Sök och hitta billiga flyg till Tjeckien

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
0 väskor
Från?
Till?
tis 4/10
tis 11/10

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Om flyg till Tjeckien

Översiktsinformation om flygpriser, flyglängd och flygbolag för Tjeckien

Bästa priset för enkelresa

113 kr

Bästa priset för tur- och returresa

476 kr

Snabbast flygtid

1t 35m

Flygs av

4 flygbolag
Det bästa priset för enkelflyg till Tjeckien från Sverige under de senaste 72 timmarna är 113 kr (Göteborg Landvetter till Prag-Václav Havel).
Det bästa priset för tur- och returflyg till Tjeckien från Sverige under de senaste 72 timmarna är 476 kr (Göteborg Landvetter till Prag-Václav Havel).
Det snabbaste flyget till Tjeckien från Sverige tar 1t 35m (Göteborg Landvetter till Prag-Václav Havel).
Det finns 4 flygbolag som flyger till och från Tjeckien, inklusive Scandinavian Airlines, Eurowings och Norwegian.

Trender för flygresor till Tjeckien

Utforska inblicksdata för ditt flyg till Tjeckien och lägg upp den ultimata resplanen

Hur mycket kostar flyg till Tjeckien?

I genomsnitt kostar ett flyg till Tjeckien 4 356 kr per biljett. Vi har dock haft användare som hittat flyg till Tjeckien för så lite som 107 kr. Om du inte lyckas hitta en flygbiljett för 107 kr, men en för 4 215 kr eller mindre kan detta fortfarande ses som ett bra erbjudande. Tänk på att flygkostnaderna varierar beroende på var du flyger från, vilken tid på året du reser och vilket flygbolag du reser med.
See prices from:

Vilka är de populäraste städerna att besöka i Tjeckien?

Tjeckien är fullt av spännande städer att besöka om du är intresserad av att resa runt i landet. Majoriteten av våra användare (398%) besöker Prag mest av alla landets städer, men andra populära destinationer i Tjeckien är Ostrava och Brno.

Hur långt är flyget från Sverige till Tjeckien?

Flygtiderna varierar beroende på vilken flygplats i Sverige du flyger från och vilken flygplats i Tjeckien du landar på. Om du till exempel flyger från Stockholm Arlanda till Prag-Václav Havel tar det i genomsnitt 1t 55m. Och andra sidan tar rutten Göteborg Landvetter till Prag-Václav Havel generellt omkring 1t 35m. Tänk på att det snabbaste alternativet alltid är ett direktflyg, så ta en titt på momondo för att se om det finns några lediga alternativ för din rutt.

Vilka flygbolag flyger till Tjeckien?

Det finns totalt 17 flygbolag som flyger till och från Tjeckien, av vilka Czech Airlines är det mest populära alternativet. Uppskattningsvis väljer 25% av de som flyger till Tjeckien att flyga med Czech Airlines. Om du inte lyckas hitta biljetter med Czech Airlines, ta då en titt på Norwegian och Ryanair som också är populära flygbolag att flyga med.

De billigaste flygen till städer i Tjeckien

Klicka på städerna nedan för att ta reda på när det är billigast att flyga till Tjeckien från Sverige
Prag
Prag

Användbar information om ditt flyg till Tjeckien

Få uppdaterade svar på några av de vanligaste frågorna om att flyga till Tjeckien

Den närmsta flygplatsen till Slott Špilberk är Brno flygplats som ligger i Brno. Om du planerar att besöka eller bo i detta område är det smidigast att flyga till Brno flygplats.De senaste flygen hittade till populära städer i Tjeckien

Hitta flyg till dessa populära städer i Tjeckien, från din närmsta flygplats.

Andra kabinklasser för flyg till Tjeckien

Utforska andra premiumkabinalternativ för ditt flyg till Tjeckien

Billiga flyg till Tjeckien

Dessa rutter har de billigaste flygen till Tjeckien som hittats av momondos användare i Sverige
AvgårDestinationBäst tidBästa pris
GöteborgPrag1t 35m499 kr
StockholmPrag1t 55m770 kr
MalmöPrag6t 40m1 484 kr
LuleåPrag13t 50m2 232 kr
LinköpingPrag4t 40m5 291 kr
ÄngelholmPrag19t 45m6 560 kr
JönköpingPrag11t 25m7 636 kr

De bästa sakerna att se och göra i Tjeckien

Flygresor till Tjeckien bokas som mest under de varma sommarmånaderna då temperaturerna i landet är som högst. Landet har i allmänhet ett svalt klimat. Det gör att resor till den populära huvudstaden Prag är som mest populära just under sommaren. Temperaturerna ligger då på dryga 20 grader, men kan sträcka sig upp till 25. Det är även populärt att boka resor till Tjeckien under jul- och nyårsledigheterna då landets städer har mysig julstämning. Dessa två högsäsonger för med sig de högsta priserna på flyg till Tjeckien och även på resor med hotell. Lägst priser hittar du under vintermånadernas lågsäsong i januari och februari då både hotell och flyg till Tjeckien är som billigast. Det är dock kallare i landet under denna period, så om du letar efter lägre priser på flygbiljetter till Tjeckien men milt och behagligt väder för sightseeing är sen vår eller tidig höst som bäst. Priserna är då inte lika låga som under vinterns lågsäsong men du får billigare flyg och boende samt kortare köer till sevärdheter. Hos momondo kan du jämföra priser på flyg till Tjeckien mellan olika datum för att hitta ett lämpligt avresedatum. I priskalendern, som du hittar på nätet, kan du enkelt söka på billigast eller snabbaste resalternativ till landet.

Vilka flygbolag flyger direkt till Tjeckien?

Du kan flyga direkt från Sverige till Tjeckien med Norwegian och SAS. Både Norwegian och SAS avgår från Arlanda flygplats i Stockholm och landar på Vaclav Havel Prague Airport i Prag. Du kan även flyga direkt med CSA Czech Airlines som flyger både från Arlanda flygplats i Stockholm och Landvetter flygplats i Göteborg till Vaclav Havel Prague Airport i Prag. För att resa till andra orter i Tjeckien kan du byta flygbolag i Prag, och du kan även hitta och jämföra inrikesflyg online hos momondo.

Hur många timmar tar det att flyga till Tjeckien?

Flyg till Tjeckien som går direkt tar ungefär 2 timmar från Sverige. Om du mellanlandar kan du istället räkna med ungefär 3 timmars restid. Hos momondo kan du jämföra priser och restider mellan olika flygrutter samt olika antal mellanlandningar för att avgöra om det lönar sig att göra ett stopp under vägen.

Vilken tid på året ska man resa till Tjeckien?

Vilken tid på året du ska besöka Tjeckien beror på vad du vill göra under semestern. Under sommaren är det som varmast i landet. Många väljer att åka till huvudstaden Prag då temperaturern, som ligger på dryga 20 grader. Det är perfekt för en behaglig citysemester. Även sen vår är en bra tid att resa på. Du undviker då folkanstormningen under sommaren men har fortfarande härligt väder. Under våren infaller även Prags vårfestival som är mycket populär. December är en sval månad med bara några plusgrader men utmärkt för julmys och julshopping.


Internationella flygrutter till Tjeckien

Jämför flyg till och från närmaste flygplatser för att hitta billiga flygbiljetter och passande avresetider
Flyg från Stockholm till Prag
Snabbaste flygtid1t 55m
Billigaste pris770 kr
Flyg från Göteborg till Prag
Snabbaste flygtid1t 35m
Billigaste pris499 kr
Flyg från Malmö till Prag
Snabbaste flygtid6t 40m
Billigaste pris1 484 kr
Flyg från Köpenhamn till Prag
Snabbaste flygtid1t 25m
Billigaste pris1 178 kr
Flyg från Luleå till Prag
Snabbaste flygtid13t 50m
Billigaste pris2 232 kr
Flyg från Ängelholm till Prag
Snabbaste flygtid19t 45m
Billigaste pris6 560 kr
Flyg från Jönköping till Prag
Snabbaste flygtid11t 25m
Billigaste pris7 636 kr
Flyg från Linköping till Prag
Snabbaste flygtid4t 40m
Billigaste pris5 291 kr

Flyg till regioner i Tjeckien

Välj en flygdestination nedan

Börja planera din resa till Tjeckien


Varför använda momondo?

För att hitta det flyg som bäst passar dig och dina behov samlar momondo flyg från en stor pool av olika flygbolag och byråer – därefter kan du använda våra verktyg och filter för att hitta och boka rätt flyg till Tjeckien.

Ja. Med momondo kan du välja och markera flyg med denna policy till Tjeckien.

momondo erbjuder flera filter som hjälper dig hitta det bästa flyget till Tjeckien. Filtrera efter pris, flygbolag, flygplatser, kabinklass, flygplan, betalningsmetod, antal stopp och mycket mer.

Det går snabbt och lätt att ställa in prisbevakningar för flyg till Tjeckien på momondo. Det enda du behöver göra är att söka efter ett flyg och välja prisbevakningsfunktionen. Svårare än så är det inte.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Flexibelt resande
momondo förstår behovet av flexibilitet, och därför vi har ett specifikt filter för flyg utan ändringsavgifter.
Expertinformation
Datadrivna insikter utformade för att hjälpa dig hitta ett bra flygerbjudande. Från den billigaste tiden att flyga till hur långt i förväg du ska boka.
Prisbevakning
Bevaka priset för din föredragna flygrutt och få ett meddelande när det ändras.