Hitta billig biluthyrning i Hamburg

Vill du hyra en bil billigt i Hamburg? Sök och jämför priser här

Hamburg, Tyskland
7 dec — 14 dec
Samma avlämingsplats
Hamburg, Tyskland
mån 7/12
12:00
mån 14/12
12:00

När är det billigast att hyra en bil i Hamburg?

Alla

134 kr - 992 kr

Ekonomi

128 kr - 286 kr

I januari månad är det billigast att hyra en bil i Hamburg. Priset ligger då 38% lägre än under resten av året, på bara 152 kr per dag. Den dyraste månaden är april. Om du söker en särskilt typ av bil, överväg att hyra en ekonomi-bil i november. Priset för en hyrbil i Hamburg kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet, och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.


Leverantörer av hyrbilar i Hamburg

Alla större biluthyrningsfirmor i Hamburg
Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 10.0

Betyg baserat på 1 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 10.0

Betyg baserat på 1 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 9.2

Betyg baserat på 3 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.8

Betyg baserat på 4 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.4

Betyg baserat på 6 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.3

Betyg baserat på 6 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.1

Betyg baserat på 4 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.7

Betyg baserat på 28 recensioner


Information om din resa till Hamburg

Att hyra bil i Hamburg kostar från 350 SEK per dygn eller 1200 SEK per vecka för en liten hyrbil med fria mil. De billigaste priserna hittar du om du hyr bilen på Hamburgs flygplats där utbudet är störst. Om man hyr i centrum får man räkna med ett något högre pris. Det går smidigt att ta sig runt med bil i Tyskland, men tempot i trafiken är högre än i Sverige. På de tyska motorvägarna (autobahn) råder det oftast fri fart, men den rekommenderade hastigheten är 130 km/h. Generellt hålls det höga hastigheter och det gäller att hålla noggrann uppsikt bakåt och hålla sig i högerfilen om man inte själv kör fortare än 130 km/h. Var också uppmärksam på köbildning som kan uppstå mycket snabbt och ofta skyltas med ”stau” på digitala skyltar.

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Hamburg?

Det är vanligt med en åldersgräns på 21 år för att hyra bil i Hamburg. Man ska ha haft körkort i minst ett år och ibland tar uthyrningsfirmorna en extra avgift om föraren är under 25 år, men olika företag har olika regler.

Viktigt att veta om trafikregler i Hamburg

I Tyskland gäller högertrafik. Det är förbjudet att prata i mobiltelefon medan man kör och säkerhetsbälte är obligatoriskt – även för hundar! Promillegränsen är 0,5 i Tyskland och inga vägar är belagda med vägavgift. Generellt gäller 50 km/h som hastighetsbegränsning i tätort och 100 km/h på landsväg. Även om fri fart råder på autobahn så var uppmärksam på att begränsningar kan förekomma till exempel nattetid eller vid dåligt väglag. Generellt är 130 km/h rekommenderat som maxfart på autobahn. Om du kör med snökedjor är hastighetsbegränsningen alltid 50 km/h. Liksom i Sverige är det lag på att ha vinterdäck under vintern, så försäkra dig om att det ingår i bilhyran vintertid – dock är dubbdäck förbjudet. Barn som är under 12 år eller kortare än 150 centimeter ska sitta i en anpassad barnstol.

Parkering

Det finns förhållandevis mycket parkeringsmöjligheter i Hamburg och ofta är parkering gratis eller har ett förmånligt pris. Det enklaste är att leta efter ett parkeringshus, vilket det finns många av runtom i staden. Det är även möjligt att parkera på gatan. Var uppmärksam på lokal skyltning, inte sällan är gatuparkering tidsbegränsad och parkeringsskiva behövs.

Utflyktsmål i och omkring Hamburg

Det går enkelt att ta sig runt mellan de olika städerna runtom Hamburg om man ger sig ut på autobahn, men ibland kan det vara trevligt att ta en något långsammare väg och se mer av landskapet. Några spännande utflykter är Lüneburg, Lübeck, Bremen och Schwerin, som alla har sin unika charm. Lüneburg är en mycket välbevarad medeltidsstad med vackra korsvirkeshus, Lübeck var Hansans metropol under lång tid, och slottet i Schwerin med sina tinnar och torn bör inte missas. En mer annorlunda utflykt är att ta sig till kusten och Vadehavet och besöka någon av de unika öarna. Härifrån kan man också enkelt ta sig vidare in i Nederländerna. Ett tips är att boka en GPS så du undviker att köra vilse när du ska hyra bil i Hamburg.

Vilka försäkringar ska man ha?

Vid biluthyrning i Hamburg ingår det oftast en vagnskadeförsäkring som täcker eventuella kostnader som uppstår på bilens kaross. Inte sällan ligger självrisken för dessa försäkringar på 950-1000 EUR (10100-10200 SEK) och man ska komma ihåg att till exempel glas och däck kanske inte ingår. Det kan vara värt att överväga att köpa till självriskeliminering och en utökad försäkring som även täcker eventuella skador på hyrbil eller stölder. Självriskeliminering kostar runt 19 EUR (200 SEK) per dag, men givetvis reduceras kostnaderna vid eventuella skador markant. Tilläggsförsäkringar säljs till exempel av uthyrningsfirman men kom ihåg att många svenska banker erbjuder en självriskeliminering om du betalar hyran med ditt bank- eller kreditkort. Kontrollera alltid noga vad som ingår och hur stora eventuella kostnader kan bli om olyckan är framme innan du bokar hyrbil i Hamburg.

Kan man använda sitt svenska körkort i Hamburg, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Det går bra att köra med svenskt körkort när du ska hyra bil i Hamburg, du behöver inte skaffa internationellt körkort.

Var i Hamburg kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Du kan hämta och lämna din hyrbil i Hamburg på många ställen. I centrum finns det bland annat uthyrningsfirmor i anslutning till tågstationen och i gamla stan. Ett alternativ är Hamburgs flygplats, vilket är bekvämt om man anländer med flyg. En gratis minibuss tar dig till uthyrningsfirmans kontor. (Information kontrollerad: 05/05/2019).


Avstånd till populära hotell från Hamburg

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Hamburg flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Hamburg

Hittills i november har det gjorts 146 sökningar på momondo efter hyrbilar i Hamburg.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Hamburg för att motverka spridningen av COVID-19?

Rena fordon har alltid varit en prioritet, men för din säkerhets skull har hyrbilsfirmor i Hamburg även infört nya, förhöjda riktlinjer för rengöring för att se till att ditt fordon är desinficerat. Några av företagen som erbjuder förhöjd rengöring är Alamo, Enterprise och Avis. Ta reda på mer om alla dina tillgängliga alternativ. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Hamburg i december?

En hyrbil för en weekend i Hamburg i december kostar kring 459 kr, med billiga erbjudanden från 286 kr. Om perioden som du hyr bil sträcker sig över sju dagar ligger priserna kring 157 kr till 348 kr.

Vilka hyrbilsfirmor i Hamburg har lägst priser för hyrbilar?

Du kan förvänta dig att hitta de bästa erbjudandena från Enterprise när du besöker Hamburg. Med en genomsnittskostnad på 314 kr per dag från deras 9 uthyrningskontor är Enterprise ett bra företag att hyra din bil från.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Hamburg?

Majoriteten av de hyrbilsfirmor vi samarbetar med i Hamburg har inga avbokningsavgifter. Detta innebär att om dina resplaner förändras kommer många hyrfirmor i Hamburg, så som Alamo, Enterprise och Avis erbjuda dig kostnadsfri avbokning av din hyrbil beroende på när du bokade.

Hur många uthyrningskontor har keddy by Europcar i Hamburg?

keddy by Europcar är den biluthyrningsfirma med flest uthyrningskontor i Hamburg. Med 22 uthyrningskontor i Hamburg hittar användare på momondo generellt erbjudanden på 182 kr per dag från keddy by Europcar.

Vad är hastighetsgränsen i Hamburg?

Hastighetsgränsen i Hamburg är 50 km/t om inget annat anges. Hamburg har en hastighetsgräns på 100 km/t för förorterna, vilket starkt efterföljs. Om du kör på motorvägen i Hamburg ligger hastighetsgränsen generellt på Upplysningar.


Planera din resa till Hamburg

 • Få de senaste insikterna gällande flyg till Hamburg

  Hitta den bästa tiden att resa, de billigaste priserna och populäraste flygbolagen.

  Hitta flyg till Hamburg
 • Börja planera din resa idag

  Få en överblick över de bästa hotellen i de mest populära stadsdelarna i Hamburg

  Hitta hotell i Hamburg
 • Bo på ett semesterboende

  Njut av alla bekvämligheter som hör ett hem till på semestern. Läs mer om semesterboenden här.

  Hitta semesterboenden i Hamburg