Flyg till Somalia

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
ons 26/1
ons 2/2

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Somalia.
Visa nuvarande reserestriktioner för Somalia

De billigaste flygen till städer i Somalia

Klicka på städerna nedan för att ta reda på när det är billigast att flyga till Somalia från Sverige
Hargeisa
Hargeisa

Användbar information om ditt flyg till Somalia

Få uppdaterade svar på några av de vanligaste frågorna om att flyga till Somalia
 • Vilka är de populäraste städerna att besöka i Somalia?

  Some of the world’s most well-traveled cities are in Somalia. The most popular city to travel to in Somalia is Hargeisa, which momondo users choose as their landing destination 166% more often than other cities. The next most popular cities in Somalia are Mogadishu and Garoe.

 • What is the cheapest flight to Somalia?

  If you are looking to fly to Somalia for less, look to airlines like Kenya Airways, Ethiopian Air, and flydubai, with prices starting at 2 467 kr, 2 535 kr, and 3 262 kr respectively.

 • Vilka flygbolag flyger till Somalia?

  Det finns totalt 5 flygbolag som flyger till och från Somalia, av vilka Ethiopian Air är det mest populära alternativet. Uppskattningsvis väljer 37% av de som flyger till Somalia att flyga med Ethiopian Air. Om du inte lyckas hitta biljetter med Ethiopian Air, ta då en titt på Turkish Airlines och Emirates som också är populära flygbolag att flyga med.

 • Vilken är det mest populära flygplatsen att flyga till i Somalia?

  Enligt våra data har 48% av momondos användare som rest till Somalia under de senaste året landat på Mogadishu (i Mogadishu), vilket gör det till den mest populära flygplatsen att resa till. Det kan finns andra flygplatser i Somalia, men majoriteten av våra användare flyger till Mogadishu för att besöka Mogadishu och närliggande områden.

 • Hur mycket kostar flyg till Somalia?

  Det billigaste flyget till Somalia som nyligen hittades på momondo läg på 4 046 kr. Även om du inte hittar ett lika billigt flyg som detta, kom ihåg att allt under 9 015 kr ses som ett bra pris för flyg till Somalia. 9 880 kr är genomsnittskostnaden för att flyga till Somalia, medan 26 501 kr är den dyraste.


Kan jag flyga till Somalia från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Somalia

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Somalia.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 96 timmar innan avgången till Somalia.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Somalia.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Somalia?

Returresa till Sverige från Somalia

Testkrav för COVID-19
Besökare från Somalia måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Somalia behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Somalia inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

De senaste flygen hittade till populära städer i Somalia

Hitta flyg till dessa populära städer i Somalia, från din närmsta flygplats.

Billiga flyg till Somalia

Dessa rutter har de billigaste flygen till Somalia som hittats av momondos användare i Sverige
AvgårDestinationBäst tidBästa pris
StockholmHargeisa15t 35m7 485 kr

De bästa sakerna att se och göra i Somalia

Flygbiljetter till Somalia bokas oftast under början av året. Landet har då sin högsäsong och sin torra period. Under denna tid är det utmärkt att besöka huvudstaden Muqdisho, hamnstaden Berbera och Sheikh Town. Landet har en mängd ottomanska ruiner och historiska sevärdheter att besöka. Vädret är som bäst för detta mellan januari och mars. Från april till september infaller den regnigaste delen av året. från oktober till december är det torrare men ändå något mer regnigt än under början av året. Högsäsongen för med sig högre priser på flyg till Somalia samt högre priser på resor till Somalia med hotell. Billiga flyg till Somalia hittar du istället under regnperioden då priserna är desto lägre. Om du reser under regnperioden är det bäst att besöka landets städer för att kunna ägna sig åt kulturella aktiviteter, eftersom det kan vara svårare att ta sig runt till ruiner och historiska platser utanför städerna. Hos momondo kan du jämföra priser på flyg till Somalia mellan olika datum på året i priskalendern som du hittar på nätet. Där kan du söka och jämföra priser mellan olika destinationer i landet, jämföra inrikesflygens rutter och se om olika mellanlandningar kan ge dig billigare priser på din resa.

Vilka flygbolag flyger direkt till Somalia?

Flygresor till Somalia mellanlandar under vägen från Sverige. Du kan bland annat resa med Turkish Airlines som avgår från Arlanda flygplats i Stockholm och flyger via Istanbul för att sedan landa på Mogadishu Airport i Muqdisho.

Hur många timmar tar det att flyga till Somalia?

Resor från Sverige till Somalia tar ungefär 14 timmar om du har en relativt snabb mellanlandning under färden. Hos momondo kan du jämföra olika flygbolags rutter och hur lång tid det tar att göra olika många mellanlandningar under färden. Via en sökning online ser du enkelt om det lönar sig prismässigt att göra flera mellanlandningar för en längre restid.

Vilken tid på året ska man resa till Somalia?

Somalia har fyra distinkta säsonger. Mellan januari och mars infaller den torra säsongen, följd av regnsäsongen som sträcker sig från april till juni. Mellan juli och december är det kortare regn som infaller och perioden är inte lika fuktig som regnsäsongen. Somalia är ett varmt land och de norra delarna av landet är de allra varmaste. Vid den södra kusten mot havet är det något svalare på grund av havsvindarna.

Kan man resa till Somalia utan pass eller visum?

Du behöver ett visum för att kunna besöka Somalia. Visumet kan du skaffa när du anländer i landet och du behöver alltså inte förbereda någon visering innan du reser. För att bli godkänd inresa i landet måste du kunna visa upp ett giltigt pass samt en returbiljett. Vid inresan till landet kan du även bli ombedd att visa upp ett vaccineringsintyg som visar att du har vaccinerat dig mot gula febern.


Internationella flygrutter till Somalia

Jämför flyg till och från närmaste flygplatser för att hitta billiga flygbiljetter och passande avresetider
Flyg från Stockholm till Hargeisa
Snabbast flygtid15t 35m
Billigaste pris7 485 kr

Hitta flyg till Somalia

Välj en flygdestination nedan