Flyg Afrika Marocko

Flyg till Marocko

Tur & retur
Ekonomi
Wichita (ICT)
Casablanca (CMN)
fre 23/7
fre 30/7
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Marocko.
Visa nuvarande reserestriktioner för Marocko

De billigaste flygen till städer i Marocko

Klicka på städerna nedan för att ta reda på när det är billigast att flyga till Marocko från Sverige
Casablanca
Marrakech

Bästa tiden att flyga till Marocko

Tänk på att priserna för flyg till Marocko varierar beroende på vilken stad och flygplats du väljer att flyga till, samt vilken månad du väjer att resa.

Mest populära staden i Marocko

31% av momondos användare som flyger till Marocko tenderar att landa iMarrakech. Det genomsnittliga priset för flyg till Marrakech är 192 kr.


Användbar information om ditt flyg till Marocko

Få uppdaterade svar på några av de vanligaste frågorna om att flyga till Marocko

Vilka är de populäraste städerna att besöka i Marocko?

Marocko har några av världens mest välbesökta städer. Den mest populära staden att resa till i Marocko är Marrakech, vilken momondos användare väljer som landningsdestination 403% oftare än andra städer. De näst populäraste städerna i Marocko är Casablanca och Agadir.

Vilket är det billigaste flyget till Marocko?

Om du vill flyga till Marocko så billigt som möjligt ta då en titt på flygbolag som Ryanair, Air Europa och Air Arabia Maroc med priser från 113 kr, 356 kr respektive 392 kr.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Marocko?

Inreserestriktioner

Flyg till Marocko är inställda. Marocko har ställt in all flygning till och från Algeriet, Australien, Danmark, Egypten, Finland, Grekland, Italien, Kuwait, Libanon, Norge, Polen, Österrike, Belgien, Brasilien, Tjeckien, Irland, Tyskland, Nederländerna, Nya Zeeland, Portugal, Sydafrika, Sverige, Schweiz, Turkiet, Ukraina och Storbritannien. Resenärer som anländer till Marocko med flyg och reser från dessa länder via ett tredjeland får inte heller resa in i Marocko. Marockos gränser är endast öppna för återvändande marockanska invånare och medborgare (turister, studenter eller invånare som är strandsatta utomlands), utländska medborgare som är undantagna från viseringskravet om de har en bokningsbekräftelse eller en inbjudan från ett marockanskt företag. Du kan kontrollera vilka länder som är undantagna från viseringskrav här. Utländska medborgare som bedriver officiella statliga verksamheter eller personer som är inbjudna till inresa av ett marockanskt företag får komma in i landet om de kan uppvisa en kopia av sin inbjudan. Detta brev måste vara förseglat av företaget och undertecknat av en chef med all relevant information om resenären (passnummer, syfte med besöket, boendeuppgifter).

Inträdeskrav

Resenärer måste uppvisa ett negativt PCR-resultat som tagits inom 72 timmar före resan. Resenärer under 11 år är undantagna från testet. Resenärer måste fylla i ett hälsointyg för passagerare online på www.onda.ma/form.php, och därefter skriva ut och underteckna formuläret, som ska uppvisas vid ankomsten till Marocko.

Om du redan planerar att resa till Marocko inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Populära städer och sevärdheter

Planerar du att besöka Marocko? Kolla in dessa städer och ägna dig åt att se några av de mest populära sevärdheterna i landet
Marrakech

Mouassine Mosque
Bab Agnaou
Museum of Moroccan Arts
Souk Zrabi
Jamaa el Fna
Casablanca

Place Mohammed V
Stade Mohammed V
Sacré Coeur Church
United Nations Square
Mahkama
Agadir

Shems Casino
Agadir Beach
Eglise Sainte Anne
Agadir Oufella
Agadir Synagogue
Tanger

Église anglicane Saint André
Musée de la Kasbah
Légation américaine de Tanger
Plage Municipale
Grand Socco
Fez

Borj Nord
Jnane Sbile Park
Jewish Cemetery
Medersa Bou Inania
Fes Country Club
Rabat

Chellah
Palais Royal
Exotique Sale Maroc Garden
Mausoleum of Mohammed V
Tour Hassan
Oujda

Saint Louis Church
Tétouan

Tetuan Palace
Plaza Primo
Saniat Rmel
Essaouira

Essaouira Beach
Skala de la Ville
Skala du Port
Place Moulay el Hassan
Mohammed Ben Abdallah Museum
Ouarzazate

Atlas Studios
Kasbah Tifoultoute
Fint Oasis
Kasbah Taouirt
Errachidia

Forkan Mosque
Garden Boutalamine

Billiga flyg till Marocko

Dessa rutter har de billigaste flygen till Marocko som hittats av momondos användare i Sverige
Avgår Destination Bästa pris
Stockholm Agadir 1 461 kr

Flygresor till Marocko

Resor till Marocko bokas framförallt under vinterhalvåret som utgör landets högsäsong. Framförallt hösten och våren är de allra mest populära månaderna att boka flygresor till Marocko då temperaturerna är passande för både sol, bad och stadsupplevelser. Priserna på flyg till Marocko är högst under vinterhalvåret, och särskilt under december månad då priser både på resor med hotell och flygbiljetter till Marocko stiger. Billigast resor hittar du om du åker till inlandet under sommarmånaderna, men då är det även mycket varmt. För att kombinera både bra pris och härligt väder kan du resa under april eller oktober. Jämför priser mellan olika datum online i momondos priskalender på nätet. Där kan du både söka efter flyg till Marocko samt flyg inrikes i landet. En av de mest populära destinationerna i landet oavsett årstid är den färggranna storstaden Marrakesh som bjuder både på historiska sevärdheter och modern arkitektur. Om du söker sol och bad är semesterorter eller kuststäder som Agadir och Casablanca att rekommendera. Dessa är bäst att besöka under vår och höst men för billigare priser är sommaren bäst och det är svalare i dessa kuststäder än i övriga delar av landet under den varmaste perioden. Dessutom kan du svalka dig i havet om det blir för varmt.

Vilka flygbolag flyger direkt till Marocko?

Många flyg till Marocko mellanlandar under resans gång, men du kan flyga direkt från Arlanda flygplats i Stockholm eller Skavsta flygplats i Nyköping till Menara Airport i Marrakech med Ryanair och Norwegian. Från Marrakech kan du sedan flyga vidare inrikes till många andra orter i landet, bland annat till Rabat, Casablanca och Agadir.

Hur många timmar tar det att flyga till Marocko?

En resa från Sverige till Marockos huvudstad Rabat tar ungefär 7 och en halv timme då du behöver mellanlanda under resans gång. Du kan däremot flyga direkt till populära Marrakech vilket tar ungefär 4 timmar.

Vilken tid på året ska man resa till Marocko?

Vinterhalvåret är högsäsongen i landet, men detta gäller framförallt för de södra delarna där temperaturerna är behagligast. I landets norra delar är det fuktigare och kallare och inte lika populärt att besöka under vintermånaderna. Framförallt Agadir och Marrakesh rekommenderas under denna tid. Under sommaren når temperaturerna upp mot 30 grader vilket gör att det framförallt är kuststäderna som passar att resa till där du kan svalka dig på de vackra stränderna.

Kan man resa till Marocko utan pass eller visum?

När du reser till Marocko behöver du inte något visum om resan är kortare än 3 månader, men för längre vistelser behöver du ansöka om visum via landets ambassad. Du behöver ha med dig ditt pass när du reser och när du anländer får du ett nummer och en stämpel i passet som du kan komma att bli ombedd att visa upp under vistelsen, bland annat när du checkar in på hotell.


Internationella flygrutter till Marocko

Jämför flyg till och från närmaste flygplatser för att hitta de bästa priserna och dom bästa avgångstider
Flyg från Stockholm till Marrakech
Snabbaste flygtid
21t 05m
Billigast pris
1 462 kr
Flyg från Köpenhamn till Marrakech
Snabbaste flygtid
9t 15m
Billigast pris
3 915 kr

Hitta flyg till Marocko

Välj en flygdestination nedan

Flyg Afrika Marocko
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass