Flyg till London

Tur & retur
Ekonomi
Wichita (ICT)
London (LHR)
tors 17/6
tors 24/6
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till London. Nuvarande restriktioner för London baseras på reserestriktioner för Storbritannien.
Visa nuvarande reserestriktioner för Storbritannien

Billigaste flygen till flygplatser i London

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i London från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
London Luton flygplats

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL London

Stockholm Skavsta flygplats (NYO) till London-Stansted flygplats (STN)

Vanligtvis är flyg till London från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Skavsta till London-Stansted, vilket i genomsnitt kostar 698 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN LONDON TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSaugusti19% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till London kostar i genomsnitt bara 1 099 kr i augusti
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL LONDON FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember28% dyrareDet kostar omkring 1 731 kr för flyg till London från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL LONDON FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember296% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till London från Stockholm Arlanda flygplats i december än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till London?

Londons högsäsong infaller under sommaren då dagarna är långa och restaurangernas uteserveringar är öppna till sent inpå kvällen. Högsäsongen för dock även med sig de största folkmassorna medan våren och hösten bjuder på milt väder och mindre folkanstormning, med andra ord perfekta omständigheter för att upptäcka stadens kulturella mångfald.

När är det billigast att boka resor till London?

Om du bokar din resa ungefär 50 dagar innan avgång hittar du billiga flyg till London med avresa under januari och november. Det är alltså bättre att planera i tid än att boka i sista minuten, men ta en titt på momondos priskalender online för att jämföra priser på flygstolar. Passa även på att jämföra paketresor med hotell och flygbiljetter till London för att hitta ett billigt pris. Kom ihåg att hålla utkik efter Black Friday ​​i november, där du kan hitta bra priser … När är Black Friday?

Vilket är det absolut billigaste flyget till London?

Det bästa priset som hittats på momondo till London var 91 kr/per person från Köpenhamn, vilket är 93 % billigare än genomsnittspriset för flyg till London. För att hitta det billigaste priset till London från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till London?

mars är generellt den billigaste månaden att flyga till London från Sverige med priser runt 965 kr. Om du inte vill besöka London i mars bör du vänta med att flyga från Sverige till augusti månad då flygpriserna är låga med ett genomsnittspris på 990 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till London?

Den bästa tiden att boka ett flyg till London från Sverige är 60 dagar innan avgång eftersom biljettpriserna då tenderar att ligga runt 1 216 kr. Kom ihåg att du fortfarande kan hitta billiga biljetter till London även utanför denna tidsram. Faktum är att momondo-användare nyligen hittat flyg från Sverige till London för 150 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till London?

Den billigaste veckodagen att resa från Sverige till London är en lördag. Resenärer som väljer att resa till London på en lördag kan ofta hitta biljetter för så lite som 1 147 kr. Om dina resplaner är flexibla gör du bäst i att undvika avgångar en torsdag eftersom biljettpriserna då i genomsnitt ligger runt 1 282 kr. Dessa priser kan dock ändras så se till att ställa in prisuppdateringar för flyg till London.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till London?

Våra senaste data visar att den bästa tiden på dygnet att flyga till London är på morgonen. Flyg från Sverige till London kan då kosta så lite som 1 279 kr. Om du har flexibla resplaner bör du undvika att flyga mitt på dagen då priserna genomsnittligen ligger på 1 400 kr. Flyg till London från Sverige mitt på dagen är generellt dyrare då det ofta är smidigare för resenärer att resa vid denna tid.

Finns det bra områden att vandra i kring London?

Om du föredrar att ge dig ut på vandring då det råder varmare temperaturer bär du planera ditt flyg till London i maj, juni, och juli. Naturområden som Leicester Square är populära under dessa månader.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av London?

Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av London. Om du planerar att flyga till London, överväg då även att boka flyg till London Heathrow flygplats(23 km från stadskärnan i London), London Gatwick flygplats(38 km från stadskärnan i London), London Luton flygplats(45 km från stadskärnan i London), London-Stansted flygplats(50 km från stadskärnan i London) eller London Southend flygplats(57 km från stadskärnan i London).

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till London?

London Southend flygplats har ett genomsnittspris på 488 kr per person och är generellt den billigaste flygplatsen att flyga till när du besöker London. Detta genomsnittspris beror på avgångsplats. Prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide för att hitta det billigaste flyget.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för London?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Storbritannien resor till London. Inreserestriktioner

Storbritannien har återinfört en nationell lockdown/nedstängning. Från och med den 4 januari råder det nationell nedstängning i England. Att resa hemifrån, även internationellt, är förbjudet från England utom under begränsade omständigheter, t.ex. för arbete eller utbildning. Utländska boenden omfattas av reglerna att hålla sig hemma och bör ej resa utomlands om inte godkännande givits. Olika regler gäller i Skottland, Wales och Nordirland. Resenärer måste följa alla regler som gäller för dem. Från och med den 20 november begränsade Skottland gränsöverskridande resor inom Storbritannien till endast väsentliga resor - som inkluderar hälsoskäl, arbete och studier – för att få komma in i eller lämna Skottland. Människor som bor inom nivå 3 eller nivå 4 lockdown-områden i Skottland får inte heller lämna sitt område och förbjuds att resa utomlands, men detta gäller inte för boende i områden med nivå 0-2. Resenärer som har varit i eller transiterat genom Sydafrika under de senaste tio dagarna får inte resa in i Storbritannien med undantag av brittiska medborgare, medborgare på Irland, invånare i Storbritannien. Vissa områden i Storbritannien och Crown Dependencies kan ha specifika reseregler. På den relevanta sidan finns uppgifter om resor till Jersey, Guernsey, Isle of Man, Shetland, och Orkney.

Inträdeskrav

Alla resenärer som reser in i Storbritannien måste vid ankomsten uppvisa ett ifyllt "hälsoformulär" vid inresa. Från och med den 18 januari måste alla resenärer till England, Skottland, Wales eller Nordirland, inklusive brittiska medborgare som återvänder hem, ett läkarintyg med ett negativt COVID-19- PCR-, antigen- eller LAMP-testresultat som tagits inom tre dagar före avresan. Resenärer från Common Travel Area (Storbritannien, Irland, Isle of Man, Jersey, Guernsey, Ascension, Falklandsöarna och St Helena) omfattas inte av bestämmelserna. Barn under 11 år behöver inte heller genomföra provtagning före avgång. Till och med den 21 januari kommer inte resenärer från Antigua och Barbuda, St Lucia eller Barbados att omfattas av bestämmelserna.

Karantänskrav

Den 18 januari kommer användandet av resekorridorerna att avbrytas, och av, alla resenärer som anländer till Storbritannien från något utländskt land, förutom Irland, Kanalöarna eller Isle of Man, att utsättas för 10-dagars självisolering. Från och med den 15 februari kommer brittiska medborgare, medborgare i Irland, invånare i Storbritannien som har varit i eller rest genom ett land som är rödlistat under de senaste 10 dagarna sitta i karantän på ett regeringsgodkänt hotell i 10 dagar. De kan inte använda Test to Release-systemet. Anmärkning: Den engelska, skotska, walesiska och nordirländska regeringen kan tillämpa karantänkraven på olika sätt. Se mer information om resor till England, Skottland, Wales och Nordirland.

All övrig information

Alla resenärer på flyg till Storbritannien måste bära mask på flygplan och på kollektivtrafik vid ankomsten. Passagerare som använder taxi och privata hyrbilar bör också använda en yta som täcker hela resan. Förare kan vägra att transportera passagerare som inte följer vägledning för säkert resande. Från och med den 8 mars måste passagerare som reser utomlands uppvisa ett nytt resedeklarationsformulär som visar att deras resa är tillåten enligt brittiska nationella regler för lock down. Formuläret måste laddas ner, undertecknas före resan och överföras eller laddas ner till en mobiltelefon. Passagerare som inte har ett giltigt formulär kan nekas ombordstigning. Granska den brittiska regeringens inträdeskrav och ta reda på mer om restriktioner för Storbritannien .

Om du redan planerar att resa till London inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till London

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till London
Ryanair
9 juli
GOT15:00Göteborg Landvetter
1t 55m
STN16:55London-Stansted
11 juli
STN05:55London-Stansted
1t 45m
GOT07:40Göteborg Landvetter
Ryanair
28 sep.
GOT16:25Göteborg Landvetter
1t 55m
STN18:20London-Stansted
5 okt.
STN13:10London-Stansted
1t 45m
GOT14:55Göteborg Landvetter
Ryanair
25 juni
GOT15:00Göteborg Landvetter
1t 55m
STN16:55London-Stansted
25 juli
STN05:55London-Stansted
1t 45m
GOT07:40Göteborg Landvetter
Ryanair
30 juni
GOT18:15Göteborg Landvetter
1t 55m
STN20:10London-Stansted
28 juli
STN15:00London-Stansted
1t 45m
GOT16:45Göteborg Landvetter
Ryanair
12 juli
GOT05:55Göteborg Landvetter
1t 55m
STN07:50London-Stansted
11 aug.
STN15:00London-Stansted
1t 45m
GOT16:45Göteborg Landvetter
Ryanair
30 juni
GOT18:15Göteborg Landvetter
1t 55m
STN20:10London-Stansted
26 juli
STN02:45London-Stansted
1t 45m
GOT04:30Göteborg Landvetter

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till London

Om du letar efter enkelbiljetter till London, visa några av våra erbjudanden nedan av Ryanair och British Airways
Ryanair
30 juni
GOT18:15Göteborg Landvetter
1t 55m
STN20:10London-Stansted
Ryanair
30 juni
GOT18:15Göteborg Landvetter
1t 55m
STN20:10London-Stansted
Ryanair
26 juli
GOT05:55Göteborg Landvetter
1t 55m
STN07:50London-Stansted

Vilka flygbolag flyger till London?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till London

De mest populära flygresorna till London trafikeras av Ukraine International Airlines, Ryanair och Wizz Air.

Vem flyger direkt till London?

Eftersom resan till London inte är särskilt lång finns det mängder av direktflyg. Ryanair flyger bland annat direkt från Stockholms Skavsta flygplats och easyJet flyger direkt från Arlanda flygplats. Från Sverige kan du även flyga direkt från Göteborgs Landvetter flygplats, bland annat med Ryanair, British Airways och Norwegian.

Hur många timmar tar det att flyga till London?

En direktflygning från Stockholm till London tar ungefär 2 timmar och 20 minuter. Från Göteborg är resan något kortare och ligger på ungefär 2 timmar. På grund av att resan är så pass kort finns det många lågprisflyg som håller nere kostnaderna genom att inte servera mat ombord eller erbjuda underhållningssystem, vilket ju faktiskt går utmärkt under kortare flygningar.


Hur tar man sig från flygplatsen i London till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i London plus avståndet till centrum

Med sex olika flygplatser som servar staden finns det mängder av alternativ för att hitta billiga flyg till London. Heathrow är den största flygplatsen och, sett till internationella passagerare, även världens tredje största flygplats. Många billiga flyg till London landar på flygplatserna Stanstead och Gatwick.


Populära flygresor till London

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till London som hittats av användare
Flyg från Stockholm till London
Snabbaste flygtid
2t 30m
Billigast pris
700 kr
Flyg från Luleå till London
Snabbaste flygtid
6t 35m
Billigast pris
1 574 kr
Flyg från Köpenhamn till London
Snabbaste flygtid
2t 10m
Billigast pris
2 073 kr
Flyg från Malmö till London
Snabbaste flygtid
5t 30m
Billigast pris
2 131 kr
Flyg från Linköping till London
Snabbaste flygtid
8t 25m
Billigast pris
3 380 kr
Flyg från Norrköping till London
Snabbaste flygtid
8t 15m
Billigast pris
5 976 kr
Flyg från Jönköping till London
Snabbaste flygtid
11t 40m
Billigast pris
9 905 kr
Visa mer

Hur tar man sig runt i London?

London är en enkel stad att ta sig runt i med många smidiga alternativ inom kollektivtrafiken. Bland annat finns tunnelbanesystemet, även kallat The Tube, som går från fem på morgonen fram till midnatt medan de mest trafikerade linjerna går hela natten. De ikoniska rödfärgade tvåvåningsbussarna är också ett smidigt sätt att ta sig runt i staden.

På Londons gator kan du enkelt vinka in de svartfärgade taxibilarna dygnet runt och du behöver inte leta länge för att hitta en ledig bil inne i city. Staden är även mycket gåvänlig och du upplever stadens olika delar och arkitektoniska stilar bäst till fots. Det finns annars bra cykelvägar och flera cykeluthyrningar om du vill upptäcka Englands huvudstad på cykel.


Kan man flyga till London utan pass eller visum?

För att flyga till London behöver du, förutom dina resehandlingar, ett giltigt pass alternativt ett nationellt id-kort. Du behöver alltså inte nödvändigtvis ha med dig ditt pass under resan. Som europeisk medborgare behöver du inte ansöka om något visum för att resa till England. För att resa mellan olika EU-länder behöver du som EU-medborgare inte uppvisa pass utan endast giltigt nationellt id-kort. Det finns än så länge inte några förändringar i passbestämmelserna trots att Storbritannien drar sig ur EU-samarbetet. Du ska dock alltid kolla på ambassadens hemsida på nätet innan du reser då visumrestriktioner och passbestämmelser alltid kan komma att förändras. På hemsidan kan du få de senaste uppdateringarna angående vilka dokument du behöver har med dig under din flygresa till London.


Tips och råd om London

Intresserad av sevärdheter i London?

Missa inte sevärdheter som Big Ben, Westminster Abbey, Tower of London, British Museum och London Eye.

Vad ska jag packa för min resa?

Bekväma skor för promenader och ett paraply då staden är känd för att vara regnig.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Storbritannien har ett välutbyggt mobilnätverk där du kan använda ditt internationella SIM-kort, men detta kan medföra dyra kostnader. Ett lokalt SIM-kort är därför att föredra.

Kan jag dricka kranvattnet?

Ja, det går bra.

Ska jag dricksa i London?

Standarden är att dricksa mellan 10 och 15 procent när du äter ute, men många restauranger inkluderar redan en serviceavgift i totalsumman.


 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass