Flyg till Ankara

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
mån 29/11
mån 6/12

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Ankara.
Visa nuvarande reserestriktioner för Turkiet

Billigaste flygen till flygplatser i Ankara

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Ankara från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Ankara

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Ankara

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Ankara (ESB)

Vanligtvis är flyg till Ankara från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Ankara Esenboga, vilket i genomsnitt kostar 2 573 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN ANKARA TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSfebruari30% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Ankara kostar i genomsnitt bara 1 803 kr i februari
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL ANKARA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli42% dyrareDet kostar omkring 3 659 kr för flyg till Ankara från Stockholm Arlanda flygplats i juli
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL ANKARA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli600% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Ankara från Stockholm Arlanda flygplats i juli än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Ankara?

Den bästa tiden att resa till Ankara är på våren och sommaren. Den varmaste perioden är mellan juni och augusti då det är cirka 35 °C och det är den mest besökta perioden i staden. Flyg till Ankara kan vara en aning dyrare under sommarmånaderna men eftersom våren också är en härlig tid att besöka staden kan du istället välja att resa mellan april och maj om du vill hitta billiga flygbiljetter till Ankara. Det är dock lättast att hitta direktflyg när det är högsäsong, i juli samt i augusti, och kan vara svårare att hitta billiga flyg till Ankara under sen höst och vinter.

När är det billigast att boka flyg till Ankara?

Det är billigast att boka flyg till Ankara i april-maj samt september-oktober. I maj kostar flygbiljetter till Ankara cirka 2000-3000 SEK per person tur och retur från Stockholm och Göteborg. Under högsäsong betalar du cirka 4000-6000 SEK per person och juli är den dyraste månaden. Augusti är något billigare och då kostar flyg till Ankara ungefär 4000-5000 SEK per person. Oftast kan du flyga direkt till Ankara och sedan mellanlanda en gång på vägen tillbaka. De flesta direktflyg till Ankara flyger från Stockholm.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Ankara?

  mars är generellt den billigaste månaden att flyga till Ankara från Sverige med priser runt 1 875 kr. Om du inte har möjlighet att besöka Ankara under mars, är det även billigt att resa från Sverige i februari. De flesta momondo-användare hittar resor under denna månad för omkring 1 920 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Ankara?

  Den bästa tiden att boka ett flyg till Ankara är 57 dagar innan avgång då biljettpriserna tenderar att i genomsnitt ligga runt 2 630 kr. Flygpriserna kan dock vara lägre även utanför denna tidsram. Till exempel hittades nyligen flyg till Ankara från Sverige för så lite som 1 451 kr på momondo.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Ankara?

  Enligt våra data är fredag den billigaste veckodagen att flyga till Ankara från Sverige. Det lägsta biljettpriset som nyligen hittats för avgångar en fredag var 2 854 kr. Tänk på att priserna kan variera beroende på rutt och om du flyger in- eller utrikes. Om dina resplaner är flexibla gör du bäst i att undvika avgångar en måndag eftersom biljettpriserna då i genomsnitt ligger runt 3 218 kr. Dessa priser kan dock ändras så se till att ställa in prisuppdateringar för flyg till Ankara.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Ankara?

  Enligt våra data är den billigaste tiden på dygnet att flyga till Ankara mitt på dagen. momondo-användare har hittat avgående flyg från Sverige till Ankara mitt på dagen för så lite som 1 923 kr. Tänk på att dessa priser kan variera beroende på flygbolag och vilken tid på året du reser. Flyg på kvällen är ofta dyrare med ett genomsnittspris på 3 948 kr.


Kan jag flyga till Ankara Esenboga från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Ankara Esenboga

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Ankara Esenboga.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT) eller Antigen (snabbtest)-test taget inom 72 for rt-pcr (naat) and 48 for antigen (quick-test) timmar innan avgången till Ankara Esenboga.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Ankara Esenboga.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Ankara Esenboga?

Returresa till Sverige från Ankara Esenboga

Testkrav för COVID-19
Besökare från Ankara Esenboga måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Ankara Esenboga behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Ankara inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Ankara

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Ankara
Flera flygbolag
25 feb.
ARN03:35Stockholm Arlanda
18t 25m
2 stopp
ESB22:00Ankara Esenboga
5 mars
ESB19:05Ankara Esenboga
43t 40m
2 stopp
ARN14:45Stockholm Arlanda
1 451 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
4 dec.
ARN09:15Stockholm Arlanda
20t 25m
2 stopp
ESB05:40Ankara Esenboga
7 dec.
ESB19:05Ankara Esenboga
39t 50m
2 stopp
ARN10:55Stockholm Arlanda
1 559 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
25 feb.
ARN03:35Stockholm Arlanda
18t 25m
2 stopp
ESB22:00Ankara Esenboga
6 mars
ESB07:20Ankara Esenboga
31t 25m
2 stopp
ARN14:45Stockholm Arlanda
1 577 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
4 dec.
ARN09:15Stockholm Arlanda
20t 25m
2 stopp
ESB05:40Ankara Esenboga
8 dec.
ESB07:20Ankara Esenboga
27t 05m
2 stopp
ARN10:25Stockholm Arlanda
1 649 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
13 jan.
ARN08:50Stockholm Arlanda
30t 10m
3 stopp
ESB15:00Ankara Esenboga
10 feb.
ESB07:20Ankara Esenboga
30t 35m
2 stopp
ARN13:55Stockholm Arlanda
1 676 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
4 dec.
ARN09:15Stockholm Arlanda
20t 25m
2 stopp
ESB05:40Ankara Esenboga
8 dec.
ESB02:05Ankara Esenboga
26t 15m
3 stopp
ARN04:20Stockholm Arlanda
1 748 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Ankara

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Ankara, visa några av våra erbjudanden nedan av Lufthansa
Lufthansa
ARNStockholm Arlanda
6t 10m
ESBAnkara Esenboga

Vilka bolag flyger till Ankara?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Ankara
 • Vilka bolag flyger till Ankara?

  Det kan även förekomma andra flygbolag som flyger till Ankara från Sverige, men det mest populära bland våra användare är Turkish Airlines, Ukraine International Airlines, Pegasus Airlines och Lufthansa. Dessa flygbolag lär kunna erbjuda flyg till Ankara på en daglig basis om du flyger från en av de mest populära flygplatserna i Sverige.


Flygplatser nära Ankara

Nedan hittar du alla flygplatser i Ankara tillsammans med avståndet från stadens centrum

Ankaras flygplats, Ankara Esenboga Airport (ESB) ligger ungefär 30 kilometer från centrum. Från flygplatsen kan du antingen resa med buss, shuttle service, taxi eller hyra en bil. Om du ska ta bussen är det linje 442 som du ska åka med och bussarna går dygnet runt med 30 minuters väntetid mellan 05:00-00:00 för att sedan köra en gång i timmen mellan 00:00-05:00. Bussen tar ungefär 70 minuter in till stan. Om du väljer flygplatsshuttle är det Havas Shuttle du åker med och bussarna går ungefär två gånger i timmen och det tar dig cirka 50 minuter in till stan. Det finns även taxi och du kan även boka taxi i förväg. Om du väljer att hyra bil finns detta tillgängligt på flygplatsen via bland annat Hertz och Europcar.


Populära flygresor till Ankara

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Ankara som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Ankara
Snabbast flygtid7t 50m
Billigaste pris1 649 kr

Så tar du dig runt i Ankara

Det lättaste sättet att ta sig runt i Ankara är via metro, buss, taxi, dela minibuss med andra eller hyra bil. Det billigaste alternativet är att ta bussen som går ofta men kan vara en aning överbefolkad ibland. Tunnelbanan samt delad minibuss är några av de mest bekväma alternativen att ta sig runt på. Om du ska ta bussen eller metro behöver du köpa ett kort innan du stiger ombord. Dessa finns att köpa på de flesta hållplatser och du har även möjlighet att köpa tre olika Ankarakort, beroende på hur mycket du ska resa runt i staden. En enkelresa kostar cirka 2 TRY (cirka 3 SEK). Ju fler resor du laddar med desto billigare blir det. Om du ska hyra bil i Ankara kan du göra detta redan på flygplatsen där du har bland annat Hertz och Europcar som hyr ut. Trafiken är inte alltid den bästa i Ankara och kan vara lite rörigt, men det går bra att ta sig runt ändå.


Visumkrav för att besöka Ankara

Som svensk medborgare behöver du inte visum när du reser till Ankara, detta gäller för alla medborgare i ett EU-land. Du behöver dock ha ett pass med dig. Du kan stanna upp till 90 dagar som turist och stannar du längre än så riskerar du böter eller begränsad åtkomst till landet vid senare tillfällen. Det har hänt att även svenska medborgare blivit nekade inträde utan förklaring, men detta är inte särskilt vanligt.


Börja planera din resa till Ankara


De bästa sakerna att se och göra i Ankara

Att se i Ankara

När du besöker Ankara finns det många sevärdheter som du kan besöka. Många av dessa ligger dessutom mitt i stan. Du bör bland annat besöka Ankara Castle – Kalesi, Anitkabir, Kocatepe Mosque samt Genclik Park.

Bör du köpa reseförsäkring?

Du behöver oftast inte köpa reseförsäkring om det ingår i din hemförsäkring. Kolla med ditt försäkringsbolag vad som ingår.

Kan du dricka kranvatten i Ankara?

Du bör köpa vatten på flaska och inte dricka kranvatten i Ankara. Vatten på flaska är det absolut säkraste.

Ska du ge dricks?

Det är vanligt att ge cirka 10 % i dricks på restauranger i Ankara.