Flyg Europa Turkiet Diyarbakır

Flyg till Diyarbakır

fre 11/10
fre 18/10
Alla månader
Jämför momondo med |

När är den bästa tiden att resa till Diyarbakir?

6 093 SEK
4 659 SEK
3 226 SEK
1 792 SEK
Pris
1 791 - 5 736 SEK

Den bästa tiden att resa till Diyarbakir är mellan april-oktober. Det är som varmast mellan juli-augusti då temperaturerna ligger på cirka 40 °C och om du vill besöka staden när det är som varmast är detta en perfekt tid att boka flyg till Diyarbakir. Om du istället vill slippa den värsta värmen och vill utforska så mycket som möjligt av staden är april-maj de bästa månaderna för dig då det är ungefär 22-27 °C varmt. Flygbiljetter till Diyarbakir är som dyrast i augusti samt september månad.

När är det billigast att boka flyg till Diyarbakir?

De bästa månaderna att hitta billiga flygbiljetter till Diyarbakir är på våren mellan april-maj samt på hösten i oktober-november. Flyg till Diyarbakir kostar cirka 4500-6000 SEK per person tur och retur under högsäsongen med en flygtid på ungefär 7 t från Stockholm Arlanda, och ungefär 9-10 t från Göteborg. Du kan hitta billiga flyg till Diyarbakir i bland annat oktober som kostar cirka 2500-3500 SEK per person.


Vilka flygbolag flyger till Diyarbakir?

De flygbolag som har bäst flyg till Diyarbakir är Pegasus Airlines samt Turkish Airlines. Trots att det inte går några direktflyg från Sverige kan du resa med dessa flygbolag relativt snabbt med endast en mellanlandning. När du bokar en flygstol med Turkish Airlines ingår det incheckat bagage upp till 20-30 kg samt måltid och dryck. Pegasus Airlines inkluderar incheckat bagage upp till 20 kg i alla flyg förutom när du bokar en basic flygbiljett.


Hur tar man sig från flygplatsen i Diyarbakir till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Diyarbakır plus avståndet till centrum
Diyarbakir
2 km från centrum

Diyarbakir Airport (DIY) ligger ungefär 7 km från stadens centrum. Du tar dig enklast in med buss eller taxi som tar ungefär lika lång tid även om taxi ibland kan vara ett snabbare alternativ. Bussen tar ungefär 20-30 min in till stan. Med taxi är du inne i centrum på ungefär 20 min och en taxiresa kostar cirka 20 TRY (cirka 30 SEK). Det finns även möjlighet att hyra bil på flygplatsen via bland annat Hertz och Avis. Du kan dessutom boka en privat transfer innan din avresa som väntar på dig vid ankomst. Detta kan du göra samtidigt som du bokar ditt flyg eller hotell. Transfer in till stan tar ungefär 20 min.


Hur tar man sig runt i Diyarbakir?

Du tar dig bäst runt i Diyarbakir med buss. Du kan även ta tåget, promenera eller ta taxi. Det bästa sättet att ta dig runt i centrum är till fots. I Diyarbakir finns så kallade dolmuses, som är minibussar och kan ta dig runt i stan samt till platser utanför. Det går också tåg i staden även om det inte är det snabbaste alternativet, men fungerar om du ska åka en längre sträcka. Taxi är bra om du ska åka sent på kvällen eller om du vill ta dig till ställen som ligger längre bort och vill resa bekvämt utan att bli störd av andra passagerare. Det vanligaste sättet är dock att ta en minibuss.


Kan man resa till Diyarbakir utan pass eller visum?

Du behöver ett giltigt pass när du reser till Diyarbakir men du behöver inget visum. Ditt pass måste vara giltigt i minst 150 dagar efter inresa till landet. Du kan även resa med ett provisoriskt pass som utfärdats av polismyndigheten. Tänk på att om du har dubbla medborgarskap, turkiskt samt svenskt, kan du få problem att lämna landet.


Hitta hyrbil och hotell för din resa till Diyarbakır


Tips och råd om Diyarbakir

Att se i Diyarbakir

Diyarbakir är antagligen mest känt för sina stadsmurar som går tillbaka ungefär 1700 år i tiden. Diyarbakir City Walls är med på UNESCO:s världsarvslista av platser och är definitivt värt ett besök. Andra sevärdheter att besöka är den Stora Moskén samt Hasan Pasa Hani.

Bör du köpa reseförsäkring?

Om du inte redan har en reseförsäkring bör du köpa till detta innan avresa.

Kan du dricka kranvattnet?

Nej. Du bör alltid köpa vatten på flaska i Diyarbakir.

Ska du ge dricks?

Det är vanligt att ge dricks på restauranger, hotell samt när du åker taxi. På restauranger kan du ge cirka 10 % i dricks och om du åker taxi är det vanligt att endast avrunda. På hotell är det vanligt att ge cirka 2-5 TRY (cirka 3-8 SEK) per väska som du får hjälp med. (Priser kontrollerade 28/05/2019).

Flyg Europa Turkiet Diyarbakır