Hitta billig biluthyrning i Berlin

Vill du hyra en bil billigt i Berlin? Sök och jämför priser här

Berlin, Tyskland
Invalid date — Invalid date
Samma avlämingsplats
Berlin, Tyskland
Invalid date
Invalid date
Invalid date
Invalid date

Leverantörer av hyrbilar i Berlin

Alla större biluthyrningsfirmor i Berlin
Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.0

Betyg baserat på 34 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.0

Betyg baserat på 89 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.3

Betyg baserat på 43 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 6.4

Betyg baserat på 74 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 10.0

Betyg baserat på 1 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.3

Betyg baserat på 8 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.0

Betyg baserat på 18 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.6

Betyg baserat på 15 recensioner


När är det billigast att hyra en bil i Berlin?

Alla

132 kr - 650 kr

Ekonomi

131 kr - 361 kr

I november månad är det billigast att hyra en bil i Berlin. Priset ligger då 45% lägre än under resten av året, på bara 159 kr per dag. Den dyraste månaden är maj. Om du söker en särskilt typ av bil, överväg att hyra en ekonomi-bil i april. Priset för en hyrbil i Berlin kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet, och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.


Hitta populära sevärdheter nära din upphämtningsplats för hyrbil

Berlin Brandenburg flygplats

Berlin, Tyskland

Sevärdheter i närheten:

Mercedes-Benz Arena Berlin16,5 km
Alexanderplatz18,7 km
Velodrom19,0 km
Brandenburger Tor19,1 km
Zoologiska trädgården19,6 km
Leipzig/Halle flygplats

Leipzig, Tyskland

Sevärdheter i närheten:

Zoologiska trädgården143,0 km
Brandenburger Tor145,1 km
Mercedes-Benz Arena Berlin146,7 km
Alexanderplatz147,0 km
Velodrom149,2 km
Dresden Airport flygplats

Dresden, Tyskland

Sevärdheter i närheten:

Mercedes-Benz Arena Berlin154,2 km
Zoologiska trädgården155,6 km
Brandenburger Tor156,0 km
Alexanderplatz156,2 km
Velodrom156,8 km

Information om din resa till Berlin

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Berlin?

Åldersgränsen för att hyra bil i Berlin är 21 år. Du måste dessutom ha haft ditt körkort i minst ett år. Är du under 25 tillkommer dessutom oftast en extra avgift. Då det kommer till övre åldersgränser tar de flesta bolag ut en avgift om du är över 70 år och har en gräns på 80 år för dem som vill hyra.

Viktigt att veta om trafikregler i Berlin

Fartgränsen i Berlin ligger numera på 30 km/h i ett försök att eliminera utsläppen. Berlin är en av de så kallade Umweltzonen i Tyskland där bilar behöver miljödekaler. Dekalerna kommer i tre färger och i Berlin är det grön färg som gäller. Ta därför en extra titt att din hyrbil har denna märkning. Promillegränsen är precis som i övriga landet 0,5 och det gäller högertrafik precis som i Sverige. Det är förbjudet att prata i handhållen mobil och halvljus rekommenderas under dagtid. Vid dålig sikt måste alla fordon ha det tänt. Än så länge finns det inga vägavgifter i Berlin.

Parkering

Det finns gott om parkeringsmöjligheter i Berlin och staden har många stora parkeringshus, bland annat ett vid Alexanderplatz där du kan parkera i 24 h för 24 EUR. Väljer du att parkera ute på gatan i mitten av centrum får du oftast räkna med att betala. De goda nyheterna är att det finns en mängd alternativ och till och med en app som visar var du kan ställa dig och hur mycket det kostar, vanligtvis mellan 1-3 EUR (10-32 SEK) per timme. Tänk på att alltid kontrollera skyltar och regler då detta skiljer sig beroende på gata, och du ibland kan behöva p-skiva.

Utflyktsmål i och omkring Berlin

Det finns extremt mycket att se och göra med hyrbil i Berlin, och många närliggande utflyktsmål. Väljer du att hyra bil i Berlin kan du enkelt ta dig till vackra Postdam och njuta av slående arkitektur och Fredrik den stores sommarpalats. Vill du ta chansen att uppleva tropikerna mitt i Tyskland får du inte missa ett besök till Tropical Island med dess regnskog och vattenland beläget sex mil från Berlin. Efter detta kan du slappna av i regionens äldsta kurort, Bad Saarow, känt för sin mineralrika lera och hälsobringande bad.

Vilka försäkringar ska man ha?

Att hyra bil i Berlin innebär att de flesta hyrbilsföretagen erbjuder försäkringar, oftast i form av lokala försäkringsbolag. När det kommer till självriskeliminering tänk på att många svenska banker erbjuder detta om du använder ditt kredit- eller bankkort när du hyr, så det är en god idé att kolla upp om detta gäller för dig. Självriskeliminering kan vara ett bra alternativ då detta helt täcker kostnaderna om hyrbilen skulle ta skada. Större svenska försäkringsbolag har även andra användbara tilläggsalternativ vid biluthyrning, till exempel Länsförsäkringar, för hyrbil utomlands.

Kan man använda sitt svenska körkort i Berlin, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Du behöver inget speciellt internationellt körkort utan det går bra att använda ditt svenska körkort i Berlin då Tyskland är del av EES där ditt svenska kort gäller precis som i övriga EU.

Var i Berlin kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Biluthyrning i Berlin är väldigt lättillgängligt. Från Berlins största flygplats Tegel går det lätt och smidigt att hämta din bil på flygplatsen på bottenvåningen i terminal E. Landar du på Schönefeld flygplats söder om Berlin finner du biluthyrningsfirmorna direkt utanför terminal A. Det finns även en rad hyrbilsföretag runt om i staden, bland annat i centrum vid Berlin Hauptbahnhof, i söder vid stationen Südkreuz samt i öster kring Berlin Ostbahnhof. Tänk bara på att uthyrningskontoren som inte ligger på flygplatsen kan ha varierande och kortare öppettider och kanske inte alltid har öppet på söndagar. Vill du lämna in din bil på en annan avlämningsplats finns det ett filter tillgängligt för detta när du söker på momondo. (Information kontrollerad: 02/05/2019).


Avstånd till populära hotell från Berlin

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Berlin Brandenburg flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Berlin

237 personer har letat efter hyrbilar i Berlin i januari.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Berlin för att motverka spridningen av COVID-19?

Förhöjd rengöring är en av alla fördelar du kan ta del av när du hyr bil i Berlin. Använd vårt sökfilter för att se alla företag som erbjuder förhöjd rengöring för din resa. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Berlin i februari?

För att hyra en bil en weekend i Berlin i februari, var genomsnittspriset 790 kr, med billigare erbjudanden från 230 kr. För att hyra en bil en vecka var det lägsta priset 193 kr, med fler alternativ kring följande pris: 297 kr.

Vilka hyrbilsfirmor i Berlin har lägst priser för hyrbilar?

Generellt sett har Alamo de billigaste dagspriserna med ett genomsnittligt pris på 264 kr per dag för hyrbilar i Berlin. Det absolut billigaste priset som hittats på deras 2 uthyrningskontor i Berlin är 143 kr per dag.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Berlin?

Varje biluthyrningsföretag i Berlin har olika avbokningspolicyer. På momondo finns det alltid information tillgänglig när du gör din sökning om huruvida en hyrfilma har en avbokningsavgift eller inte. Några av de mest populära biluthyrarna i Berlin är Alamo, Enterprise och National, så se till att dubbelkolla om de erbjuder gratis avbokning.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Berlin under februari månad?

Det är ett bra beslut att hyra en standardbil i Berlin i februari månad. I genomsnitt får Berlin en nederbörd på 36 mm och temperaturen ligger kring 4 °C under februari. Dessa väderförhållanden är perfekta för en standardbil som enkelt klarar av lite regn och fungerar bra även i kallare temperaturer. Att hyra en Standard i Berlin kommer i genomsnitt kosta dig 373 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har Sixt i Berlin?

Sixt är den biluthyrningsfirma med flest uthyrningskontor i Berlin. Med 21 uthyrningskontor i Berlin hittar användare på momondo generellt erbjudanden på 541 kr per dag från Sixt.

Vad är hastighetsgränsen i Berlin?

Om du hyr ett fordon i Berlin tänk då på att hastighetsgränsen inne i staden är 50 km/t, om inget annat anges. I förorterna omkring Berlin ligger hastighetsgränsen runt 100 km/t. Om du kör på motorvägen i Berlin ligger hastighetsgränsen på Upplysningar.

Hur är vädret i Berlin, Tyskland i januari?

I januari får Berlin vanligtvis en nederbörd på 42 mm och har en medeltemperatur på 0 °C. Denna information kan vara till stor hjälp när du letar efter en hyrbil för Berlin då det kan göra det enklare för dig att fatta rätt beslut.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i januari?

januari i Berlin är typiskt kallare med temperaturer under nollan och en större chans till is och snö. Det bästa alternativet kan därför vara att hyra en SUV med fyrhjulsdrift för din resa till Berlin.

Är vädret i Berlin representativt för resten av Berlin?

Om du letar efter en hyrbil i Berlin för en bilresa till närliggande områden under januari månad är det viktigt att veta att resten av Berlin vanligtvis har en temperatur på 0 °C och en nederbörd på omkring 42 mm.


Planera din resa till Berlin

 • Få de senaste insikterna gällande flyg till Berlin

  Hitta den bästa tiden att resa, de billigaste priserna och populäraste flygbolagen.

  Hitta flyg till Berlin
 • Börja planera din resa idag

  Få en överblick över de bästa hotellen i de mest populära stadsdelarna i Berlin

  Hitta hotell i Berlin
 • Bo på ett semesterboende

  Njut av alla bekvämligheter som hör ett hem till på semestern. Läs mer om semesterboenden här.

  Hitta semesterboenden i Berlin