Flyg Afrika Algeriet

Flyg till Algeriet

tis 24/9
tis 1/10
Alla månader
Jämför momondo med |

Billiga flyg till Algeriet

Se de billigaste flygresorna till Algeriet som hittats av momondos användare
Departing Destination Best Price
Stockholm Alger 2 674 SEK

Flygresor till Algeriet

Flyg till Algeriet bokas som mest under augusti, mars och november. Under augusti är det mycket varmt i landet. De flesta besökare väljer då att resa till huvudstaden Alger eller hamnstaden Oran. Under mars och november är vädret som torrast och mest behagligt i landet och temperaturerna behagliga. Många resenärer väljer att resa på safariutflykter till Saharaöknen under denna tid. Även resor till historiska städer i landets norra delar är populära att boka under vår och höst. Bland annat Setif och Constantine är populära resmål. Priserna på flygbiljetter till Algeriet är som högst under de populära månaderna. Även resor med hotell stiger i pris då. Billigare flyg till Algeriet hittar du under januari då temperaturerna ligger på i genomsnitt 12 grader på de mer populära destinationerna. Hos momondo kan du jämföra priser mellan olika datum och för olika flygrutter i priskalendern som du enkelt hittar online.

Vilka flygbolag flyger direkt till Algeriet?

Flyg till Algeriet mellanlandar under resan från Sverige. Det finns inte några direkta rutter mellan länderna. Du kan bland annat resa med Air France från Arlanda flygplats i Stockholm via Paris till Houari Boumediene Airport i Alger. En snabbare men dyrare rutt erbjuds med Lufthansa som flyger från Arlanda flygplats i Stockholm via Frankfurt till Houari Boumediene Airport i Alger.

Hur många timmar tar det att flyga till Algeriet?

Hur lång tid flygresor till Algeriet tar beror på hur långa och hur många mellanlandningar du gör under resan. Som snabbast kan du klara av restiden på knappt 6 timmar, men snabbare resor till Algeriet är betydligt dyrare än om du gör fler eller längre mellanlandningar. Billigast priser får du om du gör resan på ungefär 13 timmar. Hos momondo kan du jämföra priser på nätet mellan olika antal mellanlandningar och restider för att avgöra om det lönar sig att välja en längre restid.

Vilken tid på året ska man resa till Algeriet?

För mest behagligt väder bör du besöka Algeriet mellan februari och maj eller mellan oktober och november. Temperaturerna i landet ligger då i snitt på 25 grader. Detta är också de bästa tidpunkterna att resa på safari till Sahara-öknen i landets södra delar. Under sommaren kan temperaturerna i landet sträcka sig till nära 40 grader. Om du reser under denna tid bör du hålla dig till Medelhavskustens städer där det är svalare än i resten av landet, alternativt till landets bergsområden.

Kan man resa till Algeriet utan pass eller visum?

Du behöver ansöka om ett visum för att kunna resa från Sverige till Algeriet. Visumet ansöker du om hos Algeriets ambassad i Stockholm i god tid innan din avresa. Du ska även ha med dig ditt pass. Det ska vara giltigt i minst ett halvår från och med din planerade utresa ur landet.


Internationella flygrutter till Algeriet

Jämför flyg till och från närmaste flygplatser för att hitta de bästa priserna och dom bästa avgångstider
Flyg Stockholm till Alger
Snabbaste flygtid
6t 00m
Billigaste pris
2 674 SEK
Flyg Afrika Algeriet