Flyg Europa Sverige Skellefteå

Flyg till Skellefteå

Tur & retur
Ekonomi
Wichita (ICT)
Skellefteå (SFT)
tors 15/4
tors 22/4
Alla månader
Jämför momondo med |
Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Skellefteå. Nuvarande restriktioner för Skellefteå baseras på reserestriktioner för Sverige.

Visa nuvarande reserestriktioner för Sverige

Billigaste flygen till flygplatser i Skellefteå

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Skellefteå från din närmsta stad eller flygplats
London Luton flygplats
Umeå

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN London TILL Skellefteå

London (LON) till Umeå (UME)

Vanligtvis är flyg till Skellefteå från London billigare än att flyga från London till Umeå, vilket i genomsnitt kostar 2 297 kr


När är den bästa tiden att resa till Skellefteå?

Vilken tid på året du ska boka flyg till norra Sverige och Skellefteå beror på vilken typ av resa du vill göra och vilka aktiviteter du vill ägna dig åt. För allra härligast och varmast väder ska du köpa flyg till Skellefteå under sommaren och helst mellan juni och september då det är som varmast. Under dessa sommarmånader når temperaturerna upp till 20 °C och klimatet är perfekt för cykelutflykter och vandringar. Under varma dagar kan du även bada. Under vintern sjunker temperaturerna till under 0 °C men förhållanden under januari och februari är utmärkta för vintersporter som skidåkning.

När är det billigast att boka flyg till Skellefteå?

Flyg till Skellefteå är som billigast i augusti då det även är härligt väder och behagliga temperaturer i staden. Flygresor är som dyrast i februari då många reser till staden under sportlovet för att ägna sig åt vintersporter. Hos momondo kan du jämföra priser på flygbiljetter till Skellefteå för att hitta flygstolar till bra priser. För att få billiga flygbiljetter till Skellefteå bör du boka flyg ungefär två månader innan avresa.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Skellefteå?

Användare som bokade resor till Skellefteå från Moskva hittade flyg som var 96 % billigare än det genomsnittliga priset för flyg till Skellefteå. För att hitta det billigaste priset till Skellefteå från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Skellefteå?

Den billigaste månaden att flyga till Skellefteå från Sverige är september. Flygpriserna som tenderar att ligga kring 1 342 kr, är ofta lägre under denna tid eftersom det är lågsäsong. Om du inte har möjlighet att resa i september kan du istället boka flyg till Skellefteå från Sverige för april. Flyg till Skellefteå i april är kanske inte lika billiga som i september, men genomsnittet ligger fortfarande runt 1 454 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Skellefteå?

Sannolikheten att du hittar billiga flyg till Skellefteå från Sverige är större om du bokar 60 dagar innan ditt avresedatum. Generellt sett kan du förvänta dig att hitta flyg till Skellefteå för ungefär 1 905 kr om du gör din sökning 60 dagar innan.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Skellefteå?

Den billigaste veckodagen att flyga till Skellefteå är en fredag då du kan hitta priser så låga som 1 497 kr. Detta bero ofta på att det är lägre efterfrågan på flyg denna veckodag. Om dina resplaner är flexibla gör du bäst i att undvika avgångar en tisdag eftersom biljettpriserna då i genomsnitt ligger runt 1 773 kr. Dessa priser kan dock ändras så se till att ställa in prisuppdateringar för flyg till Skellefteå.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Skellefteå?

Enligt våra data är den billigaste tiden på dygnet att flyga till Skellefteå mitt på dagen. momondo-användare har hittat avgående flyg från Sverige till Skellefteå mitt på dagen för så lite som 1 620 kr. Tänk på att dessa priser kan variera beroende på flygbolag och vilken tid på året du reser. Försök att inte köpa biljetter på eftermiddagen eftersom de ligger runt 2 465 kr. Dessa priser kan naturligtvis variera beroende på årstid och vilken flygplats du flyger till.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Skellefteå?

De som flyger till Skellefteå kan potentiellt hitta bättre priser för Luleå Kallax flygplats(104 km från stadskärnan i Skellefteå), Lycksele flygplats(109 km från stadskärnan i Skellefteå), Umeå flygplats(111 km från stadskärnan i Skellefteå) eller Arvidsjaur flygplats(122 km från stadskärnan i Skellefteå) beroende på månad och avgångsflygplats.

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Skellefteå?

Skellefteå flygplats har ett genomsnittspris på 2 864 kr per person och är generellt den billigaste flygplatsen att flyga till när du besöker Skellefteå. Detta genomsnittspris beror på avgångsplats. Prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide för att hitta det billigaste flyget.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Skellefteå?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Sverige resor till Skellefteå. Inreserestriktioner

Sverige har begränsat inresa för de flesta utländska resenärer som kommer från länder utanför det utvidgade Europeiska området åtminstone till den 31 mars. Svenska medborgare och personer med fast bosättning kan fortfarande återvända till Sverige från länder utanför EES. Den 2 juli meddelade den svenska regeringen att medborgare och varaktigt bosatta i EES-länderna, Andorra, Monaco, San Marino, Schweiz eller Vatikanstaten, personer med svenskt uppehållstillstånd och deras familjemedlemmar nu kan resa in i Sverige, oavsett syftet med resan. Från den 21 december till den 14 februari inför Sverige ett tillfälligt inreseförbud som kommer att gälla för utlänningar som kommer från Storbritannien, Danmark och Norge med undantag för vissa resenärer. Visumhållare från Sverige och personer med visum över tre månader för ett annat EES-land får också komma in, liksom personer med ”väsentligt syfte” såsom sjukvårdspersonal, hälsoforskare och studenter vid en svensk institution. Mer information finns att tillgå här. Dessutom får invånare i Australien, Kanada, Georgien, Japan, Nya Zeeland, Rwanda, Sydkorea, Thailand, Tunisien och Uruguay också komma in i Sverige. Diplomater, gränsarbetare, sjukvårdspersonal, transportpersonal, hjälparbetare och resenärer som av brådskande familjeskäl besöker Sverige får också resa in.

Inträdeskrav

Utländska resenärer måste uppvisa ett läkarintyg med ett negativt testresultat utfärdat inom 48 timmar före resan. Resenärer under 18 år är undantagna från testkravet.

Karantänskrav

Den svenska regeringen rekommenderar att alla passagerare som anländer från Storbritannien efter den 12 december ska isolera sig i 7 dagar och ta ett PCR-test på ankomstdagen och efter 5 dagar.

Om du planerarar att resa till Skellefteå inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Hitta billiga flygbiljetter till Skellefteå

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Skellefteå
SAS
25 juni
13:50Stockholm Arlanda
1t 10m
15:00Skellefteå
28 juni
08:40Skellefteå
1t 05m
09:45Stockholm Arlanda
2 018 kr
Hitta liknande
SAS
25 juni
13:50Stockholm Arlanda
1t 10m
15:00Skellefteå
28 juni
08:40Skellefteå
1t 05m
09:45Stockholm Arlanda
2 027 kr
Hitta liknande
SAS
21 maj
08:10Stockholm Arlanda
1t 10m
09:20Skellefteå
24 maj
06:00Skellefteå
1t 05m
07:05Stockholm Arlanda
2 069 kr
Hitta liknande
SAS
14 maj
08:10Stockholm Arlanda
1t 10m
09:20Skellefteå
17 maj
06:00Skellefteå
1t 05m
07:05Stockholm Arlanda
2 369 kr
Hitta liknande
SAS
7 maj
13:50Stockholm Arlanda
1t 10m
15:00Skellefteå
10 maj
06:00Skellefteå
1t 05m
07:05Stockholm Arlanda
2 617 kr
Hitta liknande
SAS
30 apr.
07:45Stockholm Arlanda
1t 10m
08:55Skellefteå
3 maj
06:00Skellefteå
1t 05m
07:05Stockholm Arlanda
2 890 kr
Hitta liknande

Vilka flygbolag flyger till Skellefteå?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Skellefteå

Från Stockholm kan du hitta direktflyg till Skellefteå med SAS som har avgångar från Arlanda flygplats. En direkt resa från Stockholm till Skellefteå tar drygt en timme. Billiga flyg till Skellefteå hittar du även med Braathens Regional Aviation och Norwegian. Du kan även hitta flyg till Skellefteå med SAS från Göteborg, men då får du först mellanlanda i Stockholm vilket gör restiden längre.


Hur tar man sig från flygplatsen i Skellefteå till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Skellefteå plus avståndet till centrum

Skellefteå Airport ligger 20 km söder om stadens centrum. För att resa till Skellefteå billigt från flygplatsen kan du ta flygbussen som avgår från flygplatsen. Flygbussens avgångstider är anpassade efter när flyg landar på flygplatsen och avgår alltid 15 minuter efter en ankomst. Detta gör att även om ditt plan är försenat kan du vänta dig en smidig transport in till centrum. Flygplatsen är mycket liten så det tar inte lång tid att få ditt bagage och ta dig genom byggnaden till flygbussen. En enkelresa kostar 80 SEK. För att ta dig in till Skellefteå allra snabbast är det dock bil som gäller. Antingen kan du hyra bil på flygplatsen eller ta taxi som ofta väntar vid ankomsten av flyg. Resan in till city tar ungefär 20 minuter och du följer väg 364 om du kör själv.


Populära flygresor till Skellefteå

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Skellefteå som hittats av användare
Flyg från London till Skellefteå
Snabbaste flygtid
12t 05m
Billigast pris
1 163 kr
Flyg från Stockholm till Skellefteå
Snabbaste flygtid
1t 10m
Billigast pris
2 018 kr
Flyg från Berlin till Skellefteå
Snabbaste flygtid
9t 10m
Billigast pris
2 378 kr
Flyg från Warszawa till Skellefteå
Snabbaste flygtid
12t 30m
Billigast pris
2 720 kr
Flyg från Frankfurt till Skellefteå
Snabbaste flygtid
6t 55m
Billigast pris
2 968 kr
Flyg från Bergamo till Skellefteå
Snabbaste flygtid
19t 10m
Billigast pris
3 669 kr
Flyg från Zürich till Skellefteå
Snabbaste flygtid
10t 00m
Billigast pris
3 806 kr
Flyg från Basel till Skellefteå
Snabbaste flygtid
11t 15m
Billigast pris
3 883 kr
Flyg från Linz till Skellefteå
Snabbaste flygtid
18t 20m
Billigast pris
5 285 kr
Flyg från Wien till Skellefteå
Snabbaste flygtid
22t 10m
Billigast pris
8 038 kr
Flyg från Poznan till Skellefteå
Snabbaste flygtid
22t 15m
Billigast pris
8 816 kr
Flyg från Istanbul till Skellefteå
Snabbaste flygtid
13t 45m
Billigast pris
14 964 kr
Visa mer

Hur tar man sig runt i Skellefteå?

Skellefteås centrum är mycket litet så om du bor centralt går det bra att ta sig omkring till fots. Inne i centrum har du dessutom gångavstånd till bekvämligheter som shopping, restauranger och nattliv. Kollektivtrafiken i staden består av bussar som körs av Skellefteå buss. Ladda ner kollektivtrafikens app för att allra lättast planera din resa och ta dig runt. En enkelresa kostar 30 SEK om du köper biljetten ombord på bussen och 25 SEK om du köper den via appen. Tänk på att bussarna är kontantfria. Om du är i Skellefteå under sommaren rekommenderas det att cykla för att ta dig fram. Det finns säkra och fina cykelvägar både i centrum och för att ta dig runt i regionen så passa på att se området under en cykelutflykt!


Kan man resa till Skellefteå utan pass eller visum?

För att resa till Skellefteå från ett annat EU-land behöver du endast nationellt id-kort för att åka in i landet. Från länder utanför EU kan du behöva visum beroende på varifrån du reser och du kommer också att behöva visa upp ett pass vid inresan. Kontrollera med närmaste svenska ambassad vilka regler som gäller.


Tips och råd om Skellefteå

Vad ska man se i Skellefteå?

Populära sevärdheter runt Skellefteå är bland annat Finnfors kraftverksmuseum och Rismyrliden.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Ta med barnen till äventyrsparken Skellefteå Adventure Park eller Leos Lekland.

Ska man köpa reseförsäkring?

Om du har en hemförsäkring är det mycket möjligt att mycket redan täcks för din resa, men kontrollera detta innan du reser.

Kan man dricka kranvattnet?

Ja, det går alldeles utmärkt.

Ska man lämna dricks?

Nej, du behöver inte lämna någon dricks.

Var ska man shoppa?

Det stora shoppingstråket hittar du inne i centrum där den populära gallerian Vintergatan även ligger belägen. (Priser kontrollerade 20/05/2019).


Flyg Europa Sverige Skellefteå
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass