Flyg till Peking

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
tors 2/12
tors 9/12

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Peking.
Visa nuvarande reserestriktioner för Kina

Billigaste flygen till flygplatser i Peking

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Peking från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Peking Capital flygplats

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Peking

Stockholm (STO) till Peking Capital flygplats (PEK)

Vanligtvis är flyg till Peking från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm till Peking Capital, vilket i genomsnitt kostar 4 639 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN PEKING TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSnovember20% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Peking kostar i genomsnitt bara 3 992 kr i november
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL PEKING FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSaugusti109% dyrareDet kostar omkring 10 364 kr för flyg till Peking från Stockholm Arlanda flygplats i augusti
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL PEKING FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember722% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Peking från Stockholm Arlanda flygplats i december än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Peking?

Den bästa tiden att besöka Peking på är under våren och hösten då temperaturerna i den kinesiska staden är som mest behagliga. För bäst väder är september och oktober särskilt att rekommendera då det fortfarande är relativt varmt. Under sommaren blir det nästan olidligt hett och fuktigt i staden, medan vintersäsongen för med sig kalla temperaturer. Det är dock populärt att åka till Peking under högtiderna som äger rum under vintern då många affärer och sevärdheter också stänger ner. Den största högtiden är det kinesiska nyåret som lockar besökare från hela världen och äger rum i februari.

När hittar du billiga resor och flyg till Peking?

Lägst priser på flyg till Peking och resor med hotell hittar du i januari och maj. I januari ligger temperaturerna på ungefär 2 grader, men i maj kan du vänta dig upp emot 26 grader. Jämför priser online för att hitta billiga priser på flygstolar i momondos priskalender.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Peking?

  Det bästa priset som hittats på momondo till Peking var 3 628 kr/per person från Stockholm, vilket är 31 % billigare än genomsnittspriset för flyg till Peking. För att hitta det billigaste priset till Peking från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Peking?

  Den billigaste månaden att flyga till Peking från Sverige är maj. Flygpriserna som tenderar att ligga kring 4 111 kr, är ofta lägre under denna tid eftersom det är lågsäsong. juni är en annan bra månad för att besöka Peking med genomsnittliga flygpriser från Sverige på omkring 4 111 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Peking?

  Sannolikheten att du hittar billiga flyg till Peking från Sverige är större om du bokar 60 dagar innan ditt avresedatum. Generellt sett kan du förvänta dig att hitta flyg till Peking för ungefär 4 712 kr om du gör din sökning 60 dagar innan.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Peking?

  Den billigaste veckodagen att flyga till Peking är en onsdag då du kan hitta priser så låga som 4 273 kr. Detta bero ofta på att det är lägre efterfrågan på flyg denna veckodag. För en avgång en fredag, veckans dyraste resdag, kan du vänta dig flygpriser kring 4 711 kr från Sverige till Peking.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Peking?

  Den billigaste tiden på dygnet att flyga till Peking från Sverige är mitt på dagen. momondo-användare har hittat så låga priser som 4 286 kr när de sökt efter flyg som avgår mitt på dagen. Om du har flexibla resplaner bör du undvika att flyga på kvällen då priserna genomsnittligen ligger på 5 035 kr. Flyg till Peking från Sverige på kvällen är generellt dyrare då det ofta är smidigare för resenärer att resa vid denna tid.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Peking?

  Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Peking. Om du planerar att flyga till Peking, överväg då även att boka flyg till Peking Beijing Daxing Intl flygplats(44 km från stadskärnan i Peking).

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Peking?

  Du kan hitta erbjudanden för Peking Beijing Daxing Intl flygplats för i genomsnitt 5 275 kr per person, men detta pris kan ändras beroende på din avreseflygplats. För att spara pengar kan du prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Kan jag flyga till Peking från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Peking

De flesta besökare från Sverige får inte komma in Peking.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Peking.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Peking.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Peking?

Returresa till Sverige från Peking

Testkrav för COVID-19
Besökare från Peking måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Peking behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Peking inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Peking

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Peking
Air China
25 mars
ARN14:10Stockholm Arlanda
8t 30m
PEK22:40Peking Capital
8 juli
PEK09:50Peking Capital
9t 10m
ARN19:00Stockholm Arlanda
6 691 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
25 mars
ARN14:10Stockholm Arlanda
8t 30m
PEK22:40Peking Capital
8 juli
PEK10:10Peking Capital
13t 40m
1 stopp
ARN23:50Stockholm Arlanda
24 438 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
8 maj
ARN03:00Stockholm Arlanda
17t 35m
2 stopp
PEK20:35Peking Capital
12 maj
PEK13:05Peking Capital
21t 45m
2 stopp
ARN10:50Stockholm Arlanda
9 926 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
8 maj
ARN06:30Stockholm Arlanda
14t 05m
1 stopp
PEK20:35Peking Capital
12 maj
PEK13:05Peking Capital
26t 10m
2 stopp
ARN15:15Stockholm Arlanda
11 221 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
8 maj
ARN05:00Stockholm Arlanda
15t 35m
3 stopp
PEK20:35Peking Capital
12 maj
PEK13:05Peking Capital
26t 10m
2 stopp
ARN15:15Stockholm Arlanda
9 352 kr
Hitta liknande
Air China
9 jan.
ARN13:00Stockholm Arlanda
34t 25m
PEK23:25Peking Capital
20 mars
PEK09:50Peking Capital
9t 25m
ARN19:15Stockholm Arlanda
29 087 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Peking

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Peking, visa några av våra erbjudanden nedan av Air China och Austrian Airlines
Air China
28 jan.
ARN13:10Stockholm Arlanda
8t 30m
PEK21:40Peking Capital
19 917 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
11 dec.
ARN02:55Stockholm Arlanda
16t 00m
2 stopp
PEK18:55Peking Capital
24 629 kr
Hitta liknande
Austrian Airlines
29 jan.
ARN01:35Stockholm Arlanda
17t 20m
1 stopp
PEK18:55Peking Capital
16 398 kr
Hitta liknande

Vilka bolag flyger till Peking?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Peking
 • Vilka bolag flyger till Peking?

  För flygresor till Peking från Sverige, kommer momondos resenärer ofta flyga med ett av dessa populära flygbolag: Air China, Finnair, SAS eller Lufthansa. Beroende på vilken flygplats i Sverige som du flyger från kommer du antagligen kunna hitta flyg med ett av dessa populära flygbolag.


Flygplatser nära Peking

Nedan hittar du alla flygplatser i Peking tillsammans med avståndet från stadens centrum

Så tar du dig till centrala Peking från flygplatsen

De flesta flyg till Peking landar på Beijing Capital International Airport som ligger ungefär 32 kilometer nordöst om stadens centrum. Flygplatsen är bas för det nationella flygbolaget Air China som flyger från Beijing till mer än 120 destinationer världen över. Beijing Capital International Airport har en av världens största terminalbyggnader och är världens näst mest trafikerade flygplats. Du kan ta dig in till city med tunnelbanan som har ett expresståg från flygplatsen. Resan tar ungefär 20 minuter och tar dig till stationen Dongzhimen där du kan byta till flera andra tunnelbanelinjer. Biljetterna köper du med kontanter i någon av biljettautomaterna på stationen. Du kan också välja att ta någon av flygbussarna som går express till olika delar av Peking. Ditt flyg kan också landa på Beijing Nanyuan Airport som är stadens sekundära flygplats och ligger 13 kilometer söder om staden. Från Nanyuan Airport får du ta flygbuss in till staden vilket tar ungefär en halvtimme.


Populära flygresor till Peking

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Peking som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Peking
Snabbast flygtid15t 35m
Billigaste pris9 352 kr

Så tar du dig runt i Peking

Pekings tunnelbana är det snabbaste och smidigaste sättet att ta sig fram i staden. Det moderna nätverket är dessutom billigt och säkert och täcker hela staden. Nackdelen är att tunnelbanan ofta blir väldigt full, särskilt under rusningstid. Under rusningen blir det också ofta köer till biljettautomaterna, så det bästa är att köpa ett åkkort så att du slipper stå i kö inför varje enkelresa. För att navigera dig kan du ladda ner Metroman-appen till din telefon vilken har information om tunnelbanan både på engelska och kinesiska.

Staden har också en mängd busslinjer, men förutom bussen som går från flygplatsen är dessa relativt svåra att navigera om du inte talar kinesiska. Om du vill ta taxi kan du vinka in en bil direkt från gatan, och priserna är billiga jämfört med taxiresor i Sverige. Med taxi riskerar du dock att bli fast i trafikkaoset så håll dig till tunnelbanan om du kan.


Visumkrav för att besöka Peking

Du behöver ansöka om en visering för att resa till Kina och detta gör du på China Visa Application Service Center som finns både i Stockholm och i Göteborg. Du kan påbörja din ansökan på nätet via servicecentrens hemsida. Vid inresans gränskontroll måste du även visa upp ditt pass och du måste se till att passet är giltigt i mer än sex månader från din vistelse i landet, annars kan du nekas inresa i Kina.


Börja planera din resa till Peking


De bästa sakerna att se och göra i Peking

Hur hittar man de billigaste flygbiljetterna till Peking?

Gör en jämförande sökning hos momondo för att hitta de datum som har lägst priser på flyg.

Vad ska man se i Peking?

Missa inte historiska sevärdheter som kinesiska muren, sommarpalatset och den UNESCO-listade förbjudna staden.

Aktiviteter för barn

Ta med barnen till Chaoyang Park för att flyga drake eller cykla.

Kan man dricka kranvattnet?

Nej, köp istället vatten på flaska.

Ska jag dricksa i Peking?

Det behövs inte men det blir mer och mer vanligt att lämna en liten serviceavgift.

Var finns den bästa shoppingen?

Wangfujing är den äldsta och mest kända shoppinggatan i Beijing och där hittar du flera varuhus och butiker.