Flyg Europa Turkiet

Flyg till Turkiet

Tur & retur
Ekonomi
Stockholm (STO)
Istanbul (IST)
fre 23/7
fre 30/7
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Turkiet.
Visa nuvarande reserestriktioner för Turkiet

De billigaste flygen till städer i Turkiet

Klicka på städerna nedan för att ta reda på när det är billigast att flyga till Turkiet från Sverige
Istanbul
Istanbul

Användbar information om ditt flyg till Turkiet

Få uppdaterade svar på några av de vanligaste frågorna om att flyga till Turkiet

Vilka är de populäraste städerna att besöka i Turkiet?

Turkiet har några av världens mest välbesökta städer. Den mest populära staden att resa till i Turkiet är Istanbul, vilken momondos användare väljer som landningsdestination 2 303% oftare än andra städer. De näst populäraste städerna i Turkiet är Antalya och Ankara.

Vilka sevärdeheter finns det i Turkiet?

Det finns många olika sevärdheter i Turkiet, men de flesta av momondos användare tycker att Taksim Square, Hadrian's Gate, Blå moskén och Kleopatra Plaji är de mest intressanta platserna att besöka i landet.

Vilket är det billigaste flyget till Turkiet?

De bästa priserna som hittats på momondo för flyg till Turkiet är:
42 kr per person med SAS
58 kr per person med Lufthansa
143 kr per person med Atlasglobal


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Turkiet?

Inreserestriktioner

Turkiet förbjuder inte några passagerare oavsett nationalitet att komma in i landet baserat på medborgarskap. Dock finns begränsningar gällande passagerare som får komma in i landet baserat på utgångspunkt. Turkiet har avbrutit inresa för resenärer som anländer från Brasilien, Storbritannien, Danmark, Nederländerna och Sydafrika. Detta gäller inte humanitära flygningar och repatriationsflygningar. För närvarande kan de flesta internationella turister komma in antingen visumfritt eller, för de som uppfyller kraven , med ett eVisa. Dok kan passagerare från vissa länder endast komma in i landet med ett konventionellt klistermärkevisum, som endast kan erhållas på en turkisk ambassad. Detta inkluderar nationella medborgare i: Algeriet, Kuba, Guyanam, Kiribati, Laos, Marshallöarna, Mikronesien, Myanmar, Nauru, Nordkorea, Palau, Papua Nya Guinea, Samoa, Sydsudan, Syrien, Tonga, Tuvalu.

Inträdeskrav

Resenärer måste uppvisa ett läkarintyg med ett negativt COVID-19-PCR-testresultat utfärdat inom 72 timmar innan avresan. Utan bevis för ett sådant test nekas passagerare ombordstigning. Resenärer måste fylla i ett passagerarformulär för spårning innan de anländer till Turkiet.

Karantänskrav

Alla ankommande resenärer som har besökt Brasilien, Storbritannien, Danmark eller Sydafrika under de senaste tio dagarna kommer att bli föremål för en 14-dagars karantän vid ankomst till platser som valts av de lokala turkiska myndigheterna. Resenärer som sitter i karantän får ta ett obligatoriskt PCR-test på dag 10 av karantänperioden, och om resultatet är negativt kommer karantänperioden att kunna avslutas.

Transiteringsregler

Resenärer som befinner sig i direkt transit genom Turkiet till andra destinationer behöver inte ett negativt PCR-test, såvida inte deras flyg har sitt ursprung i Brasilien, Storbritannien, Danmark eller Sydafrika. Resenärer som reser från Turkiet från Storbritannien, Danmark eller Sydafrika måste vid ombordstigningen uppvisa ett läkarintyg med ett negativt COVID-19 PCR-testresultat utfärdat inom 72 timmar efter avgång.

All övrig information

Alla resenärer måste alltid bära ansiktsmask medan de vistas på en flygplats och under alla flygningar till och från Turkiet.

Om du redan planerar att resa till Turkiet inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Populära städer och sevärdheter

Planerar du att besöka Turkiet? Kolla in dessa städer och ägna dig åt att se några av de mest populära sevärdheterna i landet
Istanbul

Taksim Square
Blå moskén
Galata Torn
Süleymaniyemoskén
Topkapipalatset
Antalya

Kesik Minare
Attalos II Monument
Clock tower
Hadrian's Gate
Antalya Museum
Ankara
Ankara provins

Anitkabir
Column of Julian
Opera Sahnesi
Haci Bayram Camii
Seğmenler Parki
Konya

Mevlana Müzesi
Çatalhöyük
Alaeddin Camii
İnce Minareli Medrese
Izmir

Agora
Saat Kulesi
Kadifekale
İzmir Atatürk Stadyumu
Izmir Ethnography Museum
Adana

Grand Mosque
Bodrum

Kumbahçe Halk Plaji
Bodrum Kalesi
Bodrum Fransiz Kulesi
Bodrum Antik Tiyatrosu
Bardakçi Plaji
Diyarbakır

Cahit Sitki Taranci House Cultural Museum
Great Mosque of Diyarbakir
Dicle Bridge
Kosuyolu Park
Diyarbakir Ataturk Stadium
Mardin

Zinciriye Medresesi
Kasimiye Medresesi
Ulu Cami
Gaziantep

Gaziantep Archaeology Museum
Gaziantep Castle
Gaziantep Zoo
Dalaman

Dalaman Tren Gari

Billiga flyg till Turkiet

Dessa rutter har de billigaste flygen till Turkiet som hittats av momondos användare i Sverige
Avgår Destination Bästa pris
Stockholm Istanbul 1 209 kr
Malmö Istanbul 1 722 kr
Örebro Antalya 2 401 kr
Norrköping Istanbul 3 305 kr
Umeå Istanbul 3 749 kr
Ängelholm Antalya 4 010 kr

Flygresor till Turkiet

Med antik historia, tempererat medelhavsklimat och kulturella sevärdheter är en resa till Turkiet perfekt för en härlig och omväxlande semester. På momondo hittar du billiga flyg till Turkiet som du enkelt kan boka på nätet. Direktflyg till Turkiets största stad Istanbul avgår från Arlanda året om. Från Istanbul kan du sedan åka vidare till flera av Turkiets städer. Använd momondos söktjänst för att jämföra olika inrikesflyg. Förutom Istanbul är några av de mest populära destinationerna i landet huvudstaden Ankara, kuststaden Antalya och hamnstaden Izmir. Luta dig tillbaka i flygstolen och gör dig redo för en fantastisk semester.

Turkiets högsäsong infaller under sommarmånaderna och då är också priset på flygbiljetter till Turkiet som högst. Resor till Turkiet är även något dyrare under jul och nyår då det är populärt att åka till landet under denna period. Lågsäsongen infaller under januari och februari och då kan du hitta en flygresa till ett riktigt billigt pris. Använd momondos sökfunktion för att jämföra flygresor till Turkiet under olika avresedatum. Du kan även söka efter och boka prisvärda sista minuten resor med hotell via onlinefunktionen.

Vilka flygbolag flyger direkt till Turkiet?

Direktflyg till Turkiet avgår från Arlanda och landar på någon av Istanbuls två flygplatser, Ataturk Airport eller Sabiha Gökcen Airport. Direktflyg går året om från Sverige till Turkiet, men med betydligt fler avgångar under högsäsongen. Flygbolagen SAS, AtlasGlobal, Pegasus Airlines och Turkish Airlines trafikerar direktsträckan.

När är bästa tiden att åka till Turkiet?

Turkiets kust har ett typiskt medelhavsklimat med varma somrar och milda torra vintrar. För sol och bad är sommarhalvåret bäst, men då är det även högre priser som gäller. Om du är ute efter billiga flyg till Turkiet men samtidigt vill njuta av ett behagligt klimat rekommenderar vi att du åker i maj eller oktober. Turkiet har även flera populära skidorter, till exempel vid inlandsstäderna Ezrum och Kras. Om du är intresserad av en skidsemester är därav en resa under de billigaste månaderna, januari och februari, en utmärkt idé.

Hur många timmar tar det att flyga till Turkiet?

Från Arlanda tar en direktresa till Istanbul ungefär tre och en halv timme. Om du ska åka vidare med inrikesflyg till andra orter i Turkiet kan du räkna med ungefär sex timmars restid från avgång till ankomst. Detsamma gäller om du hittar billiga flyg till Turkiet med mellanlandningar i andra Europeiska städer, till exempel med flygbolagen Ukraine Airlines och Lufthansa.

Kan man resa till Turkiet utan pass eller visum?

Som svensk medborgare behöver du inte något visum när du reser till Turkiet, men däremot giltiga resehandlingar. Även om en del av Turkiet ligger i Europa så är landet inte medlem i EU, vilket betyder att ett nationellt id-kort inte räcker som legitimation under resan. Glöm därför inte att ta med passet!


Internationella flygrutter till Turkiet

Jämför flyg till och från närmaste flygplatser för att hitta de bästa priserna och dom bästa avgångstider
Flyg från Stockholm till Istanbul
Snabbaste flygtid
3t 25m
Billigast pris
1 209 kr
Flyg från Malmö till Istanbul
Snabbaste flygtid
9t 05m
Billigast pris
1 723 kr
Flyg från Örebro till Antalya
Snabbaste flygtid
3t 45m
Billigast pris
2 401 kr
Flyg från Norrköping till Istanbul
Snabbaste flygtid
15t 05m
Billigast pris
3 306 kr
Flyg från Umeå till Istanbul
Snabbaste flygtid
12t 45m
Billigast pris
3 749 kr
Flyg från Ängelholm till Antalya
Snabbaste flygtid
15t 20m
Billigast pris
4 010 kr
Visa mer

Flyg till regioner i Turkiet

Välj en flygdestination nedan

Flyg Europa Turkiet
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass