Flyg till Skellefteå

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
tis 27/7
tis 3/8

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Skellefteå. Nuvarande restriktioner för Skellefteå baseras på reserestriktioner för Sverige.
Visa nuvarande reserestriktioner för Sverige

Billigaste flygen till flygplatser i Skellefteå

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Skellefteå från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Skellefteå

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Skellefteå

Stockholm (STO) till Umeå (UME)

Vanligtvis är flyg till Skellefteå från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm till Umeå, vilket i genomsnitt kostar 991 kr


När är den bästa tiden att flyga till Skellefteå?

Vilken tid på året du ska boka flyg till norra Sverige och Skellefteå beror på vilken typ av resa du vill göra och vilka aktiviteter du vill ägna dig åt. För allra härligast och varmast väder ska du köpa flyg till Skellefteå under sommaren och helst mellan juni och september då det är som varmast. Under dessa sommarmånader når temperaturerna upp till 20 °C och klimatet är perfekt för cykelutflykter och vandringar. Under varma dagar kan du även bada. Under vintern sjunker temperaturerna till under 0 °C men förhållanden under januari och februari är utmärkta för vintersporter som skidåkning.

När är det billigast att boka flyg till Skellefteå?

Flyg till Skellefteå är som billigast i augusti då det även är härligt väder och behagliga temperaturer i staden. Flygresor är som dyrast i februari då många reser till staden under sportlovet för att ägna sig åt vintersporter. Hos momondo kan du jämföra priser på flygbiljetter till Skellefteå för att hitta flygstolar till bra priser. För att få billiga flygbiljetter till Skellefteå bör du boka flyg ungefär två månader innan avresa.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Skellefteå?

  Användare som bokade resor till Skellefteå från Moskva hittade flyg som var 96 % billigare än det genomsnittliga priset för flyg till Skellefteå. För att hitta det billigaste priset till Skellefteå från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Skellefteå?

  september är generellt den billigaste månaden att flyga till Skellefteå från Sverige med priser runt 1 366 kr. Om du inte har möjlighet att flyga till Skellefteå i september är april ditt näst bästa alternativ. Flygpriserna från Sverige till Skellefteå under april ligger i genomsnitt på 1 479 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Skellefteå?

  Den bästa tiden att boka ett flyg till Skellefteå från Sverige är 60 dagar innan avgång eftersom biljettpriserna då tenderar att ligga runt 1 938 kr. Under de senaste 72 timmarna har momondo-användare hittat flyg från Sverige till Skellefteå för så lite som 1 044 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Skellefteå?

  Den billigaste dagen att resa från Sverige till Skellefteå är en fredag då man kan hitta priser så låga som 1 523 kr. Undvik att boka avgångar för en tisdag eftersom priserna då vanligtvis är högre. Enligt våra data ligger genomsnittspriset för en biljett till Skellefteå för flygningar en tisdag på 1 804 kr.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Skellefteå?

  Den billigaste tiden på dygnet att resa till Skellefteå är mitt på dagen då man kan köpa flyg för så lite som 1 648 kr. Försök att inte köpa biljetter på eftermiddagen eftersom de ligger runt 2 508 kr. Dessa priser kan naturligtvis variera beroende på årstid och vilken flygplats du flyger till.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Skellefteå?

  De som flyger till Skellefteå kan potentiellt hitta bättre priser för Luleå Kallax flygplats(104 km från stadskärnan i Skellefteå), Lycksele flygplats(109 km från stadskärnan i Skellefteå), Umeå flygplats(111 km från stadskärnan i Skellefteå) eller Arvidsjaur flygplats(122 km från stadskärnan i Skellefteå) beroende på månad och avgångsflygplats.

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Skellefteå?

  Skellefteå flygplats har ett genomsnittspris på 2 913 kr per person och är generellt den billigaste flygplatsen att flyga till när du besöker Skellefteå. Detta genomsnittspris beror på avgångsplats. Prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide för att hitta det billigaste flyget.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Skellefteå?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Sverige resor till Skellefteå. Inreserestriktioner

Sverige har begränsat inresa för de flesta utländska resenärer som kommer från länder utanför det utvidgade Europeiska området åtminstone till den 31 mars. Svenska medborgare och personer med fast bosättning kan fortfarande återvända till Sverige från länder utanför EES. Den 2 juli meddelade den svenska regeringen att medborgare och varaktigt bosatta i EES-länderna, Andorra, Monaco, San Marino, Schweiz eller Vatikanstaten, personer med svenskt uppehållstillstånd och deras familjemedlemmar nu kan resa in i Sverige, oavsett syftet med resan. Från den 21 december till den 14 februari inför Sverige ett tillfälligt inreseförbud som kommer att gälla för utlänningar som kommer från Storbritannien, Danmark och Norge med undantag för vissa resenärer. Visumhållare från Sverige och personer med visum över tre månader för ett annat EES-land får också komma in, liksom personer med ”väsentligt syfte” såsom sjukvårdspersonal, hälsoforskare och studenter vid en svensk institution. Mer information finns att tillgå här. Dessutom får invånare i Australien, Kanada, Georgien, Japan, Nya Zeeland, Rwanda, Sydkorea, Thailand, Tunisien och Uruguay också komma in i Sverige. Diplomater, gränsarbetare, sjukvårdspersonal, transportpersonal, hjälparbetare och resenärer som av brådskande familjeskäl besöker Sverige får också resa in.

Inträdeskrav

Utländska resenärer måste uppvisa ett läkarintyg med ett negativt testresultat utfärdat inom 48 timmar före resan. Resenärer under 18 år är undantagna från testkravet.

Karantänskrav

Den svenska regeringen rekommenderar att alla passagerare som anländer från Storbritannien efter den 12 december ska isolera sig i 7 dagar och ta ett PCR-test på ankomstdagen och efter 5 dagar.

Om du redan planerar att resa till Skellefteå inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Skellefteå

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Skellefteå
SAS
19 nov.
ARN16:30Stockholm Arlanda
1t 10m
SFT17:40Skellefteå
21 nov.
SFT11:10Skellefteå
1t 10m
ARN12:20Stockholm Arlanda
1 044 kr
Hitta liknande
SAS
3 sep.
ARN07:10Stockholm Arlanda
1t 10m
SFT08:20Skellefteå
10 sep.
SFT15:25Skellefteå
1t 05m
ARN16:30Stockholm Arlanda
1 261 kr
Hitta liknande
SAS
4 sep.
ARN05:10Stockholm Arlanda
1t 10m
SFT06:20Skellefteå
8 sep.
SFT12:10Skellefteå
1t 10m
ARN13:20Stockholm Arlanda
1 270 kr
Hitta liknande
SAS
3 sep.
ARN07:10Stockholm Arlanda
1t 10m
SFT08:20Skellefteå
11 sep.
SFT06:50Skellefteå
1t 05m
ARN07:55Stockholm Arlanda
1 409 kr
Hitta liknande
SAS
4 sep.
ARN05:10Stockholm Arlanda
1t 10m
SFT06:20Skellefteå
11 sep.
SFT06:50Skellefteå
1t 05m
ARN07:55Stockholm Arlanda
1 418 kr
Hitta liknande
SAS
5 sep.
ARN17:25Stockholm Arlanda
1t 10m
SFT18:35Skellefteå
10 sep.
SFT02:30Skellefteå
1t 10m
ARN03:40Stockholm Arlanda
1 557 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Skellefteå

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Skellefteå, visa några av våra erbjudanden nedan av SAS
SAS
15 sep.
ARN10:30Stockholm Arlanda
1t 10m
SFT11:40Skellefteå
SAS
16 sep.
ARN17:20Stockholm Arlanda
1t 10m
SFT18:30Skellefteå
Flera flygbolag
5 aug.
GOT04:10Göteborg Landvetter
31t 00m
2 stopp
SFT11:10Skellefteå
1 592 kr
Hitta liknande

Vilka bolag flyger till Skellefteå?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Skellefteå

Från Stockholm kan du hitta direktflyg till Skellefteå med SAS som har avgångar från Arlanda flygplats. En direkt resa från Stockholm till Skellefteå tar drygt en timme. Billiga flyg till Skellefteå hittar du även med Braathens Regional Aviation och Norwegian. Du kan även hitta flyg till Skellefteå med SAS från Göteborg, men då får du först mellanlanda i Stockholm vilket gör restiden längre.


Flygplatser nära Skellefteå

Nedan hittar du alla flygplatser i Skellefteå tillsammans med avståndet från stadens centrum

Skellefteå Airport ligger 20 km söder om stadens centrum. För att resa till Skellefteå billigt från flygplatsen kan du ta flygbussen som avgår från flygplatsen. Flygbussens avgångstider är anpassade efter när flyg landar på flygplatsen och avgår alltid 15 minuter efter en ankomst. Detta gör att även om ditt plan är försenat kan du vänta dig en smidig transport in till centrum. Flygplatsen är mycket liten så det tar inte lång tid att få ditt bagage och ta dig genom byggnaden till flygbussen. En enkelresa kostar 80 SEK. För att ta dig in till Skellefteå allra snabbast är det dock bil som gäller. Antingen kan du hyra bil på flygplatsen eller ta taxi som ofta väntar vid ankomsten av flyg. Resan in till city tar ungefär 20 minuter och du följer väg 364 om du kör själv.


Populära flygresor till Skellefteå

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Skellefteå som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Skellefteå
Snabbast flygtid1t 10m
Billigaste pris1 566 kr
Flyg från Göteborg till Skellefteå
Snabbast flygtid11t 35m
Billigaste pris2 853 kr

Hur tar man sig runt i Skellefteå?

Skellefteås centrum är mycket litet så om du bor centralt går det bra att ta sig omkring till fots. Inne i centrum har du dessutom gångavstånd till bekvämligheter som shopping, restauranger och nattliv. Kollektivtrafiken i staden består av bussar som körs av Skellefteå buss. Ladda ner kollektivtrafikens app för att allra lättast planera din resa och ta dig runt. En enkelresa kostar 30 SEK om du köper biljetten ombord på bussen och 25 SEK om du köper den via appen. Tänk på att bussarna är kontantfria. Om du är i Skellefteå under sommaren rekommenderas det att cykla för att ta dig fram. Det finns säkra och fina cykelvägar både i centrum och för att ta dig runt i regionen så passa på att se området under en cykelutflykt!


Kan man resa till Skellefteå utan pass eller visum?

För att resa till Skellefteå från ett annat EU-land behöver du endast nationellt id-kort för att åka in i landet. Från länder utanför EU kan du behöva visum beroende på varifrån du reser och du kommer också att behöva visa upp ett pass vid inresan. Kontrollera med närmaste svenska ambassad vilka regler som gäller.


Börja planera din resa till Skellefteå


Tips och råd om Skellefteå

Vad ska man se i Skellefteå?

Populära sevärdheter runt Skellefteå är bland annat Finnfors kraftverksmuseum och Rismyrliden.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Ta med barnen till äventyrsparken Skellefteå Adventure Park eller Leos Lekland.

Ska man köpa reseförsäkring?

Om du har en hemförsäkring är det mycket möjligt att mycket redan täcks för din resa, men kontrollera detta innan du reser.

Kan man dricka kranvattnet?

Ja, det går alldeles utmärkt.

Ska man lämna dricks?

Nej, du behöver inte lämna någon dricks.

Var ska man shoppa?

Det stora shoppingstråket hittar du inne i centrum där den populära gallerian Vintergatan även ligger belägen. (Priser kontrollerade 20/05/2019).