Flyg till Basel

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
tis 3/8
tis 10/8

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Basel. Nuvarande restriktioner för Basel baseras på reserestriktioner för Schweiz.
Visa nuvarande reserestriktioner för Schweiz

Billigaste flygen till flygplatser i Basel

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Basel från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Zürich

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Basel

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Zürich (ZRH)

Vanligtvis är flyg till Basel från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Zürich, vilket i genomsnitt kostar 1 426 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN BASEL TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSfebruari18% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Basel kostar i genomsnitt bara 1 629 kr i februari
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL BASEL FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmaj66% dyrareDet kostar omkring 3 302 kr för flyg till Basel från Stockholm Arlanda flygplats i maj
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL BASEL FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSoktober300% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Basel från Stockholm Arlanda flygplats i oktober än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Basel?

Flyg till Basel i juni om du vill besöka den världskända konstmässan Art Basel som är en av de mest populära tidpunkterna under året att boka flyg till staden. Sommarhalvåret är även den bästa tiden att besöka staden för att få så bra väder som möjligt under din vistelse. Mellan maj och oktober, då Basels högsäsong infaller, ligger temperaturerna på mellan 15–25 °C varav juli och augusti är de allra varmaste månaderna. Under vintern har staden sin lågsäsong då temperaturerna sjunker ner mot 0 °C.

När är det billigast att boka flyg till Basel?

Du hittar billiga flyg till Basel under tidig vår då det är allra minst besökare som tar sig till staden. Billiga flygbiljetter till Basel går även att hitta under vintern, men just kring jul och nyår är priserna högre. Under sommarens högsäsong är priserna på flygbiljetter till Basel som allra högst. Hos momondo kan du jämföra priser mellan olika säsonger och avresedatum för att hitta flygstolar till bra pris.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Basel?

  Det bästa priset som hittats på momondo till Basel var 607 kr/per person från Köpenhamn, vilket är 75 % billigare än genomsnittspriset för flyg till Basel. För att hitta det billigaste priset till Basel från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Basel?

  Generellt är februari den billigaste månaden att flyga från Sverige till Basel. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 1 423 kr. Om du inte har möjlighet att besöka Basel under februari, är det även billigt att resa från Sverige i september. De flesta momondo-användare hittar resor under denna månad för omkring 1 423 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Basel?

  Den bästa tiden att boka ett flyg till Basel är 21 dagar innan avgång då biljettpriserna tenderar att i genomsnitt ligga runt 1 845 kr. Flygpriserna kan dock vara lägre även utanför denna tidsram. Till exempel hittades nyligen flyg till Basel från Sverige för så lite som 966 kr på momondo.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Basel?

  Den billigaste dagen att resa från Sverige till Basel är en torsdag då man kan hitta priser så låga som 1 374 kr. Den dyraste veckodagen att flyga till Basel är söndag, med genomsnittliga biljettpriser runt 2 014 kr.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Basel?

  Våra data visar att de billigaste flygen från Sverige till Basel oftast är de som avgår på morgonen. Våra användare har hittat flyg till Basel med avgång på morgonen för så lite som 1 615 kr. Flyg på eftermiddagen är ofta dyrare med ett genomsnittspris på 1 929 kr.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Basel?

  Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Basel. Om du planerar att flyga till Basel, överväg då även att boka flyg till Mulhouse EuroAirport flygplats(6 km från stadskärnan i Basel).

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Basel?

  Mulhouse EuroAirport flygplats har ett genomsnittspris på 2 452 kr per person och är generellt den billigaste flygplatsen att flyga till när du besöker Basel. Detta genomsnittspris beror på avgångsplats. Prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide för att hitta det billigaste flyget.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Basel?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Schweiz resor till Basel. Inreserestriktioner

Schweiz tillåter resenärer med ett schweiziskt pass eller ett giltigt uppehållstillstånd i Schweiz att komma in i landet. Inträdesbegränsningar kan komma att gälla alla andra personer. Det finns inte längre några inresebegränsningar relaterade till coronaviruset för personer som anländer från Schengen- och EU-länder eller från de småeuropeiska staterna Andorra, Vatikanen/Holy See, Monaco och San Marino samt vissa tredjeländer. De normala inträdeskraven gäller för personer som anländer från dessa stater. För alla andra tredjelandsmedborgare som reser direkt från ett högriskland gäller inträdesbegränsningar när de reser till Schweiz, till exempel för en semester, ett besök eller resor gjorda av andra anledningar. Personer som inte har rätt till fri rörlighet och inte har ett giltigt tillstånd som tillåter dem att bo eller arbeta i Schweiz får inte komma in i Schweiz från ett högriskland för vistelser på mindre än 90 dagar som inte kräver tillstånd om det inte råder särskild nödvändighet. Inträdesregler kan förändras mycket snabbt beroende på den epidemiologiska situationen. Kontrollera FOPHs lista över högriskländer för mer information. Resenärer från Storbritannien och Sydafrika får inte resa till Schweiz. Brittiska medborgare och andra icke-schweiziska/Liechtenstein-medborgare som anländer från ett ”högriskland” utanför Schengenområdet får inte resa till Liechtenstein. Dessa begränsningar gäller inte brittiska medborgare som är lagligen bosatta i Schweiz. De kommer att få återvända in i landet, men måste uppvisa bevis på uppehållstillstånd, dvs. ett schweiziskt uppehållstillstånd (L / B / C / Ci-tillstånd). Innehavare av ett gränsöverskridande tillstånd (G-tillstånd), ett FDFA-legitimeringskort, ett D-visum utfärdat av Schweiz och innehavare av en "laissez passer" utfärdat av en schweizisk representation i fall av "individuell särskild nödvändighet" kan också komma in i landet. Resenärer från andra länder som har nödvändiga visum och tillstånd att komma in och auktoriserad vårdpersonal kan fortfarande komma in i landet. I vissa fall finns även särskilda undantag för resenärer som anländer från Tyskland eller Österrike.

Inträdeskrav

Passagerare måste fylla i formuläret Contact Tracing Card innan ankomst. Från och med den 8 februari måste resenärer från högriskländer uppvisa ett läkarintyg med negativt COVID-19 PCR-testresultat eller ett negativt snabbtestresultat från ett antigentes utfärdat inom 72 timmar före ankomst.

Karantänskrav

Resenärer som vistats i vissa länder under de senaste 10 dagarna hålls i karantän under 10 dagar vid ankomst. För en förteckning över dessa länder, se webbplatsen för Swiss Federal Office of Public Health. Alla resenärer som anländer från Storbritannien och Sydafrika måste isolera sig i 10 dagar, inklusive de som anlände sedan den 14 december. Resenärer som har anlänt till Schweiz från och med den 14 december måste sitta i karantän på ett boende eller i egen bostad senast vid midnatt den 22 december och meddela sin lokala kantonesiska sjukvård senast kl. 12.00 den 24 december.

Transiteringsregler

Transitering samma dag är tillåten. Resenärer som inte är medborgare, bosatta eller familjemedlemmar till medborgare/bosatta i EES-medlemsstaterna får dock inte transitera genom Schweiz när de anländer från en icke-Schengenmedlemsstat på väg till en annan Schengenmedlemsstat. Ytterligare undantag finns för vissa kategorier av affärsresenärer som har fått förhandstillstånd. Resenärer som reser genom Schweiz rekommenderas starkt att boka sin vidare resa i förväg och att ha bekräftat att de uppfyller inträdeskraven i sitt destinationsland.

Om du redan planerar att resa till Basel inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Basel

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Basel
Flera flygbolag
24 sep.
GOT12:45Göteborg Landvetter
47t 35m
2 stopp
BSL12:20Basel EuroAirport Swiss
27 sep.
BSL10:15Basel EuroAirport Swiss
22t 50m
1 stopp
GOT09:05Göteborg Landvetter
Flera flygbolag
24 sep.
GOT11:50Göteborg Landvetter
16t 45m
1 stopp
BSL04:35Basel EuroAirport Swiss
27 sep.
BSL10:15Basel EuroAirport Swiss
22t 50m
1 stopp
GOT09:05Göteborg Landvetter
1 095 kr
Hitta liknande
Lufthansa
9 sep.
GOT02:10Göteborg Landvetter
4t 30m
1 stopp
BSL06:40Basel EuroAirport Swiss
12 sep.
BSL03:00Basel EuroAirport Swiss
3t 50m
1 stopp
GOT06:50Göteborg Landvetter
1 112 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
9 sep.
GOT11:00Göteborg Landvetter
7t 20m
1 stopp
BSL18:20Basel EuroAirport Swiss
12 sep.
BSL14:10Basel EuroAirport Swiss
15t 20m
2 stopp
GOT05:30Göteborg Landvetter
1 224 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
24 sep.
GOT12:45Göteborg Landvetter
47t 35m
2 stopp
BSL12:20Basel EuroAirport Swiss
27 sep.
BSL17:05Basel EuroAirport Swiss
43t 10m
2 stopp
GOT12:15Göteborg Landvetter
1 310 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
24 sep.
GOT12:45Göteborg Landvetter
47t 35m
2 stopp
BSL12:20Basel EuroAirport Swiss
27 sep.
BSL17:45Basel EuroAirport Swiss
48t 00m
3 stopp
GOT17:45Göteborg Landvetter
1 440 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Basel

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Basel, visa några av våra erbjudanden nedan av Air France, Ryanair och Wizz Air
Wizz Air
5 sep.
NYO05:55Stockholm Skavsta
27t 45m
1 stopp
BSL09:40Basel EuroAirport Swiss
Wizz Air
25 aug.
GOT15:40Göteborg Landvetter
19t 35m
1 stopp
BSL11:15Basel EuroAirport Swiss
Wizz Air
11 aug.
NYO09:30Stockholm Skavsta
25t 45m
1 stopp
BSL11:15Basel EuroAirport Swiss

Flygplatser nära Basel

Nedan hittar du alla flygplatser i Basel tillsammans med avståndet från stadens centrum

Basel-flyg landar på Mulhouse Euroairport. Flygplatsen ligger 6 km nordväst om stadens centrala delar och du kan smidigt ta dig in till centrum. Om du vill resa till Basel billigt från flygplatsen finns bussar som går in till stadens centralstation. Linje 50 tar dig till centralstationen på 20 min och har avgångar åtta gånger per timme. Bussbiljetten kostar 4,7 CHF (45 SEK). Från centralstationen kan du sedan enkelt ta dig vidare med annan kollektivtrafik. Det snabbaste sättet för dig att ta dig in till Basels centrum är med taxi. Med taxi kostar det ungefär 40 CHF (380 SEK) in till centrum.


Populära flygresor till Basel

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Basel som hittats av användare
Flyg från Göteborg till Basel
Snabbast flygtid9t 55m
Billigaste pris966 kr
Flyg från Stockholm till Basel
Snabbast flygtid9t 20m
Billigaste pris1 552 kr

Hur tar man sig runt i Basel?

Om du bor på hotell under din vistelse i Basel får du för det mesta ett pass som tillåter dig att resa gratis med stadens kollektivtrafik. En enkelbiljett kostar annars 3,8 CHF (36 SEK) för längre resor inom staden. Du kan även köpa ett dagspass för 9,9 CHF (95 SEK) för att kunna resa obegränsat under dagen. Kollektivtrafiken i Basel består av bussar och spårvagnar som enkelt tar dig omkring mellan olika centrala platser och besöksmål. Både bussar och spårvagnar har täta avgångar och är effektiva och lättnavigerade transportalternativ. Det är mycket populärt att ta cykeln i Basel och du hittar cykeluthyrning hos Velo på centralstationen. En populär cykelrutt är Petite Camargue Alsacienne som sträcker sig längs med Rhen-flodens kanaler. Stadskärnan är inte heller särskilt stor så många gånger går det även bra att ta sig fram till fots.


Kan man resa till Basel utan pass eller visum?

Då både Sverige och Schweiz är med i Schengensamarbetet behöver du inte något visum på flyg till Basel. Du kan ta med antingen pass eller nationellt id-kort för att legitimera dig vid inresan i landet. Din legitimation ska vara giltigt för hela den period som du ska stanna i landet.


Börja planera din resa till Basel


Tips och råd om Basel

Vad ska man se i Basel?

Basel är mest känt för sin konstmässa som hålls under sommaren, men staden har även flera sevärdheter som är värda ett besök. Stadens rådhus, Rathaus, är ett landmärke mitt i centrum med 1500-talsarkitektur. Missa inte heller ett besök till designmuseet Vitra Campus och konstsamlingen på Fondation Beyeler.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Ett populärt resmål är linbanan som går upp Reigoldswil-Wasserfallen för en spännande utflykt. Även Basel Zoo är att rekommendera för barnfamiljer.

Ska man köpa reseförsäkring?

Innan du köper en extra reseförsäkring kan du kolla vad som täcks av din hemförsäkring. Försäkringskassans EU-kort gäller även för Schweiz.

Kan man dricka kranvattnet?

Det går bra att dricka kranvattnet i Basel.

Ska man lämna dricks?

Det räcker med att du avrundar uppåt på notan.

Var ska man shoppa?

Bäst shopping hittar du längs med Freie Strasse och vid Marktplatz där det finns både butiker och gallerior. (Priser kontrollerade 23/05/2019).


Hitta billiga flyg till andra städer i Schweiz

Schweiz har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?