Flyg till Argentina

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
mån 29/11
mån 6/12

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Argentina.
Visa nuvarande reserestriktioner för Argentina

De billigaste flygen till städer i Argentina

Klicka på städerna nedan för att ta reda på när det är billigast att flyga till Argentina från Sverige
Buenos Aires
Buenos Aires

Användbar information om ditt flyg till Argentina

Få uppdaterade svar på några av de vanligaste frågorna om att flyga till Argentina
  • Vilka är de populäraste städerna att besöka i Argentina?

    Bland momondos användare är den populäraste staden i Argentina Buenos Aires, och besöks omkring 2 200% mer än någon annan stad i Argentina. Andra städer som resenärer ofta reser till är Puerto Iguazú och Mendoza.

  • Vilken är den bästa flygplatsen att landa på för att besöka Iguazu Falls?

    När du besöker Iguazu Falls i Puerto Iguazú är Puerto Iguazú flygplats den närmsta flygplatsen.

  • Vilket är det billigaste flyget till Argentina?

    Om du vill flyga till Argentina så billigt som möjligt ta då en titt på flygbolag som Norwegian Air Argentina, Andes Lineas Aereas och JetSMART med priser från 99 kr, 399 kr respektive 441 kr.


Kan jag flyga till Argentina från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Argentina

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Argentina.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Argentina.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Argentina.

Dokument
Kontaktspårningsapplikation - Måste laddas ner för användning under minst 14 dagar.


Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Argentina?

Returresa till Sverige från Argentina

Testkrav för COVID-19
Besökare från Argentina måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Argentina behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Argentina inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

De senaste flygen hittade till populära städer i Argentina

Hitta flyg till dessa populära städer i Argentina, från din närmsta flygplats.

Billiga flyg till Argentina

Dessa rutter har de billigaste flygen till Argentina som hittats av momondos användare i Sverige
AvgårDestinationBästa pris
StockholmBuenos Aires7 895 kr

Resor till Argentina bjuder på en stor variation i upplevelser. Här hittar du både städer, natur och ett känt kök. De flesta flyg till Argentina landar i huvudstaden Buenos Aires som är en stad där mycket händer. Här finns trevliga gatukaféer och lyxiga restauranger, stora parker, shopping i världsklass och vacker sekelskiftsarkitektur. Andra populära städer i landet är Cordoba, Salta och Mendoza. Om du är intresserad av mer än en citytripp har du kommit alldeles rätt i Argentina som har natursköna områden och friluftsaktiviteter. Från det mäktiga vattenfallet Iguazu i norr till glaciärerna i söder har landet en stor bredd på naturupplevelser. I norr kan du vandra i subtropiskt klimat och få syn på flamingos medan pingvinerna i söder bjuder på en helt annan syn. När det kommer till det argentinska köket är det framförallt grillhusen, Parrillas, som du ska besöka. Här kan du prova på allt från grillat kött till grillade grönsaker.

De flesta flygresor till Argentina landar på Ministro Pistarinis International Airport i huvudstaden Buenos Aires. Priserna på flygbiljetter till Argentina varierar under året beroende på när det är som mest populärt att besöka landet. För ett billigt pris på flygstolar ska du resa under mars månad, medan maj är den allra dyraste månaden under året. Bäst pris får du om du bokar resan ungefär en månad innan avgång medan sista minuten-biljetter är som allra dyrast. Dessutom är flyg till Argentina billigast under mitten av veckan. Hos momondo kan du jämföra priser på nätet mellan olika datum samt olika flygrutter. Du kan även jämföra priser på inrikesflyg och resor med hotell.

Vilka flygbolag flyger direkt till Argentina?

Då det inte går några direktflyg från Sverige till Argentina behöver du mellanlanda under resans gång. Från Arlanda flygplats i Stockholm hittar du flyg till Argentina med bland annat KLM, Lufthansa och Air France. Lägst priser hittar du med Air Europa och Turkish Airlines. Från Buenos Aires flyger du enkelt vidare med inrikesflyg till andra orter och städer i Argentina, bland annat Puerto Iguazu, Cordoba och Mar del Plata. Jämför olika rutter online hos momondo för att hitta en resa som passar dig. Generellt gäller att snabbare restid och mellanlandningar har högre pris medan du hittar lägre priser om du gör fler eller längre stopp på vägen.

När är bästa tiden att åka till Argentina?

Argentina har en varierad natur och ett varierat klimat från norr till söder. Detta innebär att högsäsongen även skiljer sig åt från olika delar av landet. Mellan november och februari har landet sin största högsäsong och då passar det bra att besöka stränderna och badorterna. Tiden mellan juni och augusti är däremot högsäsong för skidorterna i Anderna. För en behaglig citytripp till Buenos Aires är temperaturerna som bäst under sen vår och tidig höst. Om du ska besöka de norra delarna av landet är sommarens lågsäsong en bra tid att resa på för att inte få för varma temperaturer.

Hur många timmar tar det att flyga till Argentina?

Flyg till Buenos Aires som har en smidig mellanlandning under vägen tar drygt 17 timmar. Om du gör flera stopp på vägen för att få lägre pris på flygbiljetter till Buenos Aires får du räkna med längre tid. Flygningar över Atlanten erbjuder nästan alltid underhållningssystem med TV och film för att du ska kunna roa dig under resans gång. Dessutom finns möjlighet att köpa måltider under flygningarna.

Kan man resa till Argentina utan pass eller visum?

Som svensk medborgare behöver du inte ansöka om något visum för att resa till Argentina. Detta gäller dock endast för turistresor och semestrar som är under 90 dagar. Du måste ha med dig ett giltigt pass under resan och detta ska vara giltigt under hela vistelsen i landet. Kontrollera alltid vilka aktuella inresebestämmelser som gäller innan du reser då regler angående in- och utresor ur länder kan ändras med kort varsel.


Internationella flygrutter till Argentina

Jämför flyg till och från närmaste flygplatser för att hitta billiga flygbiljetter och passande avresetider
Flyg från Stockholm till Buenos Aires
Snabbast flygtid21t 05m
Billigaste pris7 895 kr

Börja planera din resa till Argentina