Flyg till Lettland

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
tis 3/8
tis 10/8

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Lettland.
Visa nuvarande reserestriktioner för Lettland

De billigaste flygen till städer i Lettland

Klicka på städerna nedan för att ta reda på när det är billigast att flyga till Lettland från Sverige
Riga
Riga

Användbar information om ditt flyg till Lettland

Få uppdaterade svar på några av de vanligaste frågorna om att flyga till Lettland
  • Vilket är det billigaste flyget till Lettland?

    De billigaste flygen till Lettland som nyligen hittats av momondos användare är 318 kr med Wizz Air, 462 kr med LOT och 470 kr med Norwegian.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Lettland?

Inreserestriktioner

Lettland har begränsat inresa för alla resenärer utom lettiska, estniska och litauiska medborgare och fast bosatta. Medborgare och invånare i EES-medlemsländerna får resa in i landet om de reser från inom EES. Makar eller minderåriga barn till lettiska medborgare, ledamöter av regeringsdelegationer och passagerare i transit får fortfarande vistas i Lettland. Direkta passagerarflygningar mellan Lettland och Storbritannien har återupptagits. Från och med den 11 januari klassificeras dock inte brittiska medborgare som EU/EES-medborgare och får inte komma in i Lettland. Dessa begränsningar gäller inte brittiska medborgare som är lagligen bosatta i Lettland och de som har transit i Lettland. Invånare kommer att tillåtas att åter komma in i landet, men de måste uppvisa bevis på uppehållstillstånd samt sitt giltiga brittiska pass. För närvarande är det också tillåtet för invånare i följande länder att resa in i Lettland: Australien, Kanada, Georgien, Japan, Nya Zeeland, Rwanda, Sydkorea, Thailand, Tunisien och Uruguay. Denna förteckning uppdateras varannan vecka av EU och finns tillgänglig här.

Inresekrav

<>Från och med den 12 oktober måste alla som avser att resa in i Lettland fylla i och lämna in ett elektroniskt formulär tidigast 48 timmar före ankomst till Lettland. Alla resenärer som kommer in i Lettland, inklusive barn från 11 år och uppåt, måste uppvisa ett läkarintyg med ett negativt COVID-19-testresultat utfärdat inom 72 timmar innan de stiger ombord på flygplanet. Resenärer utan ett giltigt läkarintyg som bekräftar ett negativt COVID-19-testresultat nekas ombordstigning. Intyget måste vara på engelska, franska, ryska eller på det officiella språket i det land från vilket resan påbörjas. Från och med 16 juli måste alla resenärer vid ankomsten fylla i ett kontaktformulär för att ange adressen på vilken de kommer att bo.

Karantänkrav

Från 17 september minskas perioden för självisolering från 14 dagar till 10 dagar för asymtomatiska resenärer. Resenärer som har varit i kontakt med en smittad person COVID-19 eller som arbetar i Lettland inom medicinska yrken, som lärare eller som socialarbetare måste fortfarande isolera sig i 14 dagar. Alla resenärer som anländer till Riga International Airport från Storbritannien måste ta ett COVID-19-test vid ankomsten till flygplatsen eller ge bevis för ett negativt test och sedan ta sig direkt till sin bostadsort för att självisolera i 10 dagar. Testresultatet kommer att skickas till dem inom 24 timmar. Om testresultatet är negativt bör de fortsätta med sina tio dagar av självisolering. Om testresultatet är positivt bör de observera tio dagars karantän. Ett andra test krävs på dag 9 av självisoleringen. Om resultatet av det andra testet är negativt kan självisoleringen slutföras säkert efter dag 10. Den lettiska regeringen övervakar COVID-19-nivåerna i dessa länder och resenärer som anländer från länder med mer än 15 fall per 100 000 invånare kommer att tvingas isolera sig i 10–14 dagar vid ankomsten. Uppdaterad information finns på Lettlands regerings webbplats.

Om du redan planerar att resa till Lettland inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Populära städer och sevärdheter

Planerar du att besöka Lettland? Kolla in dessa städer och ägna dig åt att se några av de mest populära sevärdheterna i landet

De senaste flygen hittade till populära städer i Lettland

Hitta flyg till dessa populära städer i Lettland, från din närmsta flygplats.

Billiga flyg till Lettland

Dessa rutter har de billigaste flygen till Lettland som hittats av momondos användare i Sverige
AvgårDestinationBästa pris
StockholmRiga448 kr
GöteborgRiga1 319 kr
VäxjöRiga6 535 kr

Flygresor till Lettland

Flygbiljetter till Lettland är som mest populära att boka under sommarmånaderna. Då har landet sin högsäsong. Temperaturerna i landet ligger på dryga 20 grader under sommaren. Det gör behagligt för både friluftsemestrar och resor till kustens badorter. Bland annat hamnstaden Liepaja, med sin kända strand och Seaside Park, är populär under sommaren. Det är även trevligt att ge sig ut på cykelsemester då landet har bra cykelvägar och vacker natur att upptäcka. Priserna på flyg till Lettland och resor till Lettland med hotell är dock som högst under sommarens varmaste månader. Billigast pris på flyg till Lettland hittar du istället under november månad som hör till stadens lågsäsong. Under november är det kallt i landet med temperaturer på bara några plusgrader. Om du väljer att resa under denna tid är mysiga huvudstaden Riga att rekommendera. Där finns det många inomhusaktiviteter som gallerier och museum. Riga är dessutom mycket trevligt under december månad. Priserna stiger då något, men julstämningen i staden är på topp. Hos momondo kan du jämföra priser mellan olika datum och säsonger för att hitta de allra billigaste priserna på flyg till Lettland.

Vilka flygbolag flyger direkt till Lettland?

Flygresor till Lettland går direkt från både Göteborg och Stockholm. Norwegian, SAS och air Baltic flyger direkt från Arlanda flygplats i Stockholm till Riga International Airport i Riga. Air Baltic flyger även direkt från Landvetter flygplats i Göteborg till Riga International Airport i Riga. För att flyga till andra orter i Lettland får du mellanlanda i Riga och flyga vidare med inrikesflyg. På nätet, hos momondo, hittar du en priskalender där du kan jämföra priser inte bara på flyg från Sverige till Lettland men även på inrikesflyg i Lettland.

Hur lång tid tar det att flyga till Lettland?

Flyg till Lettland som går med direkta flygrutter från Sverige tar lite mer än en timme. Med en mellanlandning kan du istället räkna med en total flygtid på ungefär 7 timmar. Då resan mellan Sverige och Lettland är så pass kort lönar det sig för det mesta att flyga direkt då det inte är billigare att göra mellanlandningar under rutten. Du kan dock jämföra priser mellan direkta rutter och mellanlandningar online, hos momondo, för att avgöra vad som är billigast.

Vilken tid på året ska man resa till Lettland?

Vinterhalvåret är kallt i Lettland. Därför föredrar många besökare att resa under de varmare månaderna. Under sommaren, då temperaturerna är som varmast, passar det bra att besöka landets kust mot Östersjön. Där finns bland annat den populära hamnstaden Liepaja med sin långa strand. Den är perfekt för en solsemester. Under vår och höst är det istället huvudstaden Riga som rekommenderas. Vädret är då perfekt både för att strosa längs med stadens gator men även för museibesök och sightseeing.


Internationella flygrutter till Lettland

Jämför flyg till och från närmaste flygplatser för att hitta billiga flygbiljetter och passande avresetider
Flyg från Stockholm till Riga
Snabbast flygtid1t 00m
Billigaste pris448 kr
Flyg från Göteborg till Riga
Snabbast flygtid1t 20m
Billigaste pris1 319 kr
Flyg från Växjö till Riga
Snabbast flygtid38t 45m
Billigaste pris6 535 kr

Hitta flyg till Lettland

Välj en flygdestination nedan

Börja planera din resa till Lettland