Flyg Asien Kina Shanghai Shanghai

Flyg till Shanghai

Tur & retur
Ekonomi
Seattle (SEA)
Shanghai (SHA)
tis 27/10
tis 3/11
Alla månader
Jämför momondo med |

Billigaste flygen till flygplatser i Shanghai

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Shanghai från din närmsta stad eller flygplats
För tillfället finns det ingen information för den valda rutten, välj en ny avgångsflygplats

När är den bästa tiden att resa till Shanghai?

Resor till Shanghai är särskilt populära under sommaren, vilken utgör stadens högsäsong. Under sommaren är det dock både regnigt, varmt och trångt i staden och högsäsongen för även med sig högre priser både på flyg till Shanghai och vistelser med hotell. Därför anses den korta hösten, under oktober och november, vara den bästa tiden att besöka den kinesiska staden. Under dessa månader kan du hitta billiga priser på resor och temperaturerna i staden är också mycket mer behagliga då de ligger runt 20 grader.

När är det billigast att boka flyg till Shanghai?

Billiga resor till Shanghai hittar du i november och januari. Gör en enkel online-sökning hos momondo på flyg till Shanghai för att hitta billiga priser under dessa månader. Faktorer som flygbolag, säsongsvariation och antal dagar är avgörande för slutpriset på rutter till Shanghai. Försök därför att boka resan så snart som möjligt då det kan bli dyrt i sista minuten.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Shanghai?

Användare som bokade resor till Shanghai från Hongkong hittade flyg som var 85 % billigare än det genomsnittliga priset för flyg till Shanghai. För att hitta det billigaste priset till Shanghai från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Shanghai?

maj är generellt den billigaste månaden att flyga till Shanghai från Sverige med priser runt 3 864 kr. Om du inte har möjlighet att resa till Shanghai i maj är det också billigt att flyga i november. För den här månaden kan du hitta prser på momondo runt 4 091 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Shanghai?

Generellt upplever de flesta resenärer att det är billigast att boka flyg till Shanghai ungefär 45 dagar innan avgång då biljettpriserna ligger på runt 4 839 kr. Flygpriserna kan dock vara lägre även utanför denna tidsram. Till exempel hittades nyligen flyg till Shanghai från Sverige för så lite som 4 248 kr på momondo.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Shanghai?

Enligt våra data är onsdag den billigaste veckodagen att flyga till Shanghai från Sverige. Det lägsta biljettpriset som nyligen hittats för avgångar en onsdag var 4 178 kr. Tänk på att priserna kan variera beroende på rutt och om du flyger in- eller utrikes. För en avgång en söndag, veckans dyraste resdag, kan du vänta dig flygpriser kring 4 568 kr från Sverige till Shanghai.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Shanghai?

Den billigaste tiden på dygnet att flyga till Shanghai från Sverige är på kvällen. momondo-användare har hittat så låga priser som 4 089 kr när de sökt efter flyg som avgår på kvällen. Flyg mitt på dagen är ofta dyrare med ett genomsnittspris på 4 555 kr.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Shanghai?

Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Shanghai. Om du planerar att flyga till Shanghai, överväg då även att boka flyg till Shanghai Pu Dong flygplats(30 km från stadskärnan i Shanghai), Suzhou flygplats(104 km från stadskärnan i Shanghai), Wuxi flygplats(106 km från stadskärnan i Shanghai), Nantong flygplats(107 km från stadskärnan i Shanghai) eller Hangzhou flygplats(149 km från stadskärnan i Shanghai).

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Shanghai?

Den billigaste flygplatsen i närheten av Shanghai är generellt Hangzhou flygplats med ett genomsnittspris på 4 868 kr/person. Dessa priser varierar beroende på var resenärerna kommer ifrån. Resenärer som vill spara pengar kan ta en titt på momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Hitta billiga flygbiljetter till Shanghai

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Shanghai
Billigast
Bäst
Snabbast
SAS
7 apr.
ARN
Stockholm Arlanda
31t 55m
1 stopp
PVG
Shanghai Pu Dong
14 apr.
PVG
Shanghai Pu Dong
25t 20m
1 stopp
ARN
Stockholm Arlanda
4 248 kr
Hitta liknande
Finnair
5 apr.
BMA
Stockholm-Bromma
28t 55m
1 stopp
PVG
Shanghai Pu Dong
17 apr.
PVG
Shanghai Pu Dong
33t 35m
1 stopp
BMA
Stockholm-Bromma
4 458 kr
Hitta liknande
Air China
7 apr.
ARN
Stockholm Arlanda
14t 45m
1 stopp
SHA
Shanghai Hongqiao
14 apr.
SHA
Shanghai Hongqiao
14t 30m
1 stopp
ARN
Stockholm Arlanda
4 519 kr
Hitta liknande
SWISS
28 mars
ARN
Stockholm Arlanda
29t 30m
1 stopp
PVG
Shanghai Pu Dong
7 apr.
PVG
Shanghai Pu Dong
29t 45m
1 stopp
ARN
Stockholm Arlanda
4 537 kr
Hitta liknande
Lufthansa
31 mars
ARN
Stockholm Arlanda
27t 20m
1 stopp
PVG
Shanghai Pu Dong
4 apr.
PVG
Shanghai Pu Dong
24t 05m
1 stopp
ARN
Stockholm Arlanda
4 624 kr
Hitta liknande
SAS
7 apr.
ARN
Stockholm Arlanda
12t 40m
1 stopp
PVG
Shanghai Pu Dong
16 apr.
PVG
Shanghai Pu Dong
15t 55m
1 stopp
ARN
Stockholm Arlanda
4 257 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Shanghai

Om du letar efter enkelbiljetter till Shanghai, visa några av våra erbjudanden nedan av Air China
Billigast
Bäst
Snabbast
Flera flygbolag
27 nov.
ARN
Stockholm Arlanda
21t 45m
3 stopp
PVG
Shanghai Pu Dong
6 128 kr
Hitta liknande
Air China
27 nov.
ARN
Stockholm Arlanda
20t 55m
1 stopp
PVG
Shanghai Pu Dong
9 729 kr
Hitta liknande
XiamenAir
27 nov.
ARN
Stockholm Arlanda
34t 30m
2 stopp
SHA
Shanghai Hongqiao
10 996 kr
Hitta liknande

Vilka flygbolag flyger till Shanghai?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Shanghai

Finnair, Air China och SAS är några av de mest populära flygbolagen med flygstolar från Sverige till Shanghai. Billiga flyg hittar du också med Iberia, Air France och China Eastern Airlines. I regel blir priserna billigare ju fler mellanlandningar du gör, men tänk på att mellanlandningar även kan föra med sig kostnader som restaurangbesök och bekvämligheter eller shopping på flygplatserna där du mellanlandar. Det går inte något direktflyg från Sverige till Shanghai utan du behöver göra minst en mellanlandning under vägen. Med en snabb mellanlandning i Helsingfors eller Köpenhamn tar restiden ungefär 12 timmar.


Hur tar man sig från flygplatsen i Shanghai till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Shanghai plus avståndet till centrum

Flyg till Shanghai landar oftast på Shanghai Pudong International Airport som ligger ungefär 46 kilometer sydöst om stadens centrum. För att ta dig in till centrum kan du ta flygbussen som går ungefär var 20e minut. Resan in till centrum tar ungefär 50 minuter. För ett snabbare alternativ kan du ta Maglev tåget som tar dig in till centrum på bara 8 minuter men är ett betydligt dyrare alternativ. Om du gjort en mellanlandning i någon annan ort i Kina kan du även landa på Shanghai Hongqiao International Airport som har vissa internationella flygningar men framförallt är inriktad på inrikesflyg. Hongqiao ligger ungefär 13 kilometer väster om centrum och du tar enkelt någon av bussarna som går in till centrum. Från båda flygplatserna kan du också ta tunnelbanelinje 2, vilket kan vara smidigt om du ska byta från en flygplats till en annan. Tunnelbanan gör många stopp vilket gör att det tar tid in till centrum och det kan också vara väldigt trångt vilket kan vara svårt om du har bagage.


Hur tar man sig runt i Shanghai?

Det bästa sättet att ta sig runt i Shanghai är med tunnelbanan. Fördelen är att du undviker trafikkaoset och slipper fastna i köer. Tunnelbanan är också både ett billigt och effektivt sätt att ta sig fram. Linjerna täcker hela staden och är lättnavigerad då information finns både på kinesiska och på engelska. För det mesta är tunnelbanan i bruk från tidig morgon fram till ungefär klockan 11 på kvällen. Om du kan ska du försöka undvika rusningstrafiken då vagnarna blir väldigt fulla och trängsel råder på perrongerna. Du köper din biljett antingen via biljettautomater på stationerna eller från ett biljettkontor. Kostnaden beror på hur långt du ska åka.

Det billigaste sättet att ta sig runt är annars med buss, och staden har nära 1000 olika bussrutter. Bussarna har dock inte alltid information på engelska och det är inte alltid klart vilket bussnummer en buss har vilket kan göra det lite svårare för besökare att ta sig runt.


Kan man flyga till Shanghai utan pass eller visum?

När du åker till Kina behöver du ett visum för din vistelse. Visum ansöker du om hos China Visa Application Service Center som finns både i Stockholm och i Göteborg. När du reser ska du även ha med dig ditt pass som legitimation. Passet måste vara giltigt i minst 6 månader från det att du lämnar Kina så kontrollera utgångsdatumet i god tid innan avresa. Innan du reser ska du alltid kolla de senaste inresereglerna vilket du gör via den kinesiska ambassaden.


Hitta hyrbil och hotell för din resa till Shanghai


Tips och råd om Shanghai

Hur hittar man de billigaste flygbiljetterna till Shanghai?

Jämför priser på flyg till Shanghai på nätet via momondos priskalender för att hitta de billigaste resorna.

Vad ska man se i Shanghai?

Missa inte sevärdheterna Shanghai Tower, Yuyuanträdgårdarna och templet Jade Buddha.

Aktiviteter för barn

Ta med barnen till Shanghais naturhistoriska museum.

Kan man dricka kranvattnet?

Nej, köp vatten på flaska.

Ska jag dricksa i Shanghai?

Nej, det behövs inte.

Var finns den bästa shoppingen?

Längs med Nanjing Road hittar du mängder av affärer och för exklusiva butiker är det till Huaihai Road du ska ta dig.

Flyg Asien Kina Shanghai Shanghai
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass