Flyg Sydamerika Colombia

Flyg till Colombia

Tur & retur
Ekonomi
Washington, D.C. (WAS)
Bogota (BOG)
tors 6/5
tors 13/5
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Colombia.

Visa nuvarande reserestriktioner för Colombia

De billigaste flygen till städer i Colombia

Klicka på städerna nedan för att ta reda på när det är billigast att flyga till Colombia från Sverige
Bogota
Bogota

Användbar information om ditt flyg till Colombia

Få uppdaterade svar på några av de vanligaste frågorna om att flyga till Colombia

Vilka är de populäraste städerna att besöka i Colombia?

Bland momondos användare är den populäraste staden i Colombia Bogota, och besöks omkring 1 395% mer än någon annan stad i Colombia. Andra städer som resenärer ofta reser till är Medellín och Cali.

Vilken är den bästa flygplatsen att landa på för att besöka Playa de Spratt Bight?

Det smidigaste alternativet för att besöka Playa de Spratt Bight är att flyga in till San Andrés flygplats eftersom det är den närmsta flygplatsen till området.

Vilket är det billigaste flyget till Colombia?

De bästa priserna som hittats på momondo för flyg till Colombia är:
115 kr per person med LATAM Airlines
262 kr per person med Viva Air Colombia
279 kr per person med Avianca


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Colombia?

Inreserestriktioner

Colombia återupptog internationella kommersiella flygningar den 19 september 2020 med restriktioner. Från och med den 22 december 2020 har Colombia ställt in alla direktflyg till och från Storbritannien.

Inträdeskrav

Resenärer måste uppvisa ett läkarintyg med ett negativt COVID-19 PCR-testresultat som utfärdas inom 96 timmar före avresa. Flygbolag kan dock tillåta ombordstigning av resenärer som inte har detta test, förutsatt att de under ed svär att de inte kunde ta ett test eller få resultatet inom den tidsram som krävs. I dessa fall kan den colombianska regeringen kräva testning och/eller isolering vid ankomsten till Colombia. Resenärer måste fylla i formuläret Check-Mig och följa upp med hälsokontroller via appen CoronAPP.

Karantänskrav

Resenärer som kommer direkt eller indirekt från Storbritannien från och med den 13 december 2020 kommer att kontaktas och måste isolera sig i 14 dagar. Resenärer som anländer till Colombia från andra destinationer och vars resa har påbörjats i Storbritannien måste isolera sig i 14 dagar vid ankomsten.

All övrig information

Den 5 april införde olika städer i Colombia ett utegångsförbud baserat på intensivvårdskapacitet. Beroende på rapporterad intensivvårdskapacitetsdata kan utegångsförbud starta så tidigt som 18:00 eller så sent som midnatt och upphör 05:00. Läs här för mer information.

Om du redan planerar att resa till Colombia inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Populära städer och sevärdheter

Planerar du att besöka Colombia? Kolla in dessa städer och ägna dig åt att se några av de mest populära sevärdheterna i landet
Bogota

Maloka
Museo Nacional de Colombia
Museo Botero
Casa de la Moneda
Salitre Mágico
Medellín

Museo de Antioquia
Jose Gutierrez Gomez Medellin Metropolitan Theatre
Pueblito Paisa
Plaza Cisneros
Palacio de la Cultura
Cali

Parque Del Perro
Iglesia de San Antonio
Museo de Arte Religioso La Merced
Zoológico de Cali
Estadio Pascual Guerrero
Cartagena

Puerta del Reloj
Playa Manzanillo
Playa de Bocagrande
Playa de Marbella
Estadio Olímpico Jaime Morón León
Barranquilla

Barranquilla Zoo
Romelio Martinez Stadium
Venezuela Park
Teatro Amira de la Rosa
Estadio Metropolitano
Santa Marta

Santa Marta Cathedral
Sierra Nevada de Santa Marta National Park
Ciudad Perdida
Cristal Beach
Playa Blanca
Pereira

Olaya Herrera Park
Matecana Zoo
Plaza de Toros
Pereira Gold Museum
Plaza de Bolivar
San Andrés

Playa de Spratt Bight
Casa Museo Isleña
Big Pond Lagoon
Playa de San Luis
El Hoyo Soplador Geyser
Bucaramanga

Holy Family Cathedral
Corfescu Theater
Alfonso Lopez Stadium
Parque Garcia Rovira
Armenia

Centenario Stadium
Leticia

Amazonia World Theme Park
Amacayacu National Park
Cúcuta

General Santander Stadium
Plaza de la Independencia
Casa de la Cultura
Palacio de la Gobernacion

Billiga flyg till Colombia

Dessa rutter har de billigaste flygen till Colombia som hittats av momondos användare i Sverige
Avgår Destination Bästa pris
Stockholm Bogota 6 640 kr

Flyg till Colombia

Pris på flyg till Colombia beror mycket på vilken del av året du väljer att resa under. Mars är den månad då du kan boka billigast flygresor till Colombia. Dyrast är att resa under juli och augusti då det är flest besökare i landet. Hos momondo kan du jämföra priser på nätet mellan olika avresedatum såväl som mellan olika flygrutter och bolag för att hitta resor till Colombia. Du kan även jämföra priser på inrikesflyg och på resor med hotell. De flesta flyg till Colombia avgår från Stockholm Arlanda flygplats och landar i huvudstaden Bogota. Därifrån tar du dig enkelt vidare med inrikesflyg till andra destinationer och städer i Colombia. Pris på flygstolar beror även på när du bokar din flygbiljett. Lägst pris får du om du bokar ungefär 20 dagar innan avresa medan sista minuten-priserna är som allra högst.

Resor till Colombia bjuder på bergstoppar i Anderna, orörda karibiska stränder, tropisk djungel och arkeologiska ruiner. Det bergiga landet gör att både temperaturer och klimat är mycket olika beroende på vilken höjd du befinner dig. Du kan därför få en sval citytripp i huvudstaden Bogota eller en härlig semester med sol och bad vid kustens semesterorter, bland annat populära Santa Marta och San Andrés med sina långa stränder. Några av landets största sevärdheter är de antika skulpturerna i San Agustin, de underjordiska gravarna i Tierradentro och den medeltida staden Ciudad Perdida. Även Cartagenas historiska stadskärna är ett måste om du har tid att resa runt i landet.

Vilka flygbolag flyger direkt till Colombia?

Resan från Sverige till Colombia är lång och därför finns inte några direktflyg mellan länderna. Du måste istället mellanlanda under resans gång. Du kan bland annat resa med Lufthansa som mellanlandar i Frankfurt för en smidig resa till Bogota. Även Air France och British Airways har flygrutter med endast en mellanlandning för en så snabb restid som möjligt. För ett billigt pris på flygbiljetter till Colombia kan du behöva göra fler stopp under vägen. Aeromexico, American Airlines och Air Europa har billiga flyg till Colombia med två stopp under vägen.

När är bästa tiden att åka till Colombia?

Den bästa tiden under året att resa till Colombia är mellan december och mars då dessa månader har minst regn, särskilt i regionen kring Anderna. Detta är perioden precis innan landets högsäsong vilket gör att du undviker höga priser på boenden och folktäta sevärdheter och stränder. Colombias klimat är varmt och tropiskt vid kusten och i norr och regnperioden infaller mellan maj och november. Temperaturerna ligger ganska stadigt på runt 18 °C i Bogota som ligger högt upp i bergen medan kusternas semesterorter har ungefär 27 °C året om. Mellan juni och september är temperaturerna några grader högre än under resten av året.

Hur många timmar tar det att flyga till Colombia?

Räkna med en resa på ungefär 16 timmar om du flyger med en så smidig mellanlandning som möjligt. Om du gör flera stopp under vägen kan resan ta runt ett dygn. De flesta flyg från Sverige till Colombia avgår från Arlanda flygplats i Stockholm, mellanlandar i Tyskland, Frankrike eller England och landar sedan på El Dorados International Airport i Bogota. Du kan även flyga till Rafael Nunez Airport i Cartagena eller Gustavo Rojas Pinilla International Airport i San Andres.

Kan man resa till Colombia utan pass eller visum?

Som svensk medborgare behöver du inte något visum om du reser till Colombia på en turistresa under 90 dagar. Du ska dock vara mycket noga med att du får rätt inrese- och utresestämplar i ditt pass då du annars kan åka på höga böter. Du måste ha med dig ditt pass för resan. Bestämmelser gällande in- och utresor kan ändras med kort varsel och du ska därför kontrollera vad som gäller innan du reser. Detta kan du göra online via Colombias ambassad i Stockholm som har uppdaterad information om vad som gäller.


Internationella flygrutter till Colombia

Jämför flyg till och från närmaste flygplatser för att hitta de bästa priserna och dom bästa avgångstider
Flyg från Stockholm till Bogota
Snabbaste flygtid
18t 15m
Billigast pris
6 640 kr

Flyg Sydamerika Colombia
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass