Flyg till Glasgow

Tur & retur
Ekonomi
Boston (BOS)
Glasgow (GLA)
tors 15/4
tors 22/4
Alla månader
Jämför momondo med |
Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Glasgow. Nuvarande restriktioner för Glasgow baseras på reserestriktioner för Storbritannien.

Visa nuvarande reserestriktioner för Storbritannien

När är den bästa tiden att resa till Glasgow?

Den bästa tiden att besöka Glasgow på är mellan mars och augusti då temperaturerna är som varmast och dagarna som ljusast. Under denna tid är det även många event och konserter som äger rum. Eftersom våren är stadens högsäsong är det också då priserna stiger både på resor med hotell och flyg till Skottland. Tack vare många lågprisbolag är det dock möjligt att hitta billiga priser året om, men då får du vara ute i god tid med din bokning. Under lågsäsongen, som infaller under de kalla vintermånaderna, kan du däremot hitta billiga resor även i sista minuten.

När är det billigast att boka flyg till Glasgow?

Billigast flygstolar hittar du under januari och november, mitt under den kyliga lågsäsongen. Du kan jämföra olika flygbolag i priskalendern online, via momondo, för att se vilka datum som har lägst priser. Den billigaste rutten avgår från Skavsta flygplats utanför Stockholm och bör bokas 60 dagar innan avresa.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Glasgow?

Under de senaste två veckorna har användare bokat erbjudanden till Glasgow för 307 kr/person, vilket är 88 % billigare än för genomsnittsflyget till Glasgow. För att hitta de billigaste priserna till Glasgow från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Glasgow?

Om du inte har möjlighet att resa i november kan du istället boka flyg till Glasgow från Sverige för mars. Flyg till Glasgow i mars är kanske inte lika billiga som i november, men genomsnittet ligger fortfarande runt 1 633 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Glasgow?

Vi rekommenderar att du köper din flygbiljett från Sverige till Glasgow 60 dagar innan ditt avresedatum eftersom det är då som momondo-användare tenderar att hitta bäst flygpriser. Våra användare har hittat flyg till Glasgow för i genomsnitt 2 217 kr. Kom dock ihåg att du när som helst kan hitta billigare flyg till Glasgow. Faktum är att momondo-användare hittat flyg för så lite som 2 206 kr under de senaste 72 timmarna.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Glasgow?

Vår data visar att tisdag är den billigaste dagen att flyga till Glasgow. Biljetter för flyg denna dag kan kosta så lite som 2 005 kr. Undvik att boka avgångar för en fredag eftersom priserna då vanligtvis är högre. Enligt våra data ligger genomsnittspriset för en biljett till Glasgow för flygningar en fredag på 2 364 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Glasgow?

Den billigaste tiden på dygnet att flyga till Glasgow från Sverige är på morgonen. momondo-användare har hittat så låga priser som 2 249 kr när de sökt efter flyg som avgår på morgonen. Det är mer efterfrågan på flyg mitt på dagen till Glasgow, vilket gör att priserna ofta blir dyrare med ett genomsnitt på 2 812 kr per biljett.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Glasgow?

Glasgow Prestwick flygplats, Edinburgh Turnhouse flygplats, Dundee flygplats, Campbeltown Machrihanish flygplats eller Isle of Islay Glenegedale flygplats kan utgöra bättre alternativ för att resa till Glasgow.

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Glasgow?

Priserna varierar beroende på resenärernas avgångsplats, men generellt är den billigaste flygplatsen för att flyga till Glasgow Dundee flygplats med ett genomsnittspris på 1 320 kr per person. Användare hittar ofta de bästa priserna med hjälp av momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Glasgow?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Storbritannien resor till Glasgow. Inreserestriktioner

Storbritannien har återinfört en nationell lockdown/nedstängning. Från och med den 4 januari råder det nationell nedstängning i England. Att resa hemifrån, även internationellt, är förbjudet från England utom under begränsade omständigheter, t.ex. för arbete eller utbildning. Utländska boenden omfattas av reglerna att hålla sig hemma och bör ej resa utomlands om inte godkännande givits. Olika regler gäller i Skottland, Wales och Nordirland. Resenärer måste följa alla regler som gäller för dem. Från och med den 20 november begränsade Skottland gränsöverskridande resor inom Storbritannien till endast väsentliga resor - som inkluderar hälsoskäl, arbete och studier – för att få komma in i eller lämna Skottland. Människor som bor inom nivå 3 eller nivå 4 lockdown-områden i Skottland får inte heller lämna sitt område och förbjuds att resa utomlands, men detta gäller inte för boende i områden med nivå 0-2. Resenärer som har varit i eller transiterat genom Sydafrika under de senaste tio dagarna får inte resa in i Storbritannien med undantag av brittiska medborgare, medborgare på Irland, invånare i Storbritannien. Vissa områden i Storbritannien och Crown Dependencies kan ha specifika reseregler. På den relevanta sidan finns uppgifter om resor till Jersey, Guernsey, Isle of Man, Shetland, och Orkney.

Inträdeskrav

Alla resenärer som reser in i Storbritannien måste vid ankomsten uppvisa ett ifyllt "hälsoformulär" vid inresa. Från och med den 18 januari måste alla resenärer till England, Skottland, Wales eller Nordirland, inklusive brittiska medborgare som återvänder hem, ett läkarintyg med ett negativt COVID-19- PCR-, antigen- eller LAMP-testresultat som tagits inom tre dagar före avresan. Resenärer från Common Travel Area (Storbritannien, Irland, Isle of Man, Jersey, Guernsey, Ascension, Falklandsöarna och St Helena) omfattas inte av bestämmelserna. Barn under 11 år behöver inte heller genomföra provtagning före avgång. Till och med den 21 januari kommer inte resenärer från Antigua och Barbuda, St Lucia eller Barbados att omfattas av bestämmelserna.

Karantänskrav

Den 18 januari kommer användandet av resekorridorerna att avbrytas, och av, alla resenärer som anländer till Storbritannien från något utländskt land, förutom Irland, Kanalöarna eller Isle of Man, att utsättas för 10-dagars självisolering. Från och med den 15 februari kommer brittiska medborgare, medborgare i Irland, invånare i Storbritannien som har varit i eller rest genom ett land som är rödlistat under de senaste 10 dagarna sitta i karantän på ett regeringsgodkänt hotell i 10 dagar. De kan inte använda Test to Release-systemet. Anmärkning: Den engelska, skotska, walesiska och nordirländska regeringen kan tillämpa karantänkraven på olika sätt. Se mer information om resor till England, Skottland, Wales och Nordirland.

All övrig information

Alla resenärer på flyg till Storbritannien måste bära mask på flygplan och på kollektivtrafik vid ankomsten. Passagerare som använder taxi och privata hyrbilar bör också använda en yta som täcker hela resan. Förare kan vägra att transportera passagerare som inte följer vägledning för säkert resande. Från och med den 8 mars måste passagerare som reser utomlands uppvisa ett nytt resedeklarationsformulär som visar att deras resa är tillåten enligt brittiska nationella regler för lock down. Formuläret måste laddas ner, undertecknas före resan och överföras eller laddas ner till en mobiltelefon. Passagerare som inte har ett giltigt formulär kan nekas ombordstigning. Granska den brittiska regeringens inträdeskrav och ta reda på mer om restriktioner för Storbritannien .

Om du planerarar att resa till Glasgow inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Hitta billiga flygbiljetter till Glasgow

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Glasgow
KLM
7 juni
12:15Göteborg-Landvetter Airport
6t 30m
1 stopp
18:45Glasgow Int
11 juni
02:05Glasgow Int
4t 15m
1 stopp
06:20Göteborg-Landvetter Airport
2 403 kr
Hitta liknande
KLM
30 maj
02:10Göteborg-Landvetter Airport
4t 50m
1 stopp
07:00Glasgow Int
3 juni
02:05Glasgow Int
10t 40m
1 stopp
12:45Göteborg-Landvetter Airport
2 411 kr
Hitta liknande
Lufthansa
22 juli
02:00Stockholm Arlanda
10t 00m
2 stopp
12:00Glasgow Int
25 juli
12:10Glasgow Int
5t 55m
1 stopp
18:05Stockholm Arlanda
4 566 kr
Hitta liknande
KLM
29 sep.
02:05Linköping
11t 00m
1 stopp
13:05Glasgow Int
3 okt.
06:45Glasgow Int
5t 00m
1 stopp
11:45Linköping
2 309 kr
Hitta liknande
Lufthansa
22 juli
02:15Stockholm Arlanda
9t 45m
1 stopp
12:00Glasgow Int
25 juli
12:10Glasgow Int
22t 10m
1 stopp
10:20Stockholm Arlanda
3 617 kr
Hitta liknande
Lufthansa
22 juli
02:15Stockholm Arlanda
9t 45m
1 stopp
12:00Glasgow Int
25 juli
12:10Glasgow Int
22t 10m
1 stopp
10:20Stockholm Arlanda
3 626 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Glasgow

Om du letar efter enkelbiljetter till Glasgow, visa några av våra erbjudanden nedan av Ryanair och KLM
KLM
27 maj
09:40Stockholm Arlanda
21t 20m
1 stopp
07:00Glasgow Int
Ryanair
27 maj
17:30Stockholm Skavsta
24t 20m
3 stopp
17:50Glasgow Int
Ryanair
27 maj
17:30Stockholm Skavsta
25t 05m
2 stopp
18:35Glasgow Int

Vilka flygbolag flyger till Glasgow?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Glasgow

British Airways, KLM och Ryanair är de flygbolag som bokas mest för resor mellan Sverige och Glasgow. Samtliga flygbolag har regelbundna avgångar och flera flygningar varje vecka. Lägst priser hittar du oftast med Ryanair och Wizz Air som båda är lågprisbolag. Boka alltid till extra bagage på nätet istället för att vänta till sista minuten på flygplatsen där priserna kan vara mer än dubbelt så dyra. Det går inte något direktflyg till Glasgow utan du får göra en mellanlandning. Med ett snabbt stopp tar resan ungefär 5 timmar. Det går även bra att flyga till Edinburgh varifrån du kan ta en buss direkt från flygplatsen till Glasgow på cirka en timme.


Hur tar man sig från flygplatsen i Glasgow till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Glasgow plus avståndet till centrum

Flyg till Glasgow landar på stadens flygplats, Glasgow International Airport. Flygplatsen ligger 16 kilometer väster om stadens centrum och med över 9 miljoner passagerare varje år är det Skottlands största flygplats. De mest trafikerade rutterna till flygplatsen går från London, Dublin och Amsterdam. Därför är det vanligt att mellanlanda i dessa städer när du reser från Sverige. För att ta dig in till Glasgows centrum får du ta buss. Expressbuss 500 går direkt från flygplatsens ankomsthall in till centrum. Inne i centrum stannar bussen vid Buchanan Bus Station som är centralstation för områdets busstrafik. Buss 500 går dygnet runt och resan till centrum tar bara en kvart. Biljetten kostar ungefär 80 kronor och du köper den genom att ladda ner flygbussens app. Det finns även andra busslinjer som går under dagtid till andra områden runt staden vilket är smidigt om du inte bor centralt men ändå vill ta kollektivtrafiken från flygplatsen.


Populära flygresor till Glasgow

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Glasgow som hittats av användare
Flyg från Linköping till Glasgow
Snabbaste flygtid
11t 00m
Billigast pris
2 207 kr
Flyg från Stockholm till Glasgow
Snabbaste flygtid
9t 45m
Billigast pris
3 618 kr

Hur tar man sig runt i Glasgow?

Glasgow har ett kombinerat tåg- och tunnelbanesystem. Inne i centrum finns 15 tunnelbanestationer som sitter ihop med tågsystemet som går över jord. Biljetter köper du på stationerna eller från konduktören. För ungefär 40 kronor kan du åka obegränsat under 24 timmar, annars kostar en enkelbiljett ungefär 14 kronor. Tunnelbanan slutar gå under natten och på söndagar stänger den redan klockan 6 på kvällen. Stadens bussar är då mer användbara under nattetid då det finns flera nattlinjer. För bussarna kan du köpa en vecko-biljett för 150 kronor för bästa pris per resa.

Det finns en mängd taxibilar i Glasgow och de är inte svåra att hitta. Taxi kan du vinka in direkt från gatan och priserna är relativt billiga. Tänk på att du kan behöva betala kontant om du inte ringt och förbokat en bil. Om du hellre cyklar ska du utnyttja cykelsystemet Nextbike där du hyr cykel med en app direkt på mobilen.


Kan man flyga till Glasgow utan pass eller visum?

Du behöver inte något visum för att resa till Storbritannien i nuläget. När du reser in i landet behöver du ha med dig ditt pass, men om du har ett nationellt id-kort kan du lämna passet hemma då detta gäller som legitimation. Se till att passet eller id-kortet är giltigt för hela din vistelse, annars kan du bli stoppad vid inresan. Kolla upp de senaste reglerna innan avresa då bestämmelser kan ändras i och med Storbritanniens uttåg ur EU.


Tips och råd om Glasgow

Hur hittar man de billigaste flygbiljetterna till Glasgow?

Gör en pris-sökning på nätet hos momondo för att hitta billiga flyg till Glasgow.

Vad ska man se i Glasgow?

Missa inte Riverside Museum, Mackintosh House och stadens katedral.

Aktiviteter för barn

Se till att ta med barnen till spännande Glasgow Science Centre.

Kan man dricka kranvattnet?

Ja, det går bra.

Ska jag dricksa i Glasgow?

Lämna mellan 10 och 15 procent i dricks.

Var finns den bästa shoppingen?

Ta dig till shoppingcentren Princes Square eller Buchanan Galleries.


 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass