Hyrbilar i Irland

Letar du efter billiga biluthyrningserbjudanden i Irland? Sök och jämför priser här!

Dublin, Irland
7 dec — 14 dec
Dublin, Irland
tors 7/12
12:00
tors 14/12
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Trender och insikter om att hyra bil i Irland

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Irland

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Irland?

Agentur: överraskning är den billigaste biluthyrningsfirman i Irland med priser så låga som 206 kr per dag i vissa delar av landet. Jämförelsevis ligger genomsnittspriset för att hyra bil i Irland på 309 kr per dag.

Vilken är den populäraste biluthyrningsfirman i Irland?

Budget är det populäraste biluthyrningsföretaget i Irland och 40 % av momondos användare valde denna hyrbilsfirma under den senaste månaden. Budget har 89 recensioneroch ett betyg på 6,9 av 10 vilket gör denna biluthyrningsfirma till ett populärt val bland resenärer.

Vilken hyrbilsfirma har flest kontor i Irland?

keddy by Europcar är den hyrbilsfirma som har flest uthyrningskontor i Irland. Med 32 kontor spridda över landet är chansen stor att du hittar ett av deras uthyrningsställen på din ankomstflygplats eller inne i staden. Dublin är en av de mest populära städerna att besöka i Irland och det bör inte vara ett problem att hyra en bil från något av keddy by Europcars 11 kontor runt om i staden.

Vilken är den mest populära hyrbilsmodellen i Irland?

Resenärer i Irland väljer ofta att hyra en Ekonomi. Detta kan bero på vädret under deras vistelse, aktiviteter de har planerat eller deras budget. Under de senaste 30 dagarna hyrde 39 % av våra användare en Ekonomi under sitt besök i Irland för ett genomsnittligt pris på 503 kr per dag.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Irland

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilar i Irland
Volkswagen Golf
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

145 kr/dag

(6 dec - 9 dec)
Volkswagen Golf
Smart Fortwo
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 3 dörrar

149 kr/dag

(6 dec - 9 dec)
Smart Fortwo
Ford Ka
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

170 kr/dag

(6 dec - 9 dec)
Ford Ka
Skoda Fabia
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

173 kr/dag

(6 dec - 9 dec)
Skoda Fabia
Mercedes-Benz A-Class
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

183 kr/dag

(6 dec - 9 dec)
Mercedes-Benz A-Class
Vauxhall Mokka
eller liknande Kompakt SUV
Upp till 4 passagerare

198 kr/dag

(6 dec - 9 dec)
Vauxhall Mokka
Opel Corsa
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

223 kr/dag

(6 dec - 9 dec)
Opel Corsa
Volkswagen T-ROC
eller liknande Medelstor SUV
Upp till 5 passagerare

242 kr/dag

(6 dec - 9 dec)
Volkswagen T-ROC
Volkswagen Golf
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

245 kr/dag

(6 dec - 9 dec)
Volkswagen Golf

Information om biluthyrning i Irland

Har Irland några unika trafikregler?

I Irland är det vänstertrafik och ratten sitter på höger sida, vilket är en av de största skillnaderna jämfört med Sverige. Att köra på vänster sida av vägen kan ta en stund att vänja sig vid, men för övrigt finns det inte särskilt många unika trafikregler i Irland. De har även skyltar i trafiken som visar avstånd i kilometer. Det är inte ovanligt med fartkameror, så det är viktigt att du är noga med att hålla hastighetsgränserna annars kan du få betala dyra böter. Det är ej heller tillåtet att hålla i mobiltelefon när man kör bil (använd headset istället) och säkerhetsbälten är obligatoriska när man åker bil. Annars så gäller det att se upp för vilda djur på vägarna och tänk på att vissa vägar i Irland kan vara väldigt smala och därmed behöver du vara extra försiktig och uppmärksam på omgivningen.

Vilka är de juridiska och dokumentära kraven för att hyra en bil i Irland?

För att få hyra bil i Irland behöver du oftast ha fyllt 21 eller 25 år, men det kan variera lite beroende på vilken bilkategori och typ av biluthyrning du väljer. Är du yngre än 25 eller över 75 år kan du även behöva betala en extra avgift för försäkring. Du bör även ha haft körkort i minst ett år för att få hyra bil i Irland. Det ska gå bra att hyra bil med ditt svenska körkort, men det kan vara bra att även ha med sitt pass eller ID att kunna visa upp vid behov. Det är även viktigt att se till att du får en bra och täckande försäkring av biluthyrningsföretaget, om det inte redan ingår i den totala biluthyrningskostnaden.

Vilka regioner i Irland har mest trafik?

Dublin sägs vara en av de mest trafikerade städerna i hela världen, men i Irland är det i stort sett det enda tättrafikerade området. I rusningstid är bilköer och intensiv trafik mycket vanligt i Dublin. Därför är det bra att se till att du har gott om tid på dig om du ska köra bil inne i stan. I storstäderna är det även viktigt att vara uppmärksam på skyltar och vilka regler som gäller vid parkering. Annars kan du riskera att få betala dyra böter. Ute på landsbygden är trafiken betydligt lugnare än i Dublin och de andra stora städerna. Om du hellre vill åka kollektivtrafik eller gå till fots inne i stan så går det också bra. Dublin är en gåvänlig stad men det finns även bussar att ta sig runt med om du inte vill köra bil inne i stan.

Vilka är de vackraste vägarna i Irland?

Om du hyr bil i Irland har du fantastiska möjligheter och stor frihet att utforska landet i din egen takt. Irland är känt för att ha några av de vackraste vägarna i världen. En av de mest populära sträckorna bland turister är The Wild Atlantic Way som går längs västkusten i Irland. Denna väg sägs vara den irländska motsvarigheten till Kaliforniens Pacific Highway och en av de längsta kuststräckorna i världen. Det går att tillryggalägga sträckan på ett par dagar, men många stannar gärna till flera gånger längs vägen för att njuta av de irländska landskapen och vyerna över havskusten. På denna sträcka finns flera olika hotell och restauranger att stanna till vid under din roadtrip. Om du letar efter billig biluthyrning i Irland så finns det gott om företag som erbjuder biluthyrning i de flesta större städer.


Erbjudanden på hyrbilar i Irland

Hitta rätt hyrbil för dig i Irland

Liten cars

232 kr - 1 274 kr

Alla biltyper

310 kr - 2 231 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen liten car i Irland är 580 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen liten car i Irland är januari. Då är priset 60% lägre än under resten året och ligger på bara 232 kr per dag. En hyrbil av typen liten car är typiskt 56 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Irland. Genomsnittspriset för en hyrbil i Irland kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen liten car i Irland som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen medel car i Irland är 976 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen medel car i Irland är februari. Då är priset 66% lägre än under resten året och ligger på bara 338 kr per dag. En hyrbil av typen medel car är typiskt 25 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Irland. Genomsnittspriset för en hyrbil i Irland kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen medel car i Irland som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen stor car i Irland är 2 027 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen stor car i Irland är november. Då är priset 53% lägre än under resten året och ligger på bara 962 kr per dag. En hyrbil av typen stor car är typiskt 37% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Irland. Genomsnittspriset för en hyrbil i Irland kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Irland är 749 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Irland är februari. Då är priset 55% lägre än under resten året och ligger på bara 338 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 42 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Irland. Genomsnittspriset för en hyrbil i Irland kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Irland som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen skåpbil i Irland är 2 596 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen skåpbil i Irland är mars. Då är priset 56% lägre än under resten året och ligger på bara 1 150 kr per dag. En hyrbil av typen skåpbil är typiskt 51% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Irland. Genomsnittspriset för en hyrbil i Irland kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen lyxigt car i Irland är 896 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen lyxigt car i Irland är november. Då är priset 22% lägre än under resten året och ligger på bara 703 kr per dag. En hyrbil av typen lyxigt car är typiskt 31 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Irland. Genomsnittspriset för en hyrbil i Irland kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Volkswagen Golf
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

145 kr/dag

(6 dec - 9 dec)
Volkswagen Golf
Smart Fortwo
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 3 dörrar

149 kr/dag

(6 dec - 9 dec)
Smart Fortwo
Ford Ka
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

170 kr/dag

(6 dec - 9 dec)
Ford Ka

Hyrbilsleverantörer i Irland

Alla större biluthyrningsfirmor i Irland

keddy by Europcar

32 platser

Enterprise Rent-A-Car

29 platser

Sunnycars

28 platser

Europcar

27 platser

Hertz

16 platser

CARHIRE.ie

10 platser

Dollar

10 platser

Thrifty

10 platser

Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Irland

Sevärdheter i närheten:

St. Stephen's Green9,8 km

Sevärdheter i närheten:

St. Stephen's Green191,2 km

Sevärdheter i närheten:

St. Stephen's Green224,4 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Irland

Nedan visas de mest populära hotellen i Irland

Biluthyrning i Irland

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Irland och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Vilken sida av vägen kör man på i Irland?

Om du hyr bil i Irland tänk då på att du alltid måste köra på vänster sida av vägen.

Hur bra är vägarna i Irland?

Under 2019 rankades Irland som nummer 24 av 137 länder gällande vägkvalitet. Irland fick en 5,3 i betyg för vägkvalitet, vilket baseras på en skala på 1 till 7 där 7 är det högsta betyget.

Vad är åldersgränsen för bilkörning och lagligt drickande i Irland?

Gränsen för alkoholintag och körning i Irland är 0,50 ‰. Regioner och städer i Irland kan ha sina egna lokala lagar gällande alkoholintag och körning, förutom den landsomspännande lagen, så se till att dubbelkolla detta innan du bokar din hyrbil. Kom ihåg att det finns striktare straff för dem som intar alkohol och kör under den lagliga åldern för alkoholkonsumtion. I Irland måste du vara minst 18 år för att få dricka.

Hur mycket kostar bensinen i Irland?

Det genomsnittliga priset på bensin i Irland är 20,58 kr per liter sedan förra veckan. Om du har en liten budget och vill hyra bil kan det vara värt att överväga ett land med lägre bensinpriser som Kuwait med ett genomsnittspris på 3,52 kr per liter. Hong Kong är ett annat bra land att besöka om du oroar dig för bensinpriset då det låg på omkring 32,05 kr per liter förra veckan.

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Irland?

Priserna för bilar i Irland uppdateras dagligen.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Irland?

Antalet tillgängliga bolag för bilar i Irland är 264 från och med november. 2023.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Irland?

Minimiåldern för förare varierar beroende på land, inklusive för Irland. I många EU-länder måste förarna vara 18 år gamla. Som regel måste du vara 21 för att hyra en bil utomlands, och en avgift för unga förare kan tas ut om du är under 25 år. Vi rekommenderar att du läser igenom policyn för ditt valda uthyrningsföretag innan du bokar.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Irland?

För att få hyra en bil i Irland måste alla förare ha ett giltigt körkort. Om körkortet är skrivet på ett annat språk än språket i uthyrningslandet kan ett internationellt körtillstånd krävas för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på returresa och boendeinformation under din vistelse. Vi rekommenderar alltid att du kontrollerar vad som gäller med det specifika uthyrningsföretaget du bokar med.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Irland?

Du bör boka en hyrbil i Irland med momondo eftersom det är snabbt, gratis och lätt att använda samtidigt som du kan spara pengar. momondo gör grovjobbet genom att hitta priser och policys för olika hyrbilar. Det enda du behöver göra är att jämföra alternativen och välja det som passar din resa.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Irland?

När du har sökt efter en hyrbil i Irland visar momondo dig alla resultat som du sedan kan filtrera för att hitta det bästa erbjudandet. Du kan bland annat begränsa din sökning efter fordonstyp, pris, hyrbilsföretag och en mängd olika policys.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Irland med gratis avbokning?

Ja, oavsett om det gäller bilar i Irland eller någon annanstans låter momondo dig filtrera specifikt efter policys som erbjuder gratis avbokning.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Irland på momondo?

Ja, momondo har ett filter för rättvisa bränslepolicyer för biluthyrning i Irland.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Irland som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Ja, momondo kan visa dig specifika erbjudanden som inkluderar förhöjd rengöring av hyrbilar i Irland.

Kan jag söka efter hyrbilar i Irland med obegränsat kilometertal på momondo?

Absolut. Du kan specifikt filtrera efter hyrbilserbjudanden i Irland med obegränsat kilometertal på momondo.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Irland

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.