Hyrbilar i Kroatien

Letar du efter billiga biluthyrningserbjudanden i Kroatien? Sök och jämför priser här!

Split, Kroatien
4 dec — 11 dec
Split, Kroatien
mån 4/12
12:00
mån 11/12
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Trender och insikter om att hyra bil i Kroatien

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Kroatien

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Kroatien?

De billigaste hyrbilarna i Kroatien hittas ofta genom Ok Mobility. När du bokar med Ok Mobility kan du komma att hitta hyrbilspriser för så lite som 83 kr/dag, beroende på vilken stad du besöker. I jämförelse är det genomsnittliga priset för biluthyrning i Kroatien 319 kr/dag.

Vilken hyrbilsfirma har flest kontor i Kroatien?

Hyrbilsfirman med flest uthyrningskontor i Kroatien är Mack. För närvarade har de 53 kontor på flygplatser och i städer runt omkring i landet. Är du inte säker på vilken stad du vill besöka men vet att du tänker hyra från Mack? Split är den mest populära staden att besöka i Kroatien och har 6 hyrbilskontor från Mack.

Vilken är den mest populära hyrbilsmodellen i Kroatien?

Den mest populära bilen att hyra i Kroatien är en Ekonomi. 36 % valde denna biltyp för sin resa till Kroatien. Om en Ekonomi passar dina behov under din vistelse kan du förvänta dig ett genomsnittspris på 318 kr per dag. Tänk på att priserna kan variera beroende på vilken stad du besöker och vilken hyrbilsfirma du väljer.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Kroatien

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilar i Kroatien
Fiat Panda
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

57 kr/dag

(4 dec - 14 dec)
Fiat Panda
Skoda Fabia
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

58 kr/dag

(4 dec - 14 dec)
Skoda Fabia
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

61 kr/dag

(4 dec - 14 dec)
Renault Captur
Volkswagen Jetta
eller liknande Medelstor
Upp till 5 passagerare

68 kr/dag

(4 dec - 14 dec)
Volkswagen Jetta
Nissan Qashqai
eller liknande Medelstor SUV
Upp till 5 passagerare

77 kr/dag

(4 dec - 14 dec)
Nissan Qashqai
Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

82 kr/dag

(4 dec - 14 dec)
Mini Hatch
Skoda Fabia
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

83 kr/dag

(27 jan - 3 feb)
Skoda Fabia
Volkswagen Golf
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

83 kr/dag

(17 dec - 28 dec)
Volkswagen Golf
Volkswagen Golf
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

84 kr/dag

(4 dec - 14 dec)
Volkswagen Golf

Information om biluthyrning i Kroatien

Har Kroatien några unika trafikregler?

När du vill satsa på biluthyrning i Kroatien är det självklart en rolig och häftig upplevelse, men glöm inte att läsa på om vilka trafikregler som gäller i landet för en behagligare resa. Det är värt att tänka på att polisen utfärdar böter på plats och om du inte betalar med en gång kan passet tas i pant. Om du gjort dig skyldig till rattfylleri tillbakakallas körkortet i ungefär en veckas tid. Viktiga regler att känna till är att inga barn under tolv år får sitta i framsätet. När det gäller bilens belysning behöver du förhålla dig till regeln om halvljus eller varselljus som ska vara påslaget under större delen av vinterhalvåret ända fram till mars. Dubbdäck är förbjudna på vintern, men i stället ska du ha snökedjor på däcken och vinterdäck. Säkerhetsbälte är ett krav, även om det inte är unikt för Kroatien.

Vilka är de juridiska och dokumentära kraven för att hyra en bil i Kroatien?

Kroatien är en del av EU men trots detta rekommenderas du att ha med det så kallade EU-kortet som visar att du har rätt till akutsjukvård i enlighet med din egen hemförsäkring. Andra dokument som ska vara med vid en biluthyrning är så klart pass och körkort om du måste identifiera dig i en poliskontroll. Du kan också hamna i en gränskontroll när du kör mot Dubrovnik eftersom bilen passerar Bosnien. Om du har en hyrbil bör avtalet och biluthyrningsföretagets papper förvaras i handskfacket så att du också kan visa dem för polisen. Det ska inte råda någon tvekan om att du har hyrt bilen. Många vägar i Kroatien är avgiftsbelagda utöver biluthyrningskostnaden och ha därför med kontanter även om du brukar handla med kort. Oftast godtas kort som betalning, men ha tillgång till båda betalmedlen för säkerhets skull.

Vilka regioner i Kroatien har mest trafik?

Vägnätet i Kroatien är relativt kompakt och därför är det mycket trafik kors och tvärs i landet. Du kommer snabbast fram om du väljer någon av motorvägarna när du satsar på billig biluthyrning. På helgerna under sommaren är flera av påfartsvägarna belastade med mycket trafik. Framför allt finns det många vägar med fordon runt omkring de större städerna som är Split, Zagreb och Rijeka. Väg D1 mellan Zagreb och Split har oftast mycket trafik och så även vägen mellan Varaždin och Osijek. Väg D8 som går genom Bosnien är även den ganska trafikerad. När du kör på denna väg passerar du Šibenik, Trogir, Omiš, Makarska och Ploče. I regel är trafiken något lugnare ju längre söderut du kommer och även förbi Dubrovnik ner mot Albanien. Det är ganska högt tryck på turistorterna Rovinj och Pula sommartid. Det smartaste är att köra bil i Kroatien under veckodagarna och under lågsäsong.

Vilka är de vackraste vägarna i Kroatien?

Det är en god idé att upptäcka vackra Kroatien genom att köra längs kusten som erbjuder gott om härliga badvikar, mysiga restauranger och trevliga hotell. Du kan köra längs kusten från Split som är en storstad ner till staden Trogir i medeltida stil. Längre söderut längs kusten ligger också Dubrovnik som är ett välbesökt och omtyckt turistresemål. Denna sträcka kallas Jadranska magistrala. Nära Split finns en imponerande motorvägsbro som är värd ett besök i sig. En annan möjlighet är att köra upp i de små, pittoreska bergsbyarna och blicka ut över det dramatiska landskapet. Bilkörningen blir helt enkelt mer spännande med majestätiska berg som täcks av slöjlika moln i en fin kombination med frodiga olivträd. I Istrien finns det flera spännande småvägar. Biluthyrning i Kroatien gör din resa oförglömlig. Hotell och boende ligger alltid en stenkast bort längs Makarska Rivieran.


Erbjudanden på hyrbilar i Kroatien

Hitta rätt hyrbil för dig i Kroatien

Liten cars

101 kr - 663 kr

Alla biltyper

134 kr - 1 473 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen liten car i Kroatien är 239 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen liten car i Kroatien är november. Då är priset 58% lägre än under resten året och ligger på bara 101 kr per dag. En hyrbil av typen liten car är typiskt 62 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Kroatien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Kroatien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen liten car i Kroatien som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen medel car i Kroatien är 560 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen medel car i Kroatien är december. Då är priset 73% lägre än under resten året och ligger på bara 152 kr per dag. En hyrbil av typen medel car är typiskt 9 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Kroatien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Kroatien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen medel car i Kroatien som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen stor car i Kroatien är 810 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen stor car i Kroatien är december. Då är priset 62% lägre än under resten året och ligger på bara 314 kr per dag. En hyrbil av typen stor car är typiskt 24% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Kroatien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Kroatien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Kroatien är 380 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Kroatien är november. Då är priset 63% lägre än under resten året och ligger på bara 144 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 39 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Kroatien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Kroatien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Kroatien som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen skåpbil i Kroatien är 849 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen skåpbil i Kroatien är december. Då är priset 64% lägre än under resten året och ligger på bara 314 kr per dag. En hyrbil av typen skåpbil är typiskt 28% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Kroatien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Kroatien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen skåpbil i Kroatien som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen lyxigt car i Kroatien är 757 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen lyxigt car i Kroatien är oktober. Då är priset 26% lägre än under resten året och ligger på bara 565 kr per dag. En hyrbil av typen lyxigt car är typiskt 19% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Kroatien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Kroatien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Fiat Panda
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

57 kr/dag

(4 dec - 14 dec)
Fiat Panda
Skoda Fabia
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

58 kr/dag

(4 dec - 14 dec)
Skoda Fabia
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

61 kr/dag

(4 dec - 14 dec)
Renault Captur

Hyrbilsleverantörer i Kroatien

Alla större biluthyrningsfirmor i Kroatien

Mack

53 platser

FLEET

32 platser

CarWiz

23 platser

AIR-RENTACAR

22 platser

Sixt

22 platser

Sunnycars

22 platser

FLIZZR

21 platser

AVAX

20 platser

Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Kroatien

Sevärdheter i närheten:

Zrce161,2 km
Bacvice250,5 km

Sevärdheter i närheten:

Bacvice12,7 km
Zrce156,8 km

Sevärdheter i närheten:

Bacvice181,2 km
Zrce348,2 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Kroatien

Nedan visas de mest populära hotellen i Kroatien

Biluthyrning i Kroatien

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Kroatien och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Vilken sida av vägen kör man på i Kroatien?

Förare i Kroatien, inkluderat de som är på besök från andra länder, måste alla köra på höger sida av vägen. Tänk på att körande på fel sida av vägen kan leda till både trafikbrott och olyckor.

Hur bra är vägarna i Kroatien?

Kroatien har en vägkvalitet på 5,6 på en skala mellan 1 och 7, där 1 utgör det lägsta betyget. Detta gör att Kroatien ligger som nummer 19 av 137 länder gällande vägförhållanden. Tänk på att vägkvaliteten kan variera beroende på vilken del av Kroatien du besöker.

Vad är åldersgränsen för bilkörning och lagligt drickande i Kroatien?

0,50 ‰ är maxgränsen för alkohol du får ha i blodet för att lagligt köra bil i Kroatien. Både lokalbefolkningen och besökare i Kroatien kan vänta sig rättsliga påföljder om de överstiger denna gräns och kör bil. Kom ihåg att du måste vara minst 18 år gammal för att lagligen konsumera alkohol, och det rekommenderas inte att köra något fordon över huvud taget efter alkoholintag.

Hur mycket kostar bensinen i Kroatien?

Förra veckan var det genomsnittliga priset på bensin i Kroatien 17,25 kr per liter. Enligt våra siffror har Kroatien varken de dyraste eller billigaste bensinpriserna i världen. För närvarande har Kuwait de lägsta priserna på 3,56 kr per liter medan Hong Kong har de dyraste på 32,40 kr per liter. Tänk på att bensinpriserna alltid ändras och kan fluktuera under dina resedatum.

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Kroatien?

Priserna för bilar i Kroatien uppdateras dagligen.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Kroatien?

Det finns 761 bolag tillgängliga för bilar i Kroatien från och med november. 2023.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Kroatien?

Bland olika länder, inklusive Kroatien, varierar minimiåldern för förare. I flera EU-länder måste föraren vara minst 18 år. För att hyra en bil utomlands måste du i allmänhet vara minst 21 år, och om du är under 25 kan en avgift för unga förare tillkomma. Det rekommenderas att du granskar policyn för det uthyrningsföretag du överväger innan du bokar.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Kroatien?

För att få hyra en bil i Kroatien måste alla förare uppvisa ett giltigt körkort. Om körkortet är skrivet på ett annat språk än språket i uthyrningslandet kan ett internationellt körtillstånd krävas för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på din returresa och boendeinformation under din vistelse. Vi rekommenderar alltid att du kontrollerar vad som gäller med det specifika uthyrningsföretaget du bokar med.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Kroatien?

momondo hittar och jämför tusentals biluthyrningssidor för att ge dig det bästa urvalet av policys och hyrbilar i Kroatien. Det är en god idé att använda momondo för din bokning då det inte bara går snabbt utan även är kostnadsfritt.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Kroatien?

Med momondo kan du hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Kroatien tack vare våra användbara filter som hjälper dig begränsa din sökning. Dessa filter inkluderar bland annat: pris, typ av fordon, uthyrningsföretag och specifika policyer som du kan tänkas behöva.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Kroatien med gratis avbokning?

Ja, oavsett om det gäller bilar i Kroatien eller någon annanstans låter momondo dig filtrera specifikt efter policys som erbjuder gratis avbokning.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Kroatien på momondo?

Med momondo kan du specifikt söka efter hyrbilar i Kroatien med rättvisa bränslepolicyer.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Kroatien som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Ja, momondo kan visa dig specifika erbjudanden som inkluderar förhöjd rengöring av hyrbilar i Kroatien.

Kan jag söka efter hyrbilar i Kroatien med obegränsat kilometertal på momondo?

Ja, du kan hitta alternativ med obegränsat kilometertal för hyrbilar i Kroatien på momondo.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Kroatien

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.