Hitta billiga flyg till Irak från 1 554 kr

1 vuxen
Ekonomi
0 väskor
Från?
Till?
tis. 3/10
tis. 10/10

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Om flyg till Irak

Översiktsinformation om flygpriser, flyglängd och flygbolag för Irak

Bästa priset för enkelresa

1 554 kr

Bästa priset för tur- och returresa

3 539 kr

Snabbast flygtid

8t 50m

Flygs av

2 flygbolag
Det bästa priset för enkelflyg till Irak från Sverige under de senaste 72 timmarna är 1 554 kr (Stockholm Arlanda till Erbil Intl).
Det bästa priset för tur- och returflyg till Irak från Sverige under de senaste 72 timmarna är 3 539 kr (Stockholm Arlanda till Bagdad Al Muthana).
Det snabbaste flyget till Irak från Sverige tar 8t 50m (Stockholm Arlanda till Bagdad Al Muthana).
Det finns 2 flygbolag som flyger till och från Irak, inklusive Pegasus Airlines och SunExpress.

Trender för flygresor till Irak

Utforska inblicksdata för ditt flyg till Irak och lägg upp den ultimata resplanen

Vilka är de populäraste städerna att besöka i Irak?

Irak har några av världens mest välbesökta städer. Den mest populära staden att resa till i Irak är Erbil, vilken momondos användare väljer som landningsdestination 52% oftare än andra städer. De näst populäraste städerna i Irak är Bagdad och Sulaymaniyah.

Hur långt är flyget från Sverige till Irak?

Om du flyger från en populär flygplats i Sverige, till exempel Stockholm Arlanda eller Göteborg Landvetter, och landar på den mest populära flygplatsen i Irak (Erbil Intl), kan du förvänta dig flygtider på i genomsnitt 7t 15m respektive .

Vilka flygbolag flyger till Irak?

Det finns 10 flygbolag som regelbundet flyger till Irak, och Turkish Airlines, Pegasus Airlines och Austrian Airlines är de mest populära flygbolagen bland våra användare. Under det senaste året har 34% av de som sökt efter flyg till Irak velat flyga med Turkish Airlines, vilket gör detta flygbolag till det mest populära valet bland momondos resenärer.

De billigaste flygen till städer i Irak

Klicka på städerna nedan för att ta reda på när det är billigast att flyga till Irak från Sverige
Erbil
Erbil

Användbar information om ditt flyg till Irak

Få uppdaterade svar på några av de vanligaste frågorna om att flyga till Irak

Vilket är det billigaste flyget till Irak?

De billigaste flygen till Irak som nyligen hittats av momondos användare är 1 730 kr med Pegasus Airlines, 1 758 kr med AnadoluJet och 2 315 kr med Fly Baghdad.

Vilken är det mest populära flygplatsen att flyga till i Irak?

När uppdaterade momondo senast priserna för flyg till Irak?

Priserna för flyg till Irak uppdateras dagligen.

Hur många bolag söker momondo efter flyg till Irak?

Antalet tillgängliga bolag för flyg till Irak är 18 från och med september. 2023.

Hur gammal måste man vara för att flyga till Irak?

Även om minimiåldern för att ett barn ska få flyga ensam är fem år kan flygbolag som erbjuder tjänster för ensamkommande barn (UMNR) ha egna åldersgränser, som kan påverkas av faktorer som flygets längd, tidpunkt och mellanlandningar. Det rekommenderas att du kontrollerar med det flygbolag du bokar med för resor till Irak.

Vilket dokument eller ID-handling behöver jag för att flyga till Irak?

De rese- och hälsodokument som krävs för din resa till Irak kan variera beroende på din resväg och dina personliga omständigheter. Som en allmän regel bör du ha med dig flera dokument, inklusive ett nationellt ID-kort eller körkort och ett pass som är giltigt i sex månader efter din planerade ankomst till Irak. Vi rekommenderar att du frågar om råd hos ditt flygbolag eller en pålitlig tredje part, t.ex. IATA.


De senaste flygen hittade till populära städer i Irak

Hitta flyg till dessa populära städer i Irak, från din närmsta flygplats.

Billiga flyg till Irak

Dessa rutter har de billigaste flygen till Irak som hittats av momondos användare i Sverige
AvgårDestinationBäst tidBästa pris
StockholmErbil7t 15m3 054 kr
StockholmBagdad8t 15m3 748 kr
StockholmSulaymaniyah10t 15m7 684 kr

De bästa sakerna att se och göra i Irak

Vilka populära evenemang hålls i Irak?

En populär festival som hålls varje år är Babylon International Festival där alla möjliga typer av konst- och musikupplevelser arrangeras. Fokus ligger på att representera olika folkslag och kulturer, och du kan gå på konserter, utställningar, föreläsningar och workshops. Det finns mycket traditionell kultur på festivalen, eftersom tanken är att man ska bevara gamla traditioner till nästa generation. Festivalen hålls i slutet av september, vilket är perfekt om du är på jakt efter ett bra flygerbjudande till Irak eftersom det vanligen är den billigaste månaden att resa. Det assyriska nyåret högtidlighålls också i landet, precis som på andra platser där det bor assyrier. Det inträffar den 1 april och det hålls stora parader på gatorna. Folk ger sig ut och dansar i parker och det råder allmän feststämning. Ett annat roligt evenemang är den irakiska kortfilmsfestivalen som infaller i augusti varje år. Man firar också nyåret som infaller den 1 januari samt en del andra kristna högtider, om än på lite andra sätt än vad vi är vana vid i Sverige. Irak är ett land med flera olika religiösa grupper, vilket gör att högtiderna som firas varierar från plats till plats.

Är Irak känt för någon särskild mat?

Om du vill äta fantastisk mat från mellanöstern är Irak absolut att rekommendera. I landet finns massor av härliga maträtter att utforska. En känd irakisk rätt är till exempel masgouf. Det är grillad fisk som tillagas direkt i lågorna och som samtidigt får en rökig smak. Den kryddas med sumac och toppas med granatäpple och citron. Kombinationen av rökighet och syra gifter sig med fiskens naturliga smak. En annan rätt du kan testa på är quzi, som är helgrillat lamm. Det tar nästan en hel dag att laga till och är fylld med kryddigt ris, mustiga grönsaker och krispiga nötter. Om du gillar köttbullar kan du testa Iraks version, som är kryddigare än vår. Rätten kallas tepsi baytinjan och består av köttbullar med aubergine i en tomatsås. Precis som i resten av mellanöstern är också vindolmar en klassisk rätt. Den irakiska maten är väldigt smakrik och man använder mycket kryddor och tillagar kött länge för att få fram aromatiska smaker. Två restauranger i Bagdad som serverar traditionell mat är Samad och Al-Areesha.

Vad kan man se och göra i Irak?

Ett väldigt intressant resmål i Irak som är perfekt för dig som gillar historia är att ta en guidad tur i det gamla Babylon, som inte ligger så långt från Bagdad. Babylon var ett viktigt och mäktigt välde under en lång tid, och det är spännande att se ruinerna som finns kvar. Utflyktsmålet blev om möjligt ännu mer intressant för turister under 80-talet, då Saddam Husein försökte bygga ett nytt Babylon ovanpå det gamla. Återuppbyggandet fick mycket internationell kritik, och när USA ockuperade landet upphörde återuppbyggandet av staden. Du kan fortsätta ditt historiska äventyr på Irakiska museet, som ligger i Bagdad. Där finns stora samlingar av antika föremål från Mesopotamien samt även persiska och islamska artefakter, även om en del av föremålen försvann när museet plundrades i samband med den amerikanska invasionen.

Vilka krav på pass och visum gäller när man åker till Irak?

När du reser till Irak behöver du ha ett pass som är giltigt i sex månader efter inresan. Du måste också ha ett visum, vilket du antingen kan ansöka om i förväg på den irakiska ambassaden i Stockholm eller vid ankomst i landet. Tänk på att reglerna om visum kan ändras då och då, så var noga med att kontrollera att det går att ordna med visum vid ankomst innan du reser.


Användbar information för att hitta flygerbjudande för Irak

Lär dig om alla funktioner för flygbokningar som erbjuds gratis av momondo.
  • Hur skapar jag en prisbevakning för flygpriser till Irak?

    Prisbevakningen kommer att berätta för dig via e-post när priserna för flyg till Irak sjunker. För att aktivera detta väljer du dina önskade resedatum och söker efter erbjudanden. När du går igenom erbjudandena kommer du se funktionen för prisbevakning. Klicka på den för att aktivera notiser.

  • Hur kan jag spara pengar på flyg till Irak med momondo?

    Med "Prisprognos" kan du se hur långt innan du bör boka ditt flyg. Den specificerar vilken veckodag och tid det är bäst för dig att göra din bokning. Vår "Priskalender" ger dig en överblick som visar när du kan boka din resa för lägsta möjliga pris. Genom att skapa en "Prisbevakning" kan du följa prisändringar och boka vid rätt tillfälle. Sök och filtrera efter din budget via vår funktion “Explore”. Oavsett om du letar efter idéer till ditt nästa reseäventyr eller tips på hur du sparar pengar är "Discover" ett bra ställe att börja.

  • Hur hittar momondo så låga flygpriser?

    Vi jämför flygpriser från fler än 700 konkurrenter för att hitta priset som passar dig bäst. momondo finns på fler än 30 internationella marknader och ger dig tillgång till många olika rutter och erbjudanden. Sök efter din resa på momondo för ett stort urval av olika alternativ från flygbolag och resebyråer.


Internationella flygrutter till Irak

Jämför flyg till och från närmaste flygplatser för att hitta billiga flygbiljetter och passande avresetider
Flyg från Stockholm till Erbil
Snabbaste flygtid7t 15m
Billigaste pris3 054 kr
Flyg från Stockholm till Bagdad
Snabbaste flygtid8t 15m
Billigaste pris3 748 kr
Flyg från Stockholm till Sulaymaniyah
Snabbaste flygtid10t 15m
Billigaste pris7 684 kr

Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att hitta ett flygerbjudande till Irak?

momondo sammanställer alla dina flygalternativ på ett ställe och låter dig filtrera dem för att hitta det perfekta flyget till Irak. momondo hjälper dig att spara både tid och pengar på din resa.

Kan jag hitta flyg till Irak ​​med flexibla bokningspolicys på momondo?

Ja. Med momondo kan du välja och markera flyg med denna policy till Irak.

Hur kan momondo hjälpa mig hitta flyg till Irak?

När du söker efter flyg till Irak hjälper momondo dig att hitta rätt flyg genom att erbjuda användbara filter för att begränsa ditt val av flyg. Flygen kan filtreras utifrån flera faktorer så som flygbolag, flygplats och pris – men även efter andra kriterier som flygplanstyp och betalningsmetod.

Jag är inte riktigt redo att boka ett flyg till Irak ​​just nu. Kan momondo meddela mig om priserna ändras?

Självklart. momondo håller koll på priset på flyg till Irak. Allt du behöver är en giltig e-postadress så sköter vi resten – det är lätt som en plätt.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Irak

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner eller familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig att använda oavsett var du bokar.