Flyg till Luleå

Tur & retur
Ekonomi
Boston (BOS)
Luleå (LLA)
fre 23/7
fre 30/7
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Luleå. Nuvarande restriktioner för Luleå baseras på reserestriktioner för Sverige.
Visa nuvarande reserestriktioner för Sverige

Billigaste flygen till flygplatser i Luleå

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Luleå från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Luleå

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Luleå

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Luleå (LLA)

Vanligtvis är flyg till Luleå från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Luleå Kallax, vilket i genomsnitt kostar 1 106 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN LULEÅ TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSapril8% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Luleå kostar i genomsnitt bara 1 015 kr i april
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL LULEÅ FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember22% dyrareDet kostar omkring 1 345 kr för flyg till Luleå från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL LULEÅ FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSfebruari530% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Luleå från Stockholm Arlanda flygplats i februari än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Luleå?

Resor till Luleå är populära under sommarmånaderna då temperaturerna är som varmast i den nordliga staden. Detta är en perfekt tid för att njuta av naturen på den höga kusten. Även under jul och nyår säljs många flygbiljetter till Luleå då resenärer lockas av det vackra vinterlandskapet. Jämför priser för olika datum i momondos priskalender på nätet och hitta en flygstol och en resa med hotell till ett billigt pris.

När är det billigast att boka flyg till Luleå? Du kan hitta billiga flyg till Luleå under september och oktober. Priserna för flygresor till Luleå är som dyrast under juni och december. Under lågsäsongen kan du hitta biljetter i sista minuten men under högsäsongen rekommenderas att du bokar din biljett ungefär 55 dagar innan avresa för att få bäst pris.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Luleå?

Under de senaste två veckorna har användare bokat erbjudanden till Luleå för 668 kr/person, vilket är 78 % billigare än för genomsnittsflyget till Luleå. För att hitta de billigaste priserna till Luleå från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Luleå?

Den billigaste månaden att flyga till Luleå från Sverige är september. Flygpriserna som tenderar att ligga kring 1 015 kr, är ofta lägre under denna tid eftersom det är lågsäsong. maj är en annan bra månad för att besöka Luleå med genomsnittliga flygpriser från Sverige på omkring 1 102 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Luleå?

Den bästa tiden att boka ett flyg till Luleå är 60 dagar innan avgång då biljettpriserna tenderar att i genomsnitt ligga runt 1 160 kr. Kom ihåg att du fortfarande kan hitta billiga biljetter till Luleå även utanför denna tidsram. Faktum är att momondo-användare nyligen hittat flyg från Sverige till Luleå för 825 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Luleå?

Enligt våra data är måndag den billigaste veckodagen att flyga till Luleå från Sverige. Det lägsta biljettpriset som nyligen hittats för avgångar en måndag var 1 068 kr. Tänk på att priserna kan variera beroende på rutt och om du flyger in- eller utrikes. Om dina resplaner är flexibla gör du bäst i att undvika avgångar en söndag eftersom biljettpriserna då i genomsnitt ligger runt 1 278 kr. Dessa priser kan dock ändras så se till att ställa in prisuppdateringar för flyg till Luleå.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Luleå?

Den billigaste tiden på dygnet att resa till Luleå är på eftermiddagen då man kan köpa flyg för så lite som 1 176 kr. Försök att inte köpa biljetter mitt på dagen eftersom de ligger runt 1 356 kr. Dessa priser kan naturligtvis variera beroende på årstid och vilken flygplats du flyger till.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Luleå?

De som flyger till Luleå kan potentiellt hitta bättre priser för Skellefteå flygplats(118 km från stadskärnan i Luleå) eller Arvidsjaur flygplats(132 km från stadskärnan i Luleå) beroende på månad och avgångsflygplats.

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Luleå?

Du kan hitta erbjudanden för Skellefteå flygplats för i genomsnitt 2 907 kr per person, men detta pris kan ändras beroende på din avreseflygplats. För att spara pengar kan du prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Luleå?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Sverige resor till Luleå. Inreserestriktioner

Sverige har begränsat inresa för de flesta utländska resenärer som kommer från länder utanför det utvidgade Europeiska området åtminstone till den 31 mars. Svenska medborgare och personer med fast bosättning kan fortfarande återvända till Sverige från länder utanför EES. Den 2 juli meddelade den svenska regeringen att medborgare och varaktigt bosatta i EES-länderna, Andorra, Monaco, San Marino, Schweiz eller Vatikanstaten, personer med svenskt uppehållstillstånd och deras familjemedlemmar nu kan resa in i Sverige, oavsett syftet med resan. Från den 21 december till den 14 februari inför Sverige ett tillfälligt inreseförbud som kommer att gälla för utlänningar som kommer från Storbritannien, Danmark och Norge med undantag för vissa resenärer. Visumhållare från Sverige och personer med visum över tre månader för ett annat EES-land får också komma in, liksom personer med ”väsentligt syfte” såsom sjukvårdspersonal, hälsoforskare och studenter vid en svensk institution. Mer information finns att tillgå här. Dessutom får invånare i Australien, Kanada, Georgien, Japan, Nya Zeeland, Rwanda, Sydkorea, Thailand, Tunisien och Uruguay också komma in i Sverige. Diplomater, gränsarbetare, sjukvårdspersonal, transportpersonal, hjälparbetare och resenärer som av brådskande familjeskäl besöker Sverige får också resa in.

Inträdeskrav

Utländska resenärer måste uppvisa ett läkarintyg med ett negativt testresultat utfärdat inom 48 timmar före resan. Resenärer under 18 år är undantagna från testkravet.

Karantänskrav

Den svenska regeringen rekommenderar att alla passagerare som anländer från Storbritannien efter den 12 december ska isolera sig i 7 dagar och ta ett PCR-test på ankomstdagen och efter 5 dagar.

Om du redan planerar att resa till Luleå inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Luleå Kallax

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Luleå Kallax
SAS
10 aug.
ARN08:15Stockholm Arlanda
1t 15m
LLA09:30Luleå Kallax
31 aug.
LLA15:35Luleå Kallax
1t 15m
ARN16:50Stockholm Arlanda
1 753 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
10 aug.
ARN12:00Stockholm Arlanda
1t 15m
LLA13:15Luleå Kallax
2 sep.
LLA09:15Luleå Kallax
1t 20m
ARN10:35Stockholm Arlanda
1 458 kr
Hitta liknande
SAS
7 aug.
ARN04:00Stockholm Arlanda
1t 15m
LLA05:15Luleå Kallax
14 aug.
LLA03:30Luleå Kallax
1t 20m
ARN04:50Stockholm Arlanda
1 484 kr
Hitta liknande
SAS
20 aug.
ARN09:55Stockholm Arlanda
1t 15m
LLA11:10Luleå Kallax
26 aug.
LLA06:00Luleå Kallax
1t 20m
ARN07:20Stockholm Arlanda
1 745 kr
Hitta liknande
SAS
22 aug.
ARN08:40Stockholm Arlanda
1t 15m
LLA09:55Luleå Kallax
31 aug.
LLA06:00Luleå Kallax
1t 20m
ARN07:20Stockholm Arlanda
1 849 kr
Hitta liknande
Norwegian
3 aug.
ARN03:00Stockholm Arlanda
1t 20m
LLA04:20Luleå Kallax
10 aug.
LLA13:40Luleå Kallax
1t 20m
ARN15:00Stockholm Arlanda

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Luleå Kallax

Om du letar efter enkelbiljetter till Luleå, visa några av våra erbjudanden nedan av Norwegian
SAS
31 juli
ARN04:00Stockholm Arlanda
1t 15m
LLA05:15Luleå Kallax
SAS
14 aug.
ARN15:30Stockholm Arlanda
1t 15m
LLA16:45Luleå Kallax
Norwegian
27 juli
ARN12:00Stockholm Arlanda
1t 15m
LLA13:15Luleå Kallax
1 068 kr
Hitta liknande

Vilka flygbolag flyger till Luleå?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Luleå

Billiga flyg till Luleå hittar du med Norwegian Air Shuttle, SAS Scandinavian Airlines och Braathens Regional Airlines. Tänk på att när du bokar flygresor med lågprisbolag kan det tillkomma dolda kostnader till biljettpriset. Dessa kostnader kan bland annat röra avgifter för bagage och sittplats. Jämför priser mellan olika bolag online hos momondo.

Vem flyger direkt till Luleå? Både SAS och Norwegian flyger direkt till Luleå från Arlanda flygplats norr om Stockholm. Med en mellanlandning i Stockholm kan du även nå Luleå från Sveriges övriga orter.

Hur många timmar tar det att flyga till Luleå? En direkt resa till Luleå från Stockholm tar ungefär en timme och en kvart. Då resan inte är lång serveras sällan mat under flygningen men ofta får du en kopp kaffe.


Hur tar man sig från flygplatsen i Luleå till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Luleå plus avståndet till centrum

Billiga flyg till Luleå landar på Luleå Airport inte långt söder om staden. Du tar dig snabbt igenom flygplatsen som inte är särskilt stor. Inne i terminalbyggnaden finns det en restaurang om du är hungrig samt en kiosk för att köpa med dig något snacks. Du kan smidigt ta dig in till centrum antingen med lokalbuss eller med taxi.


Populära flygresor till Luleå

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Luleå som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Luleå
Snabbaste flygtid
1t 15m
Billigast pris
1 242 kr
Flyg från Frankfurt till Luleå
Snabbaste flygtid
6t 50m
Billigast pris
1 589 kr
Flyg från Paris till Luleå
Snabbaste flygtid
4t 50m
Billigast pris
1 971 kr
Flyg från Berlin till Luleå
Snabbaste flygtid
15t 25m
Billigast pris
2 248 kr
Flyg från Wien till Luleå
Snabbaste flygtid
9t 35m
Billigast pris
2 344 kr
Flyg från Zürich till Luleå
Snabbaste flygtid
4t 50m
Billigast pris
2 344 kr
Flyg från Katowice till Luleå
Snabbaste flygtid
25t 00m
Billigast pris
2 543 kr
Flyg från Düsseldorf till Luleå
Snabbaste flygtid
11t 45m
Billigast pris
2 570 kr
Flyg från Hamburg till Luleå
Snabbaste flygtid
8t 30m
Billigast pris
2 604 kr
Flyg från München till Luleå
Snabbaste flygtid
6t 50m
Billigast pris
2 830 kr
Flyg från Barcelona till Luleå
Snabbaste flygtid
9t 30m
Billigast pris
2 899 kr
Flyg från Genève till Luleå
Snabbaste flygtid
25t 30m
Billigast pris
3 160 kr
Flyg från Basel till Luleå
Snabbaste flygtid
8t 35m
Billigast pris
3 212 kr
Flyg från Lyon till Luleå
Snabbaste flygtid
9t 45m
Billigast pris
3 229 kr
Flyg från Hannover till Luleå
Snabbaste flygtid
9t 20m
Billigast pris
3 663 kr
Flyg från London till Luleå
Snabbaste flygtid
16t 20m
Billigast pris
4 080 kr
Flyg från Warszawa till Luleå
Snabbaste flygtid
11t 15m
Billigast pris
4 123 kr
Flyg från Graz till Luleå
Snabbaste flygtid
8t 55m
Billigast pris
4 462 kr
Flyg från Zagreb till Luleå
Snabbaste flygtid
17t 15m
Billigast pris
4 661 kr
Flyg från Köln till Luleå
Snabbaste flygtid
17t 10m
Billigast pris
6 527 kr
Visa mer

Hur tar man sig runt i Luleå?

Själva stadskärnan är relativt liten och du kan enkelt ta dig runt Luleås centrum till fots. Stadens kollektivtrafik består annars av lokalbussar som trafikeras av Luleås lokaltrafik. Bussarna tar dig till olika områden och orter runt om Luleå. Använd dig av lokaltrafikens reseplanerare online för att hitta den bästa resvägen. Bussbiljetter köper du redan på flygplatsen vid din ankomst, men de går även att köpa i automater vid busstationerna samt på Pressbyrån.

Luleå är en mycket cykelvänlig stad och här cyklar invånarna året om vilket är ett utmärkt sätt att upptäcka staden på. Det finns bra cykelvägar som tar dig runt till de olika områdena och flera ställen där du kan hyra en cykel. För att få aktuell information gällande uthyrningsplatser kan du vända dig till stadens turistbyrå.


Kan man flyga till Luleå utan pass eller visum?

När du reser till Luleå från utlandet behöver du endast ett visum om du kommer från ett land utanför EU. Om du har ett europeiskt pass från ett land som är medlem i EU-samarbetet behöver du inte fundera över krångliga visumansökningar. Som EU-medborgare behöver du inte heller ta med ditt pass såvida du har ett nationellt id-kort. Det nationella id-kortet utfärdas av polismyndigheten och visar ditt medborgarskap. Observera att det inte räcker med vanlig legitimation eller körkort. Innan du reser från utlandet ska du alltid kolla upp de senaste bestämmelserna hos landets ambassad eller officiella myndigheter för att få aktuella uppgifter. Inresebestämmelser och regler för pass och visum kan nämligen alltid förändras. Om du reser inrikes ska du kolla med ditt flygbolag vilken typ av legitimation som krävs för själva flygresan.


Tips och råd om Luleå

Intresserad av sevärdheter i Luleå?

Under din vistelse i Luleå ska du inte missa ett besök till Luleå Domkyrka, en guidad tur i världsarvet Gammelstad och ett par timmar på Norrbottens museum. Om du är intresserad av konst är ett besök till Konsthallen dessutom ett måste.

Vad bör jag packa för min resa?

Packa med kläder för att kunna vara ute i naturen så att du kan utforska omgivningarna.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Om du har en utländsk telefon bör du skaffa ett lokalt SIM-kort.

Kan jag dricka kranvattnet?

Ja, det går bra.

Ska jag dricksa i Luleå?

Det behövs inte men du kan avrunda uppåt.


 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass