Flyg till Birmingham

Tur & retur
Ekonomi
Wichita (ICT)
Birmingham (BHX)
tors 3/12
tors 10/12
Alla månader
Jämför momondo med |

Billigaste flygen till flygplatser i Birmingham

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Birmingham från din närmsta stad eller flygplats
För tillfället finns det ingen information för den valda rutten, välj en ny avgångsflygplats

När är den bästa tiden att resa till Birmingham?

Våren är den mest populära tidpunkten att resa till Birmingham på eftersom det är färre besökare i staden under denna tid jämfört med sommarmånaderna och temperaturerna är härliga för en stadssemester. Lågsäsongen i staden infaller under vinterhalvåret och det är då mycket kallt i Birmingham. Eftersom det är en fuktig och regnig stad kan det kännas rått under vintern även om temperaturerna inte är lägre än i Sverige. Detta för med sig att priserna på flyg till Birmingham och resor med hotell är lägre under vintern och högre under våren.

När är det billigast att boka flyg till Birmingham?

Billiga priser på flyg till Birmingham hittar du framförallt under november och januari, alltså mitt under lågsäsongen. Den enda månaden under vintern som har något högre priser är december då det är vanligt att folk reser under de lediga juldagarna. Under jul bör du undvika att boka i sista minuten. Jämför priser på flygstolar till Birmingham i momondos priskalender på nätet.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Birmingham?

Under de senaste två veckorna har användare bokat erbjudanden till Birmingham för 218 kr/person, vilket är 91 % billigare än för genomsnittsflyget till Birmingham. För att hitta de billigaste priserna till Birmingham från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Birmingham?

Den billigaste månaden att flyga till Birmingham från Sverige är november. Flygpriserna som tenderar att ligga kring 1 449 kr, är ofta lägre under denna tid eftersom det är lågsäsong. Om du inte har möjlighet att besöka Birmingham under november, är det även billigt att resa från Sverige i mars. De flesta momondo-användare hittar resor under denna månad för omkring 1 526 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Birmingham?

Generellt upplever de flesta resenärer att det är billigast att boka flyg till Birmingham ungefär 41 dagar innan avgång då biljettpriserna ligger på runt 1 755 kr. Kom ihåg att du fortfarande kan hitta billiga biljetter till Birmingham även utanför denna tidsram. Faktum är att momondo-användare nyligen hittat flyg från Sverige till Birmingham för 1 492 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Birmingham?

Vår data visar att tisdag är den billigaste dagen att flyga till Birmingham. Biljetter för flyg denna dag kan kosta så lite som 1 611 kr. Den dyraste veckodagen att flyga till Birmingham är söndag, med genomsnittliga biljettpriser runt 2 251 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Birmingham?

Våra data visar att de billigaste flygen från Sverige till Birmingham oftast är de som avgår på kvällen. Våra användare har hittat flyg till Birmingham med avgång på kvällen för så lite som 1 687 kr. Om du har flexibla resplaner bör du undvika att flyga på eftermiddagen då priserna genomsnittligen ligger på 2 059 kr. Flyg till Birmingham från Sverige på eftermiddagen är generellt dyrare då det ofta är smidigare för resenärer att resa vid denna tid.

Finns det bra områden att vandra i kring Birmingham?

Vandrare som föredrar en familjevänlig dag ute i naturen gör bäst i att planera sitt flyg till Birmingham för maj, juni, och juli, då de kan besöka Hyde Park och njuta av allt som naturområdet har att erbjuda.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Birmingham?

De som flyger till Birmingham kan potentiellt hitta bättre priser för Coventry Baginton flygplats(31 km från stadskärnan i Birmingham), Nottingham East Midlands flygplats(55 km från stadskärnan i Birmingham), Gloucestershire flygplats(68 km från stadskärnan i Birmingham), Oxford Kidlington flygplats(82 km från stadskärnan i Birmingham) eller Manchester flygplats(100 km från stadskärnan i Birmingham) beroende på månad och avgångsflygplats.

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Birmingham?

Birmingham flygplats har ett genomsnittspris på 2 192 kr per person och är generellt den billigaste flygplatsen att flyga till när du besöker Birmingham. Detta genomsnittspris beror på avgångsplats. Prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide för att hitta det billigaste flyget.


Hitta billiga flygbiljetter till Birmingham

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Birmingham
Billigast
Bäst
Snabbast
Flera flygbolag
4 feb.
GOT
Göteborg-Landvetter Airport
10t 25m
1 stopp
BHX
Birmingham
7 feb.
BHX
Birmingham
5t 05m
1 stopp
GOT
Göteborg-Landvetter Airport
1 492 kr
Hitta liknande
KLM
19 feb.
GOT
Göteborg-Landvetter Airport
3t 45m
1 stopp
BHX
Birmingham
21 feb.
BHX
Birmingham
6t 25m
1 stopp
GOT
Göteborg-Landvetter Airport
1 534 kr
Hitta liknande
KLM
22 dec.
ARN
Stockholm Arlanda
4t 55m
1 stopp
BHX
Birmingham
30 dec.
BHX
Birmingham
25t 45m
1 stopp
ARN
Stockholm Arlanda
1 747 kr
Hitta liknande
Lufthansa
19 feb.
GOT
Göteborg-Landvetter Airport
11t 25m
2 stopp
BHX
Birmingham
21 feb.
BHX
Birmingham
6t 05m
1 stopp
GOT
Göteborg-Landvetter Airport
3 563 kr
Hitta liknande
KLM
3 feb.
GOT
Göteborg-Landvetter Airport
10t 25m
1 stopp
BHX
Birmingham
6 feb.
BHX
Birmingham
9t 25m
1 stopp
GOT
Göteborg-Landvetter Airport
1 799 kr
Hitta liknande
KLM
3 feb.
GOT
Göteborg-Landvetter Airport
4t 00m
1 stopp
BHX
Birmingham
6 feb.
BHX
Birmingham
9t 25m
1 stopp
GOT
Göteborg-Landvetter Airport
1 807 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Birmingham

Om du letar efter enkelbiljetter till Birmingham, visa några av våra erbjudanden nedan av Ryanair
Billigast
Bäst
Snabbast
Ryanair
24 jan.
GOT
Göteborg-Landvetter Airport
13t 15m
2 stopp
BHX
Birmingham
Flera flygbolag
24 jan.
GOT
Göteborg-Landvetter Airport
28t 45m
1 stopp
BHX
Birmingham
Wizz Air
26 jan.
GOT
Göteborg-Landvetter Airport
23t 10m
1 stopp
BHX
Birmingham

Vilka flygbolag flyger till Birmingham?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Birmingham

De flygbolag som är mest populära att boka från Sverige till Birmingham är Monarch Airlines, Lufthansa och Brussels Airlines. De billigaste resorna hittar du däremot oftast med SWISS och Eurowings. Även lågprisbolaget Wizz Air har billiga resor. Boka ungefär 60 dagar innan resa för att få bäst pris. Det går inte något direktflyg till Birmingham från någon svensk ort utan du behöver mellanlanda under vägen dit. Däremot har SAS direktflyg till Stockholm med avgång från Birmingham, så du kan flyga direkt på vägen hem. Med en snabb mellanlandning tar resan lite drygt 3 timmar. En direktresa hem tar ungefär 2 timmar och 20 minuter.


Hur tar man sig från flygplatsen i Birmingham till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Birmingham plus avståndet till centrum

Flyg till Birmingham landar på Birmingham Airport som ligger 10 kilometer sydöst om stadens centrum. Flygplatsen är bas för flera stora flygbolag, bland annat Ryanair, charterbolaget Thomas Cook Airlines och Flybe. Inne på flygplatsen hittar du allt från restauranger och butiker till bankomat och valutaväxling. För att ta dig från flygplatsen med kollektivtrafik kan du välja mellan tåg och buss. Flygplatsen har en tågstation och för att ta dig dit går flygplatsens egna bussar i skytteltrafik. Bussresan tar bara 2 minuter och tåget tar dig till centrum på ungefär 10 minuter. Utanför terminal 1 hittar du flygplatsens busstation där bussar tar dig direkt in till 10 centrum. Tänk på att du behöver ha kontanter för att betala exakt för bussbiljetter, så växla pengar inne på flygplatsen eller innan du reser. Bussresan in till centrum tar ungefär en halvtimme och stannar vid centralstationen varifrån du kan åka vidare med stadens lokaltrafik.


Populära flygresor till Birmingham

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Birmingham som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Birmingham
Snabbaste flygtid
4t 55m
Billigast pris
1 748 kr

Hur tar man sig runt i Birmingham?

Birminghams kollektivtrafik består av tåg, spårvagn och buss som täcker stadens alla hörn och kanter. Därför tar du dig fram både snabbt och smidigt. Åtta olika tåglinjer går igenom centrum och ut till stadens utkanter och omgivningar. Tågen är ett bra alternativ för att ta dig till många av stadens sevärdheter. Spårvagnen består av en linje som utgår från den centrala stationen Bull Street och går till Wolverhampton. Utöver denna är det bussar som gäller och dessa går dygnet runt även när tåg och spårvagn slutat gå.

Genom Birmingham går flera kanaler och dessa kan du också utnyttja för att ta dig runt. Att åka någon av sightseeingbåtarna är knappast det snabbaste färdmedlet men det är ett trevligt transportsätt för att upptäcka staden och lära dig mer om de olika områdena. Båtarna går från en station vid Gas Street Basin. Att hyra cykel är annars starkt rekommenderat då cykelvägar går längs med vattnet och det finns flera cykeluthyrningsstationer över hela staden. För ungefär 50 kronor kan du hyra en cykel över dagen.


Kan man flyga till Birmingham utan pass eller visum?

Du behöver inte något visum för att resa till Birmingham men du måste ha med dig giltig legitimation som visar på ditt medborgarskap. Legitimation som räknas för detta är antingen pass eller nationellt id-kort. Se till att giltighetstiden för legitimationen räcker för hela din vistelse. Innan resan ska du kolla vad de senaste inresebestämmelserna är via de brittiska myndigheterna då regler kan förändras. Eftersom Storbritannien valt att gå ut ur EU kan det vara en god idé att hålla extra koll på förändringar.


Hitta hyrbil och hotell för din resa till Birmingham


Tips och råd om Birmingham

Hur hittar man de billigaste flygbiljetterna till Birmingham?

Genom en online-sökning hos momondo.

Vad ska man se i Birmingham?

Missa inte Library of Birmingham, Cadbury World och konstmuseet Barber Institute.

Aktiviteter för barn

Barnen kommer att älska populära National Sea Life Centre.

Kan man dricka kranvattnet?

Ja, det går bra.

Ska jag dricksa i Birmingham?

Ja, du bör lämna mellan 10 och 15 procent.

Var finns den bästa shoppingen?

Ta dig till de stora köpcentren Bullring och Grand Central i centrala Birmingham.

 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass