Hitta billiga flyg till Izmir

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
0 väskor
Från?
Till?
sön 12/2
sön 19/2

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Om flyg till Izmir

Översiktsinformation om flygpriser, flyglängd och flygbolag för Izmir

Bästa priset för enkelresa

1 683 kr

Bästa priset för tur- och returresa

3 282 kr

Snabbast flygtid

3t 50m

Flygs av

6 flygbolag
Det bästa priset för enkelflyg till Izmir från Sverige under de senaste 72 timmarna är 1 683 kr (Stockholm Arlanda till Izmir Adnan Menderes).
Det bästa priset för tur- och returflyg till Izmir från Sverige under de senaste 72 timmarna är 3 282 kr (Göteborg Landvetter till Izmir Adnan Menderes).
Det snabbaste flyget till Izmir från Sverige tar 3t 50m (Stockholm Arlanda till Izmir Adnan Menderes).
Det finns 6 flygbolag som flyger till och från Izmir, inklusive Lufthansa, LOT och Turkish Airlines.

Trender för flygresor till Izmir

Utforska inblicksdata för ditt flyg till Izmir och lägg upp den ultimata resplanen

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Izmir?

september är en annan bra månad för att besöka Izmir med genomsnittliga flygpriser från Sverige på omkring 3 038 kr.

Se priser från:

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Izmir?

Vår data visar att onsdag är den billigaste dagen att flyga till Izmir. Biljetter för flyg denna dag kan kosta så lite som 3 888 kr. Den dyraste veckodagen att flyga till Izmir är lördag, med genomsnittliga biljettpriser runt 4 417 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Izmir?

Enligt våra data är den billigaste tiden på dygnet att flyga till Izmir på morgonen. momondo-användare har hittat avgående flyg från Sverige till Izmir på morgonen för så lite som 3 901 kr. Tänk på att dessa priser kan variera beroende på flygbolag och vilken tid på året du reser. Flyg mitt på dagen är ofta dyrare med ett genomsnittspris på 4 725 kr.

Hur lång tid tar det att flyga till Izmir?

Flyget från Sverige till Izmir beror på via flygplatser du flyger till och från, samt om du måste mellanlanda eller inte. Om du flyger från Stockholm Arlanda (en populär flygplats i Sverige) till Izmir Adnan Menderes (den mest populära flygplatsen i Izmir) ligger flygtiden på 3t 50m i genomsnitt. Om du flyger från Göteborg Landvetter (en annan populär flygplats i Sverige) till Izmir Adnan Menderes ligger den genomsnittliga flygtiden på 7t 50m.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Izmir?

Vi rekommenderar att du köper din flygbiljett från Sverige till Izmir 22 dagar innan ditt avresedatum eftersom det är då som momondo-användare tenderar att hitta bäst flygpriser. Våra användare har hittat flyg till Izmir för i genomsnitt 3 607 kr.

Billigaste flygen till flygplatser i Izmir

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Izmir från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Samos

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Izmir

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Izmir Adnan Menderes flygplats (ADB)

Vanligtvis är flyg till Izmir från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Izmir Adnan Menderes, vilket i genomsnitt kostar 3 551 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN IZMIR TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmaj32% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Izmir kostar i genomsnitt bara 2 477 kr i maj
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL IZMIR FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli53% dyrareDet kostar omkring 5 601 kr för flyg till Izmir från Stockholm Arlanda flygplats i juli
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL IZMIR FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli448% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Izmir från Stockholm Arlanda flygplats i juli än någon annan månad

Vanliga frågor om att flyga till Izmir

Izmir har ett milt medelhavsklimat med varma och torra sommarmånader som är utmärkta för en sol- och badsemester. Månaderna mellan maj och augusti är därför den bästa tiden att besöka staden på för att kunna utnyttja semesterortens stränder i temperaturer runt 30 grader. Högsäsongens popularitet för med sig högre priser både på flyg till Izmir och resor med hotell. Därför kan det vara bra att besöka den turkiska staden under sen vår eller tidig höst då priserna är något lägre än under högsommaren.

När är det billigast att boka flyg till Izmir?

Billiga resor till Izmir hittar du i september och november och du får bäst pris om du bokar ungefär 60 dagar innan flyget går. I momondos priskalender kan du jämföra resor till Izmir för att hitta billigast pris. Om du väntar till sista minuten under högsäsongen kan det vara svårt att hitta resor och boende så försök att vara ute i god tid under denna period.


Hitta billiga flygbiljetter till Izmir

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Izmir
Flera flygbolag
8 mars
GOT03:50Göteborg Landvetter
11t 45m
2 stopp
ADB15:35Izmir Adnan Menderes
15 mars
ADB06:45Izmir Adnan Menderes
14t 20m
1 stopp
GOT21:05Göteborg Landvetter
3 282 kr
Hitta liknande
Lufthansa
8 mars
GOT01:45Göteborg Landvetter
10t 30m
1 stopp
ADB12:15Izmir Adnan Menderes
15 mars
ADB08:00Izmir Adnan Menderes
7t 30m
1 stopp
GOT15:30Göteborg Landvetter
3 684 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
8 mars
GOT01:45Göteborg Landvetter
10t 30m
1 stopp
ADB12:15Izmir Adnan Menderes
15 mars
ADB03:15Izmir Adnan Menderes
27t 10m
3 stopp
GOT06:25Göteborg Landvetter
3 960 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
9 juli
ARN16:30Stockholm Arlanda
12t 10m
2 stopp
ADB04:40Izmir Adnan Menderes
22 juli
ADB17:00Izmir Adnan Menderes
14t 20m
1 stopp
ARN07:20Stockholm Arlanda
4 309 kr
Hitta liknande
Lufthansa
18 feb.
GOT01:00Göteborg Landvetter
10t 30m
1 stopp
ADB11:30Izmir Adnan Menderes
26 feb.
ADB07:00Izmir Adnan Menderes
25t 40m
1 stopp
GOT08:40Göteborg Landvetter
4 457 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
9 juli
ARN16:30Stockholm Arlanda
12t 10m
2 stopp
ADB04:40Izmir Adnan Menderes
22 juli
ADB19:55Izmir Adnan Menderes
22t 30m
2 stopp
ARN18:25Stockholm Arlanda
4 563 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Izmir

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Izmir, visa några av våra erbjudanden nedan av Pegasus Airlines och SunExpress
SunExpress
6 juli
ARN19:45Stockholm Arlanda
3t 50m
ADB23:35Izmir Adnan Menderes
1 683 kr
Hitta liknande
SunExpress
1 juli
ARN19:45Stockholm Arlanda
3t 50m
ADB23:35Izmir Adnan Menderes
2 107 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
6 juli
ARN16:20Stockholm Arlanda
26t 30m
3 stopp
ADB18:50Izmir Adnan Menderes
2 509 kr
Hitta liknande

Andra kabinklasser för flyg till Izmir

Utforska andra premiumkabinalternativ för ditt flyg till Izmir

Vilka bolag flyger till Izmir?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Izmir

Vilka bolag flyger till Izmir?

När det gäller flyg från Sverige till Izmir bokar de flesta av momondos användare med flygbolag som SunExpress, Turkish Airlines, Pegasus Airlines och Lufthansa. Beroende på vilken flygplats du flyger från kan du ha andra flygbolag att välja mellan.

Flyg med Turkish Airlines till Izmir

Turkish Airlines är ett populärt val för användare som reser till Izmir. De flyger 56 flyg i veckan till Izmir, oftast från Istanbul. Biljettpriserna för Turkish Airlines beror på när och vart du behöver flyga – användare på momondo har hittat erbjudanden så låga som 3 665 kr (från Stockholm Arlanda). Bland 168 omdömen har momondos användare betygsatt Turkish Airlines med ett genomsnittligt betyg på 8,1/10.

Flyg med SunExpress till Izmir

Flygerbjudanden med SunExpress till Izmir startar från 1 974 kr – det här är det bästa priset som nyligen hittats på momondo och det var för en tur- och returresa som avgick från Stockholm Arlanda. Under en normal vecka är flygpriserna för SunExpress vanligtvis högre, men de varierar beroende på var du flyger från – Antalya är den populäraste avgångspunkten för SunExpress till Izmir och har därför i allmänhet störst tillgänglighet. SunExpress får 7,6/10 i betyg av 27 omdömen.


Flygplatser nära Izmir

Nedan hittar du alla flygplatser i Izmir tillsammans med avståndet från stadens centrum

Flyg till Izmir landar på Izmir Adnan Menderes Airport som ligger 18 kilometer söder om den turkiska staden. Flygplatsen tar hand om över 10 miljoner passagerare varje år varav majoriteten kommer med inrikesflyg. För att ta dig in till centrala Izmir finns en tågstation på flygplatsen med regelbundna avgångar varje dag. Tåget stannar sedan på Basmane Terminal inne i centrala Izmir, varifrån du kan byta till bussar som tar dig till din slutdestination. Resan med tåg in till city tar ungefär en halvtimme och en enkelbiljett kostar ungefär 5 kronor. Du köper biljetten i automater på tågstationen. Från flygplatsen kan du också ta någon av flygbussarna som avgår utanför terminalbyggnaden vid Turkish Airlines kontor. Bussarna avgår ungefär var 20e minut och du kan köpa biljetten ombord på bussen. Resan in till centrum tar ungefär en timme. Det finns också lokalbussar som stannar utanför flygplatsen och buss 200 samt 240 tar dig till olika områden inne i Izmir.


Populära flygresor till Izmir

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Izmir som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Izmir
Snabbaste flygtid3t 50m
Billigaste pris2 414 kr
Flyg från Göteborg till Izmir
Snabbaste flygtid7t 50m
Billigaste pris2 668 kr

Så tar du dig runt i Izmir

Izmir är Turkiets tredje största stad vilket innebär att även om det går bra att promenera mycket i stadskärnan kommer du att behöva använda dig av kollektivtrafiken för att kunna ta dig runt. Kollektivtrafiken består av tunnelbana, buss, minibuss och färjor. Izmirs tunnelbana är det smidigaste och snabbaste sättet att ta sig fram och går från norr till söder genom stadens centrum och stannar vid 17 olika stationer. Annars finns en mängd busslinjer som täcker stadens alla hörn och kanter. Bäst är att köpa ett åkkort som du laddar på vid stationernas automater. Kortet gäller för all kollektivtrafik. På bussarna har du också alternativet att betala med kontanter.

Stadens minibussar går längs med relativt fasta rutter, men du kan vinka in dessa var som helst under deras väg. Du kan också gå av var du vill så länge din destination är någorlunda längs med bussens rutt. Det trevligaste sättet att resa runt Izmir är dock med någon av färjorna. Färjorna är både snabba då de inte är beroende av trafiken och dessutom ett vackert sätt att resa på då du får härliga vyer över stadens kuststräcka.


Visumkrav för att besöka Izmir

Som svensk behöver du inte något visum om du inte ska stanna i Turkiet i mer än 3 månader. För en turistresa behöver du alltså inte ansöka om någon visering. Vid inresa måste du visa upp ett pass. Observera att provisoriska pass inte gäller för inresa i Turkiet och ditt pass måste vara giltigt i 150 dagar från och med inresa i landet. Hos den turkiska ambassaden i Stockholm eller online kan du få aktuella upplysningar om inresebestämmelser.


Börja planera din resa till Izmir


De bästa sakerna att se och göra i Izmir

Genom att jämföra priser på nätet, via momondo, hittar du de billigaste priserna.

Missa inte Hisar moskéen och St Polycarp-kyrkan.

Säkrast är att köpa vatten på flaska.

Lämna ungefär 10 procent i dricks.

Fynda på den kända bazaaren Kemeralti.


Varför använda momondo?

momondo jämför priser från hundratals flygbolag och byråer så att du kan hitta och boka det bästa erbjudandet för flyg till Izmir. Varje år väljer och använder miljontals resenärer momondo – så att du är i gott sällskap.

momondo gör det möjligt för användare att endast se de flyg till Izmir ​​som erbjuder en flexibel bokningspolicy, samt att använda många andra användbara filter och funktioner.

momondo erbjuder användbara filter som hjälper dig att hitta rätt flyg. Välj mellan allt från specifika flygtider och flygplatser till vilken betalningsmetod du föredrar. Vi har många alternativ som hjälper dig att boka ditt perfekta flyg till Izmir.

Ja. momondo kan följa flygpriserna för Izmir och meddela dig när de ändras. Gör en sökning för att aktivera prisbevakningen – det enda du behöver är en giltig e-postadress.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Flexibelt resande
momondo förstår behovet av flexibilitet, och därför vi har ett specifikt filter för flyg utan ändringsavgifter.
Expertinformation
Datadrivna insikter utformade för att hjälpa dig hitta ett bra flygerbjudande. Från den billigaste tiden att flyga till hur långt i förväg du ska boka.
Prisbevakning
Bevaka priset för din föredragna flygrutt och få ett meddelande när det ändras.