Flyg till Amsterdam

Tur & retur
Ekonomi
Wichita (ICT)
Amsterdam (AMS)
tors 17/6
tors 24/6
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Amsterdam. Nuvarande restriktioner för Amsterdam baseras på reserestriktioner för Holland.
Visa nuvarande reserestriktioner för Holland

Billigaste flygen till flygplatser i Amsterdam

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Amsterdam från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Amsterdam

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Amsterdam

Stockholm (STO) till Eindhoven (EIN)

Vanligtvis är flyg till Amsterdam från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm till Eindhoven, vilket i genomsnitt kostar 1 052 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN AMSTERDAM TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmars18% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Amsterdam kostar i genomsnitt bara 1 074 kr i mars
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL AMSTERDAM FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli32% dyrareDet kostar omkring 1 731 kr för flyg till Amsterdam från Stockholm Arlanda flygplats i juli
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL AMSTERDAM FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember209% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Amsterdam från Stockholm Arlanda flygplats i december än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Amsterdam?

Resor till Amsterdam är särskilt populära under sommarmånaderna då solen skiner och temperaturerna är behagliga. Sommaren, med cykelutflykter och picknick i parken, utgör stadens högsäsong vilket också medför högre priser på flyg och resor med hotell. Även under våren, mellan mars och maj, är det populärt att boka flygresor till Amsterdam. Under denna period står tulpanerna i blom, något som staden och landet är känt för.

När är det billigast att boka flyg till Amsterdam? Billiga flyg till Amsterdam hittar du i november och mars då temperaturerna är svalare. Har du tur har tulpanerna börjat blomma i slutet av mars då du kan kombinera milt vårväder med flygstolar till billigt pris. De bästa priserna får du om du bokar dina flygbiljetter till Amsterdam ungefär två månader innan planerad avresa istället för att boka i sista minuten.

Du kanske också vill kolla alla Black Friday resor i oktober för alla bra erbjudanden på flyg till Amsterdam.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Amsterdam?

Det bästa priset som hittats på momondo till Amsterdam var 378 kr/per person från Köpenhamn, vilket är 81 % billigare än genomsnittspriset för flyg till Amsterdam. För att hitta det billigaste priset till Amsterdam från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Amsterdam?

Om du inte har möjlighet att besöka Amsterdam under mars, är det även billigt att resa från Sverige i januari. De flesta momondo-användare hittar resor under denna månad för omkring 1 140 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Amsterdam?

Den bästa tiden att boka ett flyg till Amsterdam är 60 dagar innan avgång då biljettpriserna tenderar att i genomsnitt ligga runt 1 336 kr. Kom ihåg att du fortfarande kan hitta billiga biljetter till Amsterdam även utanför denna tidsram. Faktum är att momondo-användare nyligen hittat flyg från Sverige till Amsterdam för 824 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Amsterdam?

Vår data visar att onsdag är den billigaste dagen att flyga till Amsterdam. Biljetter för flyg denna dag kan kosta så lite som 1 196 kr. Den dyraste veckodagen att flyga till Amsterdam är fredag, med genomsnittliga biljettpriser runt 1 464 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Amsterdam?

Enligt våra data är den billigaste tiden på dygnet att flyga till Amsterdam på kvällen. momondo-användare har hittat avgående flyg från Sverige till Amsterdam på kvällen för så lite som 1 316 kr. Tänk på att dessa priser kan variera beroende på flygbolag och vilken tid på året du reser. Och andra sidan är den dyraste tiden på dygnet att flyga till Amsterdam på eftermiddagen då priserna ligger på omkring 1 508 kr.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Amsterdam?

De som flyger till Amsterdam kan potentiellt hitta bättre priser för Rotterdam flygplats(56 km från stadskärnan i Amsterdam), Eindhoven flygplats(108 km från stadskärnan i Amsterdam) eller Groningen Eelde flygplats(140 km från stadskärnan i Amsterdam) beroende på månad och avgångsflygplats.

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Amsterdam?

Priserna varierar beroende på resenärernas avgångsplats, men generellt är den billigaste flygplatsen för att flyga till Amsterdam Eindhoven flygplats med ett genomsnittspris på 1 330 kr per person. Användare hittar ofta de bästa priserna med hjälp av momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Amsterdam?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Holland resor till Amsterdam. Inreserestriktioner

Nederländerna har begränsat inresa för resenärer som anländer med flyg utanför EU och som inte är medborgare, innehavare av uppehållstillstånd eller innehavare av viseringar för längre vistelse i EES-medlemsländerna, Schweiz eller deras familjer. Det finns undantag för vissa särskilda fall, t.ex. resande som går på begravningar eller studerar vid en institution i Nederländerna. En fullständig förteckning över undantag finns här. Från och med den 1 januari klassificeras inte brittiska medborgare längre som EU/EES-medborgare och får inte komma in i Nederländerna. Dessa begränsningar gäller inte brittiska medborgare som är lagligt bosatta i Nederländerna. Nödvändiga resor är fortfarande tillåtna. Resenärerna kommer då få återvända in i landet, men måste uppvisa uppehållstillstånd, ett ansökningsintyg eller ett dokument med sin adress och kan bli föremål för förhör av de nederländska gränsmyndigheterna när de anländer till Nederländerna. EU:s icke-väsentliga reseförbud har också upphävts för invånare i Australien, Japan, Sydkorea, Nya Zeeland, Rwanda, Singapore, Thailand och Uruguay. Den nederländska regeringen har ett färgkodat system med länder och regioner med hög risk (orange) och lägre risk (gul). Resenärer som kommer från högriskområden eller länder (orange) måste isolera sig i 10 dagar vid ankomsten. Turisterna måste följa alla de åtgärder och regler som gäller för att bekämpa spridningen av coronaviruset. Turister måste också boka semesterboende innan de reser till Nederländerna. Du hittar den senaste informationen och de vanligaste frågorna och svaren om semesterresor till Nederländerna: här. Den 16 juli tillkännagav den nederländska regeringen ett ytterligare undantag för utlänningar som har långdistansförhållanden med nederländska medborgare/bosatta i Nederländerna. Du hittar mer information här. Icke-EU-medborgare som för närvarande inte är bosatta i eller fysiskt vistas i EU är fortfarande föremål för reserestriktioner och får inte resa till Nederländerna för turism.

Inträdeskrav

Från och med den 15 december måste resenärer som kommer från ett land som inte finns med på EU:s förteckning över säkra ursprungsländer och som är undantagna från EU:s reseförbud för Nederländerna uppvisa följande dokument: Ett officiellt negativt COVID-19 PCR-testresultat utfärdat inom 72 timmar och ett snabbtest högst 4 timmar före ankomst och en ifylld och undertecknad negativ testdeklaration. Barn under 13 år är undantagna från kravet att presentera ett COVID-19-testresultat. Utöver de befintliga kraven för resenärer måste resenärer från Irland, Storbritannien eller Sydafrika även visa ett negativt resultat från ett snabbtest (antigen- eller LAMP-test) eller PCR-test. Testet måste ha genomförts högst fyra timmar innan du går ombord på flyget. Resenärer måste ha tryckta versioner av både det negativa testresultatet och deklarationen. Det är inte godtagbart att visa en digital version på en telefon eller surfplatta. Testkraven ersätter inte kravet på självisolering under tio dagar efter ankomst. Barn under 13 år är undantagna från att presentera ett COVID-19 testresultat.

Karantänskrav

Resenärer måste sitta i 10 dagars självkarantän. Se listan över undantag för mer information.

Om du redan planerar att resa till Amsterdam inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Amsterdam Schiphol

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Amsterdam Schiphol
Flera flygbolag
4 okt.
ARN14:40Stockholm Arlanda
2t 00m
AMS16:40Amsterdam Schiphol
7 okt.
AMS07:00Amsterdam Schiphol
2t 05m
ARN09:05Stockholm Arlanda
1 165 kr
Hitta liknande
KLM
17 sep.
ARN16:55Stockholm Arlanda
2t 05m
AMS19:00Amsterdam Schiphol
21 sep.
AMS02:50Amsterdam Schiphol
2t 00m
ARN04:50Stockholm Arlanda
1 257 kr
Hitta liknande
KLM
9 aug.
ARN02:15Stockholm Arlanda
2t 10m
AMS04:25Amsterdam Schiphol
23 aug.
AMS02:50Amsterdam Schiphol
2t 00m
ARN04:50Stockholm Arlanda
1 115 kr
Hitta liknande
KLM
9 aug.
ARN02:15Stockholm Arlanda
2t 10m
AMS04:25Amsterdam Schiphol
16 aug.
AMS02:50Amsterdam Schiphol
2t 00m
ARN04:50Stockholm Arlanda
1 248 kr
Hitta liknande
SAS
5 okt.
ARN04:10Stockholm Arlanda
2t 10m
AMS06:20Amsterdam Schiphol
12 okt.
AMS07:00Amsterdam Schiphol
2t 05m
ARN09:05Stockholm Arlanda
1 015 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
10 nov.
ARN03:15Stockholm Arlanda
2t 15m
AMS05:30Amsterdam Schiphol
18 nov.
AMS16:55Amsterdam Schiphol
2t 00m
ARN18:55Stockholm Arlanda
1 107 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Amsterdam Schiphol

Om du letar efter enkelbiljetter till Amsterdam, visa några av våra erbjudanden nedan av Ryanair
Norwegian
16 aug.
ARN14:40Stockholm Arlanda
2t 00m
AMS16:40Amsterdam Schiphol
SAS
12 juli
ARN10:55Stockholm Arlanda
2t 05m
AMS13:00Amsterdam Schiphol
Norwegian
8 nov.
ARN14:00Stockholm Arlanda
2t 15m
AMS16:15Amsterdam Schiphol

Vilka flygbolag flyger till Amsterdam?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Amsterdam

Du kan hitta billiga flyg till Amsterdam med Brussels Airlines, Ukraine International Airlines och SWISS. Tänk dock på att när du bokar med lågprisbolag kan flera extrakostnader tillkomma och det är vanligt att bolagen sparar pengar genom att inte erbjuda matförsäljning på planet. Några av de mest populära rutterna från Sverige flygs dock av holländska KLM, norska Norwegian och skandinaviska SAS. I momondos priskalender kan du jämföra priser mellan olika rutter för att hitta bästa pris.

Vem flyger direkt till Amsterdam? Flygbolagen SAS, KLM och Norwegian flyger alla direkt från Arlanda flygplats norr om Stockholm till Amsterdam. Med KLM kan du även flyga direkt från Landvetter flygplats i Göteborg.

Hur många timmar tar det att flyga till Amsterdam? En direktresa från Stockholm tar ungefär två timmar. Från Göteborg tar resan cirka en och en halv timme.


Hur tar man sig från flygplatsen i Amsterdam till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Amsterdam plus avståndet till centrum

Amsterdam Airport Schiphol är en av Europas mest lättnavigerade flygplatser och är även en av kontinentens största. Schiphol har en terminal som är indelad i tre stora avgångshallar. Flygplatsen utgör bas för det holländska flygbolaget KLM liksom för flera lågprisbolag med billiga flyg till Amsterdam, bland annat easy Jet och Vueling. För att ta dig in till stadens centrum med kollektivtrafiken kan du välja mellan det billigare bussalternativet eller det snabbare tåget. Du kan också hitta taxibilar och hyrbilsalternativ på flygplatsen.


Populära flygresor till Amsterdam

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Amsterdam som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Amsterdam
Snabbaste flygtid
2t 05m
Billigast pris
1 016 kr
Flyg från Köpenhamn till Amsterdam
Snabbaste flygtid
1t 25m
Billigast pris
1 066 kr
Flyg från Växjö till Amsterdam
Snabbaste flygtid
1t 45m
Billigast pris
1 407 kr
Flyg från Linköping till Amsterdam
Snabbaste flygtid
1t 50m
Billigast pris
1 657 kr
Flyg från Malmö till Amsterdam
Snabbaste flygtid
7t 15m
Billigast pris
2 040 kr
Flyg från Jönköping till Amsterdam
Snabbaste flygtid
10t 30m
Billigast pris
5 460 kr
Visa mer

Hur tar man sig runt i Amsterdam?

I Amsterdam tar du dig lätt runt med stadens kollektivtrafik som består av bussnät, tunnelbana, tåg, spårvagnar och färjor. Alla olika nät är integrerade så du kan använda samma åk-kort för samtliga alternativ. Det finns även flera appar och reseplanerare online där du kan söka det snabbaste sättet att ta dig från punkt A till B.

Att cykla är också ett populärt färdmedel då staden är mycket cykelvänlig. Det finns hela 800 000 cyklar i Amsterdam så att bege dig ut på en cykeltur under din vistelse rekommenderas varmt. Längs med trevliga cykelvägar kan du upptäcka stadens olika områden och du får uppleva den holländska cykelkulturen. Du kan hitta cykeluthyrning över hela staden så det blir inga problem för dig att ta dig runt som en lokalbo.


Kan man resa till Amsterdam utan pass eller visum?

Inom EU behöver du inte nödvändigtvis visa upp just sitt pass när du reser utan det räcker med ett nationellt id-kort. Du kan med andra ord lämna passet hemma men se då till att du verkligen har det nationella id-kortet, som ska vara utgivet av svenska polisen, då varken körkort eller annat id gäller som resehandling. De flesta hotell erbjuder säkerhetsskåp där du kan förvara dina resehandlingar så att du inte riskerar att bli bestulen under din vistelse. Därutöver behöver inte heller inte ha något visum när du åker till Amsterdam då svenska medborgare kan resa fritt mellan olika EU-länder. Innan du reser någonstans ska du dock alltid kolla upp de senaste inresebestämmelserna hos landets myndigheter då både pass- och visumregler alltid kan komma att ändras. Dessa hittar du enkelt på nätet.


Tips och råd om Amsterdam

Intresserad av sevärdheter i Amsterdam?

Missa inte en cykeltur längs kanalerna, ett besök till Anne Franks hus, Van Gogh museet, det kungliga slottet och tulpanmuseet.

Vad ska jag packa för min resa?

Bra skor för att cykla.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

De flesta caféer har gratis WiFi så du behöver inte skaffa något lokalt SIM-kort för en kortare resa.

Kan jag dricka kranvattnet?

Det går bra att dricka vattnet direkt från kranarna.

Ska jag dricksa i Amsterdam?

Dricks förväntas inte men om du är särskilt nöjd med din service kan du såklart avrunda uppåt.Hitta billiga flyg till andra städer i Holland

Holland har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass