Hyrbilar i Serbien

Letar du efter billiga biluthyrningserbjudanden i Serbien? Sök och jämför priser här!

Belgrad, Serbien
10 dec — 17 dec
Belgrad, Serbien
sön 10/12
12:00
sön 17/12
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Trender och insikter om att hyra bil i Serbien

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Serbien

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Serbien?

För tillfället är den billigaste hyrbilsfirman i Serbien Payless via vilken användare kan hitta priser så låga som 93 kr per dag. Användare som bokar sin bil med Payless tenderar att hitta priser lägre än det nationella genomsnittet på 161 kr per dag. Tänk på att priserna kan variera beroende på var du hyr din bil, antalet dagar samt typ av bil.

Vilken hyrbilsfirma har flest kontor i Serbien?

Med 11 kontor i Serbien är Sixt det hyrbilsföretag som har flest uthyrningskontor i landet. Om du ännu inte valt vilken stad du vill besöka är Belgrad den mest populära destinationen i nuläget. Belgrad har även 8 kontor från Sixt.

Vilken är den mest populära hyrbilsmodellen i Serbien?

När det gäller att hyra bil i Serbien föredrar resenärer att hyra en Ekonomi. Faktum är att 42 % av momondos användare hyrde denna biltyp under de senaste 30 dagarna och betalade ett genomsnittspris på 214 kr per dag.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Serbien

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilar i Serbien
Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

85 kr/dag

(9 dec - 16 dec)
Mini Hatch
Smart Fortwo
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 3 dörrar

89 kr/dag

(9 dec - 16 dec)
Smart Fortwo
Toyota Corolla
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

99 kr/dag

(9 dec - 16 dec)
Toyota Corolla
Volkswagen Golf
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

110 kr/dag

(9 dec - 16 dec)
Volkswagen Golf
Mercedes-Benz GLA
eller liknande Kompakt SUV
Upp till 4 passagerare

153 kr/dag

(18 jan - 26 jan)
Mercedes-Benz GLA
Mercedes-Benz A-Class
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

154 kr/dag

(9 dec - 16 dec)
Mercedes-Benz A-Class
Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

156 kr/dag

(9 dec - 16 dec)
Mini Hatch
Skoda Octavia
eller liknande Medelstor
Upp till 5 passagerare

182 kr/dag

(18 jan - 26 jan)
Skoda Octavia
Toyota Auris
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

187 kr/dag

(9 dec - 16 dec)
Toyota Auris

Information om biluthyrning i Serbien

Har Serbien några unika trafikregler?

En bilsemester är alltid härligt, men i Serbien bör du tänka på följande om du vill testa billig biluthyrning. Det är till exempel viktigt att ge spårvagnar företräde och även att ha halvljuset på både på kvällen och dagen. Tänk på att många bensinstationer har stängt på helgerna. När du kör på landsvägar är det viktigt att vara extra uppmärksam eftersom det kan finnas boskap på vägarna och dessutom finns det inte alltid trafikskyltar. Högsta tillåtna hastighet på landsvägen är något högre än i Sverige men tänk på att anpassa hastigheten efter kurvor och kvaliteten på vägen. Huvudstaden Belgrad är indelad i olika trafikzoner i olika färger som anger hur länge du får parkera kostnadsfritt. Om du skulle bryta mot reglerna kan bilen bogseras bort och du får också betala dyra böter.

Vilka är de juridiska och dokumentära kraven för att hyra en bil i Serbien?

Reglerna för biluthyrning i Serbien när det gäller ålder varierar något, och det kan bero både på vilket företag det gäller samt vilken bilmodell du önskar hyra. Allt detta kan du ta reda på i förväg vid en biluthyrningsjämförelse. Som regel är minimiåldern 21 år, och är föraren under 25 så kan personen få betala extra. Alla små barn måste sitta i antingen bilbarnstol eller på bilkudde och eftersom detta är en strikt lag så kan säkert biluthyrningsföretaget hjälpa dig med detta. Det är viktigt att tänka på att många av vägarna i Serbien är belagda med tullavgift. Avgiften betalas på plats och eftersom alla kreditkort inte accepteras kan det vara bra att ha med kontanter. På din bokningsbekräftelse står oftast villkoren för uthyrning och du bör ha med den i bilen om du skulle bli stoppad och kontrollerad av polisen.

Vilka regioner i Serbien har mest trafik?

Förutom att ta höjd för biluthyrningskostnad kan det också vara en god idé att skapa dig en överblick över trafikflödet i Serbien. Det kan ge en fingervisning om vilka områden du kan undvika för att slippa bilköer. På vissa platser påverkas trafiken av gamla landminor i området mellan Kosovo och Serbien som är en rest från kriget. På de stora motorvägarna kan det köra mycket trafik och det kör även tunga lastbilar som transporterar gods från Turkiet och Grekland. De kommer i så fall från östlig riktning. Till följd av att många landsvägar är i dåligt skick så kan det uppstå köbildning som försenar dig i din framfart. Eftersom Belgrad är huvudstad är självklart trafiken livlig här och därför föredrar många att undvika att köra där under rusningstid. Ett alternativ är i stället att parkera utanför staden och ta bussen in.

Vilka är de vackraste vägarna i Serbien?

Det är populärt bland turister att köra på landsbygden i Serbien eftersom du får uppleva mäktig natur och små, charmiga byar. Det enda du ska tänka på vid biluthyrning i Serbien är att vägarna kan vara av dålig kvalitet. Undvik den myllrande och kaosartade storstaden Belgrad och ge dig i stället ut på vindlande landsvägar. Ett exempel på en vacker väg är när du kör upp i bergskedjan Kopaonik dit många beger sig för att åka skidor och njuta av de magiska bergstopparna.  Det tar ett par timmar att köra hit från Belgrad. E75:an tar dig till Subotica i norrgående riktning och staden ligger precis i närheten av Ungern. Här finns häftiga byggnader och arkitektur i gammaldags stil. Du kan köra vidare till sjön Palić som också är en plats för spabesökare, som uppskattar lugnet vid vattnet.


Erbjudanden på hyrbilar i Serbien

Hitta rätt hyrbil för dig i Serbien

Liten cars

118 kr - 368 kr

Alla biltyper

296 kr - 1 172 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen liten car i Serbien är 224 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen liten car i Serbien är november. Då är priset 48% lägre än under resten året och ligger på bara 118 kr per dag. En hyrbil av typen liten car är typiskt 65 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Serbien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Serbien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen liten car i Serbien som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen medel car i Serbien är 488 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen medel car i Serbien är mars. Då är priset 43% lägre än under resten året och ligger på bara 281 kr per dag. En hyrbil av typen medel car är typiskt 23 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Serbien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Serbien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen medel car i Serbien som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen stor car i Serbien är 1 130 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen stor car i Serbien är maj. Då är priset 42% lägre än under resten året och ligger på bara 662 kr per dag. En hyrbil av typen stor car är typiskt 45% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Serbien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Serbien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Serbien är 463 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Serbien är januari. Då är priset 44% lägre än under resten året och ligger på bara 263 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 27 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Serbien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Serbien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Serbien som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen skåpbil i Serbien är 763 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen skåpbil i Serbien är december. Då är priset 29% lägre än under resten året och ligger på bara 549 kr per dag. En hyrbil av typen skåpbil är typiskt 18% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Serbien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Serbien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen skåpbil i Serbien som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen lyxigt car i Serbien är 1 299 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen lyxigt car i Serbien är november. Då är priset 65% lägre än under resten året och ligger på bara 458 kr per dag. En hyrbil av typen lyxigt car är typiskt 52% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Serbien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Serbien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

85 kr/dag

(9 dec - 16 dec)
Mini Hatch
Smart Fortwo
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 3 dörrar

89 kr/dag

(9 dec - 16 dec)
Smart Fortwo
Toyota Corolla
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

99 kr/dag

(9 dec - 16 dec)
Toyota Corolla

Hyrbilsleverantörer i Serbien

Alla större biluthyrningsfirmor i Serbien

Sixt

11 platser

Cube Rent a Car

10 platser

Europcar

10 platser

keddy by Europcar

10 platser

Fast Mobility Car Rental

9 platser

SURPRICE CAR RENTAL

9 platser

Global Rent A Car

6 platser

GREEN MOTION

6 platser

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Serbien

Nedan visas de mest populära hotellen i Serbien

Biluthyrning i Serbien

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Serbien och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Vilken sida av vägen kör man på i Serbien?

Om du hyr bil i Serbien tänk då på att du alltid måste köra på höger sida av vägen.

Hur bra är vägarna i Serbien?

Serbien har en vägkvalitet på 2,9 på en skala mellan 1 och 7, där 1 utgör det lägsta betyget. Detta gör att Serbien ligger som nummer 114 av 137 länder gällande vägförhållanden. Tänk på att vägkvaliteten kan variera beroende på vilken del av Serbien du besöker.

Vad är åldersgränsen för bilkörning och lagligt drickande i Serbien?

0,30 ‰ är den lagliga gränsen för alkoholhalt i blodet i Serbien vid körning. Om din halt överstiger denna gräns ses det som rattfylleri vid körning och du kan komma att få böter, indraget körkort och andra straff. Notera att åldersgränsen för lagligt drickande i Serbien är 18. Alvarligare påföljder väntar dem under denna åldersgräns som trots allt dricker och kör.

Hur mycket kostar bensinen i Serbien?

Bensin i Serbien kostar 17,42 kr per liter sedan förra veckan. Om du planerar att hyra bil i Serbien kan det vara bra att avsätta en budget för bensinkostnaden baserat på hur mycket du tänker köra. Om du inte är helt säker på att du vill hyra bil i Serbien har Kuwait några av världens lägsta bensinpriser på 3,53 kr per liter förra veckan. Hong Kong har och andra sidan de dyraste genomsnittspriserna på 32,15 kr per liter men är fortfarande ett bra alternativ för den som vill hyra bil.

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Serbien?

Priserna för bilar i Serbien uppdateras dagligen.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Serbien?

Det finns 165 bolag tillgängliga för bilar i Serbien från och med december. 2023.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Serbien?

Ålderskraven för förare varierar beroende på land, inklusive Serbien. I flera EU-länder måste föraren vara minst 18 år. För att hyra en bil utomlands måste du vanligtvis vara minst 21 år gammal, och om du är under 25 kan du bli debiterad en avgift för unga förare. Det rekommenderas att du granskar policyn för uthyrningsföretaget innan du bokar.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Serbien?

Vid biluthyrning i Serbien måste alla förare uppvisa ett giltigt körkort. Ett internationellt körtillstånd krävs om körkortet är skrivet på ett annat språk än det i uthyrningslandet och kan vara nödvändigt för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på hemresa och boendeinformation under din vistelse. Vi rekommenderar alltid att du kontrollerar med det enskilda uthyrningsföretaget som du gör din bokning med.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Serbien?

Att använda momondo för att boka en hyrbil i Serbien kan hjälpa dig spara både tid och pengar. momondo söker igenom tusentals biluthyrningssidor och platser för att ge dig ett brett urval av alternativ och bilar att välja mellan.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Serbien?

När du har sökt efter en hyrbil i Serbien visar momondo dig alla resultat som du sedan kan filtrera för att hitta det bästa erbjudandet. Du kan bland annat begränsa din sökning efter fordonstyp, pris, hyrbilsföretag och en mängd olika policys.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Serbien med gratis avbokning?

Ja, momondo har ett filter som endast visar hyrbilserbjudanden som erbjuder gratis avbokning. Det här filtret är tillgängligt för alla hyrbilssökningar på momondo, inklusive för bilar i Serbien.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Serbien på momondo?

Du kan specifikt välja rättvisa bränslepolicyer på momondo, så att du kan filtrera din sökning efter hyrbilar i Serbien.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Serbien som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Förhöjda rengöringstjänster finns tillgängliga för alla biluthyrningsställen på momondo, inklusive för Serbien.

Kan jag söka efter hyrbilar i Serbien med obegränsat kilometertal på momondo?

Absolut. Du kan specifikt filtrera efter hyrbilserbjudanden i Serbien med obegränsat kilometertal på momondo.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Serbien

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.