Flyg Europa Storbritannien

Flyg till Storbritannien

Tur & retur
Ekonomi
Boston (BOS)
Manchester (MAN)
fre 23/7
fre 30/7
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Storbritannien.
Visa nuvarande reserestriktioner för Storbritannien

De billigaste flygen till städer i Storbritannien

Klicka på städerna nedan för att ta reda på när det är billigast att flyga till Storbritannien från Sverige
Manchester
London

Bästa tiden att flyga till Storbritannien

Tänk på att priserna för flyg till Storbritannien varierar beroende på vilken stad och flygplats du väljer att flyga till, samt vilken månad du väjer att resa.

Mest populära staden i Storbritannien

77% av momondos användare som flyger till Storbritannien tenderar att landa iLondon. Det genomsnittliga priset för flyg till London är 133 kr.


Användbar information om ditt flyg till Storbritannien

Få uppdaterade svar på några av de vanligaste frågorna om att flyga till Storbritannien

Vilka är de populäraste städerna att besöka i Storbritannien?

Bland momondos användare är den populäraste staden i Storbritannien London, och besöks omkring 3 371% mer än någon annan stad i Storbritannien. Andra städer som resenärer ofta reser till är Manchester och Edinburgh.

Vilka sevärdeheter finns det i Storbritannien?

Storbritannien har en massa sevärdheter att bjuda på med stort historiskt värde för regionen och världen. Några av de mest populära sevärdheterna i Storbritannien är bland annat Berkeley Square, Wembley Stadion, Trafalgar Square och Wigmore Hall.

Vilken är den bästa flygplatsen att landa på för att besöka Berkeley Square?

Den närmsta flygplatsen till Berkeley Square är London Heathrow flygplats som ligger i London. Om du planerar att besöka eller bo i detta område är det smidigast att flyga till London Heathrow flygplats.

Vilket är det billigaste flyget till Storbritannien?

Om du vill flyga till Storbritannien så billigt som möjligt ta då en titt på flygbolag som British Airways, Ryanair och AccesRail med priser från 45 kr, 99 kr respektive 237 kr.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Storbritannien?

Inreserestriktioner

Storbritannien har återinfört en nationell lockdown/nedstängning. Från och med den 4 januari råder det nationell nedstängning i England. Att resa hemifrån, även internationellt, är förbjudet från England utom under begränsade omständigheter, t.ex. för arbete eller utbildning. Utländska boenden omfattas av reglerna att hålla sig hemma och bör ej resa utomlands om inte godkännande givits. Olika regler gäller i Skottland, Wales och Nordirland. Resenärer måste följa alla regler som gäller för dem. Från och med den 20 november begränsade Skottland gränsöverskridande resor inom Storbritannien till endast väsentliga resor - som inkluderar hälsoskäl, arbete och studier – för att få komma in i eller lämna Skottland. Människor som bor inom nivå 3 eller nivå 4 lockdown-områden i Skottland får inte heller lämna sitt område och förbjuds att resa utomlands, men detta gäller inte för boende i områden med nivå 0-2. Resenärer som har varit i eller transiterat genom Sydafrika under de senaste tio dagarna får inte resa in i Storbritannien med undantag av brittiska medborgare, medborgare på Irland, invånare i Storbritannien. Vissa områden i Storbritannien och Crown Dependencies kan ha specifika reseregler. På den relevanta sidan finns uppgifter om resor till Jersey, Guernsey, Isle of Man, Shetland, och Orkney.

Inträdeskrav

Alla resenärer som reser in i Storbritannien måste vid ankomsten uppvisa ett ifyllt "hälsoformulär" vid inresa. Från och med den 18 januari måste alla resenärer till England, Skottland, Wales eller Nordirland, inklusive brittiska medborgare som återvänder hem, ett läkarintyg med ett negativt COVID-19- PCR-, antigen- eller LAMP-testresultat som tagits inom tre dagar före avresan. Resenärer från Common Travel Area (Storbritannien, Irland, Isle of Man, Jersey, Guernsey, Ascension, Falklandsöarna och St Helena) omfattas inte av bestämmelserna. Barn under 11 år behöver inte heller genomföra provtagning före avgång. Till och med den 21 januari kommer inte resenärer från Antigua och Barbuda, St Lucia eller Barbados att omfattas av bestämmelserna.

Karantänskrav

Den 18 januari kommer användandet av resekorridorerna att avbrytas, och av, alla resenärer som anländer till Storbritannien från något utländskt land, förutom Irland, Kanalöarna eller Isle of Man, att utsättas för 10-dagars självisolering. Från och med den 15 februari kommer brittiska medborgare, medborgare i Irland, invånare i Storbritannien som har varit i eller rest genom ett land som är rödlistat under de senaste 10 dagarna sitta i karantän på ett regeringsgodkänt hotell i 10 dagar. De kan inte använda Test to Release-systemet. Anmärkning: Den engelska, skotska, walesiska och nordirländska regeringen kan tillämpa karantänkraven på olika sätt. Se mer information om resor till England, Skottland, Wales och Nordirland.

All övrig information

Alla resenärer på flyg till Storbritannien måste bära mask på flygplan och på kollektivtrafik vid ankomsten. Passagerare som använder taxi och privata hyrbilar bör också använda en yta som täcker hela resan. Förare kan vägra att transportera passagerare som inte följer vägledning för säkert resande. Från och med den 8 mars måste passagerare som reser utomlands uppvisa ett nytt resedeklarationsformulär som visar att deras resa är tillåten enligt brittiska nationella regler för lock down. Formuläret måste laddas ner, undertecknas före resan och överföras eller laddas ner till en mobiltelefon. Passagerare som inte har ett giltigt formulär kan nekas ombordstigning. Granska den brittiska regeringens inträdeskrav och ta reda på mer om restriktioner för Storbritannien .

Om du redan planerar att resa till Storbritannien inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Populära städer och sevärdheter

Planerar du att besöka Storbritannien? Kolla in dessa städer och ägna dig åt att se några av de mest populära sevärdheterna i landet
London
England

Hyde Park
Piccadilly Circus
Marble Arch
Wembley Stadion
Tower Bridge
Manchester
England

Whitworth Park
Victoria Baths
Chetham's Library
Manchester Art Gallery
Manchester Palace Theatre
Edinburgh
Skottland

Edinburgh Castle
Edinburgh Zoo
Our Dynamic Earth
National Museum of Scotland
George Square
Birmingham
England

National Indoor Arena
Villa Park
National Exhibition Centre (NEC)
Birmingham Central Mosque
Birmingham Museum & Art Gallery
Glasgow
Skottland

Hampden Park
Kelvingrove Art Gallery and Museum
Celtic Park
Universitetet Glasgow
Glasgow Necropolis
Bristol
England

Thornbury Castle
Ashton Gate Stadium
St. Peters Church
Old Vic Theatre
Bristol Hippodrome Theatre
Liverpool
England

Albert Dock
Anfield Stadium
Goodison Park
Port of Liverpool Building
Beatles Story
Newcastle-upon-Tyne
England

St James' Park
The Sage Gateshead
Gateshead Millennium Bridge
Grey's Monument
Newcastle Arts Centre
Aberdeen
Skottland

Pittodrie Stadium
William Wallace Statue
His Majesty's Theatre
Castle Fraser
Aberdeen Maritime Museum
Belfast
Nordirland

Big Fish
National Football Stadium at Windsor Park[
Belfast Oval
Lyric Theatre
Customs House
Leeds
England

Royal Armouries Museum
Millennium Square
Elland Road
Leeds stadsmuseum
Carriageworks Theatre
Inverness
Skottland

Inverness Cathedral
Clava Cairns
Culloden Battlefield
Inverness Castle
Caledonian Stadium

Billiga flyg till Storbritannien

Dessa rutter har de billigaste flygen till Storbritannien som hittats av momondos användare i Sverige
Avgår Destination Bästa pris
Stockholm London 191 kr
Malmö London 1 224 kr
Linköping London 2 022 kr
Luleå London 2 135 kr
Umeå Bristol 3 775 kr
Norrköping London 6 232 kr
Jönköping London 7 768 kr

Flygresor till Storbritannien

Flygresor till Storbritannien är som mest populära att boka under sommarmånaderna då landet har sin högsäsong. Sommaren lockar besökare som vill resa under sommarens ledighet och populära destinationer under denna tid är bland annat Brighton, London, Bath och Edinburgh. Sommaren har allra högst priser på både resor med hotell och flygbiljetter till Storbritannien. Lägre priser hittar du framförallt under januari och november som båda räknas till landets lågsäsong. Vädret är som regnigast och kallast under denna tid, men det är fortfarande fullt möjligt att njuta av stadsemestrar under denna tid. December har högre priser på grund av att det är populärt att resa under jul- och nyårsledigheterna. Annars är vintern som billigast. Flyg till Storbritannien är även något billigare under vår och höst än under sommarens högsäsong. Våren och hösten är för det mesta varma och torra. Det är en bra tid att resa på för sightseeing och citytripper. Jämför priser online på momondo med en sökning för att se skillnader mellan olika avresedatum, flygbolag och flygrutter. Tack vare mängden lågprisbolag som trafikerar rutterna från Sverige går det ofta att hitta billiga flyg till Storbritannien även när du är sent ute med din bokning.

Vilka flygbolag flyger direkt till Storbritannien?

Det finns flera direkta flygrutter från Sverige till Storbritannien. De flesta går från Stockholm till London. Du kan bland annat resa med easyJet från Arlanda flygplats i Stockholm till Luton Airport i London. Du kan även flyga med Ryanair från Skavsta flygplats i Nyköping till Stansted Airport i London. Ryanair flyger även direkt från Landvetter flygplats i Göteborg till Stansted Airport i London. Med Norwegian kan du också flyga direkt från Arlanda flygplats i Stockholm till Manchester Airport i Manchester.

Hur lång tid tar det att flyga till Storbritannien?

Flyg till Storbritannien tar ungefär 2 timmar och 20 minuter från Sverige. Det är för det mesta billigast att ta dessa snabba flygrutter då många lågprisbolag trafikerar rutterna. Att mellanlanda gör resan från Sverige till Storbritannien både längre och dyrare. Jämför priser mellan olika rutter och datum via momondo. Där hittar du en priskalender, enkelt tillgänglig på nätet, som gör reseplanerandet lättare.

Vilken tid på året ska man resa till Storbritannien?

Resor till Storbritannien går bra att göra året om. Klimatet är då milt, och sevärdheter och aktiviteter är öppna under alla säsonger. Under sommaren när det är som varmast kan det vara härligt att besöka kuststäder som Brighton i södra delarna av landet, medan vår och höst är perfekt för stadsemestrar till London. Varken vinter eller sommar har extrema temperaturer vilket gör det möjligt att resa till landets städer även under dessa tidpunkter. Vår och höst är däremot som allra bäst för varmt behagligt väder och det är även som torrast under dessa säsonger.


Internationella flygrutter till Storbritannien

Jämför flyg till och från närmaste flygplatser för att hitta de bästa priserna och dom bästa avgångstider
Flyg från Stockholm till London
Snabbaste flygtid
2t 15m
Billigast pris
191 kr
Flyg från Köpenhamn till London
Snabbaste flygtid
7t 10m
Billigast pris
1 216 kr
Flyg från Malmö till London
Snabbaste flygtid
20t 45m
Billigast pris
1 224 kr
Flyg från Linköping till London
Snabbaste flygtid
7t 00m
Billigast pris
2 023 kr
Flyg från Luleå till London
Snabbaste flygtid
11t 10m
Billigast pris
2 136 kr
Flyg från Umeå till Bristol
Snabbaste flygtid
12t 35m
Billigast pris
3 776 kr
Flyg från San Francisco till London
Snabbaste flygtid
10t 25m
Billigast pris
4 409 kr
Flyg från Norrköping till London
Snabbaste flygtid
8t 15m
Billigast pris
6 232 kr
Flyg från Jönköping till London
Snabbaste flygtid
9t 40m
Billigast pris
7 768 kr
Visa mer

Flyg till regioner i Storbritannien

Välj en flygdestination nedan

Flyg Europa Storbritannien
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass