Flyg till Ankara

Tur & retur
Ekonomi
Boston (BOS)
Ankara (ESB)
tors 15/4
tors 22/4
Alla månader
Jämför momondo med |
Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Ankara. Nuvarande restriktioner för Ankara baseras på reserestriktioner för Turkiet.

Visa nuvarande reserestriktioner för Turkiet

Billigaste flygen till flygplatser i Ankara

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Ankara från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Ankara

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Ankara

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Ankara (ESB)

Vanligtvis är flyg till Ankara från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Ankara Esenboga, vilket i genomsnitt kostar 2 442 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN ANKARA TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSfebruari30% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Ankara kostar i genomsnitt bara 1 710 kr i februari
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL ANKARA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli42% dyrareDet kostar omkring 3 472 kr för flyg till Ankara från Stockholm Arlanda flygplats i juli
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL ANKARA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli600% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Ankara från Stockholm Arlanda flygplats i juli än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Ankara?

Den bästa tiden att resa till Ankara är på våren och sommaren. Den varmaste perioden är mellan juni och augusti då det är cirka 35 °C och det är den mest besökta perioden i staden. Flyg till Ankara kan vara en aning dyrare under sommarmånaderna men eftersom våren också är en härlig tid att besöka staden kan du istället välja att resa mellan april och maj om du vill hitta billiga flygbiljetter till Ankara. Det är dock lättast att hitta direktflyg när det är högsäsong, i juli samt i augusti, och kan vara svårare att hitta billiga flyg till Ankara under sen höst och vinter.

När är det billigast att boka flyg till Ankara?

Det är billigast att boka flyg till Ankara i april-maj samt september-oktober. I maj kostar flygbiljetter till Ankara cirka 2000-3000 SEK per person tur och retur från Stockholm och Göteborg. Under högsäsong betalar du cirka 4000-6000 SEK per person och juli är den dyraste månaden. Augusti är något billigare och då kostar flyg till Ankara ungefär 4000-5000 SEK per person. Oftast kan du flyga direkt till Ankara och sedan mellanlanda en gång på vägen tillbaka. De flesta direktflyg till Ankara flyger från Stockholm.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Ankara?

Om du inte vill besöka Ankara i mars bör du vänta med att flyga från Sverige till februari månad då flygpriserna är låga med ett genomsnittspris på 1 821 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Ankara?

Sannolikheten att du hittar billiga flyg till Ankara från Sverige är större om du bokar 57 dagar innan ditt avresedatum. Generellt sett kan du förvänta dig att hitta flyg till Ankara för ungefär 2 495 kr om du gör din sökning 57 dagar innan. Under de senaste 72 timmarna har dock flyg hittats från Sverige för så lite som 1 625 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Ankara?

Den billigaste dagen att resa från Sverige till Ankara är en fredag då man kan hitta priser så låga som 2 708 kr. Om dina resplaner är flexibla gör du bäst i att undvika avgångar en måndag eftersom biljettpriserna då i genomsnitt ligger runt 3 053 kr. Dessa priser kan dock ändras så se till att ställa in prisuppdateringar för flyg till Ankara.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Ankara?

Våra senaste data visar att den bästa tiden på dygnet att flyga till Ankara är mitt på dagen. Flyg från Sverige till Ankara kan då kosta så lite som 1 824 kr. Flyg på kvällen är ofta dyrare med ett genomsnittspris på 3 746 kr.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Ankara?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Turkiet resor till Ankara. Inreserestriktioner

Turkiet förbjuder inte några passagerare oavsett nationalitet att komma in i landet baserat på medborgarskap. Dock finns begränsningar gällande passagerare som får komma in i landet baserat på utgångspunkt. Turkiet har avbrutit inresa för resenärer som anländer från Brasilien, Storbritannien, Danmark, Nederländerna och Sydafrika. Detta gäller inte humanitära flygningar och repatriationsflygningar. För närvarande kan de flesta internationella turister komma in antingen visumfritt eller, för de som uppfyller kraven , med ett eVisa. Dok kan passagerare från vissa länder endast komma in i landet med ett konventionellt klistermärkevisum, som endast kan erhållas på en turkisk ambassad. Detta inkluderar nationella medborgare i: Algeriet, Kuba, Guyanam, Kiribati, Laos, Marshallöarna, Mikronesien, Myanmar, Nauru, Nordkorea, Palau, Papua Nya Guinea, Samoa, Sydsudan, Syrien, Tonga, Tuvalu.

Inträdeskrav

Resenärer måste uppvisa ett läkarintyg med ett negativt COVID-19-PCR-testresultat utfärdat inom 72 timmar innan avresan. Utan bevis för ett sådant test nekas passagerare ombordstigning. Resenärer måste fylla i ett passagerarformulär för spårning innan de anländer till Turkiet.

Karantänskrav

Alla ankommande resenärer som har besökt Brasilien, Storbritannien, Danmark eller Sydafrika under de senaste tio dagarna kommer att bli föremål för en 14-dagars karantän vid ankomst till platser som valts av de lokala turkiska myndigheterna. Resenärer som sitter i karantän får ta ett obligatoriskt PCR-test på dag 10 av karantänperioden, och om resultatet är negativt kommer karantänperioden att kunna avslutas.

Transiteringsregler

Resenärer som befinner sig i direkt transit genom Turkiet till andra destinationer behöver inte ett negativt PCR-test, såvida inte deras flyg har sitt ursprung i Brasilien, Storbritannien, Danmark eller Sydafrika. Resenärer som reser från Turkiet från Storbritannien, Danmark eller Sydafrika måste vid ombordstigningen uppvisa ett läkarintyg med ett negativt COVID-19 PCR-testresultat utfärdat inom 72 timmar efter avgång.

All övrig information

Alla resenärer måste alltid bära ansiktsmask medan de vistas på en flygplats och under alla flygningar till och från Turkiet.

Om du planerarar att resa till Ankara inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Hitta billiga flygbiljetter till Ankara Esenboga

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Ankara Esenboga
Flera flygbolag
11 juli
12:15Stockholm Arlanda
7t 35m
1 stopp
19:50Ankara Esenboga
18 juli
05:10Ankara Esenboga
3t 45m
08:55Stockholm Arlanda
2 694 kr
Hitta liknande
Turkish Airlines
12 maj
07:05Stockholm Arlanda
7t 00m
1 stopp
14:05Ankara Esenboga
25 maj
23:55Ankara Esenboga
7t 15m
1 stopp
07:10Stockholm Arlanda
2 454 kr
Hitta liknande
Turkish Airlines
19 apr.
13:45Stockholm Arlanda
8t 20m
1 stopp
22:05Ankara Esenboga
25 apr.
23:55Ankara Esenboga
7t 15m
1 stopp
07:10Stockholm Arlanda
2 394 kr
Hitta liknande
Turkish Airlines
19 apr.
13:45Stockholm Arlanda
8t 20m
1 stopp
22:05Ankara Esenboga
25 apr.
23:55Ankara Esenboga
7t 15m
1 stopp
07:10Stockholm Arlanda
2 411 kr
Hitta liknande
Turkish Airlines
19 apr.
07:05Stockholm Arlanda
11t 05m
2 stopp
18:10Ankara Esenboga
25 apr.
23:55Ankara Esenboga
7t 15m
1 stopp
07:10Stockholm Arlanda
2 685 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
5 juli
06:20Stockholm Arlanda
11t 55m
2 stopp
18:15Ankara Esenboga
22 juli
23:25Ankara Esenboga
10t 50m
1 stopp
10:15Stockholm Arlanda
2 796 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Ankara Esenboga

Om du letar efter enkelbiljetter till Ankara, visa några av våra erbjudanden nedan.
Turkish Airlines
7 juli
08:45Stockholm Arlanda
3t 35m
12:20Ankara Esenboga
3 044 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
7 juli
07:20Stockholm Arlanda
6t 40m
1 stopp
14:00Ankara Esenboga
1 565 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
7 juli
03:25Stockholm Arlanda
22t 45m
3 stopp
02:10Ankara Esenboga
1 257 kr
Hitta liknande

Vilka flygbolag flyger till Ankara?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Ankara

Turkish Airlines har de flesta direktflyg till Ankara från Stockholm. Turkish Airlines flyger även från Göteborg och oftast mellanlandar du en gång. Resan till Ankara tar cirka 3 h och 30 min när du flyger direkt och övriga resor har en restid på cirka 6 h och 30 min.


Hur tar man sig från flygplatsen i Ankara till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Ankara plus avståndet till centrum

Ankaras flygplats, Ankara Esenboga Airport (ESB) ligger ungefär 30 kilometer från centrum. Från flygplatsen kan du antingen resa med buss, shuttle service, taxi eller hyra en bil. Om du ska ta bussen är det linje 442 som du ska åka med och bussarna går dygnet runt med 30 minuters väntetid mellan 05:00-00:00 för att sedan köra en gång i timmen mellan 00:00-05:00. Bussen tar ungefär 70 minuter in till stan. Om du väljer flygplatsshuttle är det Havas Shuttle du åker med och bussarna går ungefär två gånger i timmen och det tar dig cirka 50 minuter in till stan. Det finns även taxi och du kan även boka taxi i förväg. Om du väljer att hyra bil finns detta tillgängligt på flygplatsen via bland annat Hertz och Europcar.


Populära flygresor till Ankara

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Ankara som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Ankara
Snabbaste flygtid
3t 35m
Billigast pris
1 582 kr

Hur tar man sig runt i Ankara?

Det lättaste sättet att ta sig runt i Ankara är via metro, buss, taxi, dela minibuss med andra eller hyra bil. Det billigaste alternativet är att ta bussen som går ofta men kan vara en aning överbefolkad ibland. Tunnelbanan samt delad minibuss är några av de mest bekväma alternativen att ta sig runt på. Om du ska ta bussen eller metro behöver du köpa ett kort innan du stiger ombord. Dessa finns att köpa på de flesta hållplatser och du har även möjlighet att köpa tre olika Ankarakort, beroende på hur mycket du ska resa runt i staden. En enkelresa kostar cirka 2 TRY (cirka 3 SEK). Ju fler resor du laddar med desto billigare blir det. Om du ska hyra bil i Ankara kan du göra detta redan på flygplatsen där du har bland annat Hertz och Europcar som hyr ut. Trafiken är inte alltid den bästa i Ankara och kan vara lite rörigt, men det går bra att ta sig runt ändå.


Kan man resa till Ankara utan pass eller visum?

Som svensk medborgare behöver du inte visum när du reser till Ankara, detta gäller för alla medborgare i ett EU-land. Du behöver dock ha ett pass med dig. Du kan stanna upp till 90 dagar som turist och stannar du längre än så riskerar du böter eller begränsad åtkomst till landet vid senare tillfällen. Det har hänt att även svenska medborgare blivit nekade inträde utan förklaring, men detta är inte särskilt vanligt.


Tips och råd om Ankara

Att se i Ankara

När du besöker Ankara finns det många sevärdheter som du kan besöka. Många av dessa ligger dessutom mitt i stan. Du bör bland annat besöka Ankara Castle – Kalesi, Anitkabir, Kocatepe Mosque samt Genclik Park.

Bör du köpa reseförsäkring?

Du behöver oftast inte köpa reseförsäkring om det ingår i din hemförsäkring. Kolla med ditt försäkringsbolag vad som ingår.

Kan du dricka kranvatten i Ankara?

Du bör köpa vatten på flaska och inte dricka kranvatten i Ankara. Vatten på flaska är det absolut säkraste.

Ska du ge dricks?

Det är vanligt att ge cirka 10 % i dricks på restauranger i Ankara. (Priser kontrollerade 19/04/2019).


 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass