Flyg till Stuttgart

Tur & retur
Ekonomi
Wichita (ICT)
Stuttgart (STR)
tors 15/4
tors 22/4
Alla månader
Jämför momondo med |
Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Stuttgart. Nuvarande restriktioner för Stuttgart baseras på reserestriktioner för Tyskland.

Visa nuvarande reserestriktioner för Tyskland

Billigaste flygen till flygplatser i Stuttgart

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Stuttgart från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Skavsta flygplats
Stuttgart

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Stuttgart

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Stuttgart (STR)

Vanligtvis är flyg till Stuttgart från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Stuttgart Echterdingen, vilket i genomsnitt kostar 1 538 kr


När är den bästa tiden att resa till Stuttgart?

Stuttgart är en relativt kall stad, så den bästa tiden att resa på är mellan maj och oktober då det är som varmast. Det är många som väljer att åka till Stuttgart under våren och mitt under sommaren vilket gör denna del av året till den dyraste när det gäller flygpriser och resor med hotell. Om du inte har något emot att ta med dig lite varmare kläder kan det därför vara en god idé att åka under hösten eller vintern då priserna är som lägst och det är färre besökare vid stadens sevärdheter.

När är det billigast att boka flyg till Stuttgart?

Billiga resor till Stuttgart hittar du under januari och september. Priserna är som bäst om du bokar ett par månader i förväg jämfört med om du väntar till sista minuten med din bokning. Använd dig av momondos priskalender för resor till Stuttgart för att hitta billiga priser online.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Stuttgart?

Användare som bokade resor till Stuttgart från Wien hittade flyg som var 94 % billigare än det genomsnittliga priset för flyg till Stuttgart. För att hitta det billigaste priset till Stuttgart från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Stuttgart?

Om du inte har möjlighet att resa i februari kan du istället boka flyg till Stuttgart från Sverige för mars. Flyg till Stuttgart i mars är kanske inte lika billiga som i februari, men genomsnittet ligger fortfarande runt 1 368 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Stuttgart?

Vi rekommenderar att du köper din flygbiljett från Sverige till Stuttgart 51 dagar innan ditt avresedatum eftersom det är då som momondo-användare tenderar att hitta bäst flygpriser. Våra användare har hittat flyg till Stuttgart för i genomsnitt 1 573 kr. Kom ihåg att du fortfarande kan hitta billiga biljetter till Stuttgart även utanför denna tidsram. Faktum är att momondo-användare nyligen hittat flyg från Sverige till Stuttgart för 1 360 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Stuttgart?

Generellt är den billigaste veckodagen att flyga till Stuttgart från Sverige en onsdag. momondo-användare har hittat biljetter för onsdagsavgångar för så lite som 1 453 kr. Detta pris kan dock variera beroende på flygbolag, säsonger och högtider. Undvik att boka avgångar för en söndag eftersom priserna då vanligtvis är högre. Enligt våra data ligger genomsnittspriset för en biljett till Stuttgart för flygningar en söndag på 1 885 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Stuttgart?

Våra data visar att de billigaste flygen från Sverige till Stuttgart oftast är de som avgår mitt på dagen. Våra användare har hittat flyg till Stuttgart med avgång mitt på dagen för så lite som 1 595 kr. Om du har flexibla resplaner bör du undvika att flyga på kvällen då priserna genomsnittligen ligger på 1 946 kr. Flyg till Stuttgart från Sverige på kvällen är generellt dyrare då det ofta är smidigare för resenärer att resa vid denna tid.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Stuttgart?

Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Stuttgart. Om du planerar att flyga till Stuttgart, överväg då även att boka flyg till Karlsruhe/Baden-Baden flygplats(80 km från stadskärnan i Stuttgart), Mannheim City flygplats(91 km från stadskärnan i Stuttgart), Memmingen Memmingen flygplats(117 km från stadskärnan i Stuttgart), Friedrichshafen flygplats(126 km från stadskärnan i Stuttgart) eller Frankfurt flygplats(148 km från stadskärnan i Stuttgart).

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Stuttgart?

Med ett genomsnittspris på 1 055 kr per person, är Memmingen Memmingen flygplats den billigaste flygplatsen att flyga till när du planerar din resa till Stuttgart. Detta pris fluktuerar beroende på vart du flyger från. momondos Flygplats-till-flygplats prisguide kan hjälpa dig hitta de bästa priserna.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Stuttgart?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Tyskland resor till Stuttgart. Inreserestriktioner

Tyskland har begränsat inresor för resenärer från länder utanför europeiska ekonomiska samarbetsområdet, med undantag för tyska medborgare, personer med uppehållstillstånd och innehavare av D-visum samt personer med särskilda undantag (se nedan). Tyskland har begränsat alla passagerarflyg från Storbritannien. För att kunna resa till Tyskland med undantagen transport behöver brittiska medborgare som är bosatta i Tyskland uppvisa bevis på uppehållstillstånd. Om de ännu inte har ett uppehållstillstånd måste de tillhandahålla trovärdiga bevis för att de är bosatta i Tyskland. Detta kan inkludera ett adressregistreringscertifikat (Meldebescheinigung), ett hyresavtal, en elräkning i deras namn eller ett ansökningsintyg (Fiktionsbescheinigung). Från och med den 25 juni 2020 får resenärer från Österrike, Belgien, Bulgarien, Kroatien, Tjeckien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Ungern, Island, Irland, Italien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Slovakien, Slovenien, Spanien och Sverige komma in i landet. Tyskland har också upphävt inreserestriktionerna för resenärer från följande länder: Australien, Nya Zeeland, Singapore, Thailand och Uruguay. Resenärer måste ha tillbringat minst 2 veckor i ovannämnda länder innan de flyger till Tyskland. Inreserestriktionerna för Kina, Japan, Sydkorea, Hongkong och Macao kommer också att upphävas om detta kan avtalas på ömsesidig grund. Listan kommer att ses över varannan vecka. Inresa från ett tredje land är möjlig för resenärer som kan visa upp ett viktigt skäl för inresa. Förteckningen över viktiga skäl omfattar tyska medborgare och EU-medborgare samt alla tredjelandsmedborgare med uppehållsrätt i Tyskland. Det omfattar även hälso- och sjukvårdspersonal, hälsoforskare, utbildade arbetstagare vars ekonomiska verksamhet är nödvändig och inte kan skjutas upp eller utövas från utlandet, frakt- och transportpersonal, säsongsarbetare, studenter som inte kan fortsätta sina studier från utlandet, resenärer på besök av brådskande familjeskäl, diplomater och personal vid internationella organisationer och personer som mellanlandar i Tyskland. Resenärer som reser in i Tyskland efter att ha vistats i ett särskilt riskområde utomlands under de senaste 14 dagarna måste genomgå obligatorisk testning för COVID-19. Den tyska regeringen uppdaterar regelbundet sin lista över riskområden. Se arkivet på engelska längst ner på Robert Koch Institutes hemsida för den senast uppdaterade listan.

Inträdeskrav

Resande från Albanien, Andorra, Bolivia, Bosnien och Hercegovina, Brasilien, Colombia, Tjeckien, Egypten, Estland, Iran, Irland, Israel, Kosovo, Lettland, Libanon, Litauen, Mexiko, Montenegro, Nordmakedonien, Palestinska territoriet, Panama, Portugal , Serbien, Slovenien, Sydafrika, Spanien, Förenade Arabemiraten, Storbritannien eller USA måste ha ett läkarintyg med ett negativt COVID-19-testresultat utfärdat inom 48 timmar före ankomst. Godkända tester är: Antigen-, PCR-, RT-LAMP- och TMA-tester. Barn under 6 år är undantagna från att presentera ett COVID-19 testresultat. Resenärer som kommer in i Tyskland från ett annat land och har besökt ett högriskområde under de senaste tio dagarna, måste göra en digital registrering före resan.

Karantänskrav

Kraven på karantän i Tyskland varierar beroende på delstat. Alla inresande från högriskområden (över 50 fall per 100 000 invånare) måste fullfölja 10 dagars karantän vid ankomst till Tyskland. Efter 5 dagar är det möjligt att undslippa resterande karantänsdagar med ett negativt test. Mer information finns att läsa här. I de flesta delstater innebär ett negativt provsvar tidigast efter fem dagar att karantän i hemmet inte längre krävs. I vissa delstater krävs dessutom att undantag från karantänsplikten ska lämnas in med ett negativt provsvar.

Transiteringsregler

Resenärer som reser genom Tyskland från Brasilien, Irland, Portugal, Sydafrika eller Storbritannien måste ha ett läkarintyg med ett negativt COVID-19-testresultat utfärdat inom 48 timmar före ankomst. Godkända tester är: Antigen-, PCR-, RT-LAMP- och TMA-tester. Certifikatet måste vara på engelska, franska eller tyska. Barn under 6 år är undantagna från att presentera ett COVID-19 testresultat.

Om du planerarar att resa till Stuttgart inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Hitta billiga flygbiljetter till Stuttgart Echterdingen

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Stuttgart Echterdingen
KLM
9 juli
02:30Stockholm Arlanda
4t 00m
1 stopp
06:30Stuttgart Echterdingen
8 aug.
07:00Stuttgart Echterdingen
5t 40m
1 stopp
12:40Stockholm Arlanda
1 761 kr
Hitta liknande
Lufthansa
1 maj
02:30Göteborg-Landvetter Airport
7t 45m
1 stopp
10:15Stuttgart Echterdingen
9 maj
13:40Stuttgart Echterdingen
4t 55m
1 stopp
18:35Göteborg-Landvetter Airport
1 736 kr
Hitta liknande
Lufthansa
26 apr.
02:15Stockholm Arlanda
4t 00m
1 stopp
06:15Stuttgart Echterdingen
3 maj
06:55Stuttgart Echterdingen
12t 10m
1 stopp
19:05Stockholm Arlanda
1 676 kr
Hitta liknande
KLM
27 apr.
02:30Stockholm Arlanda
4t 00m
1 stopp
06:30Stuttgart Echterdingen
4 maj
02:10Stuttgart Echterdingen
16t 45m
1 stopp
18:55Stockholm Arlanda
1 573 kr
Hitta liknande
KLM
22 maj
08:05Göteborg-Landvetter Airport
5t 35m
1 stopp
13:40Stuttgart Echterdingen
30 maj
02:00Stuttgart Echterdingen
16t 45m
1 stopp
18:45Göteborg-Landvetter Airport
1 360 kr
Hitta liknande
KLM
20 apr.
02:30Stockholm Arlanda
11t 10m
1 stopp
13:40Stuttgart Echterdingen
27 apr.
07:00Stuttgart Echterdingen
11t 55m
1 stopp
18:55Stockholm Arlanda
1 796 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Stuttgart Echterdingen

Om du letar efter enkelbiljetter till Stuttgart, visa några av våra erbjudanden nedan av KLM
KLM
30 maj
02:30Stockholm Arlanda
4t 00m
1 stopp
06:30Stuttgart Echterdingen
KLM
16 maj
02:30Stockholm Arlanda
11t 10m
1 stopp
13:40Stuttgart Echterdingen
KLM
17 maj
02:30Stockholm Arlanda
11t 10m
1 stopp
13:40Stuttgart Echterdingen

Vilka flygbolag flyger till Stuttgart?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Stuttgart

Det är populärt att flyga med SAS, Lufthansa och Air Berlin från Sverige till Stuttgart. Billiga flygstolar finns annars med flygbolagen LOT Polish Airlines, Brussels Airlines och Ryanair. Långa eller flera mellanlandningar under resan gör ofta priserna billigare, men tänk på att detta ofta innebär ökade kostnader i form av mat och andra förnödenheter som du behöver köpa på de flygplatser du mellanlandar på. SAS har direktflyg från Arlanda till Stuttgart flera gånger i veckan. Resan tar ungefär 2 timmar om du flyger direkt till den tyska staden. Med en mellanlandning kan restiden bli det dubbla.


Hur tar man sig från flygplatsen i Stuttgart till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Stuttgart plus avståndet till centrum

Flyg till Stuttgart landar på Stuttgart Airport, som även kallas for Mannfred Rommel Airport. Flygplatsen ligger 13 kilometer söder om stadens centrum och är Tysklands sjätte mest trafikerade flygplats. Stuttgart Airport är bland annat bas för lågprisbolaget Eurowings som därför har flest flygningar in till flygplatsen. För att ta dig in till centrum med kollektivtrafik kan du välja mellan att resa med tunnelbana eller buss. Stuttgarts tunnelbanelinje S2 och S3 stannar på flygplatsens station Stuttgart Flughafen/Messe station. Tunnelbanan tar dig sedan på en halvtimme in till stadens centralstation, Hauptbahnhof, där du kan byta till andra linjer eller annan typ av transport. Utanför terminal 4 finns flygplatsens busscentrum där du kan ta bussar både till andra städer i Tyskland men även flygbuss in till centrum. För bussar in till både centrala Stuttgart och områden i utkanten av staden ska du gå till plattform 1–3. Buss in till centrum tar ungefär 20 minuter.


Populära flygresor till Stuttgart

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Stuttgart som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Stuttgart
Snabbaste flygtid
5t 05m
Billigast pris
1 505 kr
Flyg från Växjö till Stuttgart
Snabbaste flygtid
37t 40m
Billigast pris
4 644 kr

Hur tar man sig runt i Stuttgart?

För att ta dig runt i Stuttgart med kollektivtrafik kan du välja mellan tunnelbana, buss och spårvagn. För längre sträckor är tunnelbanan smidigast och för kortare distanser är det ofta spårvagn som gäller. Priserna beror på om du bara åker inom stadens centrum eller om du åker till stadens utkanter. Priset för en enkelbiljett ligger på ungefär 25 kronor och du köper biljetterna på stationen eller på nätet. Kollektivtrafiken har också en app som du kan ladda ner till din telefon där du både kan köpa biljetter, planera din resa och se tidtabeller.

Inne i centrum går det för det mesta bra att promenera mellan olika destinationer och sevärdheter. Om du hellre vill cykla ska du undvika detta just i centrum där det är mycket trafik och inte finns många cykelbanor. Ta dig hellre till stadens utkanter där det finns både parker och trevliga cykelvägar för att upptäcka omgivningarna.


Kan man flyga till Stuttgart utan pass eller visum?

Du behöver inte något visum när du reser till Tyskland men däremot behöver du visa upp legitimation vid inresa i landet. Legitimationen kan bestå antingen av pass eller ett nationellt id-kort och dessa måste vara giltiga för hela din resa. Körkort eller annan legitimation gäller inte vid gränskontroll. Via Tysklands ambassad kan du kolla vad de senaste reglera för inresa i landet är då bestämmelser angående exempelvis giltighet på legitimation alltid kan förändras med kort varsel.


Tips och råd om Stuttgart

Hur hittar man de billigaste flygbiljetterna till Stuttgart?

Genom att boka i förväg och jämföra biljetter mellan olika datum och flygbolag hittar du de billigaste priserna på flyg till Stuttgart.

Vad ska man se i Stuttgart?

Promenera i Schlossgarten, beundra konsten på Konstmuseum och cykla kring Max-Eyth-See.

Aktiviteter för barn

Stadens zoo och planetarium är populära destinationer för barnfamiljer.

Kan man dricka kranvattnet?

Ja, det går bra.

Ska jag dricksa i Stuttgart?

Lämna mellan fem och tio procent och avrunda uppåt.

Var finns den bästa shoppingen?

Koenigstrasse är stadens största shoppinggata och där hittar du de flesta stora kedjorna.


 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass