Flyg till Karlstad

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
mån 27/9
mån 4/10

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Karlstad.
Visa nuvarande reserestriktioner för Sverige

När är den bästa tiden att flyga till Karlstad?

Karlstad är trevligt att besöka under sommarmånaderna, vilka utgör stadens högsäsong. Under sommaren får du varmast temperaturer i den värmländska staden och då passar det bra med utflykter i naturen eller aktiviteter som vandring och cykling. Även under vintern kan du med fördel besöka Karlstad, särskilt om du vill ha staden som bas för ett kunna göra en skidsemester till någon av de närliggande värmländska skidorterna. Du kan även ägna dig åt långfärdskidåkning i stadens omgivningar.

När hittar du lägst pris på flyg till Karlstad?

Lägst priser på flyg till Karlstad hittar du under vintermånaderna, men undvik helst december då priserna stiger på flyg och semester med hotell. Hos momondo kan du jämföra priser mellan olika datum vilket är ett bra tillvägagångssätt för att hitta billiga priser på flygstolar. Titta i priskalendern online eller filtrera din sökning efter olika flygbolag och rutter för att hitta ett alternativ som passar.

  • Vilket är det absolut billigaste flyget till Karlstad?

    Användare som bokade resor till Karlstad från Stockholm hittade flyg som var 70 % billigare än det genomsnittliga priset för flyg till Karlstad. För att hitta det billigaste priset till Karlstad från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

  • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Karlstad?

    Hagfors flygplats, Örebro Bofors flygplats, Torsby flygplats eller Trollhättan flygplats kan utgöra bättre alternativ för att resa till Karlstad.

  • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Karlstad?

    Med ett genomsnittspris på 541 kr per person, är Örebro Bofors flygplats den billigaste flygplatsen att flyga till när du planerar din resa till Karlstad. Detta pris fluktuerar beroende på vart du flyger från. momondos Flygplats-till-flygplats prisguide kan hjälpa dig hitta de bästa priserna.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Karlstad?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Sverige resor till Karlstad. Inreserestriktioner

Sverige har begränsat inresa för de flesta utländska resenärer som kommer från länder utanför det utvidgade Europeiska området åtminstone till den 31 mars. Svenska medborgare och personer med fast bosättning kan fortfarande återvända till Sverige från länder utanför EES. Den 2 juli meddelade den svenska regeringen att medborgare och varaktigt bosatta i EES-länderna, Andorra, Monaco, San Marino, Schweiz eller Vatikanstaten, personer med svenskt uppehållstillstånd och deras familjemedlemmar nu kan resa in i Sverige, oavsett syftet med resan. Från den 21 december till den 14 februari inför Sverige ett tillfälligt inreseförbud som kommer att gälla för utlänningar som kommer från Storbritannien, Danmark och Norge med undantag för vissa resenärer. Visumhållare från Sverige och personer med visum över tre månader för ett annat EES-land får också komma in, liksom personer med ”väsentligt syfte” såsom sjukvårdspersonal, hälsoforskare och studenter vid en svensk institution. Mer information finns att tillgå här. Dessutom får invånare i Australien, Kanada, Georgien, Japan, Nya Zeeland, Rwanda, Sydkorea, Thailand, Tunisien och Uruguay också komma in i Sverige. Diplomater, gränsarbetare, sjukvårdspersonal, transportpersonal, hjälparbetare och resenärer som av brådskande familjeskäl besöker Sverige får också resa in.

Inträdeskrav

Utländska resenärer måste uppvisa ett läkarintyg med ett negativt testresultat utfärdat inom 48 timmar före resan. Resenärer under 18 år är undantagna från testkravet.

Karantänskrav

Den svenska regeringen rekommenderar att alla passagerare som anländer från Storbritannien efter den 12 december ska isolera sig i 7 dagar och ta ett PCR-test på ankomstdagen och efter 5 dagar.

Om du redan planerar att resa till Karlstad inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Flygplatser nära Karlstad

Nedan hittar du alla flygplatser i Karlstad tillsammans med avståndet från stadens centrum

Flyg till Karlstad landar på Karlstad Airport som ligger cirka 18 kilometer nordväst om den värmländska staden. Flygplatsen är relativt liten och det är sällan flera plan som landar vid samma tidpunkt vilket gör att det går snabbt att få ut ditt incheckade bagage och ta dig igenom flygplatsen för att påbörja resan in till centrum. Tänk på att det inte finns någon bankomat på Karlstad Airport så om du behöver kontanter till något ska du ha med dig det. Det är framförallt flyg från Stockholm som landar på flygplatsen men det finns även flera internationella säsongsflygningar. Flygplatsen har gratis Wifi som du kan koppla upp dig till så fort du har landat. För att ta dig in till centrum går stadens flygbuss i anslutning till alla ankommande flyg. Bussen trafikeras av Värmlandstrafik och avgår ungefär 15 minuter efter att ditt plan har landat. Resan in till centrum tar ungefär 20 minuter.


Kollektivtrafiken i området sköts av Värmlandstrafiks regionsbussar, för längre resor, och Karlstadsbuss, inom centrala Karlstad. För lokala resor är det bäst att köpa ett busskort, vilket du gör hos någon av Karlstadsbuss ombud runt om i staden. Du kan sedan ladda på kortet antingen med periodbiljetter eller enkelresor. Detta kan du göra i biljettautomater vid stationerna. Du kan också betala för enkelresor med SMS eller bankkort. Tänk på att det inte går att betala kontant ombord på bussen. Inne på alla bussar finns gratis Wifi som du kan koppla upp dit mot.

Det är mycket populärt att cykla i Karlstad för att ta sig fram, vilket är ett trevligt sätt att upptäcka staden på. Runt om Karlstad finns flera cykelbanor som är separata från bilvägarna vilket gör det till ett säkert sätt att resa på. Om du vill ta taxi hittar du bilar vid taxistationerna vid Centralstationen och Stora torget, men du kan även ringa och förboka taxi.


För resor inom Sverige behöver du inte ha med dig något pass, men flygbolagen kan vilja att du visar upp legitimation av något slag för att kunna checka in. Kontrollera detta med ditt flygbolag innan du reser för att vara säker på att du har med dig de resedokument som krävs. Om du reser från länder inom Europa räcker det med nationellt Id-kort som legitimation medan resenärer från länder utanför Europa kan behöva visa upp både pass och visum.


Börja planera din resa till Karlstad


Hur hittar man de billigaste flygbiljetterna till Karlstad?

Hos momondo kan du söka efter både paketresor och jämföra flygpriser på nätet.

Vad ska man se i Karlstad?

Besök Gustaf Frödings minnesgård och Domkyrkan.

Aktiviteter för barn

Ta med barnen till friluftsmuseet Mariebergsskogen.

Kan man dricka kranvattnet?

Ja, det går utmärkt.

Ska jag dricksa i Karlstad?

Nej, du behöver inte dricksa.

Var finns den bästa shoppingen?

Bergvik Köpcenter har blivit framröstat som en av Sveriges mest populära gallerior.