Flyg till Mannheim

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
mån 31/1
mån 7/2

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Mannheim.
Visa nuvarande reserestriktioner för Tyskland

Billigaste flygen till flygplatser i Mannheim

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Mannheim från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Stuttgart

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Mannheim

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Stuttgart (STR)

Vanligtvis är flyg till Mannheim från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Stuttgart Echterdingen, vilket i genomsnitt kostar 1 669 kr


När är den bästa tiden att flyga till Mannheim?

Hur lång tid tar det att flyga till Mannheim?

Eftersom Mannheims flygplats är mycket liten är det betydligt enklare att flyga till Frankfurt och därifrån ta sig till Mannheim. Från Stockholm Arlanda tar det strax över två timmar att flyga till Frankfurt och från Göteborg Landvetter tar det under två timmar. Om du reser från Malmöområdet kan du spara många timmar på att i stället för att flyga från Sturup åka över till Köpenhamn och Kastrups flygplats. Därifrån finns flygningar till Frankfurt som bara tar cirka en och en halv timme. Förutom flygtiden till Frankfurt får du räkna med att det tar mellan en halvtimme och en timme att resa vidare till Mannheim.

Varifrån kan du flyga direkt till Mannheim?

Det finns tyvärr inga direktflyg till Mannheims flygplats från Sverige, och att flyga dit kan upplevas som omständligt. I stället kan du flyga till Frankfurts flygplats, som ligger på rimligt avstånd. Det finns flygerbjudanden med direktflyg till den flygplatsen från både Stockholm Arlanda, Göteborg Landvetter och Köpenhamn Kastrup. Om du vill ta ett flyg från Malmö Sturup, däremot, krävs det oftast två mellanlandningar, vilket gör att det går snabbare och blir billigare att flyga från Köpenhamn. Det går snabbt att ta tåget över till flygplatsen, som är den första tågstationen i Danmark.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Mannheim?

  Användare som bokade resor till Mannheim från Pristina hittade flyg som var 77 % billigare än det genomsnittliga priset för flyg till Mannheim. För att hitta det billigaste priset till Mannheim från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Mannheim?

  Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Mannheim. Om du planerar att flyga till Mannheim, överväg då även att boka flyg till Frankfurt flygplats(62 km från stadskärnan i Mannheim), Karlsruhe/Baden-Baden flygplats(84 km från stadskärnan i Mannheim), Frankfurt-Hahn flygplats(101 km från stadskärnan i Mannheim), Saarbrücken Ensheim flygplats(103 km från stadskärnan i Mannheim) eller Stuttgart Echterdingen flygplats(104 km från stadskärnan i Mannheim).

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Mannheim?

  Med ett genomsnittspris på 1 715 kr per person, är Karlsruhe/Baden-Baden flygplats den billigaste flygplatsen att flyga till när du planerar din resa till Mannheim. Detta pris fluktuerar beroende på vart du flyger från. momondos Flygplats-till-flygplats prisguide kan hjälpa dig hitta de bästa priserna.


Kan jag flyga till Mannheim City från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Mannheim City

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Mannheim City.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT) eller Antigen (snabbtest)-test taget inom 72 timmar för RT-PCR (NAAT) och 24 timmar för Antigen (snabbtest) innan avgången till Mannheim City.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Mannheim City.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Mannheim City?

Returresa till Sverige från Mannheim City

Testkrav för COVID-19
Besökare från Mannheim City måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Mannheim City behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Mannheim inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Vilka bolag flyger till Mannheim?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Mannheim
 • Vilka bolag flyger till Mannheim?

  För flygresor till Mannheim från Sverige, kommer momondos resenärer ofta flyga med det populära flygbolaget: Lufthansa. Beroende på vilken flygplats i Sverige som du flyger från kommer du antagligen kunna hitta flyg med detta populära flygbolag.


Flygplatser nära Mannheim

Nedan hittar du alla flygplatser i Mannheim tillsammans med avståndet från stadens centrum

Hur tar man sig från Mannheims flygplats till centrum?

Mannheim City Airport, Mannheim är en flygplats dit det bara går inrikesflyg. Om du reser till flygplatsen och vill ta dig in till centrum är det bil eller taxi som gäller. De flesta svenskar som reser till Mannheim flyger i stället till Frankfurt, och då finns det fler alternativ. Du kan till exempel ta buss med Flixbus, linje 012, N1305, N07, N110, N122 eller 017. Andra bussbolag som erbjuder rutter till Mannheim är Nomago och BlaBlaBus. Det går också DB-tåg från flygplatsen som bara tar ungefär en halvtimme. Du kan exempelvis åka med tåg som går i riktning mot Stuttgart eller München.


Visumkrav för att besöka Mannheim

Behöver man pass och visum när man åker till Mannheim?

Eftersom Tyskland är medlem i EU är det mycket enkelt att resa dit som svensk medborgare. Du behöver kunna identifiera dig antingen med ett pass eller nationellt ID-kort. Ett ID-kort från Skatteverket eller ett körkort räcker tyvärr inte som legitimation. Det behövs inget visum eller liknande och du kan vistas i landet i upp till tre månader utan att behöva registrera dig hos myndigheterna. Ta med dig ett europeiskt sjukförsäkringskort utfärdat av Försäkringskassan så att du kan få vård mot en rimlig avgift om du blir sjuk eller skadar dig.


Börja planera din resa till Mannheim


De bästa sakerna att se och göra i Mannheim

Vad kan man se och göra i Mannheim?

Mannheim, Tyskland är en mysig stad med ungefär lika många invånare som Malmö. Den är mest känd för sitt universitet och sitt enorma barockpalats. Det är bara Versaille i Frankrike som är större. En sak som gör Mannheim lite annorlunda än de flesta andra tyska städer är att gatorna är upplagda i ett rutnät, vilket påminner om en amerikansk storstad. De har inte vanliga gatunamn utan är numrerade från A1 till U6, vilket kan vara bra att ha koll på när man ska leta efter olika sevärdheter. En sådan är Luisenparken. Det är en stor park med massor att upptäcka för både vuxna och barn. Det finns vackra planteringar och blomsterarrangemang och man kan se fåglar såsom storkar och pelikaner. Och självklart finns det roliga lekplatser för de små när de får spring i benen. Om du i stället är ute efter en inomhusaktivitet är stadens Planetarium spännande. Där kan man lära sig mer om rymden och det hålls även shower på plats. Blir du shoppingsugen är köpcentret Q6 Q7 värt ett besök där det både finns lyxiga butiker och restauranger med mat från alla världens hörn.