Flyg till Amsterdam

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
mån 29/11
mån 6/12

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Amsterdam.
Visa nuvarande reserestriktioner för Holland

Billigaste flygen till flygplatser i Amsterdam

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Amsterdam från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Amsterdam

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Amsterdam

Stockholm (STO) till Eindhoven (EIN)

Vanligtvis är flyg till Amsterdam från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm till Eindhoven, vilket i genomsnitt kostar 1 139 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN AMSTERDAM TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmars18% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Amsterdam kostar i genomsnitt bara 1 163 kr i mars
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL AMSTERDAM FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli32% dyrareDet kostar omkring 1 875 kr för flyg till Amsterdam från Stockholm Arlanda flygplats i juli
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL AMSTERDAM FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember209% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Amsterdam från Stockholm Arlanda flygplats i december än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Amsterdam?

Resor till Amsterdam är särskilt populära under sommarmånaderna då solen skiner och temperaturerna är behagliga. Sommaren, med cykelutflykter och picknick i parken, utgör stadens högsäsong vilket också medför högre priser på flyg och resor med hotell. Även under våren, mellan mars och maj, är det populärt att boka flygresor till Amsterdam. Under denna period står tulpanerna i blom, något som staden och landet är känt för.

När är det billigast att boka flyg till Amsterdam? Billiga flyg till Amsterdam hittar du i november och mars då temperaturerna är svalare. Har du tur har tulpanerna börjat blomma i slutet av mars då du kan kombinera milt vårväder med flygstolar till billigt pris. De bästa priserna får du om du bokar dina flygbiljetter till Amsterdam ungefär två månader innan planerad avresa istället för att boka i sista minuten.

Du kanske också vill kolla alla Black Friday resor i oktober för alla bra erbjudanden på flyg till Amsterdam.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Amsterdam?

  Det bästa priset som hittats på momondo till Amsterdam var 280 kr/per person från Hamburg, vilket är 92 % billigare än genomsnittspriset för flyg till Amsterdam. För att hitta det billigaste priset till Amsterdam från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Amsterdam?

  Om du inte har möjlighet att besöka Amsterdam under mars, är det även billigt att resa från Sverige i januari. De flesta momondo-användare hittar resor under denna månad för omkring 1 235 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Amsterdam?

  Den bästa tiden att boka ett flyg till Amsterdam är 60 dagar innan avgång då biljettpriserna tenderar att i genomsnitt ligga runt 1 447 kr. Kom ihåg att du fortfarande kan hitta billiga biljetter till Amsterdam även utanför denna tidsram. Faktum är att momondo-användare nyligen hittat flyg från Sverige till Amsterdam för 703 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Amsterdam?

  Vår data visar att onsdag är den billigaste dagen att flyga till Amsterdam. Biljetter för flyg denna dag kan kosta så lite som 1 295 kr. Den dyraste veckodagen att flyga till Amsterdam är fredag, med genomsnittliga biljettpriser runt 1 586 kr.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Amsterdam?

  Enligt våra data är den billigaste tiden på dygnet att flyga till Amsterdam på kvällen. momondo-användare har hittat avgående flyg från Sverige till Amsterdam på kvällen för så lite som 1 425 kr. Tänk på att dessa priser kan variera beroende på flygbolag och vilken tid på året du reser. Och andra sidan är den dyraste tiden på dygnet att flyga till Amsterdam på eftermiddagen då priserna ligger på omkring 1 633 kr.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Amsterdam?

  De som flyger till Amsterdam kan potentiellt hitta bättre priser för Rotterdam flygplats(56 km från stadskärnan i Amsterdam), Eindhoven flygplats(108 km från stadskärnan i Amsterdam) eller Groningen Eelde flygplats(140 km från stadskärnan i Amsterdam) beroende på månad och avgångsflygplats.

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Amsterdam?

  Priserna varierar beroende på resenärernas avgångsplats, men generellt är den billigaste flygplatsen för att flyga till Amsterdam Eindhoven flygplats med ett genomsnittspris på 1 020 kr per person. Användare hittar ofta de bästa priserna med hjälp av momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Kan jag flyga till Amsterdam Schiphol från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Amsterdam Schiphol

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Amsterdam Schiphol.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT) eller Antigen (snabbtest)-test taget inom 48 for rt-pcr (naat) and 24 antigen (quick-test) timmar innan avgången till Amsterdam Schiphol.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Amsterdam Schiphol.

Dokument
Hälsodeklarationsformulär - Alla resenärer som är 13 år och äldre måste fylla i en hälsodeklaration före avresa till Nederländerna.

Karantänformulär - Resenärer från Indien, Afghanistan, Argentina, Bangladesh, Bolivia, Botswana, Brasilien, Brittiska Jungfruöarna, Chile, Colombia, Kuba, Dominikanska republiken, Ecuador, Eswatini, Fiji, Franska Guyana, Georgien, Guyana, Haiti, Indonesien, Kuwait, Lesotho, Malaysia, Martinique, Mongoliet, Myanmar, Nepal, Pakistan, Panama, Paraguay, Peru, Filippinerna, Seychellerna, Somalia, Sydafrika, Sri Lanka, Surinam, Thailand, Tunisien, Storbritannien, Uruguay, Venezuela måste fylla i ett karantändeklarationsformulär före avresan till Nederländerna.

COVID-19 Access Pass - Resenärer måste visa upp ett COVID-19-pass för att komma in på restauranger, barer, konserter, biografer etc. Resenärer kan ladda ner CoronaCheck-appen och använda den som ett COVID-19-pass efter att ha laddat upp dokument, till exempel ett negativ COVID-19-testresultat, bevis på vaccination eller bevis på återhämtning. Detta krav gäller inte för resenärer under 13 år.


Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Amsterdam Schiphol?

Returresa till Sverige från Amsterdam Schiphol

Testkrav för COVID-19
Besökare från Amsterdam Schiphol måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Amsterdam Schiphol behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Amsterdam inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Amsterdam

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Amsterdam
Norwegian
1 mars
ARN06:40Stockholm Arlanda
2t 15m
AMS08:55Amsterdam Schiphol
8 mars
AMS09:35Amsterdam Schiphol
2t 00m
ARN11:35Stockholm Arlanda
Norwegian
18 mars
ARN15:00Stockholm Arlanda
2t 15m
AMS17:15Amsterdam Schiphol
25 mars
AMS17:55Amsterdam Schiphol
2t 00m
ARN19:55Stockholm Arlanda
Norwegian
7 dec.
ARN06:40Stockholm Arlanda
2t 15m
AMS08:55Amsterdam Schiphol
14 dec.
AMS09:35Amsterdam Schiphol
2t 00m
ARN11:35Stockholm Arlanda
Norwegian
18 feb.
ARN14:00Stockholm Arlanda
2t 15m
AMS16:15Amsterdam Schiphol
27 feb.
AMS11:40Amsterdam Schiphol
2t 00m
ARN13:40Stockholm Arlanda
Norwegian
7 dec.
ARN06:40Stockholm Arlanda
2t 15m
AMS08:55Amsterdam Schiphol
14 dec.
AMS09:35Amsterdam Schiphol
2t 00m
ARN11:35Stockholm Arlanda
Norwegian
13 jan.
ARN14:00Stockholm Arlanda
2t 15m
AMS16:15Amsterdam Schiphol
16 jan.
AMS11:40Amsterdam Schiphol
2t 00m
ARN13:40Stockholm Arlanda

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Amsterdam

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Amsterdam, visa några av våra erbjudanden nedan av Norwegian och Ryanair
Norwegian
7 dec.
ARN06:40Stockholm Arlanda
2t 15m
AMS08:55Amsterdam Schiphol
Norwegian
1 dec.
ARN05:45Stockholm Arlanda
2t 15m
AMS08:00Amsterdam Schiphol
Norwegian
20 mars
ARN09:45Stockholm Arlanda
2t 15m
AMS12:00Amsterdam Schiphol

Vilka bolag flyger till Amsterdam?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Amsterdam
 • Vilka bolag flyger till Amsterdam?

  Det kan även förekomma andra flygbolag som flyger till Amsterdam från Sverige, men det mest populära bland våra användare är KLM, Norwegian, SAS och Lufthansa. Dessa flygbolag lär kunna erbjuda flyg till Amsterdam på en daglig basis om du flyger från en av de mest populära flygplatserna i Sverige.


Flygplatser nära Amsterdam

Nedan hittar du alla flygplatser i Amsterdam tillsammans med avståndet från stadens centrum

Amsterdam Airport Schiphol är en av Europas mest lättnavigerade flygplatser och är även en av kontinentens största. Schiphol har en terminal som är indelad i tre stora avgångshallar. Flygplatsen utgör bas för det holländska flygbolaget KLM liksom för flera lågprisbolag med billiga flyg till Amsterdam, bland annat easy Jet och Vueling. För att ta dig in till stadens centrum med kollektivtrafiken kan du välja mellan det billigare bussalternativet eller det snabbare tåget. Du kan också hitta taxibilar och hyrbilsalternativ på flygplatsen.


Populära flygresor till Amsterdam

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Amsterdam som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Amsterdam
Snabbast flygtid2t 00m
Billigaste pris901 kr
Flyg från Göteborg till Amsterdam
Snabbast flygtid1t 30m
Billigaste pris658 kr
Flyg från Köpenhamn till Amsterdam
Snabbast flygtid1t 30m
Billigaste pris1 027 kr
Flyg från Linköping till Amsterdam
Snabbast flygtid1t 50m
Billigaste pris1 893 kr
Flyg från Malmö till Amsterdam
Snabbast flygtid13t 15m
Billigaste pris1 154 kr
Flyg från Växjö till Amsterdam
Snabbast flygtid28t 10m
Billigaste pris2 514 kr

Så tar du dig runt i Amsterdam

I Amsterdam tar du dig lätt runt med stadens kollektivtrafik som består av bussnät, tunnelbana, tåg, spårvagnar och färjor. Alla olika nät är integrerade så du kan använda samma åk-kort för samtliga alternativ. Det finns även flera appar och reseplanerare online där du kan söka det snabbaste sättet att ta dig från punkt A till B.

Att cykla är också ett populärt färdmedel då staden är mycket cykelvänlig. Det finns hela 800 000 cyklar i Amsterdam så att bege dig ut på en cykeltur under din vistelse rekommenderas varmt. Längs med trevliga cykelvägar kan du upptäcka stadens olika områden och du får uppleva den holländska cykelkulturen. Du kan hitta cykeluthyrning över hela staden så det blir inga problem för dig att ta dig runt som en lokalbo.


Visumkrav för att besöka Amsterdam

Inom EU behöver du inte nödvändigtvis visa upp just sitt pass när du reser utan det räcker med ett nationellt id-kort. Du kan med andra ord lämna passet hemma men se då till att du verkligen har det nationella id-kortet, som ska vara utgivet av svenska polisen, då varken körkort eller annat id gäller som resehandling. De flesta hotell erbjuder säkerhetsskåp där du kan förvara dina resehandlingar så att du inte riskerar att bli bestulen under din vistelse. Därutöver behöver inte heller inte ha något visum när du åker till Amsterdam då svenska medborgare kan resa fritt mellan olika EU-länder. Innan du reser någonstans ska du dock alltid kolla upp de senaste inresebestämmelserna hos landets myndigheter då både pass- och visumregler alltid kan komma att ändras. Dessa hittar du enkelt på nätet.


Börja planera din resa till Amsterdam


De bästa sakerna att se och göra i Amsterdam

Intresserad av sevärdheter i Amsterdam?

Missa inte en cykeltur längs kanalerna, ett besök till Anne Franks hus, Van Gogh museet, det kungliga slottet och tulpanmuseet.

Vad ska jag packa för min resa?

Bra skor för att cykla.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

De flesta caféer har gratis WiFi så du behöver inte skaffa något lokalt SIM-kort för en kortare resa.

Kan jag dricka kranvattnet?

Det går bra att dricka vattnet direkt från kranarna.

Ska jag dricksa i Amsterdam?

Dricks förväntas inte men om du är särskilt nöjd med din service kan du såklart avrunda uppåt.


Hitta billiga flyg till andra städer i Holland

Holland har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?