Flyg Sydamerika Argentina

Flyg till Argentina

Tur & retur
Ekonomi
Washington, D.C. (WAS)
Buenos Aires (BUE)
tors 6/5
tors 13/5
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Argentina.

Visa nuvarande reserestriktioner för Argentina

De billigaste flygen till städer i Argentina

Klicka på städerna nedan för att ta reda på när det är billigast att flyga till Argentina från Sverige
Buenos Aires
Buenos Aires

Användbar information om ditt flyg till Argentina

Få uppdaterade svar på några av de vanligaste frågorna om att flyga till Argentina

Vilka är de populäraste städerna att besöka i Argentina?

Argentina har några av världens mest välbesökta städer. Den mest populära staden att resa till i Argentina är Buenos Aires, vilken momondos användare väljer som landningsdestination 2 505% oftare än andra städer. De näst populäraste städerna i Argentina är Puerto Iguazú och Mendoza.

Vilken är den bästa flygplatsen att landa på för att besöka Iguazu Falls?

Den närmsta flygplatsen till Iguazu Falls är Puerto Iguazú flygplats som ligger i Puerto Iguazú. Om du planerar att besöka eller bo i detta område är det smidigast att flyga till Puerto Iguazú flygplats.

Vilket är det billigaste flyget till Argentina?

Om du vill flyga till Argentina så billigt som möjligt ta då en titt på flygbolag som Norwegian Air Argentina, Andes Lineas Aereas och JetSMART med priser från 93 kr, 375 kr respektive 413 kr.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Argentina?

Inreserestriktioner

Argentina har begränsat inresa för de flesta utländska resenärer, utom för medborgare och invånare, och repatriering, medicinska och humanitära flygningar. Argentina har upphört med internationella passagerarflygningar från de drabbade områdena (Europa, USA, Sydkorea, Japan, Kina och Iran) till och med åtminstone den 8 november. Från och med den 30 oktober kan medborgare och invånare i Bolivia, Brasilien, Chile, Paraguay och Uruguay resa in i Argentina för att besöka Buenos Aires storstadsområde för turiständamål. Du kommer endast in via hamnen i Buenos Aires (Buquebus Terminal) och den internationella flygplatsen Ezeiza i provinsen Buenos Aires. Det är inte tillåtet att resa till andra provinser. Flygbolag som bedriver flygningar för repatriering måste skicka all passageraruppgifter till ANAC 12 timmar före avgång. Denna information måste innehålla en passagerarlista med resedokumentnummer, telefonnummer och adresser där varje person försäkrar sig om att den obligatoriska karantänen kommer att gälla vid ankomsten.

Inresekrav

Passagerarna måste fylla i en . Alla resenärer måste ha ett medicinskt intyg med negativt resultat från ett COVID-19 PCR-test utfärdat inom 72 timmar före ankomst och en sjukförsäkring med täckning av kostnaderna för behandling av COVID-19. Barn under 6 år är undantagna från dessa krav.

Karantänkrav<> Från och med 15 december kan alla resenärer som anländer till Buenos Aires via Ezeiza flygplats bli föremål för COVID-19-tester i stället för karantän. Alla resenärer som har tillstånd att resa in i landet och har ett giltigt medicinskt intyg med negativt resultat från ett COVID-19 PCR-test är inte underkastade 10 dagars självisolering vid ankomsten.

Om du redan planerar att resa till Argentina inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Populära städer och sevärdheter

Planerar du att besöka Argentina? Kolla in dessa städer och ägna dig åt att se några av de mest populära sevärdheterna i landet
Buenos Aires

Catedral Anglicana de San Juan Bautista
Museo Argentino de Ciencias Naturales
Teatro Gran Rex
Museo de la Policía Federal
Estadio José Amalfitani
Mendoza

Spain Square
Basilica de San Francisco
Teatro Independecia
Independence Square
Modern Art Museum
Cordoba

General San Martin Theater
General Paz Park
Torre Angela
Carmelite Monastery
Plaza España
El Calafate

El Calafate Regional Museum
Glaciarium
Salta

San Bernando Convent
Plaza 9 de Julio
Salta Cathedral
Salta Cabildo
El Gigante del Norte Stadium
Ushuaia

Cerro Castor
Tierra del Fuego National Park
Les Eclaireurs Lighthouse
Museo del Fin del mundo
Estancia Harberton
San Carlos de Bariloche

Cerro Catedral
Piedras Blancas
Museum of Patagonia
Bike Park Cerro Catedral
Catedral Alta Patagonia Ski Area
San Miguel de Tucumán

Plaza de la Independencia
Tucuman Cathedral
Casa de Gobierno
Parque 9 de Julio
Plaza Urquiza
Rosario

Monument to the Fallen of the Malvinas War
Independence Park
Parque de España
Plaza Sarmiento
Alem Park
Mar del Plata

Lorenzo Scaglia Museum of Natural Sciences
Villa Victoria
Rambla Casino
Archivo Historico Municipal
Torre Tanque
San Juan

Parque de Mayo
Santiago Graffigna Wine Museum
Plaza 25 de Mayo
San Juan Cathedral
Casa Domingo Faustino Sarmiento

Billiga flyg till Argentina

Dessa rutter har de billigaste flygen till Argentina som hittats av momondos användare i Sverige
Avgår Destination Bästa pris
Stockholm Buenos Aires 6 005 kr

Flyg till Argentina

Resor till Argentina bjuder på en stor variation i upplevelser. Här hittar du både städer, natur och ett känt kök. De flesta flyg till Argentina landar i huvudstaden Buenos Aires som är en stad där mycket händer. Här finns trevliga gatukaféer och lyxiga restauranger, stora parker, shopping i världsklass och vacker sekelskiftsarkitektur. Andra populära städer i landet är Cordoba, Salta och Mendoza. Om du är intresserad av mer än en citytripp har du kommit alldeles rätt i Argentina som har natursköna områden och friluftsaktiviteter. Från det mäktiga vattenfallet Iguazu i norr till glaciärerna i söder har landet en stor bredd på naturupplevelser. I norr kan du vandra i subtropiskt klimat och få syn på flamingos medan pingvinerna i söder bjuder på en helt annan syn. När det kommer till det argentinska köket är det framförallt grillhusen, Parrillas, som du ska besöka. Här kan du prova på allt från grillat kött till grillade grönsaker.

De flesta flygresor till Argentina landar på Ministro Pistarinis International Airport i huvudstaden Buenos Aires. Priserna på flygbiljetter till Argentina varierar under året beroende på när det är som mest populärt att besöka landet. För ett billigt pris på flygstolar ska du resa under mars månad, medan maj är den allra dyraste månaden under året. Bäst pris får du om du bokar resan ungefär en månad innan avgång medan sista minuten-biljetter är som allra dyrast. Dessutom är flyg till Argentina billigast under mitten av veckan. Hos momondo kan du jämföra priser på nätet mellan olika datum samt olika flygrutter. Du kan även jämföra priser på inrikesflyg och resor med hotell.

Vilka flygbolag flyger direkt till Argentina?

Då det inte går några direktflyg från Sverige till Argentina behöver du mellanlanda under resans gång. Från Arlanda flygplats i Stockholm hittar du flyg till Argentina med bland annat KLM, Lufthansa och Air France. Lägst priser hittar du med Air Europa och Turkish Airlines. Från Buenos Aires flyger du enkelt vidare med inrikesflyg till andra orter och städer i Argentina, bland annat Puerto Iguazu, Cordoba och Mar del Plata. Jämför olika rutter online hos momondo för att hitta en resa som passar dig. Generellt gäller att snabbare restid och mellanlandningar har högre pris medan du hittar lägre priser om du gör fler eller längre stopp på vägen.

När är bästa tiden att åka till Argentina?

Argentina har en varierad natur och ett varierat klimat från norr till söder. Detta innebär att högsäsongen även skiljer sig åt från olika delar av landet. Mellan november och februari har landet sin största högsäsong och då passar det bra att besöka stränderna och badorterna. Tiden mellan juni och augusti är däremot högsäsong för skidorterna i Anderna. För en behaglig citytripp till Buenos Aires är temperaturerna som bäst under sen vår och tidig höst. Om du ska besöka de norra delarna av landet är sommarens lågsäsong en bra tid att resa på för att inte få för varma temperaturer.

Hur många timmar tar det att flyga till Argentina?

Flyg till Buenos Aires som har en smidig mellanlandning under vägen tar drygt 17 timmar. Om du gör flera stopp på vägen för att få lägre pris på flygbiljetter till Buenos Aires får du räkna med längre tid. Flygningar över Atlanten erbjuder nästan alltid underhållningssystem med TV och film för att du ska kunna roa dig under resans gång. Dessutom finns möjlighet att köpa måltider under flygningarna.

Kan man resa till Argentina utan pass eller visum?

Som svensk medborgare behöver du inte ansöka om något visum för att resa till Argentina. Detta gäller dock endast för turistresor och semestrar som är under 90 dagar. Du måste ha med dig ett giltigt pass under resan och detta ska vara giltigt under hela vistelsen i landet. Kontrollera alltid vilka aktuella inresebestämmelser som gäller innan du reser då regler angående in- och utresor ur länder kan ändras med kort varsel.


Flyg Sydamerika Argentina
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass