Sök och hitta billiga flyg till Saudiarabien

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
0 väskor
Från?
Till?
lör 3/12
lör 10/12

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Om flyg till Saudiarabien

Översiktsinformation om flygpriser, flyglängd och flygbolag för Saudiarabien

Bästa priset för tur- och returresa

4 184 kr

Snabbast flygtid

9t 55m

Flygs av

3 flygbolag
Det bästa priset för tur- och returflyg till Saudiarabien från Sverige under de senaste 72 timmarna är 4 184 kr (Göteborg Landvetter till Dammam King Fahad Intl).
Det snabbaste flyget till Saudiarabien från Sverige tar 9t 55m (Göteborg Landvetter till Dammam King Fahad Intl).
Det finns 3 flygbolag som flyger till och från Saudiarabien, inklusive KLM, Turkish Airlines och Etihad Airways.

Trender för flygresor till Saudiarabien

Utforska inblicksdata för ditt flyg till Saudiarabien och lägg upp den ultimata resplanen

Hur mycket kostar flyg till Saudiarabien?

I genomsnitt kostar ett flyg till Saudiarabien 10 867 kr per biljett. Vi har dock haft användare som hittat flyg till Saudiarabien för så lite som 1 034 kr. Om du inte lyckas hitta en flygbiljett för 1 034 kr, men en för 10 620 kr eller mindre kan detta fortfarande ses som ett bra erbjudande. Tänk på att flygkostnaderna varierar beroende på var du flyger från, vilken tid på året du reser och vilket flygbolag du reser med.
Se priser från:

Vilka är de populäraste städerna att besöka i Saudiarabien?

Saudiarabien har några av världens mest välbesökta städer. Den mest populära staden att resa till i Saudiarabien är Jeddah, vilken momondos användare väljer som landningsdestination 1 332% oftare än andra städer. De näst populäraste städerna i Saudiarabien är Riyadh och Medina.

Vilka flygbolag flyger till Saudiarabien?

Utav de 12 flygbolag som flyger till Saudiarabien, är Turkish Airlines, Pegasus Airlines och Qatar Airways de mest populära baserat på våra data. Turkish Airlines är det mest populära flygbolaget då 31% av våra användare väljer det för att flyga till Saudiarabien.

De billigaste flygen till städer i Saudiarabien

Klicka på städerna nedan för att ta reda på när det är billigast att flyga till Saudiarabien från Sverige
Jeddah
Jeddah

Användbar information om ditt flyg till Saudiarabien

Få uppdaterade svar på några av de vanligaste frågorna om att flyga till Saudiarabien

Den närmsta flygplatsen till Masjid an-Nabawi är Medina flygplats som ligger i Medina. Om du planerar att besöka eller bo i detta område är det smidigast att flyga till Medina flygplats.

Om du vill flyga till Saudiarabien så billigt som möjligt ta då en titt på flygbolag som SAUDIA, flyadeal och flynas med priser från 66 kr, 399 kr respektive 411 kr.


De senaste flygen hittade till populära städer i Saudiarabien

Hitta flyg till dessa populära städer i Saudiarabien, från din närmsta flygplats.

Billiga flyg till Saudiarabien

Dessa rutter har de billigaste flygen till Saudiarabien som hittats av momondos användare i Sverige
AvgårDestinationBäst tidBästa pris
GöteborgDammam11t 25m4 184 kr
JönköpingDammam12t 35m9 773 kr
ÖrebroTaif29t 50m11 584 kr
NorrköpingTaif24t 20m44 795 kr

De bästa sakerna att se och göra i Saudiarabien

Flyg till Saudiarabien mellanlandar under vägen från Sverige då det inte går några direkta rutter mellan länderna. Du kan bland annat flyga från Arlanda flygplats i Stockholm till King Khaled International Airport i Riyadh med Lufthansa som mellanlandar i Frankfurt. Du kan också flyga från Arlanda flygplats i Stockholm till Mohammad Abdulaziz Airport i Medina med Emirates som mellanlandar i Dubai.

Hur lång tid det tar med flyg till Saudiarabien beror på vilken rutt du tar och hur pass många och långa mellanlandningar du gör under resan. Med en smidig mellanlandning ligger restiden på ungefär 10 timmar medan billiga flygrutter ligger på mellan 15 och 20 timmars restid. Hos momondo kan du jämföra olika rutter för att se vad som lönar sig att boka.

Den bästa tiden att resa till Saudiarabien är mellan november och april. Den genomsnittliga temperaturen i landet ligger då mellan 15 till 25 grader. Om du reser till kusten mot Röda Havet går det att bada och dyka året om, men de bästa förhållanden för just dykning hittar du under sommaren. Under april råder flera sandstormar i delar av landet.

För att resa från Sverige till Saudiarabien behöver du ett visum. Du ansöker om detta innan avresa via konsulärservice i Stockholm och du behöver då lämna fingeravtryck. Tänk på att du inte kan ha några resestämplar från Israel i ditt pass då du i så fall blir nekad inresa i Saudiarabien på grund av ländernas spända relationer.


Internationella flygrutter till Saudiarabien

Jämför flyg till och från närmaste flygplatser för att hitta billiga flygbiljetter och passande avresetider
Flyg från Göteborg till Dammam
Snabbaste flygtid11t 25m
Billigaste pris4 184 kr

Börja planera din resa till Saudiarabien


Varför använda momondo?

För att hitta det flyg som bäst passar dig och dina behov samlar momondo flyg från en stor pool av olika flygbolag och byråer – därefter kan du använda våra verktyg och filter för att hitta och boka rätt flyg till Saudiarabien.

Ja. Med momondo kan du välja och markera flyg med denna policy till Saudiarabien.

momondo hjälper dig att hitta det bästa flyget till Saudiarabien genom att erbjuda filter för att begränsa ditt val av flyg efter kriterier som passar dig. Du kan välja flyg baserat på många faktorer så som pris, avgångs- och ankomsttider, flygplats och flygbolag.

Det går snabbt och lätt att ställa in prisbevakningar för flyg till Saudiarabien på momondo. Det enda du behöver göra är att söka efter ett flyg och välja prisbevakningsfunktionen. Svårare än så är det inte.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Flexibelt resande
momondo förstår behovet av flexibilitet, och därför vi har ett specifikt filter för flyg utan ändringsavgifter.
Expertinformation
Datadrivna insikter utformade för att hjälpa dig hitta ett bra flygerbjudande. Från den billigaste tiden att flyga till hur långt i förväg du ska boka.
Prisbevakning
Bevaka priset för din föredragna flygrutt och få ett meddelande när det ändras.