Hyrbilar i Irland

Letar du efter billiga biluthyrningserbjudanden i Irland? Sök och jämför priser här!

Dublin, Irland
5 dec — 12 dec
Samma avlämingsplats
Dublin, Irland
mån 5/12
12:00
mån 12/12
12:00
Förarens ålder:

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Irland

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilar i Irland
Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

108 kr/dag

(28 dec - 30 dec)
Mini Hatch
Opel Corsa
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

159 kr/dag

(28 dec - 30 dec)
Opel Corsa
Toyota Corolla
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

127 kr/dag

(28 dec - 30 dec)
Toyota Corolla
Seat Leon
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

334 kr/dag

(28 dec - 30 dec)
Seat Leon
Vauxhall Mokka
eller liknande Kompakt SUV
Upp till 4 passagerare

151 kr/dag

(28 dec - 30 dec)
Vauxhall Mokka
Nissan Qashqai
eller liknande Medelstor SUV
Upp till 5 passagerare

148 kr/dag

(28 dec - 30 dec)
Nissan Qashqai
Ford Ka
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

107 kr/dag

(28 dec - 30 dec)
Ford Ka
BMW 2 Series Active Tourer
eller liknande Standard
Upp till 5 passagerare

214 kr/dag

(28 dec - 30 dec)
BMW 2 Series Active Tourer
Mercedes-Benz A-Class
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

238 kr/dag

(28 dec - 30 dec)
Mercedes-Benz A-Class

Information om biluthyrning i Irland

I Irland är det vänstertrafik och ratten sitter på höger sida, vilket är en av de största skillnaderna jämfört med Sverige. Att köra på vänster sida av vägen kan ta en stund att vänja sig vid, men för övrigt finns det inte särskilt många unika trafikregler i Irland. De har även skyltar i trafiken som visar avstånd i kilometer. Det är inte ovanligt med fartkameror, så det är viktigt att du är noga med att hålla hastighetsgränserna annars kan du få betala dyra böter. Det är ej heller tillåtet att hålla i mobiltelefon när man kör bil (använd headset istället) och säkerhetsbälten är obligatoriska när man åker bil. Annars så gäller det att se upp för vilda djur på vägarna och tänk på att vissa vägar i Irland kan vara väldigt smala och därmed behöver du vara extra försiktig och uppmärksam på omgivningen.

För att få hyra bil i Irland behöver du oftast ha fyllt 21 eller 25 år, men det kan variera lite beroende på vilken bilkategori och typ av biluthyrning du väljer. Är du yngre än 25 eller över 75 år kan du även behöva betala en extra avgift för försäkring. Du bör även ha haft körkort i minst ett år för att få hyra bil i Irland. Det ska gå bra att hyra bil med ditt svenska körkort, men det kan vara bra att även ha med sitt pass eller ID att kunna visa upp vid behov. Det är även viktigt att se till att du får en bra och täckande försäkring av biluthyrningsföretaget, om det inte redan ingår i den totala biluthyrningskostnaden.

Dublin sägs vara en av de mest trafikerade städerna i hela världen, men i Irland är det i stort sett det enda tättrafikerade området. I rusningstid är bilköer och intensiv trafik mycket vanligt i Dublin. Därför är det bra att se till att du har gott om tid på dig om du ska köra bil inne i stan. I storstäderna är det även viktigt att vara uppmärksam på skyltar och vilka regler som gäller vid parkering. Annars kan du riskera att få betala dyra böter. Ute på landsbygden är trafiken betydligt lugnare än i Dublin och de andra stora städerna. Om du hellre vill åka kollektivtrafik eller gå till fots inne i stan så går det också bra. Dublin är en gåvänlig stad men det finns även bussar att ta sig runt med om du inte vill köra bil inne i stan.

Om du hyr bil i Irland har du fantastiska möjligheter och stor frihet att utforska landet i din egen takt. Irland är känt för att ha några av de vackraste vägarna i världen. En av de mest populära sträckorna bland turister är The Wild Atlantic Way som går längs västkusten i Irland. Denna väg sägs vara den irländska motsvarigheten till Kaliforniens Pacific Highway och en av de längsta kuststräckorna i världen. Det går att tillryggalägga sträckan på ett par dagar, men många stannar gärna till flera gånger längs vägen för att njuta av de irländska landskapen och vyerna över havskusten. På denna sträcka finns flera olika hotell och restauranger att stanna till vid under din roadtrip. Om du letar efter billig biluthyrning i Irland så finns det gott om företag som erbjuder biluthyrning i de flesta större städer.


Erbjudanden på hyrbilar i Irland

Hitta rätt hyrbil för dig i Irland

Bilar i Liten

68 kr - 2 056 kr

Alla biltyper

83 kr - 2 754 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Irland är 848 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Irland är januari. Då är priset 92% lägre än under resten året och ligger på bara 68 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 37 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Irland. Genomsnittspriset för en hyrbil i Irland kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Liten i Irland som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Irland är 967 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Irland är januari. Då är priset 89% lägre än under resten året och ligger på bara 114 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 28 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Irland. Genomsnittspriset för en hyrbil i Irland kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Medel i Irland som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Irland är 1 488 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Irland är juni. Då är priset 54% lägre än under resten året och ligger på bara 694 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 10% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Irland. Genomsnittspriset för en hyrbil i Irland kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Irland är 946 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Irland är mars. Då är priset 48% lägre än under resten året och ligger på bara 494 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 30 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Irland. Genomsnittspriset för en hyrbil i Irland kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Irland som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Skåpbil i Irland är 2 816 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Skåpbil i Irland är mars. Då är priset 62% lägre än under resten året och ligger på bara 1 091 kr per dag. En hyrbil av typen Skåpbil är typiskt 53% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Irland. Genomsnittspriset för en hyrbil i Irland kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Fiat Panda
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

107 kr/dag

(28 dec - 30 dec)
Fiat Panda
Opel Corsa
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

108 kr/dag

(28 dec - 30 dec)
Opel Corsa
Toyota Corolla
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

127 kr/dag

(28 dec - 30 dec)
Toyota Corolla

Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Irland

Sevärdheter i närheten:

St. Stephen's Green9,8 km

Sevärdheter i närheten:

St. Stephen's Green191,2 km

Sevärdheter i närheten:

St. Stephen's Green224,4 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Irland

Nedan visas de mest populära hotellen i Irland

Biluthyrning i Irland

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Irland och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Europcar är den billigaste biluthyrningsfirman i Irland med priser så låga som 346 kr per dag i vissa delar av landet. Jämförelsevis ligger genomsnittspriset för att hyra bil i Irland på 692 kr per dag.

Enterprise är det populäraste biluthyrningsföretaget i Irland och 27 % av momondos användare valde denna hyrbilsfirma under den senaste månaden. Enterprise har 41 recensioneroch ett betyg på 8,4 av 10 vilket gör denna biluthyrningsfirma till ett populärt val bland resenärer.

Sunnycars är den hyrbilsfirma som har flest uthyrningskontor i Irland. Med 31 kontor spridda över landet är chansen stor att du hittar ett av deras uthyrningsställen på din ankomstflygplats eller inne i staden. Dublin är en av de mest populära städerna att besöka i Irland och det bör inte vara ett problem att hyra en bil från något av Sunnycarss 10 kontor runt om i staden.

Om du hyr bil i Irland tänk då på att du alltid måste köra på vänster sida av vägen.

Under 2019 rankades Irland som nummer 24 av 137 länder gällande vägkvalitet. Irland fick en 5,3 i betyg för vägkvalitet, vilket baseras på en skala på 1 till 7 där 7 är det högsta betyget.

Gränsen för alkoholintag och körning i Irland är 0,50 ‰. Regioner och städer i Irland kan ha sina egna lokala lagar gällande alkoholintag och körning, förutom den landsomspännande lagen, så se till att dubbelkolla detta innan du bokar din hyrbil. Kom ihåg att det finns striktare straff för dem som intar alkohol och kör under den lagliga åldern för alkoholkonsumtion. I Irland måste du vara minst 18 år för att få dricka.

Resenärer i Irland väljer ofta att hyra en Economy. Detta kan bero på vädret under deras vistelse, aktiviteter de har planerat eller deras budget. Under de senaste 30 dagarna hyrde 26 % av våra användare en Economy under sitt besök i Irland för ett genomsnittligt pris på 267 kr per dag.

Det genomsnittliga priset på bensin i Irland är 19,57 kr per liter sedan förra veckan. Om du har en liten budget och vill hyra bil kan det vara värt att överväga ett land med lägre bensinpriser som Algeriet med ett genomsnittspris på 3,44 kr per liter. Hong Kong är ett annat bra land att besöka om du oroar dig för bensinpriset då det låg på omkring 30,71 kr per liter förra veckan.


Biluthyrning i populära regioner i Irland

Hitta den perfekta hyrbilen för din resa till någon av dessa regioner du inte får missa i Irland

Biluthyrning i populära städer i Irland

Jämför priser på hyrbilar i de mest populära städerna i Irland

Hyrbilar på populära flygplatser i Irland

Hyr en bil på någon av dessa populära flygplatser i Irland

Börja planera din resa till Irland


Varför använda momondo?

Du bör boka en hyrbil i Irland med momondo eftersom det är snabbt, gratis och lätt att använda samtidigt som du kan spara pengar. momondo gör grovjobbet genom att hitta priser och policys för olika hyrbilar. Det enda du behöver göra är att jämföra alternativen och välja det som passar din resa.

När du har sökt efter en hyrbil i Irland visar momondo dig alla resultat som du sedan kan filtrera för att hitta det bästa erbjudandet. Du kan bland annat begränsa din sökning efter fordonstyp, pris, hyrbilsföretag och en mängd olika policys.

Ja, oavsett om det gäller bilar i Irland eller någon annanstans låter momondo dig filtrera specifikt efter policys som erbjuder gratis avbokning.

Ja, momondo har ett filter för rättvisa bränslepolicyer för biluthyrning i Irland.

Ja, momondo kan visa dig specifika erbjudanden som inkluderar förhöjd rengöring av hyrbilar i Irland.

Absolut. Du kan specifikt filtrera efter hyrbilserbjudanden i Irland med obegränsat kilometertal på momondo.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Boka med pålitlighet
Vi jämför hyrbilserbjudanden från över 70 000 platser så att du kan göra ett snabbt och enkelt val.
Ekomedveten
Välj bland en mängd fordon, inklusive el- och hybridalternativ för att se till att din resa är mer miljövänlig.
Inga dolda kostnader
Alla priser som visas är slutpriser, utan dolda kostnader eller avgifter så du kan vara säker på vilket pris som gäller.