Biluthyrning i Berlin, Tyskland

Vill du hyra en bil billigt i Berlin, Tyskland? Sök och jämför priser här

Berlin, Tyskland
1 aug — 8 aug
Samma avlämingsplats
Berlin, Tyskland
sön 1/8
12:00
sön 8/8
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden på hyrbilar i Berlin, Tyskland

Hitta den rätta hyrbilen

Bilar i Liten

128 kr - 470 kr

Alla biltyper

128 kr - 694 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Berlin, Tyskland är 259 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Berlin, Tyskland är april. Då är priset 51 % lägre än andra tider på året och kostar bara 128 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 44 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Berlin. Genomsnittspriset för en hyrbil i Berlin kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Berlin av typen Liten som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Berlin, Tyskland är 355 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Berlin, Tyskland är maj. Då är priset 46 % lägre än andra tider på året och kostar bara 195 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 23 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Berlin. Genomsnittspriset för en hyrbil i Berlin kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Berlin av typen Medel som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Berlin, Tyskland är 522 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Berlin, Tyskland är januari. Då är priset 36 % lägre än andra tider på året och kostar bara 335 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 13% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Berlin. Genomsnittspriset för en hyrbil i Berlin kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Berlin av typen Stor som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Berlin, Tyskland är 211 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Berlin, Tyskland är januari. Då är priset 2 % lägre än andra tider på året och kostar bara 208 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 54 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Berlin. Genomsnittspriset för en hyrbil i Berlin kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Berlin av typen SUV som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Skåpbil i Berlin, Tyskland är 444 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Skåpbil i Berlin, Tyskland är januari. Då är priset 0 % lägre än andra tider på året och kostar bara 461 kr per dag. En hyrbil av typen Skåpbil är typiskt 3 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Berlin. Genomsnittspriset för en hyrbil i Berlin kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Berlin av typen Skåpbil som hittats på momondo den senaste veckan.

Kia Rio Hatchback
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 2/4 dörrar
Europcar

422 kr per dag

16 aug - 23 aug
Kia Rio Hatchback
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare
Fordon med 4-5 dörrar
Europcar

430 kr per dag

16 aug - 23 aug
Chevrolet Sonic Sedan
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare
Fordon med 4-5 dörrar
Hertz

440 kr per dag

16 aug - 23 aug
Chevrolet Sonic Sedan

Leverantörer av hyrbilar i Berlin

Alla större biluthyrningsfirmor i Berlin, Tyskland
15 platser
Översikt

Renlighet

8,4

Comfort

8,0

Övergripande

7,8

Upphämtning/avlämning

7,7

Valuta för pengarna

7,4
16 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Valuta för pengarna

10,0
14 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

6,0

Övergripande

6,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Valuta för pengarna

8,0
11 platser
Översikt

Renlighet

8,8

Comfort

8,0

Övergripande

7,2

Upphämtning/avlämning

8,0

Valuta för pengarna

8,0
21 platser
Översikt

Renlighet

9,1

Comfort

8,6

Övergripande

7,1

Upphämtning/avlämning

7,3

Valuta för pengarna

6,8
10 platser
Översikt

Renlighet

8,1

Comfort

7,8

Övergripande

7,0

Upphämtning/avlämning

7,3

Valuta för pengarna

6,7
9 platser
Översikt

Renlighet

7,6

Comfort

7,0

Övergripande

6,9

Upphämtning/avlämning

7,3

Valuta för pengarna

6,9
9 platser
Översikt

Renlighet

7,0

Comfort

7,0

Övergripande

7,5

Upphämtning/avlämning

7,0

Valuta för pengarna

7,0

Hitta populära sevärdheter nära din upphämtningsplats för hyrbil

Sevärdheter i närheten:

Mercedes-Benz Arena Berlin16,5 km
Alexanderplatz18,7 km
Velodrom19,0 km
Brandenburger Tor19,1 km
Zoologiska trädgården19,6 km

Sevärdheter i närheten:

Zoologiska trädgården143,0 km
Brandenburger Tor145,1 km
Mercedes-Benz Arena Berlin146,7 km
Alexanderplatz147,0 km
Velodrom149,2 km

Sevärdheter i närheten:

Mercedes-Benz Arena Berlin154,2 km
Zoologiska trädgården155,6 km
Brandenburger Tor156,0 km
Alexanderplatz156,2 km
Velodrom156,8 km

Information om din resa till Berlin

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Berlin?

Åldersgränsen för att hyra bil i Berlin är 21 år. Du måste dessutom ha haft ditt körkort i minst ett år. Är du under 25 tillkommer dessutom oftast en extra avgift. Då det kommer till övre åldersgränser tar de flesta bolag ut en avgift om du är över 70 år och har en gräns på 80 år för dem som vill hyra.

Viktigt att veta om trafikregler i Berlin

Fartgränsen i Berlin ligger numera på 30 km/h i ett försök att eliminera utsläppen. Berlin är en av de så kallade Umweltzonen i Tyskland där bilar behöver miljödekaler. Dekalerna kommer i tre färger och i Berlin är det grön färg som gäller. Ta därför en extra titt att din hyrbil har denna märkning. Promillegränsen är precis som i övriga landet 0,5 och det gäller högertrafik precis som i Sverige. Det är förbjudet att prata i handhållen mobil och halvljus rekommenderas under dagtid. Vid dålig sikt måste alla fordon ha det tänt. Än så länge finns det inga vägavgifter i Berlin.

Parkering

Det finns gott om parkeringsmöjligheter i Berlin och staden har många stora parkeringshus, bland annat ett vid Alexanderplatz där du kan parkera i 24 h för 24 EUR. Väljer du att parkera ute på gatan i mitten av centrum får du oftast räkna med att betala. De goda nyheterna är att det finns en mängd alternativ och till och med en app som visar var du kan ställa dig och hur mycket det kostar, vanligtvis mellan 1-3 EUR (10-32 SEK) per timme. Tänk på att alltid kontrollera skyltar och regler då detta skiljer sig beroende på gata, och du ibland kan behöva p-skiva.

Utflyktsmål i och omkring Berlin

Det finns extremt mycket att se och göra med hyrbil i Berlin, och många närliggande utflyktsmål. Väljer du att hyra bil i Berlin kan du enkelt ta dig till vackra Postdam och njuta av slående arkitektur och Fredrik den stores sommarpalats. Vill du ta chansen att uppleva tropikerna mitt i Tyskland får du inte missa ett besök till Tropical Island med dess regnskog och vattenland beläget sex mil från Berlin. Efter detta kan du slappna av i regionens äldsta kurort, Bad Saarow, känt för sin mineralrika lera och hälsobringande bad.

Vilka försäkringar ska man ha?

Att hyra bil i Berlin innebär att de flesta hyrbilsföretagen erbjuder försäkringar, oftast i form av lokala försäkringsbolag. När det kommer till självriskeliminering tänk på att många svenska banker erbjuder detta om du använder ditt kredit- eller bankkort när du hyr, så det är en god idé att kolla upp om detta gäller för dig. Självriskeliminering kan vara ett bra alternativ då detta helt täcker kostnaderna om hyrbilen skulle ta skada. Större svenska försäkringsbolag har även andra användbara tilläggsalternativ vid biluthyrning, till exempel Länsförsäkringar, för hyrbil utomlands.

Kan man använda sitt svenska körkort i Berlin, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Du behöver inget speciellt internationellt körkort utan det går bra att använda ditt svenska körkort i Berlin då Tyskland är del av EES där ditt svenska kort gäller precis som i övriga EU.

Var i Berlin kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Biluthyrning i Berlin är väldigt lättillgängligt. Från Berlins största flygplats Tegel går det lätt och smidigt att hämta din bil på flygplatsen på bottenvåningen i terminal E. Landar du på Schönefeld flygplats söder om Berlin finner du biluthyrningsfirmorna direkt utanför terminal A. Det finns även en rad hyrbilsföretag runt om i staden, bland annat i centrum vid Berlin Hauptbahnhof, i söder vid stationen Südkreuz samt i öster kring Berlin Ostbahnhof. Tänk bara på att uthyrningskontoren som inte ligger på flygplatsen kan ha varierande och kortare öppettider och kanske inte alltid har öppet på söndagar. Vill du lämna in din bil på en annan avlämningsplats finns det ett filter tillgängligt för detta när du söker på momondo. (Information kontrollerad: 02/05/2019).


Avstånd till populära hotell från Berlin, Tyskland

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Berlin Brandenburg flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Berlin

237 personer har letat efter hyrbilar i Berlin i juli.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Berlin för att motverka spridningen av COVID-19?

Förhöjd rengöring är en av alla fördelar du kan ta del av när du hyr bil i Berlin. Använd vårt sökfilter för att se alla företag som erbjuder förhöjd rengöring för din resa. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Berlin, Tyskland i augusti?

För att hyra en bil en weekend i Berlin i augusti, var genomsnittspriset 348 kr, med billigare erbjudanden från 234 kr. För att hyra en bil en vecka var det lägsta priset 216 kr, med fler alternativ kring följande pris: 324 kr.

Vilka hyrbilsfirmor i Berlin har lägst priser för hyrbilar?

Generellt sett har Alamo de billigaste dagspriserna med ett genomsnittligt pris på 275 kr per dag för hyrbilar i Berlin. Det absolut billigaste priset som hittats på deras 2 uthyrningskontor i Berlin är 149 kr per dag.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Berlin, Tyskland?

Varje biluthyrningsföretag i Berlin har olika avbokningspolicyer. På momondo finns det alltid information tillgänglig när du gör din sökning om huruvida en hyrfilma har en avbokningsavgift eller inte. Några av de mest populära biluthyrarna i Berlin är Enterprise, keddy by Europcar och Global Rent A Car, så se till att dubbelkolla om de erbjuder gratis avbokning.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Berlin under augusti månad?

Det är ett bra beslut att hyra en standardbil i Berlin i augusti månad. I genomsnitt får Berlin en nederbörd på 45 mm och temperaturen ligger kring 14 °C under augusti. Dessa väderförhållanden är perfekta för en standardbil som enkelt klarar av lite regn och fungerar bra även i kallare temperaturer. Att hyra en Standard i Berlin kommer i genomsnitt kosta dig 389 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har Europcar i Berlin?

Europcar är den biluthyrningsfirma med flest uthyrningskontor i Berlin, Tyskland. Med 19 uthyrningskontor i Berlin, Tyskland hittar användare på momondo generellt erbjudanden på 551 kr per dag från Europcar.

Vad är hastighetsgränsen i Berlin, Tyskland?

Om du hyr ett fordon i Berlin tänk då på att hastighetsgränsen inne i staden är 50 km/t, om inget annat anges. I förorterna omkring Berlin ligger hastighetsgränsen runt 100 km/t. Om du kör på motorvägen i Berlin ligger hastighetsgränsen på Upplysningar.

Hur är vädret i Berlin, Tyskland i juli?

I juli får Berlin vanligtvis en nederbörd på 45 mm och har en medeltemperatur på 18 °C. Denna information kan vara till stor hjälp när du letar efter en hyrbil för Berlin då det kan göra det enklare för dig att fatta rätt beslut.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i juli?

Med tanke på att temperaturerna i Berlin typiskt är högre under juli och chansen till regn är relativt låg rekommenderar momondo dig att hyra en cabriolet så att du kan njuta fullt ut av det vackra vädret.

Är vädret i Berlin representativt för resten av Berlin?

Om du letar efter en hyrbil i Berlin för en bilresa till närliggande områden under juli månad är det viktigt att veta att resten av Berlin vanligtvis har en temperatur på 18 °C och en nederbörd på omkring 45 mm.


Hyra bil i andra städer i Tyskland

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i städer som München, Düsseldorf och Frankfurt i Tyskland

Börja planera din resa till Berlin