Flyg till Shanghai

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
tis 2/11
tis 9/11

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Shanghai.
Visa nuvarande reserestriktioner för Kina

Billigaste flygen till flygplatser i Shanghai

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Shanghai från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Shanghai Pu Dong flygplats

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Shanghai

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Shanghai Hongqiao flygplats (SHA)

Vanligtvis är flyg till Shanghai från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Shanghai Hongqiao, vilket i genomsnitt kostar 4 098 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN SHANGHAI TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuni33% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Shanghai kostar i genomsnitt bara 3 472 kr i juni
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL SHANGHAI FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSaugusti174% dyrareDet kostar omkring 14 257 kr för flyg till Shanghai från Stockholm Arlanda flygplats i augusti
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL SHANGHAI FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember619% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Shanghai från Stockholm Arlanda flygplats i december än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Shanghai?

Resor till Shanghai är särskilt populära under sommaren, vilken utgör stadens högsäsong. Under sommaren är det dock både regnigt, varmt och trångt i staden och högsäsongen för även med sig högre priser både på flyg till Shanghai och vistelser med hotell. Därför anses den korta hösten, under oktober och november, vara den bästa tiden att besöka den kinesiska staden. Under dessa månader kan du hitta billiga priser på resor och temperaturerna i staden är också mycket mer behagliga då de ligger runt 20 grader.

När är det billigast att boka flyg till Shanghai?

Billiga resor till Shanghai hittar du i november och januari. Gör en enkel online-sökning hos momondo på flyg till Shanghai för att hitta billiga priser under dessa månader. Faktorer som flygbolag, säsongsvariation och antal dagar är avgörande för slutpriset på rutter till Shanghai. Försök därför att boka resan så snart som möjligt då det kan bli dyrt i sista minuten.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Shanghai?

  Användare som bokade resor till Shanghai från Hongkong hittade flyg som var 94 % billigare än det genomsnittliga priset för flyg till Shanghai. För att hitta det billigaste priset till Shanghai från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Shanghai?

  Om du inte har möjlighet att resa till Shanghai i juni är det också billigt att flyga i februari. För den här månaden kan du hitta prser på momondo runt 4 159 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Shanghai?

  De flesta flygresenärer upplever att det billigaste sättet att hitta biljetter till Shanghai är att boka 40 dagar innan det planerade avresedatumet. Under denna tidsram ligger biljetterna i genomsnitt på 5 759 kr.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Shanghai?

  Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Shanghai. Om du planerar att flyga till Shanghai, överväg då även att boka flyg till Shanghai Pu Dong flygplats(30 km från stadskärnan i Shanghai), Suzhou flygplats(104 km från stadskärnan i Shanghai), Wuxi flygplats(106 km från stadskärnan i Shanghai), Nantong flygplats(107 km från stadskärnan i Shanghai) eller Hangzhou flygplats(149 km från stadskärnan i Shanghai).

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Shanghai?

  Den billigaste flygplatsen i närheten av Shanghai är generellt Hangzhou flygplats med ett genomsnittspris på 6 151 kr/person. Dessa priser varierar beroende på var resenärerna kommer ifrån. Resenärer som vill spara pengar kan ta en titt på momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Kan jag flyga till Shanghai från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Shanghai

De flesta besökare från Sverige får inte komma in Shanghai.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Shanghai.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Shanghai.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Shanghai?

Returresa till Sverige från Shanghai

Testkrav för COVID-19
Besökare från Shanghai måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Shanghai behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Shanghai inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Shanghai

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Shanghai
Air China
4 feb.
ARN13:10Stockholm Arlanda
15t 45m
1 stopp
SHA04:55Shanghai Hongqiao
18 feb.
SHA02:45Shanghai Hongqiao
15t 30m
1 stopp
ARN18:15Stockholm Arlanda
8 413 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
1 mars
ARN08:30Stockholm Arlanda
27t 35m
2 stopp
PVG12:05Shanghai Pu Dong
13 mars
PVG20:50Shanghai Pu Dong
19t 20m
2 stopp
ARN16:10Stockholm Arlanda
12 822 kr
Hitta liknande
Air China
4 feb.
ARN13:10Stockholm Arlanda
12t 45m
1 stopp
SHA01:55Shanghai Hongqiao
18 feb.
SHA17:20Shanghai Hongqiao
48t 55m
2 stopp
ARN18:15Stockholm Arlanda
13 114 kr
Hitta liknande
Malaysia Airlines
4 feb.
ARN10:30Stockholm Arlanda
39t 45m
2 stopp
PVG02:15Shanghai Pu Dong
18 feb.
PVG11:05Shanghai Pu Dong
27t 45m
2 stopp
ARN14:50Stockholm Arlanda
13 518 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
10 nov.
ARN09:30Stockholm Arlanda
43t 45m
2 stopp
PVG05:15Shanghai Pu Dong
17 nov.
PVG07:15Shanghai Pu Dong
31t 00m
2 stopp
ARN14:15Stockholm Arlanda
13 535 kr
Hitta liknande
XiamenAir
4 feb.
ARN12:20Stockholm Arlanda
40t 40m
2 stopp
SHA05:00Shanghai Hongqiao
18 feb.
SHA13:05Shanghai Hongqiao
35t 50m
2 stopp
ARN00:55Stockholm Arlanda
14 317 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Shanghai

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Shanghai, visa några av våra erbjudanden nedan av Air France
Air France
ARNStockholm Arlanda
27t 20m
PVGShanghai Pu Dong
Air France
ARNStockholm Arlanda
27t 20m
SHAShanghai Hongqiao

Vilka bolag flyger till Shanghai?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Shanghai
 • Vilka bolag flyger till Shanghai?

  China Eastern är det flygbolag som flest momondo-användare i Sverige väljer för att boka flyg till Shanghai. Finnair, Air China och SAS är också populära val för att flyga till Shanghai från Sverige. De flesta större flygbolag flyger från Sverige till Shanghai med dagliga flygerbjudanden, även om dina alternativ kan variera beroende på vilken flygplats du flyger från.


Flygplatser nära Shanghai

Nedan hittar du alla flygplatser i Shanghai tillsammans med avståndet från stadens centrum

Så tar du dig till centrala Shanghai från flygplatsen

Flyg till Shanghai landar oftast på Shanghai Pudong International Airport som ligger ungefär 46 kilometer sydöst om stadens centrum. För att ta dig in till centrum kan du ta flygbussen som går ungefär var 20e minut. Resan in till centrum tar ungefär 50 minuter. För ett snabbare alternativ kan du ta Maglev tåget som tar dig in till centrum på bara 8 minuter men är ett betydligt dyrare alternativ. Om du gjort en mellanlandning i någon annan ort i Kina kan du även landa på Shanghai Hongqiao International Airport som har vissa internationella flygningar men framförallt är inriktad på inrikesflyg. Hongqiao ligger ungefär 13 kilometer väster om centrum och du tar enkelt någon av bussarna som går in till centrum. Från båda flygplatserna kan du också ta tunnelbanelinje 2, vilket kan vara smidigt om du ska byta från en flygplats till en annan. Tunnelbanan gör många stopp vilket gör att det tar tid in till centrum och det kan också vara väldigt trångt vilket kan vara svårt om du har bagage.


Populära flygresor till Shanghai

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Shanghai som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Shanghai
Snabbast flygtid16t 15m
Billigaste pris11 533 kr

Så tar du dig runt i Shanghai

Det bästa sättet att ta sig runt i Shanghai är med tunnelbanan. Fördelen är att du undviker trafikkaoset och slipper fastna i köer. Tunnelbanan är också både ett billigt och effektivt sätt att ta sig fram. Linjerna täcker hela staden och är lättnavigerad då information finns både på kinesiska och på engelska. För det mesta är tunnelbanan i bruk från tidig morgon fram till ungefär klockan 11 på kvällen. Om du kan ska du försöka undvika rusningstrafiken då vagnarna blir väldigt fulla och trängsel råder på perrongerna. Du köper din biljett antingen via biljettautomater på stationerna eller från ett biljettkontor. Kostnaden beror på hur långt du ska åka.

Det billigaste sättet att ta sig runt är annars med buss, och staden har nära 1000 olika bussrutter. Bussarna har dock inte alltid information på engelska och det är inte alltid klart vilket bussnummer en buss har vilket kan göra det lite svårare för besökare att ta sig runt.


Visumkrav för att besöka Shanghai

När du åker till Kina behöver du ett visum för din vistelse. Visum ansöker du om hos China Visa Application Service Center som finns både i Stockholm och i Göteborg. När du reser ska du även ha med dig ditt pass som legitimation. Passet måste vara giltigt i minst 6 månader från det att du lämnar Kina så kontrollera utgångsdatumet i god tid innan avresa. Innan du reser ska du alltid kolla de senaste inresereglerna vilket du gör via den kinesiska ambassaden.


Börja planera din resa till Shanghai


De bästa sakerna att se och göra i Shanghai

Hur hittar man de billigaste flygbiljetterna till Shanghai?

Jämför priser på flyg till Shanghai på nätet via momondos priskalender för att hitta de billigaste resorna.

Vad ska man se i Shanghai?

Missa inte sevärdheterna Shanghai Tower, Yuyuanträdgårdarna och templet Jade Buddha.

Aktiviteter för barn

Ta med barnen till Shanghais naturhistoriska museum.

Kan man dricka kranvattnet?

Nej, köp vatten på flaska.

Ska jag dricksa i Shanghai?

Nej, det behövs inte.

Var finns den bästa shoppingen?

Längs med Nanjing Road hittar du mängder av affärer och för exklusiva butiker är det till Huaihai Road du ska ta dig.