Flyg till Diyarbakır

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
tis 21/9
tis 28/9

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Diyarbakır.
Visa nuvarande reserestriktioner för Turkiet

Billigaste flygen till flygplatser i Diyarbakır

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Diyarbakır från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Diyarbakır

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Diyarbakır

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Diyarbakır (DIY)

Vanligtvis är flyg till Diyarbakır från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Diyarbakır, vilket i genomsnitt kostar 3 130 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN DIYARBAKIR TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSnovember27% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Diyarbakır kostar i genomsnitt bara 2 293 kr i november
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL DIYARBAKIR FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember62% dyrareDet kostar omkring 5 076 kr för flyg till Diyarbakır från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL DIYARBAKIR FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSaugusti531% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Diyarbakır från Stockholm Arlanda flygplats i augusti än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Diyarbakır?

Den bästa tiden att resa till Diyarbakir är mellan april-oktober. Det är som varmast mellan juli-augusti då temperaturerna ligger på cirka 40 °C och om du vill besöka staden när det är som varmast är detta en perfekt tid att boka flyg till Diyarbakir. Om du istället vill slippa den värsta värmen och vill utforska så mycket som möjligt av staden är april-maj de bästa månaderna för dig då det är ungefär 22-27 °C varmt. Flygbiljetter till Diyarbakir är som dyrast i augusti samt september månad.

När är det billigast att boka flyg till Diyarbakir?

De bästa månaderna att hitta billiga flygbiljetter till Diyarbakir är på våren mellan april-maj samt på hösten i oktober-november. Flyg till Diyarbakir kostar cirka 4500-6000 SEK per person tur och retur under högsäsongen med en flygtid på ungefär 7 t från Stockholm Arlanda, och ungefär 9-10 t från Göteborg. Du kan hitta billiga flyg till Diyarbakir i bland annat oktober som kostar cirka 2500-3500 SEK per person.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Diyarbakır?

  Det bästa erbjudandet som hittats på momondo under de senaste två veckorna var ett flyg till Diyarbakır från Treorchy för 506 kr. Detta är 78 % billigare än de flesta flygerbjudandena till Diyarbakır. För att hitta de billigaste priserna till Diyarbakır från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Diyarbakır?

  november är generellt den billigaste månaden att flyga till Diyarbakır från Sverige med priser runt 1 366 kr. Om du inte har möjlighet att flyga till Diyarbakır i november är februari ditt näst bästa alternativ. Flygpriserna från Sverige till Diyarbakır under februari ligger i genomsnitt på 2 370 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Diyarbakır?

  Den bästa tiden att boka ett flyg till Diyarbakır är 60 dagar innan avgång då biljettpriserna tenderar att i genomsnitt ligga runt 3 260 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Diyarbakır?

  Enligt våra data är söndag den billigaste veckodagen att flyga till Diyarbakır från Sverige. Det lägsta biljettpriset som nyligen hittats för avgångar en söndag var 2 999 kr. Tänk på att priserna kan variera beroende på rutt och om du flyger in- eller utrikes. Om dina resplaner är flexibla gör du bäst i att undvika avgångar en lördag eftersom biljettpriserna då i genomsnitt ligger runt 3 998 kr. Dessa priser kan dock ändras så se till att ställa in prisuppdateringar för flyg till Diyarbakır.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Diyarbakır?

  Våra senaste data visar att den bästa tiden på dygnet att flyga till Diyarbakır är mitt på dagen. Flyg från Sverige till Diyarbakır kan då kosta så lite som 3 075 kr. Flyg till Diyarbakır är dyrare på kvällen med ett genomsnittligt biljettpris på 3 906 kr. Avgångar på kvällen är mest efterfrågade vilket gör att dessa biljetter kan vara dyrare.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Diyarbakır?

  De som flyger till Diyarbakır kan potentiellt hitta bättre priser för Batman flygplats(79 km från stadskärnan i Diyarbakır), Mardin flygplats(85 km från stadskärnan i Diyarbakır), Bingöl flygplats(110 km från stadskärnan i Diyarbakır), Elâzığ flygplats(111 km från stadskärnan i Diyarbakır) eller Edessa Sanliurfa GAP flygplats(127 km från stadskärnan i Diyarbakır) beroende på månad och avgångsflygplats.

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Diyarbakır?

  Edessa Sanliurfa GAP flygplats har ett genomsnittspris på 1 886 kr per person och är generellt den billigaste flygplatsen att flyga till när du besöker Diyarbakır. Detta genomsnittspris beror på avgångsplats. Prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide för att hitta det billigaste flyget.


Kan jag flyga till Diyarbakır från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Diyarbakır

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Diyarbakır.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT) eller Antigen (snabbtest)-test taget inom 72 for rt-pcr (naat) and 48 for antigen (quick-test) timmar innan avgången till Diyarbakır.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Diyarbakır.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Diyarbakır?

Returresa till Sverige från Diyarbakır

Testkrav för COVID-19
Besökare från Diyarbakır måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Diyarbakır behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Diyarbakır inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Flygplatser nära Diyarbakır

Nedan hittar du alla flygplatser i Diyarbakır tillsammans med avståndet från stadens centrum

Diyarbakir Airport (DIY) ligger ungefär 7 km från stadens centrum. Du tar dig enklast in med buss eller taxi som tar ungefär lika lång tid även om taxi ibland kan vara ett snabbare alternativ. Bussen tar ungefär 20-30 min in till stan. Med taxi är du inne i centrum på ungefär 20 min och en taxiresa kostar cirka 20 TRY (cirka 30 SEK). Det finns även möjlighet att hyra bil på flygplatsen via bland annat Hertz och Avis. Du kan dessutom boka en privat transfer innan din avresa som väntar på dig vid ankomst. Detta kan du göra samtidigt som du bokar ditt flyg eller hotell. Transfer in till stan tar ungefär 20 min.


Du tar dig bäst runt i Diyarbakir med buss. Du kan även ta tåget, promenera eller ta taxi. Det bästa sättet att ta dig runt i centrum är till fots. I Diyarbakir finns så kallade dolmuses, som är minibussar och kan ta dig runt i stan samt till platser utanför. Det går också tåg i staden även om det inte är det snabbaste alternativet, men fungerar om du ska åka en längre sträcka. Taxi är bra om du ska åka sent på kvällen eller om du vill ta dig till ställen som ligger längre bort och vill resa bekvämt utan att bli störd av andra passagerare. Det vanligaste sättet är dock att ta en minibuss.


Du behöver ett giltigt pass när du reser till Diyarbakir men du behöver inget visum. Ditt pass måste vara giltigt i minst 150 dagar efter inresa till landet. Du kan även resa med ett provisoriskt pass som utfärdats av polismyndigheten. Tänk på att om du har dubbla medborgarskap, turkiskt samt svenskt, kan du få problem att lämna landet.


Börja planera din resa till Diyarbakır


Att se i Diyarbakir

Diyarbakir är antagligen mest känt för sina stadsmurar som går tillbaka ungefär 1700 år i tiden. Diyarbakir City Walls är med på UNESCO:s världsarvslista av platser och är definitivt värt ett besök. Andra sevärdheter att besöka är den Stora Moskén samt Hasan Pasa Hani.

Bör du köpa reseförsäkring?

Om du inte redan har en reseförsäkring bör du köpa till detta innan avresa.

Kan du dricka kranvattnet?

Nej. Du bör alltid köpa vatten på flaska i Diyarbakir.

Ska du ge dricks?

Det är vanligt att ge dricks på restauranger, hotell samt när du åker taxi. På restauranger kan du ge cirka 10 % i dricks och om du åker taxi är det vanligt att endast avrunda. På hotell är det vanligt att ge cirka 2-5 TRY (cirka 3-8 SEK) per väska som du får hjälp med. (Priser kontrollerade 28/05/2019).