Hitta billiga flyg till Skellefteå

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
0 väskor
Från?
Till?
lör 1/10
lör 8/10

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Om flyg till Skellefteå

Översiktsinformation om flygpriser, flyglängd och flygbolag för Skellefteå

Bästa priset för enkelresa

90 kr

Bästa priset för tur- och returresa

271 kr

Snabbast flygtid

1t 10m

Flygs av

2 flygbolag
Det bästa priset för enkelflyg till Skellefteå från Sverige under de senaste 72 timmarna är 90 kr (Stockholm Arlanda till Skellefteå).
Det bästa priset för tur- och returflyg till Skellefteå från Sverige under de senaste 72 timmarna är 271 kr (Stockholm Arlanda till Skellefteå).
Det snabbaste flyget till Skellefteå från Sverige tar 1t 10m (Stockholm Arlanda till Skellefteå).
Det finns 2 flygbolag som flyger till och från Skellefteå, inklusive Scandinavian Airlines och Ryanair.

Trender för flygresor till Skellefteå

Utforska inblicksdata för ditt flyg till Skellefteå och lägg upp den ultimata resplanen

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Skellefteå?

februari är generellt den billigaste månaden att flyga till Skellefteå från Sverige med priser runt 1 467 kr. Om du inte har möjlighet att flyga till Skellefteå i februari är juni ditt näst bästa alternativ. Flygpriserna från Sverige till Skellefteå under juni ligger i genomsnitt på 1 479 kr.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Skellefteå?

Användare som bokade resor till Skellefteå från Stockholm hittade flyg som var 95 % billigare än det genomsnittliga priset för flyg till Skellefteå. För att hitta det billigaste priset till Skellefteå från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.
See prices from:

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Skellefteå?

Den billigaste dagen att resa från Sverige till Skellefteå är en måndag då man kan hitta priser så låga som 984 kr. Undvik att boka avgångar för en söndag eftersom priserna då vanligtvis är högre. Enligt våra data ligger genomsnittspriset för en biljett till Skellefteå för flygningar en söndag på 2 405 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Skellefteå?

Den billigaste tiden på dygnet att resa till Skellefteå är mitt på dagen då man kan köpa flyg för så lite som 1 251 kr. Försök att inte köpa biljetter på kvällen eftersom de ligger runt 2 179 kr. Dessa priser kan naturligtvis variera beroende på årstid och vilken flygplats du flyger till.

Hur lång tid tar det att flyga till Skellefteå?

Flygtiderna varierar beroende på vilken flygplats i Sverige du flyger från och vilken flygplats i Skellefteå du landar på. Om du till exempel flyger från Stockholm Arlanda till Luleå Kallax tar det i genomsnitt 1t 30m. Och andra sidan tar rutten Göteborg Landvetter till Luleå Kallax generellt omkring 1t 40m. Tänk på att det snabbaste alternativet alltid är ett direktflyg, så ta en titt på momondo för att se om det finns några lediga alternativ för din rutt.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Skellefteå?

Den bästa tiden att boka ett flyg till Skellefteå från Sverige är 36 dagar innan avgång eftersom biljettpriserna då tenderar att ligga runt 2 110 kr.

Billigaste flygen till flygplatser i Skellefteå

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Skellefteå från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Skellefteå

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Skellefteå

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Luleå (LLA)

Vanligtvis är flyg till Skellefteå från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Luleå Kallax, vilket i genomsnitt kostar 1 214 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN SKELLEFTEÅ TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSfebruari33% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Skellefteå kostar i genomsnitt bara 1 264 kr i februari
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL SKELLEFTEÅ FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSnovember51% dyrareDet kostar omkring 2 856 kr för flyg till Skellefteå från Stockholm Arlanda flygplats i november
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL SKELLEFTEÅ FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSfebruari690% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Skellefteå från Stockholm Arlanda flygplats i februari än någon annan månad

Vanliga frågor om att flyga till Skellefteå

Vilken tid på året du ska boka flyg till norra Sverige och Skellefteå beror på vilken typ av resa du vill göra och vilka aktiviteter du vill ägna dig åt. För allra härligast och varmast väder ska du köpa flyg till Skellefteå under sommaren och helst mellan juni och september då det är som varmast. Under dessa sommarmånader når temperaturerna upp till 20 °C och klimatet är perfekt för cykelutflykter och vandringar. Under varma dagar kan du även bada. Under vintern sjunker temperaturerna till under 0 °C men förhållanden under januari och februari är utmärkta för vintersporter som skidåkning.

När är det billigast att boka flyg till Skellefteå?

Flyg till Skellefteå är som billigast i augusti då det även är härligt väder och behagliga temperaturer i staden. Flygresor är som dyrast i februari då många reser till staden under sportlovet för att ägna sig åt vintersporter. Hos momondo kan du jämföra priser på flygbiljetter till Skellefteå för att hitta flygstolar till bra priser. För att få billiga flygbiljetter till Skellefteå bör du boka flyg ungefär två månader innan avresa.

De som flyger till Skellefteå kan potentiellt hitta bättre priser för Luleå Kallax flygplats(104 km från stadskärnan i Skellefteå), Lycksele flygplats(109 km från stadskärnan i Skellefteå), Umeå flygplats(111 km från stadskärnan i Skellefteå) eller Arvidsjaur flygplats(122 km från stadskärnan i Skellefteå) beroende på månad och avgångsflygplats.

Lycksele flygplats har ett genomsnittspris på 2 968 kr per person och är generellt den billigaste flygplatsen att flyga till när du besöker Skellefteå. Detta genomsnittspris beror på avgångsplats. Prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide för att hitta det billigaste flyget.


Hitta billiga flygbiljetter till Skellefteå

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Skellefteå

Andra kabinklasser för flyg till Skellefteå

Utforska andra premiumkabinalternativ för ditt flyg till Skellefteå

Vilka bolag flyger till Skellefteå?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Skellefteå

Vilka bolag flyger till Skellefteå?

När det gäller flyg från Sverige till Skellefteå bokar de flesta av momondos användare med flygbolag som Norwegian, Scandinavian Airlines, Ryanair och Braathens Regional Aviation. Beroende på vilken flygplats du flyger från kan du ha andra flygbolag att välja mellan.

Flyg med Braathens Regional Aviation till Skellefteå

Braathens Regional Aviation flyger omkring 2 flyg till Skellefteå under en vecka. Den vanligaste avresepunkten för dessa flyg var Stockholm-Bromma, där det bästa erbjudandet för tur och returbiljetter med Braathens Regional Aviation var 1 598 kr (Stockholm-Bromma till Skellefteå). Användare har betygsatt Braathens Regional Aviation med 10,0/10 med över 1 omdöme på momondo.

Flyg med Ryanair till Skellefteå

Flygerbjudanden med Ryanair till Skellefteå startar från 91 kr – det här är det bästa priset som nyligen hittats på momondo och det var för en tur- och returresa som avgick från Stockholm Arlanda. Under en normal vecka är flygpriserna för Ryanair vanligtvis högre, men de varierar beroende på var du flyger från – Stockholm Arlanda är den populäraste avgångspunkten för Ryanair till Skellefteå och har därför i allmänhet störst tillgänglighet. Ryanair får 7,0/10 i betyg av 913 omdömen.


Flygplatser nära Skellefteå

Nedan hittar du alla flygplatser i Skellefteå tillsammans med avståndet från stadens centrum

Skellefteå Airport ligger 20 km söder om stadens centrum. För att resa till Skellefteå billigt från flygplatsen kan du ta flygbussen som avgår från flygplatsen. Flygbussens avgångstider är anpassade efter när flyg landar på flygplatsen och avgår alltid 15 minuter efter en ankomst. Detta gör att även om ditt plan är försenat kan du vänta dig en smidig transport in till centrum. Flygplatsen är mycket liten så det tar inte lång tid att få ditt bagage och ta dig genom byggnaden till flygbussen. En enkelresa kostar 80 SEK. För att ta dig in till Skellefteå allra snabbast är det dock bil som gäller. Antingen kan du hyra bil på flygplatsen eller ta taxi som ofta väntar vid ankomsten av flyg. Resan in till city tar ungefär 20 minuter och du följer väg 364 om du kör själv.


Populära flygresor till Skellefteå

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Skellefteå som hittats av användare
Flyg från Göteborg till Skellefteå
Snabbaste flygtid6t 35m
Billigaste pris440 kr
Flyg från Stockholm till Skellefteå
Snabbaste flygtid1t 10m
Billigaste pris271 kr
Flyg från Frankfurt till Skellefteå
Snabbaste flygtid4t 30m
Billigaste pris4 695 kr
Flyg från Zürich till Skellefteå
Snabbaste flygtid12t 10m
Billigaste pris3 025 kr
Flyg från Washington, D.C. till Skellefteå
Snabbaste flygtid16t 05m
Billigaste pris5 959 kr
Flyg från Wien till Skellefteå
Snabbaste flygtid8t 30m
Billigaste pris2 122 kr
Flyg från Istanbul till Skellefteå
Snabbaste flygtid11t 10m
Billigaste pris3 183 kr
Flyg från Milano till Skellefteå
Snabbaste flygtid10t 55m
Billigaste pris2 765 kr
Flyg från London till Skellefteå
Snabbaste flygtid7t 05m
Billigaste pris2 709 kr
Flyg från Warszawa till Skellefteå
Snabbaste flygtid9t 40m
Billigaste pris2 178 kr
Flyg från Basel till Skellefteå
Snabbaste flygtid26t 40m
Billigaste pris5 271 kr

Så tar du dig runt i Skellefteå

Skellefteås centrum är mycket litet så om du bor centralt går det bra att ta sig omkring till fots. Inne i centrum har du dessutom gångavstånd till bekvämligheter som shopping, restauranger och nattliv. Kollektivtrafiken i staden består av bussar som körs av Skellefteå buss. Ladda ner kollektivtrafikens app för att allra lättast planera din resa och ta dig runt. En enkelresa kostar 30 SEK om du köper biljetten ombord på bussen och 25 SEK om du köper den via appen. Tänk på att bussarna är kontantfria. Om du är i Skellefteå under sommaren rekommenderas det att cykla för att ta dig fram. Det finns säkra och fina cykelvägar både i centrum och för att ta dig runt i regionen så passa på att se området under en cykelutflykt!


Visumkrav för att besöka Skellefteå

För att resa till Skellefteå från ett annat EU-land behöver du endast nationellt id-kort för att åka in i landet. Från länder utanför EU kan du behöva visum beroende på varifrån du reser och du kommer också att behöva visa upp ett pass vid inresan. Kontrollera med närmaste svenska ambassad vilka regler som gäller.


Börja planera din resa till Skellefteå


De bästa sakerna att se och göra i Skellefteå

Vad ska man se i Skellefteå?

Populära sevärdheter runt Skellefteå är bland annat Finnfors kraftverksmuseum och Rismyrliden.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Ta med barnen till äventyrsparken Skellefteå Adventure Park eller Leos Lekland.

Ska man köpa reseförsäkring?

Om du har en hemförsäkring är det mycket möjligt att mycket redan täcks för din resa, men kontrollera detta innan du reser.

Kan man dricka kranvattnet?

Ja, det går alldeles utmärkt.

Ska man lämna dricks?

Nej, du behöver inte lämna någon dricks.

Var ska man shoppa?

Det stora shoppingstråket hittar du inne i centrum där den populära gallerian Vintergatan även ligger belägen.


Varför använda momondo?

För att hitta det flyg som bäst passar dig och dina behov samlar momondo flyg från en stor pool av olika flygbolag och byråer – därefter kan du använda våra verktyg och filter för att hitta och boka rätt flyg till Skellefteå.

momondo gör det möjligt för användare att endast se de flyg till Skellefteå ​​som erbjuder en flexibel bokningspolicy, samt att använda många andra användbara filter och funktioner.

När du har gjort en sökning på sidan ger momondo dig användbara filter och information. Vi kan exempelvis visa dig de billigaste dagarna och tiderna att flyga på, samt filtrera dina alternativ för att hjälpa dig ta ett så bra beslut som möjligt när du bokar ditt flyg till Skellefteå.

Ja, momondo erbjuder prisbevakning för flyg till Skellefteå. Efter att ha gjort en sökning på den här sidan kommer du kunna se inställningsfunktionen för prisbevakning. Ange bara en giltig e-postadress så meddelar momondo dig så fort priserna förändras.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Flexibelt resande
momondo förstår behovet av flexibilitet, och därför vi har ett specifikt filter för flyg utan ändringsavgifter.
Expertinformation
Datadrivna insikter utformade för att hjälpa dig hitta ett bra flygerbjudande. Från den billigaste tiden att flyga till hur långt i förväg du ska boka.
Prisbevakning
Bevaka priset för din föredragna flygrutt och få ett meddelande när det ändras.