Flyg till Birmingham

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
lör 4/12
lör 11/12

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Birmingham.
Visa nuvarande reserestriktioner för Storbritannien

Billigaste flygen till flygplatser i Birmingham

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Birmingham från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Birmingham

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Birmingham

Stockholm (STO) till London Luton flygplats (LTN)

Vanligtvis är flyg till Birmingham från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm till London Luton, vilket i genomsnitt kostar 1 672 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN BIRMINGHAM TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSnovember24% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Birmingham kostar i genomsnitt bara 1 500 kr i november
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL BIRMINGHAM FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmaj41% dyrareDet kostar omkring 2 771 kr för flyg till Birmingham från Stockholm Arlanda flygplats i maj
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL BIRMINGHAM FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSfebruari662% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Birmingham från Stockholm Arlanda flygplats i februari än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Birmingham?

Våren är den mest populära tidpunkten att resa till Birmingham på eftersom det är färre besökare i staden under denna tid jämfört med sommarmånaderna och temperaturerna är härliga för en stadssemester. Lågsäsongen i staden infaller under vinterhalvåret och det är då mycket kallt i Birmingham. Eftersom det är en fuktig och regnig stad kan det kännas rått under vintern även om temperaturerna inte är lägre än i Sverige. Detta för med sig att priserna på flyg till Birmingham och resor med hotell är lägre under vintern och högre under våren.

När är det billigast att boka flyg till Birmingham?

Billiga priser på flyg till Birmingham hittar du framförallt under november och januari, alltså mitt under lågsäsongen. Den enda månaden under vintern som har något högre priser är december då det är vanligt att folk reser under de lediga juldagarna. Under jul bör du undvika att boka i sista minuten. Jämför priser på flygstolar till Birmingham i momondos priskalender på nätet.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Birmingham?

  Under de senaste två veckorna har användare bokat erbjudanden till Birmingham för 165 kr/person, vilket är 93 % billigare än för genomsnittsflyget till Birmingham. För att hitta de billigaste priserna till Birmingham från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Birmingham?

  Generellt är november den billigaste månaden att flyga från Sverige till Birmingham. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 1 555 kr. Om du inte har möjlighet att besöka Birmingham under november, är det även billigt att resa från Sverige i mars. De flesta momondo-användare hittar resor under denna månad för omkring 1 637 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Birmingham?

  Vi rekommenderar att du köper din flygbiljett från Sverige till Birmingham 41 dagar innan ditt avresedatum eftersom det är då som momondo-användare tenderar att hitta bäst flygpriser. Våra användare har hittat flyg till Birmingham för i genomsnitt 1 884 kr. Kom ihåg att du fortfarande kan hitta billiga biljetter till Birmingham även utanför denna tidsram. Faktum är att momondo-användare nyligen hittat flyg från Sverige till Birmingham för 503 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Birmingham?

  Generellt är den billigaste veckodagen att flyga till Birmingham från Sverige en tisdag. momondo-användare har hittat biljetter för tisdagsavgångar för så lite som 1 730 kr. Detta pris kan dock variera beroende på flygbolag, säsonger och högtider. Den dyraste veckodagen att flyga till Birmingham är söndag, med genomsnittliga biljettpriser runt 2 412 kr.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Birmingham?

  Det är billigast att flyga på morgonen från Sverige till Birmingham då du kan hitta flygpriser för så lite som 1 828 kr. Att flyga till Birmingham på morgonen är idealt eftersom det inte är så många som reser då. Och andra sidan är den dyraste tiden på dygnet att flyga till Birmingham på eftermiddagen då priserna ligger på omkring 2 400 kr.

 • Finns det bra områden att vandra i kring Birmingham?

  Vandrare som föredrar en familjevänlig dag ute i naturen gör bäst i att planera sitt flyg till Birmingham för maj, juni, och juli, då de kan besöka Leicester Square och njuta av allt som naturområdet har att erbjuda.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Birmingham?

  De som flyger till Birmingham kan potentiellt hitta bättre priser för Coventry Baginton flygplats(31 km från stadskärnan i Birmingham), Nottingham East Midlands flygplats(55 km från stadskärnan i Birmingham), Gloucestershire flygplats(68 km från stadskärnan i Birmingham), Oxford Kidlington flygplats(82 km från stadskärnan i Birmingham) eller Manchester flygplats(100 km från stadskärnan i Birmingham) beroende på månad och avgångsflygplats.

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Birmingham?

  Oxford Kidlington flygplats har ett genomsnittspris på 1 256 kr per person och är generellt den billigaste flygplatsen att flyga till när du besöker Birmingham. Detta genomsnittspris beror på avgångsplats. Prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide för att hitta det billigaste flyget.


Kan jag flyga till Birmingham från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Birmingham

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Birmingham.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT) eller Antigen (snabbtest)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Birmingham.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Birmingham.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Birmingham?

Returresa till Sverige från Birmingham

Testkrav för COVID-19
Besökare från Birmingham måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Birmingham behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Birmingham inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Birmingham

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Birmingham
Lufthansa
23 jan.
ARN06:55Stockholm Arlanda
11t 50m
1 stopp
BHX18:45Birmingham
6 feb.
BHX00:35Birmingham
6t 40m
1 stopp
ARN07:15Stockholm Arlanda
1 683 kr
Hitta liknande
Lufthansa
23 jan.
ARN06:55Stockholm Arlanda
11t 50m
1 stopp
BHX18:45Birmingham
6 feb.
BHX00:35Birmingham
6t 40m
1 stopp
ARN07:15Stockholm Arlanda
1 701 kr
Hitta liknande
Lufthansa
23 jan.
ARN06:55Stockholm Arlanda
11t 50m
1 stopp
BHX18:45Birmingham
6 feb.
BHX00:35Birmingham
8t 55m
1 stopp
ARN09:30Stockholm Arlanda
1 710 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
15 dec.
ARN14:50Stockholm Arlanda
18t 00m
1 stopp
BHX08:50Birmingham
19 mars
BHX02:05Birmingham
4t 50m
1 stopp
ARN06:55Stockholm Arlanda
1 939 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
31 mars
ARN12:10Stockholm Arlanda
7t 55m
1 stopp
BHX20:05Birmingham
3 apr.
BHX17:40Birmingham
22t 50m
2 stopp
ARN16:30Stockholm Arlanda
1 034 kr
Hitta liknande
Ryanair
19 jan.
ARN04:45Stockholm Arlanda
11t 20m
2 stopp
BHX16:05Birmingham
26 jan.
BHX11:20Birmingham
20t 05m
2 stopp
ARN07:25Stockholm Arlanda

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Birmingham

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Birmingham, visa några av våra erbjudanden nedan av Eurowings och Ryanair
Eurowings
15 apr.
ARN07:55Stockholm Arlanda
2t 35m
BHX10:30Birmingham
Eurowings
28 mars
ARN06:35Stockholm Arlanda
2t 35m
BHX09:10Birmingham
Ryanair
2 apr.
ARN09:50Stockholm Arlanda
4t 50m
1 stopp
BHX14:40Birmingham

Vilka bolag flyger till Birmingham?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Birmingham
 • Vilka bolag flyger till Birmingham?

  Det kan även förekomma andra flygbolag som flyger till Birmingham från Sverige, men det mest populära bland våra användare är KLM, Lufthansa, Brussels Airlines och SAS. Dessa flygbolag lär kunna erbjuda flyg till Birmingham på en daglig basis om du flyger från en av de mest populära flygplatserna i Sverige.


Flygplatser nära Birmingham

Nedan hittar du alla flygplatser i Birmingham tillsammans med avståndet från stadens centrum

Flyg till Birmingham landar på Birmingham Airport som ligger 10 kilometer sydöst om stadens centrum. Flygplatsen är bas för flera stora flygbolag, bland annat Ryanair, charterbolaget Thomas Cook Airlines och Flybe. Inne på flygplatsen hittar du allt från restauranger och butiker till bankomat och valutaväxling. För att ta dig från flygplatsen med kollektivtrafik kan du välja mellan tåg och buss. Flygplatsen har en tågstation och för att ta dig dit går flygplatsens egna bussar i skytteltrafik. Bussresan tar bara 2 minuter och tåget tar dig till centrum på ungefär 10 minuter. Utanför terminal 1 hittar du flygplatsens busstation där bussar tar dig direkt in till 10 centrum. Tänk på att du behöver ha kontanter för att betala exakt för bussbiljetter, så växla pengar inne på flygplatsen eller innan du reser. Bussresan in till centrum tar ungefär en halvtimme och stannar vid centralstationen varifrån du kan åka vidare med stadens lokaltrafik.


Populära flygresor till Birmingham

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Birmingham som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Birmingham
Snabbast flygtid7t 55m
Billigaste pris503 kr
Flyg från Göteborg till Birmingham
Snabbast flygtid6t 15m
Billigaste pris1 509 kr

Så tar du dig runt i Birmingham

Birminghams kollektivtrafik består av tåg, spårvagn och buss som täcker stadens alla hörn och kanter. Därför tar du dig fram både snabbt och smidigt. Åtta olika tåglinjer går igenom centrum och ut till stadens utkanter och omgivningar. Tågen är ett bra alternativ för att ta dig till många av stadens sevärdheter. Spårvagnen består av en linje som utgår från den centrala stationen Bull Street och går till Wolverhampton. Utöver denna är det bussar som gäller och dessa går dygnet runt även när tåg och spårvagn slutat gå.

Genom Birmingham går flera kanaler och dessa kan du också utnyttja för att ta dig runt. Att åka någon av sightseeingbåtarna är knappast det snabbaste färdmedlet men det är ett trevligt transportsätt för att upptäcka staden och lära dig mer om de olika områdena. Båtarna går från en station vid Gas Street Basin. Att hyra cykel är annars starkt rekommenderat då cykelvägar går längs med vattnet och det finns flera cykeluthyrningsstationer över hela staden. För ungefär 50 kronor kan du hyra en cykel över dagen.


Visumkrav för att besöka Birmingham

Du behöver inte något visum för att resa till Birmingham men du måste ha med dig giltig legitimation som visar på ditt medborgarskap. Legitimation som räknas för detta är antingen pass eller nationellt id-kort. Se till att giltighetstiden för legitimationen räcker för hela din vistelse. Innan resan ska du kolla vad de senaste inresebestämmelserna är via de brittiska myndigheterna då regler kan förändras. Eftersom Storbritannien valt att gå ut ur EU kan det vara en god idé att hålla extra koll på förändringar.


Börja planera din resa till Birmingham


De bästa sakerna att se och göra i Birmingham

Hur hittar man de billigaste flygbiljetterna till Birmingham?

Genom en online-sökning hos momondo.

Vad ska man se i Birmingham?

Missa inte Library of Birmingham, Cadbury World och konstmuseet Barber Institute.

Aktiviteter för barn

Barnen kommer att älska populära National Sea Life Centre.

Kan man dricka kranvattnet?

Ja, det går bra.

Ska jag dricksa i Birmingham?

Ja, du bör lämna mellan 10 och 15 procent.

Var finns den bästa shoppingen?

Ta dig till de stora köpcentren Bullring och Grand Central i centrala Birmingham.