Flyg till Banja Luka

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
mån 24/1
mån 31/1

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Banja Luka.
Visa nuvarande reserestriktioner för Bosnien och Hercegovina

Billigaste flygen till flygplatser i Banja Luka

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Banja Luka från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Sarajevo

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Banja Luka

Stockholm (STO) till Banja Luka (BNX)

Vanligtvis är flyg till Banja Luka från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm till Banja Luka, vilket i genomsnitt kostar 1 609 kr


När är den bästa tiden att flyga till Banja Luka?

Flyg till Banja Luka mellan april och juli om du vill få så bra väder som möjligt under resan. Under dessa månader ligger temperaturerna på mellan 15–25 °C och utgör Banja Lukas högsäsong då flest flygresor till staden bokas. Detta gör att det är flest festivaler och evenemang under denna period vilket gör att det finns många aktiviteter att välja mellan om du väljer att boka flyg under dessa datum. Lågsäsongen infaller under hösten då det är minst flygstolar som bokas till staden. Under hösten är det mer regnigt än under resten av året vilket gör denna säsong mindre populär bland resenärer.

När är det billigast att boka flyg till Banja Luka?

Du hittar billiga flyg till Banja Luka under hösten då staden har sin lågsäsong. Även under vintern kan du hitta billiga flygbiljetter till Banja Luka då det är som kallast i staden med gradtal på cirka 0-3 °C. Dyrast är det att resa under vårens högsäsong samt under sommaren då flygbiljetter till Banja Luka stiger i pris. Boka ditt flyg till Banja Luka ungefär en och en halv månad i förväg för att få så bra pris som möjligt.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Banja Luka?

  Det bästa priset som hittats på momondo till Banja Luka var 579 kr/per person från Göteborg, vilket är 68 % billigare än genomsnittspriset för flyg till Banja Luka. För att hitta det billigaste priset till Banja Luka från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Banja Luka?

  Generellt är november den billigaste månaden att flyga från Sverige till Banja Luka. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 372 kr. september är en annan bra månad för att besöka Banja Luka med genomsnittliga flygpriser från Sverige på omkring 535 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Banja Luka?

  De flesta flygresenärer upplever att det billigaste sättet att hitta biljetter till Banja Luka är att boka 41 dagar innan det planerade avresedatumet. Under denna tidsram ligger biljetterna i genomsnitt på 1 609 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Banja Luka?

  Den billigaste veckodagen att resa från Sverige till Banja Luka är en tisdag. Resenärer som väljer att resa till Banja Luka på en tisdag kan ofta hitta biljetter för så lite som 618 kr. Flyg från Sverige till Banja Luka en torsdag kostar generellt mer med ett genomsnittspris på 2 532 kr. Tänk på att dessa priser kan fluktuera beroende på säsong och efterfrågan.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Banja Luka?

  Våra data visar att de billigaste flygen från Sverige till Banja Luka oftast är de som avgår på eftermiddagen. Våra användare har hittat flyg till Banja Luka med avgång på eftermiddagen för så lite som 652 kr. Flyg på kvällen är ofta dyrare med ett genomsnittspris på 2 736 kr.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Banja Luka?

  De som flyger till Banja Luka kan potentiellt hitta bättre priser för Tuzla Intl flygplats(126 km från stadskärnan i Banja Luka) eller Sarajevo Butmir flygplats(139 km från stadskärnan i Banja Luka) beroende på månad och avgångsflygplats.

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Banja Luka?

  Tuzla Intl flygplats har ett genomsnittspris på 1 277 kr per person och är generellt den billigaste flygplatsen att flyga till när du besöker Banja Luka. Detta genomsnittspris beror på avgångsplats. Prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide för att hitta det billigaste flyget.


Kan jag flyga till Banja Luka från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Banja Luka

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Banja Luka.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT) eller Antigen (snabbtest)-test taget inom 72 timmar för RT-PCR (NAAT) och 48 timmar för Antigen (snabbtest) innan avgången till Banja Luka.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Banja Luka.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Banja Luka?

Returresa till Sverige från Banja Luka

Testkrav för COVID-19
Besökare från Banja Luka måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Banja Luka behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Banja Luka inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Vilka bolag flyger till Banja Luka?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Banja Luka
 • Vilka bolag flyger till Banja Luka?

  Det kan även förekomma andra flygbolag som flyger till Banja Luka från Sverige, men det mest populära bland våra användare är Ryanair och Air Serbia. Dessa flygbolag lär kunna erbjuda flyg till Banja Luka på en daglig basis om du flyger från en av de mest populära flygplatserna i Sverige.


Flygplatser nära Banja Luka

Nedan hittar du alla flygplatser i Banja Luka tillsammans med avståndet från stadens centrum

Flyg till Banja Luka landar på Banja Luka International Airport. Flygplatsen ligger ungefär 24 km norr om stadens centrum. För att resa till Banja Luka billigt från flygplatsen kan du ta minibuss, detta kostar 10 BAM (54 SEK). Tänk på att det inte finns någon bankomat på flygplatsen så ha med dig kontanter som du växlat till innan avresa. Med minibuss tar resan in till centrum ungefär 20 min. Om du reser med Ryanair finns en särskild buss som anordnas av flygbolaget som tar sina gäster in till centrum för ungefär samma pris som minibussen. Denna buss är dock anpassad specifikt efter Ryanairs flygningar. Om du tar taxi in till centrum kostar detta 40-50 BAM (217-271 SEK).


Så tar du dig runt i Banja Luka

För att ta dig runt i Banja Luka med kollektivtrafiken är det bussar som gäller. Busslinjerna täcker stadens olika områden och dess utkanter. En bussbiljett kostar 1,6 BAM (9 SEK) för kortare resor inom centrum och 2,2 BAM (12 SEK) om du ska resa utanför stadens centrala delar. Du betalar detta direkt till busschauffören. Ett populärt färdmedel för att ta sig omkring i staden är med cykel. Stadens turistinformation har en cykeluthyrning och det kostar ungefär 15 BAM (82 SEK) per dag. Att ta taxi för att resa runt inom Banja Lukas centrum är också populärt och relativt billigt i jämförelse med andra europeiska städer.


Visumkrav för att besöka Banja Luka

Utan visum kan du stanna i landet i upp till 90 dagar. För att tillåtas inresa måste du ha ett nationellt id-kort som visar att du är svensk medborgare, alternativt ditt pass. Innan avresa ska du alltid kolla upp om reglerna gällande inresa i landet har förändrats för att vara säker på att du har med dig rätt dokument.


Börja planera din resa till Banja Luka


De bästa sakerna att se och göra i Banja Luka

Vad ska man se i Banja Luka?

En av Banja Lukas största sevärdheter är stadens ortodoxa katedral från 20-talet.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Ta med barnen på aktiviteter längs med Vrbas-floden. Här kan du bland annat paddla kanot eller kajak. Det finns även flera fina caféer längs med floden och båtar som går att ta längs med Vrbas.

Ska man köpa reseförsäkring?

EU-kortet gäller inte i Bosnien så det är viktigt att du har en reseförsäkring som täcker kostnader för eventuell sjukvård.

Kan man dricka kranvattnet?

Nej, drick istället vatten på flaska.

Ska man lämna dricks?

Det förväntas oftast att turister ska dricksa runt 10 %.

Var ska man shoppa?

Banja Lukas största shoppingstråk hittar du längs med gatan Kralja Petra som ligger inne i centrum.


Hitta billiga flyg till andra städer i Bosnien och Hercegovina

Bosnien och Hercegovina har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?