Flyg till Sarajevo

Tur & retur
Ekonomi
Boston (BOS)
Sarajevo (SJJ)
fre 7/5
fre 14/5
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Sarajevo. Nuvarande restriktioner för Sarajevo baseras på reserestriktioner för Bosnien och Hercegovina.

Visa nuvarande reserestriktioner för Bosnien och Hercegovina

Billigaste flygen till flygplatser i Sarajevo

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Sarajevo från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Sarajevo

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Sarajevo

Stockholm (STO) till Banja Luka (BNX)

Vanligtvis är flyg till Sarajevo från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm till Banja Luka, vilket i genomsnitt kostar 1 504 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN SARAJEVO TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmars19% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Sarajevo kostar i genomsnitt bara 1 587 kr i mars
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL SARAJEVO FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember54% dyrareDet kostar omkring 3 012 kr för flyg till Sarajevo från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL SARAJEVO FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember359% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Sarajevo från Stockholm Arlanda flygplats i december än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Sarajevo?

Den bästa tiden att resa till Sarajevo är under våren samt sommaren. De bästa månaderna är april och maj samt juni-augusti. Om du vill hitta bra flyg till Sarajevo är maj och juni att rekommendera samt september. Vill du dock resa till Sarajevo när det händer som mest i staden och när det är som varmast, cirka 30-40 °C, är juni-augusti de bästa månaderna att boka flyg till Sarajevo. Under sommarmånaderna finns det ett större utbud av flygbiljetter till Sarajevo än under höst och vinter.

När är det billigast att boka flyg till Sarajevo?

Den bästa perioden att hitta billiga flygbiljetter till Sarajevo är i maj samt september månad. Om du reser från Stockholm Arlanda tar resan cirka 4 h och 30 min och du mellanlandar då en gång. Du kan även hitta relativt billiga flyg till Sarajevo i juni om du är ute i god tid. Flyg från Stockholm kostar cirka 3000-3500 SEK tur och retur per person i september, och i juni kan du hitta flyg för cirka 2500-4000 SEK om du bokar tidigt och är flexibel med datumen. Från Göteborg tar resan till Sarajevo ungefär 5 h och 30 min med en mellanlandning och ibland kan du ta direktflyg tillbaka som tar cirka 2 h och 30 min. Flyg från Göteborg kostar cirka 2500-6000 SEK per person.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Sarajevo?

Användare som bokade resor till Sarajevo från Berlin hittade flyg som var 90 % billigare än det genomsnittliga priset för flyg till Sarajevo. För att hitta det billigaste priset till Sarajevo från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Sarajevo?

januari är generellt den billigaste månaden att flyga till Sarajevo från Sverige med priser runt 1 621 kr. Om du inte vill besöka Sarajevo i januari bör du vänta med att flyga från Sverige till november månad då flygpriserna är låga med ett genomsnittspris på 1 646 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Sarajevo?

Sannolikheten att du hittar billiga flyg till Sarajevo från Sverige är större om du bokar 44 dagar innan ditt avresedatum. Generellt sett kan du förvänta dig att hitta flyg till Sarajevo för ungefär 1 985 kr om du gör din sökning 44 dagar innan. Under de senaste 72 timmarna har momondo-användare hittat flyg från Sverige till Sarajevo för så lite som 1 366 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Sarajevo?

Enligt våra data är lördag den billigaste veckodagen att flyga till Sarajevo från Sverige. Det lägsta biljettpriset som nyligen hittats för avgångar en lördag var 2 239 kr. Tänk på att priserna kan variera beroende på rutt och om du flyger in- eller utrikes. Den dyraste veckodagen att flyga till Sarajevo är torsdag, med genomsnittliga biljettpriser runt 2 458 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Sarajevo?

Våra senaste data visar att den bästa tiden på dygnet att flyga till Sarajevo är på kvällen. Flyg från Sverige till Sarajevo kan då kosta så lite som 2 046 kr. Och andra sidan är den dyraste tiden på dygnet att flyga till Sarajevo mitt på dagen då priserna ligger på omkring 2 825 kr.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Sarajevo?

Tuzla Intl flygplats, Mostar flygplats eller Banja Luka flygplats kan utgöra bättre alternativ för att resa till Sarajevo.

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Sarajevo?

Du kan hitta erbjudanden för Banja Luka flygplats för i genomsnitt 1 353 kr per person, men detta pris kan ändras beroende på din avreseflygplats. För att spara pengar kan du prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Sarajevo?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Bosnien och Hercegovina resor till Sarajevo. Inreserestriktioner

Bosnien och Hercegovina har återupptagit kommersiell flygtrafik.

Inträdeskrav

Utländska resenärer måste ha ett medicinskt intyg med ett negativt PCR-test för COVID-19 som utfärdats inom 48 timmar före ankomst. Detta gäller inte medborgare i Bosnien och Hercegovina och deras makar och barn samt medborgare i Kroatien, Montenegro och Serbien som reser direkt från det land där de är medborgare. Det gäller heller inte diplomater, personal från EUFOR/NATO, frakttransportörer samt utländska resenärer i transit.TransiteringsreglerTransitering genom Bosnien och Hercegovina är möjlig utan krav på ett negativt provsvar.

All övrig information

Ta en titt här för more information.

Om du redan planerar att resa till Sarajevo inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Hitta billiga flygbiljetter till Sarajevo Butmir

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Sarajevo Butmir
Wizz Air
2 juni
GOT05:20Göteborg Landvetter
2t 40m
SJJ08:00Sarajevo Butmir
6 juni
SJJ02:10Sarajevo Butmir
2t 40m
GOT04:50Göteborg Landvetter
1 366 kr
Hitta liknande
Austrian Airlines
11 juli
ARN05:35Stockholm Arlanda
4t 45m
1 stopp
SJJ10:20Sarajevo Butmir
18 juli
SJJ03:40Sarajevo Butmir
9t 50m
1 stopp
ARN13:30Stockholm Arlanda
2 113 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
2 juni
GOT05:20Göteborg Landvetter
2t 40m
SJJ08:00Sarajevo Butmir
6 juni
SJJ16:40Sarajevo Butmir
13t 45m
1 stopp
GOT06:25Göteborg Landvetter
2 791 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
1 juni
GOT14:00Göteborg Landvetter
14t 20m
1 stopp
SJJ04:20Sarajevo Butmir
6 juni
SJJ02:10Sarajevo Butmir
2t 40m
GOT04:50Göteborg Landvetter
3 080 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
23 maj
ARN05:25Stockholm Arlanda
13t 25m
2 stopp
SJJ18:50Sarajevo Butmir
26 maj
SJJ11:05Sarajevo Butmir
4t 45m
1 stopp
ARN15:50Stockholm Arlanda
2 367 kr
Hitta liknande
Croatia Airlines
30 juni
ARN04:10Stockholm Arlanda
7t 35m
2 stopp
SJJ11:45Sarajevo Butmir
5 aug.
SJJ02:20Sarajevo Butmir
15t 35m
2 stopp
ARN17:55Stockholm Arlanda
3 173 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Sarajevo Butmir

Om du letar efter enkelbiljetter till Sarajevo, visa några av våra erbjudanden nedan.
Flera flygbolag
16 maj
GOT10:10Göteborg Landvetter
24t 00m
1 stopp
SJJ10:10Sarajevo Butmir
1 731 kr
Hitta liknande
Turkish Airlines
4 juni
GOT14:00Göteborg Landvetter
25t 50m
1 stopp
SJJ15:50Sarajevo Butmir
3 317 kr
Hitta liknande
SWISS
31 maj
GOT05:05Göteborg Landvetter
29t 15m
2 stopp
SJJ10:20Sarajevo Butmir
4 302 kr
Hitta liknande

Vilka flygbolag flyger till Sarajevo?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Sarajevo

Om du bokar flyg till Sarajevo från Stockholm reser du antingen med Lufthansa eller med Austrian Airlines, och från Göteborg reser du med Lufthansa eller SAS. Ibland reser du tillbaka från Sarajevo med direktflyg och det är med Norwegian du flyger i så fall. Norwegian är ett lågprisflygbolag och du måste oftast lägga till bagage om du ska checka in en större väska.


Hur tar man sig från flygplatsen i Sarajevo till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Sarajevo plus avståndet till centrum

Sarajevos flygplats, Sarajevo International Airport (SJJ) ligger cirka 12 kilometer från centrum och du tar dig enklast in till stan med Shuttle-bussen som drivs av Centro Eurolines och kostar cirka 5 BAM (cirka 27 SEK) per person. Det ingår en resväska som väger upp till 23 kg, därefter måste du betala extra. Du kan även ta taxi som kostar cirka 15-30 BAM (cirka 80-160 SEK) per person. Det billigaste sättet att ta dig med taxi in till Sarajevo centrum är om du tar en taxi som finns stationerad utanför flygplatsområdet och heter LAV Taxi. Ett annat alternativ är att hyra en bil, vilket du kan göra på flygplatsen, via bland annat AVIS och Europcar.


Populära flygresor till Sarajevo

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Sarajevo som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Sarajevo
Snabbaste flygtid
4t 45m
Billigast pris
1 451 kr

Hur tar man sig runt i Sarajevo?

För att ta dig runt i Sarajevo är det bästa sättet att promenera till fots då Sarajevo inte är särskilt stort. På sommaren kan du även hyra en cykel vilket är ett bra sätt att ta dig runt på, annars kan du ta bussen, hyra bil, ta minibuss, åka taxi eller ta spårvagnen. Den lokala trafiken styrs av GRAS och du kan även köpa ett citypass som är att rekommendera om du ska använda lokal transport mycket. Ett citypass är giltigt i 24, 48 eller 72 timmar och du får även rabatt på många av de museum och attraktioner som finns i staden. Du kan köpa ett citypass på nätet och det kostar 23 BAM (cirka 120 SEK) för ett 24-timmars pass, 35 BAM (cirka 180 SEK) för ett 48-timmars pass och 47 BAM (cirka 240 SEK) för ett 72-timmars pass. Ska du endast använda transport någon enstaka gång kan du köpa en enkelbiljett som kostar cirka 1,60 BAM (cirka 9 SEK).


Kan man resa till Sarajevo utan pass eller visum?

Du behöver endast nationellt ID-kort när du reser till Sarajevo som svensk medborgare eller om du är medborgare i något annat EU-land. Har du inget nationellt ID-kort behöver du ett giltigt pass. Ditt pass eller nationellt ID-kort måste vara giltigt minst 90 dagar efter utresa från Sarajevo. Du behöver inget visum.


Tips och råd om Sarajevo

Att se i Sarajevo

Det finns mycket att se I Sarajevo, särskilt historiska sevärdheter. Ett måste är Gazi Hsrev-beg Mosque samt Latin Bridge där Franz Ferdinand blev mördad. Andra sevärdheter som är värda att ta en titt på är Galerija museum, Vjecnica och det judiska museet. Om du vill njuta av en fantastisk utsikt kan du ta dig upp till Yellow som även har en restaurang.

Aktiviteter med barn

Om du reser med barn kan du bland annat ta med de till Vrelo Bosne som är en stor park, eller Avaz Twist Tower med utsikt eller Mount Irebevic.

Var ska man shoppa?

Om du ska ge dig ut på en shoppingtur kan du ta dig till gamla stan till Husrev Bey’s Street elller Curciluk Street. Du kan även shoppa i stadens köpcentrum som heter Alta Mall.(Priser kontrollerade 29/04/2019).Hitta billiga flyg till andra städer i Bosnien och Hercegovina

Bosnien och Hercegovina har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass