Flyg Europa Tyskland Frankfurt

Flyg till Frankfurt

Tur & retur
Ekonomi
Wichita (ICT)
Frankfurt (FRA)
fre 23/7
fre 30/7
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Frankfurt. Nuvarande restriktioner för Frankfurt baseras på reserestriktioner för Tyskland.
Visa nuvarande reserestriktioner för Tyskland

Billigaste flygen till flygplatser i Frankfurt

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Frankfurt från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Frankfurt flygplats

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Frankfurt

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Köln (CGN)

Vanligtvis är flyg till Frankfurt från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Köln-Bonn, vilket i genomsnitt kostar 1 545 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN FRANKFURT TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSnovember20% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Frankfurt kostar i genomsnitt bara 1 392 kr i november
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL FRANKFURT FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember21% dyrareDet kostar omkring 2 087 kr för flyg till Frankfurt från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL FRANKFURT FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember469% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Frankfurt från Stockholm Arlanda flygplats i december än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Frankfurt?

Priser på flyg till Frankfurt beror på om du reser under högsäsongen eller lågsäsongen. Frankfurt är som mest populärt att besöka under januari, juni och september då många evenemang och högtider uppmärksammas i staden. Under vintern är det mysiga julmarknader och julstämning i Frankfurt. Hösten bjuder på den populära Octoberfest samt flera vinprovningar på de lokala vinodlingarna. Under sommaren är det många som väljer att besöka staden under festivalerna som äger rum i augusti. Vädermässigt är det trevlig att besöka staden mellan april och oktober då temperaturerna är behagliga för en citytripp i Tyskland.

När är det billigast att boka flyg till Frankfurt?

Om du vill resa till Frankfurt billigt är mars den månad som har lägst pris och även lägst antal besökare. Flygbiljetter till Frankfurt är som dyrast under juni månad. Hos momondo kan du jämföra priser mellan olika datum och delar av året för att hitta billiga flyg till Frankfurt.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Frankfurt?

303 kr är det billigaste erbjudandet som hittats för ett flyg till Frankfurt på momondo under de senaste två veckorna. Detta flyg avgår från Köpenhamn och är 87 % billigare än de flesta andra flyg till Frankfurt. För att hitta det billigaste priset till Frankfurt från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Frankfurt?

Den billigaste månaden att flyga till Frankfurt från Sverige är november. Flygpriserna som tenderar att ligga kring 1 557 kr, är ofta lägre under denna tid eftersom det är lågsäsong. Om du inte har möjlighet att resa till Frankfurt i november är det också billigt att flyga i maj. För den här månaden kan du hitta prser på momondo runt 1 609 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Frankfurt?

Den bästa tiden att boka ett flyg till Frankfurt är 60 dagar innan avgång då biljettpriserna tenderar att i genomsnitt ligga runt 1 765 kr. Flygpriserna kan dock vara lägre även utanför denna tidsram. Till exempel hittades nyligen flyg till Frankfurt från Sverige för så lite som 600 kr på momondo.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Frankfurt?

Den billigaste dagen att resa från Sverige till Frankfurt är en onsdag då man kan hitta priser så låga som 1 673 kr. För en avgång en söndag, veckans dyraste resdag, kan du vänta dig flygpriser kring 2 023 kr från Sverige till Frankfurt.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Frankfurt?

Det är billigast att flyga på kvällen från Sverige till Frankfurt då du kan hitta flygpriser för så lite som 1 525 kr. Att flyga till Frankfurt på kvällen är idealt eftersom det inte är så många som reser då. Flyg till Frankfurt är dyrare på eftermiddagen med ett genomsnittligt biljettpris på 2 035 kr. Avgångar på eftermiddagen är mest efterfrågade vilket gör att dessa biljetter kan vara dyrare.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Frankfurt?

Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Frankfurt. Om du planerar att flyga till Frankfurt, överväg då även att boka flyg till Mannheim City flygplats(72 km från stadskärnan i Frankfurt), Frankfurt-Hahn flygplats(103 km från stadskärnan i Frankfurt), Köln-Bonn flygplats(138 km från stadskärnan i Frankfurt), Saarbrücken Ensheim flygplats(151 km från stadskärnan i Frankfurt) eller Karlsruhe/Baden-Baden flygplats(154 km från stadskärnan i Frankfurt).

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Frankfurt?

Du kan hitta erbjudanden för Karlsruhe/Baden-Baden flygplats för i genomsnitt 1 773 kr per person, men detta pris kan ändras beroende på din avreseflygplats. För att spara pengar kan du prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Frankfurt?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Tyskland resor till Frankfurt. Inreserestriktioner

Tyskland har begränsat inresor för resenärer från länder utanför europeiska ekonomiska samarbetsområdet, med undantag för tyska medborgare, personer med uppehållstillstånd och innehavare av D-visum samt personer med särskilda undantag (se nedan). Tyskland har begränsat alla passagerarflyg från Storbritannien. För att kunna resa till Tyskland med undantagen transport behöver brittiska medborgare som är bosatta i Tyskland uppvisa bevis på uppehållstillstånd. Om de ännu inte har ett uppehållstillstånd måste de tillhandahålla trovärdiga bevis för att de är bosatta i Tyskland. Detta kan inkludera ett adressregistreringscertifikat (Meldebescheinigung), ett hyresavtal, en elräkning i deras namn eller ett ansökningsintyg (Fiktionsbescheinigung). Från och med den 25 juni 2020 får resenärer från Österrike, Belgien, Bulgarien, Kroatien, Tjeckien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Ungern, Island, Irland, Italien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Slovakien, Slovenien, Spanien och Sverige komma in i landet. Tyskland har också upphävt inreserestriktionerna för resenärer från följande länder: Australien, Nya Zeeland, Singapore, Thailand och Uruguay. Resenärer måste ha tillbringat minst 2 veckor i ovannämnda länder innan de flyger till Tyskland. Inreserestriktionerna för Kina, Japan, Sydkorea, Hongkong och Macao kommer också att upphävas om detta kan avtalas på ömsesidig grund. Listan kommer att ses över varannan vecka. Inresa från ett tredje land är möjlig för resenärer som kan visa upp ett viktigt skäl för inresa. Förteckningen över viktiga skäl omfattar tyska medborgare och EU-medborgare samt alla tredjelandsmedborgare med uppehållsrätt i Tyskland. Det omfattar även hälso- och sjukvårdspersonal, hälsoforskare, utbildade arbetstagare vars ekonomiska verksamhet är nödvändig och inte kan skjutas upp eller utövas från utlandet, frakt- och transportpersonal, säsongsarbetare, studenter som inte kan fortsätta sina studier från utlandet, resenärer på besök av brådskande familjeskäl, diplomater och personal vid internationella organisationer och personer som mellanlandar i Tyskland. Resenärer som reser in i Tyskland efter att ha vistats i ett särskilt riskområde utomlands under de senaste 14 dagarna måste genomgå obligatorisk testning för COVID-19. Den tyska regeringen uppdaterar regelbundet sin lista över riskområden. Se arkivet på engelska längst ner på Robert Koch Institutes hemsida för den senast uppdaterade listan.

Inträdeskrav

Resande från Albanien, Andorra, Bolivia, Bosnien och Hercegovina, Brasilien, Colombia, Tjeckien, Egypten, Estland, Iran, Irland, Israel, Kosovo, Lettland, Libanon, Litauen, Mexiko, Montenegro, Nordmakedonien, Palestinska territoriet, Panama, Portugal , Serbien, Slovenien, Sydafrika, Spanien, Förenade Arabemiraten, Storbritannien eller USA måste ha ett läkarintyg med ett negativt COVID-19-testresultat utfärdat inom 48 timmar före ankomst. Godkända tester är: Antigen-, PCR-, RT-LAMP- och TMA-tester. Barn under 6 år är undantagna från att presentera ett COVID-19 testresultat. Resenärer som kommer in i Tyskland från ett annat land och har besökt ett högriskområde under de senaste tio dagarna, måste göra en digital registrering före resan.

Karantänskrav

Kraven på karantän i Tyskland varierar beroende på delstat. Alla inresande från högriskområden (över 50 fall per 100 000 invånare) måste fullfölja 10 dagars karantän vid ankomst till Tyskland. Efter 5 dagar är det möjligt att undslippa resterande karantänsdagar med ett negativt test. Mer information finns att läsa här. I de flesta delstater innebär ett negativt provsvar tidigast efter fem dagar att karantän i hemmet inte längre krävs. I vissa delstater krävs dessutom att undantag från karantänsplikten ska lämnas in med ett negativt provsvar.

Transiteringsregler

Resenärer som reser genom Tyskland från Brasilien, Irland, Portugal, Sydafrika eller Storbritannien måste ha ett läkarintyg med ett negativt COVID-19-testresultat utfärdat inom 48 timmar före ankomst. Godkända tester är: Antigen-, PCR-, RT-LAMP- och TMA-tester. Certifikatet måste vara på engelska, franska eller tyska. Barn under 6 år är undantagna från att presentera ett COVID-19 testresultat.

Om du redan planerar att resa till Frankfurt inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Frankfurt

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Frankfurt
Ryanair
1 sep.
GOT18:15Göteborg Landvetter
10t 45m
1 stopp
FRA05:00Frankfurt
11 sep.
FRA06:25Frankfurt
7t 05m
1 stopp
GOT13:30Göteborg Landvetter
Ryanair
31 juli
GOT16:05Göteborg Landvetter
13t 40m
1 stopp
FRA05:45Frankfurt
15 aug.
FRA02:25Frankfurt
6t 15m
1 stopp
GOT08:40Göteborg Landvetter
Ryanair
2 sep.
NYO17:30Stockholm Skavsta
12t 50m
1 stopp
FRA06:20Frankfurt
16 sep.
FRA05:25Frankfurt
11t 35m
1 stopp
NYO17:00Stockholm Skavsta
Ryanair
21 aug.
GOT16:05Göteborg Landvetter
13t 40m
1 stopp
FRA05:45Frankfurt
31 aug.
FRA02:45Frankfurt
12t 40m
1 stopp
GOT15:25Göteborg Landvetter
Ryanair
28 aug.
GOT16:05Göteborg Landvetter
13t 40m
1 stopp
FRA05:45Frankfurt
31 aug.
FRA02:45Frankfurt
12t 40m
1 stopp
GOT15:25Göteborg Landvetter
Ryanair
8 aug.
NYO17:25Stockholm Skavsta
12t 30m
1 stopp
FRA05:55Frankfurt
15 aug.
FRA02:25Frankfurt
14t 35m
1 stopp
NYO17:00Stockholm Skavsta

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Frankfurt

Om du letar efter enkelbiljetter till Frankfurt, visa några av våra erbjudanden nedan av Ryanair
Ryanair
29 juli
GOT06:25Göteborg Landvetter
11t 25m
2 stopp
FRA17:50Frankfurt
Ryanair
1 aug.
NYO17:25Stockholm Skavsta
12t 30m
1 stopp
FRA05:55Frankfurt
Ryanair
5 sep.
NYO17:25Stockholm Skavsta
12t 30m
1 stopp
FRA05:55Frankfurt

Vilka flygbolag flyger till Frankfurt?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Frankfurt

Från Arlanda flygplats avgår flyg till Frankfurt med Lufthansa och SAS som båda har direktflyg till staden. Flyg till Frankfurt med direkta linjer tar drygt två timmar. Billiga flygbiljetter till Frankfurt hittar du med bland annat Iberia, Ryanair och Air France. För att resa till Frankfurt billigt kan du behöva mellanlanda under resans gång vilket gör flygtiden längre.


Hur tar man sig från flygplatsen i Frankfurt till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Frankfurt plus avståndet till centrum

Frankfurt-flyg landar på Frankfurt Airport, en av de största internationella flygplatserna i Europa. Flygplatsen ligger cirka 15 kilometer sydväst om stadens centrum och det lättaste sättet att ta dig till centrum är med spårvagnen S-Bahn som går in till stadens centralstation på bara 10 minuter. Med taxi eller hyrbil tar det mellan 15 och 20 minuter att ta dig in till city beroende på trafiken. Motorvägarna A3 och A5 går förbi flygplatsen. Utanför både terminal 1 och terminal 2 stannar även bussar som tar dig till olika platser och områden i Frankfurt. Vissa flygbolag erbjuder direktbussar från flygplatsen in till city. Det billigaste alternativet är lokala bussar, medan S-Bahn är snabbast.


Populära flygresor till Frankfurt

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Frankfurt som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Frankfurt
Snabbaste flygtid
2t 05m
Billigast pris
1 044 kr
Flyg från Malmö till Frankfurt
Snabbaste flygtid
21t 05m
Billigast pris
1 444 kr
Flyg från Köpenhamn till Frankfurt
Snabbaste flygtid
1t 30m
Billigast pris
1 566 kr
Flyg från Linköping till Frankfurt
Snabbaste flygtid
11t 15m
Billigast pris
1 810 kr
Flyg från Umeå till Frankfurt
Snabbaste flygtid
4t 45m
Billigast pris
1 853 kr
Flyg från Skellefteå till Frankfurt
Snabbaste flygtid
6t 05m
Billigast pris
2 366 kr
Flyg från Karlstad till Frankfurt
Snabbaste flygtid
11t 25m
Billigast pris
2 610 kr
Flyg från Luleå till Frankfurt
Snabbaste flygtid
11t 10m
Billigast pris
2 914 kr
Flyg från Jönköping till Frankfurt
Snabbaste flygtid
13t 55m
Billigast pris
5 306 kr
Visa mer

Hur tar man sig runt i Frankfurt?

Ett av de enklaste sätten att ta sig runt Frankfurt är med cykel. Stadens cykelvägar är separerade från bilvägarna vilket gör att det är både säkert och trevlig att cykla. I Frankfurt hittar du två stora cykelhyrningssystem. Med både Next Bike och Call-a-Bike kan du hämta upp och lämna tillbaka cykeln på stationer över hela staden. Både spårvagnssystemet S-Bahn och tunnelbanan U-Bahn är mycket enkla och lättnavigerade. Samma biljetter gäller för båda systemen. De är dessutom sammankopplade för att du enkelt ska kunna byta mellan dem. I Frankfurt är det även enkelt att köra bil och det är inte vanligt med trafikstockningar. För att parkera använder du enklast parkeringsgaragen runt om staden. Inne i centrum är det oftast en tidsbegränsning på en timme för gatuparkering.


Kan man resa till Frankfurt utan pass eller visum?

Som svensk EU-medborgare behöver du inte något visum för att resa till ett annat EU-land. Både Sverige och Tyskland är medlemmar i unionen vilket förenklar resor mellan de två länderna. Du behöver ha med dig legitimation för resan men denna legitimation behöver inte nödvändigtvis vara ditt pass. Även ditt nationella id-kort fungerar för att resa till Tyskland.


Tips och råd om Frankfurt

Vad ska man se i Frankfurt?

Frankfurt är fyllt av sevärdheter som du inte får missa! Med sina glasbyggnader och skyskrapor är staden olik någon annan tysk stad, men här finns även historiska byggnader att besöka. Den röda katedralen Kaiserdom med sin gotiska 1300-talsstil är ett av de mest välbesökta besöksmålen i staden. För den konstintresserade är det ett besök till Städel Museum som rekommenderas. Där finns bland annat kända verk av Rembrandt och Dürer. Besök även Wollheims minnesmärke för fångar som dog i koncentrationslägren under andra världskriget.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Om du reser till Frankfurt med barn är ett besök till Frankfurt Zoo ett måste. Här finns över 4500 olika djurarter samt flera lekplatser. Även vetenskapsmuseet Experiminta är mycket populärt bland barnfamiljer.

Ska man köpa reseförsäkring?

Kontrollera vad din hemförsäkring täcker under resan då det kan vara onödigt att skaffa en extra försäkring. För resor till Tyskland gäller även EU-kortet som du kan få gratis från försäkringskassan och som täcker eventuella sjukvårdskostnader under din resa.

Kan man dricka kranvattnet?

Det går att dricka kranvattnet men då det inte smakar så gott köper de flesta vatten på flaska.

Ska man lämna dricks?

Man lämnar vanligtvis mellan 5 och 10 % i dricks eller avrundar uppåt.

Var ska man shoppa?

Du hittar mängder av shopping utmed shoppingpromenaden Zeil i Frankfurts centrum.


Flyg Europa Tyskland Frankfurt
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass