätta hyrbilen

Bilar i Liten

34 kr - 912 kr

Alla biltyper

34 kr - 2 473 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Dubrovnik, Kroatien är 178 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Dubrovnik, Kroatien är november. Då är priset 82 % lägre än andra tider på året och kostar bara 34 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 54 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Dubrovnik. Genomsnittspriset för en hyrbil i Dubrovnik kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Dubrovnik av typen Liten som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Dubrovnik, Kroatien är 232 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Dubrovnik, Kroatien är oktober. Då är priset 0 % lägre än andra tider på året och kostar bara 238 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 40 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Dubrovnik. Genomsnittspriset för en hyrbil i Dubrovnik kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Dubrovnik av typen Medel som hittats på momondo den senaste veckan.

Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare
Fordon med 4-5 dörrar
GREEN MOTION

183 kr per dag

11 sep - 17 sep
Chevrolet Sonic Sedan
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare
Fordon med 4-5 dörrar
AbbyCar Car Rentals

202 kr per dag

11 sep - 17 sep
Chevrolet Sonic Sedan
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare
Fordon med 4-5 dörrar
GREEN MOTION

218 kr per dag

11 sep - 17 sep
Chevrolet Sonic Sedan

Leverantörer av hyrbilar i Dubrovnik

Alla större biluthyrningsfirmor i Dubrovnik, Kroatien
2 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

6,0

Upphämtning/avlämning

6,0

Valuta för pengarna

8,0
2 platser
Översikt

Renlighet

7,3

Comfort

8,3

Övergripande

7,0

Upphämtning/avlämning

5,6

Valuta för pengarna

8,0
2 platser
Översikt

Renlighet

5,3

Comfort

5,3

Övergripande

5,3

Upphämtning/avlämning

5,3

Valuta för pengarna

4,6
2 platser
Översikt

Renlighet

8,0

Comfort

6,0

Övergripande

2,0

Upphämtning/avlämning

2,0

Valuta för pengarna

2,0
3 platser
Översikt

Renlighet

4,6

Comfort

3,3

Övergripande

3,3

Upphämtning/avlämning

3,9

Valuta för pengarna

4,6
4 platser
4 platser
3 platser

Information om din resa till Dubrovnik

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Dubrovnik?

För att hyra bil i Dubrovnik måste du ha fyllt 18 år då detta är åldersgränsen i Kroatien för hyrbilar. I landet finns även en övre åldersgräns på 70 år, så även om du har ett giltigt svenskt körkort kommer du ha svårt att hyra bil om du är äldre än så. För unga förare är det vanligt att biluthyrningar tar ut en extra avgift. Denna kan ligga på allt ifrån 22 till 430 HRK (ca. 30 SEK till 600 SEK) per dag, så för att hyra en bil billigt ska du ta reda på vad hyrbilsfirmorna har för erbjudanden om du är under 25. I vissa fall kan denna avgift även gälla för att hyra bil om du är över 70. Sök på momondo för att jämföra priser mellan olika hyrbilsfirmor. Tänk dock på att sökresultaten inte tar hänsyn till tilläggsavgifter på grund av åldersrestriktioner.

Viktigt att veta om trafikregler i Dubrovnik

Enligt trafikregler i Kroatien måste du alltid ha med försäkringsintyg, körkort och bilens registreringsbevis. Du får inte använda mobiltelefon när du kör och alla passagerare måste ha bilbälte på sig. Barn under två måste enligt regel sitta i barnstol. Många av landets motorvägar har vägavgifter och dessa betalar du på olika tullstationer längs med vägarna. Vägavgifter kan betalas kontant eller med kort. Hastighetsbegränsningen i landet ligger på 110 kilometer i timmen på motorvägar och 50 kilometer i timmen i tätorter. I centrala Dubrovnik, i den gamla stadskärnan, är biltrafik begränsad så det kan vara lättare att parkera bilen utanför centrum och ta dig fram på annat sätt.

Parkering

I centrala Dubrovniks gamla stadskärna är det nästintill omöjligt att hitta parkering. Närmaste parkeringsplats utanför gågatorna i centrum är vid Iza Grada. Gatuparkering kostar mellan 11 och 110 HRK (ca. 15 SEK och 55 SEK) per timme beroende på vilken zon i staden du befinner dig i. Billig parkering hittar du vid hamnen, Gruz, där du kan ställa bilen längre perioder eller hela dagar till ett rimligt pris. Det finns även parkeringshus nära centrum där du kan ställa bilen för att slippa leta parkering på gatorna.

Utflyktsmål i och omkring Dubrovnik

Om du hyr bil under vistelsen i Dubrovnik ska du ta chansen att se stadens omgivningar som är lättillgängliga via landets moderna vägnät. Ta bilen ut till ön Korcula i Adriatiska Havet, sammankopplad med fastlandet via en bro, för att utforska härlig natur och vackra stränder.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i Dubrovnik är det obligatoriskt att ha tredjepartsförsäkring samt brandförsäkring. Dessa ingår därför i de flesta biluthyrningars erbjudanden och du är automatiskt täckt av dessa i och med att du bokar din hyrbil. Du kan även välja att köpa till extra tilläggsförsäkringar för att ytterligare täcka dig. Bland annat kan du lägga till försäkringar som täcker kostnader vid stöld av hyrbilen eller kostnader på hyrbilen vid krock. Du kan även skaffa en självriskeliminering för att helt vara fri från kostnader. Tänk på att din hemförsäkring ofta erbjuder visst skydd för hyrbil utomlands. Detsamma gäller för många banker och kreditkort som erbjuder försäkringar i och med att du bokar med deras kort. Det är nästan alltid billigare att köpa till försäkringar när du bokar hyrbilar än när du hämtar upp dem. Detsamma gäller för extra tillbehör du vill hyra till bilen, till exempel GPS.

Kan man använda sitt svenska körkort i Dubrovnik, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Ditt svenska körkort är giltigt för att köra och hyra bil i Dubrovnik så du behöver inte ansöka om något internationellt körkort för resan.

Var i Dubrovnik kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Sök på momondo för att hitta en hyrbil för din resa. Filtrera sökningen efter var du vill hämta och lämna bilen för att sålla bland sökresultaten. På så vis kan du hitta erbjudanden för hyrbilar som går att hämta och lämna på olika platser om detta är något som är nödvändigt för din resa. Det är annars vanligt att hämta och lämna hyrbilen på Dubrovniks flygplats där många hyrbilsfirmor är representerade.

Priser kontrollerade 11/09/2018


Avstånd till populära hotell från Dubrovnik, Kroatien

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Dubrovnik flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Dubrovnik

I juli, fram till dagens datum, har 286 momondo-användare sökt efter billiga hyrbilar i Dubrovnik.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Dubrovnik för att motverka spridningen av COVID-19?

Rena fordon har alltid varit en prioritet för biluthyrningsföretag. Alamo, Thrifty och Enterprise är några av företagen som implementerar nya säkerhetsrutiner för att se till att ditt fordon är desinficerat. Sök igenom vår sajt för att se efter om det finns ett alternativ som erbjuder förhöjd rengöring av ditt fordon i Dubrovnik. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Dubrovnik, Kroatien?

När du hyr en bil i Dubrovnik kan du förvänta dig att de flesta av dem inte har en avbokningsavgift. Kom ihåg att det inte är momondo som bestämmer dessa avbokningspolicyer, men vi kan hjälpa dig hitta bra erbjudanden för hyrbilar i Dubrovnik. Se till att hålla ögonen öppna efter avbokningspolicyn när du gör din sökning.

Hur många uthyrningskontor har GREEN MOTION i Dubrovnik?

Det är väldigt populärt att hyra från GREEN MOTION i Dubrovnik, Kroatien då de har fler uthyrningskontor än andra företag. Det finns 3 uthyrningskontor i centrum av Dubrovnik, Kroatien, och du kan förvänta dig priser på 305 kr per dag för att hyra din bil i Dubrovnik, Kroatien.

Vad är hastighetsgränsen i Dubrovnik, Kroatien?

Var noga med att följa hastighetsgränsen på 50 km/t i Dubrovnik när du hyr bil i staden. Hastighetsgränsen för vägar i förorten samt på motorvägen i Dubrovnik är 90 km/t respektive 130 km/t. Håll utkik efter vägskyltar då hastigheten kan komma att ändras beroende på var i Dubrovnik du befinner dig.

Hur är vädret i Dubrovnik, Kroatien i juli?

Under juli är medeltemperaturen i Dubrovnik 24 °C och den förväntade nederbörden är 26 mm. Denna information är användbar för resenärer som letar efter en hyrbil i Dubrovnik.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i juli?

Med tanke på att temperaturerna i Dubrovnik typiskt är högre under juli och chansen till regn är relativt låg rekommenderar momondo dig att hyra en cabriolet så att du kan njuta fullt ut av det vackra vädret.

Är vädret i Dubrovnik representativt för resten av Dubrovnik-Neretvas län?

Klimatet i Dubrovnik-Neretvas län under juli månad har vanligtvis en temperatur på 24 °C med en förväntad nederbörd på 23 mm under hela månaden. Den som vill hyra en bil och ta en roadtrip från Dubrovnik till omgivande områden kan ha nytta av denna information.


Hyra bil i andra städer i Kroatien

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i städer som Split, Zagreb och Zadar i Kroatien

Hyrbilar på flygplatser i Dubrovnik

Boka en hyrbil på en annan flygplats nära Dubrovnik

Börja planera din resa till Dubrovnik