Flyg till Berlin

Tur & retur
Ekonomi
Boston (BOS)
Berlin (BER)
tors 17/6
tors 24/6
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Berlin. Nuvarande restriktioner för Berlin baseras på reserestriktioner för Tyskland.
Visa nuvarande reserestriktioner för Tyskland

Billigaste flygen till flygplatser i Berlin

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Berlin från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Skavsta flygplats
Berlin

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Berlin

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Berlin (BER)

Vanligtvis är flyg till Berlin från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Berlin Brandenburg, vilket i genomsnitt kostar 887 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN BERLIN TILL STOCKHOLM SKAVSTA FLYGPLATSseptember46% billigareAtt flyga från Stockholm Skavsta flygplats till Berlin kostar i genomsnitt bara 533 kr i september
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL BERLIN FRÅN STOCKHOLM SKAVSTA FLYGPLATSaugusti53% dyrareDet kostar omkring 1 515 kr för flyg till Berlin från Stockholm Skavsta flygplats i augusti
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL BERLIN FRÅN STOCKHOLM SKAVSTA FLYGPLATSoktober442% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Berlin från Stockholm Skavsta flygplats i oktober än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Berlin?

Berlin är allt och alla. Berlin ger dig det förflutna, nuet och framtiden. Berlin är en stad där allt rör sig, ändras och delas upp. Ändå finns det många oaser där man kan ta det lugnt och andas ut. Varje kvarter har sin egen historia. Några områden är så förfallna att det växer blommor i asfalten, andra är hur lyxiga som helst. Men överallt finns anledning att älska staden. Dra in den hetsiga stämningen i Kreuzberg eller den tillbakalutande atmosfären i Prenzlauer Berg. Ta in Mittes skrovliga men vackert bevarade historia. Njut av Charlottenburg-Wilmersdorfs klass eller det livliga, fördomsfria Schöneberg. Berlin går inte att jämföra med någon annan stad!

Resor till Berlin är populära, framför allt under juli och augusti som utgör stadens högsäsong då det bjuds på varmare temperaturer. Under högsäsongen är även priser på hotell och flyg högre. Månaderna innan och efter högsäsongen har något svalare väder men behagliga temperaturer för en citytripp. Månaderna maj, september och oktober är perfekta för en vistelse i staden då det bland annat infaller många festivaler och evenemang under denna period.

När är det billigast att boka flyg till Berlin? Billiga flyg till Berlin hittar du i februari och november och då kan du även hitta resor med hotell till ett billigt pris. Du får dessutom bäst pris på dina flygbiljetter till Berlin om du bokar ungefär 60 dagar innan planerad avresa istället för att vänta till sista minuten. För att hitta bra priser på flygresor till Berlin kan du jämföra priser i momondos priskalender på nätet.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Berlin?

Det bästa priset som hittats på momondo till Berlin var 247 kr/per person från Kraków, vilket är 88 % billigare än genomsnittspriset för flyg till Berlin. För att hitta det billigaste priset till Berlin från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Berlin?

Generellt är mars den billigaste månaden att flyga från Sverige till Berlin. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 591 kr. Om du inte har möjlighet att resa i mars kan du istället boka flyg till Berlin från Sverige för juni. Flyg till Berlin i juni är kanske inte lika billiga som i mars, men genomsnittet ligger fortfarande runt 682 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Berlin?

Den bästa tiden att boka ett flyg till Berlin är 60 dagar innan avgång då biljettpriserna tenderar att i genomsnitt ligga runt 946 kr. Kom dock ihåg att du när som helst kan hitta billigare flyg till Berlin. Faktum är att momondo-användare hittat flyg för så lite som 408 kr under de senaste 72 timmarna.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Berlin?

Den billigaste veckodagen att resa från Sverige till Berlin är en måndag. Resenärer som väljer att resa till Berlin på en måndag kan ofta hitta biljetter för så lite som 773 kr. Undvik att boka avgångar för en fredag eftersom priserna då vanligtvis är högre. Enligt våra data ligger genomsnittspriset för en biljett till Berlin för flygningar en fredag på 1 023 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Berlin?

Den billigaste tiden på dygnet att resa till Berlin är på eftermiddagen då man kan köpa flyg för så lite som 964 kr. Om du har flexibla resplaner bör du undvika att flyga mitt på dagen då priserna genomsnittligen ligger på 1 311 kr. Flyg till Berlin från Sverige mitt på dagen är generellt dyrare då det ofta är smidigare för resenärer att resa vid denna tid.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Berlin?

Leipzig/Halle flygplats, Dresden Arpt flygplats eller Heringsdorf flygplats kan utgöra bättre alternativ för att resa till Berlin.

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Berlin?

Med ett genomsnittspris på 2 040 kr per person, är Leipzig/Halle flygplats den billigaste flygplatsen att flyga till när du planerar din resa till Berlin. Detta pris fluktuerar beroende på vart du flyger från. momondos Flygplats-till-flygplats prisguide kan hjälpa dig hitta de bästa priserna.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Berlin?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Tyskland resor till Berlin. Inreserestriktioner

Tyskland har begränsat inresor för resenärer från länder utanför europeiska ekonomiska samarbetsområdet, med undantag för tyska medborgare, personer med uppehållstillstånd och innehavare av D-visum samt personer med särskilda undantag (se nedan). Tyskland har begränsat alla passagerarflyg från Storbritannien. För att kunna resa till Tyskland med undantagen transport behöver brittiska medborgare som är bosatta i Tyskland uppvisa bevis på uppehållstillstånd. Om de ännu inte har ett uppehållstillstånd måste de tillhandahålla trovärdiga bevis för att de är bosatta i Tyskland. Detta kan inkludera ett adressregistreringscertifikat (Meldebescheinigung), ett hyresavtal, en elräkning i deras namn eller ett ansökningsintyg (Fiktionsbescheinigung). Från och med den 25 juni 2020 får resenärer från Österrike, Belgien, Bulgarien, Kroatien, Tjeckien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Ungern, Island, Irland, Italien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Slovakien, Slovenien, Spanien och Sverige komma in i landet. Tyskland har också upphävt inreserestriktionerna för resenärer från följande länder: Australien, Nya Zeeland, Singapore, Thailand och Uruguay. Resenärer måste ha tillbringat minst 2 veckor i ovannämnda länder innan de flyger till Tyskland. Inreserestriktionerna för Kina, Japan, Sydkorea, Hongkong och Macao kommer också att upphävas om detta kan avtalas på ömsesidig grund. Listan kommer att ses över varannan vecka. Inresa från ett tredje land är möjlig för resenärer som kan visa upp ett viktigt skäl för inresa. Förteckningen över viktiga skäl omfattar tyska medborgare och EU-medborgare samt alla tredjelandsmedborgare med uppehållsrätt i Tyskland. Det omfattar även hälso- och sjukvårdspersonal, hälsoforskare, utbildade arbetstagare vars ekonomiska verksamhet är nödvändig och inte kan skjutas upp eller utövas från utlandet, frakt- och transportpersonal, säsongsarbetare, studenter som inte kan fortsätta sina studier från utlandet, resenärer på besök av brådskande familjeskäl, diplomater och personal vid internationella organisationer och personer som mellanlandar i Tyskland. Resenärer som reser in i Tyskland efter att ha vistats i ett särskilt riskområde utomlands under de senaste 14 dagarna måste genomgå obligatorisk testning för COVID-19. Den tyska regeringen uppdaterar regelbundet sin lista över riskområden. Se arkivet på engelska längst ner på Robert Koch Institutes hemsida för den senast uppdaterade listan.

Inträdeskrav

Resande från Albanien, Andorra, Bolivia, Bosnien och Hercegovina, Brasilien, Colombia, Tjeckien, Egypten, Estland, Iran, Irland, Israel, Kosovo, Lettland, Libanon, Litauen, Mexiko, Montenegro, Nordmakedonien, Palestinska territoriet, Panama, Portugal , Serbien, Slovenien, Sydafrika, Spanien, Förenade Arabemiraten, Storbritannien eller USA måste ha ett läkarintyg med ett negativt COVID-19-testresultat utfärdat inom 48 timmar före ankomst. Godkända tester är: Antigen-, PCR-, RT-LAMP- och TMA-tester. Barn under 6 år är undantagna från att presentera ett COVID-19 testresultat. Resenärer som kommer in i Tyskland från ett annat land och har besökt ett högriskområde under de senaste tio dagarna, måste göra en digital registrering före resan.

Karantänskrav

Kraven på karantän i Tyskland varierar beroende på delstat. Alla inresande från högriskområden (över 50 fall per 100 000 invånare) måste fullfölja 10 dagars karantän vid ankomst till Tyskland. Efter 5 dagar är det möjligt att undslippa resterande karantänsdagar med ett negativt test. Mer information finns att läsa här. I de flesta delstater innebär ett negativt provsvar tidigast efter fem dagar att karantän i hemmet inte längre krävs. I vissa delstater krävs dessutom att undantag från karantänsplikten ska lämnas in med ett negativt provsvar.

Transiteringsregler

Resenärer som reser genom Tyskland från Brasilien, Irland, Portugal, Sydafrika eller Storbritannien måste ha ett läkarintyg med ett negativt COVID-19-testresultat utfärdat inom 48 timmar före ankomst. Godkända tester är: Antigen-, PCR-, RT-LAMP- och TMA-tester. Certifikatet måste vara på engelska, franska eller tyska. Barn under 6 år är undantagna från att presentera ett COVID-19 testresultat.

Om du redan planerar att resa till Berlin inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Berlin Brandenburg

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Berlin Brandenburg
Norwegian
16 juli
ARN15:40Stockholm Arlanda
1t 35m
BER17:15Berlin Brandenburg
23 juli
BER17:55Berlin Brandenburg
1t 35m
ARN19:30Stockholm Arlanda
Norwegian
9 juli
ARN15:40Stockholm Arlanda
1t 35m
BER17:15Berlin Brandenburg
16 juli
BER17:55Berlin Brandenburg
1t 35m
ARN19:30Stockholm Arlanda
Norwegian
16 juli
ARN15:40Stockholm Arlanda
1t 35m
BER17:15Berlin Brandenburg
23 juli
BER17:55Berlin Brandenburg
1t 35m
ARN19:30Stockholm Arlanda
Norwegian
16 juli
ARN15:40Stockholm Arlanda
1t 35m
BER17:15Berlin Brandenburg
23 juli
BER17:55Berlin Brandenburg
1t 35m
ARN19:30Stockholm Arlanda
Flera flygbolag
25 aug.
ARN07:30Stockholm Arlanda
1t 35m
BER09:05Berlin Brandenburg
25 aug.
BER14:15Berlin Brandenburg
1t 50m
ARN16:05Stockholm Arlanda
easyJet
12 okt.
ARN16:40Stockholm Arlanda
1t 45m
BER18:25Berlin Brandenburg
19 okt.
BER14:15Berlin Brandenburg
1t 50m
ARN16:05Stockholm Arlanda

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Berlin Brandenburg

Om du letar efter enkelbiljetter till Berlin, visa några av våra erbjudanden nedan av Ryanair
easyJet
8 sep.
GOT11:15Göteborg Landvetter
1t 15m
BER12:30Berlin Brandenburg
Norwegian
23 juli
ARN15:40Stockholm Arlanda
1t 35m
BER17:15Berlin Brandenburg
Norwegian
12 juli
ARN15:40Stockholm Arlanda
1t 35m
BER17:15Berlin Brandenburg

Vilka bolag flyger till Berlin?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Berlin

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Berlin Billiga flyg till Berlin från Sverige kan du bland annat hitta du med flygbolagen easyJet, Ryanair, och SAS. Den billigaste rutten hittar du ofta från Arlanda flygplats i Stockholm till Brandenburg flygplats i Berlin. Jämför olika flygbolag och rutter online på momondo för att hitta bäst pris på din flygstol.

Vem flyger direkt till Berlin? Flygbolagen SAS och easyJet är populära och bägge erbjuder direkta flygresor till Berlin med avgång från Arlanda flygplats norr om Stockholm. Du kan även flyga från Göteborg till Berlin Brandenburg, oftast med en mellanlandning.

Hur många timmar tar det att flyga till Berlin? En direktresa till staden tar ungefär 1 timme och 45 minuter. Om du flyger med ett lågprisbolag som dessutom mellanlandar under resan kan det vara bra att ta med sig något att äta då det inte alltid serveras mat ombord på planet.


Berlin flygplats

Här kan du läsa om Berlin flygplats och avståndet till centrum

Billiga flyg till Berlin landar på stadens stora flygplats, Brandenburg (BER). Brandenburg flygplats är väl ansluten till både kollektivtrafik och vägnätet. Tågservicen Airport Express och regiontågen går tillsammans fyra gånger i timmen från stationen under Terminal 1 till Berlins centralstation. Utöver detta kör även S-bahn-tågen S9 och S45 från T1/T2 och T5 till Berlins centrum. Om du hellre åker bil finns taxistationer såväl som biluthyrning på flygplatserna.


Populära flygresor till Berlin

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Berlin som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Berlin
Snabbaste flygtid
5t 55m
Billigast pris
533 kr
Flyg från Köpenhamn till Berlin
Snabbaste flygtid
1t 05m
Billigast pris
775 kr
Flyg från Umeå till Berlin
Snabbaste flygtid
17t 55m
Billigast pris
1 232 kr
Flyg från Malmö till Berlin
Snabbaste flygtid
4t 50m
Billigast pris
1 490 kr
Flyg från Linköping till Berlin
Snabbaste flygtid
26t 15m
Billigast pris
1 807 kr
Flyg från Ronneby till Berlin
Snabbaste flygtid
17t 15m
Billigast pris
1 882 kr
Flyg från Ängelholm till Berlin
Snabbaste flygtid
18t 10m
Billigast pris
3 155 kr
Flyg från Jönköping till Berlin
Snabbaste flygtid
10t 30m
Billigast pris
5 344 kr
Flyg från Norrköping till Berlin
Snabbaste flygtid
7t 50m
Billigast pris
6 917 kr
Flyg från Örebro till Berlin
Snabbaste flygtid
26t 25m
Billigast pris
7 791 kr
Visa mer

Hur tar man sig runt i Berlin?

Berlin är en stor och utbredd stad men med sin smidiga kollektivtrafik tar du dig enkelt runt mellan de olika områdena. Du kan antingen ta U-Bahn eller S-Bahn, stadens två tåg- och tunnelbanenät. Bägge är integrerade och det går lätt att byta emellan dem. Det finns även en mängd bussar som tar dig till stadens olika områden. Oavsett vilket av dessa kollektiva färdmedel du väljer gäller samma biljetter. Staden är indelad i tre zoner så biljettpriset beror på hur långt och mellan hur många zoner du planerar resa.

I västra Berlin kan du med fördel ta dig fram på cykel då det finns bra cykelvägar och trevliga öppna områden med parker och kanaler. I östra Berlin är det dock mycket kullerstensgator vilket gör det lite svårare att cykla omkring men desto trevligare atmosfär för en promenad.


Kan man resa/flyga till Berlin utan pass eller visum?

För att flyga till Berlin behöver du ha med dig giltiga resehandlingar i form av pass eller nationellt id-kort. Om du lämnar passet hemma ska du se till att din legitimation verkligen är ett nationellt id-kort från svenska polisen då det inte räcker att ha med sig körkort eller vanligt id som legitimation. Många hotell erbjuder säkerhetsskåp där du kan förvara dina resehandlingar så att du inte riskerar att bli av med dessa under resan. Eftersom Tyskland såväl som Sverige är med i EU behöver du som svensk medborgare eller EU-medborgare inte något visum för att resa till Berlin. Innan du reser ska du dock alltid dubbelkolla inresebestämmelserna hos de tyska myndigheterna då visum- och passregler alltid kan komma att ändras.


Tips och råd om Berlin

Intresserad av sevärdheter i Berlin?

I Berlin finns allt från antika konstföremål på museiön Museumsinsel till moderna konstverk på Hamburger Bahnhof. Besök delarna av Berlinmuren som står kvar och se de historiska gårdskvarteren i Hackesche Höfe där du hittar flera butiker.

Vad bör jag packa för min resa?

Bekväma skor då avstånden i staden kan vara stora.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

För att undvika höga kostnader för surf och SMS är det bäst att köpa ett lokalt kontantkort.

Kan jag dricka kranvattnet?

Ja, det går bra.

Ska jag dricksa i Berlin?

Om du är nöjd med servicen rekommenderas du dricksa upp till 10%.


 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass