Flyg Karibien Kuba Havanna

Flyg till Havanna

Tur & retur
Ekonomi
Washington, D.C. (WAS)
Havanna (HAV)
tors 6/5
tors 13/5
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Havanna. Nuvarande restriktioner för Havanna baseras på reserestriktioner för Kuba.

Visa nuvarande reserestriktioner för Kuba

Billigaste flygen till flygplatser i Havanna

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Havanna från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Havanna

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Havanna

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Havanna (HAV)

Vanligtvis är flyg till Havanna från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Havanna José Martí, vilket i genomsnitt kostar 6 304 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN HAVANNA TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSseptember23% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Havanna kostar i genomsnitt bara 4 847 kr i september
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL HAVANNA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli35% dyrareDet kostar omkring 8 492 kr för flyg till Havanna från Stockholm Arlanda flygplats i juli
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL HAVANNA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember542% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Havanna från Stockholm Arlanda flygplats i december än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Havanna?

Den bästa tiden under året att besöka Havanna är mellan december och maj då väder är som torrast och du kan vänta dig fina och soliga dagar. Under vinterhalvåret ligger temperaturerna på ungefär 25 °C vilket gör att du både kan ägna dig åt sightseeing i staden men även kan njuta av sol och bad på Kubas stränder. Februari är en av de mest populära månaderna att resa på då Havannas högsäsong infaller och många festivaler och evenemang äger rum. Även december ser många besökare. Under sommarmånaderna sträcker sig temperaturerna upp över 30 °C och då börjar även landets regnsäsong. Hösten är allra fuktigast och hör därför till lågsäsongen för staden.

När är det billigast att boka flyg till Havanna?

Flyg till Havanna skiljer sig ganska mycket i pris under året. Dyrast är att resa i juli medan du kan hitta billiga flyg till Havanna i maj. Maj är dessutom en bra månad att resa på rent vädermässigt då det ännu inte är för varmt. Jämför priser på flygstolar hos momondo för att hitta ett datum som har billiga flygbiljetter till Havanna.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Havanna?

Det bästa priset som hittats på momondo till Havanna var 664 kr/per person från Puerto Escondido, vilket är 90 % billigare än genomsnittspriset för flyg till Havanna. För att hitta det billigaste priset till Havanna från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Havanna?

Den billigaste månaden att flyga till Havanna från Sverige är september. Flygpriserna som tenderar att ligga kring 4 838 kr, är ofta lägre under denna tid eftersom det är lågsäsong. Om du inte har möjlighet att resa till Havanna i september är det också billigt att flyga i oktober. För den här månaden kan du hitta prser på momondo runt 5 083 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Havanna?

Generellt upplever de flesta resenärer att det är billigast att boka flyg till Havanna ungefär 60 dagar innan avgång då biljettpriserna ligger på runt 6 646 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Havanna?

Den billigaste dagen att resa från Sverige till Havanna är en söndag då man kan hitta priser så låga som 5 651 kr. Och andra sidan är lördag den dyraste veckodagen att flyga från Sverige eftersom det är smidigt för både affärsresande och turister. Till följd av detta ligger biljettpriserna på omkring 6 285 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Havanna?

Det är billigast att flyga på eftermiddagen från Sverige till Havanna då du kan hitta flygpriser för så lite som 6 171 kr. Att flyga till Havanna på eftermiddagen är idealt eftersom det inte är så många som reser då. Om du har flexibla resplaner bör du undvika att flyga mitt på dagen då priserna genomsnittligen ligger på 7 664 kr. Flyg till Havanna från Sverige mitt på dagen är generellt dyrare då det ofta är smidigare för resenärer att resa vid denna tid.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Havanna?

Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Havanna. Om du planerar att flyga till Havanna, överväg då även att boka flyg till Varadero Juan Gualberto G flygplats(96 km från stadskärnan i Havanna) eller Nueva Gerona Rafael Cabrera flygplats(149 km från stadskärnan i Havanna).

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Havanna?

Priserna varierar beroende på resenärernas avgångsplats, men generellt är den billigaste flygplatsen för att flyga till Havanna Varadero Juan Gualberto G flygplats med ett genomsnittspris på 6 506 kr per person. Användare hittar ofta de bästa priserna med hjälp av momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Havanna?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Kuba resor till Havanna. Inreserestriktioner

Kuba har återupptagit kommersiella flygningar och charterflygningar.

Inresekrav

Resenärer måste fylla i en hälsodeklaration (Declaración de Sanidad del Viajero) och visa upp den vid ankomsten. Resenärer måste även testas vid ankomsten (ett PCR-test och en temperaturkontroll). För PCR-testet tillkommer en avgift på 30 USD. Från och med den 1 januari 2021 måste resenärer ha ett certifierat intyg på ett negativt PCR-test som utförts inom 72 timmar före resan. Testet ska ha utförts på en auktoriserad testanläggning i det land de reser från. Barn är inte undantagna. De kommer fortfarande att få ta ett PCR-test vid ankomsten till Kuba.

Karantänkrav

Turister som anländer med charterflyg kommer att föras direkt till sina hotell och informeras om ytterligare hälsokontroller eller tester på hotellet. Turister som anländer till Cayo Coco (CCC) måste ha en bokningsbekräftelse från ett godkänt hotell. För resenärer på kommersiella flygningar krävs självisolering och ytterligare ett PCR-test. Om det andra testet är negativt behöver de gäller inte längre krav på självisolering. Resenärer som uppvisar symtom på COVID- 19 kan isoleras. Resenärer som testar positivt för COVID-19 kommer att läggas in omedelbart på sjukhus, på egen bekostnad.

Om du redan planerar att resa till Havanna inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Hitta billiga flygbiljetter till Havanna José Martí

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Havanna José Martí
Air Canada
GOTGöteborg Landvetter
54t 30m
HAVHavanna José Martí
HAVHavanna José Martí
GOTGöteborg Landvetter
Air Canada
ARNStockholm Arlanda
38t 00m
HAVHavanna José Martí
HAVHavanna José Martí
ARNStockholm Arlanda

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Havanna José Martí

Air Canada
GOTGöteborg Landvetter
54t 30m
HAVHavanna José Martí
Air Canada
ARNStockholm Arlanda
38t 00m
HAVHavanna José Martí

Vilka flygbolag flyger till Havanna?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Havanna

Flyg till Havanna mellanlandar under resan från Sverige och det finns inte några alternativa direktflyg på sträckan. Du hittar flygbiljetter till Havanna med bland annat Air France som mellanlandar i Paris. Med en smidig mellanlandning kan du klara av flygresor till Kuba på drygt 15 timmar. Om du vill resa till Havanna billigt kan du boka flyg med bland annat Turkish Airlines eller Air Canada som har längre rutter och fler mellanlandningar.


Hur tar man sig från flygplatsen i Havanna till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Havanna plus avståndet till centrum

Havannaflyg landar på Jose Marti International Airport som ligger cirka 18 km söder om Havanna. När ditt flyg till Havanna landat får du räkna med att spendera lite tid på flygplatsen för att gå igenom tullen. Flygplatsen är dessutom landets största. För att ta dig in till centrum allra billigast kan du förboka en tur med skyttelbuss som tar dig direkt till ditt hotell. Detta erbjuds för de flesta större boenden i staden. Det går annars inte någon kollektivtrafik till flygplatsen utan alternativet är att ta taxi. Med taxi tar färden in till centrum ungefär 25 minuter. Det finns även flera hyrbilsalternativ på Jose Marti International Airport om du hellre kör själv.


Hur tar man sig runt i Havanna?

Det bästa sättet att ta sig runt i staden är att promenera. Många av de populära delarna som stadens gamla stadskärna och centrum är möjliga att ta sig runt till fots på och här ligger dessutom många hotell och sevärdheter. För längre sträckor finns olika bussar. Ett av de smidigaste sätten att ta sig runt bland sevärdheterna är med hop-on hop-off bussen Habana Bus Tour som går från centrum till olika besöksmål. För andra destinationer finns de vanliga lokalbussarna som ofta är mycket folktäta. Ha därför uppsikt över dina värdesaker på dessa då det är vanligt med ficktjuvar. I Havanna går det även utmärkt att köra bil och om du inte hyrt bil på flygplatsen finns en mängd biluthyrningar inne i city.


Kan man resa till Havanna utan pass eller visum?

För att resa till Kuba behöver du ett visum för att komma in i landet. Du kan ansöka om ditt visum elektroniskt. Visumet till Kuba för en turistresa gäller i 30 dagar men på plats i Kuba går det att förlänga detta ytterligare en månad. Du måste ha med dig ditt pass under resan. Tänk på att restriktioner kan gälla om du mellanlandar i USA så kontrollera detta innan avgång.


Tips och råd om Havanna

Vad ska man se i Havanna ?

Sevärdheter du inte ska missa i Havanna är en promenad i den historiska stadskärnan, Museo de Revolucion och strandpromenaden Malecon.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Ta med barnen till stadsdelen Fusterlandia som är täckt av färggrann konst av den kubanske konstnären José Fuster.

Ska man köpa reseförsäkring?

Du bör köpa till en reseförsäkring som täcker sjukvårdskostnader.

Kan man dricka kranvattnet?

Nej, köp vatten på flaska.

Ska man lämna dricks?

Lägg till ungefär 10 % på restaurangnotan.

Var ska man shoppa?

Bra shopping hittar du på utomhusmarknaden på Tacon Avenue och den stora gallerian Plaza Carlos Tercero.Hitta billiga flyg till andra städer i Kuba

Kuba har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?
Flyg Karibien Kuba Havanna
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass