Flyg till Chile

Tur & retur
Ekonomi
Washington, D.C. (WAS)
Santiago de Chile (SCL)
tors 6/5
tors 13/5
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Chile.

Visa nuvarande reserestriktioner för Chile

De billigaste flygen till städer i Chile

Klicka på städerna nedan för att ta reda på när det är billigast att flyga till Chile från Sverige
Santiago de Chile
Santiago de Chile

Användbar information om ditt flyg till Chile

Få uppdaterade svar på några av de vanligaste frågorna om att flyga till Chile

Vilka är de populäraste städerna att besöka i Chile?

Chile har några av världens mest välbesökta städer. Den mest populära staden att resa till i Chile är Santiago de Chile, vilken momondos användare väljer som landningsdestination 1 509% oftare än andra städer. De näst populäraste städerna i Chile är Puerto Montt och Antofagasta.

Vilket är det billigaste flyget till Chile?

De bästa priserna som hittats på momondo för flyg till Chile är:
189 kr per person med Sky Airline
221 kr per person med JetSMART
338 kr per person med LATAM Airlines


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Chile?

Inreserestriktioner

Chile har öppnat sin flygplats igen. Utländska medborgare som inte är bosatta i Chile får resa in via Santiagos flygplats. Alla utländska medborgare som inte är bosatta i landet och som har vistats i Storbritannien de senaste 14 dagarna har för närvarande inte tillträde till Chile.

Inträdeskrav

Alla resenärer inklusive medborgare och boende måste ha ett läkarintyg med ett negativt COVID-19 PCR-testresultat utfärdat inom 72 timmar före avresan. Från och med 23 november 2020 när Santiagos flygplats började tillåta inresande utländska medborgare måste alla resenärer (oavsett ålder) uppvisa tre dokument vid ombordstigning:
•Ett ifyllt elektroniskt formulär med ett reseintyg (finns här som även kallas Sanitary Passport) som har förberetts mindre än 48 timmar före ombordstigning.
•Intyg på ett negativt PCR-test som har utfärdats inom 72 timmar före avresan.
•Intyg på en sjukförsäkring som täcker COVID-19 och relaterade hälsoproblem under resenärens vistelse i Chile för upp till minst 30 000 USD.

Karantänskrav

Alla resenärer inklusive medborgare och boende är föremål för en obligatorisk 10-dagars karantän vid ankomsten till Chile. Efter dag 7 finns det ett alternativ att lokalt ta ett PCR-test för att eventuellt förkorta karantänen. Om resultatet är negativt kan karantänen upphävas. Medborgare och invånare i Chile som har vistats i Storbritannien de senaste 14 dagarna är föremål för en obligatorisk 14-dagars karantän. Från och med den 11 mars 2021 kommer resenärer som anländer från eller som har vistats i Brasilien under de senaste 14 dagarna obligatoriskt att överföras till ett karantänhotell. Väl på hotellet måste de ta ett PCR-test. Om resultatet är negativt kan de fortsätta till sin slutdestination där en 11-dagars karantän måste slutföras. Om PCR-resultatet är positivt måste passageraren stanna kvar i karantänhotellet tills de har fått ett negativt resultat och hälsovårdsmyndigheterna bekräftar att de får avsluta karantänen.

Om du redan planerar att resa till Chile inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Populära städer och sevärdheter

Planerar du att besöka Chile? Kolla in dessa städer och ägna dig åt att se några av de mest populära sevärdheterna i landet
Santiago de Chile

Teatro Municipal de Santiago
Museo Chileno de Arte Precolombino
Estadio San Carlos de Apoquindo
Museo Histórico Nacional
Posada del Corregidor
Puerto Montt

Monte Verde
Saltos del Petrohue
Estuario de Reloncavi
Plaza de Armas
Puerto Montt Cathedral
Antofagasta

Aduana
La Portada
Hand of the Desert
Estadio Regional de Antofagasta
Plaza Colon
Hanga Roa

Terevaka
Anakena Beach
Ranu Kau
Te Pahu Caves
Ahu Akivi
Concepción

Casa del Arte
Estadio Municipal de Concepcion
Plaza de la Independencia
Catedral de la Santisima Concepcion
Galeria de la Historia
Calama

Paniri Volcano
Chuquicamata
Chug Chug Geoglyphs
Estadio Municipal de Calama
Pukara de Lasana
Punta Arenas

Plaza Munoz Gamero
Monumento al Ovejero
Club Andino
Museo Naval y Maritimo
Santuario Maria Auxiliadora
La Serena

San Agustin Church
La Serena Archaeological Museum
Kokoro No Niwa Japanese Garden
Casa Gabriel Gonzalez Videla Historical Museum
La Recova Market
Temuco

Museo Regional de la Araucania
Estadio Municipal German Becker
Plaza Anibal Pinto
Temuco Cathedral
Plaza Teodoro Schmidt
Iquique

Plaza Prat
Teatro Municipal
Sala de Artes Collahuasi
Iglesia de La Tirana
Cerro Pintados
Arica

Arica Sea Museum
Museo Historico y de Armas
Las Machas Beach
El Morro
Iglesia de San Marcos
Valdivia

Calle-Calle Bridge
Valdivia Cathedral
Republic Plaza
Estadio Municipal
Pedro de Valdivia Bridge

Billiga flyg till Chile

Dessa rutter har de billigaste flygen till Chile som hittats av momondos användare i Sverige
Avgår Destination Bästa pris
Stockholm Santiago de Chile 6 056 kr

Flyg till Chile

Resor till Chile finns av alla dess slag och du kan hitta en mängd olika upplevelser i landet. Tack vare landets smala och mycket långa form varierar klimatet stort mellan olika delar. Från torra ökenområden i norr till glaciärer i söder finns det en mängd olika naturupplevelser att ta del av. Chile är dessutom världskänt för sin vinexport. På landets vingårdar framställs rosé samt röda och vita viner. Besök någon av de många gårdarna för en vinprovning i vackert landskap. De flesta flyg till Chile landar i Santiago de Chile som är landets huvudstad. Santiago de Chile ligger i en dal, omgärdad av Andernas snöklädda toppar. Storstaden bjuder på kulturella museer, ett världskänt nattliv och storslagen arkitektur. En annan populär destination är Påskön som ligger på en vulkanisk ö långt utanför Chiles kust. Här hittar du vackra sandstränder och vatten som är utmärkt för snorkling och dykning. Här finns även de kända polynesiska statyerna som blivit en symbol för ön.

Priset på flygbiljetter till Chile varierar beroende på vilken del av året du väljer att resa. Dyrast är att resa under juli månad då det är mycket populärt att besöka landet. Ett billigt pris på flygstolar hittar du istället under mars. Boka flygresor till Chile under en söndag samt under kvällstid för att få en så billig biljett som möjligt. Du bör även boka resan ungefär 60 dagar i förväg för att undvika höga sista minuten-priser. Hos momondo kan du jämföra priser mellan olika datum och även hitta resor med hotell. De flesta flyg landar i landets huvudstad och om du ska resa till någon annan destination eller stad i landet kan du flyga vidare med inrikesflyg. Även inrikesflyg går att hitta på nätet hos momondo.

Vilka flygbolag flyger direkt till Chile?

Flyg till Chile hittar du bland annat med Iberia, British Airways och LATAM Airlines. Det går inte några direktflyg från Sverige till Chile utan du behöver mellanlanda längs vägen. Iberia och LATAM Airlines mellanlandar i Madrid medan British Airways mellanlandar i London. Samtliga flygbolag har sina avgångar från Arlanda flygplats i Stockholm. Hos momondo kan du jämföra olika rutter och olika flygbolags resor för att hitta flyg till Chile till ett billigt pris.

När är bästa tiden att åka till Chile?

Sommarmånaderna utgör Chiles vinter och då stänger många attraktioner och temperaturerna är svalare. För en semester på Påskön bör du resa mellan januari och mars då du både kan njuta av väder som passar för sol och bad samt för vandringar. Om du istället reser till Santiago de Chile kan du resa under sommarhalvåret om du vill åka skidor i bergen eller besöka landet under vinskörden. Vintermånaderna i huvudstaden för med sig många festivaler och en stor mängd besökare, men temperaturerna kan vara höga för en citytripp. Mest behagliga temperaturer för city sightseeing får du mellan september och november.

Hur många timmar tar det att flyga till Chile?

Hur lång tid det tar att resa till Chile beror på hur många och långa mellanlandningar du gör under resans gång. Till Santiago de Chile tar det ungefär 20 timmar. För resor till Påskön får du räkna med minst 30 timmars resa. Långflygningar erbjuder för det mesta underhållningssystem och måltider.

Kan man resa till Chile utan pass eller visum?

Som svensk medborgare behöver du inte något visum när du reser till Chile för en vistelse som är under 90 dagar. Vid inresan till landet får du ett turistkort som du ska kunna visa upp när du reser ut ur landet. Som identifikation under resan ska du ha ditt pass. Identifikationen måste vara giltigt under hela din vistelse i landet. Bestämmelser angående in- och utresor kan snabbt ändras så du ska alltid kontrollera att dessa inte har förändrats. Du kan göra detta online via ambassaden eller kontakta ambassaden direkt.


Internationella flygrutter till Chile

Jämför flyg till och från närmaste flygplatser för att hitta de bästa priserna och dom bästa avgångstider
Flyg från Stockholm till Santiago de Chile
Snabbaste flygtid
19t 00m
Billigast pris
6 057 kr

 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass