Flyg till Izmir

Tur & retur
Ekonomi
Göteborg (GOT)
Izmir (ADB)
fre 23/7
fre 30/7
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Izmir. Nuvarande restriktioner för Izmir baseras på reserestriktioner för Turkiet.
Visa nuvarande reserestriktioner för Turkiet

Billigaste flygen till flygplatser i Izmir

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Izmir från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Izmir Adnan Menderes flygplats

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Izmir

Stockholm (STO) till Izmir Adnan Menderes flygplats (ADB)

Vanligtvis är flyg till Izmir från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm till Izmir Adnan Menderes, vilket i genomsnitt kostar 2 316 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN IZMIR TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSfebruari18% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Izmir kostar i genomsnitt bara 1 940 kr i februari
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL IZMIR FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli40% dyrareDet kostar omkring 3 331 kr för flyg till Izmir från Stockholm Arlanda flygplats i juli
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL IZMIR FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli533% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Izmir från Stockholm Arlanda flygplats i juli än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Izmir?

Izmir har ett milt medelhavsklimat med varma och torra sommarmånader som är utmärkta för en sol- och badsemester. Månaderna mellan maj och augusti är därför den bästa tiden att besöka staden på för att kunna utnyttja semesterortens stränder i temperaturer runt 30 grader. Högsäsongens popularitet för med sig högre priser både på flyg till Izmir och resor med hotell. Därför kan det vara bra att besöka den turkiska staden under sen vår eller tidig höst då priserna är något lägre än under högsommaren.

När är det billigast att boka flyg till Izmir?

Billiga resor till Izmir hittar du i september och november och du får bäst pris om du bokar ungefär 60 dagar innan flyget går. I momondos priskalender kan du jämföra resor till Izmir för att hitta billigast pris. Om du väntar till sista minuten under högsäsongen kan det vara svårt att hitta resor och boende så försök att vara ute i god tid under denna period.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Izmir?

februari är en annan bra månad för att besöka Izmir med genomsnittliga flygpriser från Sverige på omkring 1 818 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Izmir?

Vi rekommenderar att du köper din flygbiljett från Sverige till Izmir 40 dagar innan ditt avresedatum eftersom det är då som momondo-användare tenderar att hitta bäst flygpriser. Våra användare har hittat flyg till Izmir för i genomsnitt 2 338 kr. Kom dock ihåg att du när som helst kan hitta billigare flyg till Izmir. Faktum är att momondo-användare hittat flyg för så lite som 1 731 kr under de senaste 72 timmarna.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Izmir?

Vår data visar att tisdag är den billigaste dagen att flyga till Izmir. Biljetter för flyg denna dag kan kosta så lite som 2 607 kr. Den dyraste veckodagen att flyga till Izmir är torsdag, med genomsnittliga biljettpriser runt 3 130 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Izmir?

Enligt våra data är den billigaste tiden på dygnet att flyga till Izmir mitt på dagen. momondo-användare har hittat avgående flyg från Sverige till Izmir mitt på dagen för så lite som 1 893 kr. Tänk på att dessa priser kan variera beroende på flygbolag och vilken tid på året du reser. Flyg på morgonen är ofta dyrare med ett genomsnittspris på 2 876 kr.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Izmir?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Turkiet resor till Izmir. Inreserestriktioner

Turkiet förbjuder inte några passagerare oavsett nationalitet att komma in i landet baserat på medborgarskap. Dock finns begränsningar gällande passagerare som får komma in i landet baserat på utgångspunkt. Turkiet har avbrutit inresa för resenärer som anländer från Brasilien, Storbritannien, Danmark, Nederländerna och Sydafrika. Detta gäller inte humanitära flygningar och repatriationsflygningar. För närvarande kan de flesta internationella turister komma in antingen visumfritt eller, för de som uppfyller kraven , med ett eVisa. Dok kan passagerare från vissa länder endast komma in i landet med ett konventionellt klistermärkevisum, som endast kan erhållas på en turkisk ambassad. Detta inkluderar nationella medborgare i: Algeriet, Kuba, Guyanam, Kiribati, Laos, Marshallöarna, Mikronesien, Myanmar, Nauru, Nordkorea, Palau, Papua Nya Guinea, Samoa, Sydsudan, Syrien, Tonga, Tuvalu.

Inträdeskrav

Resenärer måste uppvisa ett läkarintyg med ett negativt COVID-19-PCR-testresultat utfärdat inom 72 timmar innan avresan. Utan bevis för ett sådant test nekas passagerare ombordstigning. Resenärer måste fylla i ett passagerarformulär för spårning innan de anländer till Turkiet.

Karantänskrav

Alla ankommande resenärer som har besökt Brasilien, Storbritannien, Danmark eller Sydafrika under de senaste tio dagarna kommer att bli föremål för en 14-dagars karantän vid ankomst till platser som valts av de lokala turkiska myndigheterna. Resenärer som sitter i karantän får ta ett obligatoriskt PCR-test på dag 10 av karantänperioden, och om resultatet är negativt kommer karantänperioden att kunna avslutas.

Transiteringsregler

Resenärer som befinner sig i direkt transit genom Turkiet till andra destinationer behöver inte ett negativt PCR-test, såvida inte deras flyg har sitt ursprung i Brasilien, Storbritannien, Danmark eller Sydafrika. Resenärer som reser från Turkiet från Storbritannien, Danmark eller Sydafrika måste vid ombordstigningen uppvisa ett läkarintyg med ett negativt COVID-19 PCR-testresultat utfärdat inom 72 timmar efter avgång.

All övrig information

Alla resenärer måste alltid bära ansiktsmask medan de vistas på en flygplats och under alla flygningar till och från Turkiet.

Om du redan planerar att resa till Izmir inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Izmir

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Izmir
SunExpress
18 aug.
ARN05:45Stockholm Arlanda
3t 50m
ADB09:35Izmir Adnan Menderes
1 sep.
ADB02:00Izmir Adnan Menderes
3t 55m
ARN05:55Stockholm Arlanda
1 740 kr
Hitta liknande
SunExpress
11 sep.
ARN20:10Stockholm Arlanda
3t 50m
ADB00:00Izmir Adnan Menderes
18 sep.
ADB16:25Izmir Adnan Menderes
3t 55m
ARN20:20Stockholm Arlanda
1 879 kr
Hitta liknande
SunExpress
11 sep.
ARN20:10Stockholm Arlanda
3t 50m
ADB00:00Izmir Adnan Menderes
18 sep.
ADB16:25Izmir Adnan Menderes
3t 55m
ARN20:20Stockholm Arlanda
1 922 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
12 sep.
ARN12:15Stockholm Arlanda
6t 05m
1 stopp
ADB18:20Izmir Adnan Menderes
18 sep.
ADB16:25Izmir Adnan Menderes
3t 55m
ARN20:20Stockholm Arlanda
2 261 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
18 aug.
ARN12:15Stockholm Arlanda
6t 30m
1 stopp
ADB18:45Izmir Adnan Menderes
1 sep.
ADB02:00Izmir Adnan Menderes
3t 55m
ARN05:55Stockholm Arlanda
2 209 kr
Hitta liknande
Pegasus Airlines
2 sep.
ARN12:15Stockholm Arlanda
7t 40m
1 stopp
ADB19:55Izmir Adnan Menderes
9 sep.
ADB05:20Izmir Adnan Menderes
7t 15m
1 stopp
ARN12:35Stockholm Arlanda
2 053 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Izmir

Om du letar efter enkelbiljetter till Izmir, visa några av våra erbjudanden nedan av SunExpress
SunExpress
14 aug.
ARN20:10Stockholm Arlanda
3t 50m
ADB00:00Izmir Adnan Menderes
SunExpress
7 aug.
ARN20:10Stockholm Arlanda
3t 50m
ADB00:00Izmir Adnan Menderes
1 122 kr
Hitta liknande
Pegasus Airlines
20 aug.
ARN12:15Stockholm Arlanda
7t 40m
1 stopp
ADB19:55Izmir Adnan Menderes
1 166 kr
Hitta liknande

Vilka flygbolag flyger till Izmir?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Izmir

De mest populära flygbolagen som bokas för resor till Izmir är Atlas Global, Pegasus Airlines och SunExpress. Billiga priser på resor hittar du däremot med Aeroflot och Eurowings. Faktorer som antal dagar innan avgång och säsong påverkar priserna på flygstolar. Tänk på att försöka boka extra bagage online i förväg då detta är betydligt dyrare att köpa till nära avgång eller på flygplatsen. Det går inte några direktflyg från Sverige till Izmir med reguljärflyg utan du får göra en mellanlandning under vägen. Med en smidig mellanlandning tar resan ungefär 6 och en halv timme.


Hur tar man sig från flygplatsen i Izmir till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Izmir plus avståndet till centrum

Flyg till Izmir landar på Izmir Adnan Menderes Airport som ligger 18 kilometer söder om den turkiska staden. Flygplatsen tar hand om över 10 miljoner passagerare varje år varav majoriteten kommer med inrikesflyg. För att ta dig in till centrala Izmir finns en tågstation på flygplatsen med regelbundna avgångar varje dag. Tåget stannar sedan på Basmane Terminal inne i centrala Izmir, varifrån du kan byta till bussar som tar dig till din slutdestination. Resan med tåg in till city tar ungefär en halvtimme och en enkelbiljett kostar ungefär 5 kronor. Du köper biljetten i automater på tågstationen. Från flygplatsen kan du också ta någon av flygbussarna som avgår utanför terminalbyggnaden vid Turkish Airlines kontor. Bussarna avgår ungefär var 20e minut och du kan köpa biljetten ombord på bussen. Resan in till centrum tar ungefär en timme. Det finns också lokalbussar som stannar utanför flygplatsen och buss 200 samt 240 tar dig till olika områden inne i Izmir.


Populära flygresor till Izmir

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Izmir som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Izmir
Snabbaste flygtid
3t 50m
Billigast pris
1 731 kr

Hur tar man sig runt i Izmir?

Izmir är Turkiets tredje största stad vilket innebär att även om det går bra att promenera mycket i stadskärnan kommer du att behöva använda dig av kollektivtrafiken för att kunna ta dig runt. Kollektivtrafiken består av tunnelbana, buss, minibuss och färjor. Izmirs tunnelbana är det smidigaste och snabbaste sättet att ta sig fram och går från norr till söder genom stadens centrum och stannar vid 17 olika stationer. Annars finns en mängd busslinjer som täcker stadens alla hörn och kanter. Bäst är att köpa ett åkkort som du laddar på vid stationernas automater. Kortet gäller för all kollektivtrafik. På bussarna har du också alternativet att betala med kontanter.

Stadens minibussar går längs med relativt fasta rutter, men du kan vinka in dessa var som helst under deras väg. Du kan också gå av var du vill så länge din destination är någorlunda längs med bussens rutt. Det trevligaste sättet att resa runt Izmir är dock med någon av färjorna. Färjorna är både snabba då de inte är beroende av trafiken och dessutom ett vackert sätt att resa på då du får härliga vyer över stadens kuststräcka.


Kan man flyga till Izmir utan pass eller visum?

Som svensk behöver du inte något visum om du inte ska stanna i Turkiet i mer än 3 månader. För en turistresa behöver du alltså inte ansöka om någon visering. Vid inresa måste du visa upp ett pass. Observera att provisoriska pass inte gäller för inresa i Turkiet och ditt pass måste vara giltigt i 150 dagar från och med inresa i landet. Hos den turkiska ambassaden i Stockholm eller online kan du få aktuella upplysningar om inresebestämmelser.


Tips och råd om Izmir

Hur hittar man de billigaste flygbiljetterna till Izmir?

Genom att jämföra priser på nätet, via momondo, hittar du de billigaste priserna.

Vad ska man se i Izmir?

Missa inte Hisar moskéen och St Polycarp-kyrkan.

Aktiviteter för barn

Den stora djurparken Izmir Wildlife Park är en populär destination för barnfamiljer.

Kan man dricka kranvattnet?

Säkrast är att köpa vatten på flaska.

Ska jag dricksa i Izmir?

Lämna ungefär 10 procent i dricks.

Var finns den bästa shoppingen?

Fynda på den kända bazaaren Kemeralti.


 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass