Flyg Europa Schweiz

Flyg till Schweiz

Tur & retur
Ekonomi
Wichita (ICT)
Zürich (ZRH)
tors 17/6
tors 24/6
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Schweiz.
Visa nuvarande reserestriktioner för Schweiz

De billigaste flygen till städer i Schweiz

Klicka på städerna nedan för att ta reda på när det är billigast att flyga till Schweiz från Sverige
Zürich
Zürich

Användbar information om ditt flyg till Schweiz

Få uppdaterade svar på några av de vanligaste frågorna om att flyga till Schweiz

Vilka är de populäraste städerna att besöka i Schweiz?

Schweiz är fullt av spännande städer att besöka om du är intresserad av att resa runt i landet. Majoriteten av våra användare (266%) besöker Zürich mest av alla landets städer, men andra populära destinationer i Schweiz är Genève och Basel.

Vilket är det billigaste flyget till Schweiz?

De billigaste flygen till Schweiz som nyligen hittats av momondos användare är 258 kr med easyJet, 282 kr med Vueling och 480 kr med British Airways.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Schweiz?

Inreserestriktioner

Schweiz tillåter resenärer med ett schweiziskt pass eller ett giltigt uppehållstillstånd i Schweiz att komma in i landet. Inträdesbegränsningar kan komma att gälla alla andra personer. Det finns inte längre några inresebegränsningar relaterade till coronaviruset för personer som anländer från Schengen- och EU-länder eller från de småeuropeiska staterna Andorra, Vatikanen/Holy See, Monaco och San Marino samt vissa tredjeländer. De normala inträdeskraven gäller för personer som anländer från dessa stater. För alla andra tredjelandsmedborgare som reser direkt från ett högriskland gäller inträdesbegränsningar när de reser till Schweiz, till exempel för en semester, ett besök eller resor gjorda av andra anledningar. Personer som inte har rätt till fri rörlighet och inte har ett giltigt tillstånd som tillåter dem att bo eller arbeta i Schweiz får inte komma in i Schweiz från ett högriskland för vistelser på mindre än 90 dagar som inte kräver tillstånd om det inte råder särskild nödvändighet. Inträdesregler kan förändras mycket snabbt beroende på den epidemiologiska situationen. Kontrollera FOPHs lista över högriskländer för mer information. Resenärer från Storbritannien och Sydafrika får inte resa till Schweiz. Brittiska medborgare och andra icke-schweiziska/Liechtenstein-medborgare som anländer från ett ”högriskland” utanför Schengenområdet får inte resa till Liechtenstein. Dessa begränsningar gäller inte brittiska medborgare som är lagligen bosatta i Schweiz. De kommer att få återvända in i landet, men måste uppvisa bevis på uppehållstillstånd, dvs. ett schweiziskt uppehållstillstånd (L / B / C / Ci-tillstånd). Innehavare av ett gränsöverskridande tillstånd (G-tillstånd), ett FDFA-legitimeringskort, ett D-visum utfärdat av Schweiz och innehavare av en "laissez passer" utfärdat av en schweizisk representation i fall av "individuell särskild nödvändighet" kan också komma in i landet. Resenärer från andra länder som har nödvändiga visum och tillstånd att komma in och auktoriserad vårdpersonal kan fortfarande komma in i landet. I vissa fall finns även särskilda undantag för resenärer som anländer från Tyskland eller Österrike.

Inträdeskrav

Passagerare måste fylla i formuläret Contact Tracing Card innan ankomst. Från och med den 8 februari måste resenärer från högriskländer uppvisa ett läkarintyg med negativt COVID-19 PCR-testresultat eller ett negativt snabbtestresultat från ett antigentes utfärdat inom 72 timmar före ankomst.

Karantänskrav

Resenärer som vistats i vissa länder under de senaste 10 dagarna hålls i karantän under 10 dagar vid ankomst. För en förteckning över dessa länder, se webbplatsen för Swiss Federal Office of Public Health. Alla resenärer som anländer från Storbritannien och Sydafrika måste isolera sig i 10 dagar, inklusive de som anlände sedan den 14 december. Resenärer som har anlänt till Schweiz från och med den 14 december måste sitta i karantän på ett boende eller i egen bostad senast vid midnatt den 22 december och meddela sin lokala kantonesiska sjukvård senast kl. 12.00 den 24 december.

Transiteringsregler

Transitering samma dag är tillåten. Resenärer som inte är medborgare, bosatta eller familjemedlemmar till medborgare/bosatta i EES-medlemsstaterna får dock inte transitera genom Schweiz när de anländer från en icke-Schengenmedlemsstat på väg till en annan Schengenmedlemsstat. Ytterligare undantag finns för vissa kategorier av affärsresenärer som har fått förhandstillstånd. Resenärer som reser genom Schweiz rekommenderas starkt att boka sin vidare resa i förväg och att ha bekräftat att de uppfyller inträdeskraven i sitt destinationsland.

Om du redan planerar att resa till Schweiz inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Populära städer och sevärdheter

Planerar du att besöka Schweiz? Kolla in dessa städer och ägna dig åt att se några av de mest populära sevärdheterna i landet
Zürich

Swiss National Museum
Museum Bärengasse
Lakeside Parks
Djurpark Zürich
Lindenhof
Genève

Palexpo
Flower Clock
Reformation Wall Monument
Museum of Art and History
La Grange Park
Basel

Pharmacy Museum
Basel Katedral
Museum Tinguely
Zoo Basel
Mässa Torn
Lugano

Swissminiatur
Cathedral of San Lorenzo
Palazzo dei Congressi
Konstmuseum Lugano
Pista La Resega
Bern

Bern Katedral
Palats federal
Djurpark Dählhölzli
Bärengraben
Torn Bur
Lausanne

Lausanne Historical Museum
Olympic Museum
Bois de Vaux Cemetery
Parc Bourget
Palais de Beaulieu

Billiga flyg till Schweiz

Dessa rutter har de billigaste flygen till Schweiz som hittats av momondos användare i Sverige
Avgår Destination Bästa pris
Stockholm Genève 882 kr
Linköping Zürich 1 981 kr
Malmö Zürich 2 256 kr
Jönköping Genève 5 843 kr
Växjö Genève 6 043 kr
Örebro Zürich 9 780 kr

Flygresor till Schweiz

Flygresor till Schweiz är som mest populära att boka under sommarens högsäsong samt under december månad. Under sommaren är det som varmast i landet och många väljer att cykla eller vandra i de vackra, bergiga omgivningarna. Flygbiljetter till Schweiz är dock som dyrast just under sommaren. Även resor med hotell stiger i pris då. Under vintern är det istället skidåkning och vintersporter som gäller i landet. I städerna råder lågsäsong vilket gör att priserna på flyg till Schweiz är lägre. Dock är boenden i skidorterna som högst under vintern. För att få en så billig resa till Schweiz som möjligt ska du boka flyg och boende i någon av städerna under januari eller februari. Under december kan du njuta av städernas julstämning och marknader, men tänk på att flyg till Schweiz trots lågsäsongen är dyrare under jul- och nyårsledigheterna. Populära destinationer i landet är bland annat städerna Zürich, Geneve och Basel. Det är trevliga städer att besöka året om, så länge du klär dig efter vädret. Hos momondo kan du jämföra priser mellan olika datum och flygbolag för att hitta bra alternativ för din resa. Du kan välja att filtrera resultaten på snabbaste eller billigaste alternativ och ange om du kan tänka dig att mellanlanda flera gånger under resans gång. Genom att söka online på momondo får du välja mellan olika resealternativ baserat på dina kriterier.

Vilka flygbolag flyger direkt till Schweiz?

Det går direkta flyg från Sverige till Schweiz med bland annat Swiss Air och SAS. Både Swiss Air och SAS flyger från Arlanda flygplats i Stockholm till Kloten Airport i Zürich. För att resa vidare till andra städer, bland annat Geneve och Basel, kan du ta inrikesflyg från Zürich. Du kan jämföra priser på inrikesflyg i momondos priskalender på nätet.

Hur många timmar tar det att flyga till Schweiz?

Flyg till Schweiz som går direkt tar ungefär 2 och en halv timme från Sverige. Om du mellanlandar för att resa till Geneve eller Basel tar resan mellan 4 och 5 timmar om du har ett relativt smidigt byte.

Vilken tid på året ska man resa till Schweiz?

Vilken tid på året du ska boka resor till Schweiz beror på vilka aktiviteter du vill ägna dig åt under resan. Under sommarens högsäsong är det som varmast i landet. Det är en utmärkt tidpunkt att ge sig ut på en cykelsemester på landsbygden. Under vintermånaderna är det som mest populärt att besöka landets skidorter där du kan ägna dig både åt skidåkning och andra vintersporter i några av världens bästa backar. Under hösten kan du besöka landets vingårdar då druvorna skördas för att producera goda viner. Våren i Schweiz bjuder istället på varma temperaturer och ett landskap som står i full blom.


Internationella flygrutter till Schweiz

Jämför flyg till och från närmaste flygplatser för att hitta de bästa priserna och dom bästa avgångstider
Flyg från Stockholm till Zürich
Snabbaste flygtid
2t 25m
Billigast pris
883 kr
Flyg från Linköping till Zürich
Snabbaste flygtid
6t 30m
Billigast pris
1 981 kr
Flyg från Malmö till Zürich
Snabbaste flygtid
9t 25m
Billigast pris
2 256 kr
Flyg från Köpenhamn till Zürich
Snabbaste flygtid
1t 45m
Billigast pris
2 789 kr
Flyg från Jönköping till Genève
Snabbaste flygtid
14t 05m
Billigast pris
5 843 kr
Flyg från Växjö till Genève
Snabbaste flygtid
18t 40m
Billigast pris
6 043 kr
Flyg från Örebro till Zürich
Snabbaste flygtid
18t 15m
Billigast pris
9 780 kr
Visa mer

Hitta flyg till Schweiz

Välj en flygdestination nedan

Flyg Europa Schweiz
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass