Hitta billiga flygresor till London

lör 15/12
lör 22/12
Alla månader
Jämför med momondo |

När är den bästa tiden att resa till London?

+180%
+120%
+60%
Bas
Pris
731 - 2 012 SEK

Londons högsäsong infaller under sommaren då dagarna är långa och restaurangernas uteserveringar är öppna till sent inpå kvällen. Högsäsongen för dock även med sig de största folkmassorna medan våren och hösten bjuder på milt väder och mindre folkanstormning, med andra ord perfekta omständigheter för att upptäcka stadens kulturella mångfald.

När är det billigast att boka resor till London?

Om du bokar din resa ungefär 50 dagar innan avgång hittar du billiga flyg till London med avresa under januari och november. Det är alltså bättre att planera i tid än att boka i sista minuten, men ta en titt på momondos priskalender online för att jämföra priser på flygstolar. Passa även på att jämföra paketresor med hotell och flygbiljetter till London för att hitta ett billigt pris.


Erbjudanden på flyg till London hittade på momondo

Kolla in några av de bästa biljettpriserna till London som nyligen hittats av användare på momondo
Ryanair
Ryanair
NYO
11 jan.
Stockholm Skavsta flygplats
2t 25m
STN
London-Stansteds flygplats
Ryanair
STN
14 jan.
London-Stansteds flygplats
2t 15m
NYO
Stockholm Skavsta flygplats
63 SEK
Ryanair
Ryanair
NYO
18 jan.
Stockholm Skavsta flygplats
2t 25m
STN
London-Stansteds flygplats
Ryanair
STN
23 jan.
London-Stansteds flygplats
2t 15m
NYO
Stockholm Skavsta flygplats
63 SEK
Ryanair
Ryanair
NYO
21 jan.
Stockholm Skavsta flygplats
2t 25m
STN
London-Stansteds flygplats
Ryanair
STN
24 jan.
London-Stansteds flygplats
2t 15m
NYO
Stockholm Skavsta flygplats
63 SEK

Vilka flygbolag flyger till London?

De mest populära flygresorna till London trafikeras av Ukraine International Airlines, Ryanair och Wizz Air.

Vem flyger direkt till London?

Eftersom resan till London inte är särskilt lång finns det mängder av direktflyg. Ryanair flyger bland annat direkt från Stockholms Skavsta flygplats och easyJet flyger direkt från Arlanda flygplats. Från Sverige kan du även flyga direkt från Göteborgs Landvetter flygplats, bland annat med Ryanair, British Airways och Norwegian.

Hur många timmar tar det att flyga till London?

En direktflygning från Stockholm till London tar ungefär 2 timmar och 20 minuter. Från Göteborg är resan något kortare och ligger på ungefär 2 timmar. På grund av att resan är så pass kort finns det många lågprisflyg som håller nere kostnaderna genom att inte servera mat ombord eller erbjuda underhållningssystem, vilket ju faktiskt går utmärkt under kortare flygningar.


Hur tar man sig från flygplatsen i London till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i London plus avståndet till centrum
London City
11 km från centrum
London Gatwick
37 km från centrum
London Heathrow
23 km från centrum
London Luton
43 km från centrum
London Southend
56 km från centrum
London-Stansteds
48 km från centrum

Med sex olika flygplatser som servar staden finns det mängder av alternativ för att hitta billiga flyg till London. Heathrow är den största flygplatsen och, sett till internationella passagerare, även världens tredje största flygplats. Många billiga flyg till London landar på flygplatserna Stanstead och Gatwick.


Hur tar man sig runt i London?

London är en enkel stad att ta sig runt i med många smidiga alternativ inom kollektivtrafiken. Bland annat finns tunnelbanesystemet, även kallat The Tube, som går från fem på morgonen fram till midnatt medan de mest trafikerade linjerna går hela natten. De ikoniska rödfärgade tvåvåningsbussarna är också ett smidigt sätt att ta sig runt i staden.

På Londons gator kan du enkelt vinka in de svartfärgade taxibilarna dygnet runt och du behöver inte leta länge för att hitta en ledig bil inne i city. Staden är även mycket gåvänlig och du upplever stadens olika delar och arkitektoniska stilar bäst till fots. Det finns annars bra cykelvägar och flera cykeluthyrningar om du vill upptäcka Englands huvudstad på cykel.


Kan man flyga till London utan pass eller visum?

För att flyga till London behöver du, förutom dina resehandlingar, ett giltigt pass alternativt ett nationellt id-kort. Du behöver alltså inte nödvändigtvis ha med dig ditt pass under resan. Som europeisk medborgare behöver du inte ansöka om något visum för att resa till England. För att resa mellan olika EU-länder behöver du som EU-medborgare inte uppvisa pass utan endast giltigt nationellt id-kort. Det finns än så länge inte några förändringar i passbestämmelserna trots att Storbritannien drar sig ur EU-samarbetet. Du ska dock alltid kolla på ambassadens hemsida på nätet innan du reser då visumrestriktioner och passbestämmelser alltid kan komma att förändras. På hemsidan kan du få de senaste uppdateringarna angående vilka dokument du behöver har med dig under din flygresa till London.


Snabba fakta om London

Tid, valuta och basfakta - se lokal tid och få en uppfattning om hur mycket pengar du kommer att spendera på grundläggande behov i London
Lokal tid
Valuta
brittiskt pund
Öl
Inhemsk öl (50 cl)
18 SEK
Mat
Billig restaurang
175 SEK
Kollektivtrafik
Enkelbiljett
29 SEK

Planera din resa till London


Tips och råd om London

Intresserad av sevärdheter i London?

Missa inte sevärdheter som Big Ben, Westminster Abbey, Tower of London, British Museum och London Eye.

Vad ska jag packa för min resa?

Bekväma skor för promenader och ett paraply då staden är känd för att vara regnig.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Storbritannien har ett välutbyggt mobilnätverk där du kan använda ditt internationella SIM-kort, men detta kan medföra dyra kostnader. Ett lokalt SIM-kort är därför att föredra.

Kan jag dricka kranvattnet?

Ja, det går bra.

Ska jag dricksa i London?

Standarden är att dricksa mellan 10 och 15 procent när du äter ute, men många restauranger inkluderar redan en serviceavgift i totalsumman.