Flyg till Luleå

Tur & retur
Ekonomi
Washington, D.C. (WAS)
Luleå (LLA)
fre 26/2
fre 5/3
Alla månader
Jämför momondo med |
Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Luleå. Nuvarande restriktioner för Luleå baseras på reserestriktioner för Sverige.

Visa nuvarande reserestriktioner för Sverige

Billigaste flygen till flygplatser i Luleå

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Luleå från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Luleå

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Luleå

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Luleå (LLA)

Vanligtvis är flyg till Luleå från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Luleå Kallax, vilket i genomsnitt kostar 1 056 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN LULEÅ TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSapril8% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Luleå kostar i genomsnitt bara 969 kr i april
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL LULEÅ FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember22% dyrareDet kostar omkring 1 284 kr för flyg till Luleå från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL LULEÅ FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSfebruari530% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Luleå från Stockholm Arlanda flygplats i februari än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Luleå?

Resor till Luleå är populära under sommarmånaderna då temperaturerna är som varmast i den nordliga staden. Detta är en perfekt tid för att njuta av naturen på den höga kusten. Även under jul och nyår säljs många flygbiljetter till Luleå då resenärer lockas av det vackra vinterlandskapet. Jämför priser för olika datum i momondos priskalender på nätet och hitta en flygstol och en resa med hotell till ett billigt pris.

När är det billigast att boka flyg till Luleå? Du kan hitta billiga flyg till Luleå under september och oktober. Priserna för flygresor till Luleå är som dyrast under juni och december. Under lågsäsongen kan du hitta biljetter i sista minuten men under högsäsongen rekommenderas att du bokar din biljett ungefär 55 dagar innan avresa för att få bäst pris.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Luleå?

Under de senaste två veckorna har användare bokat erbjudanden till Luleå för 584 kr/person, vilket är 79 % billigare än för genomsnittsflyget till Luleå. För att hitta de billigaste priserna till Luleå från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Luleå?

september är generellt den billigaste månaden att flyga till Luleå från Sverige med priser runt 969 kr. Om du inte har möjlighet att flyga till Luleå i september är maj ditt näst bästa alternativ. Flygpriserna från Sverige till Luleå under maj ligger i genomsnitt på 1 052 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Luleå?

Den bästa tiden att boka ett flyg till Luleå från Sverige är 60 dagar innan avgång eftersom biljettpriserna då tenderar att ligga runt 1 107 kr. Kom dock ihåg att du när som helst kan hitta billigare flyg till Luleå. Faktum är att momondo-användare hittat flyg för så lite som 1 052 kr under de senaste 72 timmarna.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Luleå?

Den billigaste veckodagen att flyga till Luleå är en måndag då du kan hitta priser så låga som 1 016 kr. Detta bero ofta på att det är lägre efterfrågan på flyg denna veckodag. För en avgång en söndag, veckans dyraste resdag, kan du vänta dig flygpriser kring 1 215 kr från Sverige till Luleå.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Luleå?

Det är billigast att flyga på morgonen från Sverige till Luleå då du kan hitta flygpriser för så lite som 1 091 kr. Att flyga till Luleå på morgonen är idealt eftersom det inte är så många som reser då. Flyg till Luleå är dyrare mitt på dagen med ett genomsnittligt biljettpris på 1 312 kr. Avgångar mitt på dagen är mest efterfrågade vilket gör att dessa biljetter kan vara dyrare.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Luleå?

De som flyger till Luleå kan potentiellt hitta bättre priser för Skellefteå flygplats(118 km från stadskärnan i Luleå) eller Arvidsjaur flygplats(132 km från stadskärnan i Luleå) beroende på månad och avgångsflygplats.

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Luleå?

Du kan hitta erbjudanden för Skellefteå flygplats för i genomsnitt 2 599 kr per person, men detta pris kan ändras beroende på din avreseflygplats. För att spara pengar kan du prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Luleå?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Sverige resor till Luleå. Inreserestriktioner

Sverige har begränsat inresa för de flesta utländska resenärer som kommer från länder utanför det utvidgade Europeiska området åtminstone till den 31 mars. Svenska medborgare och personer med fast bosättning kan fortfarande återvända till Sverige från länder utanför EES. Den 2 juli meddelade den svenska regeringen att medborgare och varaktigt bosatta i EES-länderna, Andorra, Monaco, San Marino, Schweiz eller Vatikanstaten, personer med svenskt uppehållstillstånd och deras familjemedlemmar nu kan resa in i Sverige, oavsett syftet med resan. Från den 21 december till den 14 februari inför Sverige ett tillfälligt inreseförbud som kommer att gälla för utlänningar som kommer från Storbritannien, Danmark och Norge med undantag för vissa resenärer. Visumhållare från Sverige och personer med visum över tre månader för ett annat EES-land får också komma in, liksom personer med ”väsentligt syfte” såsom sjukvårdspersonal, hälsoforskare och studenter vid en svensk institution. Mer information finns att tillgå här. Dessutom får invånare i Australien, Kanada, Georgien, Japan, Nya Zeeland, Rwanda, Sydkorea, Thailand, Tunisien och Uruguay också komma in i Sverige. Diplomater, gränsarbetare, sjukvårdspersonal, transportpersonal, hjälparbetare och resenärer som av brådskande familjeskäl besöker Sverige får också resa in.

Inträdeskrav

Utländska resenärer måste uppvisa ett läkarintyg med ett negativt testresultat utfärdat inom 48 timmar före resan. Resenärer under 18 år är undantagna från testkravet.

Karantänskrav

Den svenska regeringen rekommenderar att alla passagerare som anländer från Storbritannien efter den 12 december ska isolera sig i 7 dagar och ta ett PCR-test på ankomstdagen och efter 5 dagar.

Om du planerarar att resa till Luleå inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Hitta billiga flygbiljetter till Luleå Kallax

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Luleå Kallax
Norwegian
19 juli
04:25
Stockholm Arlanda
1t 20m
05:45
Luleå Kallax
25 juli
06:05
Luleå Kallax
1t 20m
07:25
Stockholm Arlanda
1 052 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
27 mars
14:30
Stockholm Arlanda
1t 20m
15:50
Luleå Kallax
3 apr.
03:25
Luleå Kallax
1t 20m
04:45
Stockholm Arlanda
1 384 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
26 mars
09:45
Stockholm Arlanda
1t 20m
11:05
Luleå Kallax
2 apr.
10:00
Luleå Kallax
1t 20m
11:20
Stockholm Arlanda
1 599 kr
Hitta liknande
SAS
18 mars
13:00
Stockholm Arlanda
1t 20m
14:20
Luleå Kallax
21 mars
04:15
Luleå Kallax
1t 25m
05:40
Stockholm Arlanda
1 632 kr
Hitta liknande
SAS
18 mars
13:00
Stockholm Arlanda
1t 20m
14:20
Luleå Kallax
21 mars
04:15
Luleå Kallax
1t 25m
05:40
Stockholm Arlanda
1 773 kr
Hitta liknande
SAS
12 mars
08:45
Stockholm Arlanda
1t 20m
10:05
Luleå Kallax
14 mars
04:15
Luleå Kallax
1t 25m
05:40
Stockholm Arlanda
2 121 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Luleå Kallax

Om du letar efter enkelbiljetter till Luleå, visa några av våra erbjudanden nedan av Norwegian och SAS
Norwegian
25 apr.
09:30
Stockholm Arlanda
1t 20m
10:50
Luleå Kallax
Norwegian
30 mars
15:35
Stockholm Arlanda
1t 20m
16:55
Luleå Kallax
SAS
25 mars
07:25
Stockholm Arlanda
1t 20m
08:45
Luleå Kallax

Vilka flygbolag flyger till Luleå?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Luleå

Billiga flyg till Luleå hittar du med Norwegian Air Shuttle, SAS Scandinavian Airlines och Braathens Regional Airlines. Tänk på att när du bokar flygresor med lågprisbolag kan det tillkomma dolda kostnader till biljettpriset. Dessa kostnader kan bland annat röra avgifter för bagage och sittplats. Jämför priser mellan olika bolag online hos momondo.

Vem flyger direkt till Luleå? Både SAS och Norwegian flyger direkt till Luleå från Arlanda flygplats norr om Stockholm. Med en mellanlandning i Stockholm kan du även nå Luleå från Sveriges övriga orter.

Hur många timmar tar det att flyga till Luleå? En direkt resa till Luleå från Stockholm tar ungefär en timme och en kvart. Då resan inte är lång serveras sällan mat under flygningen men ofta får du en kopp kaffe.


Hur tar man sig från flygplatsen i Luleå till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Luleå plus avståndet till centrum

Billiga flyg till Luleå landar på Luleå Airport inte långt söder om staden. Du tar dig snabbt igenom flygplatsen som inte är särskilt stor. Inne i terminalbyggnaden finns det en restaurang om du är hungrig samt en kiosk för att köpa med dig något snacks. Du kan smidigt ta dig in till centrum antingen med lokalbuss eller med taxi.


Populära flygresor till Luleå

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Luleå som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Luleå
Snabbaste flygtid
1t 20m
Billigast pris
1 384 kr
Flyg från Frankfurt till Luleå
Snabbaste flygtid
4t 55m
Billigast pris
1 915 kr
Flyg från München till Luleå
Snabbaste flygtid
5t 45m
Billigast pris
1 939 kr
Flyg från Paris till Luleå
Snabbaste flygtid
4t 40m
Billigast pris
2 064 kr
Flyg från Zürich till Luleå
Snabbaste flygtid
4t 40m
Billigast pris
2 097 kr
Flyg från Berlin till Luleå
Snabbaste flygtid
3t 55m
Billigast pris
2 180 kr
Flyg från Wien till Luleå
Snabbaste flygtid
19t 25m
Billigast pris
2 470 kr
Flyg från Barcelona till Luleå
Snabbaste flygtid
8t 30m
Billigast pris
2 884 kr
Flyg från Madrid till Luleå
Snabbaste flygtid
13t 35m
Billigast pris
2 909 kr
Flyg från Warszawa till Luleå
Snabbaste flygtid
21t 45m
Billigast pris
2 917 kr
Flyg från Dortmund till Luleå
Snabbaste flygtid
10t 10m
Billigast pris
3 050 kr
Flyg från Nürnberg till Luleå
Snabbaste flygtid
8t 10m
Billigast pris
3 439 kr
Flyg från Linz till Luleå
Snabbaste flygtid
10t 10m
Billigast pris
3 572 kr
Flyg från Zagreb till Luleå
Snabbaste flygtid
8t 05m
Billigast pris
3 588 kr
Flyg från Köln till Luleå
Snabbaste flygtid
8t 45m
Billigast pris
4 259 kr
Flyg från Ljubljana till Luleå
Snabbaste flygtid
24t 45m
Billigast pris
4 268 kr
Flyg från Düsseldorf till Luleå
Snabbaste flygtid
33t 00m
Billigast pris
4 425 kr
Flyg från Friedrichshafen till Luleå
Snabbaste flygtid
9t 00m
Billigast pris
5 792 kr
Flyg från Lyon till Luleå
Snabbaste flygtid
12t 50m
Billigast pris
6 894 kr
Flyg från London till Luleå
Snabbaste flygtid
25t 50m
Billigast pris
11 029 kr
Visa mer

Hur tar man sig runt i Luleå?

Själva stadskärnan är relativt liten och du kan enkelt ta dig runt Luleås centrum till fots. Stadens kollektivtrafik består annars av lokalbussar som trafikeras av Luleås lokaltrafik. Bussarna tar dig till olika områden och orter runt om Luleå. Använd dig av lokaltrafikens reseplanerare online för att hitta den bästa resvägen. Bussbiljetter köper du redan på flygplatsen vid din ankomst, men de går även att köpa i automater vid busstationerna samt på Pressbyrån.

Luleå är en mycket cykelvänlig stad och här cyklar invånarna året om vilket är ett utmärkt sätt att upptäcka staden på. Det finns bra cykelvägar som tar dig runt till de olika områdena och flera ställen där du kan hyra en cykel. För att få aktuell information gällande uthyrningsplatser kan du vända dig till stadens turistbyrå.


Kan man flyga till Luleå utan pass eller visum?

När du reser till Luleå från utlandet behöver du endast ett visum om du kommer från ett land utanför EU. Om du har ett europeiskt pass från ett land som är medlem i EU-samarbetet behöver du inte fundera över krångliga visumansökningar. Som EU-medborgare behöver du inte heller ta med ditt pass såvida du har ett nationellt id-kort. Det nationella id-kortet utfärdas av polismyndigheten och visar ditt medborgarskap. Observera att det inte räcker med vanlig legitimation eller körkort. Innan du reser från utlandet ska du alltid kolla upp de senaste bestämmelserna hos landets ambassad eller officiella myndigheter för att få aktuella uppgifter. Inresebestämmelser och regler för pass och visum kan nämligen alltid förändras. Om du reser inrikes ska du kolla med ditt flygbolag vilken typ av legitimation som krävs för själva flygresan.


Tips och råd om Luleå

Intresserad av sevärdheter i Luleå?

Under din vistelse i Luleå ska du inte missa ett besök till Luleå Domkyrka, en guidad tur i världsarvet Gammelstad och ett par timmar på Norrbottens museum. Om du är intresserad av konst är ett besök till Konsthallen dessutom ett måste.

Vad bör jag packa för min resa?

Packa med kläder för att kunna vara ute i naturen så att du kan utforska omgivningarna.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Om du har en utländsk telefon bör du skaffa ett lokalt SIM-kort.

Kan jag dricka kranvattnet?

Ja, det går bra.

Ska jag dricksa i Luleå?

Det behövs inte men du kan avrunda uppåt.


 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass