Hyrbilar i Kroatien

Letar du efter billiga biluthyrningserbjudanden i Kroatien? Sök och jämför priser här!

Split, Kroatien
19 aug — 26 aug
Samma avlämingsplats
Split, Kroatien
fre 19/8
12:00
fre 26/8
12:00
Förarens ålder:

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Kroatien

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilar i Kroatien
Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

17 kr/dag

(30 sep - 4 okt)
Mini Hatch
Toyota Auris
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

22 kr/dag

(30 sep - 4 okt)
Toyota Auris
Mercedes-Benz GLA
eller liknande Kompakt SUV
Upp till 4 passagerare

27 kr/dag

(18 sep - 28 sep)
Mercedes-Benz GLA
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

25 kr/dag

(30 sep - 4 okt)
Renault Captur
Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

23 kr/dag

(30 sep - 4 okt)
Mini Hatch
Mercedes-Benz GLA
eller liknande Kompakt SUV
Upp till 4 passagerare

21 kr/dag

(30 sep - 4 okt)
Mercedes-Benz GLA
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

18 kr/dag

(30 sep - 4 okt)
Renault Captur

Information om biluthyrning i Kroatien

När du vill satsa på biluthyrning i Kroatien är det självklart en rolig och häftig upplevelse, men glöm inte att läsa på om vilka trafikregler som gäller i landet för en behagligare resa. Det är värt att tänka på att polisen utfärdar böter på plats och om du inte betalar med en gång kan passet tas i pant. Om du gjort dig skyldig till rattfylleri tillbakakallas körkortet i ungefär en veckas tid. Viktiga regler att känna till är att inga barn under tolv år får sitta i framsätet. När det gäller bilens belysning behöver du förhålla dig till regeln om halvljus eller varselljus som ska vara påslaget under större delen av vinterhalvåret ända fram till mars. Dubbdäck är förbjudna på vintern, men i stället ska du ha snökedjor på däcken och vinterdäck. Säkerhetsbälte är ett krav, även om det inte är unikt för Kroatien.

Kroatien är en del av EU men trots detta rekommenderas du att ha med det så kallade EU-kortet som visar att du har rätt till akutsjukvård i enlighet med din egen hemförsäkring. Andra dokument som ska vara med vid en biluthyrning är så klart pass och körkort om du måste identifiera dig i en poliskontroll. Du kan också hamna i en gränskontroll när du kör mot Dubrovnik eftersom bilen passerar Bosnien. Om du har en hyrbil bör avtalet och biluthyrningsföretagets papper förvaras i handskfacket så att du också kan visa dem för polisen. Det ska inte råda någon tvekan om att du har hyrt bilen. Många vägar i Kroatien är avgiftsbelagda utöver biluthyrningskostnaden och ha därför med kontanter även om du brukar handla med kort. Oftast godtas kort som betalning, men ha tillgång till båda betalmedlen för säkerhets skull.

Vägnätet i Kroatien är relativt kompakt och därför är det mycket trafik kors och tvärs i landet. Du kommer snabbast fram om du väljer någon av motorvägarna när du satsar på billig biluthyrning. På helgerna under sommaren är flera av påfartsvägarna belastade med mycket trafik. Framför allt finns det många vägar med fordon runt omkring de större städerna som är Split, Zagreb och Rijeka. Väg D1 mellan Zagreb och Split har oftast mycket trafik och så även vägen mellan Varaždin och Osijek. Väg D8 som går genom Bosnien är även den ganska trafikerad. När du kör på denna väg passerar du Šibenik, Trogir, Omiš, Makarska och Ploče. I regel är trafiken något lugnare ju längre söderut du kommer och även förbi Dubrovnik ner mot Albanien. Det är ganska högt tryck på turistorterna Rovinj och Pula sommartid. Det smartaste är att köra bil i Kroatien under veckodagarna och under lågsäsong.

Det är en god idé att upptäcka vackra Kroatien genom att köra längs kusten som erbjuder gott om härliga badvikar, mysiga restauranger och trevliga hotell. Du kan köra längs kusten från Split som är en storstad ner till staden Trogir i medeltida stil. Längre söderut längs kusten ligger också Dubrovnik som är ett välbesökt och omtyckt turistresemål. Denna sträcka kallas Jadranska magistrala. Nära Split finns en imponerande motorvägsbro som är värd ett besök i sig. En annan möjlighet är att köra upp i de små, pittoreska bergsbyarna och blicka ut över det dramatiska landskapet. Bilkörningen blir helt enkelt mer spännande med majestätiska berg som täcks av slöjlika moln i en fin kombination med frodiga olivträd. I Istrien finns det flera spännande småvägar. Biluthyrning i Kroatien gör din resa oförglömlig. Hotell och boende ligger alltid en stenkast bort längs Makarska Rivieran.


Erbjudanden på hyrbilar i Kroatien

Hitta rätt hyrbil för dig i Kroatien

Bilar i Liten

117 kr - 507 kr

Alla biltyper

128 kr - 1 448 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Kroatien är 246 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Kroatien är december. Då är priset 53% lägre än under resten året och ligger på bara 117 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 57 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Kroatien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Kroatien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Liten i Kroatien som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Kroatien är 412 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Kroatien är oktober. Då är priset 32% lägre än under resten året och ligger på bara 283 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 28 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Kroatien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Kroatien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Kroatien är 780 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Kroatien är december. Då är priset 62% lägre än under resten året och ligger på bara 302 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 28% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Kroatien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Kroatien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Kroatien är 337 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Kroatien är oktober. Då är priset 50% lägre än under resten året och ligger på bara 169 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 41 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Kroatien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Kroatien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Kroatien som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Skåpbil i Kroatien är 815 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Skåpbil i Kroatien är december. Då är priset 63% lägre än under resten året och ligger på bara 302 kr per dag. En hyrbil av typen Skåpbil är typiskt 31% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Kroatien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Kroatien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

17 kr/dag

(30 sep - 4 okt)
Mini Hatch
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

18 kr/dag

(30 sep - 4 okt)
Renault Captur

Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Kroatien

Sevärdheter i närheten:

Bacvice12,7 km
Zrce156,8 km

Sevärdheter i närheten:

Zrce161,2 km
Bacvice250,5 km

Sevärdheter i närheten:

Bacvice181,2 km
Zrce348,2 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Kroatien

Nedan visas de mest populära hotellen i Kroatien

Biluthyrning i Kroatien

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Kroatien och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

De billigaste hyrbilarna i Kroatien hittas ofta genom ORYX . När du bokar med ORYX kan du komma att hitta hyrbilspriser för så lite som 151 kr/dag, beroende på vilken stad du besöker. I jämförelse är det genomsnittliga priset för biluthyrning i Kroatien 690 kr/dag.

Hyrbilsfirman med flest uthyrningskontor i Kroatien är Mack. För närvarade har de 45 kontor på flygplatser och i städer runt omkring i landet. Är du inte säker på vilken stad du vill besöka men vet att du tänker hyra från Mack? Split är den mest populära staden att besöka i Kroatien och har 5 hyrbilskontor från Mack.

Förare i Kroatien, inkluderat de som är på besök från andra länder, måste alla köra på höger sida av vägen. Tänk på att körande på fel sida av vägen kan leda till både trafikbrott och olyckor.

Kroatien har en vägkvalitet på 5,6 på en skala mellan 1 och 7, där 1 utgör det lägsta betyget. Detta gör att Kroatien ligger som nummer 19 av 137 länder gällande vägförhållanden. Tänk på att vägkvaliteten kan variera beroende på vilken del av Kroatien du besöker.

0,50 ‰ är maxgränsen för alkohol du får ha i blodet för att lagligt köra bil i Kroatien. Både lokalbefolkningen och besökare i Kroatien kan vänta sig rättsliga påföljder om de överstiger denna gräns och kör bil. Kom ihåg att du måste vara minst 18 år gammal för att lagligen konsumera alkohol, och det rekommenderas inte att köra något fordon över huvud taget efter alkoholintag.

Den mest populära bilen att hyra i Kroatien är en Mini. 25 % valde denna biltyp för sin resa till Kroatien. Om en Mini passar dina behov under din vistelse kan du förvänta dig ett genomsnittspris på 180 kr per dag. Tänk på att priserna kan variera beroende på vilken stad du besöker och vilken hyrbilsfirma du väljer.

Förra veckan var det genomsnittliga priset på bensin i Kroatien 17,49 kr per liter. Enligt våra siffror har Kroatien varken de dyraste eller billigaste bensinpriserna i världen. För närvarande har Algeriet de lägsta priserna på 3,22 kr per liter medan Hong Kong har de dyraste på 29,95 kr per liter. Tänk på att bensinpriserna alltid ändras och kan fluktuera under dina resedatum.


Biluthyrning i populära städer i Kroatien

Jämför priser på hyrbilar i de mest populära städerna i Kroatien

Hyrbilar på populära flygplatser i Kroatien

Hyr en bil på någon av dessa populära flygplatser i Kroatien

Börja planera din resa till Kroatien


Varför använda momondo?

momondo hittar och jämför tusentals biluthyrningssidor för att ge dig det bästa urvalet av policys och hyrbilar i Kroatien. Det är en god idé att använda momondo för din bokning då det inte bara går snabbt utan även är kostnadsfritt.

Med momondo kan du hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Kroatien tack vare våra användbara filter som hjälper dig begränsa din sökning. Dessa filter inkluderar bland annat: pris, typ av fordon, uthyrningsföretag och specifika policyer som du kan tänkas behöva.

Ja, oavsett om det gäller bilar i Kroatien eller någon annanstans låter momondo dig filtrera specifikt efter policys som erbjuder gratis avbokning.

Med momondo kan du specifikt söka efter hyrbilar i Kroatien med rättvisa bränslepolicyer.

Ja, momondo kan visa dig specifika erbjudanden som inkluderar förhöjd rengöring av hyrbilar i Kroatien.

Ja, du kan hitta alternativ med obegränsat kilometertal för hyrbilar i Kroatien på momondo.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Boka med pålitlighet
Vi jämför hyrbilserbjudanden från över 70 000 platser så att du kan göra ett snabbt och enkelt val.
Ekomedveten
Välj bland en mängd fordon, inklusive el- och hybridalternativ för att se till att din resa är mer miljövänlig.
Inga dolda kostnader
Alla priser som visas är slutpriser, utan dolda kostnader eller avgifter så du kan vara säker på vilket pris som gäller.