Hyrbilar i Portugal

Letar du efter billiga biluthyrningserbjudanden i Portugal? Sök och jämför priser här!

Lissabon, Portugal
18 aug — 25 aug
Samma avlämingsplats
Lissabon, Portugal
tors 18/8
12:00
tors 25/8
12:00
Förarens ålder:

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Portugal

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilar i Portugal
Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

5 kr/dag

(10 sep - 12 sep)
Mini Hatch
Ford Galaxy
eller liknande Minibuss
Upp till 5 passagerare

91 kr/dag

(22 okt - 29 okt)
Ford Galaxy
Toyota Auris
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

6 kr/dag

(22 okt - 29 okt)
Toyota Auris
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

32 kr/dag

(22 okt - 29 okt)
Renault Captur
Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

29 kr/dag

(22 okt - 29 okt)
Mini Hatch
Mercedes-Benz GLA
eller liknande Kompakt SUV
Upp till 4 passagerare

35 kr/dag

(1 okt - 15 okt)
Mercedes-Benz GLA
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

6 kr/dag

(3 sep - 24 sep)
Renault Captur
Smart Fortwo
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 3 dörrar

5 kr/dag

(11 sep - 13 sep)
Smart Fortwo

Information om biluthyrning i Portugal

I Portugal är det förbjudet att tala i mobiltelefon samtidigt som du kör bil. Det enda undantaget är om du använder ett headset eller hörlurar under tiden du pratar. Att bryta mot den här lagen kan bli dyrt eftersom den portugisiska regeringen har höjt bötessumman med flera hundra euro. Gillar du att cykla under din semester? Tänk på att du inte får fästa cykeln längst bak på bilen. Den här bestämmelsen är kraftigt omdebatterad och räknas som något av en gråzon, eftersom lagen som reglerar hur man får frakta objekt som cyklar på sitt fordon innehåller flera undantag. För att undvika böter är det ändå säkrast att transportera din cykel med hjälp av en cykelhållare som fästs ovanpå biltaket. När du hyr en bil via en biluthyrning i Portugal kommer du också lägga märke till att vissa gator endast erbjuder parkering inom en så kallad blå zon. För att få parkera här måste du först gå till en polisstation och hämta ut en parkeringsskiva.

För att få hyra en bil i Portugal måste du vara mellan 18 och 80 år. Eftersom landet är med i EU går det bra att köra med ett svenskt körkort. Vissa företag som erbjuder biluthyrning i Portugal kräver ibland att du som förare ska ha haft ditt körkort i åtminstone ett års tid, så läs igenom villkoren noga innan du bestämmer dig för vilket företag du tänker hyra din bil från. Du måste också införskaffa en försäkring så du inte behöver stå för alla kostnader som kan uppstå om olyckan är framme. Glöm inte heller att du ska få med dig både ett försäkringsbevis och ett registreringsbevis som kan visas upp för polisen vid behov. Oftast får du möjlighet att köpa en försäkring i samband med att du bokar en hyrbil. Hos oss på momondo kan du snabbt jämföra priser på hyrbilar i Portugal till en skälig biluthyrningskostnad.

Portugal består av sju olika regioner och landets mest trafikerade områden finns i de centrala och norra delarna av landet. I centrala städer som Lissabon är trafiken periodvis mycket tät och de trånga gatorna gör det svårt att ta sig fram och hålla avstånd till sina medtrafikanter. På senare tid har även städer som Braga och Porto som ligger i Portugals norra region drabbats hårt av trafikstockningar. Om du vill köra i dessa städer är det bäst att undvika rusningstiden. Du bör också vara medveten om att det kan vara svårt att hitta parkering. För dig som föredrar att köra på egen hand finns det gott om biluthyrningsföretag som erbjuder billig biluthyrning. Ett annat alternativ är att resa med Portugals kollektivtrafik. Då tar du dig enkelt fram i städerna med hjälp av buss eller tunnelbana. I Lissabon kan du dessutom åka runt i stadens eleganta kvarter ombord på den klassiska spårvagnen nr 28.

Om du vill avnjuta utsökt vin i en storslagen miljö får du inte missa möjligheten att hyra en bil från en biluthyrning i staden Porto och köra till Dourodalen i norra Portugal. Området är känt för sina fantastiska vinodlingar och under resan kan du stanna och äta i någon av alla små traditionella byar som ligger längst med vägen. Väl framme i den pittoreska vinregionen hittar du ett stort utbud av berömda vingårdar och hotell att spendera natten på. Här kan du också köra vidare mot den berömda N222-vägen som har blivit utsedd till världens bästa väg. Medan du kör får du uppleva den storslagna naturen på nära håll. I södra Portugal finns det även gott om vackra vägar som sträcker sig längst med Algarvekusten. Hos oss på momondo är det lätt att hitta biluthyrning i staden Faro. När du har bokat din hyrbil kör du vidare mot Lagos, på den här sträckan finner du några av de finaste stränderna i hela landet.


Erbjudanden på hyrbilar i Portugal

Hitta rätt hyrbil för dig i Portugal

Bilar i Liten

77 kr - 559 kr

Alla biltyper

174 kr - 1 064 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Portugal är 284 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Portugal är november. Då är priset 73% lägre än under resten året och ligger på bara 77 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 50 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Portugal. Genomsnittspriset för en hyrbil i Portugal kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Liten i Portugal som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Portugal är 512 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Portugal är mars. Då är priset 57% lägre än under resten året och ligger på bara 222 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 9 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Portugal. Genomsnittspriset för en hyrbil i Portugal kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Portugal är 759 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Portugal är september. Då är priset 81% lägre än under resten året och ligger på bara 149 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 27% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Portugal. Genomsnittspriset för en hyrbil i Portugal kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Portugal är 417 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Portugal är januari. Då är priset 77% lägre än under resten året och ligger på bara 98 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 26 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Portugal. Genomsnittspriset för en hyrbil i Portugal kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Portugal som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Skåpbil i Portugal är 935 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Skåpbil i Portugal är februari. Då är priset 57% lägre än under resten året och ligger på bara 406 kr per dag. En hyrbil av typen Skåpbil är typiskt 41% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Portugal. Genomsnittspriset för en hyrbil i Portugal kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Skåpbil i Portugal som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Med nedfällbart tak i Portugal är 441 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Med nedfällbart tak i Portugal är december. Då är priset 54% lägre än under resten året och ligger på bara 204 kr per dag. En hyrbil av typen Med nedfällbart tak är typiskt 22 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Portugal. Genomsnittspriset för en hyrbil i Portugal kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

5 kr/dag

(10 sep - 12 sep)
Mini Hatch
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

6 kr/dag

(3 sep - 24 sep)
Renault Captur
Smart Fortwo
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 3 dörrar

5 kr/dag

(11 sep - 13 sep)
Smart Fortwo

Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Portugal

Sevärdheter i närheten:

Praia da Rocha191,8 km
Praia de Benagil197,7 km
Old Town Of Albufeira202,9 km
Praia de São Rafael203,3 km
Ofir306,2 km

Sevärdheter i närheten:

Ofir31,4 km
Praia da Rocha459,2 km
Praia de Benagil462,8 km
Old Town Of Albufeira463,7 km
Praia de São Rafael465,0 km

Sevärdheter i närheten:

Old Town Of Albufeira26,6 km
Praia de São Rafael28,7 km
Praia de Benagil41,6 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Portugal

Nedan visas de mest populära hotellen i Portugal

Biluthyrning i Portugal

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Portugal och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Enligt våra uppgifter är Goldcar Rental SP den billigaste hyrbilsfirman i Portugal. Användare som bokar sin hyrbil med Goldcar Rental SP hittar ofta priser under det genomsnittliga priset på 599 kr per dag. Beroende på vilken stad du vill besöka, vilken typ av bil du vill hyra och under hur lång tid du vill ha den kan du hitta priser för så lite som 55 kr per dag när du bokar med Goldcar Rental SP.

Det populäraste biluthyrningsföretaget i Portugal är Goldcar Rental SP. Detta uthyrningsföretag har för närvarande 1 recension och en genomsnittlig kundnöjdhet på 10,0 av 10. 24 % av momondos användare valde nyligen Goldcar Rental SP som sitt favoritföretag för att hyra bil i Portugal.

Hyrbilsfirman med flest uthyrningskontor i Portugal är Sunnycars. För närvarade har de 195 kontor på flygplatser och i städer runt omkring i landet. Sunnycars tenderar att ha uthyrningskontor i de mest populära städerna i Portugal. Lissabon har till exempel 10 Sunnycars från Sunnycars.

Förare i Portugal, inkluderat de som är på besök från andra länder, måste alla köra på höger sida av vägen. Tänk på att körande på fel sida av vägen kan leda till både trafikbrott och olyckor.

Under 2019 rankades Portugal som nummer 5 av 137 länder gällande vägkvalitet. Portugal fick en 6,2 i betyg för vägkvalitet, vilket baseras på en skala på 1 till 7 där 7 är det högsta betyget.

0,50 ‰ är maxgränsen för alkohol du får ha i blodet för att lagligt köra bil i Portugal. Både lokalbefolkningen och besökare i Portugal kan vänta sig rättsliga påföljder om de överstiger denna gräns och kör bil. Kom ihåg att det finns striktare straff för dem som intar alkohol och kör under den lagliga åldern för alkoholkonsumtion. I Portugal måste du vara minst 18 år för att få dricka.

Den mest populära bilen att hyra i Portugal är en Economy. 31 % valde denna biltyp för sin resa till Portugal. Om en Economy passar dina behov under din vistelse kan du förvänta dig ett genomsnittspris på 93 kr per dag. Tänk på att priserna kan variera beroende på vilken stad du besöker och vilken hyrbilsfirma du väljer.

Förra veckan kostade bensinpriset i Portugal 19,61 kr per liter i genomsnitt. Priserna varierar beroende på vilken stad du besöker, årstid och det ekonomiska läget i landet. Enligt våra siffror har Portugal varken de dyraste eller billigaste bensinpriserna i världen. För närvarande har Algeriet de lägsta priserna på 3,24 kr per liter medan Hong Kong har de dyraste på 30,12 kr per liter. Tänk på att bensinpriserna alltid ändras och kan fluktuera under dina resedatum.


Biluthyrning i populära regioner i Portugal

Hitta den perfekta hyrbilen för din resa till någon av dessa regioner du inte får missa i Portugal

Hyrbilar på populära flygplatser i Portugal

Hyr en bil på någon av dessa populära flygplatser i Portugal

Börja planera din resa till Portugal


Varför använda momondo?

Du bör boka en hyrbil i Portugal med momondo eftersom det är snabbt, gratis och lätt att använda samtidigt som du kan spara pengar. momondo gör grovjobbet genom att hitta priser och policys för olika hyrbilar. Det enda du behöver göra är att jämföra alternativen och välja det som passar din resa.

momondo hjälper dig hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Portugal genom att möjliggöra filtrering av resultaten efter pris, kapacitet, funktioner, avlämning, upphämtningsplats och mycket mer.

Ja, oavsett om det gäller bilar i Portugal eller någon annanstans låter momondo dig filtrera specifikt efter policys som erbjuder gratis avbokning.

Absolut! momondo erbjuder den här funktionen när du söker efter en hyrbil i Portugal.

Ja, momondo visar erbjudanden med förhöjd rengöring av hyrbilar i Portugal.

Ja, du kan hitta hyrbilserbjudanden i Portugal med obegränsat kilometertal på momondo.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Boka med pålitlighet
Vi jämför hyrbilserbjudanden från över 70 000 platser så att du kan göra ett snabbt och enkelt val.
Ekomedveten
Välj bland en mängd fordon, inklusive el- och hybridalternativ för att se till att din resa är mer miljövänlig.
Inga dolda kostnader
Alla priser som visas är slutpriser, utan dolda kostnader eller avgifter så du kan vara säker på vilket pris som gäller.