Flyg Mellanöstern Saudiarabien

Flyg till Saudiarabien

fre 18/10
fre 25/10
Alla månader
Jämför momondo med |

Billiga flyg till Saudiarabien

Se de billigaste flygresorna till Saudiarabien som hittats av momondos användare
Avgår Destination Bästa pris
Göteborg Dammam 5 947 SEK
Jönköping Dammam 9 200 SEK
Örebro Taif 10 905 SEK
Norrköping Taif 42 171 SEK

Flygresor till Saudiarabien

November och april, då temperaturerna ligger på runt 25 grader, är den mest populära tiden att boka flygresor till Saudiarabien. Under denna period går det både att besöka kustens semesterorter för sol och bad, men det är även bra förhållanden för stadssemestrar. Pilgrimsresor till Medina eller Mekka är som mest populära under Ramadan, som äger rum under sommarhalvåret, då flest resor bokas till dessa destinationer. Resor till Saudiarabien är som dyrast under de populära månaderna och högtiderna. Även priser på boenden och resor med hotell stiger under denna period. Lägst priser på resor hittar du i slutet av sommaren då temperaturen i landet ligger på nära 40 grader. Huvudstaden Riyadh, som ligger mitt i landets ökenområde, är som bäst att besöka under november då temperaturerna är svalare. I öknen skiljer sig temperaturerna mycket från dag till natt så var beredd på svala nätter även när dagarna är varma. I priskalendern som du hittar på nätet hos momondo kan du lätt jämföra priser mellan flyg till Saudiarabien under olika datum på året. På detta sätt hittar du enkelt billiga flygbiljetter till Saudiarabien och de smidigaste flygrutterna.

Vilka flygbolag flyger direkt till Saudiarabien?

Flyg till Saudiarabien mellanlandar under vägen från Sverige då det inte går några direkta rutter mellan länderna. Du kan bland annat flyga från Arlanda flygplats i Stockholm till King Khaled International Airport i Riyadh med Lufthansa som mellanlandar i Frankfurt. Du kan också flyga från Arlanda flygplats i Stockholm till Mohammad Abdulaziz Airport i Medina med Emirates som mellanlandar i Dubai.

Hur många timmar tar det att flyga till Saudiarabien?

Hur lång tid det tar med flyg till Saudiarabien beror på vilken rutt du tar och hur pass många och långa mellanlandningar du gör under resan. Med en smidig mellanlandning ligger restiden på ungefär 10 timmar medan billiga flygrutter ligger på mellan 15 och 20 timmars restid. Hos momondo kan du jämföra olika rutter för att se vad som lönar sig att boka.

Vilken tid på året ska man resa till Saudiarabien?

Den bästa tiden att resa till Saudiarabien är mellan november och april. Den genomsnittliga temperaturen i landet ligger då mellan 15 till 25 grader. Om du reser till kusten mot Röda Havet går det att bada och dyka året om, men de bästa förhållanden för just dykning hittar du under sommaren. Under april råder flera sandstormar i delar av landet.

Kan man resa till Saudiarabien utan pass eller visum?

För att resa från Sverige till Saudiarabien behöver du ett visum. Du ansöker om detta innan avresa via konsulärservice i Stockholm och du behöver då lämna fingeravtryck. Tänk på att du inte kan ha några resestämplar från Israel i ditt pass då du i så fall blir nekad inresa i Saudiarabien på grund av ländernas spända relationer.


Internationella flygrutter till Saudiarabien

Jämför flyg till och från närmaste flygplatser för att hitta de bästa priserna och dom bästa avgångstider
Flyg Göteborg till Dammam
Snabbaste flygtid
29t 20m
Billigaste pris
5 947 SEK
Flyg Jönköping till Dammam
Snabbaste flygtid
12t 35m
Billigaste pris
9 200 SEK
Flyg Örebro till Taif
Snabbaste flygtid
29t 50m
Billigaste pris
10 905 SEK
Flyg Norrköping till Taif
Snabbaste flygtid
24t 20m
Billigaste pris
42 171 SEK
Visa mer
Flyg Mellanöstern Saudiarabien