Flyg Asien Kina Guangdong Guangzhou

Flyg till Guangzhou

fre 13/12
fre 20/12
Alla månader
Jämför momondo med |

När är den bästa tiden att resa till Guangzhou?

7 770 kr
6 660 kr
5 550 kr
4 441 kr
Pris
4 441 kr - 6 898 kr

Flyg till Guangzhou under vår eller höst för att få så bra väder som möjligt under din resa. Under våren och hösten har staden ett torrt klimat och temperaturen ligger på 18-25 °C. Maj och juni är de allra mest regniga månaderna i staden och då är regnfallen både täta och tunga, så undvik helst dessa månader. Allra torrast är det mellan oktober och mars. Under sommaren stiger temperaturen upp mot 35 °C vilket gör att det inte är särskilt populärt att boka flygresor under denna period. Vintern ser gradtal som sjunker ner mot 14 °C.

När är det billigast att boka flyg till Guangzhou?

Du hittar billiga flyg till Guangzhou under augusti samt mellan december och februari då staden har sin lågsäsong. Under dessa månader går det både att hitta billiga flygbiljetter till Guangzhou och lägre priser på boenden. Dyrast är att resa under våren då det är som mest populärt att boka flyg. Även hösten har högre priser på flygbiljetter till Guangzhou. Jämför priser på flygstolar mellan olika datum via momondo för att hitta Guangzhou-flyg som passar din budget.


Hitta billiga flygbiljetter till Guangzhou

Se de bästa erbjudandena på flyg till Guangzhou som hittats av användarna
Snabbast
Billigast
Aeroflot
Aeroflot
01 feb.
01:45
ARN
Stockholm Arlanda flygplats
26t 25m
1 Stopp
CAN
11:10
+1
Guangzhou Baiyun flygplats
Aeroflot
05 feb.
19:50
CAN
Guangzhou Baiyun flygplats
16t 20m
1 Stopp
ARN
05:10
+1
Stockholm Arlanda flygplats
19 956 kr
Aeroflot
Aeroflot
01 feb.
01:45
ARN
Stockholm Arlanda flygplats
26t 25m
1 Stopp
CAN
11:10
+1
Guangzhou Baiyun flygplats
Aeroflot
05 feb.
19:50
CAN
Guangzhou Baiyun flygplats
16t 20m
1 Stopp
ARN
05:10
+1
Stockholm Arlanda flygplats
19 956 kr

Vilka flygbolag flyger till Guangzhou?

Du kan inte ta direktflyg från Sverige utan ditt flyg till Guangzhou mellanlandar under vägen. Vanligtvis byter du flyg i Helsingfors eller i Köpenhamn och Peking. Med Finnair kan du flyga till Helsingfors och sedan vidare direkt till Guangzhou. Du kan även resa till Guangzhou billigt med SAS-flyg till Köpenhamn och sedan vidare med Air China till Peking och Guangzhou. Med ett smidigt byte tar resan 12 timmar medan flera byten gör restiden till cirka 18 timmar.


Hur tar man sig från flygplatsen i Guangzhou till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Guangzhou plus avståndet till centrum
Guangzhou Baiyun
29 km från centrum

Flyg till Guangzhou landar på Guangzhou Baiyn International Airport. Flygplatsen är belägen drygt 30 km rakt norr om centrala Guangzhou. För att ta dig in till centrum kan du välja på buss, tunnelbana och taxi. Ett billigt sätt att resa in till centrum är att ta tunnelbanelinje 3 som går direkt från flygplatsen in till centrum. Tunnelbanan stannar både vid terminal 1 och 2 och tar ungefär 40 minuter in till centrum. En enkelbiljett kostar 7 CNY (10 SEK). Du kan även ta flygbussar från flygplatsens ankomsthall men detta är inte lika smidigt då avgångarna inte är särskilt täta. Kostanden för en bussfärd ligger på 20 CNY (28 SEK). Det enklaste sättet att ta dig in till centrum är med taxi. En taxiresa kostar 150 CNY (207 SEK) men du behöver även betala för eventuella vägtullar på vägen in till city. Med bil tar det knappt 40 minuter in till centrum.


Populära flygresor till Guangzhou

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Guangzhou som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Guangzhou
Snabbaste flygtid
21t 30m
Billigast pris
5 726 kr

Hur tar man sig runt i Guangzhou?

Kollektivtrafiken i Guangzhou består av tunnelbana, buss och båt. Att ta tunnelbanan är ett av de mer lättnavigerade färdmedlen och staden har 13 olika linjer som tar dig till de olika områden. Priset för en resa med tunnelbanan varier på hur långt du ska åka, men priserna ligger på mellan 2-14 CNY (3-19 SEK). Du kan även köpa ett dagspass för 20 CNY (28 SEK) eller ett tredagarspass för 50 CNY (70 SEK). Guangzhou har ett stort nätverk av bussar. Lokalbussarna kostar 1 CNY (1,5 SEK) och expressbussarna 2 CNY (3 SEK). För färjor tar du dig till Tianzi-piren eller Xidi-piren där båtar avgår och kostar 2 CNY (3 SEK). I Guangzhou är det inte svårt att hitta taxibilar och ett enkelt sätt att hitta taxi är att ladda ner appen DiDi som även finns på engelska. Detta är särskilt användbart under rusningstrafiken då många taxibilar är upptagna och det därför kan vara svårt att vinka in en bil från gatan.


Kan man resa till Guangzhou utan pass eller visum?

Du behöver ett visum för att resa till Kina. För en turistresa går det bra att ansöka om viseringen direkt på nätet. Du besöker sedan visumcentret i Stockholm eller Göteborg för att lämna fingeravtryck och för att betala för visumet vilket kostar 230 SEK. Du måste ha med dig ditt pass och detta lämnar du till visumcentret för att sedan få hemskickat till dig inom fyra dagar med din visering.


Hitta hyrbil och hotell för din resa till Guangzhou


Tips och råd om Guangzhou

Vad ska man se i Guangzhou?

Ön Shamian, Ghuangzhous operahus, och det historiska området Dongshan hör till stadens största sevärdheter.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Ta med barnen till safariparken Chimelong för att se pandorna.

Ska man köpa reseförsäkring?

Det är viktigt att du har en reseförsäkring som täcker sjukvård. Kolla med din hemförsäkring vilket skydd du redan har för din resa innan du köper till en extra försäkring.

Kan man dricka kranvattnet?

Nej, köp hellre vatten på flaska.

Ska man lämna dricks?

Du behöver inte lämna dricks på restaurang men det förväntas att du lämnar något till hotellpersonalen.

Var ska man shoppa?

Marknaden Uingping är en av de mest kända i staden och här hittar du örter, kinesisk medicin och oljor. (Priser kontrollerade 30/05/2019).

*Flygpriser till Guangzhou baseras på priser för ekonomibiljetter som momondo-användare hittat de senaste 72 timmarna. Dessa priser är inte alltid tillgängliga längre.
Flyg Asien Kina Guangdong Guangzhou