Flyg till Berlin

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
lör 2/10
lör 9/10

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Berlin.
Visa nuvarande reserestriktioner för Tyskland

Billigaste flygen till flygplatser i Berlin

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Berlin från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Berlin

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Berlin

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Berlin (BER)

Vanligtvis är flyg till Berlin från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Berlin Brandenburg, vilket i genomsnitt kostar 921 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN BERLIN TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmars36% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Berlin kostar i genomsnitt bara 588 kr i mars
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL BERLIN FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSaugusti45% dyrareDet kostar omkring 1 331 kr för flyg till Berlin från Stockholm Arlanda flygplats i augusti
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL BERLIN FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember298% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Berlin från Stockholm Arlanda flygplats i december än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Berlin?

Berlin är allt och alla. Berlin ger dig det förflutna, nuet och framtiden. Berlin är en stad där allt rör sig, ändras och delas upp. Ändå finns det många oaser där man kan ta det lugnt och andas ut. Varje kvarter har sin egen historia. Några områden är så förfallna att det växer blommor i asfalten, andra är hur lyxiga som helst. Men överallt finns anledning att älska staden. Dra in den hetsiga stämningen i Kreuzberg eller den tillbakalutande atmosfären i Prenzlauer Berg. Ta in Mittes skrovliga men vackert bevarade historia. Njut av Charlottenburg-Wilmersdorfs klass eller det livliga, fördomsfria Schöneberg. Berlin går inte att jämföra med någon annan stad!

Resor till Berlin är populära, framför allt under juli och augusti som utgör stadens högsäsong då det bjuds på varmare temperaturer. Under högsäsongen är även priser på hotell och flyg högre. Månaderna innan och efter högsäsongen har något svalare väder men behagliga temperaturer för en citytripp. Månaderna maj, september och oktober är perfekta för en vistelse i staden då det bland annat infaller många festivaler och evenemang under denna period.

När är det billigast att boka flyg till Berlin? Billiga flyg till Berlin hittar du i februari och november och då kan du även hitta resor med hotell till ett billigt pris. Du får dessutom bäst pris på dina flygbiljetter till Berlin om du bokar ungefär 60 dagar innan planerad avresa istället för att vänta till sista minuten. För att hitta bra priser på flygresor till Berlin kan du jämföra priser i momondos priskalender på nätet.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Berlin?

  Det bästa priset som hittats på momondo till Berlin var 256 kr/per person från Kraków, vilket är 88 % billigare än genomsnittspriset för flyg till Berlin. För att hitta det billigaste priset till Berlin från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Berlin?

  Generellt är mars den billigaste månaden att flyga från Sverige till Berlin. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 614 kr. Om du inte har möjlighet att resa i mars kan du istället boka flyg till Berlin från Sverige för juni. Flyg till Berlin i juni är kanske inte lika billiga som i mars, men genomsnittet ligger fortfarande runt 709 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Berlin?

  Den bästa tiden att boka ett flyg till Berlin är 60 dagar innan avgång då biljettpriserna tenderar att i genomsnitt ligga runt 982 kr. Kom dock ihåg att du när som helst kan hitta billigare flyg till Berlin. Faktum är att momondo-användare hittat flyg för så lite som 527 kr under de senaste 72 timmarna.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Berlin?

  Den billigaste veckodagen att resa från Sverige till Berlin är en måndag. Resenärer som väljer att resa till Berlin på en måndag kan ofta hitta biljetter för så lite som 803 kr. Undvik att boka avgångar för en fredag eftersom priserna då vanligtvis är högre. Enligt våra data ligger genomsnittspriset för en biljett till Berlin för flygningar en fredag på 1 063 kr.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Berlin?

  Den billigaste tiden på dygnet att resa till Berlin är på eftermiddagen då man kan köpa flyg för så lite som 1 001 kr. Om du har flexibla resplaner bör du undvika att flyga mitt på dagen då priserna genomsnittligen ligger på 1 361 kr. Flyg till Berlin från Sverige mitt på dagen är generellt dyrare då det ofta är smidigare för resenärer att resa vid denna tid.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Berlin?

  Leipzig/Halle flygplats, Dresden Arpt flygplats eller Heringsdorf flygplats kan utgöra bättre alternativ för att resa till Berlin.

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Berlin?

  Med ett genomsnittspris på 2 119 kr per person, är Leipzig/Halle flygplats den billigaste flygplatsen att flyga till när du planerar din resa till Berlin. Detta pris fluktuerar beroende på vart du flyger från. momondos Flygplats-till-flygplats prisguide kan hjälpa dig hitta de bästa priserna.


Kan jag flyga till Berlin Brandenburg från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Berlin Brandenburg

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Berlin Brandenburg.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT) eller Antigen (snabbtest)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Berlin Brandenburg.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Berlin Brandenburg.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Berlin Brandenburg?

Returresa till Sverige från Berlin Brandenburg

Testkrav för COVID-19
Besökare från Berlin Brandenburg måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Berlin Brandenburg behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Berlin inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Berlin

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Berlin
Norwegian
26 nov.
ARN07:30Stockholm Arlanda
1t 35m
BER09:05Berlin Brandenburg
3 dec.
BER09:45Berlin Brandenburg
1t 35m
ARN11:20Stockholm Arlanda
Norwegian
19 nov.
ARN07:30Stockholm Arlanda
1t 35m
BER09:05Berlin Brandenburg
22 nov.
BER09:45Berlin Brandenburg
1t 35m
ARN11:20Stockholm Arlanda
Flera flygbolag
20 dec.
ARN07:30Stockholm Arlanda
1t 35m
BER09:05Berlin Brandenburg
29 dec.
BER02:30Berlin Brandenburg
1t 50m
ARN04:20Stockholm Arlanda
Flera flygbolag
24 nov.
ARN04:50Stockholm Arlanda
1t 35m
BER06:25Berlin Brandenburg
28 nov.
BER07:40Berlin Brandenburg
1t 50m
ARN09:30Stockholm Arlanda
Flera flygbolag
19 nov.
ARN07:30Stockholm Arlanda
1t 35m
BER09:05Berlin Brandenburg
21 nov.
BER07:40Berlin Brandenburg
1t 50m
ARN09:30Stockholm Arlanda
Flera flygbolag
19 nov.
ARN07:30Stockholm Arlanda
1t 35m
BER09:05Berlin Brandenburg
21 nov.
BER07:40Berlin Brandenburg
1t 50m
ARN09:30Stockholm Arlanda

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Berlin

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Berlin, visa några av våra erbjudanden nedan av Norwegian, Ryanair och easyJet
easyJet
25 okt.
GOT17:00Göteborg Landvetter
1t 15m
BER18:15Berlin Brandenburg
easyJet
23 dec.
GOT10:50Göteborg Landvetter
1t 15m
BER12:05Berlin Brandenburg
Norwegian
4 okt.
ARN07:30Stockholm Arlanda
1t 35m
BER09:05Berlin Brandenburg

Vilka bolag flyger till Berlin?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Berlin

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Berlin Billiga flyg till Berlin från Sverige kan du bland annat hitta du med flygbolagen easyJet, Ryanair, och SAS. Den billigaste rutten hittar du ofta från Arlanda flygplats i Stockholm till Brandenburg flygplats i Berlin. Jämför olika flygbolag och rutter online på momondo för att hitta bäst pris på din flygstol.

Vem flyger direkt till Berlin? Flygbolagen SAS och easyJet är populära och bägge erbjuder direkta flygresor till Berlin med avgång från Arlanda flygplats norr om Stockholm. Du kan även flyga från Göteborg till Berlin Brandenburg, oftast med en mellanlandning.

Hur många timmar tar det att flyga till Berlin? En direktresa till staden tar ungefär 1 timme och 45 minuter. Om du flyger med ett lågprisbolag som dessutom mellanlandar under resan kan det vara bra att ta med sig något att äta då det inte alltid serveras mat ombord på planet.


Flygplatser nära Berlin

Nedan hittar du alla flygplatser i Berlin tillsammans med avståndet från stadens centrum

Billiga flyg till Berlin landar på stadens stora flygplats, Brandenburg (BER). Brandenburg flygplats är väl ansluten till både kollektivtrafik och vägnätet. Tågservicen Airport Express och regiontågen går tillsammans fyra gånger i timmen från stationen under Terminal 1 till Berlins centralstation. Utöver detta kör även S-bahn-tågen S9 och S45 från T1/T2 och T5 till Berlins centrum. Om du hellre åker bil finns taxistationer såväl som biluthyrning på flygplatserna.


Populära flygresor till Berlin

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Berlin som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Berlin
Snabbast flygtid1t 30m
Billigaste pris527 kr
Flyg från Göteborg till Berlin
Snabbast flygtid1t 15m
Billigaste pris657 kr
Flyg från Malmö till Berlin
Snabbast flygtid17t 25m
Billigaste pris839 kr
Flyg från Umeå till Berlin
Snabbast flygtid6t 20m
Billigaste pris1 703 kr
Flyg från Ängelholm till Berlin
Snabbast flygtid6t 40m
Billigaste pris2 438 kr
Flyg från Linköping till Berlin
Snabbast flygtid25t 50m
Billigaste pris3 328 kr
Flyg från Jönköping till Berlin
Snabbast flygtid10t 30m
Billigaste pris5 550 kr
Flyg från Norrköping till Berlin
Snabbast flygtid7t 50m
Billigaste pris7 184 kr
Flyg från Ronneby till Berlin
Snabbast flygtid16t 30m
Billigaste pris12 051 kr

Berlin är en stor och utbredd stad men med sin smidiga kollektivtrafik tar du dig enkelt runt mellan de olika områdena. Du kan antingen ta U-Bahn eller S-Bahn, stadens två tåg- och tunnelbanenät. Bägge är integrerade och det går lätt att byta emellan dem. Det finns även en mängd bussar som tar dig till stadens olika områden. Oavsett vilket av dessa kollektiva färdmedel du väljer gäller samma biljetter. Staden är indelad i tre zoner så biljettpriset beror på hur långt och mellan hur många zoner du planerar resa.

I västra Berlin kan du med fördel ta dig fram på cykel då det finns bra cykelvägar och trevliga öppna områden med parker och kanaler. I östra Berlin är det dock mycket kullerstensgator vilket gör det lite svårare att cykla omkring men desto trevligare atmosfär för en promenad.


För att flyga till Berlin behöver du ha med dig giltiga resehandlingar i form av pass eller nationellt id-kort. Om du lämnar passet hemma ska du se till att din legitimation verkligen är ett nationellt id-kort från svenska polisen då det inte räcker att ha med sig körkort eller vanligt id som legitimation. Många hotell erbjuder säkerhetsskåp där du kan förvara dina resehandlingar så att du inte riskerar att bli av med dessa under resan. Eftersom Tyskland såväl som Sverige är med i EU behöver du som svensk medborgare eller EU-medborgare inte något visum för att resa till Berlin. Innan du reser ska du dock alltid dubbelkolla inresebestämmelserna hos de tyska myndigheterna då visum- och passregler alltid kan komma att ändras.


Börja planera din resa till Berlin


Intresserad av sevärdheter i Berlin?

I Berlin finns allt från antika konstföremål på museiön Museumsinsel till moderna konstverk på Hamburger Bahnhof. Besök delarna av Berlinmuren som står kvar och se de historiska gårdskvarteren i Hackesche Höfe där du hittar flera butiker.

Vad bör jag packa för min resa?

Bekväma skor då avstånden i staden kan vara stora.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

För att undvika höga kostnader för surf och SMS är det bäst att köpa ett lokalt kontantkort.

Kan jag dricka kranvattnet?

Ja, det går bra.

Ska jag dricksa i Berlin?

Om du är nöjd med servicen rekommenderas du dricksa upp till 10%.