Flyg till Birmingham

Tur & retur
Ekonomi
Washington, D.C. (WAS)
Birmingham (BHX)
sön 18/4
sön 25/4
Alla månader
Jämför momondo med |
Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Birmingham. Nuvarande restriktioner för Birmingham baseras på reserestriktioner för Storbritannien.

Visa nuvarande reserestriktioner för Storbritannien

Billigaste flygen till flygplatser i Birmingham

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Birmingham från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Birmingham

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Birmingham

Stockholm (STO) till London Luton flygplats (LTN)

Vanligtvis är flyg till Birmingham från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm till London Luton, vilket i genomsnitt kostar 1 543 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN BIRMINGHAM TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSnovember24% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Birmingham kostar i genomsnitt bara 1 384 kr i november
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL BIRMINGHAM FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmaj41% dyrareDet kostar omkring 2 557 kr för flyg till Birmingham från Stockholm Arlanda flygplats i maj
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL BIRMINGHAM FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSfebruari662% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Birmingham från Stockholm Arlanda flygplats i februari än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Birmingham?

Våren är den mest populära tidpunkten att resa till Birmingham på eftersom det är färre besökare i staden under denna tid jämfört med sommarmånaderna och temperaturerna är härliga för en stadssemester. Lågsäsongen i staden infaller under vinterhalvåret och det är då mycket kallt i Birmingham. Eftersom det är en fuktig och regnig stad kan det kännas rått under vintern även om temperaturerna inte är lägre än i Sverige. Detta för med sig att priserna på flyg till Birmingham och resor med hotell är lägre under vintern och högre under våren.

När är det billigast att boka flyg till Birmingham?

Billiga priser på flyg till Birmingham hittar du framförallt under november och januari, alltså mitt under lågsäsongen. Den enda månaden under vintern som har något högre priser är december då det är vanligt att folk reser under de lediga juldagarna. Under jul bör du undvika att boka i sista minuten. Jämför priser på flygstolar till Birmingham i momondos priskalender på nätet.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Birmingham?

Under de senaste två veckorna har användare bokat erbjudanden till Birmingham för 235 kr/person, vilket är 90 % billigare än för genomsnittsflyget till Birmingham. För att hitta de billigaste priserna till Birmingham från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Birmingham?

Den billigaste månaden att flyga till Birmingham från Sverige är november. Flygpriserna som tenderar att ligga kring 1 435 kr, är ofta lägre under denna tid eftersom det är lågsäsong. Om du inte har möjlighet att besöka Birmingham under november, är det även billigt att resa från Sverige i mars. De flesta momondo-användare hittar resor under denna månad för omkring 1 511 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Birmingham?

Generellt upplever de flesta resenärer att det är billigast att boka flyg till Birmingham ungefär 41 dagar innan avgång då biljettpriserna ligger på runt 1 738 kr. Kom ihåg att du fortfarande kan hitta billiga biljetter till Birmingham även utanför denna tidsram. Faktum är att momondo-användare nyligen hittat flyg från Sverige till Birmingham för 1 384 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Birmingham?

Vår data visar att tisdag är den billigaste dagen att flyga till Birmingham. Biljetter för flyg denna dag kan kosta så lite som 1 597 kr. Den dyraste veckodagen att flyga till Birmingham är söndag, med genomsnittliga biljettpriser runt 2 226 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Birmingham?

Våra data visar att de billigaste flygen från Sverige till Birmingham oftast är de som avgår på morgonen. Våra användare har hittat flyg till Birmingham med avgång på morgonen för så lite som 1 687 kr. Om du har flexibla resplaner bör du undvika att flyga på eftermiddagen då priserna genomsnittligen ligger på 2 215 kr. Flyg till Birmingham från Sverige på eftermiddagen är generellt dyrare då det ofta är smidigare för resenärer att resa vid denna tid.

Finns det bra områden att vandra i kring Birmingham?

Vandrare som föredrar en familjevänlig dag ute i naturen gör bäst i att planera sitt flyg till Birmingham för maj, juni, och juli, då de kan besöka Leicester Square och njuta av allt som naturområdet har att erbjuda.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Birmingham?

De som flyger till Birmingham kan potentiellt hitta bättre priser för Coventry Baginton flygplats(31 km från stadskärnan i Birmingham), Nottingham East Midlands flygplats(55 km från stadskärnan i Birmingham), Gloucestershire flygplats(68 km från stadskärnan i Birmingham), Oxford Kidlington flygplats(82 km från stadskärnan i Birmingham) eller Manchester flygplats(100 km från stadskärnan i Birmingham) beroende på månad och avgångsflygplats.

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Birmingham?

Birmingham flygplats har ett genomsnittspris på 1 931 kr per person och är generellt den billigaste flygplatsen att flyga till när du besöker Birmingham. Detta genomsnittspris beror på avgångsplats. Prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide för att hitta det billigaste flyget.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Birmingham?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Storbritannien resor till Birmingham. Inreserestriktioner

Storbritannien har återinfört en nationell lockdown/nedstängning. Från och med den 4 januari råder det nationell nedstängning i England. Att resa hemifrån, även internationellt, är förbjudet från England utom under begränsade omständigheter, t.ex. för arbete eller utbildning. Utländska boenden omfattas av reglerna att hålla sig hemma och bör ej resa utomlands om inte godkännande givits. Olika regler gäller i Skottland, Wales och Nordirland. Resenärer måste följa alla regler som gäller för dem. Från och med den 20 november begränsade Skottland gränsöverskridande resor inom Storbritannien till endast väsentliga resor - som inkluderar hälsoskäl, arbete och studier – för att få komma in i eller lämna Skottland. Människor som bor inom nivå 3 eller nivå 4 lockdown-områden i Skottland får inte heller lämna sitt område och förbjuds att resa utomlands, men detta gäller inte för boende i områden med nivå 0-2. Resenärer som har varit i eller transiterat genom Sydafrika under de senaste tio dagarna får inte resa in i Storbritannien med undantag av brittiska medborgare, medborgare på Irland, invånare i Storbritannien. Vissa områden i Storbritannien och Crown Dependencies kan ha specifika reseregler. På den relevanta sidan finns uppgifter om resor till Jersey, Guernsey, Isle of Man, Shetland, och Orkney.

Inträdeskrav

Alla resenärer som reser in i Storbritannien måste vid ankomsten uppvisa ett ifyllt "hälsoformulär" vid inresa. Från och med den 18 januari måste alla resenärer till England, Skottland, Wales eller Nordirland, inklusive brittiska medborgare som återvänder hem, ett läkarintyg med ett negativt COVID-19- PCR-, antigen- eller LAMP-testresultat som tagits inom tre dagar före avresan. Resenärer från Common Travel Area (Storbritannien, Irland, Isle of Man, Jersey, Guernsey, Ascension, Falklandsöarna och St Helena) omfattas inte av bestämmelserna. Barn under 11 år behöver inte heller genomföra provtagning före avgång. Till och med den 21 januari kommer inte resenärer från Antigua och Barbuda, St Lucia eller Barbados att omfattas av bestämmelserna.

Karantänskrav

Den 18 januari kommer användandet av resekorridorerna att avbrytas, och av, alla resenärer som anländer till Storbritannien från något utländskt land, förutom Irland, Kanalöarna eller Isle of Man, att utsättas för 10-dagars självisolering. Från och med den 15 februari kommer brittiska medborgare, medborgare i Irland, invånare i Storbritannien som har varit i eller rest genom ett land som är rödlistat under de senaste 10 dagarna sitta i karantän på ett regeringsgodkänt hotell i 10 dagar. De kan inte använda Test to Release-systemet. Anmärkning: Den engelska, skotska, walesiska och nordirländska regeringen kan tillämpa karantänkraven på olika sätt. Se mer information om resor till England, Skottland, Wales och Nordirland.

All övrig information

Alla resenärer på flyg till Storbritannien måste bära mask på flygplan och på kollektivtrafik vid ankomsten. Passagerare som använder taxi och privata hyrbilar bör också använda en yta som täcker hela resan. Förare kan vägra att transportera passagerare som inte följer vägledning för säkert resande. Från och med den 8 mars måste passagerare som reser utomlands uppvisa ett nytt resedeklarationsformulär som visar att deras resa är tillåten enligt brittiska nationella regler för lock down. Formuläret måste laddas ner, undertecknas före resan och överföras eller laddas ner till en mobiltelefon. Passagerare som inte har ett giltigt formulär kan nekas ombordstigning. Granska den brittiska regeringens inträdeskrav och ta reda på mer om restriktioner för Storbritannien .

Om du planerarar att resa till Birmingham inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Hitta billiga flygbiljetter till Birmingham

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Birmingham
Lufthansa
16 maj
07:30Göteborg-Landvetter Airport
6t 20m
1 stopp
13:50Birmingham
19 maj
13:25Birmingham
4t 10m
1 stopp
17:35Göteborg-Landvetter Airport
3 148 kr
Hitta liknande
Lufthansa
16 maj
02:30Göteborg-Landvetter Airport
11t 20m
1 stopp
13:50Birmingham
19 maj
13:25Birmingham
4t 10m
1 stopp
17:35Göteborg-Landvetter Airport
3 157 kr
Hitta liknande
Lufthansa
15 maj
02:00Stockholm Arlanda
11t 50m
2 stopp
13:50Birmingham
22 maj
13:25Birmingham
4t 35m
1 stopp
18:00Stockholm Arlanda
1 781 kr
Hitta liknande
KLM
15 maj
13:30Stockholm Arlanda
24t 20m
1 stopp
13:50Birmingham
22 maj
07:00Birmingham
4t 40m
1 stopp
11:40Stockholm Arlanda
1 384 kr
Hitta liknande
airBaltic
15 maj
15:25Stockholm Arlanda
26t 55m
2 stopp
18:20Birmingham
22 maj
02:00Birmingham
11t 40m
2 stopp
13:40Stockholm Arlanda
3 790 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Birmingham

Om du letar efter enkelbiljetter till Birmingham, visa några av våra erbjudanden nedan av Air France
Air France
25 apr.
13:50Göteborg-Landvetter Airport
16t 45m
1 stopp
06:35Birmingham
1 747 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
23 apr.
13:50Göteborg-Landvetter Airport
17t 25m
2 stopp
07:15Birmingham
1 975 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
23 apr.
13:50Göteborg-Landvetter Airport
17t 25m
3 stopp
07:15Birmingham
3 148 kr
Hitta liknande

Vilka flygbolag flyger till Birmingham?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Birmingham

De flygbolag som är mest populära att boka från Sverige till Birmingham är Monarch Airlines, Lufthansa och Brussels Airlines. De billigaste resorna hittar du däremot oftast med SWISS och Eurowings. Även lågprisbolaget Wizz Air har billiga resor. Boka ungefär 60 dagar innan resa för att få bäst pris. Det går inte något direktflyg till Birmingham från någon svensk ort utan du behöver mellanlanda under vägen dit. Däremot har SAS direktflyg till Stockholm med avgång från Birmingham, så du kan flyga direkt på vägen hem. Med en snabb mellanlandning tar resan lite drygt 3 timmar. En direktresa hem tar ungefär 2 timmar och 20 minuter.


Hur tar man sig från flygplatsen i Birmingham till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Birmingham plus avståndet till centrum

Flyg till Birmingham landar på Birmingham Airport som ligger 10 kilometer sydöst om stadens centrum. Flygplatsen är bas för flera stora flygbolag, bland annat Ryanair, charterbolaget Thomas Cook Airlines och Flybe. Inne på flygplatsen hittar du allt från restauranger och butiker till bankomat och valutaväxling. För att ta dig från flygplatsen med kollektivtrafik kan du välja mellan tåg och buss. Flygplatsen har en tågstation och för att ta dig dit går flygplatsens egna bussar i skytteltrafik. Bussresan tar bara 2 minuter och tåget tar dig till centrum på ungefär 10 minuter. Utanför terminal 1 hittar du flygplatsens busstation där bussar tar dig direkt in till 10 centrum. Tänk på att du behöver ha kontanter för att betala exakt för bussbiljetter, så växla pengar inne på flygplatsen eller innan du reser. Bussresan in till centrum tar ungefär en halvtimme och stannar vid centralstationen varifrån du kan åka vidare med stadens lokaltrafik.


Populära flygresor till Birmingham

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Birmingham som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Birmingham
Snabbaste flygtid
21t 50m
Billigast pris
1 385 kr

Hur tar man sig runt i Birmingham?

Birminghams kollektivtrafik består av tåg, spårvagn och buss som täcker stadens alla hörn och kanter. Därför tar du dig fram både snabbt och smidigt. Åtta olika tåglinjer går igenom centrum och ut till stadens utkanter och omgivningar. Tågen är ett bra alternativ för att ta dig till många av stadens sevärdheter. Spårvagnen består av en linje som utgår från den centrala stationen Bull Street och går till Wolverhampton. Utöver denna är det bussar som gäller och dessa går dygnet runt även när tåg och spårvagn slutat gå.

Genom Birmingham går flera kanaler och dessa kan du också utnyttja för att ta dig runt. Att åka någon av sightseeingbåtarna är knappast det snabbaste färdmedlet men det är ett trevligt transportsätt för att upptäcka staden och lära dig mer om de olika områdena. Båtarna går från en station vid Gas Street Basin. Att hyra cykel är annars starkt rekommenderat då cykelvägar går längs med vattnet och det finns flera cykeluthyrningsstationer över hela staden. För ungefär 50 kronor kan du hyra en cykel över dagen.


Kan man flyga till Birmingham utan pass eller visum?

Du behöver inte något visum för att resa till Birmingham men du måste ha med dig giltig legitimation som visar på ditt medborgarskap. Legitimation som räknas för detta är antingen pass eller nationellt id-kort. Se till att giltighetstiden för legitimationen räcker för hela din vistelse. Innan resan ska du kolla vad de senaste inresebestämmelserna är via de brittiska myndigheterna då regler kan förändras. Eftersom Storbritannien valt att gå ut ur EU kan det vara en god idé att hålla extra koll på förändringar.


Tips och råd om Birmingham

Hur hittar man de billigaste flygbiljetterna till Birmingham?

Genom en online-sökning hos momondo.

Vad ska man se i Birmingham?

Missa inte Library of Birmingham, Cadbury World och konstmuseet Barber Institute.

Aktiviteter för barn

Barnen kommer att älska populära National Sea Life Centre.

Kan man dricka kranvattnet?

Ja, det går bra.

Ska jag dricksa i Birmingham?

Ja, du bör lämna mellan 10 och 15 procent.

Var finns den bästa shoppingen?

Ta dig till de stora köpcentren Bullring och Grand Central i centrala Birmingham.


 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass