Hyrbilar i Portugal

Letar du efter billiga biluthyrningserbjudanden i Portugal? Sök och jämför priser här!

Lissabon, Portugal
12 dec — 19 dec
Lissabon, Portugal
tis 12/12
12:00
tis 19/12
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Trender och insikter om att hyra bil i Portugal

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Portugal

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Portugal?

Enligt våra uppgifter är Turisprime den billigaste hyrbilsfirman i Portugal. Användare som bokar sin hyrbil med Turisprime hittar ofta priser under det genomsnittliga priset på 200 kr per dag. Beroende på vilken stad du vill besöka, vilken typ av bil du vill hyra och under hur lång tid du vill ha den kan du hitta priser för så lite som 46 kr per dag när du bokar med Turisprime.

Vilken är den populäraste biluthyrningsfirman i Portugal?

Det populäraste biluthyrningsföretaget i Portugal är Klass Wagen. Detta uthyrningsföretag har för närvarande 17 recensioner och en genomsnittlig kundnöjdhet på 7,6 av 10. 30 % av momondos användare valde nyligen Klass Wagen som sitt favoritföretag för att hyra bil i Portugal.

Vilken hyrbilsfirma har flest kontor i Portugal?

Hyrbilsfirman med flest uthyrningskontor i Portugal är Free2Move. För närvarade har de 177 kontor på flygplatser och i städer runt omkring i landet. Free2Move tenderar att ha uthyrningskontor i de mest populära städerna i Portugal. Lissabon har till exempel 10 Free2Move från Free2Move.

Vilken är den mest populära hyrbilsmodellen i Portugal?

Den mest populära bilen att hyra i Portugal är en Ekonomi. 38 % valde denna biltyp för sin resa till Portugal. Om en Ekonomi passar dina behov under din vistelse kan du förvänta dig ett genomsnittspris på 245 kr per dag. Tänk på att priserna kan variera beroende på vilken stad du besöker och vilken hyrbilsfirma du väljer.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Portugal

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilar i Portugal
Volkswagen Golf
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

52 kr/dag

(10 dec - 17 dec)
Volkswagen Golf
Skoda Fabia
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

53 kr/dag

(10 dec - 17 dec)
Skoda Fabia
Smart Fortwo
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 3 dörrar

53 kr/dag

(10 dec - 17 dec)
Smart Fortwo
Vauxhall Mokka
eller liknande Kompakt SUV
Upp till 4 passagerare

58 kr/dag

(10 dec - 17 dec)
Vauxhall Mokka
Volkswagen up!
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

59 kr/dag

(10 dec - 17 dec)
Volkswagen up!
Volkswagen Golf
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

63 kr/dag

(10 dec - 17 dec)
Volkswagen Golf
Volkswagen T-ROC
eller liknande Medelstor SUV
Upp till 5 passagerare

70 kr/dag

(31 dec - 6 jan)
Volkswagen T-ROC
Citroen C4 Picasso
eller liknande Medelstor
Upp till 5 passagerare

74 kr/dag

(10 dec - 17 dec)
Citroen C4 Picasso
Volkswagen Jetta
eller liknande Medelstor
Upp till 5 passagerare

74 kr/dag

(10 dec - 17 dec)
Volkswagen Jetta

Information om biluthyrning i Portugal

Har Portugal några unika trafikregler?

I Portugal är det förbjudet att tala i mobiltelefon samtidigt som du kör bil. Det enda undantaget är om du använder ett headset eller hörlurar under tiden du pratar. Att bryta mot den här lagen kan bli dyrt eftersom den portugisiska regeringen har höjt bötessumman med flera hundra euro. Gillar du att cykla under din semester? Tänk på att du inte får fästa cykeln längst bak på bilen. Den här bestämmelsen är kraftigt omdebatterad och räknas som något av en gråzon, eftersom lagen som reglerar hur man får frakta objekt som cyklar på sitt fordon innehåller flera undantag. För att undvika böter är det ändå säkrast att transportera din cykel med hjälp av en cykelhållare som fästs ovanpå biltaket. När du hyr en bil via en biluthyrning i Portugal kommer du också lägga märke till att vissa gator endast erbjuder parkering inom en så kallad blå zon. För att få parkera här måste du först gå till en polisstation och hämta ut en parkeringsskiva.

Vilka är de juridiska och dokumentära kraven för att hyra en bil i Portugal?

För att få hyra en bil i Portugal måste du vara mellan 18 och 80 år. Eftersom landet är med i EU går det bra att köra med ett svenskt körkort. Vissa företag som erbjuder biluthyrning i Portugal kräver ibland att du som förare ska ha haft ditt körkort i åtminstone ett års tid, så läs igenom villkoren noga innan du bestämmer dig för vilket företag du tänker hyra din bil från. Du måste också införskaffa en försäkring så du inte behöver stå för alla kostnader som kan uppstå om olyckan är framme. Glöm inte heller att du ska få med dig både ett försäkringsbevis och ett registreringsbevis som kan visas upp för polisen vid behov. Oftast får du möjlighet att köpa en försäkring i samband med att du bokar en hyrbil. Hos oss på momondo kan du snabbt jämföra priser på hyrbilar i Portugal till en skälig biluthyrningskostnad.

Vilka regioner i Portugal har mest trafik?

Portugal består av sju olika regioner och landets mest trafikerade områden finns i de centrala och norra delarna av landet. I centrala städer som Lissabon är trafiken periodvis mycket tät och de trånga gatorna gör det svårt att ta sig fram och hålla avstånd till sina medtrafikanter. På senare tid har även städer som Braga och Porto som ligger i Portugals norra region drabbats hårt av trafikstockningar. Om du vill köra i dessa städer är det bäst att undvika rusningstiden. Du bör också vara medveten om att det kan vara svårt att hitta parkering. För dig som föredrar att köra på egen hand finns det gott om biluthyrningsföretag som erbjuder billig biluthyrning. Ett annat alternativ är att resa med Portugals kollektivtrafik. Då tar du dig enkelt fram i städerna med hjälp av buss eller tunnelbana. I Lissabon kan du dessutom åka runt i stadens eleganta kvarter ombord på den klassiska spårvagnen nr 28.

Vilka är de vackraste vägarna i Portugal?

Om du vill avnjuta utsökt vin i en storslagen miljö får du inte missa möjligheten att hyra en bil från en biluthyrning i staden Porto och köra till Dourodalen i norra Portugal. Området är känt för sina fantastiska vinodlingar och under resan kan du stanna och äta i någon av alla små traditionella byar som ligger längst med vägen. Väl framme i den pittoreska vinregionen hittar du ett stort utbud av berömda vingårdar och hotell att spendera natten på. Här kan du också köra vidare mot den berömda N222-vägen som har blivit utsedd till världens bästa väg. Medan du kör får du uppleva den storslagna naturen på nära håll. I södra Portugal finns det även gott om vackra vägar som sträcker sig längst med Algarvekusten. Hos oss på momondo är det lätt att hitta biluthyrning i staden Faro. När du har bokat din hyrbil kör du vidare mot Lagos, på den här sträckan finner du några av de finaste stränderna i hela landet.


Erbjudanden på hyrbilar i Portugal

Hitta rätt hyrbil för dig i Portugal

Liten cars

119 kr - 584 kr

Alla biltyper

198 kr - 1 004 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen liten car i Portugal är 302 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen liten car i Portugal är februari. Då är priset 61% lägre än under resten året och ligger på bara 119 kr per dag. En hyrbil av typen liten car är typiskt 50 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Portugal. Genomsnittspriset för en hyrbil i Portugal kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen liten car i Portugal som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen medel car i Portugal är 525 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen medel car i Portugal är mars. Då är priset 61% lägre än under resten året och ligger på bara 208 kr per dag. En hyrbil av typen medel car är typiskt 13 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Portugal. Genomsnittspriset för en hyrbil i Portugal kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen medel car i Portugal som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen stor car i Portugal är 861 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen stor car i Portugal är november. Då är priset 66% lägre än under resten året och ligger på bara 300 kr per dag. En hyrbil av typen stor car är typiskt 31% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Portugal. Genomsnittspriset för en hyrbil i Portugal kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Portugal är 400 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Portugal är februari. Då är priset 55% lägre än under resten året och ligger på bara 180 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 34 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Portugal. Genomsnittspriset för en hyrbil i Portugal kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Portugal som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen skåpbil i Portugal är 998 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen skåpbil i Portugal är februari. Då är priset 59% lägre än under resten året och ligger på bara 417 kr per dag. En hyrbil av typen skåpbil är typiskt 40% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Portugal. Genomsnittspriset för en hyrbil i Portugal kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen skåpbil i Portugal som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen lyxigt car i Portugal är 787 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen lyxigt car i Portugal är april. Då är priset 34% lägre än under resten året och ligger på bara 524 kr per dag. En hyrbil av typen lyxigt car är typiskt 24% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Portugal. Genomsnittspriset för en hyrbil i Portugal kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen lyxigt car i Portugal som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen cabriolet i Portugal är 467 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen cabriolet i Portugal är februari. Då är priset 83% lägre än under resten året och ligger på bara 82 kr per dag. En hyrbil av typen cabriolet är typiskt 23 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Portugal. Genomsnittspriset för en hyrbil i Portugal kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Volkswagen Golf
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

52 kr/dag

(10 dec - 17 dec)
Volkswagen Golf
Skoda Fabia
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

53 kr/dag

(10 dec - 17 dec)
Skoda Fabia
Ford Ka
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

59 kr/dag

(10 dec - 17 dec)
Ford Ka

Hyrbilsleverantörer i Portugal

Alla större biluthyrningsfirmor i Portugal

Free2Move

177 platser

Sunnycars

154 platser

keddy by Europcar

135 platser

Europcar

94 platser

Guerin

89 platser

Hertz

69 platser

Firefly

59 platser

Avis

53 platser

Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Portugal

Sevärdheter i närheten:

Praia da Rocha191,8 km
Praia de Benagil197,7 km
Old Town Of Albufeira202,9 km
Praia de São Rafael203,3 km

Sevärdheter i närheten:

Praia da Rocha459,2 km
Praia de Benagil462,8 km
Old Town Of Albufeira463,7 km
Praia de São Rafael465,0 km

Sevärdheter i närheten:

Old Town Of Albufeira26,6 km
Praia de São Rafael28,7 km
Praia de Benagil41,6 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Portugal

Nedan visas de mest populära hotellen i Portugal

Biluthyrning i Portugal

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Portugal och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Vilken sida av vägen kör man på i Portugal?

Förare i Portugal, inkluderat de som är på besök från andra länder, måste alla köra på höger sida av vägen. Tänk på att körande på fel sida av vägen kan leda till både trafikbrott och olyckor.

Hur bra är vägarna i Portugal?

Under 2019 rankades Portugal som nummer 5 av 137 länder gällande vägkvalitet. Portugal fick en 6,2 i betyg för vägkvalitet, vilket baseras på en skala på 1 till 7 där 7 är det högsta betyget.

Vad är åldersgränsen för bilkörning och lagligt drickande i Portugal?

0,50 ‰ är maxgränsen för alkohol du får ha i blodet för att lagligt köra bil i Portugal. Både lokalbefolkningen och besökare i Portugal kan vänta sig rättsliga påföljder om de överstiger denna gräns och kör bil. Kom ihåg att det finns striktare straff för dem som intar alkohol och kör under den lagliga åldern för alkoholkonsumtion. I Portugal måste du vara minst 18 år för att få dricka.

Hur mycket kostar bensinen i Portugal?

Förra veckan kostade bensinpriset i Portugal 19,08 kr per liter i genomsnitt. Priserna varierar beroende på vilken stad du besöker, årstid och det ekonomiska läget i landet. Enligt våra siffror har Portugal varken de dyraste eller billigaste bensinpriserna i världen. För närvarande har Kuwait de lägsta priserna på 3,53 kr per liter medan Hong Kong har de dyraste på 32,15 kr per liter. Tänk på att bensinpriserna alltid ändras och kan fluktuera under dina resedatum.

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Portugal?

Priserna för bilar i Portugal uppdaterades senast idag.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Portugal?

Antalet tillgängliga bolag för bilar i Portugal är 1 895 från och med december. 2023.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Portugal?

Ålderskraven för förare varierar beroende på land, inklusive Portugal. I flera EU-länder måste föraren vara minst 18 år. För att hyra en bil utomlands måste du vanligtvis vara minst 21 år gammal, och om du är under 25 kan du bli debiterad en avgift för unga förare. Det rekommenderas att du granskar policyn för uthyrningsföretaget innan du bokar.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Portugal?

För att få hyra en bil i Portugal måste alla förare ha ett giltigt körkort. Om körkortet är skrivet på ett annat språk än språket i uthyrningslandet kan ett internationellt körtillstånd krävas för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på returresa och boendeinformation under din vistelse. Vi rekommenderar alltid att du kontrollerar vad som gäller med det specifika uthyrningsföretaget du bokar med.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Portugal?

Du bör boka en hyrbil i Portugal med momondo eftersom det är snabbt, gratis och lätt att använda samtidigt som du kan spara pengar. momondo gör grovjobbet genom att hitta priser och policys för olika hyrbilar. Det enda du behöver göra är att jämföra alternativen och välja det som passar din resa.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Portugal?

momondo hjälper dig hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Portugal genom att möjliggöra filtrering av resultaten efter pris, kapacitet, funktioner, avlämning, upphämtningsplats och mycket mer.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Portugal med gratis avbokning?

Ja, oavsett om det gäller bilar i Portugal eller någon annanstans låter momondo dig filtrera specifikt efter policys som erbjuder gratis avbokning.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Portugal på momondo?

Absolut! momondo erbjuder den här funktionen när du söker efter en hyrbil i Portugal.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Portugal som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Ja, momondo visar erbjudanden med förhöjd rengöring av hyrbilar i Portugal.

Kan jag söka efter hyrbilar i Portugal med obegränsat kilometertal på momondo?

Ja, du kan hitta hyrbilserbjudanden i Portugal med obegränsat kilometertal på momondo.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Portugal

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.