Flyg till Ankara

Tur & retur
Ekonomi
Wichita (ICT)
Ankara (ESB)
tors 17/6
tors 24/6
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Ankara. Nuvarande restriktioner för Ankara baseras på reserestriktioner för Turkiet.
Visa nuvarande reserestriktioner för Turkiet

Billigaste flygen till flygplatser i Ankara

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Ankara från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Ankara

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Ankara

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Ankara (ESB)

Vanligtvis är flyg till Ankara från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Ankara Esenboga, vilket i genomsnitt kostar 2 376 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN ANKARA TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSfebruari30% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Ankara kostar i genomsnitt bara 1 665 kr i februari
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL ANKARA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli42% dyrareDet kostar omkring 3 379 kr för flyg till Ankara från Stockholm Arlanda flygplats i juli
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL ANKARA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli600% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Ankara från Stockholm Arlanda flygplats i juli än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Ankara?

Den bästa tiden att resa till Ankara är på våren och sommaren. Den varmaste perioden är mellan juni och augusti då det är cirka 35 °C och det är den mest besökta perioden i staden. Flyg till Ankara kan vara en aning dyrare under sommarmånaderna men eftersom våren också är en härlig tid att besöka staden kan du istället välja att resa mellan april och maj om du vill hitta billiga flygbiljetter till Ankara. Det är dock lättast att hitta direktflyg när det är högsäsong, i juli samt i augusti, och kan vara svårare att hitta billiga flyg till Ankara under sen höst och vinter.

När är det billigast att boka flyg till Ankara?

Det är billigast att boka flyg till Ankara i april-maj samt september-oktober. I maj kostar flygbiljetter till Ankara cirka 2000-3000 SEK per person tur och retur från Stockholm och Göteborg. Under högsäsong betalar du cirka 4000-6000 SEK per person och juli är den dyraste månaden. Augusti är något billigare och då kostar flyg till Ankara ungefär 4000-5000 SEK per person. Oftast kan du flyga direkt till Ankara och sedan mellanlanda en gång på vägen tillbaka. De flesta direktflyg till Ankara flyger från Stockholm.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Ankara?

mars är generellt den billigaste månaden att flyga till Ankara från Sverige med priser runt 1 731 kr. Om du inte har möjlighet att besöka Ankara under mars, är det även billigt att resa från Sverige i februari. De flesta momondo-användare hittar resor under denna månad för omkring 1 773 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Ankara?

Den bästa tiden att boka ett flyg till Ankara är 57 dagar innan avgång då biljettpriserna tenderar att i genomsnitt ligga runt 2 429 kr. Flygpriserna kan dock vara lägre även utanför denna tidsram. Till exempel hittades nyligen flyg till Ankara från Sverige för så lite som 1 981 kr på momondo.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Ankara?

Enligt våra data är fredag den billigaste veckodagen att flyga till Ankara från Sverige. Det lägsta biljettpriset som nyligen hittats för avgångar en fredag var 2 636 kr. Tänk på att priserna kan variera beroende på rutt och om du flyger in- eller utrikes. Om dina resplaner är flexibla gör du bäst i att undvika avgångar en måndag eftersom biljettpriserna då i genomsnitt ligger runt 2 972 kr. Dessa priser kan dock ändras så se till att ställa in prisuppdateringar för flyg till Ankara.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Ankara?

Enligt våra data är den billigaste tiden på dygnet att flyga till Ankara mitt på dagen. momondo-användare har hittat avgående flyg från Sverige till Ankara mitt på dagen för så lite som 1 776 kr. Tänk på att dessa priser kan variera beroende på flygbolag och vilken tid på året du reser. Flyg på kvällen är ofta dyrare med ett genomsnittspris på 3 646 kr.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Ankara?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Turkiet resor till Ankara. Inreserestriktioner

Turkiet förbjuder inte några passagerare oavsett nationalitet att komma in i landet baserat på medborgarskap. Dock finns begränsningar gällande passagerare som får komma in i landet baserat på utgångspunkt. Turkiet har avbrutit inresa för resenärer som anländer från Brasilien, Storbritannien, Danmark, Nederländerna och Sydafrika. Detta gäller inte humanitära flygningar och repatriationsflygningar. För närvarande kan de flesta internationella turister komma in antingen visumfritt eller, för de som uppfyller kraven , med ett eVisa. Dok kan passagerare från vissa länder endast komma in i landet med ett konventionellt klistermärkevisum, som endast kan erhållas på en turkisk ambassad. Detta inkluderar nationella medborgare i: Algeriet, Kuba, Guyanam, Kiribati, Laos, Marshallöarna, Mikronesien, Myanmar, Nauru, Nordkorea, Palau, Papua Nya Guinea, Samoa, Sydsudan, Syrien, Tonga, Tuvalu.

Inträdeskrav

Resenärer måste uppvisa ett läkarintyg med ett negativt COVID-19-PCR-testresultat utfärdat inom 72 timmar innan avresan. Utan bevis för ett sådant test nekas passagerare ombordstigning. Resenärer måste fylla i ett passagerarformulär för spårning innan de anländer till Turkiet.

Karantänskrav

Alla ankommande resenärer som har besökt Brasilien, Storbritannien, Danmark eller Sydafrika under de senaste tio dagarna kommer att bli föremål för en 14-dagars karantän vid ankomst till platser som valts av de lokala turkiska myndigheterna. Resenärer som sitter i karantän får ta ett obligatoriskt PCR-test på dag 10 av karantänperioden, och om resultatet är negativt kommer karantänperioden att kunna avslutas.

Transiteringsregler

Resenärer som befinner sig i direkt transit genom Turkiet till andra destinationer behöver inte ett negativt PCR-test, såvida inte deras flyg har sitt ursprung i Brasilien, Storbritannien, Danmark eller Sydafrika. Resenärer som reser från Turkiet från Storbritannien, Danmark eller Sydafrika måste vid ombordstigningen uppvisa ett läkarintyg med ett negativt COVID-19 PCR-testresultat utfärdat inom 72 timmar efter avgång.

All övrig information

Alla resenärer måste alltid bära ansiktsmask medan de vistas på en flygplats och under alla flygningar till och från Turkiet.

Om du redan planerar att resa till Ankara inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Ankara Esenboga

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Ankara Esenboga
Flera flygbolag
30 sep.
ARN12:15Stockholm Arlanda
13t 40m
1 stopp
ESB01:55Ankara Esenboga
7 okt.
ESB05:20Ankara Esenboga
7t 15m
1 stopp
ARN12:35Stockholm Arlanda
1 981 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
21 sep.
ARN06:20Stockholm Arlanda
11t 40m
2 stopp
ESB18:00Ankara Esenboga
28 sep.
ESB07:50Ankara Esenboga
11t 25m
2 stopp
ARN19:15Stockholm Arlanda
2 380 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
30 sep.
ARN12:15Stockholm Arlanda
14t 05m
1 stopp
ESB02:20Ankara Esenboga
7 okt.
ESB06:10Ankara Esenboga
13t 20m
3 stopp
ARN19:30Stockholm Arlanda
2 214 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
1 aug.
ARN08:45Stockholm Arlanda
3t 35m
ESB12:20Ankara Esenboga
14 aug.
ESB20:05Ankara Esenboga
25t 25m
2 stopp
ARN21:30Stockholm Arlanda
2 289 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
23 juli
ARN08:45Stockholm Arlanda
3t 35m
ESB12:20Ankara Esenboga
7 aug.
ESB20:05Ankara Esenboga
25t 25m
2 stopp
ARN21:30Stockholm Arlanda
2 322 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
25 juni
ARN16:40Stockholm Arlanda
25t 45m
3 stopp
ESB18:25Ankara Esenboga
2 juli
ESB05:10Ankara Esenboga
3t 45m
ARN08:55Stockholm Arlanda
2 447 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Ankara Esenboga

Om du letar efter enkelbiljetter till Ankara, visa några av våra erbjudanden nedan.
AnadoluJet
21 juli
ARN08:45Stockholm Arlanda
3t 35m
ESB12:20Ankara Esenboga
1 057 kr
Hitta liknande
AnadoluJet
21 juli
ARN08:45Stockholm Arlanda
3t 35m
ESB12:20Ankara Esenboga
1 090 kr
Hitta liknande
Pegasus Airlines
25 aug.
ARN12:15Stockholm Arlanda
7t 35m
1 stopp
ESB19:50Ankara Esenboga
1 074 kr
Hitta liknande

Vilka flygbolag flyger till Ankara?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Ankara

Turkish Airlines har de flesta direktflyg till Ankara från Stockholm. Turkish Airlines flyger även från Göteborg och oftast mellanlandar du en gång. Resan till Ankara tar cirka 3 h och 30 min när du flyger direkt och övriga resor har en restid på cirka 6 h och 30 min.


Hur tar man sig från flygplatsen i Ankara till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Ankara plus avståndet till centrum

Ankaras flygplats, Ankara Esenboga Airport (ESB) ligger ungefär 30 kilometer från centrum. Från flygplatsen kan du antingen resa med buss, shuttle service, taxi eller hyra en bil. Om du ska ta bussen är det linje 442 som du ska åka med och bussarna går dygnet runt med 30 minuters väntetid mellan 05:00-00:00 för att sedan köra en gång i timmen mellan 00:00-05:00. Bussen tar ungefär 70 minuter in till stan. Om du väljer flygplatsshuttle är det Havas Shuttle du åker med och bussarna går ungefär två gånger i timmen och det tar dig cirka 50 minuter in till stan. Det finns även taxi och du kan även boka taxi i förväg. Om du väljer att hyra bil finns detta tillgängligt på flygplatsen via bland annat Hertz och Europcar.


Populära flygresor till Ankara

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Ankara som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Ankara
Snabbaste flygtid
3t 35m
Billigast pris
1 981 kr

Hur tar man sig runt i Ankara?

Det lättaste sättet att ta sig runt i Ankara är via metro, buss, taxi, dela minibuss med andra eller hyra bil. Det billigaste alternativet är att ta bussen som går ofta men kan vara en aning överbefolkad ibland. Tunnelbanan samt delad minibuss är några av de mest bekväma alternativen att ta sig runt på. Om du ska ta bussen eller metro behöver du köpa ett kort innan du stiger ombord. Dessa finns att köpa på de flesta hållplatser och du har även möjlighet att köpa tre olika Ankarakort, beroende på hur mycket du ska resa runt i staden. En enkelresa kostar cirka 2 TRY (cirka 3 SEK). Ju fler resor du laddar med desto billigare blir det. Om du ska hyra bil i Ankara kan du göra detta redan på flygplatsen där du har bland annat Hertz och Europcar som hyr ut. Trafiken är inte alltid den bästa i Ankara och kan vara lite rörigt, men det går bra att ta sig runt ändå.


Kan man resa till Ankara utan pass eller visum?

Som svensk medborgare behöver du inte visum när du reser till Ankara, detta gäller för alla medborgare i ett EU-land. Du behöver dock ha ett pass med dig. Du kan stanna upp till 90 dagar som turist och stannar du längre än så riskerar du böter eller begränsad åtkomst till landet vid senare tillfällen. Det har hänt att även svenska medborgare blivit nekade inträde utan förklaring, men detta är inte särskilt vanligt.


Tips och råd om Ankara

Att se i Ankara

När du besöker Ankara finns det många sevärdheter som du kan besöka. Många av dessa ligger dessutom mitt i stan. Du bör bland annat besöka Ankara Castle – Kalesi, Anitkabir, Kocatepe Mosque samt Genclik Park.

Bör du köpa reseförsäkring?

Du behöver oftast inte köpa reseförsäkring om det ingår i din hemförsäkring. Kolla med ditt försäkringsbolag vad som ingår.

Kan du dricka kranvatten i Ankara?

Du bör köpa vatten på flaska och inte dricka kranvatten i Ankara. Vatten på flaska är det absolut säkraste.

Ska du ge dricks?

Det är vanligt att ge cirka 10 % i dricks på restauranger i Ankara. (Priser kontrollerade 19/04/2019).


 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass