Sök och hitta billiga flyg till Irak

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
0 väskor
Från?
Till?
tis 4/10
tis 11/10

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Om flyg till Irak

Översiktsinformation om flygpriser, flyglängd och flygbolag för Irak

Bästa priset för enkelresa

1 031 kr

Bästa priset för tur- och returresa

3 716 kr

Snabbast flygtid

8t 00m

Flygs av

3 flygbolag
Det bästa priset för enkelflyg till Irak från Sverige under de senaste 72 timmarna är 1 031 kr (Stockholm Arlanda till Erbil Intl).
Det bästa priset för tur- och returflyg till Irak från Sverige under de senaste 72 timmarna är 3 716 kr (Stockholm Arlanda till Erbil Intl).
Det snabbaste flyget till Irak från Sverige tar 8t 00m (Stockholm Arlanda till Erbil Intl).
Det finns 3 flygbolag som flyger till och från Irak, inklusive Lufthansa, Austrian Airlines och Pegasus Airlines.

Trender för flygresor till Irak

Utforska inblicksdata för ditt flyg till Irak och lägg upp den ultimata resplanen

Hur mycket kostar flyg till Irak?

Du kan förvänta dig priser på omkring 10 242 kr för ett flyg till Irak. Dock hittade våra användare flyg till Irak för 1 001 kr, vilket är det billigaste priset vi sett för veckan som gått. Det dyraste priset per biljett tenderar att vara 79 694 kr för ett flyg till Irak medan allt för 10 019 kr eller mindre kan ses som ett bra erbjudande.
See prices from:

Vilka är de populäraste städerna att besöka i Irak?

Irak har några av världens mest välbesökta städer. Den mest populära staden att resa till i Irak är Erbil, vilken momondos användare väljer som landningsdestination 152% oftare än andra städer. De näst populäraste städerna i Irak är Bagdad och Sulaymaniyah.

Hur långt är flyget från Sverige till Irak?

Om du flyger från en populär flygplats i Sverige, till exempel Stockholm Arlanda eller Göteborg Landvetter, och landar på den mest populära flygplatsen i Irak (Erbil Intl), kan du förvänta dig flygtider på i genomsnitt 7t 25m respektive .

Vilka flygbolag flyger till Irak?

Det finns 9 flygbolag som regelbundet flyger till Irak, och Turkish Airlines, Qatar Airways och Pegasus Airlines är de mest populära flygbolagen bland våra användare. Under det senaste året har 40% av de som sökt efter flyg till Irak velat flyga med Turkish Airlines, vilket gör detta flygbolag till det mest populära valet bland momondos resenärer.

De billigaste flygen till städer i Irak

Klicka på städerna nedan för att ta reda på när det är billigast att flyga till Irak från Sverige
Erbil
Erbil

Användbar information om ditt flyg till Irak

Få uppdaterade svar på några av de vanligaste frågorna om att flyga till Irak

De billigaste flygen till Irak som nyligen hittats av momondos användare är 1 585 kr med Fly Baghdad, 1 878 kr med Pegasus Airlines och 2 131 kr med SunExpress.De senaste flygen hittade till populära städer i Irak

Hitta flyg till dessa populära städer i Irak, från din närmsta flygplats.

Billiga flyg till Irak

Dessa rutter har de billigaste flygen till Irak som hittats av momondos användare i Sverige
AvgårDestinationBäst tidBästa pris
StockholmErbil7t 25m3 875 kr
StockholmBagdad10t 10m4 283 kr
StockholmSulaymaniyah7t 35m4 917 kr

De bästa sakerna att se och göra i Irak

Vilka populära evenemang hålls i Irak?

En populär festival som hålls varje år är Babylon International Festival där alla möjliga typer av konst- och musikupplevelser arrangeras. Fokus ligger på att representera olika folkslag och kulturer, och du kan gå på konserter, utställningar, föreläsningar och workshops. Det finns mycket traditionell kultur på festivalen, eftersom tanken är att man ska bevara gamla traditioner till nästa generation. Festivalen hålls i slutet av september, vilket är perfekt om du är på jakt efter ett bra flygerbjudande till Irak eftersom det vanligen är den billigaste månaden att resa. Det assyriska nyåret högtidlighålls också i landet, precis som på andra platser där det bor assyrier. Det inträffar den 1 april och det hålls stora parader på gatorna. Folk ger sig ut och dansar i parker och det råder allmän feststämning. Ett annat roligt evenemang är den irakiska kortfilmsfestivalen som infaller i augusti varje år. Man firar också nyåret som infaller den 1 januari samt en del andra kristna högtider, om än på lite andra sätt än vad vi är vana vid i Sverige. Irak är ett land med flera olika religiösa grupper, vilket gör att högtiderna som firas varierar från plats till plats.

Är Irak känt för någon särskild mat?

Om du vill äta fantastisk mat från mellanöstern är Irak absolut att rekommendera. I landet finns massor av härliga maträtter att utforska. En känd irakisk rätt är till exempel masgouf. Det är grillad fisk som tillagas direkt i lågorna och som samtidigt får en rökig smak. Den kryddas med sumac och toppas med granatäpple och citron. Kombinationen av rökighet och syra gifter sig med fiskens naturliga smak. En annan rätt du kan testa på är quzi, som är helgrillat lamm. Det tar nästan en hel dag att laga till och är fylld med kryddigt ris, mustiga grönsaker och krispiga nötter. Om du gillar köttbullar kan du testa Iraks version, som är kryddigare än vår. Rätten kallas tepsi baytinjan och består av köttbullar med aubergine i en tomatsås. Precis som i resten av mellanöstern är också vindolmar en klassisk rätt. Den irakiska maten är väldigt smakrik och man använder mycket kryddor och tillagar kött länge för att få fram aromatiska smaker. Två restauranger i Bagdad som serverar traditionell mat är Samad och Al-Areesha.

Vad kan man se och göra i Irak?

Ett väldigt intressant resmål i Irak som är perfekt för dig som gillar historia är att ta en guidad tur i det gamla Babylon, som inte ligger så långt från Bagdad. Babylon var ett viktigt och mäktigt välde under en lång tid, och det är spännande att se ruinerna som finns kvar. Utflyktsmålet blev om möjligt ännu mer intressant för turister under 80-talet, då Saddam Husein försökte bygga ett nytt Babylon ovanpå det gamla. Återuppbyggandet fick mycket internationell kritik, och när USA ockuperade landet upphörde återuppbyggandet av staden. Du kan fortsätta ditt historiska äventyr på Irakiska museet, som ligger i Bagdad. Där finns stora samlingar av antika föremål från Mesopotamien samt även persiska och islamska artefakter, även om en del av föremålen försvann när museet plundrades i samband med den amerikanska invasionen.

Vilka krav på pass och visum gäller när man åker till Irak?

När du reser till Irak behöver du ha ett pass som är giltigt i sex månader efter inresan. Du måste också ha ett visum, vilket du antingen kan ansöka om i förväg på den irakiska ambassaden i Stockholm eller vid ankomst i landet. Tänk på att reglerna om visum kan ändras då och då, så var noga med att kontrollera att det går att ordna med visum vid ankomst innan du reser.


Internationella flygrutter till Irak

Jämför flyg till och från närmaste flygplatser för att hitta billiga flygbiljetter och passande avresetider
Flyg från Stockholm till Erbil
Snabbaste flygtid7t 25m
Billigaste pris3 875 kr
Flyg från Stockholm till Bagdad
Snabbaste flygtid10t 10m
Billigaste pris4 283 kr
Flyg från Stockholm till Sulaymaniyah
Snabbaste flygtid7t 35m
Billigaste pris4 917 kr

Varför använda momondo?

momondo sammanställer alla dina flygalternativ på ett ställe och låter dig filtrera dem för att hitta det perfekta flyget till Irak. momondo hjälper dig att spara både tid och pengar på din resa.

Ja. Med momondo kan du välja och markera flyg med denna policy till Irak.

När du söker efter flyg till Irak hjälper momondo dig att hitta rätt flyg genom att erbjuda användbara filter för att begränsa ditt val av flyg. Flygen kan filtreras utifrån flera faktorer så som flygbolag, flygplats och pris – men även efter andra kriterier som flygplanstyp och betalningsmetod.

Självklart. momondo håller koll på priset på flyg till Irak. Allt du behöver är en giltig e-postadress så sköter vi resten – det är lätt som en plätt.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Flexibelt resande
momondo förstår behovet av flexibilitet, och därför vi har ett specifikt filter för flyg utan ändringsavgifter.
Expertinformation
Datadrivna insikter utformade för att hjälpa dig hitta ett bra flygerbjudande. Från den billigaste tiden att flyga till hur långt i förväg du ska boka.
Prisbevakning
Bevaka priset för din föredragna flygrutt och få ett meddelande när det ändras.