Flyg till Luleå

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
sön 31/10
sön 7/11

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Luleå.
Visa nuvarande reserestriktioner för Sverige

Billigaste flygen till flygplatser i Luleå

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Luleå från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Luleå

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Luleå

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Luleå (LLA)

Vanligtvis är flyg till Luleå från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Luleå Kallax, vilket i genomsnitt kostar 1 095 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN LULEÅ TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSapril8% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Luleå kostar i genomsnitt bara 1 005 kr i april
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL LULEÅ FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember22% dyrareDet kostar omkring 1 332 kr för flyg till Luleå från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL LULEÅ FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSfebruari530% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Luleå från Stockholm Arlanda flygplats i februari än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Luleå?

Resor till Luleå är populära under sommarmånaderna då temperaturerna är som varmast i den nordliga staden. Detta är en perfekt tid för att njuta av naturen på den höga kusten. Även under jul och nyår säljs många flygbiljetter till Luleå då resenärer lockas av det vackra vinterlandskapet. Jämför priser för olika datum i momondos priskalender på nätet och hitta en flygstol och en resa med hotell till ett billigt pris.

När är det billigast att boka flyg till Luleå? Du kan hitta billiga flyg till Luleå under september och oktober. Priserna för flygresor till Luleå är som dyrast under juni och december. Under lågsäsongen kan du hitta biljetter i sista minuten men under högsäsongen rekommenderas att du bokar din biljett ungefär 55 dagar innan avresa för att få bäst pris.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Luleå?

  Under de senaste två veckorna har användare bokat erbjudanden till Luleå för 661 kr/person, vilket är 78 % billigare än för genomsnittsflyget till Luleå. För att hitta de billigaste priserna till Luleå från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Luleå?

  Den billigaste månaden att flyga till Luleå från Sverige är september. Flygpriserna som tenderar att ligga kring 1 005 kr, är ofta lägre under denna tid eftersom det är lågsäsong. maj är en annan bra månad för att besöka Luleå med genomsnittliga flygpriser från Sverige på omkring 1 091 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Luleå?

  Den bästa tiden att boka ett flyg till Luleå är 60 dagar innan avgång då biljettpriserna tenderar att i genomsnitt ligga runt 1 148 kr. Kom ihåg att du fortfarande kan hitta billiga biljetter till Luleå även utanför denna tidsram. Faktum är att momondo-användare nyligen hittat flyg från Sverige till Luleå för 756 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Luleå?

  Enligt våra data är måndag den billigaste veckodagen att flyga till Luleå från Sverige. Det lägsta biljettpriset som nyligen hittats för avgångar en måndag var 1 057 kr. Tänk på att priserna kan variera beroende på rutt och om du flyger in- eller utrikes. Om dina resplaner är flexibla gör du bäst i att undvika avgångar en söndag eftersom biljettpriserna då i genomsnitt ligger runt 1 265 kr. Dessa priser kan dock ändras så se till att ställa in prisuppdateringar för flyg till Luleå.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Luleå?

  Den billigaste tiden på dygnet att resa till Luleå är på eftermiddagen då man kan köpa flyg för så lite som 1 164 kr. Försök att inte köpa biljetter mitt på dagen eftersom de ligger runt 1 342 kr. Dessa priser kan naturligtvis variera beroende på årstid och vilken flygplats du flyger till.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Luleå?

  De som flyger till Luleå kan potentiellt hitta bättre priser för Skellefteå flygplats(118 km från stadskärnan i Luleå) eller Arvidsjaur flygplats(132 km från stadskärnan i Luleå) beroende på månad och avgångsflygplats.

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Luleå?

  Du kan hitta erbjudanden för Skellefteå flygplats för i genomsnitt 2 878 kr per person, men detta pris kan ändras beroende på din avreseflygplats. För att spara pengar kan du prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Luleå?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Sverige resor till Luleå. Inreserestriktioner

Sverige har begränsat inresa för de flesta utländska resenärer som kommer från länder utanför det utvidgade Europeiska området åtminstone till den 31 mars. Svenska medborgare och personer med fast bosättning kan fortfarande återvända till Sverige från länder utanför EES. Den 2 juli meddelade den svenska regeringen att medborgare och varaktigt bosatta i EES-länderna, Andorra, Monaco, San Marino, Schweiz eller Vatikanstaten, personer med svenskt uppehållstillstånd och deras familjemedlemmar nu kan resa in i Sverige, oavsett syftet med resan. Från den 21 december till den 14 februari inför Sverige ett tillfälligt inreseförbud som kommer att gälla för utlänningar som kommer från Storbritannien, Danmark och Norge med undantag för vissa resenärer. Visumhållare från Sverige och personer med visum över tre månader för ett annat EES-land får också komma in, liksom personer med ”väsentligt syfte” såsom sjukvårdspersonal, hälsoforskare och studenter vid en svensk institution. Mer information finns att tillgå här. Dessutom får invånare i Australien, Kanada, Georgien, Japan, Nya Zeeland, Rwanda, Sydkorea, Thailand, Tunisien och Uruguay också komma in i Sverige. Diplomater, gränsarbetare, sjukvårdspersonal, transportpersonal, hjälparbetare och resenärer som av brådskande familjeskäl besöker Sverige får också resa in.

Inträdeskrav

Utländska resenärer måste uppvisa ett läkarintyg med ett negativt testresultat utfärdat inom 48 timmar före resan. Resenärer under 18 år är undantagna från testkravet.

Karantänskrav

Den svenska regeringen rekommenderar att alla passagerare som anländer från Storbritannien efter den 12 december ska isolera sig i 7 dagar och ta ett PCR-test på ankomstdagen och efter 5 dagar.

Om du redan planerar att resa till Luleå inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Luleå

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Luleå
Norwegian
13 feb.
ARN06:40Stockholm Arlanda
1t 20m
LLA08:00Luleå Kallax
20 feb.
LLA04:45Luleå Kallax
1t 20m
ARN06:05Stockholm Arlanda
Norwegian
9 nov.
ARN03:40Stockholm Arlanda
1t 20m
LLA05:00Luleå Kallax
9 nov.
LLA14:35Luleå Kallax
1t 20m
ARN15:55Stockholm Arlanda
Norwegian
27 jan.
ARN09:10Stockholm Arlanda
1t 20m
LLA10:30Luleå Kallax
31 jan.
LLA05:25Luleå Kallax
1t 20m
ARN06:45Stockholm Arlanda
Norwegian
25 nov.
ARN03:40Stockholm Arlanda
1t 20m
LLA05:00Luleå Kallax
2 dec.
LLA14:35Luleå Kallax
1t 20m
ARN15:55Stockholm Arlanda
Norwegian
26 nov.
ARN15:45Stockholm Arlanda
1t 20m
LLA17:05Luleå Kallax
28 nov.
LLA04:45Luleå Kallax
1t 20m
ARN06:05Stockholm Arlanda
Norwegian
3 jan.
ARN03:40Stockholm Arlanda
1t 20m
LLA05:00Luleå Kallax
6 jan.
LLA14:35Luleå Kallax
1t 20m
ARN15:55Stockholm Arlanda

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Luleå

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Luleå, visa några av våra erbjudanden nedan av Norwegian och SAS
Norwegian
5 mars
ARN03:40Stockholm Arlanda
1t 20m
LLA05:00Luleå Kallax
Norwegian
13 jan.
ARN03:40Stockholm Arlanda
1t 20m
LLA05:00Luleå Kallax
Norwegian
26 nov.
ARN03:40Stockholm Arlanda
1t 20m
LLA05:00Luleå Kallax

Vilka bolag flyger till Luleå?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Luleå
 • Vilka bolag flyger till Luleå?

  Det kan även förekomma andra flygbolag som flyger till Luleå från Sverige, men det mest populära bland våra användare ärNorwegian SAS och Lufthansa. Dessa flygbolag lär kunna erbjuda flyg till Luleå på en daglig basis om du flyger från en av de mest populära flygplatserna i Sverige.


Flygplatser nära Luleå

Nedan hittar du alla flygplatser i Luleå tillsammans med avståndet från stadens centrum

Billiga flyg till Luleå landar på Luleå Airport inte långt söder om staden. Du tar dig snabbt igenom flygplatsen som inte är särskilt stor. Inne i terminalbyggnaden finns det en restaurang om du är hungrig samt en kiosk för att köpa med dig något snacks. Du kan smidigt ta dig in till centrum antingen med lokalbuss eller med taxi.


Populära flygresor till Luleå

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Luleå som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Luleå
Snabbast flygtid1t 20m
Billigaste pris928 kr
Flyg från Göteborg till Luleå
Snabbast flygtid5t 50m
Billigaste pris1 409 kr

Så tar du dig runt i Luleå

Själva stadskärnan är relativt liten och du kan enkelt ta dig runt Luleås centrum till fots. Stadens kollektivtrafik består annars av lokalbussar som trafikeras av Luleås lokaltrafik. Bussarna tar dig till olika områden och orter runt om Luleå. Använd dig av lokaltrafikens reseplanerare online för att hitta den bästa resvägen. Bussbiljetter köper du redan på flygplatsen vid din ankomst, men de går även att köpa i automater vid busstationerna samt på Pressbyrån.

Luleå är en mycket cykelvänlig stad och här cyklar invånarna året om vilket är ett utmärkt sätt att upptäcka staden på. Det finns bra cykelvägar som tar dig runt till de olika områdena och flera ställen där du kan hyra en cykel. För att få aktuell information gällande uthyrningsplatser kan du vända dig till stadens turistbyrå.


Visumkrav för att besöka Luleå

När du reser till Luleå från utlandet behöver du endast ett visum om du kommer från ett land utanför EU. Om du har ett europeiskt pass från ett land som är medlem i EU-samarbetet behöver du inte fundera över krångliga visumansökningar. Som EU-medborgare behöver du inte heller ta med ditt pass såvida du har ett nationellt id-kort. Det nationella id-kortet utfärdas av polismyndigheten och visar ditt medborgarskap. Observera att det inte räcker med vanlig legitimation eller körkort. Innan du reser från utlandet ska du alltid kolla upp de senaste bestämmelserna hos landets ambassad eller officiella myndigheter för att få aktuella uppgifter. Inresebestämmelser och regler för pass och visum kan nämligen alltid förändras. Om du reser inrikes ska du kolla med ditt flygbolag vilken typ av legitimation som krävs för själva flygresan.


Börja planera din resa till Luleå


De bästa sakerna att se och göra i Luleå

Intresserad av sevärdheter i Luleå?

Under din vistelse i Luleå ska du inte missa ett besök till Luleå Domkyrka, en guidad tur i världsarvet Gammelstad och ett par timmar på Norrbottens museum. Om du är intresserad av konst är ett besök till Konsthallen dessutom ett måste.

Vad bör jag packa för min resa?

Packa med kläder för att kunna vara ute i naturen så att du kan utforska omgivningarna.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Om du har en utländsk telefon bör du skaffa ett lokalt SIM-kort.

Kan jag dricka kranvattnet?

Ja, det går bra.

Ska jag dricksa i Luleå?

Det behövs inte men du kan avrunda uppåt.