Insikter
Senaste erbjudandena
Jämförelse av fordon
Lista över firmor
FAQ

Hyrbilar i Hamburg

Vill du hyra en bil billigt i Hamburg? Sök och jämför priser här!

Hamburg, Tyskland
26 mar — 2 apr
Hamburg, Tyskland
tis 26/3
12:00
tis 2/4
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Utsedd till vinnare av Europas bästa reseapp 2023

Trender och insikter om att hyra bil i Hamburg

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Hamburg

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Hamburg?

De billigaste hyrbilarna i Hamburg hittas generellt genom BUCHBINDER . När du bokar med BUCHBINDER kan du ha chansen att hitta hyrbilspriser så låga som 138 kr/dag. Det genomsnittliga priset för att hyra en bil i Hamburg är 379 kr/dag.

Vilken hyrbilsfirma har flest kontor i Hamburg?

keddy by Europcar har flest uthyrningskontor i Hamburg med 34 komtor.

Vilken bil väljer flest att hyra i Hamburg?

De flesta av momondos användare hyr modellen Volkswagen Golf i Hamburg, även om typen Ford Transit är ett populärt andrahandsval enligt våra data. Om du är intresserad av att hyra modellen Volkswagen Golf ligger priserna generellt på 415 kr per dag. Vissa användare har hittat erbjudanden för modellen Volkswagen Golf i Hamburg för så lite som 198 kr per dag. Hyrbilar av modellen Ford Transit i Hamburg kostar i genomsnitt 1 112 kr per dag, och några av de billigaste erbjudandena ligger på 760 kr per dag.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Hamburg

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilstyper i Hamburg
Ekonomi263 kr per dag
Kompakt278 kr per dag
Medelstor250 kr per dag
Mini182 kr per dag
Minibuss1 139 kr per dag
Kompakt SUV240 kr per dag
Leverantörens val251 kr per dag
Medelstor SUV300 kr per dag
Mellanstor kombi336 kr per dag
Kompakt kombi338 kr per dag
De bästa priserna som hittats av momondo-användare de senaste 48 timmarna.

Viktig information om hyrbilar i Hamburg

Att hyra bil i Hamburg kostar från 350 SEK per dygn eller 1200 SEK per vecka för en liten hyrbil med fria mil. De billigaste priserna hittar du om du hyr bilen på Hamburgs flygplats där utbudet är störst. Om man hyr i centrum får man räkna med ett något högre pris. Det går smidigt att ta sig runt med bil i Tyskland, men tempot i trafiken är högre än i Sverige. På de tyska motorvägarna (autobahn) råder det oftast fri fart, men den rekommenderade hastigheten är 130 km/h. Generellt hålls det höga hastigheter och det gäller att hålla noggrann uppsikt bakåt och hålla sig i högerfilen om man inte själv kör fortare än 130 km/h. Var också uppmärksam på köbildning som kan uppstå mycket snabbt och ofta skyltas med ”stau” på digitala skyltar.

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Hamburg?

Det är vanligt med en åldersgräns på 21 år för att hyra bil i Hamburg. Man ska ha haft körkort i minst ett år och ibland tar uthyrningsfirmorna en extra avgift om föraren är under 25 år, men olika företag har olika regler.

Viktigt att veta om trafikregler i Hamburg

I Tyskland gäller högertrafik. Det är förbjudet att prata i mobiltelefon medan man kör och säkerhetsbälte är obligatoriskt – även för hundar! Promillegränsen är 0,5 i Tyskland och inga vägar är belagda med vägavgift. Generellt gäller 50 km/h som hastighetsbegränsning i tätort och 100 km/h på landsväg. Även om fri fart råder på autobahn så var uppmärksam på att begränsningar kan förekomma till exempel nattetid eller vid dåligt väglag. Generellt är 130 km/h rekommenderat som maxfart på autobahn. Om du kör med snökedjor är hastighetsbegränsningen alltid 50 km/h. Liksom i Sverige är det lag på att ha vinterdäck under vintern, så försäkra dig om att det ingår i bilhyran vintertid – dock är dubbdäck förbjudet. Barn som är under 12 år eller kortare än 150 centimeter ska sitta i en anpassad barnstol.

Parkering

Det finns förhållandevis mycket parkeringsmöjligheter i Hamburg och ofta är parkering gratis eller har ett förmånligt pris. Det enklaste är att leta efter ett parkeringshus, vilket det finns många av runtom i staden. Det är även möjligt att parkera på gatan. Var uppmärksam på lokal skyltning, inte sällan är gatuparkering tidsbegränsad och parkeringsskiva behövs.

Utflyktsmål i och omkring Hamburg

Det går enkelt att ta sig runt mellan de olika städerna runtom Hamburg om man ger sig ut på autobahn, men ibland kan det vara trevligt att ta en något långsammare väg och se mer av landskapet. Några spännande utflykter är Lüneburg, Lübeck, Bremen och Schwerin, som alla har sin unika charm. Lüneburg är en mycket välbevarad medeltidsstad med vackra korsvirkeshus, Lübeck var Hansans metropol under lång tid, och slottet i Schwerin med sina tinnar och torn bör inte missas. En mer annorlunda utflykt är att ta sig till kusten och Vadehavet och besöka någon av de unika öarna. Härifrån kan man också enkelt ta sig vidare in i Nederländerna. Ett tips är att boka en GPS så du undviker att köra vilse när du ska hyra bil i Hamburg.

Vilka försäkringar ska man ha?

Vid biluthyrning i Hamburg ingår det oftast en vagnskadeförsäkring som täcker eventuella kostnader som uppstår på bilens kaross. Inte sällan ligger självrisken för dessa försäkringar på 950-1000 EUR (10100-10200 SEK) och man ska komma ihåg att till exempel glas och däck kanske inte ingår. Det kan vara värt att överväga att köpa till självriskeliminering och en utökad försäkring som även täcker eventuella skador på hyrbil eller stölder. Självriskeliminering kostar runt 19 EUR (200 SEK) per dag, men givetvis reduceras kostnaderna vid eventuella skador markant. Tilläggsförsäkringar säljs till exempel av uthyrningsfirman men kom ihåg att många svenska banker erbjuder en självriskeliminering om du betalar hyran med ditt bank- eller kreditkort. Kontrollera alltid noga vad som ingår och hur stora eventuella kostnader kan bli om olyckan är framme innan du bokar hyrbil i Hamburg.

Kan man använda sitt svenska körkort i Hamburg, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Det går bra att köra med svenskt körkort när du ska hyra bil i Hamburg, du behöver inte skaffa internationellt körkort.

Var i Hamburg kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Du kan hämta och lämna din hyrbil i Hamburg på många ställen. I centrum finns det bland annat uthyrningsfirmor i anslutning till tågstationen och i gamla stan. Ett alternativ är Hamburgs flygplats, vilket är bekvämt om man anländer med flyg. En gratis minibuss tar dig till uthyrningsfirmans kontor.


Erbjudanden på hyrbilar i Hamburg

Hitta rätt hyrbil för dig i Hamburg

Liten bilar

268 kr - 731 kr

Alla biltyper

471 kr - 976 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen liten bil i Hamburg, Tyskland är 459 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen liten bil i Hamburg, Tyskland är oktober. Då är priset 42% lägre än under resten året och ligger på bara 268 kr per dag. En hyrbil av typen liten bil är typiskt 25 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Hamburg. Genomsnittspriset för en hyrbil i Hamburg kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen liten bil i Hamburg som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen medel bil i Hamburg, Tyskland är 645 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen medel bil i Hamburg, Tyskland är februari. Då är priset 36% lägre än under resten året och ligger på bara 415 kr per dag. En hyrbil av typen medel bil är typiskt 6% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Hamburg. Genomsnittspriset för en hyrbil i Hamburg kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen medel bil i Hamburg som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen stor bil i Hamburg, Tyskland är 784 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen stor bil i Hamburg, Tyskland är januari. Då är priset 18% lägre än under resten året och ligger på bara 647 kr per dag. En hyrbil av typen stor bil är typiskt 22% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Hamburg. Genomsnittspriset för en hyrbil i Hamburg kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Hamburg, Tyskland är 465 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Hamburg, Tyskland är juni. Då är priset 30% lägre än under resten året och ligger på bara 330 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 24 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Hamburg. Genomsnittspriset för en hyrbil i Hamburg kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Hamburg som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen skåpbil i Hamburg, Tyskland är 712 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen skåpbil i Hamburg, Tyskland är maj. Då är priset 37% lägre än under resten året och ligger på bara 449 kr per dag. En hyrbil av typen skåpbil är typiskt 15% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Hamburg. Genomsnittspriset för en hyrbil i Hamburg kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen skåpbil i Hamburg som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen lyxigt bil i Hamburg, Tyskland är 581 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen lyxigt bil i Hamburg, Tyskland är april. Då är priset 4% lägre än under resten året och ligger på bara 610 kr per dag. En hyrbil av typen lyxigt bil är typiskt 6 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Hamburg. Genomsnittspriset för en hyrbil i Hamburg kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Chevrolet Spark
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

182 kr/dag

(10 apr - 14 apr)
Chevrolet Spark
Smart Fortwo
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 3 dörrar

243 kr/dag

(19 apr - 21 apr)
Smart Fortwo
Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

263 kr/dag

(10 apr - 14 apr)
Mini Hatch

Hyrbilsleverantörer i Hamburg

Alla större biluthyrningsfirmor i Hamburg

Budget

10 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Bäst

9,0

Hertz

10 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Bäst

10,0

Global Rent A Car

8 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Bäst

10,0

Europcar

20 platser
Översikt

Renlighet

9,4

Comfort

10,0

Övergripande

9,4

Upphämtning/avlämning

7,9

Bäst

8,9

Sixt

19 platser
Översikt

Renlighet

8,6

Comfort

8,8

Övergripande

8,6

Upphämtning/avlämning

8,6

Bäst

8,6

Thrifty

6 platser
Översikt

Renlighet

8,0

Comfort

9,0

Övergripande

8,0

Upphämtning/avlämning

8,0

Bäst

9,0

Enterprise Rent-A-Car

9 platser
Översikt

Renlighet

8,1

Comfort

7,8

Övergripande

8,3

Upphämtning/avlämning

8,1

Bäst

7,9

Dollar

4 platser
Översikt

Renlighet

6,0

Comfort

6,0

Övergripande

6,0

Upphämtning/avlämning

6,0

Bäst

6,0

Bra att veta om hyrbilar i Hamburg

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Hamburg.

Mest populära uthyrningsföretag

Ok Mobility

Populära biltyper

Economy, Passenger Van, Full-size

Billigaste hyrbilen

183 kr

Mest populära modellen

Volkswagen Golf
Den mest populära biluthyrningsfirman i Hamburg som hittats på momondo den här månaden är Ok Mobility. Andra toppval för biluthyrningsföretag är Wheego och INTERRENT
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Hamburg under de senaste 72 timmarna: Economy, Passenger Van, Full-size.
Det lägsta priset för en hyrbil i Hamburg är 183 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 239 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Hamburg under de senaste 7 dagarna är av modellen Volkswagen Golf. Våra användare föredrar också Ford Transit som ett alternativ.

Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Hamburg

Sevärdheter i närheten:

Hamburg Messe und Congress7,5 km
Beatles-Platz9,2 km

Sevärdheter i närheten:

Beatles-Platz122,4 km
Hamburg Messe und Congress124,1 km

Sevärdheter i närheten:

Beatles-Platz95,7 km
Hamburg Messe und Congress97,4 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Hamburg

Nedan visas de mest populära hotellen i Hamburg
Generator Hamburg

Generator Hamburg

Steintorplatz 3, Hamburg, Hamburg, Germany

0,9 km från stadskärnan

A&o Hamburg Hauptbahnhof

A&o Hamburg Hauptbahnhof

Amsinckstrasse 2-10, Hamburg, Hamburg, Germany

0,8 km från stadskärnan

Barceló Hamburg

Barceló Hamburg

Ferdinandstrasse 15, Hamburg, Hamburg, Germany

0,7 km från stadskärnan

Radisson Blu Hotel, Hamburg Airport

Radisson Blu Hotel, Hamburg Airport

Flughafenstrasse 1-3, Hamburg, Hamburg, Germany

9,4 km från stadskärnan

a&o Hamburg City

a&o Hamburg City

Spaldingstrasse 160, Hamburg, Hamburg, Germany

1,7 km från stadskärnan

NH Hamburg Altona

NH Hamburg Altona

Stresemannstr. 363-369, Hamburg, Hamburg, Germany

5,3 km från stadskärnan

Courtyard by Marriott Hamburg City

Courtyard by Marriott Hamburg City

Adenauerallee 52, Hamburg, Hamburg, Germany

1,4 km från stadskärnan

Holiday Inn Hamburg - City Nord

Holiday Inn Hamburg - City Nord

Kapstadtring 2a, Hamburg, Hamburg, Germany

6,3 km från stadskärnan

Super 8 by Wyndham Hamburg Mitte

Super 8 by Wyndham Hamburg Mitte

Wikingerweg 4, Hamburg, Hamburg, Germany

2,3 km från stadskärnan

Grand Elysee Hamburg

Grand Elysee Hamburg

Rothenbaumchaussee 10, Hamburg, Hamburg, Germany

1,7 km från stadskärnan

Ruby Lotti Hotel Hamburg

Ruby Lotti Hotel Hamburg

Düsternstraße 1-3, Hamburg, Hamburg, Germany

0,9 km från stadskärnan

A&O Hamburg Reeperbahn

A&O Hamburg Reeperbahn

Reeperbahn 154, Hamburg, Hamburg, Germany

2,6 km från stadskärnan

Radisson Blu Hotel, Hamburg

Radisson Blu Hotel, Hamburg

Congressplatz 2, Hamburg, Hamburg, Germany

1,6 km från stadskärnan

Fraser Suites Hamburg

Fraser Suites Hamburg

Rödingsmarkt 2, Hamburg, Hamburg, Germany

0,8 km från stadskärnan

Holiday Inn Hamburg - Berliner Tor

Holiday Inn Hamburg - Berliner Tor

Wikingerweg 2, Hamburg, Hamburg, Germany

2,2 km från stadskärnan

Moxy Hamburg City

Moxy Hamburg City

Anckelmannstrasse 11, Hamburg, Hamburg, Germany

2,1 km från stadskärnan

Lindner Hotel Am Michel

Lindner Hotel Am Michel

Neanderstr. 20, Hamburg, Hamburg, Germany

1,4 km från stadskärnan

Hyperion Hotel Hamburg

Hyperion Hotel Hamburg

Amsinckstraße 39, Hamburg, Hamburg, Germany

1,1 km från stadskärnan


Att köra med hyrbil i Hamburg – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Hamburg och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Hamburg, Tyskland?

Majoriteten av de hyrbilsfirmor vi samarbetar med i Hamburg har inga avbokningsavgifter. Detta innebär att om dina resplaner förändras kommer många hyrfirmor i Hamburg, så som Budget, Hertz och Europcar erbjuda dig kostnadsfri avbokning av din hyrbil beroende på när du bokade.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Hamburg under april månad?

Med en genomsnittstemperatur på 12 °C och en nederbörd kring 50 mm i april gör du bäst i att överväga hyrning av en standardbil i Hamburg. En standardbil kan hantera temperaturförändringar och regn under april månad och är ett populärt alternativ bland resenärer som besöker Hamburg. Att hyra en Standard i Hamburg kommer i genomsnitt kosta dig 941 kr per dag.

Vad är hastighetsgränsen i Hamburg, Tyskland?

Hastighetsgränsen i Hamburg är 50 km/t om inget annat anges. Hamburg har en hastighetsgräns på 100 km/t för förorterna, vilket starkt efterföljs. Om du kör på motorvägen i Hamburg ligger hastighetsgränsen generellt på Upplysningar.

Vilken hyrbilsfirma hyr ut Nissan Qashqai i Hamburg?

Hur är vädret i Hamburg, Tyskland i mars?

Vanligtvis ligger temperaturen i Hamburg under mars månad på 4 °C och den förväntade nederbörden är 50 mm. Detta är viktig information att tänka på när du hyr en bil så att du kan vara säker på att hitta den perfekta bilen för väderleken.

Är vädret i Hamburg representativt för resten av Hamburg?

Klimatet i Hamburg under mars månad har vanligtvis en temperatur på 4 °C med en förväntad nederbörd på 50 mm under hela månaden. Den som vill hyra en bil och ta en roadtrip från Hamburg till omgivande områden kan ha nytta av denna information.

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Hamburg?

Priserna för bilar i Hamburg uppdateras dagligen.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Hamburg?

Av mars 2024 finns det 234 bolag att välja mellan för bilar i Hamburg.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Hamburg?

Minimiåldern för förare varierar beroende på land, inklusive för Hamburg. I flera EU-länder måste föraren vara minst 18 år. För att hyra en bil utomlands måste du i allmänhet vara minst 21 år, och om du är under 25 kan en avgift för unga förare tillkomma. Vi rekommenderar att du läser policyn för ditt valda uthyrningsföretag innan du gör en bokning.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Hamburg?

Vid biluthyrning i Hamburg måste alla förare uppvisa ett giltigt körkort. Ett internationellt körtillstånd krävs om körkortet är skrivet på ett annat språk än det i uthyrningslandet och kan vara nödvändigt för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på hemresa och boendeinformation under din vistelse. Vi rekommenderar alltid att du kontrollerar med det enskilda uthyrningsföretaget som du gör din bokning med.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Hamburg?

Du kan använda momondo för att boka en hyrbil i Hamburg om du vill spara tid och pengar. momondo hämtar och låter dig jämföra priser och policys för hyrbilar från tusentals webbplatser för biluthyrning.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Hamburg?

När du har sökt efter en hyrbil i Hamburg visar momondo dig alla resultat som du sedan kan filtrera för att hitta det bästa erbjudandet. Du kan bland annat begränsa din sökning efter fordonstyp, pris, hyrbilsföretag och en mängd olika policys.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Hamburg med gratis avbokning?

Ja, momondo har ett filter som endast visar hyrbilserbjudanden som erbjuder gratis avbokning. Det här filtret är tillgängligt för alla hyrbilssökningar på momondo, inklusive för bilar i Hamburg.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Hamburg på momondo?

Ja, momondo har ett filter för rättvisa bränslepolicyer för biluthyrning i Hamburg.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Hamburg som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Förhöjda rengöringstjänster finns tillgängliga för alla biluthyrningsställen på momondo, inklusive för Hamburg.

Kan jag söka efter hyrbilar i Hamburg med obegränsat kilometertal på momondo?

Absolut. Du kan specifikt filtrera efter hyrbilserbjudanden i Hamburg med obegränsat kilometertal på momondo.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Hamburg

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.

Spara pengar när du bokar hyrbilar med momondo
Bästa hyrbilserbjudandena
Bästa hyrbilserbjudandena
Se erbjudanden från uthyrningsfirmor på över 70 000 platser.
Pristransparens
Pristransparens
Se den totala kostnaden och undvik överraskningar.
Boka med flexibilitet
Boka med flexibilitet
Hitta hyrbilar med gratis avbokning och förhöjd rengöring.
Prisbevakning
Prisbevakning
Inte redo att boka? Skapa ett prismeddelande för att spåra priser.

Hitta bättre resultat för din vistelse i Hamburg


Bli meddelad när priserna sjunker

Dagliga prisförändringar i din inkorg – endast med Prisbevakning.
tis 26/3
12:00
tis 2/4
12:00
Mejla mig produkt- och serviceinformation, toppenpriser och specialerbjudanden från momondo och dess resepartners