Biluthyrning i Frankfurt, Tyskland

Vill du hyra en bil billigt i Frankfurt, Tyskland? Sök och jämför priser här

Frankfurt, Tyskland
24 maj — 31 maj
Samma avlämingsplats
Frankfurt, Tyskland
mån 24/5
12:00
mån 31/5
12:00
Förarens ålder:

När är det billigast att hyra en bil i Frankfurt?

Alla

137 kr - 721 kr

Familj

152 kr - 426 kr

Ekonomi

122 kr - 370 kr

I februari månad är det billigast att hyra en bil i Frankfurt, Tyskland. Priset ligger då 42% lägre än under resten av året, på bara 137 kr per dag. Den dyraste månaden är juli. Om du söker en särskilt typ av bil, överväg att hyra en ekonomi-bil i januari. Om du behöver mer plats för familjen så är större fordon, med fler än 6 säten, vanligtvis billigast i februari. Priset för en hyrbil i Frankfurt kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet, och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.


Leverantörer av hyrbilar i Frankfurt

Alla större biluthyrningsfirmor i Frankfurt, Tyskland
7,0
Bra
32 omdömen4 platser
Översikt

Renlighet

7,8

Comfort

7,6

Övergripande

6,8

Upphämtning/avlämning

6,5

Valuta för pengarna

6,3
10,0
Fantastiskt
1 omdöme7 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Valuta för pengarna

10,0
7,6
Bra
2 omdömen4 platser
Översikt

Renlighet

9,0

Comfort

9,0

Övergripande

6,0

Upphämtning/avlämning

5,0

Valuta för pengarna

9,0
7,0
Bra
2 omdömen11 platser
Översikt

Renlighet

7,0

Comfort

7,0

Övergripande

7,0

Upphämtning/avlämning

7,0

Valuta för pengarna

7,0
6,9
Bra
25 omdömen9 platser
Översikt

Renlighet

7,9

Comfort

7,7

Övergripande

6,4

Upphämtning/avlämning

6,4

Valuta för pengarna

6,2
6,8
Bra
2 omdömen5 platser
Översikt

Renlighet

8,0

Comfort

8,0

Övergripande

5,0

Upphämtning/avlämning

4,0

Valuta för pengarna

9,0
6,0
Bra
23 omdömen7 platser
Översikt

Renlighet

6,9

Comfort

6,6

Övergripande

5,6

Upphämtning/avlämning

5,5

Valuta för pengarna

5,3
4,2
Okej
28 omdömen4 platser
Översikt

Renlighet

5,2

Comfort

4,6

Övergripande

3,5

Upphämtning/avlämning

3,5

Valuta för pengarna

4,0

Information om din resa till Frankfurt

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Frankfurt?

Åldersgränsen för att hyra bil i Frankfurt är precis som i övriga landet 21 år. Du måste ha haft ditt körkort i minst ett år och är du under 25 tar de flesta uthyrningsföretag även ut en extra avgift. Den övre åldersgränsen är oftast 80, och många uthyrare kräver en avgift om du är över 70 år.

Viktigt att veta om trafikregler i Frankfurt

Fartgränsen i Frankfurt ligger på 50 km/h eller 30 km/h inne i staden beroende på kvarter, så var uppmärksam på skyltar och regler. Frankfurt är en så kallad Umweltzone i Tyskland, vilket innebär att alla bilar som kör i stan behöver miljödekaler. Dekalerna kommer i tre färger och för Frankfurt ska denna dekal vara grön. De flesta hyrbilar i Frankfurt har redan denna dekal, men se till att du tar en extra koll innan du kör iväg. Promillegränsen är precis som i övriga Tyskland 0.5 och det råder högertrafik precis som hemma i Sverige. Det är förbjudet att prata i handhållen mobil och halvljus rekommenderas under dagtid och vid dålig sikt måste alla fordon ha det tänt. Frankfurt har inga vägavgifter inne i staden.

Parkering

Det kan vara knepigt att hitta parkering på Frankfurts centrala gator och det är därför ofta mödan värd att parkera i stadens utkanter. Tänk på att alltid kontrollera skyltar och regler då detta skiljer sig beroende på område, och att du ibland kan behöva p-skiva. I innerstaden kostar det 1 EUR (10,70 SEK) per 20 minuter. Ett mer prisvärt alternativ är därför parkeringsgaragen, speciellt om du vill parkera en längre tid. Dessa finns både centralt och i stadens utkanter.

Utflyktsmål i och omkring Frankfurt

Med hyrbil i Frankfurt har du guldläge att upptäcka olika sevärdheter. Passa på att göra som många resenärer innan dig och ta en tur längs den så kallade romantiska vägen, ”Romantische Straße”, och sup in den ofattbart idylliska atmosfären med småbyar och charmiga slott. Würzburg är ett av stoppen på vägen och lockar med Europas största palats och biskopsresidens som är med på UNESCO:s världsarvlista. Här kan du även besöka en av Tysklands äldsta kyrkor och stadens ikoniska fort, Marienberg. Ta dig därefter till medeltidsstaden Nördlingen situerad i en meteoritkrater och upptäck mysiga stråk och intressanta museum. Härifrån kan du köra till Rothenburg-ob-der-Tauber vilket är en annan fantastiskt välbevarad medeltida stad. Väljer du att hyra bil i Frankfurt kan du dessutom ta dig runt och upptäcka en rad sagoslott i närheten, bland annat Neuschwanstein som ska ha inspirerat självaste Walt Disney.

Vilka försäkringar ska man ha?

Att hyra bil i Frankfurt innebär att de flesta hyrbilsföretagen erbjuder försäkringar. Tänk på att du kanske vill ha självriskeliminering då detta täcker skador som kan tänkas uppkomma på hyrbilen. Många svenska banker erbjuder dock detta om du använder ditt kredit- eller bankkort då du hyr. Större svenska försäkringsbolag har även andra tilläggsalternativ som är användbara vid biluthyrning, till exempel Länsförsäkringar för hyrbil utomlands.

Kan man använda sitt svenska körkort i Frankfurt, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Du behöver inget speciellt internationellt körkort för att köra i Frankfurt. Eftersom Tyskland är en del av EES gäller ditt svenska körkort precis som i övriga EU.

Var i Frankfurt kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Biluthyrning i Frankfurt går ofta snabbt och lätt. Frankfurts flygplats, FRA, är en av de mest trafikerade i landet och nästan alla stora hyrbilsföretag har kontor i mitten av terminal 1. Vill du hyra din bil i centrala Frankfurt kan du bege dig till den centrala tågstationen, Frankfurt Hauptbahnhof, där det finns en mängd olika alternativ. Tänk dock på att de flesta har stängt på söndagar. Vill du lämna tillbaka din bil på en annan plats än du hyrde den kan du lägga in detta i filtret då du söker på momondo. (Information kontrollerad: 14/05/2019).


Avstånd till populära hotell från Frankfurt, Tyskland

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Frankfurt flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Frankfurt

I maj, fram till dagens datum, har 204 momondo-användare sökt efter billiga hyrbilar i Frankfurt.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Frankfurt för att motverka spridningen av COVID-19?

Förhöjd rengöring är en av alla fördelar du kan ta del av när du hyr bil i Frankfurt. Använd vårt sökfilter för att se alla företag som erbjuder förhöjd rengöring för din resa. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Vilka hyrbilsfirmor i Frankfurt har lägst priser för hyrbilar?

Det är billigast att hyra bil i Frankfurt med Alamo på deras uthyrningskontor i staden. Det bästa priset per dag som momondo hittat är 97 kr, men generellt får du räkna med att din biluthyrning kommer kosta omkring 287 kr per dag.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Frankfurt, Tyskland?

Majoriteten av biluthyrningsföretag i Frankfurt erbjuder gratis avbokning. momondo kommer alltid informera om huruvida biluthyrningsfirmor som Alamo, Enterprise och Avis har en avbokningsavgift för resenärer vars resplan ändras i sista minuten.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Frankfurt under juni månad?

Det bästa sättet att njuta av omgivningarna i Frankfurt under juni månad är att hyra en cabriolet. Risken är liten att det regnar eller är kallt då Frankfurt har en medeltemperatur på 18 °C och en genomsnittlig nederbörd på 60 mm i juni. Att hyra en Cabriolet i Frankfurt kommer i genomsnitt kosta dig 731 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har Europcar i Frankfurt?

Europcar har 11 uthyrningskontor. Användare på momondo kan förvänta sig få betala i genomsnitt 701 kr per dag om de hyr från ett av dessa kontor.

Vad är hastighetsgränsen i Frankfurt, Tyskland?

Hastighetsgränsen i Frankfurt är 50 km/t vilket även gäller för närliggande städer och byar. Hastighetsgränsen för förorter och motorvägen runt Frankfurt är 100 km/t respektive Upplysningar. Om du hyr en bil i Frankfurt bör du vara vaksam på att dessa hastighetsgränser måste följas.

Hur är vädret i Frankfurt, Tyskland i maj?

Vanligtvis ligger temperaturen i Frankfurt under maj månad på 13 °C och den förväntade nederbörden är 60 mm. Detta är viktig information att tänka på när du hyr en bil så att du kan vara säker på att hitta den perfekta bilen för väderleken.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i maj?

Vädret i Frankfurt under maj kommer typiskt sätt inte ha så stor inverkan på vilken typ av bil du hyr. Dock letar momondos användare ofta efter speciella biltyper för Frankfurt. Resenärer som vill kunna hyra en bil så billigt som möjligt i Frankfurt tenderar att välja mindre bilar då dessa typiskt är billigast. Exempel på små bilar tillgängliga för uthyrning är Ford Focus, Fiat 500 och Volkswagen Golf.

Är vädret i Frankfurt representativt för resten av Hesse?

Den som vill hyra en bil i Frankfurt för en bilresa till närliggande områdena bör veta att temperaturerna i Hesse under maj månad vanligtvis ligger runt 13 °C med en nederbörd på omkring 46,7 mm.


Hyra bil i andra städer i Tyskland

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i städer som München, Düsseldorf och Berlin i Tyskland

Börja planera din resa till Frankfurt